«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ζητείται...ηγέτης για την Νέα Ελλάδα που έρχεται! (Πύρινος Λόγιος)

Α'Μέρος _🇬🇷_ Β'Μέρος

33 σχόλια:

  1. Λόγια του Διογένη v Πύρινος Λόγιος

    Όταν είναι κανείς νέος, είναι πολύ νωρίς. Όταν είναι γέρος, είναι πολύ αργά.
    Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.
    Οι άλλοι σκύλοι δαγκώνουν τους εχθρούς, αλλά εγώ τους φίλους για να τους σώσω.
    Οι μεγάλοι κλέφτες αρπάζουν και τα μικρά.
    Η παιδεία για τους νέους είναι σωφροσύνη, για τους φτωχούς πλούτος και για τους πλούσιους στολίδι.
    Μελετώ πώς είναι να αποτυγχάνεις. (το είπε εξηγώντας γιατί ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα)
    Τέλος, ο Διογένης όταν τον κορόιδεψε ένας φαλακρός, είπε: «εσένα δεν σε βρίζω, αλλά επαινώ τις τρίχες σου που έφυγαν από ένα κακό κρανίο».


    Σήμερα όλοι ξαφνικά αναρωτιούνται που πάμε ….
    πίσω στον χρόνο κάπου στα 90’ υπάρχει μια ροή ένα κίνημα αφυπνίσεως …..τι έγινε!!!!!
    Που είναι η συλλογικότητα η ωρίμανση…..!!!!
    Η ελευθερία δεν είναι θέμα καθοδηγήσεις από τον ηγέτη δεν υπάρχει ηγέτης για να δόση πνοή στο αδιέξοδο και στην πραγματική αναζήτηση της ελευθερίας.
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
    Όλα τα ιερατεία είναι δομημένα πάνω στον θρησκευτικό μανδύα και ελέγχουν τα πάντα είναι σε άμεση σχέση με την πολιτική και την μαφία επίσης και προπάντων με την συνείδηση του ανθρώπου στο να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την ΠΙΣΤΗ του ανθρώπου με πολλά παρακλάδια θρησκειών ή οποία με την σειρά δημιουργούν την αμφισβήτηση.
    Αμφισβήτηση-Αποκάληψη 666 = στάσιμος
    10 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑ περίπου 50 χρόνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά σίγουρα 12 χρόνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ χώρου…. Τι κατάλαβες, τι έκανες, πόσες γνώσεις έλαβες, με πόσους διαχώρισες την θέση σου, με πόσους ήρθες σε ρίξει …..και το αποτέλεσμα είναι απλά…..στάσιμος.
    Δεν έγραψε κανείς ΟΧΙ ρε φίλε δεν είναι έτσι !!!!! πρέπει να μπεις στην σπηλιά και να δείς!!!!!
    μην ακούς πρέπει να βγεις από την σπηλιά ….γιατί απλά δεν υπάρχει σπηλιά!!!!!
    Άσχετοι υπάρχουν!!!!! ο θεάνθρωπος δεν κατέβηκε να σου δείξει το ΦΩΣ κατέβηκε για να σου δείξει τι κάνεις με αυτό.
    Το πρόβλημα είναι η λέξη ΠΡΟΟΔΟΣ.
    ……… η ΠΡΟΟΔΟΣ η ουσία των πραγμάτων…… τα ίδια είπε και ο Χριστός με μία διαφορά η συλλογικότητα είναι η ΑΓΑΠΗ και ρυθμιστής είσαι ΕΣΥ μετά το στάδιο αυτό η ατομική πρόοδος εξελίσσεται σε συλλογική και ανυψώνει τον άνθρωπο και τον ελευθερώνει, το ιερατείο και οι εντολοδόχοι καθιστούν την ατομική πρόοδο σε προσωπική διαχείριση και υπό έλεγχο.
    Το ίδιο πράττουν όλοι για ένα σκοπό την στασιμότητα και την καθυστέρηση του χρόνου
    Κρόνιος - Φωτεινός Αποκάλυψη του Ιωάννη …..
    Η εξουσία θα είναι πάντα υπεύθυνη να σε έχει εκτός ΟΥΣΙΑΣ με όλα τα πλοκάμια …..η αναδόμηση και η διαχείριση του πλανήτη δεν είναι πλέον σε ένα σύνολο ανθρώπων από την ελίτ είναι σε μια ψηφιακή τεχνητή νοημοσύνη.
    Αυτή η ψηφιακή τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει πλέον τα πάντα, έως ενός σημείου γιατί η τεχνολογία ακόμα εξελίσσεται …..αφού συνέλεξε τα στοιχεία σου σαν προφήτης πλέον δαμάζει τον χρόνο δημιουργεί περιβάλλον και διαμορφώνει.
    Σήμερα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τι κάνει τίποτα!!!! απλά ανακυκλώνει σκέψεις μη υλοποιήσιμες, και περνούν στην μάζα!!!!! δυστυχώς όμως για ένα παράξενο τρόπο είσαι στάσιμος !!!!
    δεν μπορείς να αποφύγεις το status quo, την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά κοινωνικά θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα ….. να πείς ή να γράψεις αυτό δεν αλλάζει το status quo ………..το status quo αλλάζει μόνο με την συλλογικότητα.
    Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ελληνισμός ο ΈΛΛΗΝ γέρασε και γέρασε και ο νέος πολίτης μαζί του.
    Γέρασε πνευματικά κοινωνικά πολιτιστικά ….είναι σε μία διαρκεί πτώση.
    μερος1
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ
    Όσο ο άνθρωπος δομείται μέσα στο ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ matrix η επιλογή είναι μόνο ο ΘΑΝΑΤΟΣ η ελευθέρωση.
    Η άνιση αυτή μάχη που δομή το matrix, δομή και εσένα τον άνθρωπο σε ένα διαφορετικό λειτουργικό, η επιβίωση η μετάλλαξη σε κάτι διαφορετικό έρχεται αντιμέτωπη με την ζωή την εφήμερη και όχι την αιώνια και δω είναι ή διαφορά!!!! είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ η μόνη επιλογή μέσα στο πεδίο είναι η σταδιακή δράση αντίδραση ………πολεμάς τον εχθρό με τα όπλα που σου επιβάλει….
    Η ιστορία δείχνει ότι μέχρι στιγμής ο άνθρωπος να ακροβατεί ανάμεσα στην μετάλλαξη την τεχνολογία και θρησκεικοκοινωνικοπολική θεωρία.
    Οι ελάχιστες φωνές, οι επαναστάτες που δείχνουν το μέλλον εκμεταλλεύονται με την σειρά τους την δομή του συστήματος την ψευδαίσθηση,….. απλά για την ισορροπία στον διαρκεί πόλεμο.
    ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΙΧΙΖΕΤΑΙ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
    Ποιος είναι ο παράγοντας πίσω από κάθε γεγονός που μετά το αμφισβητεί;
    Ποιος είναι ο παράγοντας πίσω από κάθε σχεδιασμό που μετά το αμφισβητεί;
    Υπάρχουν πράγματα γνωστά και πράγματα άγνωστα και ανάμεσά τους υπάρχουν πόρτες.
    Jim Morrison, 1943-1971, Αμερικανός τραγουδιστής (των «Doors»)«Ήλθον, είδον και απήλθον» veni, vidi, vic ήλθον, είδον, ενίκησα…..

    ποιος θα καταλάβει !!!!! 72 Seasons @@@@ Lux Æterna


    https://m.media-amazon.com/images/I/91nXuH6lzKL._AC_SL1500_.jpg

    αν και προσπάθησα να βάλω τα σχόλια στο νέο σου ξεκίνημα δεν τα κατάφερα…. Και απλά σχολίασα εδώ γνώριμος και συγκρουόμενος !!!!! δεν σου κάνω κριτική… υπάρχουν μόνο δυνάμεις ….πρέπει να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα!!!!! Κ α ι δ ε ν εννοώ ΗΘΟΣ ΑΞΙΕΣ ΠΙΣΤΗ αλλά την από την οφθαλμαπάτη….
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ δεν είναι INDIGO παιδιά Indigo και ΙΧΩΡ είναι εξωγενής η καλύτερα ΞΕΝΙΣΤΗΣ παράγοντας που δεν γνωρίζει τον ΗΓΕΤΗ αλλά ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤρΙΒΗ ανά πάσα στιγμή ΑΠΥΛΗΘΗ ΗΘΟΣ ΑΞΙΕΣ ΠΙΣΤΗ
    μερος2
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Πατρίδα πρέπει να την κυβερνήσει ένας ΑΓΙΟΣ, χρειάζεται ένας γνήσιος ΡΩΜΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ,που θα ανακόψει την πορεία του δήθεν Ελληνικού κράτους, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα. ΡΩΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που το βάζεις τώρα;
      Δίκιο έχεις και αυτός ο άνθρωπος

      Διαγραφή
  4. " Γνωσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς"

    " Ως εν Ουρανό και χ γης "

    ΤΑΥ Ο Τ ΗΤΑ*
    Τ Ο Τ Η

    ΤΟΤΗ
    ΤΟΤΗ
    ΤΟΤΗ
    90021090024
    9 3 9 24
    3×24
    72
    Όσες όι κεντρικές αρτηρίες,,,

    Πάνω σέ αυτό το Τ σταυρώνεται η κάθε ψυχή σε σώμα, εισερχόμενη εντός του ζωδιακού κύκλου, των μοιρών και των ωρων,

    " Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος"

    Ό Χρόνος είναι Τ ώρα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ηγέτης πρέπει να έχει ταυτότητα ,
      Νά είναι ικανός να αναλάβει όλη την ευθύνη ,
      Αυτός που θά υποστεί την λογική θυσία,
      Χύνοντας το αίμα του,,,
      Ό Αμνός Του Θεού *
      *ΑΙ ΜΑ /

      Διαγραφή
  5. Εν πρώτοις:
    Λήμμα από το Επίτομον Λεξικόν τής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Ετυμολογικόν – Ερμηνευτικόν, τού Π. Χ. Δορμπαράκη, Γυμνασιάρχου:
    “ηγέομαι, δωρ. Αγέομαι, προπορεύομαι, προηγούμαι, είμαι αρχηγός εις τι, οδηγώ, διευθύνω, αλλά και ΝΟΜΙΖΩ, ΦΡΟΝΩ, ΘΕΩΡΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ”.
    Εκ της ετυμολογίας τού όρου προκύπτει, ότι η διαδικασία τού προπορεύεσθαι, εξασκείν αρχηγίαν, διευθύνειν και οδηγείν, ταυτίζεται με τις ιδιότητες τής άκρας Φρονήσεως, τής εκπονήσεως Θεωρίας, τής συστάσεως Οράματος και τής ακλονήτου πίστεως σε Αρχές. Αυτά είναι τα κριτήρια για την καταλληλότητα ενός ηγέτου, συμπεριλαμβανομένης και τής έντονης γνήσιας κοινωνικής ακτινοβολίας, η οποία δέον να μην συγχέεται με επιτεθημένο τεχνητώς και παραπλανητικώς λούστρο.
    Το ρήμα δεν ανήκει από γραμματική σκοπιά στην ενεργητική, αλλά στην μέση φωνή. Αυτό συνεπάγεται, ότι το υποκείμενο δεν επενεργεί μόνον εκτός εαυτού, αλλά επιδρά και στον εαυτό του (όπως πχ. το ρήμα πλένομαι) αλλά και χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη κατάσταση (όπως πχ. το ρήμα κάθομαι, ή κοιμάμαι). Άρα, η ηγετική πρακτική, δεν εκδηλώνεται μόνον μέσω εξωτερικής εκφοράς, αλλά και εσωτερικών διεργασιών. Οπότε η ιδιότητα αυτή δεν πιστοποιείται μόνον από τους γοητευμένους, χωρίς την ταυτόχρονη παρέμβαση των ακτινολόγων.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια προηγούμενου...

    Επί πλέον,
    η αναζήτηση και η εξεύρεση κεφαλής προϋποθέτει την ύπαρξη σώματος, επί τού οποίου αυτή εξασκεί βασικές λειτουργίες. Πλην όμως, η μεγάλη συρρίκνωση τής εκλογικής επιρροής των κυβερνητικών βρικολάκων και η αύξηση τού ποσοστού κατά μερικές μονάδες κάποιων μικρών κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτικά στις πρόσφατες εκλογές, επαρκούν για να πιστοποιήσουν την ύπαρξη ενός ώριμου κοινωνικού σώματος, ώστε να εξάγεται το συμπέρασμα, ότι το ζητούμενο είναι πλέον η εξεύρεση κεφαλής; Και εφ' όσον δεν πληρείται αυτή η προϋπόθεση, ποιος είναι αυτός, που είναι σε θέση να οδηγήσει τις κοινωνικές δυνάμεις τού Έθνους σε ωρίμανση; Μήπως ένας χαρισματικός ηγέτης;
    Κατά την εκτίμησή μου μια τέτοιου είδους προσδοκία δεν ευσταθεί. Δεν είναι δυνατόν, οι αναγκαίες ωθήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση να δοθούν από ένα μεμονωμένο πρόσωπο, άσχετα από τις ιδιαίτερες ικανότητες, που μπορεί αυτός να διαθέτει. Αναμφίβολα, η παρέμβαση χαρισματικών προσωπικοτήτων είναι απαραίτητη σε αυτήν την πορεία. Όμως ένας αποδοτικός ηγέτης, που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη προοπτική, δεν μπορεί να είναι άτομο, αλλά μια συνεκτική ομάδα, που διαθέτει την ικανότητα να επεκτείνεται λειτουργικά και την προνοητικότητα να αναπαράγεται στην πορεία τού χρόνου με εύστοχη μέθοδο. Σε αυτήν αρμόζει να μετέχουν σε συλλογική βάση άνθρωποι με διαφορετικά χαρίσματα, ώστε να καλύπτεται συνδυαστικά ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και αναγκών. Αυτοί καλούνται στην συνέχεια, να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, το οποίο να διαθέτει και το απαραίτητο χάρισμα, για να το εκτοξεύσουν από κοινού στην προμετωπίδα ενός ισχυρού γοήτρου, εκπονώντας από κοινού την επεξεργασία και την προώθηση των στοχεύσεων. Εάν ένας ηγέτης δεν είναι τέκνον τής συνουσίας των πολλών, ως κορυφή τής πυραμίδας, που αυτή κτίζει ινδάλματα επί συλλογικού βάθρου και βάση τής οποίας βάθρον και ίνδαλμα δεν αποτελούν μια αναπόσπαστη ενότητα, τότε προκύπτουν μονοκρατορίες, που σωριάζονται όταν εκλείψει ο επικεφαλής και υπόκεινται μονομερώς στις δικές του διακυμάνσεις.
    Μια ώριμη κοινωνία είναι αυτή, που είναι ικανή να προάγει μια συνεκτική ηγετική ομάδα. Τα υπόλοιπα λύνονται βάσει των οδηγιών λειτουργίας τής συσκευής. Πάντοτε υπάρχουν στις κοινωνίες άτομα, που διέπονται από την εντελέχεια ενός μεσιανικού ρόλου. Εάν όμως δεν αξιοποιούνται αυτά από μια συνεκτική συλλογική ηγεσία, ως έκφανσή της στην νιοστή δύναμη, όπου η παραγοντοποίηση συντελείται από πλήθος πολλαπλασιαστών στην βάση, ενώ ο ηγέτης συνιστά τον αριθμό τού εκθέτη, τότε αυτά απολήγουν ηγετίσκοι, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών, σε δάση πλαστικών ανθέων, που στην περιφέρειά τους καραδοκούν εκσκαφείς ξεχερσώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μποτιλια
      Βάση των δεδομένων που παραθεσες,
      Τής αξιοποίησης δηλαδή των συστατικών ώστε να δέσει* η σάλτσα και να πάρουμε μια γεύση τής ουσίας,
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
      :-)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σας, οικοδεπότα καί παίδες!

    Επειδή το θέμα του μέλλοντος της Ελλάδας καί του Ελληνισμού είναι **ούλτρα σοβαρώτατο**, θ' απαντήσω καταλλήλως (καί διά μακρών) με άρθρο.
    Δεν απαγορεύω σε κανέναν να λέει την άποψή του - ούτε θα τον αποπάρω. Αλλά, αν ψάχνετε ηγέτες, καλύτερα να τα παρατήσετε πάραυτα καί να πάτε γιά πίτσες καί μπύρες.

    [...Ή κοψίδια, εναλλακτικώς. Ή μακαρονάδες. Ή ό,τι άλλο γουστάρετε. Ή -στο κάτω της γραφής- στο σπίτι του οικοδεσπότη, να του φάτε το φαϊ απ' τις ταψάρες, που βάζει στον φούρνο της κουζίνας του καί το τρώει μόνος του.]

    Κι ας σας παροτρύνει προς ανεύρεσιν ηγετών ακόμη κι ο Πύρινος Λόγιος.

    Αν συνεχίσετε -ξεροκεφαλικώς πως- το ψάξιμο, είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει πλέον Ελληνικό Έθνος... όταν (καί αν) μας κάνει τη χάρη ο "ηγέτης" να σκάσει μύτη.

    Θα τα πούμε λίαν προσεχώς. (Μάλλον μέσα στο προσεχές Σ/Κ.)

    Φιλούθκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το λες αυτό, μάλλον έχεις δοκιμάσει κι εσύ από τους μουσακάδες μου και τα παστίτσια μου, και δεν θυμάμαι.
      Τέλος πάντων, εξασκούμαι ως ηγέτης της κουζίνας χεχε

      Διαγραφή
    2. Έχει δίκιο ο εργδημ,
      Τί ψάχνουμε να βρούμε ηγέτη και με αυτήν την ζέστη κιόλας,

      Διαγραφή
    3. Όντως έχω δοκιμάσει, αγαπητέ οικοδεσπότα, καί περνάτε ΚΤΕΟ ως μάγειρ! :-)

      Διαγραφή
  8. Τους ελληνοφωνους γραικυλους τους ρωτησες εαν ειναι ετοιμοι ή αν θελουν τετοιον ηγετη;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης δίκιο και εδώ.

      Διαγραφή
    2. @ ΛΟΚΙ
      Αναπόσπαστο συνοδευτικό μιας αλησμόνητης ερωτικής περιπτύξεως είναι και οι δαγκωνιές. Τα πρέποντα επιβάλλονται από αυτούς που μπορούν. Οι φρόνιμοι τα συνδράμουν και οι άφρονες τα υφίστανται.

      Διαγραφή
    3. Αρα προφανως προσβλεπουμε σε εναν ηγετη που θα προκυψει μεσω "ανορθοδοξων" διαδικασιων πραγμα που σημαινει πως χρειαζεται μαζι του ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ κατοικο σε τπυτο εδω το χανι...

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    4. @ ΛΟΚΙ
      Άλλοι θα χαϊδευτούν, άλλοι θα δαγκωθούν, άπαντες θα το απολαύσουν.

      Διαγραφή
  9. Τελικά έχουμε όλοι δίκιο,
    Για αυτό δεν υπάρχει σωτηρία,
    Έτσι λοιπόν αν υπήρχε περίπτωση να κάνει Ό Θεός τό χατίρι του καθενός από εμάς θα ερχόμαστε πάλι στην ίδια ακριβώς κατάσταση,,,,
    Είμαστε ή χαρά της προϋπάρχουσας Νοημοσύνης,
    Ναι, μας γλενταει κανονικά και με τόν νόμο,
    Αυτή η Νοημοσύνη και αν έχει δίκιο,,,,

    Ηγέτης βραχυβιος
    Ηγέτης μακρόβιος

    Ο Χρόνος

    Ποιος είναι ο Εχθρός τού Εχθρού μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία υπάρχει, διότι το δίκαιον δεν αποτελεί κοινό παρανομοστή, ούτε μέσο όρο, των υπαρχόντων αντιλήψεων περί δικαίου. Το δίκαιον τίκτεται με μητέρα την πειθώ και πατέρα την πυγμή. Και όταν αυτό καταλήξει να γίνει τής μόδας, τότε φοριέται και επιδεικνύεται από όλους. Ενώ ηγέτης, βραχύβιος ή μακρόβιος, είναι αυτός που δεν μπαίνει στο πλύσιμο. Τουτέστιν έχει λάβει μέτρα, ώστε ο χρόνος να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση υπέρ του.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα για δίΚΙΟ
      Όχι για Δι ΚΑΙ ΟΝ/
      Δικ Ηγόρος
      Δικ Αστής

      Όταν ένας ΔικΗγόρος πείσει για την αθωότητα ενός δολοφόνου ,που υφίσταται η Σωτηρία;;
      Στο θύμα ή στον θύτη;;
      Ποιος έλαβε μέτρα*;;;

      Στο προκαθορισμένο ΔΙ εκδηλώνεται τό
      ΚΑΙΟΝ
      ΚΑΙΩΝ

      Διαγραφή
    3. " Σωτηρία υπάρχει, διότι το δίκαιον δεν αποτελεί κοινό παρανομοστή, ούτε μέσο όρο, των υπαρχόντων αντιλήψεων περί δικαίου. Το δίκαιον τίκτεται με μητέρα την πειθώ και πατέρα την πυγμή. Και όταν αυτό καταλήξει να γίνει τής μόδας, τότε φοριέται και επιδεικνύεται από όλους. Ενώ ηγέτης, βραχύβιος ή μακρόβιος, είναι αυτός που δεν μπαίνει στο πλύσιμο. Τουτέστιν έχει λάβει μέτρα, ώστε ο χρόνος να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση υπέρ του."

      Φίλτατε Μποτιλια
      Αυτό το μέτρο* τού λόγου σου πάλι τον Χριστό μου θυμίζει!

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε (/)
      σε ευχαριστώ θερμά για την μόνιμη ενθάρρυνση, υποθέτω όμως, ότι στο συγκεκριμένο σχόλιο δεν διατυπώθηκαν οι απόψεις με επαρκή σαφήνεια. Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση σε σωτηρία, δεν εννοούσα την εν Χριστώ πνευματική σωτηρία, η οποία μπορεί να συντελείται κι αν ακόμη είναι κάποιος φυλακισμένος στα κάτεργα, αλλά την προαγωγή των κοινωνικών συνθηκών σε πλαίσια χειραφέτησης, που να εγγυώνται ομαλές και γόνιμες συνθήκες βίου και να προάγουν την από κοινού αρετή και ευημερία. Από αυτήν την σκοπιά,, η έννοια τής δικαιοσύνης, ως υπερκείμενη αρχή και αξία, δεν καλύπτεται πάντοτε από το θεσμικό δίκαιο, που είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συσχετισμών και ζυμώσεων. Δίπλα στο θεσμοθετημένο υπάρχει επί πλέον και το εθιμικό δίκαιο, ως προϊόν ιστορικών εξελίξεων βάσει των δεδομένων που επικρατούν. Και αυτό μπορεί να παραμένει ευρέως αποδεκτό, παρότι οι εξωτερικές συνθήκες που το καθιέρωσαν, μπορεί να έχουν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό συν τω χρόνω, επειδή η προσαρμογή των αντιλήψεων σε νέα δεδομένα απαιτεί συνήθως περισσότερο χρόνο από τον ρυθμό τής μεταβολής τους.
      Πέραν αυτού, ο όρος “το δίκαιον τού ισχυροτέρου” υποδηλώνει, όχι μόνον την δύναμη τής επιβολής θεσμών, αλλά και την δυνατότητα επηρεασμού τού κοινωνικού συνόλου μέσω μηχανισμών ελέγχου των συνειδήσεων από τούς εκάστοτε ισχυρούς, ως προς τι είναι δίκαιο και τι όχι. Και εάν η επιβολή και η υποβολή που ασκείται, προέρχεται από μια σώφρονα ισχύ, που δρα υπέρ τού συνόλου, τότε πρόκειται για φωτισμένη δεσποτεία. Στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται για καταδυνάστευση, που εξασκούν τύραννοι.
      Υπό αυτήν την έννοια, δεν είναι ούτε σκόπιμο, ούτε επιτεύξιμο, να πειστούν μέχρι και τελευταίοι ξεροκέφαλοι για το δέον γενέσθαι, στην πορεία συντέλεσης μια ανατροπής. Όσο σημαντική κι αν είναι η προσπάθεια τής πειθούς, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα. Κατά συνέπεια, η υψηλή επιστήμη, που καθιστά επιτεύξιμη μια ρεαλιστική ανατροπή, δεν προσβλέπει εκ προοιμίου σε συναίνεση των πάντων, αλλά εστιάζεται πρακτικά στην επικράτησή της, στην βάση όμως σεβασμού και εφαρμογής των καλώς νοουμένων αρχών. Ως εκ τούτου, το πολυσχιδές των απόψεων και το δεδομένο, ότι ο καθείς έχει επτά συμπεθέρες και την αποψάρα του, δεν αποτελεί αναίρεση τής δυνατότητας για κοινωνική σωτηρία. Βεβαίως και αυτή προϋποθέτει Θεία συνδρομή. Πλην όμως στην περίπτωσή της ισχύει με έμφαση και το “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.

      Διαγραφή
    5. Όι Συνδαιτυμόνες γύρω από την στρογγυλή τράπεζα με φορά προς τα δεξιά ,

      Ή πρόθεση της πρόσθεσης των 9 αριθμών με βάση το άθροισμα τους και έπειτα την μονοσήμαντη δύναμη τους προστιθέμενη καταλήγει ξανά στον ύπατο των αριθμών,
      1+2+3+4+5+6+7+8+9=45
      4+5=9
      Σέ δυνάμεις πολλαπλάσιες=362.880=
      3+6+2+8+8=27 2+7=9
      ,,,,,,,

      " Πέραν αυτού, ο όρος “το δίκαιον τού ισχυροτέρου” υποδηλώνει, όχι μόνον την δύναμη τής επιβολής θεσμών, αλλά και την δυνατότητα επηρεασμού τού κοινωνικού συνόλου μέσω μηχανισμών ελέγχου των συνειδήσεων από τούς εκάστοτε ισχυρούς, ως προς τι είναι δίκαιο και τι όχι. Και εάν η επιβολή και η υποβολή που ασκείται, προέρχεται από μια σώφρονα ισχύ, που δρα υπέρ τού συνόλου, τότε πρόκειται για φωτισμένη δεσποτεία. Στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται για καταδυνάστευση, που εξασκούν τύραννοι."

      Όι Αρχαίοι Αθηναίοι ήταν ρήτορες πολεμιστές και δυνάστες τών γύρω περιοχών και νησιών .

      Έτυμον
      ΕτυμολογικόνΝ

      ΑΝΔΡΕΊΑ= "ἀνδρεία - ἀνρεία - ἐναντία ῥοὴ παρὰ τὸ δίκαιον ῥέουσα, ἡ ἀντίθετη (ἐνν. πρὸς τὴν ἀδικία) ροή, ποὺ ρέει παράλληλα πρὸς τὸ δίκαιο . Ἡ μὲν ἀδικία προφανῶς σημαίνει ὅτι εἶναι ἐμπόδιο στὴν ἐπικράτηση τοῦ δικαίου (ἐμπόδισμα τοῦ διαϊόντος), ἡ δὲ ἀνδρεία σημαίνει ὅ,τι ὀνομάζουμε ἀνδρεία καὶ στὴν μάχη —καὶ μάχη δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο ἐν τοῖς πράγμασιν, ἂν βέβαια ρέουν, παρὰ ἡἀντίθετη κίνηση (ἐναντία ῥοή)— ἐάν, λοιπόν, κάποιος ἀφαιρέσει τὸ δέλτα ἀπὸ τὸ ὄνομα τῆς ἀνδρείας, τότε τὸ ὄνομα «ἀνρεία» διαμηνύει ποιό εἶναι τὸ ἔργο της."

      Νομίζω αγαπητέ Μποτιλια ότι το κήρυγμα και η διάδοσή του Ευαγγελίου είναι ή διάδοση της Ελληνικής γλώσσας που σάν Χρισμένος Ιός μέσα από εσωτερικές διαδΕικασίες θα φωτίσει τόν Νου των ανθρώπων .

      Αγαπητέ Μποτιλια εργάζεσαι επίπονα,
      σού βγαίνει το λάδι*
      Αλλά με το λάδι αυτό κρατιούνται τά λυχναράκια αναμμένα.

      :-)
      ,,,,,,,,

      Διαγραφή
    6. " Κατά συνέπεια, η υψηλή επιστήμη, που καθιστά επιτεύξιμη μια ρεαλιστική ανατροπή, δεν προσβλέπει εκ προοιμίου σε συναίνεση των πάντων, αλλά εστιάζεται πρακτικά στην επικράτησή της, στην βάση όμως σεβασμού και εφαρμογής των καλώς νοουμένων αρχών. "
      ///
      60×12
      Αφροδίτη
      360×2
      Άρης
      1440
      Αρμονία Κάδμος *
      * Γιός του Αγήνορα, πρώτος Βασιλιάς της Θήβας,
      Δρακοκτόνος,

      Διαγραφή
    7. Ο συγκερασμός των αριθμών στα πεδία πληροφορίας

      1 100 40 70 50 10 1
      11 47 7
      2 11 7
      4 7
      Αρμονία Κάδμος/Κόσμος

      Διαγραφή
  10. Θέλω να δηλώσω κάτι,
    Άσχετα αν ενδιαφέρει η όχι,
    Εδώ στο μπλογκ του Διόδοτου
    Όπως και στο μπλογκ του Μποτίλια στο Πέλαγος έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε υπέρβαση του εαυτού, επειδή υπάρχει το κίνητρο,,,,
    Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει άλλος λόγος πέραν της υπέρβασης του εαυτού,καθώς όλα τά υπόλοιπα γύρω μου είναι περίσσια Δόξα τω θεώ.

    Έχω ήδη ζήσει την Αποκάλυψη μου,
    Και έχω καί Ηγέτη που τόν φιλώ (με την αρχαία έννοια) και Τόν έχω μέσα στην Καρδιά μου.

    Και επειδή οφείλω κάτι, θά πω:

    Σέ Ευχαριστώ φίλε μου Κώστα!!
    Σέ Ευχαριστώ φίλε μου Μποτιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μιχαλιό μου!

      Διαγραφή
    2. Η εκτίμηση και η ευγγνωμοσύνη ακριβέ μας φίλε είναι αμοιβαίες.

      Διαγραφή
  11. Διός Κούρος13 Ιουνίου, 2024 16:07

    Τώρα γιατί με "τσιγκλάτε" ρε παιδιά ; Αναζητάμε ηγέτη, ενώ τον έχουμε ;

    Θα μιλήσω με γρίφο, σαν .... "προφητολόγος" :)

    Ποιος ήταν ΑΥΤΟΣ που ΠΡΩΤΟΣ ένωσε τον Ελληνισμό στον τότε γνωστό κόσμο ;

    Ε ... αυτός θα το ξανακάνει !!!

    Λίγο καρτερία.

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Το προ ημερών άρθρο για τον "θάνατό" του, δεν το πολυεμπιστεύομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις και δεν το εμπιστεύεσαι. Είναι απλώς μια επίσημη εκδοχή. Τοποθετήθηκε για να συζητηθεί.

      Διαγραφή
  12. https://amazonios.net/proklisi-sto-euro-tiganokefaloi-opadoi-me-blouzakia-tis-megalis-alvanias-theloun-ipeiro-kerkyra/#comment-11692
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή