«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

"H Eρωμένη του Εκδότη"

Δυστοπικό σεναριάκι με τρομοκρατημένα λαμόγια... πολύ οικείο..


Προσεχές μέλλον. Αύγουστος στο Πάρκο του Ελληνικού. Μια ακόμη προσομοίωση των Bill Gates και Klaus Schwab βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάνω από τον Riviera Tower η θερμοκρασία έχει εκτοξευθεί στους 58 βαθμούς. Ο πολυτελής κλιματισμός του κτιρίου παρουσιάζει τις πρώτες ρωγμές. Οι ένοικοι αρχίζουν ήδη να αισθάνονται δυσφορία.

Η γκόμενα του εκδότη βρίσκεται εγκλωβισμένη στον 38ο όροφο του Riviera Tower. Του τηλεφωνεί. Δεν παίρνει απάντηση καθώς ο εκδότης εκείνη τη στιγμή παίρνει γραμμή από το σύμβουλο του Μαξίμου που τρέχει την Ατζέντα 2030 να ανεβάσει ακόμη τη δοσολογία του τρόμου καθώς έχει ξεσπάσει ήδη η νέα πανδημία Η5Ν7 και θα πρέπει οι Έλληνες άνω των 2 ετών να εμβολιαστούν με μία νέα σειρά mRNA εμβολίων.

-Θέλω περισσότερο τρόμο…Πρέπει να ανεβάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού…Μας πιέζουν από την Γενεύη…

.Εντάξει θα το κανονίσω. Θα το έχεις…Τι γίνεται με εκείνο το διαφημιστικό πακέτο που σας ζήτησα;

-Μην αγχώνεσαι τηλεφωνώ τώρα στον υπουργό να ετοιμάσει ένα πακέτο μόνο για σας τους 4-τους πολύ δικούς μας ομίλους…Πέντε εκατομμύρια είναι καλά σε πρώτη φάση για την εφημερίδα σου;

-Ναι μια χαρά… Είσαι μεγάλος, είσαι super…

H γκόμενα επιτέλους καταφέρνει να μιλήσει μαζί του…Του εξηγεί ότι στο διαμέρισμα που της είχε κάνει δώρο στον Riviera Tower (ώστε να μπορεί να ανεβάζει συναρπαστικά insta stories και να γίνει η πιο διάσημη influencer) ανεβαίνει διαρκώς η θερμοκρασία…Είχαν ζητήσει από τους ενοίκους να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού εντός του Riviera Tower.

Τώρα βρισκόταν τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι σφραγισμένοι μέσα στο διαμέρισμά της….Η τεχνητή νοημοσύνη του κτιρίου είχε πάρει τη πρωτοβουλία να σφραγίσει τα διαμερίσματα. Καθώς προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον εκδότη προσπάθησε να θεραπεύσει την αγωνία της αφήνοντας το βλέμμα της να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο…Κάπου στο βάθος διέκρινε μια ολόμαυρη θαλαμηγό που είχε το σχήμα stealth. Στη πλώρη της δύο άνδρες με μια οθόνη μπροστά τους έδειχαν απασχολημένοι με ένα αλλόκοτο video game. Ήταν ο Bill Gates και Klaus Schwab. Κοίταξαν προς το μέρος της. Το βλέμμα της ήταν αρκετό ώστε να εντοπίσουν τα βιομετρικά δεδομένα της. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε ένα μαστίγωμα στα καπούλια της. Φορούσε μόνο ένα ροζ ανέλπιστο string. Δεν είχε χρόνο να υγρανθεί παραδομένη στο ανάμεικτο συναίσθημα τρόμου και ηδονής όταν από το εσωτερικό μικρόφωνο του πύργου ακούστηκε η γνωστή φωνή του Κέντρου Ελέγχου η οποία ενημέρωνε τους εγκλωβισμένους του Πύργου.

Είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε και την παροχή ρεύματος στα διαμερίσματά σας. Ζητούμε συγνώμη αλλά δεν είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πόσες ώρες, ίσως και μέρες, θα χρειαστούν ώστε να επανέλθει το ρεύμα.

Ήταν ξανθιά αλλά ο τρόμος δεν είχε να κάνει με το χρώμα των μαλλιών της. Η μπαταρία του κινητού της είχε σχεδόν εξαντληθεί καθώς εκτός από τον εκδότη μιλούσε και με τις φίλες της για να σκοτώσει το χρόνο της και να διασκεδάσει το τρόμο της. Του τηλεφώνησε ξανά…

-Αγάπη μου τώρα θα μας κόψουν και το ρεύμα…Δεν έχω μπαταρία στο κινητό, δεν έχω πως να επικοινωνήσω…Φοβάμαι ότι θα πεθάνω από τη ζέστη…Ισως μπω να κάνω ένα ντους….

Εκείνη τη στιγμή κι ενώ ο εκδότης βρισκόταν ακόμη στη γραμμή ακούστηκε η νέα ανακοίνωση από το Κέντρου Ελέγχου του Πύργου.

-Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε και τη παροχή νερού μετά από σχετικές εντολές που λάβαμε από την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας επειδή όπως μας είπαν ο ιός μεταδίδεται πλέον και από το νερό. Ίσως να έχει μολυνθεί και η Λίμνη του Μαραθώνα…

Η γκόμενα άρχισε να ουρλιάζει από τρόμο…

-Μην ανησυχείς αγάπη μου θα τηλεφωνήσω στον υπουργό Προστασίας να στείλει ελικόπτερο να σε απεγκλωβίσει από τον Πύργο…

Πράγματι ο αγχωμένος για τη γκόμενα εκδότης τηλεφώνησε στον υπουργό…

-Μανώλη, η γκόμενά μου είναι εγκλωβισμένη στον 38ο όροφο του Riviera Tower. Τους έχουν κόψει, νερό, ρεύμα, κλιματισμό και τους έχουν κλειδώσει στα διαμερίσματα…Σε παρακαλώ βοήθησέ με να τη σώσω….

.Καλά, καλά…δώσμου λίγο χρόνο και σε παίρνω πίσω ή μάλλον πάρε με εσύ σε 10’…

Δεν είχαν περάσει ούτε 5΄όταν ο εκδότης τηλεφώνησε εκ νέου στο κινητό του υπουργού….Εκείνος δεν ανταποκρινόταν στη κλήση. Στις κλήσεις του…Ο εκδότης επικοινώνησε στη συνέχεια με τη γραμματέα του υπουργού…Από την οποία άκουσε τα εξής…

-Ο υπουργός μου ζήτησε να σας μεταφέρω τη συγνώμη του αλλά το υπουργείο δεν έχει ουδεμία δικαιοδοσία στη περιοχή του Ελληνικού…Η περιοχή βρίσκεται αυτό το διάστημα στον απόλυτο έλεγχο των Bill Gates και Klaus Schwab οι οποίοι κάνουν μία προσομοίωση για τη ζωή σε έναν Πύργο στους 60 βαθμούς κελσίου, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, με ένα θανάσιμο ιό να κυκλοφορεί στον αέρα και στο νερό και τον βιολογικό καθαρισμό να μην έχει συντηρηθεί ώστε να προκληθεί ακόμη περαιτέρω απελευθέρωση μικροβίων…Αγαπητέ κ. εκδότα κοιτάξτε πλέον τον εαυτός σας καθώς το πείραμα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε λίγη ώρα ούτε κι εσείς θα μπορείτε να βγείτε από τα γραφεία της εφημερίδας σας. Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία, θα υπάρξει γενική διακοπή νερού και ρεύματος…

.Μα τι είναι αυτά που μου λέτε; Θέλω να μιλήσω στον υπουργό. Θα πάρω τον πρωθυπουργό…Εγώ έχω κάνει τόσα πολλά για την κυβέρνηση. Εχω σκοτώσει τόσους πολλούς για χάρη σας…έχω κάνει τόσα μοντάζ…έχω σκορπίσει τόσο τρόμο…οι υπηρεσίες μου είναι πολύτιμες…δεν μπορείτε να μου του κάνετε αυτό…

-Δυστυχώς άτυπα μπορώ να σας ενημερώσω ότι το πρωθυπουργικό αεροπλάνο επιχειρεί να εξέλθει τoυ εναερίου χώρου της χώρας ενώ ο υπουργός μόλις αυτοκτόνησε με μία σφαίρα…Στο τέλος τουλάχιστο υπήρξε γενναίος…Οσο για σας κ. εκδότα και τους δημοσιογράφους σας δεν σας χρειαζόμαστε πλέον...Οπου νάναι δεν θα υπάρχουν Έλληνες-ούτε εσείς, ούτε εγώ…

Την ίδια στιγμή ανάμεσα στα απόκρημνα βουνά περιοχής της βορείου Ελλάδος ένας βοσκός εξακολουθούσε να παίζει τη φλογέρα του. Η καλύβα που ζούσε με τα πρόβατα, τη σύζυγο και τους σκύλους του δεν είχε ποτέ ρεύμα…Από το ποτάμι το τρεχούμενο νερό έρρεε πλούσιο ακόμη και τον Αύγουστο. Η δε θερμοκρασία ανάμεσα στα βουνά που έριχναν τη σκιά τους ήταν τέτοια που χρειάστηκε να ρίξει τη κάπα του.

-Θα επιβιώσουν μόνο οι νομάδες…Για μία ακόμη φορά στην ιστορία…

Y.Γ> Οιαδήποτε ομοιότης με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική

 

 

 Το ανωτέρω κείμενο είναι απόσπασμα από ΕΔΩ ,

  το οποίο το είδαμε ΕΔΩ .

 

diodotos-k-t.blogspot.com 




2 σχόλια:

  1. ευκαιρία ν'αλλάξει ξανθιά ο εκδότης.....Εις τις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος27 Ιουνίου, 2024 10:15

    Σχεδόν ό,τι έναναν στο Νιού Γιορκ ένα χρόνο πριν την πλανδημία. Ο σχολιασμός "Δυστοπικό σεναριάκι με τρομοκρατημένα λαμόγια... πολύ οικείο.." είναι εύστοχος !!

    "Ήταν ξανθιά αλλά ο τρόμος δεν είχε να κάνει με το χρώμα των μαλλιών της".
    Μου έφυγε ο καφές απο το στόμα χα χα χα χα χα

    "...και τον βιολογικό καθαρισμό να μην έχει συντηρηθεί...". Όποτε έχει τύχει να περάσω απο την παραλιακή, στο συγκεκριμένο σημείο ΒΡΩΜΑΕΙ. Ειδικά στην πεζογέφυρα, που δεξιά πάει για το Ακρωτήρι (το ξενυχτάδικο για όσους γνωρίζουν). Να δω τι θα κάνουν για τη μυρωδιά !!

    "ενώ ο υπουργός μόλις αυτοκτόνησε με μία σφαίρα…Στο τέλος τουλάχιστο υπήρξε γενναίος…" ΔΕΝ υπήρξε γενναίος. ΔΕΙΛΟΣ του κερ@τ@ υπήρξε, έστω και αν μιλάμε για σενάριο. Πάντως, έτσι θα προσπαθήσουν να τη γλυτώσουν, δεν είναι μακρυά απο την πραγματικότητα.

    Έρρωσθε και ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή