«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Έβρος: Σοβαρό επεισόδιο -Tραυματίας Έλληνας συνοριοφύλακας - Οι δράστες άνοιξαν πυρ από την πλευρά της Τουρκίας ανήμερα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στον Κύπρο.

Άγνωστοι από την πλευρά της Τουρκίας πυροβόλησαν εναντίον Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσαν
Ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε το Σάββατο (20/7/2024) σε παρέβρια περιοχή Σουφλίου Έβρου από πυρά αγνώστων, που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.
Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές

Ελληνική Λύση: Επίθεση κατά της Ελλάδας

«Tην ώρα που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται «ήρεμα νερά» με τους Τούρκους, Έλληνες συνοριοφύλακες δέχονται πυρά από τουρκικό έδαφος.
Οι προσευχές μας και η σκέψη μας στον τραυματισμένο Έλληνα συνοριοφύλακα που δίνει μάχη για τη ζωή του.
Ο Τούρκος πρέσβης θα έπρεπε ήδη να έχει κληθεί για εξηγήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το επεισόδιο η Ελληνική Λύση.
«Τα σενάρια περί ''δουλεμπόρων'' για να υποβαθμιστεί αυτή η ασύλληπτη πρόκληση ανήμερα της μαύρης επετείου του Αττίλα, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Όποιος και αν ήταν ο δράστης, η κυρία ευθύνη βαρύνει την Τουρκία.
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να σκύψει το κεφάλι και σε αυτή την βάρβαρη πρόκληση», καταλήγει η Ελληνική Λύση.


bankingnews.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 


3 σχόλια:

  1. βρε σεις αφου τα συνορα μας φυλασσονται σαν αστακος..πρωτα πρωτα τα φυλαει ο Σκουλομαλαξ,εχει δωσει αυστηρη εντολη, οτι πεταει, περπαταει, σερνεται στα τεσσερα, να ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....καπου θα σκονταψε ο ανθρωπος και τραυματιστηκε με σφαιρα...περα απο την πλακα περαστικα του,και να γυρισει σωος στο σπιτι του..οσο για τον κουλοκαντζαρο στα τσακιδια ,χαθηκε να φαει αυτος την σφαιρα;;;Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος22 Ιουλίου, 2024 10:49

    "Άγνωστοι από την πλευρά της Τουρκίας..." χα χα χα χα χα Τί άγνωστοι ρε παλικάρια ;

    Τέλος πάντων, για να μην μου αγχώνεστε με τους ... δίπλα, να είστε πεποισμένοι για το εξής : Επειδή ο τούρκος ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι τον περιμένει αν "έρθει μια νύχτα" (όπως ευαγγελίζεται), προσπαθεί να ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να το πετύχει. Και αυτή η πιθανότητα είναι η ΙΔΙΑ με αυτήν 50 χρόνια πριν στην Κύπρο ΜΑΣ. Να εξασφαλίσει ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΜΗΝ είστε σίγουροι ότι την έχει εξασφαλίσει. Αν την είχε εξασφαλίσει θα είχε ΗΔΗ ορμήσει.

    "Κάποιος" ή "κάτι" μας ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. Ο κούλας και ο κάθε κούλας έχει τα σχέδιά του, αλλά για κάποιο λόγο ΔΕΝ του βγαίνουν ό,τι και να "φαίνεται" σε εμάς. Οι θεωρίες πολλές, αλλά η ΑΤΟΛΜΙΑ του δίπλα δείχνει ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΕ.

    Όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διός Κούρος22 Ιουλίου, 2024 18:57

    Μισέλληνα και μισάνθρωπε ΠΘ της "Ελλάδος" και μαζί σου ΟΛΟΙ οι "πολιτικοί". Να βάλετε τις ανεμογεννήτριες εκεί που ξέρετε ΟΛΟΙ σας.

    Και εσείς ΑΡΔάκια, είστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

    Η ΝΕΜΕΣΙΣ ερχεται και θα είναι αμείλικτη.

    "Oχι αυτές οι εφιαλτικές εικόνες από Drone δεν είναι κάπου μακριά από μας, σε κάποια άλλη χώρα. Είναι το Φαλακρό βουνό που καίγεται για 7η συνεχόμενη μέρα στην Δράμα αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ως είδηση.
    Η φωτιά συνεχίζει ανεμπόδιστη και ακάθεκτη και θα σβήσει όταν θα τα κάψει όλα."

    https://x.com/AretiAthanasiu/status/1815294230417305814?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1815294230417305814%7Ctwgr%5E62e689d04f29e5b010ba03c0205a0fbb7372b2be%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.makeleio.gr%2Fceb1cf83cf84cf85cebdcebfcebcceb9cebacebf%2Fce92ce99ce9dcea4ce95ce9f-ce9dcea4ce9fce9ace9fcea5ce9cce95ce9dcea4ce9f-ce94ce95ce99cea4ce95-cea4ce99cea3-ce95cea6ce99ce91ce9bcea4ce99%2F

    Κλαίω για τη Γαία.

    Συγγνώμη μητέρα.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή