«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

« Τα δάκρυα δεν σβήνουν τη φωτιά »


η κυρά-Γιούλα η Εκάβη θρηνεί τις Γούβες της

ο τρόμος κρύβεται στην αγκαλιά μιας μάνας

αητοί γεράκια αναζητούν τα σπίτια τους

γυρνούν πλανήτες στην ερημιά του κάμπου

κόκκινος ήλιος χύνει το δάκρυ του στη θάλασσα

πύρινες γλώσσες καίνε τη γλύκα της ψυχής μας

η φλόγα πάγωσε τη δρασκελιά των ζωντανών του δάσους

το χτήνος σπάραξε τα σπλάχνα της ελιάς

μορφές φαντάσματα σε απόκοσμο αλώνι

βροχή τα δάκρυα να σβήσουν τη φωτιά

 

φίλε μην κλαις

 

τριζόνια ακόμη αρμολογούν τη μουσική της νύχτας

οι ρεματιές μας ζωντανές φυσούν απόγεια αύρα

τα δέντρα κάηκαν μα στέκουν όρθια

τα χέρια μας γινήκαν αλυσίδα να σφιχτοδέσουν τη δίψα για ζωή

η δύναμή μας θάλασσα να πνίξει όλους τους φόβους

 

φίλε μην κλαις

τα δάκρυα δε σβήνουν τη φωτιά

 

 

Γούβες, 10 Αυγούστου 2021

 

 

Κωνσταντίνος Γιαννάκος, φιλόλογος συγγραφέας

για όλες τις Γούβες της Βόρεια Εύβοιας

για όλες τις Γούβες του κόσμου

 

 



diodotos-k-t.blogspot.com



7 σχόλια:

  1. Αλήτες, προδότες του ανθρώπινου είδους, έχετε συμμαχήσει με τα ερπετά και προκαλείτε τη ΜΗΝΙΝ. Ανταλλάσσετε τη ΖΩΗ με το χρήμα. Ανταλλάσσετε τη ΖΩΗ με την πλαστή σας εξουσία επι των ψυχών. Ανταλλάσσετε τη ΖΩΗ με ό,τι σας έχουν "τάξει".

    Αυτό που δεν σας έχουν πει όμως είναι οτι καλείτε το ΤΕΛΟΣ σας.

    Εδώ και (ειδικά) δυο χρόνια έχετε εντείνει τις προσπάθειές σας να καταστρέψετε τη ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ. Να καταστρέψετε τη Μητέρα μας, σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Απο Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και κατεβαίνετε. Καταστροφή με φωτιά και νερό.

    Καίει η φωτιά και αφήνει πίσω της στάχτη. Το χειμώνα θα έρθει το νερό και μπορεί να ξεπλύνει τα δάκρυά μας, αλλά η ΨΥΧΗ μας θα μείνει με τις στάχτες.

    Με όση φωνή έχω και με όση πνευματική δύναμη γεννά ο νούς, αφήνω στο "πεδίο" την βροντερή και πονεμένη μου κλήση. ΚΑΛΩ τις ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να αποδώσουν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Δεν χρειάζεται να τους πω τι θα κάνουν. Αυτές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

    Αδέλφια, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ νοητικά και εάν βρίσκονται δίπλα σας άνθρωποι που έχουν ανάγκη, σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ να τους βοηθήσετε. Οι προσπάθειες όλων "αυτών" μπορεί να αφήσουν στάχτη, αλλά ΕΚ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ.

    Κουράγιο Έλληνες

    Διός Κούρος

    Υ.Γ.1 Μόνο ένας τρόπος υπάρχει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να καλυτερέψει η κατάσταση. Να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ η γκαντεμιά που έχει απλώσει το μαύρο της πέπλο πάνω απο τα ιερά μας χώματα. ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.

    Υ.Γ.2 Χειρότεροι όλων, οι οποίοι έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα απο όσο όλοι οι πολιτικοί μαζί, είναι οι ΑΡΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γκαντεμιά έχει τον καλύτερό της αντιπρόσωπο EVER!!
      Την Κούλα.
      Γίνεται να ψοφήσει τώρα αυτή τη στιγμή..;

      Διαγραφή
    2. Σε "αυτόν" απευθύνομαι όταν λέω "ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ", όπως απευθύνονται οι φίλαθλοι στους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ προέδρους ομάδων. Απλά είπα να το διακωμωδήσω λίγο.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ Μ@Λ@ΚΕΣ!

    EKTAKTO – ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/ektakto-%ce%9a%ce%91%ce%99%ce%93%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%a4%ce%9f-%ce%95%ce%98%ce%9d%ce%99%ce%9a%ce%9f-%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%95%ce%a1%ce%9f%ce%9a%ce%9f%ce%a0%ce%95%ce%99%ce%9f-%ce%91%ce%98%ce%97/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;:

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ???

    ΠΟΣΗ ΥΠΟΝΟΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ???

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ....



    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΑ 8..... ΣΤΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

    https://www.sportime.gr/weather/fotia-stin-attiki-epitelous-iremoun-i-anemi-i-prognosi-tou-kerou-gia-tin-triti-13-8/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη καταστροφή και μέσα σε όλα τα άλλα έχουμε και το 112 να μας προκαλεί εκνευρισμό.Βαρέθηκα επίσης να ακούω για κλιματική αλλαγή,για ηλικιωμένους που έκαιγαν ξερά χόρτα,για ψησταριές ,για μπάρμπεκιου και για παλαβούς αντιεμβολιαστές που βάζουν φωτιές και ότι άλλη βλακεία τους έρχεται.Ποιός τα πιστεύει αυτά όλα αυτά και ποιός τους πιστεύει?Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το βλέπουμε τώρα και προσπαθούν να μας τραβήξουν την προσοχή με όλα αυτά?Θα δείξει

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή