«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Χ Ρ Ο Ν Ι Α _ Π Ο Λ Λ Α !!!

Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

14 σχόλια:

  1. Έτη πολλά με υγεία και ευημερία. Και του χρόνου λευτεροι

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Κώστα,
    σού ύχομαι υγεία, αντοχή, δύναμη και μακροημέρευση στις παρεμβάσεις σου.
    Η Θεοτόκος ως Θείον πρότυπον που προάγει την σωτηρία μέσω άνωθεν συλλήψεως, αποτελεί δύναμη, που αναιρεί την επιβολή ενός επαναστημένου φεμινισμού, ο οποίος δεν αποσκοπεί στην κατάργηση τής εξουσιαστικής πατριαρχίας, αλλά στην διάλυση τής οικογένειας. Αυτή η πρακτική δρομολογεί κατά την εκτίμησή μου, την προώθηση τού σχεδίου, μέσω τής προξένησης διακαιολογημένης αγανάκτησης απέναντι στο κοινωνικό ξεχαρβάλωμα, να επιβληθεί μια νέου είδους "πατριαρχία" πέραν τού Θείου νόμου και των εξ Αποκαλύψεως οδηγιών, κατά την οποίαν ως νέος πάτρων ετοιμάζεται ένας ψηφιακός ολοκληρωτισμός στο όνομα τού "λαού". Αυτό το σχήμα αντιφάσκει κατάφορα ενάντια στην Θεία Πατρότητα, που είναι το δημιουργικό και συνεκτικό αίτιον τού σύμπαντος κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νέου είδους "πατριαρχία" μετανθρωπισμένων δούλων, όπως αυτά τα γκρι πλάσματα χωρίς πρόσωπο που κατεύθυνε ο βόγιατζερ της τελετής λήξης.
      Το πάνε για blade runner. Και τσιπαρισμένους μάς θέλουν, και με μηχανικά μέρη, και με φακούς επαφής στα μάτια που θα είναι ένας κομπιούτερ μονίμως επάνω μας και θα μάς προγραμματίζει εσαεί. Τραβέλια θέλουν να μάς κάνουν ουσιαστικά, γυναίκες κι άνδρες. Τα παιδάκια θα γεννιούνται από παρένθετες συνθετικές μήτρες.
      Θα τούς αφήσουμε; Εδώ είναι η μαγκιά.

      Χρόνια Πολλά Διονύση μου, να χαίρεσαι τους εορταζόμενούς σου. Σε περιμένουμε όταν όλα ξεπεραστούν, να έρθεις κοντά μας, στην πατρίδα.

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Κώστα,Χρόνια πολλά σε όλους του Διοδοταίους να είμαστε καλά να αντέξουμε σε όλα θα συμβαίνουν.Σε ευχαριστούμε που συνεχίζεις....

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κι εγώ Ευρυδίκη μου, που παρουσίες σαν την δική σου κάνουν ποιοτικότερο το μπλογκ.

      Διαγραφή
  4. 59 ετών εκοιμήθη η Παναγία μας, και ετάφη στην Γεσθημανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχουμε επειδη η θεομητωρ στρατηγος μας ελεει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Χαρά των Αγγέλων και των ανθρώπων, η Μητέρα του Φωτός, η Θεοτόκος Μαρία, η Σκέπη του κόσμου και ιδιαιτέρως της Ελλάδας, ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, η Καταφυγή μας, η Παραμυθία μας!
    Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σε εσένα Κώστα και σε όλα τα φωτεινά πνεύματα που συμμετέχουν στο Διόδοτο
    Η Παναγία να σας δίνει δύναμη και την προστασία της
    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοι Pananas, MrMixalise, Tatria,

    ευχαριστούμε κι ανταποδίδουμε!
    Ως γνωστόν, ίσως όχι σε όλους όσους μάς διαβάζουν, το ότι έχουμε αντέξει ως τώρα -εννοώ ο κύριος κορμός συνειδητών κι ευσεβών Ελλήνων, ακόμα κι όσων δεν έχουν Ορθόδοξη πίστη εξ αυτών- αυτό οφείλεται στην Παναγία. Κι όσες φορές ο Θεός, και διά του Υιού Του, έχει εξοργιστεί τα μάλα με τον ξεπεσμό, την αφροσύνη, την απιστία και την βλασφημία αυτού του λαού, και έχει σκεφτεί εδώ και τώρα να ρίξει την τελειωτική σκληρότερη τιμωρία,
    η Παναγία είναι αυτή που μεσιτεύει κάθε φορά και την σκαπουλάρουμε. Αυτή έχει αναλάβει τον βαρύ ρόλο της προστασίας μας, με την υποσχετική ότι θα μετανοήσουμε και θα τιμήσουμε στο τέλος τον διαχρονικό μας ρόλο εν μέσω κι ως κέντρο μιας πολιτισμένης ανθρωπότητος. Η Παναγία νιώθει Ελληνίδα και Κύπρια και το έχει αποδείξει όσο βρισκόταν ανάμεσά μας πριν κοιμηθεί.
    Αυτό ας το κατανοήσουν όλοι καλά και ας πράξουν τα δέοντα.

    Χρόνια Πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην κηδεία της Παναγίας παραβρέθηκαν, πέραν των Αποστόλων και 3 Έλληνες.

    Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης,
    Ο Άγιος Τίτος
    και ο Άγιος Ιερόθεος.

    Κανένα άλλο έθνος πέρα του Ελληνικού, δεν αντιπροσωπεύτηκε στην κηδεία της Παναγίας,
    τιμής ένεκεν του ρόλου που θα παίξει το έθνος μας, μετά τον μεγάλο γενικό πόλεμο…

    Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός ο Πέτρου!

    https://lumi-news.gr/me-ta-gonata-stin-panagia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή