«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

e-Sportime (27/8): Δημοσιογραφία juke-box


ο e-Sportime της Τρίτης (27/8) είναι αφιερωμένο στα Τέμπη και σε ένα άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η δημοσιογραφία juke box στα καλύτερα της… 

Ζητούμε συγνώμη για την γλώσσα… Άνθρωποι είμαστε, αλλά υπάρχουν και όρια. Πόσα να αντέξουμε από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε;

Ξέρετε, σε αυτόν που μιλάει κινέζικα δεν του απαντάς στα αγγλικά, μόνο στην γλώσσα του έχεις την πιθανότητα να καταλάβει τι εννοείς (αν σε καταλάβει και σε αυτήν βέβαια….).

Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αγγίζει κανείς. Δεν μπορείς να κάνεις μικροπολιτική πάνω σε ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Όπως γράφει και ο Γεράσιμος Μανωλίδης «Κείμενα σαν αυτά του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ είναι από αυτά που κηλιδώνουν το χώρο της δημοσιογραφίας. Ο σχολιαστής των ειδήσεων του MEGA αναφέρει, μέσες άκρες, πως από τη στιγμή που έχει αναλάβει η δικαιοσύνη για να διαλευκάνει το έγκλημα στα Τέμπη, δεν πρέπει να μιλάει κανείς και συγκεκριμένα η Μαρία Καρυστιανού. Από πάνω μέχρι πότε.. μυρίζει εκδούλευση το κείμενο, υποταγή. Προς την κυβέρνηση, τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Δεν έχει νόημα να το κρίνουμε εμείς περαιτέρω. Το έκανε η Μαρία Καρυστιανού με τρόπο αψεγάδιαστο».

 

sportime.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

12 σχόλια:

  1. Ευυποληπτος πολιτης..Τι σημαινει ευυποληπτος;;;;;Ενας τενεκες γεματος σκατα....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν αυτος ο βρωμοπουστ@ς στην δολοφονια δυον νεων παιδιων ΧΑγιτων και αποπειρα δολοφονιας κατα τριτου στο Νεο Ηρακλειο, ειχε μουρμουρισει οτι "αυτες οι εκαθαρισεις λογαριασμων θα μπορουσαν να σκοτωσουν και καποιον ανθρωπο" δεν ειχε ενοχληθει κανεις.
    Τωρα ενοχλουνται ολοι για το τι ειπε για την κυρατσα που ψαχνεται με τους κομμουνιστες να βρει δικαιοσυνη για το παιδι της.

    ΥΓ
    Ψιθυριζεται οτι ειχε πιαστει επ' αυτοφορω με την Χατζηλουλου καβαλα να κανουν αλλαξοκωλι3ς μεσα στα γραφεια του Εσκομπαρ του Πειραια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''ψιθυριζεται '''αχχαχαχαχαχαχα πηδιοταν εκτος αλλων με τον χατζη νικολαου και τον σπηλιωτοπουλο ..αλλα καποιες φορες εβγαινε παγανια για πακι με καποιος δικαστκο του αρειου (*τον οποιο τον επιασαν επαυτωφορο με ψοκα και κατι λαθροπουστρακια που τον εδωσαν )..και αλλα συναφια ...εκτος απο αυτα εναι ο αγαπημενος του λαζο (που καποια στιγμη ηταν ολοι μαζι ''παρεα/τραινακι '' μαζι με αλλους τοσους του κυκλου αυτου/Σχεδον ολη η βουλη απαιτειται *(στα τουλαχιστον 3- παλια συστημικα αλλα και σε καιριες θεσεις του συστηματος να εχεις λεβιε εκβιασμου (απο ποιους ???)που μεταξυ επιλογων ειναι και η ομοφυλοφιλικη διενεξη .Απλα σε μερικους τους μενει (βλεπε γεωργιαδη μεταξυ αλλων )

      Διαγραφή
    2. κυράτσα εννοείς την Κα Μαρία Καρυστιανού;;;;;;;;;;;;;;;;; για να καταλάβω δηλαδή;;; αν όντως εννοείς την παραπάνω ντροπή... έφαγες και χώνεψες τις μαλ@@@@ιες των μμε των βρωμιάρηδων ότι θέλει να πολιτευτεί... πάλι ντροπή... τι να πω... και υποτίθεται είσαι αψέκαστος;;; Και πως κρίνεις εσύ μια μάνα που έχασε το παιδί της και της το παραδίνανε κομμάτι κομμάτι... ποιός είσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;
      ΔΠ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή ΔΠ,

      αρκετός κόσμος δεν βλέπει με καλό μάτι την Καρυστιανού, επειδή ήταν ενεργή Συριζαία. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αλλά και αν ακόμα πολιτευτεί, και το κάνει για να καταφέρει επιτυχώς να κλείσει την Κούλα στη φυλακή.. θα της βγάλω το καπέλο. Κατά τα άλλα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει κάποιο δημόσιο πρόσωπο που βρέθηκε στους κύκλους του κόμματος που πρόδωσε την Μακεδονία μας.
      Καταλαβαίνω ότι σού ήρθε κάπως απότομος ο χαρακτηρισμός "κυράτσα", αλλά και πάλι αφορούσε ένα δημόσιο πρόσωπο, όχι κάποιον από εδώ μέσα. Γι αυτό κι εσύ, γίνε σε παρακαλώ πιο μαλακή απέναντι στους συνομιλητές. Δεν σε μαλώνω, κι ούτε θέλω να θυμώσεις, απλά με κάνετε να ζω σε μια συνεχή αγωνία μην γίνει αρένα εδώ μέσα. Καλό ξημέρωμα.
      Το ίδιο επιθυμώ και από τον ΕΑΦ, στο θέμα της ψυχραιμίας.

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη τι εννοείς μαλακή;;; μίλησα άσχημα;;; έβρισα;;; δεν σε καταλαβαίνω αν αυτό δεν είναι παρατήρηση τι ακριβώς είναι;;; σύσταση;;; συμβουλή;;; ΟΚ το πήρα το μήνυμα και τούδε και εξής και ψύχραιμη θα είμαι και σιωπηλή έως αόρατη... αν ο καθένας μπορεί να χαρακτηρίσει κυράτσα μία μάνα που παλεύει με νύχια και με δόντια για την δικαίωση του τραγικού παιδιού της βάζοντας τα με όλο το σύστημα πάω πάσο και με τον σχολιαστή και με εσένα που με παροτρύνεις να κάνω γαργάρα τα όσα έγραψε το παλικάρι για να μην πικραθείτε και πικραθούμε. Και εντέλει έχεις και ένα δίκιο γιατί να μην αφήσω ασχολίαστο το γεγονός και να επέμβω γιατί θύμωσα με τον χαρακτηρισμό ΚΥΡΑΤΣΑ για την μάνα την συγκεκριμένη.
      MEA CULPA MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA.
      ΔΠ

      Διαγραφή
    5. Θυμάμαι δεκαετίες πριν είχε βουήξει η πιάτσα ότι τους είχε κάνει τσακωτούς η Έλενα Κατρίτση, σύζυγος τότε της Χατζηλουλού. Και τότενες αναρρωτιόμουν: έχεις γυναίκα την καρακουκλάρα Κατρίτση -κυρία, κλασσάτη, ουχί ξέκωλο- και την αφήνεις για τον Πρετεντέρη που δεν ξεχωρίζεις ποιο είναι το μπροστά και ποιο το πίσω, αφού αντί για στόμα έχει σούφρα με αιμορροίδες;

      Αει σιχτιρ πάλι με δαύτους...

      Διαγραφή
    6. Προς ΔΠ
      Σεβομενος τον χωρο και την φιλοξενια του Οικοδεσποτη επαναλαμβανω οτι η εν λογω ειναι η "απολυτη κυρατσα".
      Ο λογος που κατεληξα να την χαρακτηρισω ετσι ειναι οτι η γυναικα αυτη δεν εχει καταλαβει οτι απ' οποια μερια κι αν το δεις, η Ελλαδα σημερα ειναι ενα κωλοχανειο.
      Οποτε ΠΩΣ μπορεις να βρεις το δικιο σου σε ενα κωλοχανειο;
      Θεωρω οτι και εμεις που ζουμε σ' αυτην την χωρα, ζουμε απο τυχη που δεν εχουμε πεσει αναμεσα σε πιστολιδι ναρκεμπορων αλβανων, δεν μας εχει σκοτωσει με τ' αυτοκινητο του κανενας μπεκρης στον δρομο, δεν μας εχουν πεταξει σαν σκουπιδια απ' το ακριβοπληρωμενο σπιτι μας, δεν μας εχουν συλλαβει ακομα ως νεοναζιστες ή αντισημιτες, δεν μας εχουν δολοφονησει μεσα στα σπιτια μας οι γυφτοι, δεν μας εκαψαν στο Ματι, δεν μας επνιξαν στην Μανδρα, δεν, δεν, δεν.
      Οποτε σκεπτομενος με την λογικη καταληγω, οτι αυτη η γυναικα μαλλον θορυβο θελει να κανει ειτε εδω, ειτε στην ΕΕ (αλλο μπουρδελο αυτοι).
      Οταν στην κορυφη της "δικαιοσυνης" αγαπητη ΔΠ εχει Κλαπες, Παναθηναϊκακηδες, Αδελεινες και πως λεγανε κεινο το πουστη που πιασανε με τους γυφτους και τους Πακιστανους με τις κοκαϊνες μια χαροκαμενη μανα ψαχνει για δικαιοσυνη.
      Ξερεις κατι;
      Θα της εβγαζα το καπελλο αν επαιρνε ενα δικαννο και καθαριζε μερικους πουστηδες που ΑΥΤΗ θεωρουσε υπευθυνους για την δολοφονια του παιδιου της.
      Αλλα πολυ φοβαμαι οτι ΚΑΙ αυτη ειναι εμμεσα υπευθυνη για το εγκλημα των Τεμπων ψηφιζοντας προτερα κουμμουνιλα. Κι οταν λεω κομμουνιλα εννοω απο ΝΔουλους μεχρι τους απλυτους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Μηπως και η μακαριτισσα η κορη της ψηφιζε κομμουνιλα και αυτη.
      Την ταυτιζω με την "μαμα" Φυσσα που ειχε την τιμητικη της πριν μερικα χρονια στα δικαστηρια .
      Την αποκαλεσα "κυρατσα" γιατι σε συγκριση με τις μαναδες των δυο παιδιων που δολοφονησαν εν ψυχρω τα κομμουνια στο Νεο Ηρακλειο και τις μαναδες του ολοκαυτωματος της Μαρφιν που επνιξαν τον πονο τους και τον κρατησαν βουβα και συνεχιζουν να κρατουν βαθεια μεσα στην ψυχη τους, αυτη κανει θορυβο σαν να κατρακυλα ενας αδειος ντενεκες στον κατηφορο.

      Η ευγενης ψυχη μου παρακαμπτει τους απαξιωματικους χαρακτηρισμους προς το προσωπο μου.

      Διαγραφή
  3. Ένας @κατοκομμουνιστής ειναι που μια ζωή υποκρίνεται.Εξ άλλου το το λέει και το όνομα του.Πρητέντ
    ΝΤΙΝΟΥΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μεσσηνιος γραφει ΄΄ Αει σιχτιρ παλι με δαυτους ΄΄. Πολυ ωραιο. Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή