«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανία: το κόμμα AfD ζητά τον τερματισμό των ψηφοδελτίων μέσω ταχυδρομείου, ξεκινά έρευνα για ύποπτο σφάλμα λογισμικού

 Το AfD θέτει ερωτήματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία στη Γερμανία μετά τις περιφερειακές εκλογές

                 Ο συγκυβερνήτης του AfD Tino Chrupalla εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους

 

Παρόλο που το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφάλισε την πρώτη θέση στις εκλογές της Σαξονίας την Κυριακή, το κόμμα εξακολουθεί να ξεκινά έρευνα για ένα υποτιθέμενο σφάλμα στον υπολογιστή που του κόστισε μια έδρα στο κοινοβούλιο και ζητά επίσης να σταματήσει η επιστολική ψήφος, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια και σκοτεινές πρακτικές.

Το πρώτο ζήτημα είναι το φερόμενο σφάλμα στο λογισμικό που είχε ως αποτέλεσμα το AfD και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να χάσουν από μία έδρα, ενώ οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κέρδισαν από μία έδρα. Το κόμμα δηλώνει ότι ξεκινάει έρευνα για το θέμα αυτό.

"Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς πήγε στραβά", δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής και κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD Γιοργκ Ούρμπαν σε δήλωσή του. Ο ίδιος απαιτεί μια ακριβή ανάλυση του λάθους. "Εάν υπάρχουν παρατυπίες, θα προβούμε σε νομικές ενέργειες".

Ειδικότερα, η απώλεια μιας έδρας είχε ως αποτέλεσμα το AfD να χάσει την πλειοψηφία αποκλεισμού, η οποία θα επέτρεπε στο κόμμα, για παράδειγμα, να εμποδίσει τον διορισμό ορισμένων δικαστών στο κρατίδιο.
 

 

Το σφάλμα έδωσε αρχικά στο AfD και το CDU λανθασμένο αριθμό εδρών. Μετά από επανεξέταση, "η κρατική εκλογική διεύθυνση διόρθωσε την κατανομή των εδρών", σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Leipziger Volkzeitung.

Ο Ουρμπάν δήλωσε ότι κανείς δεν κατηγορείται για χειραγώγηση της ψηφοφορίας, αλλά, "σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τις πολιτικές επιλογές του AfD στο κρατιδιακό κοινοβούλιο της Σαξονίας. Επομένως, κάθε αμφιβολία για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να αποκλειστεί", δήλωσε.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους προέκυψε το λάθος, η εκλογική επιτροπή της Σαξονίας υπέστη ένα σοβαρό μελανό μάτι, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το εκλογικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια μιας ήδη πολωμένης εκλογικής αναμέτρησης.

 

Ψηφοδέλτια με αλληλογραφία

Μετά τα αποτελέσματα στη Θουριγγία και τη Σαξονία, ο συμπρόεδρος του AfD, Tino Chrupalla, ζητά να σταματήσουν οι επιστολικές ψήφοι. Συζήτησε τις ανησυχίες του σχετικά με αυτή τη μορφή ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια διάσκεψης με κορυφαία στελέχη του AfD.

"Είναι επίσης καθήκον της αντιπολίτευσης να αμφισβητεί πάντα τι κάνει μια κυβέρνηση ή τι συνέβη σε μια εκλογική αναμέτρηση. Αυτό είναι επίσης ένα νόμιμο δικαίωμα και αυτό είναι κάτι καλό. Και θέλω πραγματικά να επισημάνω, και θα το αμφισβητήσουμε και αυτό, για παράδειγμα, την όλη ασφάλεια για τη νόμιμη αποθήκευση των κάλπων, ορισμένες από τις οποίες δεν αποθηκεύονται με νόμιμο ασφαλή τρόπο, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ένα ή δύο άτομα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις κάλπες", δήλωσε.

 

Συνέχισε λέγοντας ότι η επιστολική ψήφος έχει προκαλέσει ανησυχία σε άλλες εκλογές και ότι αυτά τα ζητήματα επανέρχονται συνεχώς. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης ένα πρόβλημα που μαστίζει άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θέσπισαν μαζικές επιστολικές ψηφοφορίες μετά την κρίση του Κόβιντ-19, το οποίο αφορά ακτιβιστές που εισέρχονται σε οίκους ευγηρίας και ενδεχομένως χειραγωγούν ευάλωτους ηλικιωμένους ψηφοφόρους.

Στην περίπτωση της Γερμανίας, ο Chrupalla δήλωσε: "Το έχουμε δει αυτό και σε παλιές και άλλες προεκλογικές εκστρατείες, όπως η τρέχουσα εκστρατεία σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας, ειδικά όταν το CDU και το SPD κάνουν εκστρατεία σε αυτά τα γηροκομεία, τα οποία διαχειρίζεται η Diakonie ή η Caritas, ή μπαινοβγαίνουν εκεί, και το Afd δεν έχει καν πρόσβαση για να παρουσιάσει τα προγράμματά του στους ηλικιωμένους. Αυτά είναι επίσης πράγματα επιρροής που κατά τη γνώμη μου δεν είναι δημοκρατικά".

Nortably, τόσο η Diakonie όσο και η Caritas διοικούνται από την προτεσταντική και την καθολική εκκλησία, οι οποίες έχουν ταχθεί κατά του AfD, μεταξύ άλλων αποπέμποντας μέλη του κόμματος από την εκκλησία και καλώντας τους Γερμανούς να ψηφίσουν εναντίον τους.

Η Chrupalla ζητά να σταματήσει η επιστολική ψήφος, λέγοντας: "Προσωπικά, θα απαγόρευα και πάλι την επιστολική ψήφο. Έχει εισαχθεί μόνο κατ' εξαίρεση ή έχει δρομολογηθεί στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Δεν είναι ο κανόνας, δεν πρέπει να γίνει ο κανόνας και δεν ρυθμίζεται από τον νόμο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κανόνας".

 

rmx.news 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

2 σχόλια:

  1. Αυτό που ξεκινάει τώρα στη Γαλλία μυρίζει Βαστίλη. Δεν είναι κίτρινα γιλέκα, δεν είναι αίτημα κατά νομοθετήματος. Είναι ευθέως για εκθρονισμό του Μακρόν.
    -----------------------------------------------------------
    Σε περιδίνηση η Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν προσπαθεί να διορίσει τον Μ.Μπαρνιέ πρωθυπουργό – Η Αριστερά καλεί τους πολίτες να βγουν στους δρόμους

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/o-misel-mparnie-neos-prothypourgos-tis-gallias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δεν ξέρω τι ελιγμούς κάνουν τραμπάκουλες και πολύχρωμα καπέλα. Εκείνο που είναι αποδεδειγμένη πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι είναι καθαροί στις κινήσεις, στη στάση και στις εξηγήσεις τους.

    Λαβρόφ για την ένταξη της Τουρκίας στους BRICS: «Να συμφωνήσει στις κοινές αξίες των μελών μας και όχι στις αξίες που προβάλλει η ΕΕ»
    Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η συνθήκη ορίζει σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/deutsche-welle-poios-einai-o-oros-pou-thetei-i-rosia-gia-tin-entaksi-tis-tourkias-stous-brics/

    ΑπάντησηΔιαγραφή