«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

«Αν οι πόρτες της αντίληψης γίνονταν πιο διαυγείς, κάθε πράγμα θα εμφανιζόταν στον άνθρωπο όπως είναι, άπειρο»

 

Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον φίλο Διός Κούρο

Ο τίτλος της ανάρτησης, καθώς και ο πίνακας, ανήκουν στον Άγγλο ποιητή και ζωγράφο William Blake (1757-1827). Η φράση αυτή ενέπνευσε τον διάσημο συγγραφέα Άλντους Χάξλεϋ, να δώσει τον τίτλο "Πόρτες της Ενόρασης", σε ένα βιβλίο που έγραψε το 1954, στο οποίο περιγράφει τις ψυχεδελικές (ψυχοδηλωτικές) εμπειρίες του με τη μεσκαλίνη, καθώς και τις φιλοσοφικές και ψυχολογικές επιπτώσεις τέτοιων εμπειριών (διεύρυνση της συνείδησης... ή κάψιμο εγκεφάλου...; ). Με την σειρά του, ο Τζιμ Μόρρισον, στιχουργός και τραγουδιστής των Doors, έδωσε στο συγκρότημα το όνομα αυτό, από το βιβλίο του Χάξλεϋ. Δεν περιορίστηκε βέβαια μόνο σε αυτό.. Έπαιρνε το αμάξι και φίλους, και αναζητούσε σε βουνά του Μεξικού, Ινδιάνους να τού δώσουν να πιεί τα κοκταίηλ τους από πεγιότ (κάκτος που περιέχει την παραισθησιογόνο ουσία μεσκαλίνη). Τα ίδια φυσικά έκανε και ο πρωταγωνιστής του βιβλίου "Στο Δρόμο" του Τζακ Κέρουακ, όπως και ο ίδιος ο Χάξλεϋ, για να γράψει το βιβλίο του. Τα ίδια έκανε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας επιστημονικής φαντασίας "Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις" του Κεν Ράσσελ, βασισμένης στον Χάξλεϋ.

Αυτά τα λίγα και απολύτως περιληπτικά ως προς το όνομα του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος The Doors. Ο χαρακτηρισμός "ροκ" βέβαια, είναι σχετικός.. γιατί σε ισάριθμο ποσοστό, συνολικά τα τραγούδια των Doors, ήταν και.. blues, jazz, soul, funk, pop.

Μπορείτε να απολαύσετε άπαντα των Doors, στο σχετικό κανάλι του YouTube, ΕΔΩ. Καθώς και δύο ενδιαφέρουσες δικές μας αναρτήσεις, εδώ και εδώ. Kατά τα άλλα.. ΔΕΝ ξέρει κανείς τί τραγούδι να πρωτοδιαλέξει για να παρουσιάσει από το συγκρότημα, καθώς.. κατά την δική μου άποψη, ΔΕΝ πετάς απολύτως κανένα τραγούδι από όλη την δισκογραφία τους! Είναι όλα ελκυστικά, άρτια, εμπνευσμένα και δημοφιλή, με εξαιρετικούς μουσικούς όπως ο Ρέι Μάνζαρεκ. Και είναι επίσης, υψηλών προδιαγραφών από ποιητική άποψη, αφού ο Μόρρισον υπήρξε πολύπλευρος καλλιτέχνης (ακόμα και σκηνοθέτης) με σημαντικό λογοτεχνικό υπόβαθρο, πέραν της ειδικής του προτίμησης σε Beatnics Αμερικανούς λογοτέχνες και σε Ευρωπαίους ποιητές του 18 αι. Ψαγμένος ΚΑΙ σε αρχαία ελληνική φιλοσοφία - στον τάφο του ζήτησε να χαραχθεί στα ελληνικά η φράση του Σωκράτη "Κατά τον δαίμονα εαυτού", που σημαίνει "κατά την συνείδησή του". 

Κατά άλλη άποψη, το όλο πρότζεκτ "The Doors", θεωρείται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από επιχείρηση κοινωνικού προγραμματισμού, κατευθείαν φτιαγμένη σε καλλιτεχνικά επιτελεία μυστικών υπηρεσιών, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και ερήμην των μελών του μουσικού συγκροτήματος. Τα ίδια έχουν ειπωθεί και για τους Led Zeppelin. Προσέχοντας όμως το ιστορικό της μπάντας, καθώς και την πορεία του Τζιμ Μόρρισον, θεωρώ ότι το να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σχεδόν αδύνατον. "Σχεδόν", διότι όντως το προϊόν από ένα σημείο και μετά, χρησιμοποιήθηκε με αυτό τον τρόπο και με αυτούς τους σκοπούς, από το δισκογραφικό κατεστημένο και κατ' επέκταση από το εξουσιαστικό σύστημα, βλέπε βαθύ κράτος. Αυτό οδήγησε και τον ίδιο τον Μόρρισον στην αυτοκαταστροφική του πορεία. Σε παίρνω, σε στύβω σαν λεμονόκουπα, και μετά σε πετάω, γιατί μπορώ στο διηνεκές να κερδίζω και χωρίς την φυσική σου παρουσία.

Anyway, οι κάτω και πάνω των 60, αγαπάμε The Doors.. με τρέλλα! Με αυτούς χορέψαμε, με αυτούς ερωτευτήκαμε, με αυτούς προβληματιστήκαμε. Αλλά.. όλοι έχουμε προσέξει ότι και ένα μεγάλο μέρος της σημερινής νεολαίας 15-30, ξεσκονίζουν την παλιά αυτή δισκογραφία, των Doors, των Pink Floyd, των Led Zeppelin κ.ά.. 

Μουσική τώρα..   

O φίλος Διός Κούρος εξέφρασε την αγάπη του στο τραγούδι "Back Door Man". Θα το ακούσουμε live, όπως θα ακούσουμε live και το "Roadhouse Blues". Αμέσως μετά.. τρία πολύ καλοφτιαγμένα ρεμίξ των "When The Music's Over", "The End" και "Light My Fire".

 

Καλή ακρόαση!!!

Κ-Τ









ΔΙΟΔΟΤΟΣ


17 σχόλια:

  1. Αδέρφια μου, Σάς ομιλεί Õ KATAKαμένος Eγκέφαλος Ø !!! ... ΨΗΜΈΝΟς!..
    Μιλάμε γιά πολύ, πάρα πολύ όμως, κάψιμο...τί πεγυότ κι ελεσδί. ..
    .
    ...ΌΜΩς ΕΔΏ ΑΔΈΡΦΙΑ, ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΆ ΤΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ ΤΌ -ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΜΌΝΙΜΩΣ ΕΓΚΑΤΑΤΑΘΈΝ- ΚΆΨΙΜΟ ΚΑΊ ΤΉ ΓΚΑΡΑΜΑΣΤΟΎΡΑ!!!! ... ..
    .
    ..ΠΑΊΔΕς, ΜΙΆ ΔΟΚΙΜΉ ΘΆ ΣΆς ΠΕΊΣΕΙ. ΕΊΝΑΙ ΌΛΑ ΦΡΉ, ΣΑΣ ΤΌ ΛΈΩ ΓΙΆΝΆ ΞΈΤΕ!!!!!

    ΓΙΆ ΌΛΟΥΣ ΤΟΎΣ ΟΜΟΤΡΌΠΟΥΣ:
    Η ΛΎΣΙς ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=V0t8EOmRovY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι!!!!... Κωνσταντίνε, ΔΈΝ ΑΣΤΕΙΕΎΟΜΑΙ παλικάρι μας!!!

      Ακούστε, ή μάλλον ΑΚΡΟΑΣΤΕΊΤΕ Τόν Κοινούση !

      Ά, ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΤΌ ΘΥΜΉΘΗΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΕ ΈΝ ΧΡΙΣΤΏ ΑΔΕΡΦΈ, ΞΈΧΑΣΑ ΠΡΊΝ ΝΑ ΣΑς ΕΠΙΣΗΜΆΝΩ ΠΩς, ΑΥΤΌΤΌ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΌ ΚΆΨΙΜΟ ΕΚΤΌς ΑΠΌ ΤΕΛΕΊΩς ΤΖΖΆΜΠΑ ΕΊΝΑΙ ΚΙ 100% ΝΌΜΙΜΟΝ (ακόμη) !!!

      Διαγραφή
    2. https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/04/roy-buchanan-messiah-will-come-again.html#more

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2021/10/roy-buchanan-my-sonata-five-string-blues.html#more

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΓΚΛΙΤΣΜΑΝ!

      Διαγραφή
    3. ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΚΑΊ ΣΈΝΑ ΛΕΒΕΝΤΌΠΑΙΔΟ !

      Διαγραφή
  2. Κωστή μου την Καλημέρα μου. Είσαι όλο πληροφορία και εκπλήξεις. Σ ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΩΩΩ !!!! Τί ανάρτηση !!! Σε ευχαριστώ πολύ Αδελφέ Κώστα. Ο τίτλος δε, τρομερός.

    Ο Τζιμ Μόρρισον, ένας παρεξηγημένος (για το ευρύ κοινό) καλλιτέχνης και μέγας ποιητής, ο οποίος μάλλον είχε μνήμες απο προηγούμενη ενσάρκωσή του, αποφάσισε νωρίς στη ζωή του να ξεφύγει απο το σύστημα, όντας υιός στρατιωτικού στην Αμερική. Τότε αυτό ήταν τρομερά επίπονο.

    Όντως το back door man είναι απο τα αγαπημένα μου. Εκτός απο τον τρομερό - για εμένα - ρυθμό, έχει παρεξηγημένο στίχο, καθότι πολλοί πιστεύουν ότι μιλά χυδαία για την "πίσω πόρτα" ενός little girl, αλλά στην ουσία με τον όρο "back door man" στην Αμερική εννοούν τον εραστή που μπαίνει απο την πίσω πόρτα (της κουζίνας) όταν ο σύζυγος φεύγει για δουλειά (ή το βράδυ έχει πάει για ύπνο) και little girl είναι η σύζυγος (τότε παντρευόντουσαν νέες).

    "Εσείς άντρες τρώτε το βραδινό σας
    Φάτε τη μπριζόλα σας και τα φασόλια σας
    Τρώω πιο πολύ κοτόπουλο
    Από ότι οποιοσδήποτε άντρας έχει δει ποτέ"

    "Κοτόπουλο", δηλαδή chic, δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο "γκόμενες".

    Και τα υπόλοιπα που έβαλες είναι απο τα πιο γνωστά και αγαπημένα.

    Όσο αφορά τις ψυχεδελικές εμπειρίες, κάποτε διάβασα σε μια συνέντευξη (δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιού) τις παρενέργεις του ελ ες ντι. Αυτός που το δοκίμασε είπε ότι "ένοιωθε να βλέπει με τα αυτιά και να ακούει με τα μάτια" !!!

    Τέλος, όσο αφορά το οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί και ερήμην των μελών του (οποιοδήποτε) μουσικού συγκροτήματος, ΔΕΝ με απασχολεί, διότι δεν είναι η πρώτη περίπτωση ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ !!!

    Έρρωσο Αδελφέ και Ευχαριστώ για την αφιέρωση

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσκαλίνη και LSD περιέχουν την ουσία Λυσεργικό Οξύ. Αυτή είναι υπεύθυνη για όλα. Απαντάται μία βάση της και στον ανθρώπινο εγκέφαλο, λόγω της διατροφής μας με σιτηρά. Στους σχιζοφρενείς απαντάται σε μεγάλη ποσότητα. Εκτός του τεχνητού τρόπου να αυξηθεί (μεσκαλίνη, LSD) υπάρχει και ένας άλλος, φυσικός: Να απομονωθείς από τον κόσμο (ζώντας σε σπηλιά π.χ.), με ελάχιστο φως, καθόλου τροφή (καμιά ακριδούλα πού και πού για να μην πεθάνεις) και υπερβατική διάθεση. Όπως έκανε δηλαδή και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Την ακούς γερά! Διευρύνεται η συνείδηση, και αρχίζεις να προσλαμβάνεις εικόνες (του μέλλοντος) από ανώτερα πεδία.

      Διαγραφή
  4. DOORS !!!!!!
    ΑΞΕΠΈΡΑΣΤΟΙ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΜΕΝ, ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΔΕ... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ (ΑΚΟΗ, ΟΡΑΣΗ, ΓΕΥΣΗ κτλ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ "ΞΕΝΗ" ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΓΚΑΙΗ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΕΚΤΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ; ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΩΟ ΧΑΣΙΣΑΚΙ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ. ΑΥΤΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ 'ΓΩ.
    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ, ΝΑΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΝΑΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΞΕΝΕΡΩΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη αφτή τήγκωλοκατάσταση τήν συντηρεί επιμελώς τό Εχθρικό πρός τούς Νάτιβ κωλοκράτος...
      Αφήμουν τά παιδιά και δηλητηριάζονται Συστηματικά, κυρίως απ'τόν Σκιπταρόπουστα...
      Αναγκάζονται οι Γονείς νά ζητήσουν βοήθεια "ψυχιατρική" καί χωρίς νά ξέρουν οι Δυστυχείς στέλνουν τά παιδάκια τους στή Φωλιά του Κούκου...
      ...καί τα "παίρνουν" απο κεί τελείως ΣΑΚΑΤΕΜΈΝΑ καί τους μισούν πλέον θανάσιμα τα ίδια τους τά παιδιά που έχουν έχουν υποστεί εξευτελισμούς (ψυχρολουσίες, ζουρλομανδύες, καθηλώσεις ΠΑΝΊΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΆ κι άλλα που προφανώς δέν γνωρίζω)..

      Ο λόγος;...Μα φυσικά, Ο ΤΕΡΆΣΤΙΟς ΤΖΊΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΊ ΠΟΛΎ ΠΛΟΥΣΙΟΠΆΡΟΧΑ ΌΛΗ ΑΦΤΉ ΤΉ ΣΙΧΑΜΕΡΉ, ΌΜΩΣ ΕΥΥΠΌΛΗΠΤΗ ΣΑΒΟΎΡΑ, ΑΦΤΉ ΠΟΥ ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΠΆΝΩ ΣΈ ΔΥΌ ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΠΌΔΙΑ ΚΑΊ ΦΟΡΆΕΙ ΤΑΓΙΈΡ ΚΑΊ ΚΟΣΤΟΎΜΙΑ

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, φίλε Γεώργιε, ή τελεφταία σου πρότασι που επεσήμανε ο Αhoy, είναι 100% γιά κορνιζάρισμα.
      Υψηλά Νοήματα μέ δυό λέξεις. ..

      Έξ άλλου, εμείς οι Νάτιβ λέμε τήν ΑρχαιοΕλληνική Ρήσι, «τό λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν». Εύγε λοιπόν!

      Διαγραφή
  6. ' Το καθαρο μυαλο στις νεαρες ηλικιες μπορει να μοιαζει ξενερωτο, αλλα ειναι ο διαχρονικος νικητης''. Μεγαλη κουβεντα. Μπραβο!!

    Καλησπερα σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή