«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Αραβικά μέσα ενημέρωσης υπό ισραηλινό έλεγχο


 Όλα τα αραβικά κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό τους τελούν υπό ισραηλινό έλεγχο, όπως και η εκπαίδευση των υπευθύνων για τα ειδησεογραφικά προγράμματα των αραβικών μέσων ενημέρωσης, ορισμένοι από τους οποίους προέρχονται από τη Μονάδα 8200, τη μονάδα εκπαίδευσης του ισραηλινού στρατού που υπάγεται στη Μοσάντ, την υπηρεσία πληροφοριών του εβραϊκού κράτους.

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της της 27ης Μαρτίου 2024.

Ακολουθεί μια αναδρομή σε αυτή την απίστευτη και καταστροφική υπόθεση.

****

Η Ραδιοτηλεοπτική Ένωση των Αραβικών Κρατών (ASBU) ιδρύθηκε το 1969 για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των αραβικών μέσων ενημέρωσης στον τομέα της ενημέρωσης.

Με έδρα την Τύνιδα, η ASBU συγκέντρωσε όλα τα επίσημα αραβικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και ξένα πρακτορεία ειδήσεων που χρησιμοποιούσαν την αραβική γλώσσα ως μέσο διάδοσης των ειδήσεών τους.

Η ASBU παρείχε τεχνική κατάρτιση για το προσωπικό του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, ανταλλαγές προγραμμάτων στον τομέα των ειδήσεων και κάλυψη σημαντικών αραβικών και διεθνών γεγονότων,
Το 2023, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των λειτουργιών της και προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες, η ASBU εισήγαγε τη χρήση του δικτύου SERVERS, δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ όλων των μελών της Διααραβικής Ένωσης, με τις παράγωγες εφαρμογές του, ιδίως το ASBU CLOUD.

Η ASBU χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για την ανταλλαγή προγραμμάτων. Τα συστήματα βάσεων δεδομένων των μελών εναρμονίζονται και αρχειοθετούνται μέσω ενός DATA CENTRER.
 

Η διαδικασία DALET

Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιοκτησία μιας ισραηλινής εταιρείας με έδρα την Beersheba (Bi'r Al Sabeh, το πηγάδι της αρκούδας, το αραβικό της όνομα πριν από την εβραϊκή του ονομασία, στην έρημο Negev (An Naqab).

Από το 2023, το προσωπικό της ASBU έχει ενσωματώσει το σύστημα DALET στα συστήματα πληροφορικής του (υπολογιστές, iPhones, podcasts κ.λπ.) τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση.

Το DALET έχει έτσι πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, καθώς και στα αρχεία που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι τίθενται έτσι de facto υπό τον έλεγχο του ισραηλινού προμηθευτή αυτής της τεχνολογίας, ο οποίος μπορεί κατά βούληση να εντοπίσει τη χρήση και το περιεχόμενο της αλληλογραφίας και, κατά συνέπεια, τη γνώμη του ψηφιογράφου.

Εκατόν πενήντα (150) υπάλληλοι διαφόρων αραβικών μέσων ενημέρωσης έχουν ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή DALET στον εξοπλισμό τους και σχεδόν το 60% των ανταλλαγών μεταξύ εταίρων πραγματοποιείται μέσω αυτής της εφαρμογής- το 83% των ραδιοφωνικών ανταλλαγών.

Η εθνικότητα του DALET

Η DALET ιδρύθηκε το 1993 από τους αδελφούς Salomon και Michel Haddad και τον David Lasry, ο οποίος είναι επικεφαλής 14 εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού παραρτήματος. Οι αδελφοί Haddad διευθύνουν το κέντρο τεχνολογικής έρευνας στη Beersheba.

Στους υπαλλήλους της εταιρείας περιλαμβάνονται αξιωματικοί και στρατιώτες της Μονάδας 8.200 του ισραηλινού στρατού, η οποία υπάγεται στη Μοσάντ, την υπηρεσία πληροφοριών του ισραηλινού στρατού.

Το DALET ή Daleth είναι το τέταρτο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου, από το οποίο προέκυψε επίσης το δέλτα (Δ, δ) του ελληνικού αλφαβήτου, το Δ του λατινικού αλφαβήτου και το αντίστοιχο κυριλλικό. Η εβραϊκή λέξη Délét σημαίνει "πόρτα". Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως κωδική ονομασία για την επιχείρηση εκδίωξης των Παλαιστινίων, όταν το Ισραήλ κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του το 1948, και τον επακόλουθο αραβοϊσραηλινό πόλεμο.

Το σύστημα DALET

Το DALET είναι ένα σύστημα για τη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου με ένα σύνολο συνεργατικών εργαλείων σχεδιασμένων για την απομακρυσμένη παραγωγή πολυμέσων, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εκπομπών πολλαπλών πλατφορμών.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αντιμετωπίζουν μια συνεχή πρόκληση. Με τη μαζική ψηφιοποίηση των πλατφορμών μετάδοσης, αναδύονται συνεχώς νέα κανάλια. Στις χθεσινές ιστοσελίδες προστέθηκαν οι ψηφιακές υπηρεσίες μετάδοσης (DAB, DRM, καλώδιο κ.λπ.) και τα περιβάλλοντα διανομής μέσω κινητών συσκευών (podcasts, τηλεφωνία κ.λπ.).

Η ανταπόκριση σε αυτή την τεχνολογική επιτάχυνση είναι ακόμη πιο επιτακτική για έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή έναν όμιλο μέσων ενημέρωσης, η επιβίωση του οποίου εξαρτάται από την παρουσία της μάρκας του και της προσφοράς περιεχομένου του σε όλες αυτές τις νέες πλατφόρμες μετάδοσης. Ένας τέτοιος στόχος είναι ακόμη πιο φιλόδοξος, δεδομένου ότι απαιτεί όχι μόνο την εφαρμογή ενός κατάλληλου τεχνικού περιβάλλοντος παραγωγής, αλλά και την ανάπτυξη νέων καναλιών δημοσίευσης.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην παραγωγή και διαχείριση δικτυακών ψηφιακών μέσων, η DALET DIGITAL MEDIA SYSTEMS προσφέρει μια σειρά προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε σταθμού ή δικτύου: το πρότυπο FM, DALET 5.1 έχει αρκετές εκατοντάδες εγκαταστάσεις παγκοσμίως και προσφέρει μια πλατφόρμα παραγωγής και μετάδοσης με το κλειδί στο χέρι, ικανή να καλύψει τις ανάγκες κάθε ραδιοφωνικού σταθμού.

Το λογισμικό DALET εκμεταλλεύεται τις καλύτερες ψηφιακές τεχνολογίες για να συνδυάσει εργονομία και αξιοπιστία. Ως ανοικτή πλατφόρμα, μπορεί να παρέχει ένα ενιαίο περιβάλλον παραγωγής για όλα τα ψηφιακά μέσα, είτε πρόκειται για παραδοσιακή εκπομπή είτε για διαδραστική. Εξοπλισμένος με αυτό το είδος εργαλείου παραγωγής, ένας εκδότης ή ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορεί να απευθυνθεί σε όλα τα κανάλια διανομής που έχει στη διάθεσή του.

Η ιεραρχία της ASBU, υπεύθυνη για αυτή την καταστροφή

Saleh Al Zohbi, επικεφαλής του τμήματος ASBU και κυρίως υπεύθυνος για τη διασφάλιση των επικοινωνιών του οργανισμού.

    Ο Zohbi εργάζεται υπό την εποπτεία του προέδρου της ASBU Abdel Aziz Sleimane και της επιτροπής μηχανικών με επικεφαλής τον Nasser Ahmad Mouheyssène, μηχανικό με βαθμό υφυπουργού στο Υπουργείο Πληροφοριών του Κουβέιτ.

Mouwaffak Fawaz Al Chamry, διευθυντής πληροφοριών στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό γραφείο της Σαουδικής Αραβίας.

Abdallah Omar al Hachémy, Διευθυντής Τεχνολογίας στην Εταιρεία Τύπου του Άμπου Ντάμπι.

Από αυτόν τον κατάλογο προκύπτει ότι οι κύριοι ηγέτες της ASBU προέρχονται από τις πετρομοναρχίες, οι οποίες επιθυμούν να επισημοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Αυτή είναι η περίπτωση του Αμπού Ντάμπι. Αυτό μπορεί να ισχύει και για τη Σαουδική Αραβία, της οποίας η εξομάλυνση παρεμποδίζεται από τον πόλεμο του Ισραήλ για την καταστροφή της Γάζας (Οκτώβριος 2024).

Οι πληροφορίες αυτές εγείρουν το ερώτημα αν η ιεραρχία της ASBU είναι "ανίκανη ή σε συνεννόηση με αραβικές χώρες που εχθρεύονται την εξομάλυνση με το Ισραήλ (Λίβανος, Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Αλγερία και Τυνησία)", καταλήγει η Al Akhbar στο τέλος της έρευνάς της.

Για την ιστορία, επισυνάπτεται ο κατάλογος των μελών της ASBU.

 

Ενεργά μέλη

    Abu Dhabi Media
    Bahrain Radio and Television Corporation
    Ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας
    Entreprise nationale de Radiodiffusion sonore (Αλγερία)
    Entreprise nationale de télévision (Αλγερία)
    ERTU (Αίγυπτος)
    Iraqi Media Network (Ιράκ)
    Jordan Radio and Television Corporation (Ιορδανία)
    Τηλεόραση Κουβέιτ
    Ραδιοφωνικός οργανισμός της Λιβυκής Τζαμαχιρίας
    Παλαιστινιακή ραδιοτηλεοπτική εταιρεία
    Qatar Media Corporation
    Ραδιοτηλεόραση του Τζιμπουτί
    Radio Tunisienne (Τυνησία)
    Société Nationale de Radiodiffusion et de Télévision (Μαρόκο)
    Ραδιοφωνία και τηλεόραση της Σομαλίας
        Radio Mogadishu
        Εθνική τηλεόραση της Σομαλίας
    Sudanese Radio and Television Corporation
    Σουλτανάτο του Ομάν Τηλεόραση
    Συριακός ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός οργανισμός
    Télé Liban (Λίβανος)
    Télévision Tunisienne (Τυνησία)
    TV de Mauritanie (Μαυριτανία)
    Yemen General Radio & TV Corporation
        Ραδιόφωνο Υεμένης
        Υεμένη TV

Συμμετέχοντα μέλη

    Al-Manar - Al-Nour (Χεζμπολάχ μέσω της λιβανέζικης ομάδας επικοινωνίας)
    Al-Watan (Κουβέιτ)
    JeemTV (όμιλος beIN Media Group)
    Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης Μέσης Ανατολής
    OSN
    Rotana Media Group
    beIN Sports (όμιλος beIN Media)

Συνδεδεμένα μέλη

Addounia TV (Συρία)

    Alhurra (Ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα Μέσης Ανατολής)
    Canal France International
    France 24 (France Médias Monde)
    Hannibal-TV (Τυνησία)
    Nessma TV (Τυνησία)
    Pakistan Television Corporation
    Radio Netherlands Worldwide
    RAI (Ιταλία)
    RT (Ρωσία)
    RTVE (Ισπανία)
    Sky News Arabia
    Zayed Radio for Holy Quran (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)



Φωτογραφία ανάρτησης:

Ο πρόεδρος της ASBU τιμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ραδιοτηλεόρασης της Αραβίας: https://www.spa.gov.sa/w1921210 


πηγή: mondialisation.ca


diodotos-k-t.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου