«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Εξαντλώντας την τροφή για τα κανόνια το Κίεβο ζητά μαχητές από το HTŞ (παρακλάδι του ΙSIS) [LE MEDIA EN 4-4-2]

Η ουκρανική κυβέρνηση, η οποία ήδη συνεργάζεται με το PKK για να διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις κατά των Ρώσων στρατιωτών στη Συρία, έχει τώρα δημιουργήσει επαφές με τους τρομοκράτες της Hay'at Tahrir al-Sham (HTŞ, παρακλάδι του ΙSIS) που κατέχουν το Idlib στη Συρία. Στόχος του Κιέβου είναι να απελευθερώσει ριζοσπάστες Τσετσένους μαχητές που κρατούνται στις φυλακές της HTŞ.


 

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ουκρανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ιντλίμπ τους τελευταίους μήνες για να συναντηθεί με τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Hay'at Tahrir al-Sham. Λεπτομέρειες της συνάντησης δημοσιεύθηκαν επίσης στην ιστοσελίδα ανάλυσης του PKK, Lekolin.

Σύμφωνα με το Lekolin, η συνάντηση στην Ιντλίμπ πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2024. Η ουκρανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον επικεφαλής της HTŞ, Haysem Ömeri, και στη συνάντηση τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία ζήτησε την απελευθέρωση ορισμένων ριζοσπαστικών Τσετσένων και Γεωργιανών τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου ηγέτη των τρομοκρατών Omar al-Shishani, που κρατούνται στις φυλακές της HTŞ. Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση αυτών των μελών, το Κίεβο προσφέρθηκε να προμηθεύσει την HTŞ με 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.



Με αυτόν τον τρόπο, οι αξιωματούχοι του Κιέβου προσπαθούν να αναδιοργανώσουν ριζοσπαστικές φιγούρες για να διεξάγουν παραστρατιωτικό πόλεμο κατά του Πούτιν και του Καντίροφ, ενώ η HTŞ θα αποκτήσει εκτεταμένες στρατιωτικές δυνατότητες για να πλήξει τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Η HTŞ κρατάει πολλούς ριζοσπάστες τρομοκράτες στις φυλακές της στο Idlib λόγω των διαμάχης για την εξουσία και των διαφόρων διαφωνιών. Ορισμένοι από αυτούς είναι Τσετσένοι και Γεωργιανοί τρομοκράτες που πολέμησαν κατά της Ρωσίας τη δεκαετία του 2000 πριν ταξιδέψουν στη Συρία για να λάβουν μέρος στον λεγόμενο "ιερό πόλεμο" κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο ιστότοπος του PKK υποστηρίζει ότι τον περασμένο μήνα η HTŞ συμφώνησε με τους όρους που αναφέρθηκαν, απελευθερώνοντας ορισμένα ριζοσπαστικά άτομα από τη φυλακή και λαμβάνοντας 75 κηφήνες. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί πληροφορίες ή εικόνες που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα "προσωπικού" στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, αναζητά νέες ενισχύσεις για το μέτωπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας αδειάσει τις δικές του φυλακές και έχοντας δημιουργήσει στενές σχέσεις με το PKK/PYD, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κίεβο στρέφεται και στην HTŞ με τον ίδιο στόχο.



Χιλιάδες Τσετσένοι τρομοκράτες ταξίδεψαν στη Συρία μετά την έναρξη του πολέμου το 2011 για να συμμετάσχουν στον λεγόμενο "ιερό πόλεμο". Αυτά τα ριζοσπαστικά στοιχεία, τα οποία είχαν προηγουμένως πολεμήσει κατά της Ρωσίας στην Τσετσενία και τη Γεωργία, πολεμούν τώρα στη Συρία και κατά των Ρώσων στρατιωτών στη χώρα.

Αυτές οι πολιτοφυλακές, εκτός του ότι θεωρούν την Τουρκία εχθρό στη διαδικασία της Αστάνα, είναι μεταξύ των πιο γνωστών τσετσενικών ομάδων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των Cayş el-Muhacirin vel-Ensar, του Εμιράτου του Καυκάσου (συριακό παρακλάδι), Cund el-Şam και Ajnad el-Kavkaz. Εκτός από το να πολεμούν συριακούς και ρώσους στρατιώτες, οι ομάδες αυτές εμπλέκονται μερικές φορές σε σφαγές σε άλλες χώρες.

Ένας Τσετσένος τρομοκράτης στη Συρία δήλωσε στο BBC: "Δεν υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης και πόροι στον Βόρειο Καύκασο όπως υπάρχουν στη Συρία. Ντρεπόμαστε που βρισκόμαστε εδώ ενώ ο Καύκασος εξακολουθεί να είναι υπό κατοχή. Αλλά οι νέοι άνθρωποι επιστρέφουν αφού εκπαιδευτούν εδώ. Ένας από τους φίλους μου επέστρεψε κατευθείαν στα βουνά αφού εκπαιδεύτηκε εδώ για εκρηκτικά".

Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τους Τσετσένους τρομοκράτες στη Συρία και να τους στείλει στο μέτωπο κατά της Ρωσίας.


lemediaen442.fr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 


5 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΝΤΙΡΩΦ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ...

    ΣΚΟΡΠΙΟΣ ...
    -ΕΠΑΓΓΕΛΑΤΙΚΑ-...ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΓΑΖΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ...


    -ΕΡΩΤΙΚΑ-...ΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Γ.ΜΗΣΤΕ ΤΟΝ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάνναρε!
      O Kαντίροφ και το στράτευμά του δεν έχουν καμμία σχέση με τους Τσετσένους που αναφέρονται στο άρθρο.

      Διαγραφή
  2. Ρε δεν πανε στο διαολο ολοι τους....πουτιν ζελενσκυ μπαιντεν τραμπ τσετσενοι ,ολοι τα ιδια σκατα ειναι..οτι εγινε στον β παγκοσμιο θα γινει και τωρα,... . αλλα απ την αναποδη.στο ιδιο εργο θεατες..ο νοων νοειτω..Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΩΣΟΙ. ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΟΔΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ. ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΦΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΧΑΜΕΡΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ» (ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή