«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η παρανοϊκή απερισκεψία του Συλλογικού* Μπάιντεν

 του Gilbert Doctorow

Σημ.Διόδοτου: Δώστε πολλή προσοχή σε αυτό το άρθρο, ίσως να απέχουμε λίγες βδομάδες από την πυροδότηση ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου..


* Συλλογικός Μπάιντεν είναι ο όρος που οι Ρώσοι παρουσιαστές τοκ σόου εφάρμοσαν, μιλώντας για την ηγεσία των ΗΠΑ, δεδομένου ότι η προεδρία πήρε συλλογική μορφή όταν ο Τζο Μπάιντεν έπεσε σε βαθιά γεροντική άνοια τα τελευταία δύο χρόνια.


Φίλοι, συμπατριώτες, θα ήθελα την προσοχή σας...

Δεν μπορώ να πω πόσο κοντά είμαστε στα μεσάνυχτα για το ρολόι του πυρηνικού πολέμου. Αλλά ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος που θα διεξαχθεί τουλάχιστον αρχικά με συμβατικά όπλα απέχει πλέον μόλις ημέρες, το πολύ εβδομάδες.

Κοιτάζω τι λένε οι ομότεχνοί μου στα πιο δημοφιλή κανάλια του youtube, και φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι βιώσιμος για τον στρατό του Ζελένσκι, δεδομένης της συνεχιζόμενης σφαγής των δυνάμεων που ανέπτυξαν στο κόλπο του Κουρσκ, σήμερα λέγεται ότι είναι πάνω από 10.000 άνδρες νεκροί ή βαριά τραυματισμένοι. Εν τω μεταξύ, η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς αναφέρεται τόσο από τους Ρώσους όσο και από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι επιταχύνεται, με περισσότερες πόλεις να καταλαμβάνονται κάθε μέρα και τον αριθμό των τετραγωνικών χιλιομέτρων ουκρανικού εδάφους που "απελευθερώθηκαν" εκεί τον περασμένο μήνα να είναι ήδη περίπου ίσος με τα 1.000 που κατέλαβαν οι ουκρανικές επίλεκτες δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας την ίδια περίοδο. Φυσικά, αυτές οι δύο κατακτήσεις είναι ασύγκριτες: οι Ουκρανοί έχουν μια ισχνή κατοχή σε εδάφη που δεν μπορούν να οχυρώσουν ώστε να τα διατηρήσουν, δεδομένου ότι οι γραμμές ανεφοδιασμού τους από τα σύνορα δέχονται συνεχείς θανάσιμες επιθέσεις από τον αέρα και από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ η ρωσική προέλαση κατά μήκος των γραμμών μάχης του Ντονμπάς κονιορτοποιεί μακροχρόνιες ουκρανικές οχυρές θέσεις και πρόκειται να διαταράξει πλήρως την υλικοτεχνική υποδομή που επιτρέπει στις ουκρανικές δυνάμεις να παραμείνουν στο Ντονμπάς.

Αυτοί οι ίδιοι συνάδελφοι έχουν επισημάνει την καταστροφή των καλύτερων σημερινών και μελλοντικών στελεχών της Ουκρανίας στον ηλεκτρονικό πόλεμο από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στο στρατιωτικό ινστιτούτο επικοινωνιών στην Πολτάβα, η οποία σήμερα λέγεται ότι σκότωσε 700 Ουκρανούς και μέλη του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, αυτό το φαινομενικό σημείο καμπής υπέρ της Ρωσίας, καθώς μιλάμε, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ακόμη απολύτως απελπισμένη και απερίσκεπτη ενέργεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να στερήσει από τη Ρωσία την καλοπληρωμένη νίκη της κλιμακώνοντας τη σύγκρουση σε παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η σχεδόν βεβαιότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία μόλις συμφώνησαν να δώσουν στο καθεστώς Ζελένσκι την άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία, σίγουρα συμπεριλαμβανομένων των Storm Shadow και πιθανότατα και του stealth πυραύλου εμβέλειας 1500 χιλιομέτρων, γνωστού ως JASSM, για να χτυπήσει βαθιά στη ρωσική ενδοχώρα, και έτσι "να φέρει τον πόλεμο στη Ρωσία", όπως το έθεσε η συμμορία του Ζελένσκι.

Αυτό είναι το νόημα του ταξιδιού αυτή την εβδομάδα του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν στο Κίεβο και της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού Στάρμερ στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Ο συλλογικός Μπάιντεν το κάνει αυτό γνωρίζοντας πλήρως ότι οι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει άμεσες απειλές επίθεσης κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών που εμπλέκονται σε πλήγματα στην καρδιά της χώρας τους με τη χρήση τέτοιων δυτικών προμηθευόμενων και κατευθυνόμενων όπλων. Όσο υπομονετικός και απρόθυμος για έναν θερμό πόλεμο με το ΝΑΤΟ και αν είναι ο πρόεδρος Πούτιν, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Εν τω μεταξύ, ομότιμοι που γνωρίζουν πολλά για τις τρέχουσες υποθέσεις στη Μέση Ανατολή, ιδίως ο πρώην βρετανός διπλωμάτης Alastair Crooke , σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους στο youtube δήλωσαν ευθέως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στο Ισραήλ το πράσινο φως για την έναρξη ενός ολοκληρωμένου πολέμου κατά του Λιβάνου. Το νεύμα της Ουάσιγκτον εκφράστηκε με την υπενθύμιση προς τον Νετανιάχου ότι τα αεροπλανοφόρα και άλλα αμερικανικά πλοία που σταθμεύουν τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί επ' αόριστον, οπότε αν έχει κάτι να κάνει, θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση.

Εξ ου και η δημόσια οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού προς τις IDF πριν από μία ημέρα να κινηθούν κατά του Λιβάνου. Αν αυτό συμβεί, το καμίνι που είναι σήμερα η Μέση Ανατολή μπορεί κάλλιστα να πάρει φωτιά. Στα ενδιαφερόμενα μέρη για την αντιμετώπιση των φρικαλεοτήτων που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και εσχάτως και στη Δυτική Όχθη συμπεριλαμβάνονται πλέον ακόμη και η πολύ μετριοπαθής και συγκρατημένη Ιορδανία, καθώς και η Τουρκία και η Αίγυπτος. Φυσικά- θα είναι πολύ δύσκολο για το Ιράν να μείνει έξω από τη σύγκρουση, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φέρει και τον πρόσφατα δηλωμένο στρατηγικό εταίρο ή σύμμαχο του Ιράν, τη Ρωσία.

Με αυτόν τον τρόπο, μια προς το παρόν εντοπισμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μπορεί σε μια στιγμή να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο, ο οποίος σε μια ακόμη στιγμή θα γίνει ένα δεύτερο μέτωπο στον πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, τον οποίο προέβλεψα παραπάνω, όταν μιλούσα για την Ουκρανία.

Αυτές οι σκέψεις για το τι μπορεί κάλλιστα να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν μπορούν να δώσουν χαρά σε κανέναν. Δεν θα υπάρξει победа (νίκη) ή слава (δόξα) για κανένα από τα μέρη της επερχόμενης πυρκαγιάς. Μόνο μαζική καταστροφή και απώλεια ζωών.


©Gilbert Doctorow, 2024

 

gilbertdoctorow.com 


Ο  Gilbert Doctorow είναι ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής με έδρα τις Βρυξέλλες. Επέλεξε αυτή την τρίτη καριέρα "δημόσιου διανοούμενου" αφού ολοκλήρωσε μια 25ετή καριέρα ως στέλεχος και εξωτερικός σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, η οποία κορυφώθηκε με τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Ρωσία κατά τα έτη 1995-2000. Δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του για τα 25 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Σοβιετική Ένωση/Ρωσία και γύρω από αυτήν, 1975-2000. Απομνημονεύματα ενός ρωσόφιλου, τόμος Ι: From the Ground Up δημοσιεύθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020. Ο τόμος ΙΙ: Η Ρωσία στη δεκαετία του 1990 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021. Μια έκδοση στη ρωσική γλώσσα σε έναν ενιαίο τόμο 780 σελίδων εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Liki Rossii στην Αγία Πετρούπολη τον Νοέμβριο του 2021: Россия in бурные 1990е: Дневники, воспоминания, документы. 





diodotos-k-t.blogspot.com


Διαβάστε επίσης, στο Banking News :

Παρέμβαση Elon Musk: Αν οι ΗΠΑ εγκρίνουν ουκρανικά χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, θα ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

 

 

13 σχόλια:

  1. ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΟΥ ΛΕΣ -ΚΟΙΤΑ ΕΝΑ ΜΑΛ.ΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ... ΕΝΑ ΜΑΡΑΖΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Η ΤΑΤΙΑΝΑ [ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΛΕ ]...ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ MEMORIAL HOSPITAL AΠΑΝΤΗΣΕ...

    O ZEΛΕΝΣKY NOMIZEI OTI TΑ ΦΛΑΣ TOY AYTOKINHTOY EΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ...ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛ.ΚΑΣ ΟΧΙ...ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΤΙΑΣ-... ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ...-ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ... ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ [ ΕΡΩΤΗΣΗ ]....


    ΥΓ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ...

    ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΩ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi ουκρανοι ειναι χαζαροκτονοι κατα πολυ περισοτερο απο το ραιχ .Ποσο ειρωνικο λοιπον που οι χαζαροι εκδικουνται με εναν ηλιθιο χαζαρο για να γεννοκτονησουν τους ουκρανους .

      Διαγραφή
  2. ΔΕΠ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ)13 Σεπτεμβρίου, 2024 08:37

    ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ //
    Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΟΣ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ) ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ) //
    Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΛΙΝΚ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ), ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟΥΝΑΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΦΙΝΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ //
    ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟ-ΝΑΖΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗ ΜΟΣΧΑ // ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ? ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ //
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (5 ΝΟΕΒΡΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ //
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΦΡΙΧΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΛΟΥΜΙ, ΑΧΝΙΣΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΦΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ //
    ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΙΛ ΓΚΕΗΤΣ (χθες) . . . «ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ» //
    ΚΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΗΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΟΤΙ
      ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
      ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
      ΓΙΑ... "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ,
      ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ..
      ΣΤΙΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΑΝΗΤΗ
      ΜΕ ΠΕΙΝΑ, ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ.

      Διαγραφή
  3. Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟς..μηπως ειναι μια εσκεμμενη κινδυνολογια για να τρομοκρατησουν τους ανθρωπους,να τους πεισουν να δεχθουν τα '''ασχημα'' απειλωντας τους με τα χειροτερα;;;Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το πατησει καποιος να ξεβρωμισει ο τοπος....

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    2. ειναι μια ποοολυ λογικη σκεψη ΄΄αλλα και ενα false flag event σαν καροτο για να υπενθυμισουν την αβεβαιοτητα (οπως τον κοβ και ποσα αλλα .)Αλλωστε οι αμερικανοι , το νατο και ο οηε παντα χρησιμοποιησαν σκηνοθετημενα γεγονοτα σαν αιτιεσ γαι πολεμο για να επεναλειτουργησουν οι οικονομιες τους αλλα και να περασουν αυτα που ηθελαν και θελουν .

      Διαγραφή
  4. ΗΠΑ, Βρετανία έδωσαν ανεπίσημα το πράσινο φως για ουκρανικά χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος – Με καταστροφικά χτυπήματα δηλώνει ότι θα απαντήσει η Μόσχα.. Ζούμε σε καιρούς που επικρατεί η λογική του παραλόγου, γιατί κάποιοι νοιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να σωθούν…

    Τεράστιο ρόλο φυσικά παίζουν οι επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, που ο Τραμπ φαίνεται να είναι ο σίγουρος νικητής και οι εχθροί της ανθρωπότητας θα κάνουν τα πάντα για να μη γίνει αυτό…
    Και ένα από αυτά που θα μπορούσαν να επιδιώξουν είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος μπορεί να τους επιτρέψει να αναβάλουν μέχρι αορίστου τις εκλογές αυτές με το πρόσχημα της εμπλοκής των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο… Και επειδή όσα δοκίμασαν μέχρι τώρα δεν τους βγήκαν και βλέποντας τον Τραμπ να έρχεται σαν σίφουνας μαζί με το τέλος τους, δεν σας κρύβω ότι αυτό το σενάριο επικρατεί στη σκέψη μου…
    Στην άλλη φωτιά εκεί κάτω στη Μέση Ανατολή δεν τους συμφέρει με τίποτα να επέλθει κλιμάκωση, γιατί θα αναγκαστούν ως ΗΠΑ να λάβουν μέρος με ότι αυτό συνεπάγεται… Όμως με την Ουκρανία ως πληρεξούσιο, τους γίνεται πολύ πιο εύκολο και επειδή οι ΗΠΑ είναι μακριά από τη φωτιά και γιατί πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα στραφεί πρώτα στους Ευρωπαίους και θα τους δώσει τον χρόνο να προβούν στις ενέργειες αυτές που τους συμφέρουν…
    Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο εκεί στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ (και όχι μόνο γιατί εμπλέκονται και αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες)… Και ο ξενοδόχος ακα Ρωσία έκανε τη δήλωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους…
    Ρωσία: “Είστε όλοι στόχοι”!!!!

    Από την άλλη και για να έρθουμε στην πλευρά του Πούτιν και της παρέας του, θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ και βέβαια να βγει ο Τραμπ.. Και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να διαχειριστούν αυτό το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, επομένως το πιο λογικό για μένα θα είναι να μην επιτρέψουν να περάσει κανένας εχθρικός πύραυλος προς τη Ρωσική πλευρά…
    Γιατί αν περάσει και αν έχουμε και θύματα, ο Πούτιν θα αναγκαστεί από τον ίδιο τον λαό του που θα έχει ξεσηκωθεί και θα απαιτεί εκδίκηση, να κτυπήσει και αυτός ακόμα και την Αγγλία… Ακόμα και τις ΗΠΑ..
    Δύσκολα πράγματα και με μεγάλη κωδικοποίηση αντιμετωπίζουμε στο γεωστρατηγικό γίγνεσθαι του πλανήτη.. Είναι ένα πολυδιάστατο σκάκι για πάρα πολύ δυνατούς παίκτες.. Και ως τέτοιο, είναι απίστευτα δυσκολονόητο από τον απλό κόσμο.. Όμως οι επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, δικαιολογούν τις σκέψεις μου και ειδικά την εσκεμμένη καθυστέρηση από πλευράς Ρωσίας να τελειώσει την Ουκρανία, αλλά και του Ιράν να κτυπήσει το Ισραήλ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εξάγει ακριβώς τα αυτά συμπεράσματα Νικόλα μου,
      και μάλιστα όχι τώρα, τα έχω εκφράσει στο μπλογκ εδώ και 3 μήνες. Μάλιστα έχω πει ότι -ακριβώς για τον λόγο ότι θα μείνουν σε στάση αναμονής η Ρωσία και το Ιράν μέχρι τις αμερικανικές εκλογές- τα καμπαλόπαιδα θα προβούν σε μέγα χτύπημα με χιλιάδες θύματα, μάλλον εντός Ευρώπης, προβοκάτσια δηλαδή, που θα το χρεώσουν στην Ρωσία, για να αρχίσει ο Γ'ΠΠ.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ εν μέρει με τον ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟ, συνεπώς και με εσένα Κώστα, όσο αφορά τις προσπάθειές τους. Όχι όμως με το τι πραγματικά θα γίνει.

      ΜΗΝ λησμονείτε ότι ΔΕΝ ξέρουμε ποιός είναι ποιός και ποιός είναι με ποιόν !!! Με δεδομένο ότι τα καμπαλάκια είναι ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΑ, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ τα στρίμωξε. Και ΔΕΝ μιλώ για τα Λευκά Καπέλα, αλλά για αυτούς που είναι ΠΙΣΩ και ΠΑΝΩ απο τα Λευκά Καπέλα, οι οποίοι είναι οι ΙΔΙΟΙ με αυτούς που βοηθούν τον Πούτιν. Και όταν λέω καμπαλάκια, ΔΕΝ μιλώ άμεσα για αυτά, αλλά για αυτούς που είναι ΠΙΣΩ και ΠΑΝΩ απο αυτά.

      ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ !!!

      Να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι αυτοί που είναι ΠΙΣΩ και ΠΑΝΩ απο τα Λευκά Καπέλα θα φροντίσουν ώστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στον Πούτιν για να ΜΗΝ προχωρήσει στο πάτημα του κουμπιού. Λέγοντας πάτημα κουμπιού, φυσικά και ΔΕΝ εννοώ πυρηνικά, διότι αυτά ΔΕΝ θα πέσουν σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

      Αν το σχέδιο απαιτεί ένα γεγονός που θα κάνει κρότο, τότε ΝΑΙ, θα γίνει. Ίσως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, διότι για να ξεμπερδέψουμε απο δαύτους, θα πρέπει στην πρώτη φάση των γεγονότων να μαζευτούμε μέσα στα σπίτια μας και να αφήσουμε αυτούς που πρέπει να ενεργήσουν.

      Ηρεμία, ΑΦΟΒΙΑ και καρτερία.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  5. Αγία Πετρούπολη: Πλήθος κόσμου σε πορεία μνήμης για τον Αλεξάντερ Νιέφσκι:
    https://x.com/MaimunkaNews/status/1834248125881471013?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1834248125881471013%7Ctwgr%5Ece15221d0f718bf0146e6782801f831fa42e4e9f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2Fagia-petroupoli-plithos-kosmou-se-poreia-mnimis-gia-ton-aleksanter-niefski-eimaste-rosoi-kai-o-theos-einai-mazi-mas%2F
    Russia is rising.
    Winter is coming.
    Victory will be ours!
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή