«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρινέλλα - Piensa en mí (από την ισπαν.ταινία "Ψηλά Τακούνια")

Ξεφτίλα! 70 λεπτά σχεδόν έκανε για να φτάσει το ασθενοφόρο στην Μαρινέλλα.

12 σχόλια:

  1. Ήθελα να γράψω ένα σχόλιο για τη Μαρινέλλα, αλλά δεν ήθελα να μπει σε άσχετο άρθρο.

    Για εμένα η Μαρινέλλα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φωνή ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, μετά απο την αξέχαστη Τζένη Βάνου. Όταν "φύγει" (διότι κάποια στιγμή θα συμβεί, μοιραία), θα κλείσει και επίσημα η εποχή των ανέμελων και αγνών παιδικών και νεανικών μου χρόνων. Όποτε ακούω τραγούδια τους, η σκέψη μου ταξιδεύει σε ασπρόμαυρες αναμνήσεις.

    Την Τζενούλα και τη Μαρινέλλα τις θεωρώ ΙΕΡΕΙΕΣ της μουσικής. Μιλώ αποκλειστικά για τη φωνή τους.

    Ας ελπίσουμε να ΜΗΝ ταλαιπωρηθεί η Μαρινέλλα. Αν αυτό σημαίνει να "φύγει", τότε ας είναι !!!

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν είναι κυνηγός του χρήματος. Απλά, ήταν πάντα εργασιομανής και τελειομανής και ήθελε να τραγουδάει κοιτώντας προς τα πάνω συνήθως. Ίσως μέσα της να έχει αποφασίσει ότι θέλει να πεθάνει στο σανίδι. Εγγυώμαι και για την ταπεινότητά της επίσης. Βρέθηκα σε καμαρίνι, που την είδα να έχει γονατίσει και να δένει ξεχασμένα λυτά κορδόνια σε πόδι χορευτή της.

      Διαγραφή
  2. Χμμμμ....βρείτε: περιοδικό "Γυναίκα" της εφημερίδας Καθημερινή, 27/04/2014 .... που είναι το άλλο ματάκι ;;;... χωρίς σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να το βρείς τώρα..
      Φαντάζομαι θα εννοείς κάποια φωτο της Μαρινέλλας με το γνωστό φαινόμενο να μην φαίνεται το ένα μάτι, καλυμμένο από μαλλί ή το χέρι του καλλιτέχνη. Δηλαδή μασωνία. Μην ξεχνάς όμως.. ότι εκείνη την εποχή (αν και είχε ξεκινήσει το φαινόμενο από δεκαετία '90) ήταν γραμμή που είχε δοθεί από τις εταιρείες παραγωγής. Οι μισοί σχεδόν καλλιτέχνες ούτε που είχαν πάρει χαμπάρι γιατί τούς έβαζαν να το κάνουν αυτό.

      Διαγραφή
  3. ε τωρα θα με πειτε κακια,αλλα σκασιλα μου....μεγαλη ξεμεγαλη φωνη [συμφωνω] αμ μωρ κακομοιρα εφτασες τα εκατο.. ελεος πια κατσε σπιτι σου να πλεξεις κανα σκουτι στα εγγονια σου ,που φορας τις τακουνες και τρα γουδας..καθε πραγμα στον καιρο του...ποσο ν αντεξει πια,....παλι συγχυστηκα...μην μ αφησετε σε ησυχια την κακια...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπον τελευταια νεα,δωστε προσοχη...Η Μαρινελα επαθε ντουβρουτζα γιατι την πηρε ο σκατογκαντεμης πισωγλεντης [ βλεπε κουλιτσα] τηλ, να της ευχηθει καλη επιτυχια,.με το που βγηκε να τραγουδησει ,κι αρχισε να χορευει η ερμη[ τι το θελε] παρτην κατω....αει σιχτιρ με τον πανιβλακα,αυτος θα ξεπατωσει ολον τον κοσμο....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά τώρα; Ισχύει αυτό, ή το έγραψες για να γελάσουμε..

      Διαγραφή
    2. Λες και δε με ξερεις...εννοειται βρε, πλακα εκανα...,αλλα αν την ειχε παρει,δεν θα παθαινε ντουβρουτζα;;;;;;Σουλα

      Διαγραφή
  5. Νέο βίντεο, με την πτώση. Μπόλια μπουρλά μυρίζομαι...

    https://www.youtube.com/watch?v=eS02geO8C4E&t=60s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φορούσε τακούνια εδώ και

    Η Μαρινελλα ήταν της παλιάς σχολής που ελεγε θα φύγω στο σανίδι και αφου εχω ακόμα την φωνή θα τραγουδάω και η αλήθεια ηταν ότι τραγουδούσε πολύ καλυτερα από πολλούς τραγουδιστές.

    Προσωπικά της είμαι ευγνώμων καθώς μετά την απουσία τής για κάποια χρόνια επανήλθε με συναυλίες και έτσι κατάφερα να την δω. Έχουμε δυστυχώς ξεχάσει την κλασσική κουβέντα που άκουγα από παιδί :θέλω να φύγω όρθιος και μάχιμος, το τήρησε και φεύγει από το τραγούδι και ίσως από την ζωή, με χειροκρότημα και πάνω στην σκηνή κάνοντας αυτό που αγάπησε με πάθος.

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι άλλο πλάνο:
    https://x.com/dstefanos/status/1839142890997473457

    ΑπάντησηΔιαγραφή