«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τσιάρτας ξαναχτυπά! Για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: "Άκου Βαλλιανάτο, δεν θα μας επιβάλλετε τις ανώμαλες επιθυμίες σας". (+ σχολιασμός Διόδοτου και σχετικές αναρτήσεις)



Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, σχολιάζοντας το νομοθετικό «παράθυρο» αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια


Το σχέδιο νόμου, με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας», το οποίο ανοίγει «παράθυρο» αναδοχής και σε ομόφυλα ζευγάρια, έγινε αφορμή για ένα ακόμη αιχμηρό σχόλιο του Βασίλη Τσιάρτα στο Facebook.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδας κατέκρινε δηλώσεις που έκανε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος (σ.σ. ο οποίος καλωσόρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη με το σχέδιο νόμου) και χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «ανωμαλίες» και «αρρωστημένες επιθυμίες».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο post του (με την σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου κειμένου):

«Άκου Βαλλιανάτο για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Κανένα νομοσχέδιο δε θα μας επιβάλει τις ανώμαλες και αρρωστημένες επιθυμίες σας. Φυσικά και σεις οι διαφορετικοί έχετε τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι μας. Το να θέλετε όμως να μας επιβάλετε μη φυσιολογικά ήθη, ανωμαλίες και παραλογισμούς πάει πολύ. Το οτι βρήκατε μια κυβέρνηση που έχει τα ίδια μυαλά με σας δε σημαίνει οτι θα τα αποδεχθούμε όλα. Θέλετε να αλλοίωσετε την Ελλάδα αλλά δε θα τα καταφέρεται όσο θα προκαλείται και θα θέλετε να δημιουργήσετε αρρωστημένα πρότυπα. Φυσικά και τα παιδιά πρέπει όλα να έχουν στέγη, στοργή και αγάπη αλλά στα φυσιολογικά πλαίσια που όλοι γνωρίζουμε. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δεν είναι ούτε Ολλανδία ούτε Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που τα αποδέχεται αυτά».


πηγή



Σημείωση Διόδοτου:
Θεωρούμε ότι η αναδοχή παιδιών σε ομοφυλόφιλα γυναικεία και αντρικά ζευγάρια, είναι λάθος, για λόγους επίσης που άπτονται της ψυχοσύνθεσης των ομοφυλόφιλων ατόμων. Στην πλειοψηφία τους τα άτομα αυτά κουβαλούν ένα κάρο ψυχολογικά προβλήματα και νευρώσεις. Τα πρώτα πρώτα παιδιά που καλούνται να επιμεληθούν σε όλη τους την ζωή, είναι οι ίδιοι οι εαυτοί τους. Πληγωμένοι, πεισμωμένοι, με υπερμεγέθη εγωισμό και μίσος -αρκετοί από αυτούς- προς τις οικογένειες στις οποίες μεγάλωσαν. Είναι δυνατόν, στην πλειοψηφία τους, να δώσουν μια ισορροπημένη ανατροφή σε παιδιά;..

Την δεκαετία του '90 είχε κυκλοφορήσει μια αμερικάνικη ταινία με τον τίτλο "Torch song trilogy". Βασισμένη και σε αμερικανικό νόμο της τότε εποχής, προς το δεύτερο μέρος της ταινίας βλέπουμε έναν εβραϊκής καταγωγής διασκεδαστή (ντραγκ σόου) να συνάπτει σχέση και επίσημο γάμο (αν θυμάμαι καλά) με έναν Αμερικανό αμφι-φυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμού, τον οποίο μόλις είχε χωρίσει η γυναίκα του γιατί δεν ανεχόταν να βρίσκεται με κάποιον που θα έχει διπλή ζωή. 
Υιοθέτησαν, μέσω υπηρεσίας κρατικών λειτουργών, ένα παιδί, όχι για να εκτονώσουν επάνω του τίποτα ανωμαλίες, αλλά με γονεϊκό ενδιαφέρον, μιας και επρόκειτο για ειδική περίπτωση το παιδί.
Δηλαδή: Το παιδί ήταν αγόρι και μάλιστα μεγάλο, 17 νομίζω ετών. Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και είχε ήδη δηλώσει ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Το Κέντρο στο οποίο μεγάλωσε είχε πολλές ανησυχίες, λόγω των περιθωριακών συνθηκών -υπόκοσμος- που περίκλειε την συνοικία στην οποία βρισκόταν. Φοβούνταν και ήταν σχεδόν σίγουροι ότι το παιδί βγαίνοντας από το ορφανοτροφείο για να συνεχίσει τη ζωή του στην κοινωνία, θα έμπλεκε αμέσως σε κυκλώματα πορνείας, ναρκωτικών, αστικού εγκλήματος γενικώς.
Έδωσαν το παιδί σε αυτό το ζευγάρι εφόσον βεβαιώθηκαν 100% για την φυσιολογική ανατροφή που θα είχε.

[Σαφώς και η ταινία αυτή ήταν μια νεοταξική προπαγάνδα του Χόλλυγουντ, πάνω σε τέτοια θέματα (σήμερα ΟΛΕΣ οι ταινίες του Χόλλυγουντ είναι έτσι). Τα γεγονότα της ταινίας πάντως, βασίζονταν σε αληθινή ιστορία.]

Δεν ξέρω αν υπάρχουν αντίστοιχοι τέτοιοι νόμοι στην Ελλάδα, αλλά κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις, ίσως θα μπορούσαν να αναλάβουν έναν τέτοιο ρόλο, "κάποια" -όχι όλα φυσικά- τέτοια ζευγάρια.

Το σκεπτικό το οποίο εξέφρασα μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές παραμέτρους, οι οποίες μού διέφυγαν.

Καταθέστε την γνώμη σας...  


Διαβάστε επίσης στον Διόδοτο: 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το Σχέδιο Νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Συλλογή υπογραφών) 

Ο Διόδοτος απευθύνεται στον υπαστυνόμο Α' του τμήματος ρατσιστικής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Λώλη, δηλωμένο ομοφυλόφιλο (λες και τον ρώτησε κανένας), για το θέμα της επίθεσής του, με άρθρο, στους Έλληνες χριστιανούς ως ρατσιστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου