«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Aντίποινα της Ελληνικής Πολιτείας κατά της κουρδικής κοινότητας στην Ελλάδα γιατί »μίλησε » για τα τραγικά γεγονότα στο Μόρια. Ελληνικό δικαστήριο διέταξε την έκδοση στην Τουρκία κούρδου αγωνιστή.



Άμεσα ήταν τ΄αντίποινα που ελήφθησαν από την Ελληνική Πολιτεία κατά της κουρδικής κοινότητας στην Ελλάδα γιατί με μαρτυρίες μελών της την εξέθεσε διεθνώς για την αποσιώπηση τραγικών γεγονότων στον καταυλισμό Μόρια στην Μυτιλήνη και την ολιγωρία που επέδειξε κατά την τέλεσή τους.

 »Ένα ελληνικό δικαστήριο, την Παρασκευή, διέταξε την έκδοση ενός ύποπτου ακρο-αριστερού τρομοκράτη (κουρδικής καταγωγής) στην Τουρκία.
Ο Turgut Kaya, ύποπτος μέλος του Front Revolutionary People’s Liberation Party-Front (DHKP-C), συνελήφθη τον Φεβρουάριο ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις ελληνικές δικαστικές διαδικασίες, η τελική απόφαση για τον Kaya, εναντίον του οποίου υπάρχει ένα κόκκινο σήμα της Ιντερπόλ, πρόκειται να ληφθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κόντονη. »yenisafak

Ο Kaya είχε κατηγορηθεί για δράση με την ομάδα DHKP-C και η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοσή του μέσω Interpol. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή του στις 31.5.18. Τα προοδευτικά ρεύματα στην Τουρκία τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο.

Ο Turgut Kaya από την πλευρά του δήλωσε « είμαι σε απεργία πείνας για να σταματήσω τη διαδικασία έκδοσής μου ενάντια σε βρώμικες διαπραγματεύσεις ».

Μετά το δικαστήριο ο Turgut Kaya  δήλωσε ότι « είναι σημαντικό ότι αυτή η απόφαση δείχνει πώς η αντίδραση μπορεί να συνεργαστεί όταν πρόκειται για τα δικά της συμφέροντα ». Επειδή το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε να μην εκδώσει τους πραξικοπηματίες τούρκους αξιωματικούς. » Και έχει δίκιο αυτές οι 2 αποφάσεις λειτουργούν εισβάρος και ερήμην της τύχης των 2 ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να είναι αιχμάλωτοι στα κάτεργα του Ερντογάν.

Παράλληλα η απόφαση αυτή κατά του κούρδου αγωνιστή είναι μέρος το πογκρόμ του καθεστώτος Ερντογάν κατά του κούρδικου στοιχείου στην Τουρκία όπου η Ελλάδα έρχεται αρωγός.21 κούρδοι του κόμματος HDP συνελήφθηκαν παραμονές εκλογών στην μικρή πόλη Karayazi.


πηγή


Σχετική μας ανάρτηση εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου