«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η Δικτατορία αντεπιτίθεται..

από τον Κώστα Μαντατοφόρου

Όσοι άκουσαν το τυχαίο ανθρωπάκι με προβιά υπουργού να δηλώνει για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έξω απ' το ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, πως: "Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς..", ..ένοιωσαν μιά ασφυξία και μιά αγανάκτηση για την καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και λογικής,
..και κατάλαβαν έστω και αμυδρά πώς ένοιωθαν οι σκεπτόμενοι πολίτες στην αριστερή δικτατορία του "υπαρκτού"  σοσιαλισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ..που οδήγησε στην εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών, και το κράτος σε ακραία σήψη και διαφθορά. 

  

Ήταν η εποχή που κάθε υποψία διαφορετικής άποψης, η κάθε υποψία διαμαρτυρίας σε έστελνε κατ' ευθείαν στα γκούλαγκ, ή στην ανεργία, στον προσωπικό διωγμό, και τελικά στην εξαχρείωση, την απελπισία και στον θάνατο.
     Ήταν η εποχή που αποδείχτηκε περίτρανα πως ο αριστερός, ο κόκκινος φασισμός είναι ισάξιος αν όχι χειρότερος του μαύρου φασισμού.
      Η ολοκληρωτική-φασιστική πρακτική του δρα με το προσωπείο του λαϊκού συμφέροντος, και έχει το ίδιο αποτέλεσμα: την δικτατορία.

     Μιά πιό light, πιό αμυδρή εκδοχή του ολοκληρωτικού αυτού φασισμού πήραμε κι εμείς στην δικτατορία των συνταγματαρχών, παρ' όλο που επρόκειτο για μιά γελοία οπερέτα, μιά τσαπατσούλικη και φτηνή εκδοχή των δικτατοριών του Φράνκο, του Πινοσέτ και άλλων αστέρων του είδους.
     Και τότε η κριτική και κάθε υποψία άλλης άποψης από αυτήν του καθεστώτος σε έστελνε στο "οικείο αστυνομικό τμήμα" "δια προσωπικήν σας υπόθεσιν".
     Επρόκειτο για την μαύρη εκδοχή του ολοκληρωτισμού, made in Greece.

     Σήμερα η νέα γενιά (για να μαθαίνει), κι εμείς (για να θυμόμαστε) βιώνει εν μέσω "δημοκρατίας" (ποιά δημοκρατία μπορεί να υπάρχει άραγε σε ένα προτεκτοράτο, σε ένα κράτος χωρίς κυριαρχία με ξενους "επόπτες" και ντόπιους επιστάτες;) την κόκκινη εκδοχή του ολοκληρωτισμού,
     ..ενός ολοκληρωτισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα και με τηλεοράσεις αντί για τανκς,
     ..ενός ολοκληρωτισμού που επιτρέπει σε κάθε χυδαίο ανθρωπάκι να χαρακτηρίζει αβίαστα ως φασίστες και χιτλερικούς όσους "τόλμησαν" (τολμούν ή θα τολμήσουν) να έχουν αντίθετη άποψη από αυτήν του καθεστώτος.
     Κόκκινος φασισμός, πάλι made in Greece.

     Όσοι εφησυχάζουν μη δίνοντας σημασία σε τέτοια δείγματα πραγματικού φασισμού είναι ηλίθιοι:
     Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική τους η σειρά, ακόμη και για πράγματα φαινομενικά μηδαμινά: αν προτιμούν, ας πούμε, τα γεμιστά της θειάς Θεανούς, ή αν προτιμούν να λιάζονται στον ήλιο όπως είπε η άλλη θειά-κατσίκα για τους Σύριους πρόσφυγες.

     Τους ψηφίσαμε και τους ξαναψηφίσαμε. 
     Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.
     Για να δούμε. Θα το ξανακάνουμε;..


     Υ.Γ.   Για τους "αγαθούς" και "καλοπροαίρετους" που ρωτούν: "μα να πέσουν αυτοί για νάρθει ο Κούλης;", η απάντηση είναι πως ο Κούλης εκτός από βλάξ και επικίνδυνος δεν είναι κανένα φυσικό φαινόμενο για νάρθει από μόνος του. Εμείς θα τον ψηφίσουμε για νάρθει. Και πως εκτός απ' τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα των προδοτών και των δωσιλόγων υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Εμείς κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε ή τις απαξιώνουμε ως τάχα ακατάλληλες και "λίγες", ψηφίζοντας βέβαια τους "κατάλληλους" και "ικανούς"!

 

3 σχόλια:

  1. οποιος μετραει τους ψηφους βγαζει και τα αποτελέσματα δεν υπάρχει σωτηρία στο Ελλαδιστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει κολλήσει μια βελόνα στον εγκεφαλο να λένε το ίδιο πράγμα αυτήν την εντολή τους εδωσαν γιατί ο λαός πρέπει να αγανακτήσει να νιώθει βιασμένος και να εχει χαμηλη αυτοεκτιμηση, ειναι ψυχολογικος πολεμος μην δινετε σημασια, ο ελληνικος λαος αξιζει, τα κεφαλια ψηλα, ο λαος ξεγελαστηκε απο τα δολια ψεμματα, αν καποιοι επελεξαν με βαση το συμφερον αυτη τη στιγμη ειναι οι χειροτεροι εχθροι τους,παψτε καποιοι να λετε οχι εκει ψηφισατε εσεις φταιτε κλπ, η αποχη ηταν τεραστια, δεν θα χωριστουμε δεν θα διχαστουμε δεν θα τσακωθουμε μεταξυ μας προσεξτε γινεται απιστευτος ψυχολογικος πολεμος για αυτο τοση βια στις Πρεσπες, πολυ ξυλο για να σοκαριστουν οι υπολοιποι, μπορει να κανουν αγριοτερα πραγματα, μην επηρεαζεστε, οι εξελιξεις που αφορουν ολους στην Βαλκανικη αλλα και αλλου , ολους αυτους θα τους εκμηδενισουν γιατι θα χασουν τα αφεντικα που επαιρναν εντολες, τοτε θα μεινουν εντελως μονοι αναμεσα μας, κι επειδη θα γινεται ενας χαμος και μισθος τελος, θα δειτε τι τελος ελεεινο θα εχουν χωρις φαγητο απελπισμενοι να τους κλωτσα ο κοσμος γι αυτο ειπαν οι αγιοι γεροντες πολλοι θα αυτοκτονησουν απ αυτους κι αλλοι θα τρελλαθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόκκινος φασισμός!
    Οχι κομμουνισμός . Κόκκινος φασισμός.

    Ο κομμουνισμός ...είναι μόνο καλός! Για τους αρνητές της πραγματικότητας κομμουνιστές.
    Υπαρκτός σοσιαλισμός σε εισαγωγικά!
    Μάλλον χωρίς εισαγωγικά θα ήταν αυτός του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΛΑΣ!

    Σκέψου μόνο να τους έλεγαν – που τους τα έλεγαν – πως ο Τσίπρας θα κάνει ακριβώς αυτά που κάνει, όταν θα κυβερνήσει ΑΚΡΙΒΩΣ διότι είναι κομμουνιστής !
    Ότι εάν δεν ήταν να κάνει αυτά που σήμερα κάνει, τα οποία τους φαίνονται φασιστικά ,ναζιστικά , θα είχαν από τα μμε, την ίδια αντιμετώπιση με την χ.α.!
    Ας απαντήσει κάποιος όσο πιο κόσμια μπορεί τι γινόταν από τους αριστερούς , πρίν κυβερνήσει ο Τσίπρας όταν τους τα γράφαμε!

    Ο αριστερός αμετανόητος αρθρογράφος και ο κάθε αριστερός που ακόμα και σήμερα τολμά και αναφέρεται απαξιωτικά στους εθνάρχες συνταγματάρχες , νοιώθει καθόλου υπεύθυνος για την σημερινή κομμουνιστική κατάντια στην χώρα μας;
    ΟΧΙ Κύριοι!
    Και αυτοί ...μας κάνουν μαθήματα για το ποιος φταίει και τι θα πρέπει να ψηφίσουμε.
    Είμαι σίγουρος πως θα είναι και πάλι αριστερή , καρα αριστερή η επιλογή του!
    Όπως ήταν από τότε “που γεννήθηκε”! AMETANOHTOI!!!
    Δεν φταίει αυτός και οι όμοοιοι του αριστεροί που κυβερνούν οι κομμουνιστές,
    Φταίνε οι άλλοι που κυβερνούν οι... κόκκινοι φασίστες!

    Αν κάποιοι είναι επικίνδυνοι δεν είναι οι συριζαίοι που κυβερνούν ούτε ο αριστερός κούλης που θα έρθει , είναι αυτοί οι αριστεροί που
    ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΨΙΕΣ ΤΟΥΣ!

    (ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΓΡΑΒΑΤΑ;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή