«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας απείλησε με συνέπειες την ΕΕ για την άρνηση αποδοχής των μεταναστών.



Ρώμη, 26 Αυγούστου-RIA Novosti, Sergei Startsev . Η Ιταλία δεν μπορεί να στηρίξει τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια λόγω της πραγματικής άρνησης των εταίρων να θεσπίσουν νέους κανόνες στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και, ειδικότερα, να συμμετάσχουν στη διανομή των μεταναστών που διασώθηκαν από το πλοίο της Ιταλικής  ακτοφυλακής  Diciotti στη Μεσόγειο, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe  Conte.

 
Στις 15 Αυγούστου, το πλήρωμα του πλοίου  Diciotti περισυνέλεξε  177 μετανάστες που είχαν υποστεί  καταστροφή στην λαστιχένια βάρκα τους  στα Μαλτέζικα χωρικά ύδατα. Όταν οι Ιταλοί ζήτησαν την άδεια από τις αρχές της Μάλτας να παραδώσουν  τους διασωθέντες  ανθρώπους  σε ένα από τα λιμάνια του εν λόγω κράτους νησιού, Βαλέτα αρνήθηκε. Μετά από αυτό το Diciotti για πέντε ημέρες ήταν στη περιοχή  του Ιταλικού νησιού Lampedusa, περιμένοντας την απόφαση της Ρώμης, και μόνο το βράδυ της Δευτέρας παραδόθηκαν οι  πρόσφυγες στη Σικελία. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών , αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Salvini μέχρι το Σάββατο δεν έδωσε την άδεια να αποβιβαστούν οι μετανάστες στην ξηρά, απαιτώντας ότι η λύση του προβλήματος θα βρεθεί  σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χρησιμοποιώντας την πρακτική της διανομής των μεταναστών μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Την Παρασκευή, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες άτυπη συνεδρίαση των Σέρπα της ΕΕ σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 12 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Ωστόσο, αυτή η συνάντηση έληξε μάταια. Από αυτή την άποψη, η Conte την Παρασκευή επέκρινε σοβαρά την αδυναμία των χωρών της ΕΕ να υιοθετήσουν νέες αποφάσεις για τη μεταναστευτική πολιτική και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους για το γεγονός ότι τα λόγια δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Conte έθεσε  μια νέα θέση στο Facebook[1], η οποία αφορούσε και πάλι  το θέμα. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δήλωση του προϊσταμένου του Υπουργείου Εσωτερικών Salvini, ο οποίος είχε αναφέρει προηγουμένως ότι τις προσεχείς ώρες οι μετανάστες θα φύγουν από το Diciotti και αργότερα θα διανεμηθούν μεταξύ Ιταλίας, Αλβανίας και Ιρλανδίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επέκρινε και πάλι τη θέση της ΕΕ σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης. "Η συνάντηση για τη μετανάστευση, η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες και συνήφθη χωρίς αποτέλεσμα, δεν είναι η ήττα της Ιταλίας, όπως ορισμένοι επιφανειακά έγραψαν. Είναι μια ήττα της Ευρώπης ", δήλωσε ο Conte.
Επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκε το «πνεύμα της αλληλεγγύης» που διαπερνά τα θεμελιώδη έγγραφα της ΕΕ. "Η Ιταλία πρέπει να λάβει υπόψη ότι το" πνεύμα της αλληλεγγύης "επεκφράζεται   με  συγκεκριμένες ενέργειες", δήλωσε ο Conte.

"Χθες έγραψα ότι θα αντλήσουμε συμπεράσματα από αυτό. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω καλύτερα: εργαζόμαστε για να περιορίσουμε την προσχώρηση της Ιταλίας στο πολυετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος υπό συζήτηση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία δεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να ενταχθεί στον προϋπολογισμό, γεγονός που συνεπάγεται τέτοιες αντιφατικές κοινωνικές πολιτικές ", έγραψε ο Conte.

Την Πέμπτη ο αρχηγός του κοινωνικού  "κινήματος των 5 αστέρων", ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάγιο απείλησε να σταματήσει να πληρώνει συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με την κατάσταση γύρω από το πλοίο Diciotti. Η θέση του υποστηρίχθηκε  επίσης από τον ηγέτη του κόμματος της  "League", τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Salvini, ο οποίος σημείωσε εν προκειμένω ότι "ήρθε η ώρα να μειώσουμε τη χρηματοδότηση σε άχρηστες δομές".


Αναφορές


  1. https://ru-ru.facebook.com/GiuseppeConte64/
 
 

2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη κι όλας βρε παίδες.
    Αν ζητήσεις απόνα κουτσκο να λύση το συγκεκριμμένο πρόβλημα
    το ονομασθέν μεταναστευτικό θα το λύση σε χρόνο ντε τε.
    Πόσα λεφτά δίεις ευρωπαϊκή ένωση για το μεταναστευτικό;
    Τόσα
    Ε δώστα για να υποδομές και ανάπτυξη στις χώρες τους.
    Τόσο απλά
    Τώρα θα μου πείς, αυτοί άλλα έχουν στο μυαλό τους τα οποία και αδίστακτα ομολογούν.
    Ε και τι πιστεύουν; Πως μπορούν να κάνουν τον ήλιο να ανατείλει απ΄την Δύση;
    Δεν αντιλαμβάνονται οτι τόχουν χάσει το παίγνιο;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με χαροποιει ιδιαιτερα η σταση της Ιταλίας!!!!
    Άντε να παίρνουμε σειρά γιατί το ξεφτιλισαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή