«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Στο 29% η συμμετοχή στην ΠΓΔΜ λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες (video)


Σχόλιο Διόδοτου: Το peos γαρ εγγύς για zaef-tsipra (εις την βαρβαρικήν).
Ζωντανά τώρα Συλλαλητήριο Θεσσαλονικέων μέσα στη βροχή. Πατήστε ΕΔΩ
(boutari mpine poutanas yie κ.ά. ωραία...)

11 σχόλια:

  1. Κώστα καλησπέρα.

    Τελευταία ενημέρωση σχετικά με το δημοψήφισμα των... Μακεδόνων!!!

    http://trelogiannis.blogspot.com/2018/09/1900-2000.html


    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω ενα καταπληκτικο αρθρο γα την στρατηγικη που πρεπει να ακολουθησουν οι εθνικιστες για να επικρατησουν εναντι των μαρξιστων

    Συνήθως οι εθνικιστές ασχολούμαστε με τις ιδέες της πατρίδας, του έθνους, της οικογένειας. Γενικότερα ασχολούμαστε με υψηλά ιδανικά. Παρά ταύτα οι περισσότεροι δεν έχουμε ασχοληθεί με το πώς τα ιδανικά μας θα κυριαρχήσουν, ήτοι δεν έχουμε ασχοληθεί ως χώρος με τη στρατηγική. Για να υπάρξει όμως στρατηγική πρέπει να υπάρξει και μία μελέτη κάποιων άλλων εννοιών, ήτοι του κράτους, της ηγεμονίας και των ιδεολογικών μηχανισμών. Έννοιες στις οποίες εντρύφησαν ενδελεχώς οι θεωρητικοί του Μαρξισμού. Θα υπάρξει λοιπόν μία προσπάθεια να εξερευνήσουμε τις προαναφερθείσες έννοιες μέσα από το πρίσμα μερικών σημαντικών θεωρητικών του Μαρξισμού, Αντόνιο Γκράμσι, Λουί Αλτουσέρ και Νίκος Πουλαντζάς. Γιατί μέσα από το πρίσμα των μαρξιστών; Διότι μελέτησαν το αντικείμενο περισσότερο από εμάς καθώς επίσης διότι πρέπει κάποτε να διερωτηθούμε για το πώς ιδεολογικά επεκράτησαν οι αριστερές ιδέες στην Ελλάδα; Προφανώς πρέπει στο τέλος της μέρας να προσαρμόσουμε τις σκέψεις του στα δεδομένα του εθνικού χώρου και των ιδεών αυτού

    https://ethnikonkratos.gr/2018/09/30/to-kratos-h-hgemonia-ideologikoi-mhxanismoi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΤΕΡΛΩ...!!!
    Όλα στον «αέρα» πλέον: Ψυχρολουσία στο Ελληνικό ΥΠΕΞ!!! – Αλβανόφωνοι και τουρκόφωνοι στήριξαν το «ΝΑΙ» – Τα δύο σενάρια μετά το «ναυάγιο» Ζάεφ.

    Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:20 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 30, 2018 στις 10:24 μμ

    Στον αέρα πλέον η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς τα σημερινά αποτελέσμα είναι ένα Βατερλώ τόσο για τον Ζ. Ζάεφ, όσο και για τον Α. Τσίπρα. Σε παταγώδη αποτυχία και φιάσκο ιστορικών διαστάσεων εκτυλίχθηκε το δημοψήφισμα στην FYROM καθώς η συμμετοχή 35% με 36% των πολιτών εγείρει θέμα νομιμότητος.
    Ο Zaev υπέστη μια βαριά πολιτική ήττα και μαζί και ο Τσίπρας που στήριξαν την συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
    Ειδικά για τον Τσίπρα ήταν ένα μεγάλο λάθος που το πληρώνει και στις δημοσκοπήσεις αλλά στην πράξη ίσως η αποτυχία του δημοψηφίσματος να διευκολύνει τους πολιτικούς του ελιγμούς.

    Η συμφωνία δεν θα περνούσε από την Ελλάδα.

    Το δημοψήφισμα δεν είναι έγκυρο καθώς δεν συμμετείχει το 51% των πολιτών ώστε να αποκτησει η όλη διαδικασία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.
    πηγη :pentapostagma.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην χαίρεστε. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
    Και το δικό μας ΟΧΙ το έκαναν ΝΑΙ.
    Η απόφαση ἐχει βγει από ΕΕ και ΗΠΑ. Τούς λαούς δεν τους υπολογίζουν. Θέλουν Μακεδονία του Αιγαίου.
    Θα το πετύχουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αυτοι" μπορει να θελουν τον ουρανο με τ'αστρα, το θεμα ειναι τι ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... και οχι οι "σαταναδες" επι γης.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Οκτωβρίου, 2018 17:05

      Πολύ,πολύ σωστά!!!

      Διαγραφή
    2. Ο Κυριος μπορει να θελει..αλλα οι ..κυριες κυριοι εδω δεν θελουν να σκισουν το..καλτσον...μην παθει η μητρα τους.Κι ετσι δεν γινεται τιποτε.Ο Κυριος το ειχε ξεκαθαρισει αυτο πριν το δραμα...""πολλακις Ιερουσαλημ ηθελησα σωσω σε...αλλα ουκ ηθελησας ""....Ηθελε και τοτε.Αλλα η Ιερουσαλημ κοιμωταν νυχτωμενη οπως η Ελλαδα τωρα.Εε δεν γινεται ετσι !! Συν Αθηνα και χειρα κινει...Και παρ ολο που ηθελε..το βλαμμενο δεν ...ηθελε.Κι επειδη ειχε υποσχεθει ο Κυριος οτι το βλαμμενο θαχει την πολυτελεια στους αιωνες ναχει ελευθερη βουληση..να διαλλεγει μονο η την νικη..η την θανη...βοηθουσε μονο αν το βλαμμενο ηθελε το ιδιο και ποτε αν το στουρναρι το γκα γκα ..δεν ηθελε.Κι ηρθε μετα ο Τιτος...το 70 μχ...και εκανε την Σιων μπαζα...ολοσχερως για 2000 χρονια κρανιου τοπο.Διοτι οι γκαγκαδες εκει σαν τουβλα που ηταν τα περιμεναν ολα απ τον Θεο..κανοντας την παλαβη οτι ειχαν ελευθερη βουληση.Την οποια βουληση την ειχαν ζητησει οι ...ιδιοι απ τον Κυριο ...απαιτητικα με δηθεν επιγνωση των ευθυνων της.!! Δωστη εσυ του ειπαν κι εμεις ξερουμε για παντα οτι δεν θα φταις εσυ για τις μαλακιες μας.!!Εμεις θα φταιμε !! Την εδωσε ο μεγαλοψυχος Κυριος.Και στην πρωτη μαλακια το παλιοσουργελο ετρεξε στον Κυριο σαν μυξιαρικο να τον εξαπατησει...σωσε μας απ τις μαλακιες μας.Και ειπε ο Κυριος..."αντε βρε γκαγκα ασε μας κοπανε που θες και την πιτα και τον σκυλο.."" Αντε κουνα τον κωλο σου πρωτα ηλιθιε...και χαρη θα σου κανω κατα παραβαση παλι....μετα !!!!! Οποτε μην ελπιζεις να τον εξαπατησουμε τωρα.Δεν κουνησαν οι κωλοι ?? 2000 χρονια μπαζα θαναι το τιμημα.

      Διαγραφή
  6. Φιλε μην κανεις τον εξυπνο, ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε,αυτα που λες τα κατανοω αλλα δεν τα δεχομαι.
    Αυτο που εχω να σου πω ειναι να εισαι αγωνιστης στη ζωη και ταπεινος.
    Δεν χρειαζεται επαρση και ουτε να μιλας εξ ονοματος ολων, γενικα,
    Κανε αυτο που νομιζεις σωστο,παλεψε,
    να εισαι χρησιμος στον εαυτο σου και αν μπορεις και θελεις και στους συνανθρωπους σου και απο 'κει περα ο Παντοδυναμος που τα βλεπει ΟΛΑ θα σε ανταμοιψει ο καθε ανθρωπος σ'αυτη την γη θα δωσει ΛΟΓΟ για τα εργα του και τα λογια του στον ΚΥΡΙΟ.
    Αυτα ειχα να σου πω και να ξερεις οτι θα αλλαξουν παρα πολλα σε λιγο σ'αυτο τον τοπο και θα δικαιωσει ο ΚΥΡΙΟΣ και την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ να το θυμασαι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγε ..απο που το εβγαλες οτι κανω τον εξυπνο .? Δεν στεκει...και δεν ειμαι.Ειπα υπο τυπον αστειου καποιες σκεψεις..αλλα με ισχυρο προβλημματισμο και στοχο κινησης των αδρανων που ολοι ξερουμε οτι υπαρχουν.Ειναι βεβαιο οτι το ακινητο δεν εχει την χαρη του Θεου γιατι εκπροσωπει το ακινητο τον θανατο...ενω ο θεος την ζωη και την κινηση.Ξεκαθαρισα ευθυμα ..οτι υπαρχει ελευθερη βουληση αρα κι ευθυνη απ αυτην ατομικη.Δεν αντιλεγω οτι τα βλεπει ολα ο Θεος...ισια ισια αυτο ειπα.Οτι δηλ.βλεπει την αδρανεια.Οπως ειδε και γιατι μου ειπες οτι κανω τον εξυπνο....Το τι θα γινει η Ελλαδα τελικα το βλεπω κι εγω αισιοδοξα.Αλλα το θεμα ειναι αλλο.Τι θα τραβηξει με την αδρανεια μεχρι να γινει αυτο.Τα μεγεθη ειναι μαλλον ευθεως αναλογα.Παρατεινεται η αφασια ?? Παρατεινεται και το μαρτυριο.Αυτα ειπα σαν μια απλη αποψη ενος μη εξυπνου σαν κι εσενα.Ολοι θα δωσουμε λογο στον Θεο..χωρις εξαιρεση κανενος.

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει βεβαια μια αποκλιση αναμεσα σε οτι λες και σε οτι Ειπε ο Κυριος.Εσυ λες πρωτα τον εαυτο μας κι υστερα τον διπλα.Εκεινος ειπε αλλο...πρωτα ο διπλανος και μετα εμεις.Αλλα αυτο θα ξεκαθαρισει οπως λες καποτε...αργα η γρηγορα..στον παγκο.

      Διαγραφή