«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κοινωνία ώρα μηδέν ή ακόμα έχει παρακάτω;

του Μιχάλη Εργά




Μια βόλτα στην Αθήνα του 2018 μπορεί να αντικατοπτρίσει την κατάντια της κοινωνίας μας, μιας κοινωνίας υποτίθεται προοδευτικής, έξυπνης, πολυσπουδαγμένης και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ.

Δυστυχώς αυτό που βλέπει κανείς, όταν παρατηρήσει καλύτερα τους ανθρώπους που κινούνται στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι μια ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

Βλέπει με πόνο το ανθρώπινο πρόσωπο να είναι δεμένο χειροπόδαρα και να το σέρνουν αλυσίδες μεγάλες και βαριές:

·         Τατουάζ- Έχουν σφραγίσει τους νέους σαν τους πάλαι ποτέ καταδίκους και τους προετοιμάζουν για το σφράγισμα-τσιπάρισμα των καταδίκων του μέλλοντος.
·         Κινητά-Δημιούργησαν έναν εικονικό κόσμο, μια νέα νιρβάνα, που απορροφάει κάθε ζωτικό σου στοιχείο αδρανοποιώντας μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ζουν πλέον εξαρτημένοι μέσα στις οθόνες τους.
·         Θηλυκή σάρκα- Η ξεδιάντροπη και χυδαία προβολή της γυναικείας σάρκας εξευτελίζει το <<ωραίο>> φύλο και καλλιεργεί τα σαρκικά πάθη δημόσια και χωρίς συστολή.
·         Ναρκομανείς-Άνδρες και γυναίκες ερείπια, σκιές και φαντάσματα τριγυρνούν ψάχνοντας τη δόση για το τελευταίο ταξίδι τους.

Την όλη <<πολυπολιτισμική>> εικόνα, που σας περιέγραψα έρχεται να συμπληρώσει η μαντίλα από τα βάθη της ανατολής και τον <<υπέροχο>> κόσμο του Ισλάμ, που <<σέβεται τις ανθρώπινες ελευθερίες και το ανθρώπινο πρόσωπο>>.

Είμαστε δούλοι, καταντήσαμε σκλάβοι, χάσαμε κάθε ελευθερία και το χειρότερο είναι ότι νομίζουμε ότι είμαστε περισσότερο ελεύθεροι από ποτέ!
Ο βάτραχος, που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δεν είναι τίποτα μπροστά στη δική μας ηθελημένη αυτοκτονία.

Και αυτοκτονούμε μαζικά μέσα στα κλουβιά του μαντρώματος, τους χώρους ελέγχου του Big Brother, που ακούγονται ανακοινώσεις για εξαφανίσεις ατόμων, μόνο και μόνο για εκφοβισμό και συντήρηση της παρακολούθησης και του ελέγχου μας. Στους χώρους αυτούς βλέπεις εικόνες άσχημες, που τις ονομάζουν τέχνη και διαφημίσεις <<σκουπιδιών>>, που τα ονομάζουν πολιτισμό.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ!!!
ΘΑ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ, ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΟΠΟΥ:

·         ΕΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ,
·         ΣΕ ΔΙΑΠΕΡΝΑ Η ΧΑΡΗ Η ΑΝΩΘΕΝ,
·         ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,
·         ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ,
·         ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.


Καλή ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

2 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ06 Σεπτεμβρίου, 2018 21:45

    Συγγνωμη για την εκφραση,αλλα πιο γαμηστερο αρθρο δεν εχω διαβασει αλλη φορα.Με λιγες προτασεις μεστες,σοβαρες τα ειπε ολα ο ανθρωπος.Και πρωτη φορα που διαβαζω καποιον να λεει για τις εξαφανιδεις ανθρωπων,ως μεσο τρομοκρατησης και εξαναγκασμου των ανθρωπων,της υποχρεωτικης κατοικησης στα"καζανια" των πολεων.Μπραβο στον Μιχαλη Εργα.Σε οσους απο μας ονειρευονται ηρεμα μερη,η μερη μοναχικα που τα δερνουν οι καταιγιδες(θαυμαστος καινουργιος κοσμος-Αldus Haxley)αφιερωνω σε ολο τον Διοδοτο την κομματαρα arctic ocean των Pancake,για καλα "ταξιδια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μιχάλη! Τα είπες όλα φίλε μου. Αυτά ακριβώς βλέπουμε καθημερινά όσοι μένουμε κ κινούμαστε στην πόλη. Αυτά είναι που μου τσακίζουν την ψυχολογία κάθε γαμημένη φορά που βγαίνω από το σπίτι και το ριχνω στις προσευχές, για να μην το ρίξω στις βότκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή