«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

✝️ Άγιον Όρος - «Το Περιβόλι της Παναγίας» - εν μέσω Ωκεανίδος - 21 Φεβρουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου [ 100 αποκλειστικές φωτο ]

Σχόλιο Διόδοτου: Πήγαμε στο Άγιον Όρος με ήλιο, φύγαμε με ήλιο. Η Ωκεανίς πρόσθεσε όμως πινελιές πρωτόγνωρες και περιπετειώδεις στιγμές που η παρέα μου θα τις θυμάται για πολλά χρόνια. Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνονται πολλά ενδιαφέροντα παιγνίδια του φωτός με την Αθωνιάδα φύση, τις μονές της και τις σκήτες. Οι μονές που παρουσιάζονται είναι η Δοχειαρίου, η Ξενοφώντος, η Παντελεήμονος, η Ιβήρων, η Κουτλουμουσίου, η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και η Καρακάλου. Στην πρώτη φωτο δεσπόζει από το καραβάκι ο χιονισμένος Άθωνας. (με κλικ στην πρώτη φωτο και μετά με τα βελάκια του πληκτρολογίου σας, μπορείτε να τις απολαύσετε σε καλύτερη ανάλυση)










































 















































 































39 σχόλια:

  1. Υπεροχες φωτογραφιες!!!!Βοηθεια σου.
    Ελισσαβετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία ΑΔΕΛΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς όρισες.
    Πάρα πολύ όμορφες οι φωτογραφίες.
    Μας μεταφέρεις νοερά στον Αγιασμένο αυτό τόπο και εύχομαι να έχεις όλες τις Ευλογίες Της Υπεραγίας μας Θεοτόκου για αυτήν σου την εξαίρετη πράξη.
    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας.
    Σε όλους όσους ξοδεύουν χρόνο και χρήμα , για να προσευχηθούν Στον Τριαδικό Θεό μας , την Υπεραγία Θεοτόκο μας και Τους Αγίους μας.

    Εάν όμως δεν μας είχες εκμυστηρευτεί την τοποθεσία που επισκέφτηκες , θα έλεγα πως πήγες διακοπές σε πολυτελές θέρετρο του Μεσαίωνα με αρκετές αναπαλαιωμένες εκκλησίες.
    Θα ήθελα την άποψη σου η κάποιων σοφών γερόντων εάν εννοείται τους συνάντησες και εάν φυσικά τους ρώτησες.
    Η αναστύλωση βοήθησε την πνευματικότητα του Αγίου Όρους;

    Ίσως να μην εκφράζω σωστά την ερώτηση, εφόσον δεν επιθυμώ να “αργολογήσω” , όπως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ μας έδειξες και μας ομολογούν τα λόγια Του Οσίου Εφραίμ Του Σύρου, ελπίζω όμως να είναι κατανοητή.

    Προσωπικά και ιδίως όταν άκουσα από γέροντα πως αυτός που ξεκίνησε να δίνει χρήματα για την αναστύλωση των μονών του Αγίου Όρους ήταν ο Καραμανλής ο “εθνάρχης” ,την δεκαετία του εξήντα εάν δεν κάνω λάθος , κάτι δεν ήχησε καλά στα αυτιά μου!
    Υπάρχουν υποθήκες για όλα αυτά τα χρήματα που εδόθησαν και από ότι φαίνεται πολλά από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί μεταξύ των χρησίμων επισκευών και για πολυτελείς ανακαινίσεις;
    Δεν λέω πως θα έπρεπε να γκρεμίσουν ...

    Ειδικά όμως όταν είδα την επιγραφή ...γκεστ χαους ... τι να σου πω Κύριε Κώστα ...!

    Καλημέρα και πάλι , καλό τσίκνισμα!
    (Μάλλον για αυτό επέλεξες την τσικνοπέμπτη για επιστροφή ,έτσι;
    Πλάκα κάνω. Μόνο μην που πεις σε παρακαλώ πως ψήνουν κοψίδια και στο “γκεστ χαους” διότι τότε , οι υποθήκες που λέγαμε θα άρχισαν... να πιάνουν τόπο! )

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    Υ.Γ.
    Από την άλλη...

    Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ, εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Η αναστύλωση βοήθησε την πνευματικότητα του Αγίου Όρους;"

      Μάλλον το αντίθετο, θα έλεγα..

      2.“γκεστ χαουζ”

      Εντάξει, μόνο στην Καρακάλου το είδαμε αυτό. Η οποία εντωμεταξύ, παρά την εντύπωση που σάς άφησε η επιγραφή, είναι από τις πιο ταπεινές και χωρίς ιδιαίτερη αρχιτεκτονική "χλιδή" όπως η Ιβήρων ας πούμε. Από την άλλη.. οι ορθόδοξοι προσκυνητές της Ευρώπης πώς θα έβρισκαν πιο εύκολα και γρήγορα, μη γνωρίζοντας Ελληνικά, τον χώρο υποδοχής (αρχονταρίκι) και παρουσίασης του διαμονητηρίου τους; Οπότε δεν το θεωρώ λάθος.

      Καλή Τσικνοπέμπτη και σε εσάς!

      Διαγραφή
    2. Κοψίδια δεν παίζουν ούτε την Κυριακή της Αναστάσεως.
      Μόνο ψαρούκλες ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ όπως αυτή στην φωτογραφία 🙂

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε μου, επίσης!

      Κι ευχαριστώ για την παρουσίαση!
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/02/100.html

      Διαγραφή
  5. Μπράβο πανένορφες φωτογραφίες , θέλουμε και άλλες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ζώρζ καλέ μου φίλε!
      Εδώ κάποιες παλιότερες:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2017/09/blog-post_17.html

      Διαγραφή
  6. Με το οικονομικό τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτός από τα εισιτήρια/καύσιμα από Αθήνα μέχρι εκεί τι άλλο ξοδέψατε;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία αγαπητέ Γιώργο..
      Από ό,τι υπολογίσεις.. βάλε κι 1/3 ακόμα του ποσού για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα δανειστείς για να έχεις πάνω σου χρήματα στην επιστροφή.

      Το πιο δυσάρεστο στο ταξίδι, και το μοναδικό μάλλον, ήταν αυτή η καραξεφτιλισμένη Ryan air που πήγα και γύρισα από Θεσσαλονίκη. Υποτίθεται πως είχα κλείσει από 2 μήνες πριν την προσφορά τους 35 ευρω με επιστροφή.. και με πήγε 70 ευρω με έξτρας που δεν φαίνονταν συν διπλοπληρώνοντας μια αποσκευή 40x55 και 20 πάχος, με την οποία προέκυψαν κάποια μπερδέματα. Το χειρότερο απ΄ολα ήταν που όχι μόνο δεν πρόσφεραν ένα κυπελάκι νερό στο ταξίδι αλλά πουλούσαν συνέχεια από τα μεγάφωνα (δημιουργώντας ηχορύπανση σε ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!) ένα είδος ξυστού και επίσης διάφορα καλλυντικά εταιρειών. Μιλάμε για το ΚΑΡΑ-ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑ-ΑΙΣΧΟΥΣ!

      Διαγραφή
    2. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος στην ερώτησή σου, νόμιζα ότι αρκούσαν 200 ευρώ (πέραν της μετάβασης σε Θεσσ/νίκη και Ουρανούπολη), αλλά έπρεπε να είναι τουλάχιστον 300. Προέκυψαν περισσότερα, λόγω των αρκετών μετακινήσεων μεταξύ των μονών, και με αυτό τον καιρό που απέκλειε τη χρήση κάποιων μονοπατιών, αλλά και άλλα "απρόβλεπτα" έξτρας.. όπως για παράδειγμα ότι ένα "σαλονικιώτικο" ταξί σού παίρνει για πλάκα 17 ευρώ! για 5 λεπτά διαδρομή, από το αεροδρόμιο Θεσσ/νίκης στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για Χαλκιδική.

      Διαγραφή
    3. Εκτός από μετακινήσεις πληρώσατε τίποτα άλλο;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Όχι,
      μόνο κάποια δώρα για τους ανθρώπους μας στην Αθήνα. Εικονίτσες, κομποσχοίνια, σταυρουδάκια, βιβλία κ.ά..

      Διαγραφή
  7. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ28 Φεβρουαρίου, 2019 15:16

    Όαση γαλήνης και πνευματικής ηρεμίας οι φωτογραφίες σου,Κώστα αδερφέ μου.Ειδικά τα περιστύλια με τους φύλακες Αρχαγγέλους,είναι απίστευτα.Αληθινό πνευματικό φρούριο.Σου εύχομαι αδερφέ μου,σύντομα να επαναλάβεις το ταξίδι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α.. το επόμενο λέω να το κανονίσουμε μαζί αγαπητέ ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,
      μόνο στην Μονή Εσφιγμένου.
      Φυσικά θα πάρουμε και τον Διηνέκη μαζί μας!

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ28 Φεβρουαρίου, 2019 19:13

      Ώωωρεεεε ταξιδάρα λέμε.Άντε να ξεκολλήσουμε λίγο από τον κόσμο.Το μοναστήρι που πηγαίνω έχει κελί στην Εσφιγμένου.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Οι φωτο με τους φύλακες εξαιρετικές! Καλωσόρισες αδελφέ μου Έλληνα πιστεύω ότι ήρθες σοφότερος και για σένα αλλά και για την Ελλάδα μας και τους Έλληνες.
      ΔΠ

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα ΔΠ!

      Και σοφοί, αλλά και ευλογία να πάρουμε, είναι το θέμα. Γιατί θα έρθουν σύντομα και τα πιο δύσκολα... και χρειάζεται μετάνοια.. από πολλές απόψεις...

      Διαγραφή
    5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΑ και Κωνσταντίνε,

      Το επόμενο προσκύνημα, στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

      Διαγραφή
    6. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Μαρτίου, 2019 07:59

      ΑΔΕΡΦΕ ΔΙΗΝΕΚΗ,ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ,ΑΝΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ,ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ.https://www.youtube.com/watch?v=tzeLF6kwen0.

      Διαγραφή
    7. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Μαρτίου, 2019 08:01

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.https://www.youtube.com/watch?v=D6h-_UXk_dM.

      Διαγραφή
  8. Μας γεμιζεις την ψυχη και την καρδια μας Ελλαδα, Κωστα. Την ευλογια της Παναγιας μας ναχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝΥΜΟ ΟΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΙΛΕΣΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΙΟΡΗΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Η δε βιβλιοθήκη του και οι εκδόσεις του.. από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα!

      Διαγραφή
  10. Ἀγαπητέ Κώστα,καλῶς ὅρισες !

    Πολύ ὅμορφες οἱ φωτό.Ἡ ἀλήθεια εἶναι πως περίμενα νά ᾿δῶ κάτι πιό ...ἀπόκοσμο,διαφορετικό ἀπό τό κοσμικό περιβάλλον πού βιώνουμε,ὅμως βλέπω πώς κι᾿ἐκεῖ ἔχουν «ἐκσυγχρονισθῇ» τά μάλα...

    Μοῦ μοιάζει,πάντως,μέ περιοχές περισσότερο ἀνατολικῆς Εὐρώπης,παρά τό δυτικό πού βιώνουμε στήν Ἑλλάδα. Καί αὐτό ἀποδεικνύει πώς οἱ ἀνατολικο-εὐρωπαῖοι ἔχουν ἐνσωματωσῃ τήνν ὁρθοδοξία σέ πολύ μεγάλο βαθμό στόν πολιτισμό τους,κάτι πού ἐδῶ,στήν σύγχρονη Ἑλλάδα τοὐλάχιστον,δέν τό διακρίνεις...

    Μία ἐρώτησις :Αὐτές οἱ μεγάλες μονές,μέ τίς πράσινες στέγες,δῖπλα στήν θάλασσα (τελευταῖες φωτό),εἶναι ἑλληνικές; Καί ποιές εἶναι; Εἶναι πολύ ἐπιβλητικά κτήρια (ἄν καί μοῦ θυμίζουν ξενοδοχεῖα τῆς νεοκλασσικῆς περιόδου).

    Τήν βοήθεια τῆς Παναγίας νά ἔχῃς,ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Πελασγική,

      πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.
      Όσο για τις τελευταίες φωτό που ανέφερες.. πρόκειται για την Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, την αμιγώς ρωσική, την οποία επισκέπτεται και ο Πούτιν την Μ.Εβδομάδα.

      Διαγραφή
  11. Χιλιάδες Ε Υ Γ Ε γιά τις υπέροχες και σίγουρα υποβλητικές αυτές φωτογραφίες, που μεταφέρουν νοερά όλους όσους τυχόν δέν είχαν την ευλογία και την χαρά να επισκεφθούν τον ΑΓΙΟ αυτό τόπο.
    Αυτού του τύπου οι αναρτήσεις τελικώς "ανεβάζουν" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ τους Έλληνες και σίγουρα καλό θά ήταν να πολλαπλασιασθούν. Α Ξ Ι Ο Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, να είστε καλά.
      Το Άγιον Όρος σίγουρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε Ορθόδοξο Έλληνα που θέλει να εξερευνήσει την βαθύτερη σχέση του με το Θείον και να ενδυναμωθεί στην προσπάθειά του να γίνει άτομο προσφοράς και αυταπάρνησης στον ιερό του αγώνα.

      Διαγραφή
  12. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Μαρτίου, 2019 07:53

    ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΔΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΩΝ ΣΕΛΑΦΑΗΛ(ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ)ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ''ΠΟΡΝΟΙ,ΜΟΙΧΟΙ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ,ΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥΤΟ''.ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΖΕΚΙΗΛ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΧΟΥΣΑΣ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΟΣ.ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΘΕΟΝ,ΘΕΟΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΚΙ'ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ.''ΔΟΞΑ,ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ,ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ''.''διο και ο θεος αυτον υπερυψωσεν και εχαρισατο αυτω ονομα το υπερ παν ονομα
    ινα εν τω ονοματι ιησου παν γονυ καμψη επουρανιων και επιγειων και καταχθονιων
    και πασα γλωσσα εξομολογησηται οτι κυριος ιησους χριστος εις δοξαν θεου πατρος.

    ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ Κεφάλαιο 2. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ ΚΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομολογουμένως είναι εντυπωσιακές οι εικόνες όντως σε διαφορετικά Τοπία-συνδυάζει Θάλασσα-Ουρανό-Βουνό-Μοναστήρια/Αλλαγή Κλιματολογικών Συνθηκών Χιόνι-Καλοκαιρία-απο τις πιο Εμβληματικές Φώτο οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ-Γαβριήλ πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος έτσι;; τοποθετημένοι σε Ιωνικού Τύπου Κίονες.Η Φωτογραφία που εστιάζεις στο Λουλούδι+θολό το τοπίο απο πίσω είναι λογικά με Τεχνική βάθους πεδίου..;;Καταπληκτική! Παρεπιπτόντως αν μάθετε/ξέρετε που κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP Θα ήθελα να ενημερώσετε.Απο την Εμπειρία/Γνώση σας σχετικά με τα Ιερατικά/Θρησκευτικά ζητήματα τι θα προτείνατε σε κάποιο Άτομο που δεν είναι απαραίτητα "Σκληροπυρηνικός Χριστιανός" του τύπου Ορθοδοξία ή Θάνατος αλλά έχει κάμποσες Παθογένειες/Ελαττώματα/βλασφημίες και άλλα ζητήματα αμφιβολίες για τα Μεταφυσικά...αλλά+προσευχή όσο μπορεί...Υπαρξιακά..σκαμπανεβάσματα σε θέματα πίστης πότε Ναι άλλοτε σίγουρα Όχι..μια κατάσταση Παρανοϊκή....κάποια κομμάτια του παζλ ταιριάζουν-άλλα απλά ΔΕΝ κολλάνε ΔΕΝ υπάρχουν...παραμένουν ΚΕΝΑ....+Εντελώς Αντιφατικά..που σε ποιά Μονή;; σε ποιόν Μοναχό/Καλόγερο κτλ.;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ΚΆΤΙ, ΓΙΑΤΊ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΆ. σΤΟΝ ΚΆΘΕ ΈΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΆ, ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ.
      Εφόσον υπάρχει η πρόθεση επαφής με το θείον, η πίστη καλώς μάλιστα που περνάει κάποια σκαμπανεβάσματα. Ο Κάλλιστος Γουέαρ, αρχιεπίσκοπος Ορθοδοξίας Οξφόρδης, ένας από τους σύγχρονους αναλυτές δογμάτων της Ορθοδοξίας (Πατερικός-όχι Οικουμενιστής, και το μοναδικό άτομο που ο μακαριστός Χριστόδουλος έσκυβε για να του φιλήσει το χέρι) έλεγε: "Η ακλόνητη πίστη χτίζεται μέσα από έναν συνεχή και σκληρό διάλογο με την αμφιβολία".

      Για ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP.. στον Αυτόλυκο!

      Διαγραφή
  14. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟ! ΤΑΞΙΔΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΚΚΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΙ ΕΓΩ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!!!
    ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου04 Μαρτίου, 2019 11:59

    Κώστα άργησα λιγάκι να δω τις Φωτογραφίες σου από το Αγιο Όρος. Μπράβο και πάλι μπράβο σου. Κατάφερες μέσα από αυτές τις φωτογραφίες, "χωρίς λόγια", να δείξεις κάτι από το "Πνεύμα" του Όρους. Και ελπίζω να είναι προτύπωση του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και να μην αναμιγνύεται με το "πνεύμα της εποχής"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφες φωτογραφίες!!!Μακάρι να καταργηθεί το Άβατο να έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτόμαστε κι εμείς οι γυναίκες τον Ιερό αυτό τόπο.Η δύναμη και η ενέργεια που έχει από αγιασμένους ασκητές θεωρρώ πώς είναι άδικο να μην μπορούμε να την νιώσουμε κι εμείς....Και μην μου απαντήσεις για κανόνες διότι η Ορθοδοξία είναι ελευθερία και ο Χριστός τιμάει την μητέρα του και δίδαξε την ιερότητα της γυναίκας μέσω της μητρότητας όπως επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και ποτέ δεν διαχώρισε φύλα.Καλή Σαρακοστή με πολύ δύναμη και πίστη στον αγώνα για την αγάπη του Κυρίου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινούλα μου ευχαριστώ!
      Όσο για το θέμα του "άβατου", θα πω μόνο πως απλώς ακολουθείται μία πανάρχαιη ελληνική μυστικιστική παράδοση που πέρασε και στην ορθόδοξη εξέλιξη των Ελλήνων.
      Στην αρχαιότητα η Αθωνιάδα χερσόνησος ήταν γεμάτη ιερά με γυναίκες μόνον ιέρειες. Ήταν άβατον για τους άνδρες, παρόλο που ο οικοδεσπότης (όπως σήμερα είναι η Παναγία) τότε ήταν ο Ζεύς με το ψηλότερο ιερό του στην κορυφή του Άθωνα. Ο Άθωνας πήρε το όνομά του από αυτό το ιερό, το οποίο ονομαζόταν "του Αθώου Διός".

      ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

      Διαγραφή