«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Μυρσίνη Λοΐζου, η υμνήτρια της 17 Νοέμβρη, υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που παραδέχτηκε ότι εκμεταλεύτηκε τη μνήμη του πατέρα της.. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ. (πρωτοσέλιδο)

Έκθετη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοϊζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , ήρθαν στο φως παλαιότερες απαράδεκτες δηλώσεις της σχετικά με τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών.
Ωστόσο, σήμερα έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες οι οποίες αν επιβεβαιωθούν εγείρουν μείζον ζήτημα για την υποψηφία ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών.


Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες αφού στις 14 Μαϊου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουν περιέλθει εις γνώση του «Φιλελεύθερου» η Μυρσίνη Λοΐζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κας Λοΐζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχει ραντεβού με τη δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες, καθώς στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της, για χρέη προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.
Η πρώτη αναβολή
Στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικώς η νέα δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με την κα Λοΐζου να βρίσκεται στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την επίζηλη από πολλές απόψεις θέση ευρωβουλευτή. Παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην ίδια, αλλά και στη συνεργάτη της (με αποστολή και γραπτού μηνύματος, με αναφορά των πληροφοριών) δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία προκειμένου να έχουμε και την απάντηση της κας Λοΐζου, αν όντως ελάμβανε παρανόμως τη σύνταξη της μητέρας της, μετά τον θάνατό της.
Αν οι πληροφορίες του «Φ» είναι ακριβείς και οι πηγές μας επιβεβαιωθούν, προκύπτει, πέρα από τη νομική διάσταση, και μείζον θέμα ηθικής τάξης για την κα Λοΐζου. Και φυσικά, εγείρουν και πολιτικό ζήτημα για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Η κα Λοΐζου οφείλει καθαρές απαντήσεις για τις δικαστικές εκκρεμότητές της. Μέχρι τώρα, πάντως, η αντιμετώπιση της κριτικής που συνεπάγεται η δημόσια έκθεση και η είσοδος στην πολιτική αρένα, δείχνει ότι η μοναχοκόρη του Μάνου Λοΐζου δεν ήταν ούτε έτοιμη ούτε ψυλλιασμένη. Αλλά και όσοι την επέλεξαν το έκαναν με τη λογική του χρησιμοθήρα.
«Τελείωσε η περίοδος του κλεισίματος στο σπίτι» είχε απαντήσει η Μ. Λοΐζου σε πρόσφατη συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα όταν ρωτήθηκε «μοιάζει να αναζητάς να κάνεις κάτι χειροπιαστό. Σαν να αφήνεις την εποχή του ονείρου και του κατά μόνας μπαίνοντας στην πολιτική». Ήταν στην ίδια συνέντευξη που, μιλώντας για τη μαμά της Μάρω, εξομολογήθηκε γελώντας αμήχανα ότι ήταν «πιο δυνατή και πιο χειριστική» και ό,τι όσο ζούσε, «δεν μπορούσα να βγάλω αυτό που είμαι».
Τι λέει το Πρώτο Θέμα
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.
Τον Μάιο του 2019 η κυρία Ζορμπά δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.


Παραπολιτικά


 

4 σχόλια:

  1. γιατι αμα ζουσε ο πατερας της σημερα τι θα εκανε και αυτος?
    οτι εχουν κανει ολα τα λαμογια οι κοτες οι καλιτεχνες που πανε παντα με οποιον νικαει σαν τα βουτυροπαιδα...

    τους μαθαμε και αυτους την κοιλαρα τους και την κωλαρα τους και δεν παει να καει ο κοσμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρασιτα της ζωης και της κοινωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο μπαμπας και η μαμα αριστεροι ηταν,γιατι τους εξυμνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ… ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ»!
    23/03/2019

    Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, για την… ατσιδοσύνη της αρχικομμούνας Μυρσίνης Λοΐζου, να τσεπώνει επί 69 μήνες την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, θ’ αλλάξουν οι στίχοι του τραγουδιού «Καλημέρα ήλιε» του μπολσεβίκου πατέρα της, που αναφέρουν τ’ όνομά της και που σχετίζονται μ’ αυτήν.

    Σε… αποκλειστικότητα, σας παρουσιάζουμε τις αλλαγές που κρίθηκαν επιβεβλημένες:


    Θα το μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι,
    θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι,
    με το νταούλι και με το ζουρνά,
    καλημέρα ήλιε καλημέρα.
    Με το νταούλι και με το ζουρνά,
    καλημέρα ήλιε καλημέρα.

    Γελά ο ήλιος κι αμολιέται στα στενά,
    χορεύει πάνω στο νταούλι κι αρχινά,
    το κόκκινο για τη ροδιά,
    το πράσινο για τα παιδιά,
    για της Μυρσίνης την ποδιά μια Παναγιά.
    Το κόκκινο για τη ροδιά,
    το πράσινο για τα παιδιά,
    για της Μυρσίνης την ποδιά μια Παναγιά.

    Το «για της Μυρσίνης την ποδιά μια Παναγιά», τροποποιείται σε «για της Μυρσίνης την ποδιά πολλά λεφτά». Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή