«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Gong - Magdalene (Subterranea Club 2000, Live)

αφιερωμένο στον φίλο μου Φώτη



Gong είναι μια πολύ εκκεντρική μουσική μπάντα με μέλη διαφόρων εθνικοτήτων, η οποία ηχογραφεί άλμπουμς από το 1967 μέχρι σήμερα. Το είδος μουσικής τους μπορείς να το πεις progressive rock, jazz, space rock, psychedelic rock, jazz rock και αρκετά άλλα.. 🙂  Μέσα στις δεκαετίες αυτές έχουν συμμετάσχει στην μπάντα πολλοί διάσημοι Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι μουσικοί.

Παίζουν ηλεκτρική μουσική αλλά χρησιμοποιούν και πολλά παράξενα όργανα, όπως ντουντούκα (αρμένικο φλάουτο), γκόνγκ, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.ά..

Αγαπημένο μου άλμπουμ, το οποίο και προτείνω, είναι το Shamal (1976), με το ομώνυμο κομμάτι να μπορείς να το πεις άνετα "κομματάρα'!!! (μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ εδώ).

Enjoy.. "Magdalene", με τέρμα την ένταση, πάνω τα μπάσσα :






3 σχόλια:

  1. Καταπληκτική avant-garde μουσική, διαλεγμένη από έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν οικουμενικό άνθρωπο, έναν αληθινά κοσμοπολίτη, έναν Έλληνα άνθρωπο, τον ευρύτατα γνωστό στην μπλογκόσφαιρα "Διόδοτο". Φίλε Κώστα σ' ευχαριστώ για την αφιέρωση. Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά φίλε μου,

      φαντάζεσαι να μην είχαμε και την μουσική, να μάς ταξιδεύει στο σύμπαν;
      .. μπρ... ούτε να το σκεφτομαι.

      Καλό ΠΣΚ Φωτάρα!

      Διαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ23 Νοεμβρίου, 2019 01:11

    Παλιό καλό rock,ή δεκαετία τού '70, δυστυχώς δεν ξανάρχεται με τις σούπερ μπάντες της εποχής. Progressive rock και πειραματισμοί με αντισυμβατικά μουσικά όργανα, ήχος και τραγούδια, έτη φωτός μακριά από την εποχή τους,δυστυχώς σήμερα δεν βγαίνουν τέτοιες "σχολές".
    Ειδικά η βρετανική σκηνή και μετά η γερμανική, κεντάγανε στην κυριολεξία.
    Από king crimson,pink floyd,camel και uriah heep,μέχρι Εloy,premiata forneria marconi,pulsar,focus.
    Κωστάρα, μάς ταξίδεψες βραδιάτικα,ευχάριστα.
    Κάποια στιγμή, βάλε και κάτι με mellotron.Πολύ mellotron,να "ταξιδέψουμε"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή