«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η θρησκευτική ( ; ) Πέμπτη Φάλαγγα

γράφει ο ΕργΔημΕργ                                                                                            αφιερώνεται στον Εύ-Στρατιώτη

π. Χουλιάρας Παντελεήμων, κάτοικος Νέας Περάμου Καβάλας, άγρυπνος στον Έβρο


όνο μία κουβέντα αρκεί: βαλλόμεθα πανταχόθεν.
Αλλά …δεν αρκεί. Θ’ αρκούσε, αν ήμασταν αρχαίοι Σπαρτιάτες· όμως, τώρα πρέπει να τα κάνω πενηνταράκια.

α. Εισαγωγή

Είναι πασίγνωστο, ότι αμέσως μετά τους θριάμβους του 1912-1920, οι «Μεγάλες Δυνάμεις» καί τα εγχώρια μαντρόσκυλά τους βάλανε την Ελλάδα μας σε τροχιά καταστροφής.
Αυτό φάνηκε καθαρά σε αρκετές περιπτώσεις· όπως το 1922, το 1940-49, το 1974. Όμως, ο λαός μας πάντα ήλπιζε ότι θά ‘ρθουν καί καλύτερες μέρες, καί ξανάρχιζε την προσπάθεια απ’ την αρχή. (Καί ξεχνούσε τα δεινά.) Ωστόσο:
  • ειδικά μετά το 1975,
  • ειδικώτερα μετά το 2000,
  • ειδικώτατα μετά το 2015,
κι ενώι τα πράγματα έδειχναν ότι υπάρχει μία -ας την πούμε- ομαλότητα, με τη ζωή να συνεχίζεται καί τους πωλητικούς να συνεχίζουν να κλέβουν, το ροκάνισμα κάθε ζωτικής ικμάδας της Ελλάδας, ο στην ψύχρα ακρωτηριασμός των συμφερόντων καί των προοπτικών της, συν οι αλλεπάλληλες προδοσίες εις βάρος της,…
…καί δή, όλ’ αυτά με επιταχυνόμενο ρυθμό,…
…άρχισαν να γίνονται -γιά τους πάντες- περισσότερο από εμφανή. Μόνο στους τυφλούς, στους ηλίθιους, καί στα κομματόσκυλα δεν ήταν (ούτε είναι ακόμη) εμφανής αυτή η κατάσταση.

Από πού ν’ αρχίσεις, λοιπόν, να σχολιάζεις την οικτρή κατάσταση της χώρας; από τα οικονομικά; τα στρατιωτικά; τη διπλωματία;… από πού; καί πού να τελειώσεις; Δεν έχει τελειωμό αυτό το χάλι! Όμως, δεν θά ‘χαν καμμία σημασία όλες αυτές οι αντεθνικές  προσπάθειες, αν αυτοί που τις κάνουν δεν φρόντιζαν δεόντως (καί παράλληλα) ν’ αποβλακωθεί ο λαός. (Γιά να τις δεχθεί αμάσητες – καί μετά χαράς.)

β. Η Πέμπτη Φάλαγγα με τα λιβάνια

Στο Διαδίκτυο, τώρα, τραβάνε το ενδιαφέρον της αφεντιάς μου πολλών ειδών ιστοσελίδες, κι όχι αυστηρά οι ομόθεμες του παρόντος. Έρευνα στο Παράξενο, ειδήσεις, οικονομικά, ιστορικά,…
…αλλά καί θρησκευτικά.
Όχι επειδή είμαι τόσο θρήσκος· δεν είμαι, καί τό ‘χω ξαναπεί. Όσο, επειδή τα άτομα που είναι καλοί ορθόδοξοι χριστιανοί πιστοί, κατά κανόνα (στο μέγιστο ποσοστό τους, δηλαδή) είναι καί καλοί πατριώτες. Καί γνωρίζετε άριστα, ότι ο αγώνας μου μέσα απ’ το μπλόγκι στοχεύει να βρώ συμμαχητές της πρώτης γραμμής, μπάς καί σώσουμε ο,τιδήποτε Ελληνικό μπορεί να σωθεί.
Κι εδώ ακριβώς, είναι που χτυπάει αλύπητα η Πέμπτη Φάλαγγα!

Έπρεπε να το περιμένω… ότι, εφ’ όσον έπεσαν επάνω μας λυτοί καί δεμένοι να μας αποβλακώσουν, δεν θ’ άφηναν τους καλούς πιστούς μας στην απέξω. Καί δυστυχώς, ειδικά αυτούς τους χορεύουν, εφ’ όσον οι ειλικρινείς πιστοί τυγχάνουν καί καλά ανθρωπάκια… επιδεκτικά στις κακές συνέπειες κάθε παλιανθρωπιάς, εφ’ όσον υποδέχονται με καλή πρόθεση τον κάθε αλήτη, που γράφει σ’ ένα πληκτρολόγιο καί συνδέεται στο Διαδίκτυο.
Μιά πρόσφατη Διαδικτυακή βόλτα, λοιπόν, σε θρησκευτικά ιστολόγια, μου έδειξε ξεκάθαρα ότι τα «θρησκευτικά» επιχειρήματα των Πεμπτοφαλαγγιτών είναι απάνω-κάτω τα εξής:
  • Ότι ο Θεός απαγορεύει να σκοτώσουμε, εφ’ όσον έδωσε την εντολή: «- Ού φονεύσεις!».
  • Ότι εμείς δεν κάνει ν’ ανακατευόμαστε με όπλα καί τέτοια, αλλά να εναποθέτουμε κάθε ελπίδα μας στον Θεό.
  • Ότι, εφ’ όσον κρίνουμε αρνητικά ακόμη κι όσους ιερωμένους ξεπουλάνε την Ορθοδοξία (πχ Βοθρολυμαίο καί Δυσώνυμο – άσε κατά μέρος το ξεπούλημα καί της Ελλάδας…), πέφτουμε σε «ιεροκατάκριση», που είναι αμάρτημα.
Οπότε, τα διαβάζει κάτι τέτοια ο πιστός, καί μπλοκάρει πολύ άσχημα.
Δυστυχώς,… υφίστανται δύο «δυστυχώς».

i. Το καθαρά θρησκευτικό «δυστυχώς».

Τα τελευταία είκοσι-τριάντα χρόνια, καί με την επιταχύνουσα τις εξελίξεις «βοήθεια» του Διαδικτύου βεβαίως-βεβαίως, η ορθόδοξη πίστη καί συνείδηση των Ελλήνων έχει δεχθεί δύο γερές σφαλιάρες μέσα από θρησκευτικούς κύκλους – κι όχι από τίποτε άθεους απόξω, ή αιρετικούς ιεράρχες:
  • τον θεολογικό μοντερνισμό,
  • καί τα κομποσχοίνια.
Ο μεν θεολογικός μοντερνισμός (νομίζω λέγεται καί «μεταπατερική θεολογία»; κάπως έτσι) οδηγεί σε υιοθέτηση δογμάτων παπικών / προτεσταντικών / γιαχωβάδικων αντιλήψεων, ενδεχομένως / ό,τι άλλο θες, άρτζι μπούρτζι καί λουλάς η υπόθεση. Μ’ άλλα λόγια, ο καθένας που έχει καλό μπλά-μπλά καί μπορεί να πείσει γιά την ορθότητα των θεολογικών περιεχομένων της κεφάλας του, περνάει στην πιάτσα γιά ορθόδοξη αυθεντία – καί δεμπανα κουρεύονται οι πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων καί τα πρακτικά τους μαζί!

Τα δέ κομποσχοίνια, εννοώ την καλογερική ημιμάθεια, έχουνε περάσει ως πρότυπο προς μίμησιν – κι όποιος δεν τηρεί τέτοια πράγματα, θεωρείται πως περίπου έχει κολλητηλίκια με τον Ακατονόμαστο. (Μην κοιτάτε εμένα, ρέ! lol!!!)

Δε λέω, στον θρησκευτικό τομέα ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει· προσωπικώς, αυτή την ελευθερία επιλογής τη σέβομαι στον απόλυτο βαθμό, εφ’ όσον την ελευθερία την έδωσε στον άνθρωπο ο ίδιος ο Θεός, άρα πώς μπορούμε εμείς να την καταργούμε; Απ’ την άλλη, όμως, αυτός ο φαρισαϊσμός, αυτό το: «- Εγώ που έχω πνευματικό καί κοινωνώ τακτικά καί πάω καί cτο Όροc κτλ είμαι κάποιος, κι εσείς οι υπόλοιποι όχι!», μ’ ενοχλεί όσο τίποτε. Κάνε ό,τι θες, φίλος, δικαίωμά σου – αλλά μή βγαίνεις να το διατυμπανίσεις, σα Φαρισαίος.

Διότι θα σε ρωτήσω, πχ αν όλοι αυτοί οι πωλητικοί, που παρίστανται σε δοξολογίες κτλ κάνουν ό,τι κάνεις κι εσύ! Καί (αφού η απάντηση είναι «όχι», καί το ξέρω) θα σε ξαναρωτήσω τί κοινό έχεις εσύ μ’ αυτούς; Διότι είναι φανερό, ότι δεν χωράτε στην Εκκλησία κι οι δυό σας. Άρα, ή αυτοί θα φύγουν, ή εσύ. Κι όσο δεν χωρίζετε τα τσανάκια σας με πωλητικούς καί λοιπούς μασώνους, τζάμπα τα κομποσχοίνια – νομίζω.


Καί διότι θα σε ρωτήσω, αν νομίζεις πως μ’ αυτή την τυπολατρεία έκανες το καθήκον σου, είσ’ εντάξει, καί τον Θεό τον τούμπαρες! Δύσκολη η απάντηση, το ξέρω· αλλά δεν είμαι παλιάνθρωπος να σε πιέσω, ούτε να γελάσω εις βάρος σου. Βρες τα με τον εαυτό σου, καί θα τη βρείς την άκρη. «Άνωθεν» η ελευθερία, είπαμε.

ii. Το καθαρά κοσμικό «δυστυχώς».

Οι κάτοχοι θρησκευτικών ιστολογίων ξεχνάνε τον βασικό κανόνα του Διαδικτύου, ότι δηλαδή συνήθως ο χρήστης δείχνει στους άλλους έναν εαυτό, που ΔΕΝ είναι δικός του. (Μ’ άλλα λόγια, η ψευτιά πίσω απ’ τις οθόνες των υπολογιστών δίνει καί παίρνει.) Κι ότι δεν δείχνουμε κατ’ ευθείαν εμπιστοσύνη στον πρώτο τυχόντα, που μας χτύπησε τη Διαδικτυακή μας πόρτα.

Έτσι, όποιος ανοίγει πόρτα σε πρακτοράκια καί δεν τα βάζει στη θέση τους αμέσως, βάζει τον εαυτό του καί τους αναγνώστες του σε μπελάδες. Συνεπώς, απαγορεύεται να υποθέσουμε εξ αρχής (καί με καλή καρδιά) ότι ο κάθε ανώνυμος που αφήνει ένα «καλό» σχόλιο είναι καλοπροαίρετος. Παιδαριώδες λάθος, αν το κάνουμε.


Στα θρησκευτικά, λοιπόν, διαπίστωσα πως τα πρακτοράκια έρχονται διαβασμένα… ξέρουν καλά τις θρησκευτικές «τρύπες ασφαλείας» των πιστών, καί μπάζουν από ‘κεί μέσα τους νοητικούς ιούς τους. Βέβαια, δεν είναι τόοοοσο διαβασμένα, όσο νομίζουν, αλλά παίζει καί η ψυχολογία: εφ’ όσον ο πιστός δεχθεί ένα σόκ στις πεποιθήσεις του (καί εξ αιτίας αυτών), τότε θ’ αργήσει να ξαναβρεί τη λογική του. Καί μέχρι να την ξαναβρεί, ο πρακτορειακός λόγος θ’ αλωνίζει.

Το κακό, όμως, σ’ όλ’ αυτά, είναι ότι στα πρακτόρια δεν απαντάει κανείς όπως τους πρέπει.
Αλλά θα το πράξει η μεγαλειότης μου!  🙂

γ. Να ΛΙΩΣΟΥΜΕ τις πρακτορο-κατσαρίδες!

Τα στραβά αυτά επιχειρήματα, που εξετέθησαν παρπάνω, προέρχονται από δύο πηγές:
  • είτε από πράκτορες,
  • είτε από αφελείς (γιά να μην πω τίποτε βαρύτερο), αδιάφορο αν κληρικούς, ή λαϊκούς.
Αλλά δεν έχει καμμία σημασία, διότι καί στις δύο περιπτώσεις κάνουν ζημιά.
Απαντώ, λοιπόν.

i. Φονεύσεις, ή ού;

Εάν ο Θεός (κι όχι ο Μωϋσής παραμυθιάζων τους πάντες) είπε: «– Ού φονεύσεις!», ο όχλος του Μωϋσή το τήρησε; ο Ιησούς του Ναυή το τήρησε;
Όχι μόνο δεν το τήρησαν, αλλά φτάσανε στο άλλο άκρο. Έτσι, λιγάκι την «θεόπνευστο» «ΠΔ» να διαβάσετε, θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι ορδές δεν άφηναν -απ’ όπου περνούσαν- ζωντανά ούτε τα κατσικομούλαρα Παλαιστινίων, Αμαληκιτών, καί λοιπών …μή θεοπνεύστων εχθρών τους.
Το πρώτο επιχείρημα, λοιπόν, είναι γιά τον απόπατο.
Προχωράμε.

ii. Εναποθέτουμε κάθε ελπίδα στον Θεό, ή ού;

Νννναί, δέ λέω, εναποθέτουμε στον Θεό όσες ελπίδες γουστάρουμε! Δεν κοστίζει καί τίποτε! lol!!! Αλλά, παραλλήλως, δρούμε. Με μυαλό, με χέρια, με ποδάργια, με εργαλεία, με όπλα. Γι’ αυτό μας έδωσε ένα σωρό εφόδια ο καλός Θεός, γιά να τα βγάζουμε πέρα στα δύσκολα.
Διότι, ξέρετε, αν εναποθέσουμε στον Θεό την ελπίδα φερ’ ειπείν να πέσ’ η πίττα να τη φάμε, ή να κερδίσουμε το Τζόκερ, το πιθανώτερο είναι να βγούν απ’ τον ουρανό Δέκα Τεράστια Δάχτυλα με κατεύθυνση τα μούτρα μας! Χίλιες φορές προτιμώτερη, το λοιπόν, από ανούσιες προσευχές η θυμοσοφία της πεθεράς μου, που λέει:
«- Βοήθα με, Θεέ μ’!»
«- Κουνήσ’, άνθρωπέ μ’!»
Προχωράμε.

iii. «Ιεροκατάκριση», ή ού;

Ά, αυτό είναι θέμα γιά προχωρημένους!  🙂  Ειλικρινά, δεν τό ‘ξερα ότι απαγορεύεται να κρίνουμε ιερωμένους· δεν γνώριζα κάν την ονομασία του αμαρτήματος! Μέχρι τώρα, νόμιζα (ο βλάξ) ότι ουδείς είναι υπεράνω κριτικής, αν τα σκατώσει. Αλλά όσο ζή κανείς (καί γηράσκει), μαθαίνει.  🙂
Τί να πω, εδώ… Δηλαδή, ρέ λεβέντες, διαπράττω αμάρτημα αν πω ότι η σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας το πάει το καράβι ντουγρού στα βράχια; (Με «πανθρησκείες», ΝΤΠ, αιρετικούς, κτλ κτλ.) Δεν επιτρέπεται να το πω αυτό; Καί ποιός θα το πεί, στο κάτω-κάτω;

Πρόλαβαν καί τά ‘πανε, βέβαια, οι μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας στις Οικουμενικές Συνόδους… αλλά υποθέτω πως -μ’ αυτή τη λογική- ο Μέγας Βασίλειος, ο άγιος Νικόλαος, καί οι λοιποί (που λένε κάμποσα ωραία γιά τους αιρετικούς, κάν ιερείς ήσαν αυτοί οι τελευταίοι – κι ο Άρειος, γιά παράδειγμα, κι αυτός παπάς ήτανε) θα πρέπει να πάνε να εξομολογηθούν στον άγιο Πέτρο, γιά …»ιεροκατάκριση»!
Τί να πεί κανείς;! Το μόνο κακό είναι πως δεν υπάρχουν στην Εκκλησία αυτόματοι μηχανισμοί, να πετάνε έξω τους αιρετικούς. Αν υπήρχαν, άλλαζε το πράμα. Θα είχε κάποιο νόημα το «αμάρτημα» αυτό.

δ. Προσέχουμε, γιά να έχουμε

Εδώ, λοιπόν, τηρούμε απαρεγκλίτως δύο στρατηγικές.

i. Κόβουμε τις πονηρές συζητήσεις

Όχι μόνο κόβουμε μαχαίρι τον βήχα κάθε πονηρού, αλλά ΚΑΘΕ Ελληνικό θρησκευτικό (ορθόδοξο) ιστολόγιο οφείλει να υιοθετήσει ΣΚΛΗΡΗ πατριωτική στάση. Μπροστά στο μέγιστο αγαθό της ζωής, καί ειδικά της ζωής της Ελλάδας μας, αγάπες καί Μωϋσαϊκές εντολές πάνε γιά την ανακύκλωση.
Ναί, ρέ! Γιά την Ελλάδα, καί όπλα θα πάρουμε, καί θα σκοτώσουμε αλύπητα, καί δεν θα περιμένουμε κανέναν πνευματικό να μας δώσει ευλογία προς τούτο! Κι οποιανού τ’ αρέσει!
Αν δεν τ’ αρέσει, να ξέρει πως γιά τον γράφοντα ήδη έχει κερδίσει μιά θέση στον κατάλογο των προδοτών. Με Ο,ΤΙ αυτό συνεπάγεται. Κι ας πάει να τα βρεί με τον Θεό… μετά.

ii. Το θηρίο δεν σκοτώνεται εύκολα…

Δυστυχώς, μιά ματιά στη Μυθολογία / Ιστορία της χώρας μας, θα μας δείξει ότι η οργανωμένη θρησκεία πολλές φορές ήταν εστία προδοσίας. Αυτό, είτε μας αρέσει, είτε όχι, πρέπει να το κρατήσουμε καλά στη μνήμη μας.
Από πού ν’ αρχίσεις, καί πού να τελειώσεις;
  • Φόνος του Αχιλλέα μέσα στον ναό του Απόλλωνα. (Αλλά, ‘ντάξ’… αυτό το κάνανε ξένοι.)
  • Φόνος του Νεοπτόλεμου μέσα στον ναό των Δελφών. (Αυτό, όμως, «δικοί» μας.)
  • Εμετική φιλοπερσική (διάβαζε: προδοτική) στάση των Δελφών το καλοκαίρι του 480 πΧ.
  • Πάλι οι Δελφοί· αντί να ρίχνουν νερό στη φωτιά του Πελοποννησιακού Πολέμου, ρίχνανε βενζίνη.
  • Τους Τουρκαλάδες μας τους φόρεσε καπέλλο εδώ κι 949 χρόνια ένας καλόγερος, ο σκατόψυχος Μιχαήλ Φελλός. (Ναί, με Φ μπροστά. Καί ναί, τόσο μεγάλη ζημιά έκανε, το παλιοτόμαρο. Χιλιετούς διαρκείας.)
  • Ως φαίνεται, τους Λατίνους του 1204 τους καλοδέχτηκε καί ο πατριάρχης Ιωάννης Καματηρός.
  • Τους Τουρκαλάδες του 1453 απέφυγαν να τους αντιμετωπίσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες καλόγεροι, που τα ξύνανε ανά τα μοναστήρια της Πόλης, αντί να πάνε στα τείχη να πολεμήσουν. Ο δέ ρόλος του Σχολάριου… καλύτερα να μή μιλήσω.
  • Οι σημερινοί μεγαλοπαπάδες μιμούνται τον Καματηρό.
Αυτά, ως δείγμα γραφής.

Δεν εξετάζω εδώ το γιατί γινόντουσαν αυτά, ή από πότε γινόντουσαν, ή από ποιούς καί πόσους ιερωμένους γινόντουσαν. Αυτό το θέμα είναι τεράστιο, καί απαιτεί ξεχωριστό αφιέρωμα. Ωστόσο, γινόντουσαν καί γίνονται – καί πιθανώτατα θα ξαναγίνουν. Εμείς, όμως, στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις Σειρήνες της «αγάπης» καί της «χριστιανικής πραότητας», διότι αλλοιώς δεν θα τη βγάλουμε καθαρή στα επερχόμενα. Όπως οφείλουμε να έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας, διότι την κρίσιμη στιγμή (που θα μαχόμαστε εχθρούς καί προδότες) μπορεί να φάμε πισώπλατο μαχαίρωμα από πλευράς Εκκλησίας.
Θά ‘πρεπε να το φανταστούμε… δεν αρκεί που η ηγεσία της Εκκλησίας έβαλε πλώρη γιά «πανθρησκείες» καί τέτοια· χρειαζόταν καί συμπλήρωμα. Προφανώς, κάποιοι από εκεί μέσα μερίμνησαν γιά ολόκληρο πλέγμα ατόμων καί καταστάσεων, προς διάδοση της προπαγάνδας τους. Εξ ού καί οι θρησκευτικού τύπου προδοτικές σαχλαμάρες γι’ «αγάπες» καί αποφυγή οπλοχρησίας προς αντιμετώπιση του εχθρού.

Αντί επιλόγου

Έχουμε, όμως, μιά ελπίδα!
Είδατε, πώς αλλάζουν οι καιροί; Γιά παράδειγμα, στον τομέα του λαθρομεταναστευτικού, κανείς δεν μιλάει πιά γιά «κατατρεγμένους πρόσφυγες», ύστερ’ απ’ όσα έγιναν· άλλο το 2014 (με τις υποψηφιότητες γιά …Νομπέλ), άλλο το 2020 (με τις κομμένες ελιές). Τώρα, ο εσμός πωλητικάντηδων καί λοιπών προδοτών απλώς συνεχίζει εν ψυχρώι να μπάζει στη χώρα λαθροτζιχάντια… όπως βέβαια έκανε εξαπανέκαθεν, αλλά χωρίς πλέον τα κοκοδείλια δάκρυα γιά «κατατρεγμένους», καί λοιπές θρίχες.
Έτσι κι εδώ, με τα τάχαμου ορθόδοξα περί του «μή οπλοφορείν» καί «ου φονεύσεις» (ούτε το τζιχάντι, που σκοπεύει να σε κομματιάσει). Δεν είναι τόσο καινούργια αυτά· απλώς, τώρα άρχισαν να εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα στα θρησκευτικά ιστολόγια, δήθεν από «προβληματισμένους» πιστούς. (Μόνο να μην τους πιάσω στα χέρια μου αυτούς τους «πιστούς», διότι τότε θα …προβληματιστούν στ’ αλήθεια!)

Παλιότερα, αυτά τα κοπρο-επιχειρήματα είχαν εμφανιστεί σε ιστολόγια καί σάϊτς «ποικίλης ύλης», μόνο που έφαγαν φτύσιμο από την πλειονότητα των σχολιαστών καί πήραν δρόμο. Αλλά τώρα νομίζουν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα θρησκευτικά ιστολόγια, μπας καί καρποφορήσουν.
Όμως, όσο στέκει έστω κι ένας Έλληνας ζωντανός καί τα παίρνει χαμπάρι κάτι τέτοια…

…Άμ, δέ!!!


ergdhmerg.wordpress.com 


Δύο σχόλια από την πηγή:

ΕργΔημΕργ
Μάι. 22, 2020 @ 10:25:25

@Όλους-ες:

Καλημέρες!

Συμπληρωματικές πληροφορίες, από (απασχολημένον αυτή τη στιγμή) Κώστα-Ταύρο (κι αν τις κατάλαβα καλά) : γιά την υπεράσπιση της πατρίδας, έχουμε ήδη υφιστάμενες σαφείς αναφορές στα θρησκευτικά κείμενα.

(α) «Υπέρ πίστεως καί πατρίδος», στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
(β) Ο Χριστός στην ΚΔ, υπέρ προασπίσεως εθνών.
(γ) Ο άγιος Αθανάσιος, υπέρ ενόπλου υπερασπίσεως πατρίδος.
(δ) Ο (νεομάρτυς) άγιος Φιλούμενος είπε ότι η μή υπεράσπιση της πατρίδος είναι η «αίρεση του μή μάχου».

Άρα, τζάμπα ο κόπος των πρακτοριδίων!

ΥΓ: Αλλά, αντί να τα ξέρω εγώ αυτά, που δεν είμαι ειδικός, δεν θά ‘πρεπε να τα ξέρουν (ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ) όσοι οφείλουν να τα ξέρουν;



ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Μάι. 22, 2020 @ 13:16:25 
 
Αγαπητέ Εργοδότη,καλησπέρα καί σάς ευχαριστώ πολύ γιά τήν αφιέρωση πού κάνετε σέ εμένα τόν ελάχιστο.Τό άρθρο σας,πραγματικά ωραίο καί αναγκαίο γιά νά συμπληρωθούν οί όποιες παρεξηγήσεις καί σάν απάντηση σέ διάφορα πρακτοράκια-τρόλ-ψευδοχριστιανούς.

Νά συμπληρώσω ότι, στό θέμα περί ιεροκατακρίσεως, οί τιτάνες τής Ορθοδοξίας καί δή, Άγιος Ιωάννης ό Χρυσόστομος,Άγιος Θεόδωρος ό Στουδίτης καί Μέγας Βασίλειος λένε ότι σέ θέματα πίστεως δέν υπάρχει ιεροκατάκριση.Καί εξηγούμαι…

Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Το λέγει ξεκάθαρα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησι, πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε; Ἀνωτέρω εἰπών, Ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν, τότε εἶπε, ‘πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν’, καὶ ὑπείκετε.
Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρὸς ᾖ, καὶ μὴ πειθώμεθα; Πονηρός, πῶς λέγεις;
Εἰ μὲν πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτὸν καὶ παραίτησαι, μὴ μόνον ἐὰν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλὰ κἂν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών, εἰ δὲ βίου ἕνεκεν, μὴ περιεργάζου […]
Πίστεως δὲ ἕνεκεν, οὔτε δῆλόν ἐστιν ἅπασιν, ὅ τε πονηρὸς οὐ παραιτήσεται διδάσκειν, ἐπεὶ καὶ τό, Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως.

Πότε λοιπὸν ὁ Παῦλος λέει να υπακούμε και να πειθαρχούμε στους ηγέτες μας;
Διότι, ἀφοῦ πιὸ πάνω εἶπε:
“τῶν ὁποίων βλέποντες τὴν ἔκβαση τῆς ζωῆς, μιμεῖσθε τὴν πίστη τους”,
τότε εἶπε “Πειθαρχεῖτε στοὺς ἡγουμένους σας καὶ ὑπακούετε”.
Τί γίνεται λοιπόν, λέγει, ὅταν εἶναι πονηρὸς καὶ δὲν πειθαρχοῦμε;
Πονηρός, πῶς τὸ ἐννοεῖς;
Ἂν ἐξ αἰτίας τῆς πίστεως, ἀπόφευγέ τον καὶ παράτησέ τον
(κόψε κάθε σχέση, κάθε κοινωνία)
ὄχι μόνον ἂν εἶναι ἄνθρωπος, (ή Επίσκοπος, ή Πατριάρχης)
ἀλλὰ κι ἂν εἶναι ἄγγελος ποὺ κατέρχεται ἐξ οὐρανοῦ…
Ἀλλά ὅταν εἶναι στὴν πίστη πονηρός οὔτε εἶναι φανερὸ σὲ ὅλους, κι ὁ πονηρὸς, δὲν θὰ σταματήσει νὰ διδάσκει (το ψεύδος του, την πλάνη του.)
Καὶ τὸ “Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε” εἶναι γιὰ τὸν βίο καὶ ὄχι γιὰ τὴν πίστη!»
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ὁμιλία εἰς τήν πρός Ἑβραίους 34, 1, PG 63, 231.232

Εξάλλου μήν ξεχνούμε τά λόγια τού γλυκυτάτου Ιησού μας,
«Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ’ εμένα, θα τον αναγνωρίσω κι εγώ για δικόν μου μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου. Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθώ κι εγώ μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου»ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 10:32-42

Από εκεί καί πέρα,όσο γιά τό φλέγον ζήτημα περί τού άν πρέπει νά πιάνουν τά όπλα οί Χριστιανοί ή όχι σέ περίπτωση πολέμου, λέγει ό Μέγας Αθανάσιος σέ επιστολή του τά εξής; ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΣ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ΦΥΛΑΞΙΝ , ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΠΑΙΝΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΜΙΑΝ ΦΟΡΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΙΝΗ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ , ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΙ ΒΙΑΙ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΙ ΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΑΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ , ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΤΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

ΒΕΒΑΙΑ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ , ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΑΡΑ , ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.
ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΟΚΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ , ΑΣ ΕΝΤΡΗΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ (ΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΟΣ ΔΑΥΙΔ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΘΡΩΝ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΟΥΣ ΣΑΣ.

32 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι το αρθρο αυτο αγγιζει την ουσια του Θρησκευτικου Αγους της Ελλαδος.....Η επικληση των χριστιανικων- ομολογιακων διαπιστευτηριων πριν απο καθε διαλογο για την αρμοζουσα εθνικη πολιτικη συνιστα μια καθοριστικη οσο και παμπαλαια αναπηρια του Νεοελληνικου πολιτικου λογου.Στην ουσια συνιστα ΑΡΝΗΣΗ αντιμετωπισης των πολυποικιλων και ορατων καταστροφικων επερχομενων υπο την αιρεση της κατ αρχην ενταξης ολων σε μια θρησκεια!!!! Προκειται για μια μορφη πολιτικου αυτισμου αλλα και ηθικης ανεπαρκειας οπου δεν γινεται κατανοητο η γινεται με διαστροφικο τροπο το αποφθεγμα οτι τελικα ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ.......... !!!!! Το οποιο δεν γινεται κατανοητο απο εκεινους που κατ εξοχην θα επρεπε να υποστηριζουν την ρηση του Ιδρυτου της Θρησκειας τους!!!!! Οταν ακομα και ολοι οι υπολοιποι πολιτες δεν θα εβλεπαν αρνητικα κατι τετοιο!!!! Πλην ομως το θεμα τιθεται ξανα και ξανα με ευθυνη βεβαια των εκφραστων αυτης της αντιδημοκρατικης οσο και εξοχως αυταρχικης και σκοταδιστικης αποψης.Οταν αναριθμητοι κινδυνοι απειλουν την Ελλαδα και οταν η συσταση μιας ικανης πληθυσμιακα εθνικης ομαδας αποτροπης των αβυσσαλεων απειλων ειναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ καποιοι επιλεγουν δυστυχως την ΦΥΓΗ απο το προβλημα. Με την απαιτηση - προσχημα της προσχωρησης στην Θρησκευτικη τους αντιληψη.Πολυ δημοκρατικο!!!!!!!!! Για τον λογο αυτο προχωρουν ως αλλοι κομμουνιστες στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ καθε μα καθε προσπαθειας που στοχευει στο ευρυτερο συνολο του λαου επιδιωκοντας ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μια εθνικη ισχυ κομμενη και ραμενη στην θρησκευτικη τους οπτικη.Κατι σαν Χριστιανικη Σαρια!!! Ουτε σκεψη βεβαια για την ευθυνη που εχουν να προτεινουν μονοι τους μια τετοια διεξοδικη λυση ως η μεγαλυτερη και αναγνωρισμενη απο χρονια θρησκευτικη ομαδα εστω. Επιδιωκουν μονοτονα και εμμονικα να εχουν το primium της πολιτικης εξουσιας οχι μεσω των πολιτικων συσχετισμων και συνισταμενων αλλα μεσα απο την Θρησκευτικη η οχι ενταξη. Ειναι ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ αυτο και θα πρεπει οι συνειδητοι θρησκευομενοι Χριστιανοι να το ελεγξουν.Και αυτο αφορα πιο πολυ την ηγεσια της Εκκλησιας τους η οποια και ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ την ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.Δεν δισταζω να πω οτι το κανουν αυτο για την ανετη, ασυδοτη, ανελεγκτη και αχαλινωτη επιδαψιλευση αποκρουστικων και ολιγαρχικων οικονομικων προνομιων!!!! Αλλα και απο μακραιωνη καταχρηστικη συνηθεια που εγινε πλεον ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Κατι σαν εθιμικο δικαιο. Θα εκανα μια προτροπη προς αυτους!!! ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!!!! ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΙΚΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!!!! Το οφελος για την ολοτητα των Ελληνων και την ισχυ του Εθνους μας θα ηταν απροσμετρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%8c%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%85-%ce%ba-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%86%cf%8d%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%ce%b1%ce%bd/ μπραβο.ωραια,τα ειπες.οπως το εχω ξαναπει την εκκλησια,την λυμαινονται μασονοι.αλλα,εχη ο καιρος γυρισματα.οι γνησιοι ορθοδοξοι λενε υπερ πιστεως και πατριδος οπως το ειπαν ολοι οι ηρωες μας.με δουρειο ιππο την αγαπολογια προσπαθουν να μας κανουν να προσκυνησουμε την νεα ταξη πραγματων.ο θεος εχη αλλα σχεδια.ευτυχως υπαρχουν ακομα λιγοστοι ιεραρχες οπως ο μ.μορφου νεοφυτος που κρατανε την λαμπαδα αναμμενη.εβγαλε τον επιταφιο και την ακολουθια την εκανε περικυκλωμενος απο περιπολικα.κατα τα αλλα ο μητσοτακης πηγε ομονοια στον αγιο κωνσταντινο να τιμηση την μνημη του πατερα του αλλα εμας το κοπροσκυλο μας εκλεισε τις πορτες ακομη και στα νεκροταφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόλεμος και βίβλος αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
      κάποιοι έμαθαν να κάνουν τους νταήδες μες το ίντερνετ και όχι μόνο στο ίντερνετ αλλά ο κόσμος χόρτασε από λόγια
      όταν έρθει η ώρα θα υπερασπιστούν όλοι την χώρα τους και την οικογένεια τους
      το είδαμε στον Εβρο πρόσφατα
      αν κάποιοι βιάζονται ας μας απελευθερώσουν νωρίτερα αφού κατά την άποψη τους πληρούν προυποθέσεις που οι υπόλοιποι δεν

      Διαγραφή
  3. Η απεραντη αγαπολογια που εσπειραν οι Μωησαιοι στον χριστιανικο κοσμο ειναι ενα φαρμακερο ζηζανιο που αφαιρει οξυγονο και ηλιο απο τα ωφελημα φυτα. Χρειαζοντε μεγαλες ποσοτητες ζηζανιοκτονου για ν' αναπνευση η Ελλαδα.

    Η πολυετης πλυση εγκεφαλου του Ελληνα οτι το κρατος θα σου τα δινη ολα, μισθους, συνταξεις, επιδοματα, κλπ. τον εφεραν σε τετοιο σημειο μαλθακοτητος ωστε να πραδοση τον ελεγχο της διαχειρισης της ζωης σε ανθρωπους αλλοτριων συμφεροντων, δηλ. την Κυβερνηση.

    Τωρα οι Ελληνες επαληθευουν τα λογια του Βενιαμην Φραγκλινου.

    "ΟΣΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ".

    Επιδη τα γεγονοτα τρεχουν και για να μη μεινη ο καθε βολεψακιας με το ΑΤΜ στο χερι, παρτε κι' αυτο.

    "ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΞΑΝ ΤΑ ΞΙΦΝ ΤΟΥΣ". Βενιαμην Φραγκλινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ22 Μαΐου, 2020 22:19

      Αδερφέ Ahoy,τί σχολιάρα έγραψες;
      Τά είπες όλα σέ δύο αράδες !!!!
      Ή ιστορία επαναλαμβάνεται και συνεχίζεται.
      ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!

      Διαγραφή
  4. προς την Βασιλεία ήταν δύο τα σχόλια μου παρακαλώ να είσαι δίκαιος
    να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι εδώ μέσα έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι που θα θελαν να φύγουν αμέσως αλλά δεν τους επιτρέπεται, το ίδιο θα συνέβαινε αν ξαφνικά υπήρχε πρόταση να πάνε οι Ελληνες σε μια χώρα και να ζουν σαν βασιλιάδες με επιδόματα
    δείξτε μου έναν που δεν θα πήγαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Βασιλεία μόνο ένα μάς έχει έρθει.

      Διαγραφή
    2. το ξαναγράφω
      πουθενά ο Χριστός που είναι ο βασιλιάς της ειρήνης δεν μιλά για πόλεμο
      δες την απάντηση που έδωσε στον Πέτρο στον κήπο όταν έκοψε το αυτί του δούλου
      κανένας άγιος δεν αντέδρασε όταν οδηγήθηκε στο μαρτύριο αν και θα μπορούσε γιατί είχε πρότυπο τον Ιησού
      αν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι Ελληνες την πατρίδα τους θα το κάνουν όπως πάντα με ιδιαίτερη αυτοθυσία
      όπως πάντα
      ο μητροπολίτης Μόρφου είχε ειρήνη και καταλλαγή, απέναντι στους αστυνομικούς αυτό οφείλει κάθε ορθόδοξος να πράττει, κατά το παράδειγμα του Μεγάλου Βασιλέως που η βασιλεία του δεν είναι εκ του κόσμου τούτου
      πρώτος είναι ο Χριστός και μετά η πατρίδα

      Διαγραφή
    3. Στήν Καινή Διαθήκη μπορεῖ ἀπό τή μιά νά διδάσκει ὁ Χριστός "ὅποιος σέ ραπίσει στό δεξί μάγουλο, στρέψε σ᾿ αὐτόν καί τό ἄλλο", ἀλλά ὅταν ὁ Ἴδιος ραπίσθηκε στό δικαστήριο ἀπό ἕναν δοῦλο, ζήτησε τό δίκαιό Του, χωρίς νά γυρίσει ἀπό τήν ἄλλη μεριά. Δηλαδή ὁ Χριστιανός δέν εἶναι καρπαζοεισπράκτορας ἀλλά πάντα πρέπει νά διακρίνει τήν κάθε περίπτωση καί ὅποτε χρειάζεται νά ἀντιδρᾶ εἴτε μέ τό λόγο εἴτε μέ τήν πράξη.

      Ἀπό τή μιά μᾶς συμβουλεύει ὁ Χριστός "ἀγαπᾶτε τούς ἐχθρούς ὑμῶν", ἀπό τήν ἄλλη ὅμως δέν κατηγορεῖται μέσα στό Εὐαγγέλιο πουθενά τό ἐπάγγελμα τοῦ στρατιωτικοῦ, πού κατ᾿ ἐξοχήν ἔχει νά ἀντιμετωπίσει ἐχθρούς· ἀντιθέτως στό κατά Λουκᾶ 3:14 ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Βαπτιστής συμβουλεύει τούς στρατιωτικούς νά μή συκοφαντοῦν, νά μήν ἐκβιάζουν, νά ἀρκοῦνται στό μισθό τους.

      Ὁ Ἰησοῦς ἐπίσης θαύμασε ὅταν ἕνας Ρωμαῖος ἑκατόνταρχος (ἀξιωματικὸς ἐπικεφαλῆς ἑκατὸ στρατιωτῶν) Τὸν πλησίασε. Ἡ ἀνταπόκριση τοῦ ἑκατόνταρχου στὸν Ἰησοῦ δήλωνε τὴν κατανόησή του γιὰ τὴν ἐξουσία, καθὼς καὶ τὴν πίστη του στὸν Ἰησοῦ (Κατὰ Ματθαῖον 8:5-13). Ὁ Ἰησοῦς δὲν κατήγγειλε τὸ ἐπάγγελμά του! Πολλοὶ ἑκατόνταρχοι ποὺ ἀναφέρονται στὴν Καινὴ Διαθήκη ἐπαινοῦνται σὰν Χριστιανοί, Θεοφοβούμενοι, καὶ ἄντρες καλοῦ χαρακτήρα (Κατὰ Ματθαῖον 8:5,8,13, 27:54, Κατὰ Μάρκον 15:39,44-45, Κατὰ Λουκᾶ 7:2,6, 23:47, Πράξεις 10:1,22, 21:32, 22:25-26, 23:17,23, 24:23, 27:1,6,11,31,43, 28:16).

      Μήν ξεχνᾶμε ἐπίσης καί τούς κατ᾿ ἐξοχήν ἁγίους στρατιωτικούς-πρότυπα ἅγιο Γεώργιο καί ἅγιο Δημήτριο.

      Ἀπό τή μιά γνωρίζουμε πώς ὁ Χριστιανός δέν ἔχει μιά συγκεκριμένη γήϊνη πατρίδα, ἀφοῦ ἐλπίζει στή σίγουρη πατρίδα τοῦ Παραδείσου, ἀπό τήν ἄλλη βλέπουμε τόν ἴδιο τόν Χριστό νά ὑπερεκχειλίζει ἀπό πατριωτικό πόνο γιά τήν Ἱερουσαλήμ ὅταν λέει ¨Ἱερουσαλήμ Ἱερουσαλήμ πού σκοτώνεις τούς προφῆτες...πολλές φορές θέλησα νά συγκεντρώσω τά παιδιά σου ὅπως ἡ ὄρνιθα τά κλωσόπουλά της κάτω ἀπό τά φτερά της καί δέν θελήσατε¨. Σίγουρα βέβαια ὅταν λέει Ἱερουσαλήμ ἐννοεῖ κυρίως τήν Ἐκκλησία, ἀλλά δέν μποροῦμε νά παραθεωρήσουμε καί τήν κυριολεκτική της σημασία ὡς πατρίδα τοῦ Χριστοῦ. Ἑπομένως μᾶς διδάσκει νά πονᾶμε καί νά γνοιαζόμαστε τήν πατρίδα μας. Δέν λέει βέβαια νά πάρουν ὅπλα σέ περίπτωση πού ἐλλοχεύει ἡ κατάργηση τῆς ἐλευθερίας, ἀλλά ἀπαντᾶ σέ ἐρώτηση τῶν Φαρισαίων ¨τά τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι¨. Αὐτό δέν σημαίνει ἔμμεσα, ὑπακοή στήν πατρίδα ὅταν σέ καλεῖ στήν ἐκτέλεση τῶν στρατιωτικῶν σου ὑποχρεώσεων;

      Ἀπό τή μιά ¨Ὁ Θεός ἀγάπη ἐστί¨, ἀπό τήν ἄλλη ὁ Χριστός παίρνει πάλι ἀπό ἀγάπη τό φραγγέλιο γιά νά βγάλει ἔξω ἀπό τό ναό τοῦ Σολομῶντος τούς θεοκαπήλους γιά νά μή μετατραπεῖ ὁ ναός σέ οἶκο ἐμπορίου.Ἄν ἡ πατρίδα μας κινδυνεύει νά γίνει οἶκος τοῦ μουσουλμάνου Τούρκου ἤ τοῦ παπικοῦ Γερμανοῦ, δέν πρέπει νά πάρουμε φραγγέλιο, δηλ. ὅπλο; Δέν θά εἴμαστε συνυπεύθυνοι ἄν ἀλλαξοπιστήσουν τά παιδιά μας, οἱ συμπατριῶτες μας;

      Ἄρα ὁ Χριστιανός ἔχει τήν εὐλογία καί ἀπό τό Εὐαγγέλιο καί ἀπό ὅλη τήν Ἐκκλησία νά λαμβάνει μέρος κατ᾿ οἰκονομίαν σέ πολέμους, ὅταν αὐτοί εἶναι ἀμυντικοί, πρός ὑπεράσπιση τῆς πατρίδος του. Ἄν δέν τό κάνει αὐτό, τότε σέ τί διαφέρει ἀπό τούς Ἰεχωβάδες πού δέν παίρνουν ὅπλο; Σέ τί διαφέρει ἀπό αὐτούς πού πουλοῦν μέ τόν ἕνα ἤ τόν ἄλλο τρόπο τήν πατρίδα τους;
      Ἱστορικὰ τὰ μέρη καὶ οἱ τίτλοι μπορεῖ νὰ ἔχουν ἀλλάξει, ἀλλὰ οἱ στρατευμένοι μας θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι τόσο συμπαθεῖς ὅσο καὶ οἱ ἑκατόνταρχοι τῆς Ἁγίας Γραφῆς. Τὸ νὰ εἶσαι στρατιώτης ἦταν πολὺ σεβάσμιο. Γιὰ παράδειγμα, ὁ ἀπ.Παῦλος περιγράφει τὸν Ἐπαφρόδιτο, σὰν «συστρατιώτη» (Φιλιππησίους 2:25). Ἡ Ἁγία Γραφὴ ἐπίσης χρησιμοποιεῖ στρατιωτικοὺς ὅρους γιὰ νὰ περιγράψει πῶς νὰ εἴμαστε δυνατοὶ ἐν Κυρίῳ βάζοντας τὴν πανοπλία τοῦ Θεοῦ (Ἐφεσίους 6:10-20).

      Ἑπομένως βεβαίως ἡ Ἁγία Γραφὴ μιλάει γιὰ τὴν στρατιωτικὴ ὑπηρεσία, εὐθέως καὶ ἀνεπιφύλακτα. Οἱ Χριστιανοὶ ἄντρες καὶ γυναῖκες ποὺ ὑπηρετοῦν τὴ χώρα τους μὲ χαρακτήρα, ἀξιοπρέπεια, καὶ τιμή, μποροῦν νὰ εἶναι βέβαιοι ὅτι τὸ καθῆκον ποὺ ἐκτελοῦν εἶναι σεβαστὸ ἀπὸ τὸν Κυρίαρχο Θεό μας. Αὐτοὶ ποὺ ὑπηρετοῦν στὸ στρατὸ ἀξίζουν τὸ σεβασμό μας καὶ τὶς εὐχαριστίες μας!

      Διαγραφή
  5. ΑΜΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ :ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ,ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΕΣ ,ΓΥΡΝΑΣ ,ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΨΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ,ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΣΑ .
    ΑΜΑ ΣΑΣ ΠΕΣΗ ΣΕ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ,ΤΕΤΟΙΟΣ ,ΤΟΝ ΔΕΝΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ,ΔΕΣΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ .
    ΕΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ! ΧΩΣΤΟΥ ΤΗΝ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΤΣΑΦΛΟ .Ε ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕΤΑ ......
    ΒΡΕ ,ΑΕΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΛ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ,ΑΝΑΡΧΙΑ ΑΝΤΙΦΑ ,ΓΙΑΧΒΕΔΙΑ .
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ,ΧΩΣΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΗ ΣΤΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΜΑ .
    ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΑΜΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ :ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ,ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΕΣ ,ΓΥΡΝΑΣ ,ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΨΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ,ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΣΑ ."

      Έχουν πάρει π@@λο τουλάχιστον 10 τέτοια σχόλια από αυτήν την ανάρτηση Αριστόμαχε.
      Και ενώ μιλάνε για Χριστό, στην πραγματικότητα καμία σχέση με πραγματικούς χριστιανούς. Μητσοτακουλοειδή τρολ ή Τσιπροειδή είναι. Τούς τσούζει πολύ το θέμα. Ούτε στους χειρότερούς τους εφιάλτες δεν θά 'θελαν χριστιανούς ζωσμένους Παπαφλέσσες ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

      Ένας κάποιος "Χριστός" (κι αν θυμάμαι καλά :-) ) κάποτε πήρε στα χέρια Του καί τον βούρδουλα! Τα υπόλοιπα είναι θρίχες κομμωτηρίου.

      Παρεμπιπτόντως, ο δικαιωματισμός δεν είναι φρούτο των ημερών μας· τον ξεκίνησαν οι γιαχωβάδες: Εμείς ΔΕΝ πολεμάμε, διότι μπλά-μπλά-μπλά, αλλά θέλουμε ...**απαιτούμε** την ασφάλεια του κράτους, καί τον διορισμό στο Δημόσιο, καί... καί... καί..., γιά τα οποία θα ξεσκιστήτε ΕΣΕΙΣ, τα κορόϊδα!

      Οπότε, ορθώς ωμίλησεν ο Αριστόμαχος (αν καί καθήμενος) : απέναντι σε κάτι τέτοιους, χρησιμοποιείς το όπλο σου ως πειστικώτατον επιχείρημα. Καί δή, με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν το καθυστερείς το πράγμα.

      Διαγραφή
    3. Kαλημέρα αγαπητέ Εργοδότα!

      Συγχαρητήρια για το άρθρο. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ευτυχώς δεν είναι πολλά τα πατριωτικά και Ορθόδοξα ιστολόγια που υιοθετούν αυτή την ιεχωβίστικη ανθελληνική οπτική του αγαπητισμού και του "μη μάχου". Ο κίνδυνος αυτός προέρχεται κατευθείαν από (να χέσω) "μεγαλο-παράγοντες" της Εκκλησίας, πράκτορες δυτικών υπηρεσιών και Τουρκίας που το παίζουν "μπατριωτο-ορθόδοξοι" αρθρογράφοι, και φυσικά από τους πάσης φύσεως αριστερούς σιωνιστο-κινούμενους ανθέλληνες.
      Και τα τρολλ όλων αυτών, τα οποία μάς επιτίθενται, για να μην ενεργοποιηθεί σοβαρά το κομμάτι των χριστιανών, που είναι η πλειοψηφία, οι οποίοι είναι πατριώτες ετοιμοπόλεμοι.

      Η ιστορία αυτή θα τραβήξει.. Εκεί θα παιχτεί το έργο της τελικής έκρηξης των Ελλήνων.

      ΤΙΣ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ..

      Διαγραφή
  6. ΤΟΝ ΒΛΕΠΗΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ; ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΧΑΒΟΔΟΣΤΟΑ ! ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΗ ΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΚΑΤΩ .
    ΕΛΑ ! ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ !
    ΑΝΤΕ ! ΤΟ ΖΑΛΙΣΑΜΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας φτάνουν τα απλυτοκουμμουνια,οι φιλελε και τα λαθρο. Έχουμε και τους θρησκόληπτους που θέλουν ελευθερία αφήνοντάς άλλους να βαψουν με αίμα τα χέρια τους. Πριτσ, σας γελασανε. Κατι τέτοιες πίπες κάνανε και με την άλωση, τραβούσαν μοναχοί ενώ άλλοι σφάζονταν μπροστά στα τείχη. Οσο για το σχόλιο απο τον παραπάνω που αναφέρει και τον Μόρφου, εγω στο χα πει αμα θυμάσαι Κώστα. Αυτουνού η φυσιογνωμία δεν μ'άρεσε και ας ελεγε σε πολλα θεματα κοινωνικής και θρησκευτικής πλευράς σωστες αποψεις. Φέρνει σε Μακάριο και τα λεγόμενά του πολλες φορές ειναι υπερεθνικά και θυμίζουν παγκοσμιοποίηση. Τέλος πάντων να μην το χοντρυνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ! Εδώ και καιρό, αλλά ξέχασα να το συζητήσω μαζί σου. Κι εγώ εξάλλου, τον είχα υποστηρίξει μόνο στο θέμα το ομοφυλοφιλικό. Κατά τ' άλλα για γερόντισες λέει, που μιλάνε για σεισμούς 9 ρίχτερ που θα βουλιάξουν το Αιγαίο, για αρπαγή Ρόδου και Κρήτης από Τούρκους, που όμως το "καλό" αντίτιμο θα είναι ότι θα φύγουν οι τουρκοι απο την Κύπρο και αυτός θα γίνει ο επόμενος Μακάριος και άλλα περίεργα.. θύελλα στον εγκέφαλο όπως ο Καλλιώρας καλή ώρα..🤣

      Διαγραφή
    2. Δεν είπε ο ίδιος ότι θα γίνει κυβερνήτης της Κύπρου, όπως ο Μακάριος, αλλά το καταλαβαίνουμε μόνοι μας ότι κάποιοι του έχουν τάξει κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    3. Δεν μάς έφταναν οι προδότες που κυβερνούν, τα λαθροσκατά, οι πράκτορες του σόρος, οι τουρκαλάδες κλπ κλπ, έχουμε τώρα και από πιο παλιά, και ψευτοπατριώτες και ψευτοχριστιανούς που είναι τούρκοι πράκτορες με έδρα την Κωνσταντινούπολη. και μιλανε για προφ(υ)τίες συνέχεια, και "ο Θεός έχει τα δικά του σχέδια" και η Παναγία θα μεσιτεύσει να κατατροπωθούν οι τουρκαλάδες υπερφυσικώς κ.ά. διάφορα όπως αυτά που λέει ο Βαρδάκας.
      Έχω μπουχτίσει και τα πάντα όχι απλώς μού φαίνονται ύποπτα κι εμένα.. ΑΛΛΆ ΕΙΝΑΙ ΎΠΟΠΤΑ!

      Διαγραφή
  8. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ23 Μαΐου, 2020 00:59

    ΚΩΣΤΑ , ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΣΑΤΕ ΘΕΜΑ , ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ. ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ , ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΙΛΕΚΙ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚ-47 , ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΥΝΤΑΝΑΓΙΑ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΡΒΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ , ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ,"ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΙΤΛΟ , "ΣΩΣΤΟΙ Ή ΛΑΘΟΣ;"
    ΑΡΑΓΕ , ΤΙ ΝΑ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ , ΑΛΛΑ ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ , ΚΗΝΥΓΗΜΕΝΟΙ.
    ΤΙ ΝΑ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΑΔΟΛΑ , ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ , ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    Ή ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΚΙ'ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ , ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ , ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ό ΧΑΡΟΣ.
    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ , ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΟΦΗ.
    ΚΡΙΜΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές οι προτάσεις σου φίλε ΕΥ. Ο παπα Χουλιάρας είναι απλά πιο επίκαιρος στα ημών πεπραγμένα.

      Διαγραφή
  9. Εχω κι εγω πολλους αγαπουληδες και αγαπησιαρες(η αληθεια ειναι πως οι γυναικες ειναι πολυ περισσοτερες) στην ομαδα της ενοριας στο viber. Ειναι γενικο το φαινομενο, κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ23 Μαΐου, 2020 11:18

    http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/05/blog-post_527.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά οι Τσετσένοι μου κάθονται στο στομάχι. Σκ@τόφαρα! Ένας τέτοιος ήταν (δεν ήταν Άραβας - οι Άραβες δεν χοροπηδάνε, όταν αλλάζουν θέση καί στάση σώματος), που μπροστά στην κάμερα έκοψε καί το κεφάλι εκείνου του ανώνυμου Τυνήσιου χριστιανού, κατά την "Αραβική Άνοιξη" της Τυνησίας, πρίν δέκα χρόνια - εγκαινιάζοντας τις (βιντεοσκοπημένες) σφαγές χριστιανών.

      Δεν ξέρω πόσους από δαύτους έχουμε ήδη εδώ μέσα, δήθεν ως "κατατρεγμένους πρόσφυγες"... αλλά καλύτερα γι' αυτούς ν' αναδειχθούν σε δρομείς ταχύτητας, όταν ξεσπάσουν τα επερχόμενα. Τουλάχιστον στα δικά μου χέρια δεν θα καλοπεράσουν. Τους επιφυλάσσω ιδιαίτερα ...θερμή περιποίηση!

      Διαγραφή
  11. Την εποχη του πολεμου στη Συρια ο Διηνεκης ειχε αναρτησει μια φωτογραφια ενος Συρου ορθοδοξου παπα να περπατα στους δρομους μιας ερειπωμενης απο τους βομβαρδισμους πολης με το καλασνικοφ στο χερι.

    Ορισμος του ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

    Εδω εχουμε στο Δημοτικο Συμβουλιο Αθηνων τον Πετρο Κωνσταντινου και μερκα καθισματα παραπερα τον Ηλια Κασιδιαρη. Αντε Γεια!

    Μεγαλη κουβεντα του Κωστα οτι το τρενο για να γινη κατι εδω απο μεσα το εχουμε χασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αγαπούληδες "χριστιανούς":

    Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης
    Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
    Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
    Άγιος Ευστάθιος ο Στρατηλάτης
    Αγία Θεοδώρα της Μεγαλόπολης
    Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
    Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
    Άγιος Καλλίστρατος ο Nεοσύλλεκτος
    Άγιος Μηνας ο Αιγύπτιος
    ..............

    Κούγκι Σουλίου
    Αρκάδι Ρεθύμνου
    Εθνομάρτυς Διονύσιος ο Φιλόσοφος εξ Ιωαννίνων
    (ο και Σκυλόσοφος αποκαλούμενος)
    Εθνομάρτυς Αθανάσιος Διάκος
    Εθνομάρτυς Γρηγόριος Δικαίος (ή Παπαφλέσσας)
    ..............



    Ο αμυντικός και ο εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος δεν νοήται ως φόνος, αλλά ως ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ. Γι' αυτό τον λόγο οι παπάδες ευλογούν τους πολεμιστές και ενίοτε παίρνουν και οι ίδιοι τα όπλα, γι' αυτό και οι κλεφταρματωλοί κρύβονταν στα μοναστήρια και πολεμούσαν πλάι-πλάι με τους καλόγερους.

    Οι αγαπούληδες όμως δεν βλέπουν πέρα απ' τον κώλο τους, "πως να σώσουν την ψυχούλα τους" και γαία πυρί μειχθήτω. Δεν ξέρουν τι σημαίνει να βάλεις το κεφάλι σου στον τορβά υπέρ βωμών και εστιών και για να προασπίσεις τους αδύναμους. Αυτά δεν είναι για τις ψυχούλες, μόνο για τις ψυχάρες.


    Δεν έχουν διαβάσει τον Ιωάννη, τον ευαγγελιστή της αγάπης, που γράφει:
    "μείζονα ταύτης ἀγάπην οὐδεὶς ἔχει, ἵνα τις τὴν ψυχὴν αὐτοῦ θῇ ὑπὲρ τῶν φίλων αὐτοῦ."

    (Μεγαλυτέραν αγάπην από αυτήν κανείς δεν έχει, ώστε την ζωήν του να δώση υπέρ των φίλων του)



    Και σίγουρα όχι τον Αισχύλο, τον Μαραθωνομάχο και Σαλαμινομάχο και αδερφό του Κυναίγειρου :

    Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,
    ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ελευθεροῦτε δὲ
    παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη,
    θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπέρ πάντων ὁ αγών.
    (Πέρσαι, στ. 396-399)

    «Εμπρός, παιδιά των Ελλήνων,
    λευτερώστε πατρίδα, τέκνα και γυναίκες,
    των θεών τα ιερά, τους τάφους των προγόνων,
    τώρα θα πολεμήσετε για όλα»
    (Μτφρ. Τ. Ρούσσος)


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΗΝΕΚΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ,

    ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΧΗΣ ΡΩΣΣΩΝ ΜΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ.
    ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ,ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΠΑΛΙ.
    100 ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ...
    ΜΑ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΤΙ ΣΚΗΝΕΣ!ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ;!
    ΔΙΗΝΕΚΗ;ΣΤΟ ΖΗΤΩ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΙΞΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ VERSUS ΡΟΥΣΚΙ ΑΓΙΟΡΩΣΣΟΥΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟ ΕΝΝΟΩ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπροστά στο μέγιστο αγαθό της ζωής, καί ειδικά της ζωής της Ελλάδας μας, αγάπες καί Μωϋσαϊκές εντολές πάνε γιά την ανακύκλωση.
    __________________
    Για ανακύκλωση; Ωχ αμάν. Δηλαδή να τους ξαναφάμε στην μάπα;
    Κάτι ποιό αποτελεσματικό δεν υπάρχει;
    Κάτι σε εξαφάνιση ίσως;
    Κάτι σε βόθρο;
    Μήπως πυρά;
    Ανακλύκλωση ΝΟ και ξαναΝο -ουχι - με την καμμία , πως το λένε.
    Εγώ ,τουλάχιστον, δεν συμμετέχω.
    Astillais


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Αστιλλαΐδα μας!

      Έκανα μιά προσπάθεια να φανώ ευγενικός.

      Τί θέλατε, δηλαδή; Να γράψω: "είναι γιά τη χέστρα καί τραβάμε καί το καζανάκι"; Μας διαβάζουν καί ανήλικα!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή είμαι αγενής; Ε κι εγώ ντι σι αγαπάω ...εργολήπτα.
      Να να δής.
      Χε χι χου
      Astillais

      Διαγραφή
  15. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Ο ΚΩΣΤΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ ΠΕΡΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ; AYTOYΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΕΣ, ΣΑΝ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    «Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ).
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα. Αυτο ειναι το μετρο και η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!!!! Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

      Διαγραφή