«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Καλώς ήλθατε στο Παρανοϊστάν!!!

γράφει ο Καταχανάς


 
Η λέξη «αδικία», είναι εδώ και αρκετά χρόνια ο ορισμός των όρων πράττουν οι κυβερνήσεις της Χώρας. Πριν από αρκετά χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει την εξής φράση: «στην πολιτική γίνονται πράγματα που δε λέγονται και λέγονται πράγματα που δε γίνονται».

 


 

 Στις 21/11/2019, δημοσιεύτηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020. 451 σελίδες που ψηφίστηκε από τη Βουλή των (ανθ)Ελλήνων! Εννοείται, πώς αν ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό να μας πει κάτι από αυτόν τον προϋπολογισμό, δε θα ξέρει ούτε μία γραμμή! Ο κάθε προϋπολογισμός εγκρίνεται χωρίς κανείς να τον διαβάσει. Δεν τους αφορά άλλωστε. Οι δικοί τους «μισθοί», δεν αλλάζουν. Προς τα κάτω τουλάχιστον…

 

 

Μπήκα στον κόπο να κάνω αυτό που κανένας βουλευτής και κανένας υπουργός δεν έκανε. Να διαβάσω τις 451 σελίδες του κρατικού προϋπολογισμού. Θα πω μόνο, χαρά στο κουράγιο του συντάκτη να γράφει τόσες σελίδες αοριστολογίας. Γιατί πραγματικά, χρειάζεται πολλές ώρες δουλειάς για να ανακαλύψει κανείς ομολογίες τόσο αόριστες για τις οποίες κανείς δε θα κάνει ερωτήσεις.

Με το που διαβάζει κάποιος το πρώτο κιόλας άρθρο, αναρωτιέται: τι θέλει να πει ο ποιητής όταν γράφει «υποχρεώσεις από νόμισμα και καταθέσεις»; Δηλαδή, τους πληρώνει κάποιος για να κυκλοφορεί το νόμισμα στην Ελλάδα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό… ΟΚ! Από τις καταθέσεις, το καταλαβαίνω: πρόκειται για τα επιτόκια – φόρους, που πάνε στα κρατικά ταμεία. Το νόμισμα;

Στα έξοδα, βλέπουμε: παροχές σε εργαζομένους: 13.403.404.000€. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα χρήματα για τις παροχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους υπαλλήλους της Προεδρίας, στους βουλευτές, στους υπουργούς, στους υπαλλήλους της βουλής, στους υπαλλήλους των υπουργείων και στους υπαλλήλους των γραφείων των βουλευτών και των υπουργών, μένει ένα μικρό κομμάτι που μοιράζεται στους γενικώς υπαλλήλους.

 


 

Στις κοινωνικές παροχές, το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από τα 134.422.000€, πάει στους λαθρομετανάστες. Αναρωτιέμαι, τι ποσό αντιστοιχεί σε ανέργους κλπ…

Αλήθεια, αυτά τα 10.000€ τα οποία πάνε σε… «τιμαλφή», τι ακριβώς είναι;

Αυτά, δεν τα ξεκαθαρίζει καμιά από τις 451 σελίδες του προϋπολογισμού. Αλλά μιας κι αναφέρθηκα στις παροχές… πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον κομμάτι αυτών των παροχών:

 


 

Ενδιαφέρουσες παροχές, ε; Εν τάξει! Η «εφημερίδα των συντακτών», «ξέχασε» ν’ αναφέρει τον Καλογρίτσα… Λεπτομέρειες! Τουλάχιστον έβαλε και τον εαυτό της στη λίστα. Πάλι καλά!

Είναι όμως έτσι με τις παροχές και τις επιδοτήσεις;

Εάν ένας εργαζόμενος που το 2009, ελάμβανε για παράδειγμα 1.500€ μηνιαίο μισθό, το 2020 έχει πέσει στα 780€ – 820€. Έρχεται η «πανδημία», κλείνει η επιχείρηση και μένει άνεργος. Το κράτος θα του δώσει 420€. Αυτό θεωρείται στήριξη;

 


 

Στην πορεία, κάποιος αρρωστημένος νους, «εμπνεύστηκε» την «αποζημίωση ειδικού σκοπού», μέσω ΕΣΠΑ! Δηλαδή την «επιδότηση» με 800€ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα του ΠΟΥ για την αποκαλούμενη «πανδημία». Για να δούμε πού ακριβώς βοήθησε τους καταστηματάρχες…

Ένα μικρό κατάστημα που κάνει τζίρο (βγάζουμε το κόστος των προμηθευτών) 1.500€, καλείται με αυτά τα χρήματα να πληρώσει: εφορία, ΤΕΒΕ, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ΙΚΑ υπαλλήλου (αν έχει), νοίκι (η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται στο νοίκι) και προσωπικά πάγια έξοδα. Εννοείται ότι δε φτάνουν ούτε γι’ αστείο… Τώρα λοιπόν, το κράτος, του έδωσε τα 800€ για να πληρώσει τι; ΤΕΒΕ; Νερό; Ρεύμα; Τηλέφωνο; Προσωπικά έξοδα; Νοίκι; Γι’ αυτό τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο σε χρόνο ρεκόρ.

Είπαν για επιδότηση ενοικίου επαγγελματικών χωρών, κατά 40% από το κράτος. Ωστόσο, πολλοί δικαιούχοι ιδιοκτήτες, είδαν αυτήν την επιδότηση να έχει κάνει «φτερά» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με τη δικαιολογία ότι μέσα από αυτό, θα πληρωθούν οι οφειλές τους προς εφορία και δημόσιο. Οφειλές για τις οποίες είχαν ΗΔΗ κάνει ρύθμιση και πλήρωναν. (βλ. «Ναυτεμπορική») Ουσιαστικά, το κράτος μετατρέπεται σε έναν απατεώνα ολκής. Έναν στυγνό εκβιαστή – εγκληματία, που έχει ως ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στόχο το θάνατο του εμπορίου, με αυτόματη άνθηση των πολυεθνικών, και τη στυγνή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ των πολιτών που συνταγματικά οφείλει να προστατεύει.

 


Πάμε τώρα να δούμε και τις επιδοτήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Το κράτος, θεωρεί ότι τα μόνα ΜΜΜ που επλήγησαν από την αποκαλούμενη «πανδημία», είναι η «Aegean» (120.000.000€ + φορολογικές ελαφρύνσεις), τα αστικά λεωφορεία (έως 4.000€ ανά λεωφορείο), τα ΚΤΕΛ (έως 15.785€ ανά λεωφορείο), τα τουριστικά λεωφορεία (έως 21.000€ ανά λεωφορείο) και τα τραίνα (7.987€ ανά τραίνο)… Τα ταξί;;; Για το κράτος, τα ταξί δεν επλήγησαν… Όταν ο κύριος όγκος των επιβατών – πελατών είναι άνθρωποι που πηγαίνουν από και προς την εργασία τους ή άνθρωποι που πηγαίνουν από και προς το χώρο διασκέδασης (κινηματογράφος, νυχτερινά καταστήματα, εστιατόρια κλπ), είναι αυτονόητο ότι η πελατεία έχει πέσει κατακόρυφα. Στο 90% εκτιμάται η πτώση της πελατείας κατά μέσο όρο (βλ. «Typosthes»). Και μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο ν’ αντανακλά την εικόνα της Θεσσαλονίκης, αρκεί όμως μία αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δείτε ότι η ίδια εικόνα ισχύει παντού. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι το κράτος πάει για οριστικό κλείσιμο της τάξης των οδηγών ταξί, αφήνοντας να επιζήσουν ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου, όπως η «TaxipIon» και άλλες… Πρόκειται για μία προσπάθεια να μετατραπεί ο κλάδος των οδηγών ταξί σε κλάδο ιδιωτικών υπαλλήλων, με τις πολυεθνικές να θησαυρίζουν και τους μέχρι τώρα ιδιοκτήτες να γίνονται έρμαια των πολυεθνικών. Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε επί σειρά ετών το κράτος ν’ αυξήσει τα κόμιστρα, ν’ αυξήσει τους φόρους, ν’ αυξήσει τις εισφορές, ν’ αυξήσει τα καύσιμα. Όλα αυτά, για να μην μπορούν οι οδηγοί ταξί ν’ αντεπεξέλθουν και ν’ αναγκαστούν να ενδώσουν στην επέλαση των πολυεθνικών. 


Κυριάκος Μητσοτάκης: ένας σύγχρονος μαοϊκός κομμουνιστής δικτάτορας! Το υπέρτατο δουλικό της παγκόσμιας ελίτ.

Συνειδητοποιεί λοιπόν ο έχων μέσο νου, ότι όλο αυτό το σκηνικό της αποκαλούμενης «πανδημίας» του κινεζικού ιού, στήθηκε εξ αρχής με έναν και μόνο στόχο: τη μετατροπή των λαών σε μία άβουλη μάζα, έρμαιο των ορέξεων της παγκόσμιας «ελίτ». Ο Θάνατος του εμπορίου, δεν έχει να κάνει με το εμπόριο γενικώς, αλλά με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όλων των κλάδων. Η εξαθλίωση, όπως πιστεύουν, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα στο να δεχτεί ως μάννα εξ ουρανού τη σκλαβοποίησή της. Μία βόλτα στους δρόμους, αρκεί για να πείσει όσους έχουν ακόμα λίγο μυαλό στο κεφάλι τους, και δεν μένουν αποχαυνωμένοι και εγκεφαλικά ευνουχισμένοι να παρακολουθούν τα ΜΜΕ. Κλειστά καταστήματα, πρόσωπα σκυθρωπά και… κινεζοποίηση του πληθυσμού. Η απόλυτη εφαρμογή ενός εξελιγμένου μαοϊκού τύπου κομμουνισμού, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της παγκόσμιας ελίτ.

Στα χέρια μας είναι να μην τους αφήσουμε…

 

kanenazori.wordpress.com 

  

3 σχόλια:

  1. Ακριβεστατη περιγραφη!!

    Σας ευχομαι δυναμη και αντοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΕΖΙΛΑ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΚΑΝΝΙΒΑΛΗ ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΗ ΝΤΟΠΙΑ ΣΑΤΑΝΟΜΑΣΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙ ΕΞΗΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

    Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΜΟΑΤΣΟ ΚΟΥΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ
    Η ΠΕΡΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ ΜΟΑΤΣΟΚΟΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΔΙΑΡΑ ΑΧΤΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΛΑ
    Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΜΟΑΤΣΟ ΜΗΔΟΚΟΥΛΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΔΕΡΜΑ ΤΙΓΚΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ ΑΡΥΤΙΔΙΑΣΤΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ
    ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ ΜΟΑΤΣΟΚΟΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ ΚΛΩΝΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΜΟΑΤΣΟΚΟΥΛΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΠΟΡΤΟΓΚΡΙ ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΦΛΗ ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΛΛΟ ΓΚΡΙ ΠΕΡΟΥΚΑ


    ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΜΑΣΟΝΟΙ ΕΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ , ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε σχεσει με την ασυληπτη ΠΑΡΑΝΟΙΑ που οντως κυριαρχει στα δημοσιονομικα του Σοβιετισταν εχω να πω:Οσοι γνωριζουν ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ αντιλαμβανονται οτι απο την χρεοπιστωση που ειναι μια απο τις μεγαλυτερες ανακαλυψεις της οικονομικης επιστημης ΔΕΝ μπορει ευκολα να ξεφυγει κανενας!!! Οτι χρεωνεται αυτοματα πιστωνεται κατι αλλο!!!Να μη παμε πρακατω στο blockchain κλπ!! Ενω οι αθεοφοβοι εχουν υποχρεωσει την καθε ιδιωτικη μικροεπιχειρησουλα, το καθε οιονει ψιλικατζιδικο, την καθε κουτσουλια να εχει διπλογραφικο συστημα και εσχατως υποχρεωσαν πολλες ιδιωτικες επιχειρησεις να εχουν διεθνη λογιστικα προτυπα ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ!!! Το διαννοειστε??? Επισης θεσμοθετησαν ενα αναποτελεσματικο Ελεγκτικο Συνεδριο (ενα ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικα) και ενα αλα Γκρεκα Συμβουλιο της Επικρατειας ως αλλοθι και ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ για να ΜΗ κανουν αυτο που επρεπε να κανουν!!! Δηλαδη το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή