«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Τα μυστήρια της Ουκρανίας (5ο Μέρος-τελευταίο)

 γράφει ο ΕργΔημΕργ (προηγούμενα, από εδώ)


 

Πρίν προχωρήσουμε στο τελευταίο θέμα-«δώρο», οφείλω να πω ότι ίσως πληρέστερη εποπτεία των σιωνιστικών σχεδίων δίνουν οι κατά καιρούς μεταφορές της έδρας του Σανχεντρίν. (Σύνδεσμος 1, πληρέστερος σύνδεσμος 2.) Σανχεντρίν, από την Ελληνική λέξη «συνέδριον». Δημιουργήθηκε επί Αντιόχου Δ’ του Επιφανούς! (Ναί, του «αντι-ιουδαίου».)

Θεωρητικά, αυτό διαλύθηκε επί Θεοδοσίου του «Μεγάλου», το 425 μΧ. Αλλά, σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, ο θεσμός διατηρήθηκε με μυστικότητα μέχρι τις μέρες μας – καί γίνεται προσπάθεια ν’ αναβιώσει καί ν’ αντικαταστήσει το -κοσμικό- Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ. Δυστυχώς, όμως, δεν μπόρεσα να βρω site, που να εξιστορεί τις αλλαγές της έδρας του (αν κι υπάρχουν μερικά, απ’ όσο θυμάμαι παλιότερες έρευνές μου).

. . . . . . . . . . .

Αλχημικός γάμος με διαμάντια

Διαμάντια είθισται να κάνουν δώρα οι γαμπροί στις νύφες, επειδή το επιβάλλει το …έθιμο!

Βέβαια, αν ψάξει κανείς, σε κανέναν λαό δεν θα βρεί τέτοιο έθιμο, παρά μόνον στο Χόλλυγουντ! Αλλά, αυτή είναι άλλη ιστορία.

Εδώ, όμως, στην περίπτωσή μας, ο γαμπρός κι η νύφη είναι οι ίδιοι διαμάντια – καί δεν εννοώ ως χαρακτήρες!

Τί έχει συμβεί, όμως; Τί έλαβε χώραν;

. . . . . . . . . . .

Τις αμέσως προηγούμενες μέρες, δημοπρατήθηκαν δύο μεγάλα διαμάντια. Το ένα άσπρο, σε σχήμα σταγόνας, καί το άλλο κίτρινο, σε σχήμα ανάποδης πυραμίδας. (Όπως καταλαβαίνετε, το ένα είναι γιά μενταγιόν, το άλλο γιά δαχτυλίδι.) Ειδικά στο δεύτερο, το σκάλισμα της βάσης του (κορυφή της ανάποδης πυραμίδας) ορώμενο από πάνω δίνει έναν σταυρό, που μοιάζει με το έμβλημα των Ιωαννιτών Ιπποτών.

Το άσπρο αποκαλείται «ο βράχος», καί το κίτρινο «το διαμάντι του Ερυθρού Σταυρού» (επειδή τα έσοδα από την πώλησή του θα πάνε στον Ερυθρό Σταυρό, ως λέγεται). Ρεπορτάζ καί εικόνες καί των δύο, εδώ, αλλά μπορείτε να βρήτε κι άλλους συνδέσμους.

Τέτοια τεχνουργήματα συνήθως τα συνοδεύουν γοητευτικές ιστορίες (ώστε ν’ ανέβει η τιμή τους, διότι συνυπολογίζεται καί η αμοιβή …του παραμυθά! lol!!!), παρεκτός αν προέρχονται από αρχαιοκαπηλεία ή πλιάτσικο (ακόμη κι αιώνες πρίν, πχ από Κωνσταντινούπολη το 1204), οπότε τα συνοδεύει …μαύρο σκοτάδι! Παρ’ όλ’ αυτά, εδώ έχουν δώσει κάποιες λεπτομέρειες γιά το κίτρινο: ότι πράγματι το είχαν στην κατοχή τους οι Ιωαννίτες Ιππότες, καί ότι δημοπρατήθηκε ακόμη δύο φορές στο παρελθόν…

…μία σύν μία, κατά τις περιόδους των δύο προηγουμένων Παγκοσμίων Πολέμων!!!!!

Τώρα, οι Ιωαννίτες Ιππότες μπορεί να είναι ένα θρυλικό τάγμα, αλλά ως ιππότες διαλύθηκαν το 1792· όταν ο Μέγας Ναπολέων κατέλαβε την Βενετία, επειδή ο τότε μεγάλος μάγιστρος των Ιωαννιτών αρνήθηκε να σηκώσει τα όπλα κατά «αδελφών χριστιανών». Κι έτσι, ο δόγης παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης στον Ναπολέοντα. (Αργότερα, βέβαια, με την ενοποίηση της Ιταλίας καί την ανεξαρτησία της από την Αυστρία, έπαψε να υφίσταται τελείως η Βενετία ως ανεξάρτητο κράτος.)

Από τότε, οι Ιωαννίτες είναι ένα «σωματείο-σφραγίδα», χαμένο καί χωμένο σε κάποιο γραφείο στο Βατικανό. Η δέ αξία του συνίσταται απλά στο να απονέμει τιμητικούς ιπποτικούς τίτλους· περίπου σά να παίρνεις βεβαίωση παρακολούθησης από σεμινάριο γιά την τυποποίηση των ροδακίνων! 🙂

. . . . . . . . . . .

Τέλος πάντων, εντύπωση κάνουν τα εξής:

  • Ότι, όποτε δημοπρατείται το διαμάντι αυτό, εκεί γύρω τριγυρνάει Παγκόσμιος Πόλεμος.
  • Κι ότι προέρχεται από ιπποτικό τάγμα, καί πάει επίσης σε κράτος φτιαγμένο από ιπποτικό τάγμα.. καί με σημαία την ίδια με τη σημαία του τάγματος των πωλητών του! (Ελβετία, 1315, φτιαγμένη από Ναΐτες, που την κοπάνησαν από Γαλλία διά μέσου της οροσειράς του Ιούρα.)

Δεν παραγνωρίζω πως, άμα τα σκαλίσουμε, θα δούμε διάφορες όμορφες αποκρυφιστικές περικοκλάδες· όπως πχ ότι το διαμάντι πουλιέται από ιππότες νοσοκόμους, καί πάει σε τάγμα νοσοκόμων, που ως σημαία του έχει την ανάποδη σε χρώματα των Ιωαννιτών. (Υπ’ όψιν, ο ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού, ο Ντυνάν, ήταν κι αυτός τέκτων. Δεν ξέρω αν την εποχή εκείνη ήταν Ιωαννίτης ή Ναΐτης ιππότης, δηλαδή κάπου στον 25ο με 28ο βαθμό του τεκτονισμού -αν δεν κάνω λάθος-, αλλά πλάκα θά χε!)

Δεν τα παραγνωρίζω αυτά, αλλά δεν επεκτείνομαι, διότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Απλώς τ’ αναφέρω ως βοήθημα γιά την όποια περαιτέρω έρευνά σας.

Βάλτε, τώρα που γυρίζει, ακόμη κάποια πραγματάκια – που τα διακρίνεις καί τα συνδέεις, μονάχα αν έχεις πείρα από τέτοιες παρατηρήσεις:

  • Το ότι: κίτρινο καί ευθύγραμμο ίσον αρσενικό ίσον Ήλιος ίσον γαμπρός / πατέρας, άσπρο καί καμπυλόγραμμο ίσον θηλυκό ίσον Σελήνη ίσον νύφη / μητέρα, άρα το σύνολο ίσον αλχημικός ή ιερός γάμος.
  • Καί το ότι η δημοπρασία έγινε (στις 11 Μαΐου, αν δεν κάνω λάθος) πολύ κοντά σε έκλειψη Ηλίου (καί ανάμεσα σε δύο εκλείψεις, η δεύτερη η σεληνιακή στις 16/05/2022), παναπεί σε ουράνια ταύτιση της πατρικής καί της μητρικής αστρολογικής / αλχημικής αρχής.

Καί …ως εν ουρανώι, καί επί της Γής!

. . . . . . . . . . .

Τώρα, με δεδομένο ότι εμπλέκονται μυστικιστικά τάγματα, συν το ότι τέτοιες αγορές δεν είναι γιά μένα καί γιά σένα, αλλά γιά τους πολύ κονομημένους… που, όσο νά ‘ναι, όλο καί μπλέκονται με μυστικισμούς καί τέτοια πράγματα (μου είπε ένα πουλάκι), μιά που τα υπόλοιπα προβλήματά τους τά ‘χουν λυμένα… Συν το ότι στους μυστικισμούς καί τα ρέστα μπαίνει πολύς (προ)σχεδιασμός καί πολύ τελετουργικό

…Είναι απόλυτα σίγουρο ότι εδώ δεν έχουμε μιά απλή δημοπρασία, αλλά τελετουργία αλχημικού γάμου! (Δημόσια καί φανερή μέν, αλλά ποιός «αμύητος» να την πάρει χαμπάρι!)

Άρα, λογικά, πρέπει να περιμένουμε καί κάποιο «παιδί». («- Καλούς απογόνους!», που λέμε! 🙂 )

Τί παιδί;

Ξέρω ‘γώ; Τσιπάκια (με κρυστάλλους) στα κεφάλια μας; 🙂 (Τό ‘γραψα, γιά να προλάβω τίποτε εξυπνάκηδες στα σχόλια.)

Πιθανώτατα να ήταν ένα τελετουργικό, ώστε να πάρει φωτιά ο Γ’ ΠΠ. Εντάξει, κι ο πόλεμος στην Ουκρανία το καταλαβαίνουμε πως είναι μέρος της ένοπλης φάσης του Γ’ ΠΠ, αλλά μιλάω γιά τέρμα γκάζια. Να μπλεχτούν άπαντες!

Βέβαια, γιά να το πείς αυτό (ότι, δηλαδή, πρόκειται γιά τελετουργικό έναρξης του Γ’ ΠΠ), πρέπει να ξέρεις τί ακριβώς προηγήθηκε των δύο προηγουμένων σε αποκρυφιστικό / τελετουργικό επίπεδο, ώστε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου… καί να ξέρεις τί να περιμένεις / τί να προσέξεις στις «μικρές» ειδήσεις στα διεθνή γεγονότα. Πράγμα πολύ δύσκολο, ακόμη καί γιά επαγγελματίες μελετητές τέτοιων ιστοριών.

Ωστόσο, μπορούμε να επιχειρήσουμε μιά μαντεψιά: επειδή η δημοπρασία σημαίνει (πολύ) χρήμα, δηλαδή Ερμής Κερδώος, πιθανώτατα η τελετή αυτή να «ευλογεί» τη διοχέτευση του χρήματος σε πολύ συγκεκριμένα κανάλια. Άρα, να έχει ως συνέπεια τη φτώχεια γιά όλους εμάς τους υπόλοιπους, τους «εκτός καναλιών». Άρα, κοινωνικές εξεγέρσεις, άρα πόλεμος (Γ’ ΠΠ).

Ίσως, ίσως καί όχι.

Κάθε συνεισφορά ιδεών, όμως, παραπάνω από ευπρόσδεκτη!

ΤΕΛΟΣ

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

3 σχόλια:

  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ //
    Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΕΟΥΣΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΡΙΓΚΛΙΖΕΙ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΣΑΝ ΓΡΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗ ΓΡΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ //
    ΚΕ ΤΙ ΛΕΕΙ? «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ, ΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΙΝΕ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ» //
    ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΑΚΡΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ //
    ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΠΤΩΜΑ, ΣΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🤣
      ΓΕΛΑΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
      ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΨΕΥΤΟΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 'ΤΟΥΡΚΙΑ', ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST, ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ" ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
  2. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΙΠΟΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή