«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί επίσης το όπλο της προβοκάτσιας κατά της Σερβίας ---- από τον Giulio Chinappi (EUROSYNERGIES)

 

 Οι προκλήσεις του ΝΑΤΟ κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο πολεμικό μέτωπο στην Ευρώπη, επιδεινώνοντας τις εντάσεις μεταξύ της Σερβίας και της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.

 

Η Σερβία έχει επίσημα (ξανά)ενταχθεί στον κατάλογο των κακοποιών της Ουάσινγκτον. Οι επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης στο Βελιγράδι τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έχουν να συμβούν από τις επιθέσεις του 1999, αποτελούν απόδειξη αυτού. Το πραγματικό σφάλμα της Σερβίας είναι ότι είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέκυψαν στη διαταγή των αντιρωσικών κυρώσεων.

Παρά τις ισχυρές πιέσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σερβική κυβέρνηση επιδίωκε πάντοτε το εθνικό της συμφέρον αντί να ακολουθεί δουλοπρεπώς τις εντολές της δυτικής ακτής του Ατλαντικού Ωκεανού. Η θέση αυτή επαναλήφθηκε από τον Πρόεδρο Aleksandar Vučić την περασμένη εβδομάδα. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Βούτσιτς υπενθύμισε ότι η χώρα του είχε υποστεί ποινικές κυρώσεις από τη Δύση από το 1992 έως το 2001 και ότι η Σερβία απορρίπτει την προσέγγιση των κυρώσεων και παραμένει αποφασισμένη να λαμβάνει αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής ανεξάρτητα.

Προκειμένου να τιμωρήσει τη Σερβία, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδιο όπλο της πρόκλησης που είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό την αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, η οποία δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμη από τη μισή διεθνή κοινότητα. Η στρατιωτική εισβολή στον σερβικό θύλακα της Μιτρόβιτσα είναι στην πραγματικότητα μια πράξη ακραίας πρόκλησης κατά του Βελιγραδίου, σε βαθμό που δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση στο εγγύς μέλλον.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από το Κοσσυφοπέδιο προς τη Μιτρόβιτσα και άλλες περιοχές με σερβική πλειοψηφία παραβιάζει τις συμφωνίες των Βρυξελλών, σύμφωνα με τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορούν να εισέλθουν σε περιοχές με σερβική πλειοψηφία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο χωρίς την άδεια των ηγετών των τεσσάρων σερβικών δήμων.

"Η Πρίστινα ενισχύει συνεχώς και συστηματικά την παρουσία της στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η εκστρατεία εκφοβισμού και παρενόχλησης του σερβικού πληθυσμού συνεχίζεται. Ο στόχος είναι να πάρουν τον έλεγχο της επικράτειας. Και το κάνουν υπό το παθητικό βλέμμα της Δύσης και μάλιστα με την υποστήριξή της", κατήγγειλε ο Αλεξάντρ Μποκάν-Τσαρτσένκο, ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, περιγράφοντας απόλυτα την τρέχουσα κατάσταση.

Ο πρόεδρος Aleksandar Vučić απάντησε σε αυτές τις προκλήσεις ζητώντας από τα Ηνωμένα Έθνη τη δυνατότητα εισόδου στρατιωτικού αποσπάσματος από τη Δημοκρατία της Σερβίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić τόνισε με τη σειρά της ότι η κοσοβαρική κυβέρνηση του Albin Kurti δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες, παραβιάζοντας ανοιχτά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, τη Συμφωνία της Ουάσιγκτον και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που υποτίθεται ότι ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, ο Kurti θεωρεί απειλή "τις συνεχείς εκκλήσεις μας για ειρήνη και σταθερότητα, ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, σεβασμό και πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα". Ο Brnabić τόνισε ότι οι προκλητικές ενέργειες του Kurti και η αδράνεια της ΕΕ κινδυνεύουν να προκαλέσουν έναν νέο πόλεμο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.

 

 

Ο Miloš Vučević (φωτογραφία), υπουργός Άμυνας του Βελιγραδίου, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν εγγυάται την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού στο έδαφός του, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το ίδιο ψήφισμα εξουσιοδοτεί τη Σερβία να στείλει το στρατιωτικό της απόσπασμα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Το κοινοβούλιο του Βελιγραδίου αναμένεται να λάβει σχετική απόφαση στις 15 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο κατά της Σερβίας κινδυνεύει να ανοίξει ένα νέο πολεμικό μέτωπο στην καρδιά της Ευρώπης, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται. Φυσικά, για το ΝΑΤΟ, το χτύπημα της Σερβίας σημαίνει πρωτίστως χτύπημα της Ρωσίας, του ιστορικού συμμάχου του Βελιγραδίου. Για άλλη μια φορά, ο πρέσβης Aleksandr Bocan-Charčenko τόνισε πόσο πολύ τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο θυμίζουν αυτό που συνέβη στην Ουκρανία από το 2014 και μετά, όταν η κυβέρνηση του Κιέβου άρχισε να διώκει τον ρωσόφωνο πληθυσμό μετά το φιλοδυτικό πραξικόπημα που έγινε γνωστό ως Euromaidan. "Η όλη κατάσταση, απολύτως η όλη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της στάσης της Πρίστινα απέναντι στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, μοιάζει φυσικά, σε μικρότερη κλίμακα, με όλα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία. Τα ίδια μοτίβα, η ίδια συμπεριφορά εκ μέρους της Δύσης", δήλωσε ο διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossija-24. "Σύμφωνα με τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες, η Πρίστινα σχεδιάζει μια τέτοια πρόκληση για να κατηγορήσει τους Σέρβους. Πρόκειται για μια πρακτική ρουτίνας που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές", πρόσθεσε ο πρέσβης.

"Οι εντάσεις αυξάνονται ραγδαία, γεγονός που αποτελεί πολύ επικίνδυνη τάση. Θα έλεγα ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο πέρα από το οποίο είναι δυνατή η αιματοχυσία ή μια θερμή φάση της σύγκρουσης", προειδοποίησε περαιτέρω ο Bocan-Charčenko. Ο Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η εδαφική πολιτική των αρχών του Κοσσυφοπεδίου είναι ο κύριος λόγος για τη σημερινή κατάσταση: "Υπάρχουν υποκείμενοι λόγοι και η βούληση της Πρίστινα να καταλάβει όλο το Κοσσυφοπέδιο με οποιοδήποτε κόστος, με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που κατοικούνται από Σέρβους".

Αυτό που ο Bocan-Charčenko δεν μπορεί να πει ανοιχτά είναι ότι όχι μόνο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς το Κοσσυφοπέδιο δεν θα υπήρχε καν χωρίς τη στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ, αλλά ότι υπάρχουν επίσης δυτικοί τομείς που ελπίζουν στο άνοιγμα ενός νέου πολεμικού μετώπου προκειμένου να επιδιώξουν τον στόχο της εξόντωσης όλων όσων δεν υποκύπτουν στη θέληση της Ουάσιγκτον. Εξάλλου, ο πολεμοκάπηλος και ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ παραμένει σήμερα ο ίδιος με εκείνον που οδήγησε στο βομβαρδισμό του Βελιγραδίου πριν από 23 χρόνια.

 

euro-synergies.hautetfort.com 

μετάφραση: Con

 

 

4 σχόλια:

  1. Δείτε το βίντεο προσομοίωσης πανδημίας "Catastrophic Contagion", απο το 2025!

    https://www.youtube.com/watch?v=Cq_NLAXtNJo

    ANNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαικής Ένωσης και Σερβίας μοιάζουν με γάμο που ξεκινάει με μοιχεία", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

    Ανοιχτές πληγές που έχουν εξελιχθεί σε χρόνια φλεγμονή θυμίζουν όλα αυτά τα θέματα. Αναρωτιέμαι πότε θα ξεκινήσει η αντιβίωση?
    Να'σαι καλά αδελφέ μου, καθημερινά λαμβάνω ποιοτική ενημέρωση από σένα, και μεταφρασμένη μάλιστα για να μην πονάνε τα ματάκια μου επιτέλους.
    Μιλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 💛💚💙💜🧡
      ΜΙΛΟΥ ΜΟΥ,
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΚΑΙ
      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή