«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η Κίνα διεξάγει ασκήσεις "ολικής περικύκλωσης" της Ταϊβάν


 

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου από την Κίνα στα Στενά της Ταϊβάν στοχεύουν σε "πλήρη περικύκλωση" του νησιού, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση.

 

"Η σημερινή άσκηση επικεντρώνεται στην ικανότητα να αναλάβει τον έλεγχο της θάλασσας, του εναέριου χώρου και των πληροφοριών [ ... ]..] για να δημιουργήσει μια αποτροπή και μια πλήρη περικύκλωση" της Ταϊβάν, δήλωσε η CCTV. Η ακριβής τοποθεσία αυτών των επιχειρήσεων δεν είναι γνωστή.

 

Το στενότερο τμήμα του στενού της Ταϊβάν μεταξύ της κινεζικής ακτής και του νησιού είναι περίπου 130 χιλιόμετρα.

 

Σύμφωνα με το CCTV, τα αντιτορπιλικά, τα ταχύπλοα, τα μαχητικά αεροσκάφη, τα ανεφοδιαστικά και τα jammers κινητοποιούνται κυρίως για αυτές τις ασκήσεις.

 

Αυτοί οι ελιγμοί "χρησιμεύουν ως σοβαρή προειδοποίηση κατά της συμπαιγνίας μεταξύ των Αυτονομιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και των εξωτερικών δυνάμεων, καθώς και των προκλητικών δραστηριοτήτων τους", προειδοποίησε επίσης σε δήλωση εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού, Σι γι, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ισχυρίστηκε, το Σάββατο κατά την καθημερινή ενημέρωσή του στην αρχή της ημέρας, ότι εντόπισε 13 αεροσκάφη και τρία κινεζικά πολεμικά πλοία γύρω από το νησί.

 

Αυτές οι ασκήσεις ακολουθούν την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα του Προέδρου της Ταϊβάν Tsai Ing-wen στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συναντήθηκε την Τετάρτη Kevin McCarthy, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το Πεκίνο είχε υποσχεθεί "σταθερά και ενεργητικά μέτρα" ως αντίποινα.

 

Η Κίνα βλέπει με δυσαρέσκεια την προσέγγιση στην εργασία τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αρχών της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες παρά την απουσία επίσημων σχέσεων παρέχουν στο νησί σημαντική στρατιωτική υποστήριξη.

 

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν (23 εκατομμύρια κατοίκους) ως μία από τις επαρχίες της, την οποία δεν έχει ακόμη καταφέρει να επανενωθεί με την υπόλοιπη επικράτειά της από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το 1979 και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχουν επίσημη επαφή με τη Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν), σύμφωνα με την "αρχή της μίας Κίνας" που υπερασπίστηκε το Πεκίνο.

 

french.almanar.com.lb 

μετάφραση: Con

 

Σχόλιο Con

 Όχι στο Διόδοτο,
αλλά στα περισσότερα μπλογκ...βλέπω έναν ύποπτο τρόμο και αποστροφή για την Κίνα.

--------------------------------------------
Αγαπητοί συνέλληνες θα σας πω δυο πράγματα για τους Κινέζους τους οποίους μπορώ να πω ότι τους γνωρίζω καλά.
Συνεργάζομαι με κατασκευαστικές και ναυτιλιακές εταιρείες της Κίνας από το 1998.

Έτσι τους γνωρίζω καλά !! Το μόνο που θέλουν είναι η ευημερία και να μην τους ενοχλούν στον τρόπο ζωής τους!!...... καθώς δεν θα παρεμβαίνουν ποτέ σε καμία ζωή, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής που δουλεύω μαζί τους εκεί.

Δεν θα δεχτούν ποτέ ούτε μια κουλτούρα WOKE ούτε LGBT. (Το ίδιο και η Αφρική).

Τα Lockdown τους είναι δική τους δουλειά, ο τρόπος ζωής τους είναι δική τους δουλειά και δεν θα επιβάλουν τη ζωή τους σε κανέναν.

Στις επιχειρήσεις είναι δύσκολoι και ναι μπορεί να εξαπατήσουν αν τους ταιριάζει. Αυτό είναι το μόνο κύριο κακό που έχω ανακαλύψει…..αλλά στη Δύση οι επιχειρηματίες με τις γκραβάτες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι καθώς μπορούν να σας καταστρέψουν.

Δεν θα δημιουργήσουν ποτέ μια έγχρωμη επανάσταση, δεν θα αναμειχθούν ποτέ με την πολιτική και θα "μείνουν στη γωνία τους".

Αυτό που θα κάνουν είναι ότι θα προσδιορίσουν ένα έργο , θα το χρηματοδοτήσουν και θα πληρωθούν μακροπρόθεσμα με πρώτη ύλη .

Αυτό είναι το αντίθετο που συμβαίνει με τις δυτικές χώρες. Θα επιβάλουν τον αρχηγό τους, θα βάλουν τη CIA και όλους τους όχλους τους και θα κλέψουν πρώτες ύλες.
Αν ο ηγέτης είναι πατριώτης θα τον σκοτώσουν !!! (Λουμούμπα, Τσόμπε, Σάνκαρα, κλπ.μέχρι τον Καντάφι). Έζησα στη Δυτική ,Κεντρική και Νότια Αφρική για πολλά χρόνια και ξέρω ποιος δημιούργησε τον Έμπολα, το AIDS και γιατί οι πρώτοι νεκροί ήταν στην Αφρική.

Στον κύριο χρόνο σας προκαλώ να διαβάσετε την ιστορία της Κίνας και παρακαλώ να εστιάσετε στον αριθμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν κάνει.

Μην πιστεύετε την προπαγάνδα των συνηθισμένων media που ξεκίνησε κυρίως με το Covid
 

ΑΠΛA ΠAΡΤΕ ΈΝΑ ΕΙΣΙΤHΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔEΨΤΕ ΜOΝΟΙ ΣΑΣ ΣTHN KINA ΓΙΑ ΝΑ ΔΕIΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜAΤΙΑ ΣΑΣ !!!

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Με κάθε σεβασμό,
    αγαπητέ con έχεις απόλυτο δίκιο για τον τρόπο που λειτουργούν οι αγαπητοί κινέζοι. Αυτό όμως έχει να κάνει μόνο με το πως θέλουν να φαίνονται στα μάτια του "υπόλοιπου κόσμου" και όχι μόνο. Η νοοτροπία του λαού τους είναι όπως την περιγράφεις για αυτόν ακριβώς τον λόγο, να μην μπορεί κανείς να τους συνδέσει με την "δημιουργία του υπο-matrix" που συντελείται αυτή την στιγμή. Πριν από καμμιά τριανταριά χρόνια είχα μια "ενδιαφέρουσα" εμπειρία σε μία επαρχιακή πόλη τους που με έκανε να ψαχτώ με αυτούς χρησιμοποιώντας άλλο "μάτι". Αν μπορέσω να βρω χρόνο θα προσπαθήσω να γράψω κάποια πράγματα. Με πολύ αγάπη θα σε συμβούλευα να κρατάς μια ¨πισινή" ως προς τον "παγκόσμιο" ρόλο τους.

    Με κάθε σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html

    DRAGON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://kerberos-hellas.blogspot.com/2015/07/blog-post_29.html

    https://www.dairynews.gr/2018/09/23/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-10-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7/

    https://katohika.gr/diethni/emvolia-mesa-sto-gala-pou-pinoume-sto-fagito-pou-trome-ti-etoimasan-oi-kinezoi/

    ΚΙΝΑ = ΣΙΝΑ - ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ( ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ) .

    ΣΙΝΑΣ = ΚΑΤΕΡΗΜΩΝ !

    KERBEROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή