«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Το RT απαντάει στα UkraLeaks -διαρρέοντα έγγραφα μαϊμού...

Σημείωση Διόδοτου: Προνιούς, Ελ.gr , Κατοχικά και άλλες ιστοσελίδες τσίμπησαν με ό,τι σαβούρα διοχετεύεται από ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕΕ....🐑

Το RT απαντά στα νέα fake news:  

Να γιατί το "μυστικό σχέδιο" που "διέρρευσε" για μια ουκρανική στρατιωτική επίθεση δεν βγαίνει αληθινό. Η δημοσιοποίηση μοιάζει με μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας από το τι πραγματικά συμβαίνει.


Την Παρασκευή, εμφανίστηκαν φωτογραφίες ενός εγγράφου που φέρεται να περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με μια σχεδιαζόμενη επικείμενη ουκρανική επίθεση σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία. Η "διαρροή" συνέπεσε με προτάσεις ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ Defender 2023 -που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα- θα μπορούσαν να αποτελέσουν κάλυψη για μια επιχείρηση εφοδιασμού και υποστήριξης των ουκρανικών μονάδων. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, προκύπτουν αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητα του εγγράφου.

 

Πότε εμφανίστηκε;

Τα υποτιθέμενα μυστικά σχέδια για την υποστήριξη μιας επίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μία ημέρα πριν ο Άντονι Μπλίνκεν προβεί σε σχετική δήλωση. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει "εντός λίγων εβδομάδων".

 

Τι πληροφορίες περιέχει;

Δεν έχει υπάρξει τέτοια διαρροή από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία, πριν από 13 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχέδια που δημοσιεύονται περιέχουν όχι μόνο ένα χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό των ουκρανικών μονάδων με όπλα και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη δομή των ταξιαρχιών και των ταγμάτων που φέρονται να προετοιμάζονται για την επίθεση.

 

Το έγγραφο, με ημερομηνία 1 Μαρτίου, αναφέρει ότι οι ταξιαρχίες του Κιέβου χρειάζονται 253 άρματα μάχης, περισσότερα από 380 οχήματα μάχης πεζικού και APC, 480 οχήματα, 147 πυροβόλα και 571 τεθωρακισμένα οχήματα HMMWV για να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

 

Ποια πληροφορία είναι πιο ύποπτη; 

Οι πιθανές θέσεις των ρωσικών μονάδων, που σημειώνονται στον χάρτη μάχης με κόκκινο χρώμα, φαίνεται να έχουν συλλεχθεί από ανοικτές πηγές. Αρκετές φιλοκιετικές πηγές που παρακολουθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις περιέχουν σχεδόν πανομοιότυπες πληροφορίες.

 

Επίσης, οι αναλογίες των νεκρών και των τραυματιών για τις ουκρανικές και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που εμφανίστηκαν αρχικά σε αυτά τα "μυστικά σχέδια" έχουν έκτοτε αλλάξει. Όταν δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά, οι απώλειες για την ουκρανική πλευρά υποτιμήθηκαν σε περίπου 16.500 -17.000 άτομα. Στη συνέχεια (πιθανώς για να είναι πιο ρεαλιστικές), αυξήθηκαν σχεδόν πενταπλάσιες, φτάνοντας τις 65.000 - 75.000. Παράλληλα, οι αριθμοί που δίνονται για τις υποτιθέμενες απώλειες οχημάτων και εξοπλισμού της Ρωσίας συμπίπτουν με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας του Κιέβου.

 

Τι άλλο είναι λάθος με τα δημοσιευμένα επιθετικά σχέδια της AFU;

Η κατάφωρη παραποίηση των στοιχείων σχετικά με την ετοιμότητα των ουκρανικών στρατιωτικών σχηματισμών τραβάει την προσοχή. Το έγγραφο αναφέρει ότι, από τις εννέα ταξιαρχίες που υποτίθεται ότι πρέπει να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέχρι τις 31 Μαρτίου και τις 30 Απριλίου, πέντε ταξιαρχίες του Κιέβου έχουν μηδενική εκπαίδευση: πρόκειται για την 82η Αερομεταφερόμενη, την 32η, την 117η και την 118η Εδαφικής Άμυνας, καθώς και την 21η ξεχωριστή μηχανοκίνητη.

 

Ακόμη και αν μόνο δύο ή τρεις λόχοι αυτών των ταξιαρχιών εκπαιδεύτηκαν και η αυτοπροετοιμασία δεν ολοκληρώθηκε, το επίπεδο εκπαίδευσής τους δεν μπορεί να είναι μηδενικό. Ταυτόχρονα, το υψηλότερο ποσοστό ετοιμότητας καταγράφηκε μόνο στην 47η μηχανοκίνητη(40%) και στην 46η αερομεταφερόμενη επίθεση (60%).

Sergey Poletaev: Γιατί η μάχη για μια "στρατηγικά ασήμαντη" πόλη μπορεί να κρίνει την έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία


Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Το σχέδιο δίνει επίσης αινιγματικά στοιχεία για τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

 

Για παράδειγμα, από τα 109 M2 Bradley BMP που έχουν σταλεί στις ένοπλες δυνάμεις, για κάποιο λόγο μόνο τα 99 πρόκειται να συμμετάσχουν στην επίθεση. Επιπλέον, τα οχήματα δεν κατανέμονται μεταξύ των ταξιαρχιών και ανατίθενται μόνο σε έναν σχηματισμό - την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του Κιέβου, η οποία δεν διαθέτει βαριά άρματα μάχης.

 

Αντί για σοβιετικά T-72 ή T-64BV, ο σχηματισμός αυτός διαθέτει μόνο σλοβακικά T-55S με πυροβόλα των 105 χιλιοστών, τα οποία είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

 

Τα μικρά, αλλά σημαντικά, λάθη και ανακρίβειες στους υπολογισμούς του εξοπλισμού, ο προσαρμοσμένος υπολογισμός των απωλειών, καθώς και η παρουσία μονάδων με "μηδενική" ετοιμότητα, δείχνουν ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο εκδόθηκε ως "μυστικό σχέδιο", πιθανότατα δεν προετοιμάστηκε και διανεμήθηκε από τον στρατό αλλά από ομάδα πολιτών, πιθανότατα φιλοκιετικών αναλυτών.

 

Ο σκοπός αυτής της φυτεμένης παραπληροφόρησης μπορεί να είναι να υποεκτιμήσει τον πραγματικό αριθμό των ετοιμοπόλεμων ουκρανικών μονάδων που θα αναπτυχθούν για την επίθεση ή να αποσπάσει την προσοχή από άλλα γεγονότα που σχετίζονται με την πραγματική επιχείρηση.


swentr.site/russia

μετάφραση: Διόδοτος



1 σχόλιο:

  1. Κι εγω αυτης της αποψης ειμαι, πως αποτελουν Ψ.Ε. του ΝΑΤΟ οι "διαρροες"

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή