«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκωδικοποίηση του τραπεζογραμματίου των BRICS (Γ.Μεταξάς)

Αποκωδικοποίηση του νέου – προτεινόμενου – τραπεζογραμματίου των BRICS 

Οι BRICS, υπόσχονται εθνική οικονομική κυριαρχία. Ο πλανήτης εισέρχεται σε μία περίοδο από δολάριο ποίησης. Υπάρχουν άρα γε νεοταξικά σύμβολα στο τραπεζογραμμάτιο των BRICS;

Σε μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση προχώρησαν οι BRICS καθώς την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, προχώρησαν στην αποκάλυψη του προτεινόμενου τραπεζογραμματίου των 100 BRICS. Η αποκάλυψη έγινε από τον Ρώσο πρέσβη στη Νότιο Αφρική. Για να επεκταθεί ο συμβολισμός, η σεμνή τελετή έλαβε χώρα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που αποτελεί υπό ένταξη χώρα.

Περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο «Διόδοτος» .

Ο τόπος

Καθώς σε αυτό το άρθρο θ’ ασχοληθούμε με τον αποσυμβολισμό του χαρτονομίσματος, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με τον πρώτο και κύριο συμβολισμό: το πού αποκαλύφθηκε.

Πρώτον, αποκαλύφθηκε στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής. Η Νότιος Αφρική, αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς χρυσού και πολύτιμων λίθων (διαμάντια, ρουμπίνια κλπ). Στο παρελθόν, τόσο οι Άγγλοι, όσο κι αργότερα οι Ολλανδοί, έκλεβαν αχόρταγα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, σκλαβοποιώνυας τον ντόπιο πληθυσμό, με τους Ολλανδούς να εφαρμόζουν την πολιτική του λεγόμενου «Απαρτχάιντ» (Apartheid = διαχωρισμός). Πρόκειται επί της ουσίας για μια κουκλουξκλανικού τύπου κυριαρχία, η οποία έληξε το 1992. Από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της Νοτίου Αφρικής ο κομμουνιστής Νέλσον Μαντέλα με τη βοήθεια των ΗΠΑ, εφαρμόστηκε στη χώρα το «Μαύρο Απαρτχάιντ» , με το οποίο εκατοντάδες λευκοί έχουν δολοφονηθεί, χιλιάδες λευκές έχουν δολοφονηθεί και βιαστεί, χωρίς ποτέ να βρίσκονται οι δράστες.

Αφήνουμε όμως προ το παρόν το φασιστικό καθεστώς Ramaphosa, για να επιστρέψουμε στους BRICS.

Δεύτερο σημείο του συμβολισμού, είναι η πρεσβεία των ΗΑΕ. Τα ΗΑΕ, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα παγκοσμίως.

Ουσιαστικά, με αυτήν την κίνηση, η Ρωσία δηλώνει ότι «κλέβει» από τους αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ συν Αγγλία κλπ) την κύρια πηγή της δύναμής τους: χρυσό, πολύτιμους λίθους, πετρέλαιο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η χρηματιστηριακή αξία του δολαρίου που εκδίδει η Federal Reserve Bank, βασίζεται στον χρυσό. Όπως και τα περισσότερα νομίσματα παγκοσμίως, με μία εξαίρεση: το Ευρώ. Το ευρώ, δε βασίζεται στον χρυσό, αλλά στο δολάριο. Συνεπώς, η πορεία του δολαρίου, επηρεάζει ανάλογα την πορεία του ευρώ.

Εμπρόσθια όψη

Καθώς σε όλα τα νεοταξικά χαρτονομίσματα υπάρχουν κρυφοί και φανεροί συμβολισμοί της Καμπάλ και των Illuminati, είναι λογικό να θελήσω να ψάξω για ανάλογους συμβολισμούς. Άλλωστε, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν είναι… «νεοταξίτης» . Αν κι η άποψη αυτή έχει προκύψει από κάποιους νεοταξίτες πράκτορες που πληρώνονται για να παριστάνουν τους «Πατριώτες» αλλά ταυτόχρονα να προωθούν την νεοταξική προπαγάνδα (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) και από κάποια bots που έχουν πλαστούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Το πρώτο που βλέπει κάποιος, είναι οι σημαίες που βρίσκονται στο κέντρο. Πρόκειται για τις σημαίες των κρατών που ίδρυσαν τους BRICS: Brazil, Russia, India, China, South Africa (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική). Πίσω από την κάθε σημαία, βρίσκεται ένα εμβληματικό σύμβολο της κάθε χώρας:

  • Βραζιλία: Το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο
  • Ρωσία: Το Κρεμλίνο
  • Ινδία: Το Ταζ Μαχάλ
  • Κίνα: Ο παραδοσιακός κινέζικος δράκος
  • Νότιος Αφρική: Το αγαλμάτινο σύμπλεγμα που συμβολίζει την απελευθέρωση από το Απαρτχάιντ

Στο κέντρο, βρίσκεται ένα δωδεκάκτινο αστέρι, το οποίο κρύβει ιδιαίτερους αντινεοταξικούς συμβολισμούς:

  • Το 12 είναι ο ατομικός αριθμός του άνθρακα. Δηλαδή της βάσης της ζωής στον πλανήτη Γη, όπως αναφέρει σε σχόλιό του ο φίλτατος Διονύσης ( «Μποτίλια στο Πέλαγος» ) στο σχετικό άρθρο του Διoδότου (βλ. σύνδεσμο στην αρχή του άρθρου)
  • 12 επίσης, ήταν οι μαθητές του Χριστού (κι εδώ συμφωνώ με τον φίλτατο Διονύση), ενώ στο κέντρο του άστρου νοείται ο ίδιος ο Ιησούς
  • Το 12, υποδεικνύει την εμφάνιση της Τριαδικότητας στα 4 άκρα της Γης (Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση). Ουσιαστικά αναφέρεται στην επικράτηση και παγκόσμια κυριαρχία του Ορθοδόξου Χριστιανισμού.
  • Το 12 συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την επαναγέννηση σε έναν καινούργιο κύκλο, άλλης συχνότητας. Ουσιαστικά αναφέρεται στο τέλος του κύκλου της κυριαρχίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων και την Επαναγέννηση της εν Χριστώ Τάξης Πραγμάτων. Κάτι ανάλογο με τον ετήσιο κύκλο (12 μήνες) ή τον ακόμη μεγαλύτερο των 12 μπακτούν (βλ. Ημερολόγιο των Μάγιας).
  • Το 12 επίσης συμβολίζει την νέα πνευματική γέννηση σε ένα συνολικό επίπεδο.

Με απλά λόγια, πρόκειται για έναν χριστοκεντρικό πνευματικό συμβολισμό.

Ο αριθμός «100» είναι τοποθετημένος με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει την εικόνα μιας συνεχούς δεξιόστροφης ροής. Μια ενεργειακή ροή η οποία περνάει μέσα από το 100. Και δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του αριθμού στο προτεινόμενο αυτό τραπεζογραμμάτιο. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ ισχυρός και δείχνει:

  • Την εσωτερική πνευματική σοφία
  • Τη φιλοδοξία χωρίς την ανάγκη του υλισμού
  • Την ισχύ της Αγίας Τριάδος, όπου το 1 συμβολίζει τη Δημιουργό Αρχή (Θεό) και τα δύο 0 το Λόγο και το Άγιο Πνεύμα, υπονοώντας ότι ούτε ο Λόγος, ούτε το Άγιο Πνεύμα θα μπορούσαν να υπάρξουν, αν δεν υπήρχε η Δημιουργός Αρχή (1), αλλά ο συνδυασμός τους αποτελεί μια πανίσχυρη και αδιαίρετη Μονάδα (1+0+0=1).
  • Το 100, είναι ο ατομικός αριθμός του στοιχείου «φέρμιο» , το οποίο αποκαλείται «ακτινίδιο στοιχείο» διότι τα ηλεκτρόνια που κυκλώνουν το άτομο σχηματίζουν ένα δωδεκάκτινο αστέρι (βλ. εικόνα παρακάτω).
Τα ηλεκτρόνια στο άτομο του Φερμίου (πηγή: Wikipedia)

Στο χαρτί, είναι τυπωμένη η λέξη «souvenir» που σημαίνει «αναμνηστικό» , υποδηλωνοντας σαφώς ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα δεν έχει πραγματική αξία, αλλά μόνο αναμνηστική κι ότι ο κατέχων δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές με αυτό. Η λέξη είναι τυπωμένη στις γλώσσες των πέντε ιδρυτικών μελών των BRICS.

Οπίσθια όψη

Στην οπίσθια όψη, διακρίνονται οι σημαίες των υπό ένταξη χωρών (Αργεντινή, Ζιμπάμπουε, Βενεζουέλα, Μεξικό κοκ). Στο κέντρο, τα ονόματα των υπό ένταξη χωρών στην τοπική τους γλώσσα, σχηματίζουν μία… αρχαία ελληνική σπείρα. Το σχέδιο θυμίζει έντονα τον πασίγνωστο Δίσκο της Φαιστού. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι η σπείρα είναι δεξιόστροφη. Κι εδώ, όλα έχουν τη σημασία τους.

Η σπείρα, συμβολίζει:

  • Τον Δημιουργό Θεό.
  • Την αέναη κίνηση του σύμπαντος.
  • Τη ζωή, δεδομένου ότι το γονιδιακό μόριο (DNA) έχει μορφή σπείρας
  • Την περιπλάνηση της ψυχής ώσπου εκείνη να καταφέρει να καταλήξει στο κέντρο (θέωση)
  • Την προστάτιδα δομή ενός ιερού κόμβου
  • Τη δομή του Γαλαξία μας
  • Την ανερχόμενη πνευματική κυριαρχία
  • Τον «χρυσό αριθμό φ» που αποτελεί τη βάση της δομής των πάντων (βλ. Πυθαγόρας) δια του θεϊκού κάλλους

Εάν η κίνηση της σειράς ήταν αριστερόστροφη, θα σήμαινε ακριβώς τα αντίθετα. Είναι κάτι ανάλογο με το «τετραγαμάδιο» (αρχαία Ελλάδα) και την «σβάστικα» (Ναζί). Το τετραγαμάδιο συμβολίζει την ανερχόμενη πνευματική κυριαρχία που εισχωρεί στο πνευματικό Φως, ενώ η σβάστικα συμβολίζει την κατερχόμενη πνευματική κυριαρχία, εκείνη δηλαδή που εισχωρεί στο πνευματικό Σκότος.

Στο δεξιό μέρος, βλέπουμε την αποκαλούμενη ταινία ασφαλείας. Αυτήν την πέρασα από αρκετές δοκιμασίες, προκειμένου να διαπιστώσω αν μέσα της κρύβει κάτι το «περίεργο» :

Αυτό που βρήκα είναι ότι πρόκειται για μία απλή μπροσούρα ρωσικής τεχνοτροπίας, στην οποία αναγράφεται η αξία του χαρτονομίσματος κάθετα κι οριζόντια (βλ. κίτρινους ελλειψοειδείς κύκλους).

Τέλος, για εκείνους που δε γνωρίζουν από χαρακτική χαρτονομισμάτων, οι διαφόρων τύπων γραμμές που εμφανίζονται στις δύο όψεις, δεν είναι ούτε… «φολίδες» όπως έγραψε ένας ανόητος σε σχόλιο στο ιστολόγιο «Διόδοτος» , ούτε κάτι περίεργο. Είναι μία παλιά τακτική που χρησιμοποιείται στη νομισματοκοπεία προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες παραχάραξης.

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον τραπεζογραμμάτιο με μυστικιστικούς συμβολισμούς οι οποίοι είναι αντίθετοι με τους συμβολισμούς των τραπεζογραμματίων της ΝΤΠ και που ουσιαστικά υποδηλώνουν το τέλος της καμπαλιστικής κυριαρχίας και την αναγέννηση της εν Θεώ κυριαρχίας.

kanenazori.com 

 

22 σχόλια:

  1. ΑΡΕΤΗ. Η Αρετη των Ελλήνων.
    ΤΟΛΜΗ
    ΣΩΦΡΟΣΎΝΗ
    ΦΡΟΝΗΣΗ
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    Συγχαριτηρια Γιωργο Μεταξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δεν θα ζητήσω την συγγνώμη από τον συγγραφέα και από όποιον την ενστερνίζεται σχετικά με το ανόητος.
    Η άποψή σας είναι απόλυτα σεβαστή

    Αλλά ανόητος - ανόητοι αγαπητοί (σας θεωρώ) φίλοι κύριοι συνοδοιπόροι δεν είναι αυτός που δεν φυσάει το γιαούρτι όταν έχει καεί εφόσον μπορεί να δεί κάποιες λεπτομέρειες που πειράζουν.

    Ανόητοι ήταν αυτοί που πήγαν έστω και από σοβαρή ανάγκη να μπολιαστούν για το γήπεδο, για τη διασκέδαση, για την εργασία.

    Ανόητοι είναι όλοι όσοι μπαίνουν στη διαδικασία, έστω και από ανάγκη, να δεχθούν τα πάςς της εγκληματικής κυβέρνησης,

    Ανόητοι είναι όλοι όσοι βάζουν τον εαυτό τους και προστατεύουν κόμματα και ιδέες που σκοτώνουν ψυχές.

    Η σωτηρία μας εάν θα έρθει από κάποιον εδώ στη Γή, θα είναι δοσμένη στον επερχόμενο σωτήρα από τον Ιησού Χριστό και μόνον από αυτόν.

    Μην ξεχνάτε τους σωτήρες συμμάχους μας στον β παγκόσμιο πόλεμο που πρώτα μας λοιμοκτόνισαν και έπειτα μας βάλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας.

    Δεν θα ξανασχολιάσω το θέμα.
    Μια παρατήρηση έκανα στην αρχή σχετικά με τα σύμβολα.

    Για να νικηθεί ο διάβολος το χρήμα πρέπει να καταργηθεί και να ισχύει η εντολή του Χριστού
    "Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου". Μπορεί να γίνει και με αυτόν τον τρόπο των μπρίκς
    Θα φανεί το τί θα χτίσουν τα συγκεκριμένα τούβλα.

    Ότι είναι να γίνει θα γίνει

    Ο Θεός να μας συγχωρέσει . _

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια Στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 11:53

      Αγαπητέ αδελφέ,
      επειδή άσκησα πρώτος κριτική στην εκτίμηση που διατύπωσες για τα σύμβολα στο τραπεζογραμμάτιο, οφείλω να διαφοροποιηθώ απέναντι στην απόδοση χαρακτηρισμών, οι οποίοι δεν αρμόζουν στα πλαίσια ενός σοβαρού διαλόγου. Η αντιρήσεις πρέπει να διατυπώνονται με επιχειρήματα και όχι με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
      Κατά την γνώμη μου είσαι ένας καθόλα θετικός, φιλότιμος και νοήμων άνθρωπος, με αυξημένες κεραίες επαγρύπνησης, τις οποίες όμως θα ήταν χρήσιμο να εστιάσεις κάπως προσεκτικότερα, ώστε να αποβούν αυτές περισσότερο αποδοτικές.
      Συμφωνώ, ότι την σωτηρεία τού ανθρώπου μπορεί να επενεργεί μόνον η Θεία Χάρις. Γι αυτό και η εκκλησία χαρακτηρίσθηκε ως "η παράδοξος ενότητα αμαρτολών και Αγίων".
      Πλην όμως, είναι καθόλα θεμιτό και αναγκαίο οι άνθρωποι να συνασπιζόμαστε και να προσβλέπουμε στην προώθηση των κοινωνικών προβλημάτων και στην οργάνωση τού κοινού μας βίου. και οπωσδήποτε η μεταρρύθμιση στο σύστημα των παγκόσμιων σναλλαγών είναι θεμιτή και αναγκαία και εάν αυτή γίνει με ορθό τρόπο, μπορεί να αποψβεί θεάρεστος. Αυτές οι προσπάθειες όμως πρέπει να γίνονται πάντοτε με βάση την επίγνωση των ανθρώπινων μέτρων, διότι η αναγωγή κάποιου, ή κάποιων σε επίδοξους "σωτήρες" οδηγεί μοιραία σε ολοκληρωτισμό. Και δυστυχώς, δεν μπορώ να αποσιωπήσω, ότι ο πολυπολικός κόσμος, που προτείνουν οι BRICS, δεν μπορεί να στηρίζεται σε πλήρη έλεγχο των διεθνών συναλλαγών από ένα κέντρο, είτε αυτό λειτουργεί με τεχνητή νοημωσύνη, είτα αποτελείται από ένα όποιο κογκλάβιο. Όπως χαρακτηριστικά είχε διατυπώσει ο Άνσελμ Ρότσιλντ, ο πλήρης νομισματικός έλεγχος των συναλλαγών οδηγεί σε πλήρη κοινωνικό έλεγχο. Οπότε απαιτείται άκρα επαγρύπνηση. Και καλώς πράττεις που επαγρυπνείς.
      Η αναφορά τού όρου souvenir στο πρωτο τραποζογραμμάτιο των BRICS δεν με ενθουσίασε καθόλου. Τελικά τι εννούν με την αναγραφή αυτού τού όρου; Εάν εννοούν, ότι το ρευστό χρήμα θα καταντήσει ένα ενθύμιον τού παρελθόντος, ένα φτηνό σουβενίρ για αυτούς που περνούν σαν τουρίστες, διασχίζοντας αυτόν τον πλανήτη, όχι ως όντα Θείας Δημιουργίας, που είναι ριζωμένα στην μάνα γαία, τείνοντας προς τον ουρανό, αλλά ως ανέμελοι διερχόμενοι, που φωτογραφίζουν τα αξιοθέατα τής κατάντιας ενός ταλανιζόμενου περιβάλλοντος, θα με βρουν απέναντί τους.
      Στηρίζω άποφασιστικά την απρόσκωπτη κατάργηση τού δολαρίου στις παγκόσμιες συναλλαγές. Όχι όμως για να αντικατασταθεί αυτό από άλλο νόμισμα διεθνούς ελέγχου, αλλά αποκλειστικά για να προκύψουν ΕΘΝΙΚΑ νομίσματα, ευρισκόμενα υπό πλήρη έλεγχο τής εθνικής κοινωνικής βάσεως, τα οποία σαφώς είναι θεμιτό και σκόπιμο να υπόκεινται σε διαδικασία ενός αναγκαίου και φρόνιμου διεθνούς ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, όχι όμως ευρισκόμενα κάτω από ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ενός υπερεθμνικού κέντρου.
      Γράφεις επί πλέον:
      "Για να νικηθεί ο διάβολος το χρήμα πρέπει να καταργηθεί και να ισχύει η εντολή του Χριστού "Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου".
      Αυτό είναι αγαπητέ είναι μόνον η μια πλευρά τού ζητήματος. Και πρέπει η διατύπωση τέτοιων συλλογισμών, να γίνεται με πολύ προσοχή και σύνεση. Καθότι και η Συμμαχία Αντιδυνάμεων, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την σύμπραξη των BRICS, έχει υποσχεθεί μακροπρόθεσμα την πλήρη κατάργηση τού χρήματος. Αναμφίβολα οι πρώτες Χριστιανικές κοινότητες εφάρμοσαν την αρχή τής κοινοκτημοσύνης, όπως επιβεβαιώνεται από τα αρχαία κείμενα που βρέθηκαν στην Νεκρά Θάλασσα. Όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο χρήμα καθ' εαυτό, αλλά στο έλλειμμα αγάπης και αλληλεγγύης που κυριαρχεί. Όταν αποκατασταθεί η αγάπη, τότε το χρήμα δεν θα καταργηθεί, αλλά θα εκλείψει ως περιττό. Επί πλέον, στην τρέχουσα φάση, το χρήμα είναι το βασικότερο μέσον για την έμπρακτη εκδήλωση φιλανθρωπίας. Όταν το χρήμα δωρίζεται στούς πάσχοντας, πτωχούς και απόρους, τότε ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΤΑΙ. Εφόσον η φιαλανθρωπία εφαρμόζεται με περίσκεψη, ώστε να μην επιφέρει παθητικοποίηση και μη θεμιτή εξάρτηση.
      Επί πλέον αγαπητέ μου, εάν έγραψα κάτι σε προηγούμενο σχόλιο, που θα μπορούσε να αποτελέσει προσβολή προς το πρόσωπό σου, ζητώ εγκάρδια συγγνώμη.

      Διαγραφή
  3. Παλι εσενα βριζει;
    Ρε τι ψυχοπαθεια ειναι αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέει το άρθρο:

    "Στο παρελθόν, τόσο οι Άγγλοι, όσο κι αργότερα οι Ολλανδοί, έκλεβαν αχόρταγα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, σκλαβοποιώνυας τον ντόπιο πληθυσμό, με τους Ολλανδούς να εφαρμόζουν την πολιτική του λεγόμενου «Απαρτχάιντ» (Apartheid = διαχωρισμός). Πρόκειται επί της ουσίας για μια κουκλουξκλανικού τύπου κυριαρχία, η οποία έληξε το 1992"
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ / ΠΡΟΣΘHΚΕΣ


    1/ H γέννηση του πετροδολαρίου ----Richard Nixon

    Στις 15 Αυγούστου 1971, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον τερματίζει το νομισματικό σύστημα του Μπρέτον Γουντς μετά από ένα τέταρτο του αιώνα. Ακυρώνει την αξία του χρυσού του δολαρίου ΗΠΑ......και το δολάριο από τις 15 Αυγούστου 1971 και στο εξής είναι ένα χαρτί υγείας που βασιζoταν στην εμπορία (trading) πετρελαίου.

    2/ Έχοντας ζήσει στη Νότια Αφρική, (παντρεύτηκε εκεί και εκεί γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί) γνωρίζω πολύ καλά τη χώρα.

    Έτσι αρνούμαι λοιπόν τα σχόλια ότι οι λευκοί έκλεβαν όλο τον πλούτο των φτωχών Αφρικανών ,καθώς οι φτωχοί Αφρικανοί μετακινηθηκαν Νότια μόνο όταν οι Αfrikaners (κυρίως Ολλανδούς εποίκους) που έφτασαν πρώτoι στο Cape Town το 1652 /Νότια Αφρική.

    Οι Ζουλού ζούσαν στην ανατολική πλευρά (περιοχή Durban ) και οι Bushman προς τη Ναmimbia.

    Δεν ζούσαν μαύροι εκεί !! Η περιοχή ήταν άγρια, με ανέμους και εντελώς παγωμένη θάλασσα

    Μετακομίσανε Νότια πολλά χρόνια αργότερα (Oπως κάνουν ακόμη και σήμερα BOPΕIA !!) .

    Αυτό δεν είναι μια περίπτωση αποικισμού μιας αφρικανικής χώρας ( που επίσης έχω εμπειρία ) , αλλά είναι η περίπτωση δημιουργίας μιας χώρας από την αρχή και από τους Αfrikaners (οι Βρετανοί έφτασαν μετά).

    3/ Nelson Mandela : Δεν ήταν κομμουνιστής ! Ήταν κάπως αφού απελευθερώθηκε όπως o Kaddafi !!

    4/ Η εγκληματικότητα MONO στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν ο Φρέντερικ ντε Κλερκ ήταν πρόεδρος, λίγο πριν την άφιξη του Μαντέλα , ήταν 7 φορές χειρότερη από τη Νέα Υόρκη , (η οποία ήταν τότε η πιο εγκληματική πόλη στη Δύση).

    Σήμερα το έγκλημα είναι παντού καθώς ο Μαντέλα άνοιξε τα σύνορα και όλοι οι εγκληματίες από το Κονγκό , τη Νιγηρία κλπ μετακινήθηκαν Νότια !

    5/Σταματήστε να σκέφτεστε ότι οι εγκληματίες στη Νότια Αφρική σήμερα σκοτώνουν μόνο τους λευκούς !!! Σκοτώνουν τους πάντες, μαύρους ή λευκούς !! Τώρα αν αναμιγνύετε την κρίση της γεωργικής γης και τη δολοφονία των γαιοκτημόνων , αυτό είναι ένα άλλο πράγμα !........... αλλά KAI εδώ ο μάγος Putin έχει επίσης βάλει τα δάχτυλά του….15,000 Afrikaners εργάτες γης μετακινούνται τώρα στη Ρωσία

    6/ Ο δισεκατομμυριούχος Cyril Ramaphosa ναι είναι δύσκολος τύπος, αλλά ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί το χάος που δημιουργήθηκε στο RSA από τότε που πέθανε ο Μαντέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Κωνσταντίνε,
      ο πραγματικός ιστορικός ρόλος του Μαντέλα έχει μείνει σχεδόν αξεκαθάριστος. Γι αυτό, οι καλές και οι κακές γνώμες έχουν δημιουργήσει μόνο διχόνοιες έως τώρα. Ας το να πάει λοιπόν το θέμα. Εδώ , έχει μείνει αξεκαθάριστο και το πότε πέθανε (εξ ου και η ονοματοδωσία του "φαινομένου Μαντέλα"). Εγώ ακόμα θυμάμαι ότι είχα ακούσει στην δεκαετία του '80 ότι πέθανε στη φυλακή.
      Συμφωνώ ότι κτηνωδίες έγιναν και πάνω σε μαύρους και πάνω σε λευκούς. Η καμπάλ δούλευε το πρότζεκτ της από τότε, με προβοκάτσιες κ.ά. πολλά κόλπα.

      Διαγραφή
    2. Mandela - - - φίλε μου Κώστα, έχω δεί τον Μαντέλα δύο φορές.

      1/ Tο 1993 στο Αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. ( To Jan Smuts Airport τότε! …..Σήμερα O. R. Tambo International Airport).

      Ταξίδευα και o Mandela περίμενε να πάρει ένα αεροπλάνο σαν κανονικός πολίτης (αυτό είναι πριν γίνει πρόεδρος το 1994 ……KAI OXI TO 1992 ). Τον είχα χαιρετήσει και ήταν ευγενικός να με χαιρετησε πίσω.

      2/ Tο 1996 στο Durban, πολύ νωρίς το πρωί έκανα τζόκινγκ με έναν φίλο και o Mandela έκανε επίσης τζόκινγκ (με 2 σωματοφύλακες).

      "Καλημέρα κύριε Πρόεδρε" και μας χαιρετησε ευγενικά.

      “King's House” τοτε, σήμερα Dr. John Dube, στο Durban, (με τη ζεστή θάλασσα και τους καρχαρίες), είναι η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Νότιας Αφρικής και του Αντιπροέδρου όταν επισκέπτονται το KwaZulu-Natal (περιοχή των Zulu )

      HΤΑΝ ΚΑΛA KAI ΠOΛY ΖΩΝΤΑΝOΣ XA XA XA XA

      Διαγραφή
    3. Προς con
      Το ότι παντρεύτηκες εκεί, δε σημαίνει ότι γνωρίζεις τη χώρα. Η αδελφή μου, γεννήθηκε το 1973 στη Νότιο Αφρική κι έκτοτε ζει εκεί. Μάντεψε ποιος ξέρει καλύτερα τη Νότιο Αφρική: εσύ, εγώ ή η αδελφή μου;
      Όταν η αδελφή μου πήγε να τακτοποιήσει μια οφειλή ρεύματος, ο υπάλληλος αρνήθηκε. Τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν τη δέχεται κι εκείνος της απάντησε: "Δε φταίω εγώ που έχεις λάθος χρώμα δέρματος". Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι κύριε Con; Ένδειξη πολιτισμού ;
      Το σπίτι της αδελφής μου, το έχουν διαρρήξει 4εις φορές. Ζει στη βιομηχανική ζώνη του Heidelberg. Οι "λευκές συνοικίες" μένουν χωρίς νερό και ρεύμα πολλές φορές και για έναν ολόκληρο μήνα. Δήθεν ότι "χάλασαν" τα συστήματα.
      Κι επειδή δεν ανέχομαι εξυπνάδες, σε ρωτώ στα ίσια:
      Δουλοποίησαν οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί τους μαύρους, ναι ή όχι;
      Και πρόσεξε τι θα απαντήσεις...
      Ο" καημένος" ο δισεκατομμυριούχος Ramaphosa... Το καημενούλι... Αν είναι ανίκανος να κυβερνήσει, κακώς βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί "γλείφεις" τόσο πολύ ένα τομάρι....
      Τέλος η υπόθεση Μαντέλα...
      Πρώτον, διάβασε ξανά το ΣΩΣΤΟ βιογραφικό του Μαντέλα κι ύστερα πες μου αν ήταν κομμουνιστής ή όχι (το ANCYL) ήταν μια καθαρά κομμουνιστική οργάνωση) και
      Δεύτερον, ο πραγματικός Νέλσον Μαντέλα πέθανε στη φυλακή το 1980, είτε το θέλεις είναι όχι. Αυτός που εμφανίστηκε μετά ως Νέλσον Μαντέλα, ήταν ή σωσίας ή κλώνος. Ο ίδιος ο Μαντέλα πάντως δεν ήταν.
      Με λίγα λόγια, ο Μαντέλα ήταν ένα τσουτσέκι της ΝΤΠ. Ένας πλαστός "επαναστάτης".

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ CON,

      Κάποιος σου υπέδειξε (αρκούντως ευγενικά) πως το ''ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΔΑ'' είναι, αν μη τι άλλο, ενοχλητικό. Δες το πάλι, μήπως έχει δίκιο...

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Γιώργο,

      Πού είδεs ότι λέω κάτι διαφορετικό ;

      RSA-- Έχω ζήσει λίγο πριν, κατά τη διάρκεια των αλλαγών και μετά την άφιξη του Mandela στην εξουσία και στη συνέχεια έχω επιστρέψει χρόνια μετά το θάνατό του και ναι έχουν δει τη διαφορά ! Επίσης, σε αντίθεση με την αδερφή σας , έχω ζήσει στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Αφρικής και έχω ταξιδέψει για εργασία στις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες ! Γιατί συνεχίζω να ταξιδεύω στην Αφρική και μπορώ να δω τις διαφορές KAI ΕΠΟΜEΝΩΣ, ΕIΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛYΤΕΡΗ ΘEΣΗ ΑΠO ΑΥΤHΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡIΖΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡEΣ!

      ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠOΛΥΤΑ ΜΑΖI THΣ

      Aυτό έχω τονίσει ότι είναι κόλαση μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Μαντέλα και τις αφίξεις όλων των εγκληματιών της Μαύρης Αφρικής στην RSA.

      Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Νότια Αφρική ,κοντά στo Sandton , είχαμε πολλές φορές μάρτυρες εγκλημάτων !

      Πρώτα σκοτώνουν και μετά ληστεύουν ! Από αργά το απόγευμα δεν σταματήσαμε ποτέ στα φανάρια !!!

      Αντί να είσαι επιθετικοs, παρακαλώ διαβάσε ΞANA τι έχω γράψει!!!!

      QUOTE ,

      Σήμερα το έγκλημα είναι παντού καθώς ο Μαντέλα άνοιξε τα σύνορα και όλοι οι εγκληματίες από το Κονγκό , τη Νιγηρία κλπ μετακινήθηκαν Νότια !

      5/Σταματήστε να σκέφτεστε ότι οι εγκληματίες στη Νότια Αφρική σήμερα σκοτώνουν μόνο τους λευκούς !!! Σκοτώνουν τους πάντες, μαύρους ή λευκούς !! Τώρα αν αναμιγνύετε την κρίση της γεωργικής γης και τη δολοφονία των γαιοκτημόνων , αυτό είναι ένα άλλο πράγμα !........... αλλά KAI εδώ ο μάγος Putin έχει επίσης βάλει τα δάχτυλά του….15,000 Afrikaners εργάτες γης μετακινούνται τώρα στη Ρωσία

      6/ Ο δισεκατομμυριούχος Cyril Ramaphosa ναι είναι δύσκολος τύπος, αλλά ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί το χάος που δημιουργήθηκε στο RSA από τότε που πέθανε ο Μαντέλα

      Unquote,

      Επίσης, η προσωπική σoυ γνώμη για τον Μαντέλα, είναι δική σoυ, αλλά πραγματικά δεν δίνω δεκάρα, γιατί o Mandela ήταν στο μάτι των ΗΠΑ, λόγω των φιλιών με τον Kadhafi και άλλους anti-deep state !! FACT !
      TO ANC (African National Congress) μέχρι το 1993 χρηματοδοτήθηκε από τον Καντάφι.
      ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟ EMAIL (AN ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΛΝΕΙ), ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΑ ΜΕ Φ.ΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΝΤΑΦΙ, ΑΡΑΦΑΤ, KENNEDY JNR κ.ά.

      Έλεγαν επίσης ότι είναι ελεύθερος Μασόνος !! ΠOΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟYΣΕ ΝΑ HΤΑΝ; OΤΑΝ HΤΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚH ΤΟ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΟ ΜEΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩHΣ ΤΟΥ;;; THINK !!

      Διαγραφή
    6. Πάντως, συμφωνώ κι εγώ ότι το πακετάκι "μαντέλα" (σωσίας ή κλώνος του δολοφονηθέντος το '80) είναι από τα πρώτα πρώτης τάξεως νεοταξικά πακετάκια, πρώιμο BLM, διεθνιστική ρέπλικα (αριστερή) με δήθεν επαφές με άλλους επαναστάτες ηγέτες.

      Διαγραφή
    7. Nelson Mandela meets Libyan leader, Muammar Gaddafi

      https://youtu.be/umgMDJIpkn0

      Nelson Mandela on Palestine

      https://youtu.be/HJcGTjAFGjk

      Nelson Mandela & Fidel Castro: A Video You Won't See on the Evening News

      https://youtu.be/0Abqg7iNab8

      SOUTH AFRICA: YASSER ARAFAT MEETS NELSON MANDELA

      https://youtu.be/pYOLbScl3D4

      Nelson Mandela fights Muhammad Ali

      https://youtu.be/RB62qGzer0I

      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      ΚΩΣΤΑ,

      Μπορείs να φανταστείs τι θα είχε συμβεί αν ο Μαντέλα είχε πεθάνει στη φυλακή τη δεκαετία του 1980;;;

      Η Νότια Αφρική ήταν τότε μια πυρηνική δύναμη , ένας εμφύλιος πόλεμος θα είχε ξεκινήσει , και ο Πρόεδρος Botha το έπαιζε πολύ ασφαλές με τον χειρισμό του Μαντέλα, επειδή οι λευκοί ήταν μια μειοψηφία.

      Οργάνωσε διεθνείς personalities για να τον επισκεφθούν , το φαγητό του ελέγχονταν πάντα και απλά είχαν ξεκινήσει οι ταραχές του Σοβέτο …..και το δυτικό κίνημα ενάντια στο apartheid ήταν πολύ δυνατό.!!

      Ένας από τους λόγους των τεράστιων προβλημάτων εγκληματικότητας είναι ότι η γενιά του Σοβέτο απέφυγε να πάει στο σχολείο /να εκπαιδευτεί, οπότε έχειs μια γενιά εγκληματιών που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά και που δεν έχουν τίποτα να χάσουν …….

      Διαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 11:55

    Σημαντική ανάρτηση με αξιόλογους εντοπισμούς από τον φίλτατο Γιώργο.
    Στην ανάρτησή του αποδίδει και την σωστή ερμηνεία τού όρου souvenir, που σημαίνει ενθύμιον, σε αντίθεση προς την δική μου ερμηνεία σε προηγούμενη ανάρτηση, η οποία προέκυψε από σύγχυση τού όρου souvenir με τον όρο souverain, που σημαίνει κυρίαρχος και αυτόνομος. Προσωπικά, θα προτιμούσα με χίλια να αναγράφεται στο τραπεζογραμμάτιο souverain αντί souvenir. (Πρόσεξα την διαφορά γραφής τότε, αλλά θεώρησα αφελώς σχολιάζοντας, ότι επειδή η Γαλλία δεν συμμετέχει στους BRICS, ο αναγραφόμενος όρος είναι μάλλον απόδοση τού souverain σε κάποια άλλη γλώσσα).
    Έχω δηλώσει ήδη περισσότερες φορές, ότι στηρίζω αποφασιστικά την προσπάθεια των BRICS για την κατάργηση τού δολαρίου. Πλην όμως, διατηρώντας το αναφαίρετο δικαίωμα για πλήρη και ανυποχώρητη επαγρύπνηση άνευ όρων και εκπτώσεων, οφείλω να θέσω το ερώτημα, κατά πόσο είναι επαρκής για την απελευθέρωση των ανθρώπων η εγκαθίδρυση ενός νομίσματος, το οποίον στηρίζεται σε πραγματικές αξίες, αλλά πέραν τούτου έχει αποκλειστικά ηλεκτρονική μορφή, ελεγχόμενη από ένα υπερκείμενο κέντρο, καταργώντας πλήρως το ρευστό χρήμα.
    Παρακολουθώ από καιρό τις παρεμβάσεις με διάφορα βίντεο ανθρώπων αναμφιβόλου καλής θελήσεως, τούς οποίους εκτιμώ, όπως ο Νικόλαος Αναξίμανδρος και ο Μιχαήλ Φιλιππίδης και άλλοι, οι οποίοι φαίνονται να διαθέτουν κάποια πρόσβαση σε μη συνήθη ενημέρωση, χωρίς όμως ποτέ να έχουν κατονομάσει τις πηγές τους. Βάσει τέτοιου είδους αναφορών για το QFS, την αξιοπιστία των οποίων δεν αμφισβητώ, γινόταν μνεία, ότι δίπλα στο επερχόμενο ηλεκτρονικό χρήμα, θα διατηρούταν και το ρευστό. Στην πορεία όμως οι αναφορές γίνονται πλέον στην βάση τής αποκλειστικής κυριαρχίας τού ηλεκτρονικού χρήματος. Εδώ οφείλω να παρατηρήσω σχετικά, ότι το ηλεκτρονικό χρήμα προωθεί με γοργούς ρυθμούς και η καμπάλ, ως μέσον πλήρους ελέγχου. Δυστυχώς το επιχείρημα, που προβάλλουν οι θιασώτες τού QFS για την σκοπιμότητα τής κατάργησης τού ρευστού, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ισχυρίζεται η καμπάλ και εστιάζεται στην πάταξη τής εγκληματικότητος και τής διαφθοράς. Και διερωτώμαι χωρίς περιστροφές: Δεν υπάρχουν άλλα μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που στηρίζεται στην χειραφέτηση, συνειδητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών μέσω της απελευθέρωσης τής παιδείας και τής δημόσιας ενημέρωσης από οργανωμένους μηχανισμούς συνειδησιακής χειραγώγησης, για την επίτευξη αυτών των στόχων;
    Το QFS υπόσχεται την καθιέρωση τής εγγύησης ενός επαρκέστατου εισοδήματος για αξιοπρεπή επιβίωση όλων χωρίς όρους, μέτρο το οποίον επικροτώ εγκάρδια. Πλην όμως, η καθιέρωση αυτού τού μέτρου, εκτός από ορθή σε κοινωνική βάση, αλλά και αναγκαία, ως μέτρο επιστροφής όσων κατέκλεψε στην πορεία τού χρόνου η καμπάλ από τούς δικαιούχους παγκοσμίως, είναι πλέον ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Διότι η ανάπτυξη τής παραγωγικότητος έχει φθάσει πλέον τέτοιους ρυθμούς με την καλπάζουσα ανάπτυξη τής τεχνολογίας, ώστε πλέον η εργασία μπορεί να καταστεί εθελοντική. Οπότε στην περίπτωση, που απελευθερώνονται παραγωγικά υποκείμενα από τον παραγωγικό κύκλο, προκύπτουν δυο δυνατότητες. Είτε βάναυση επιβολή αποπληθυσμού, από την καμπάλ που θεωρεί τούς ανθρώπους σκλάβους της, είτε καθιέρωση παροχής εισοδήματος χωρίς όρους, εφόσον δεν μπουν σε ακατάσχετη λειτουργία οι κρεατομηχανές.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Διονύση,
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Θα γράψω εδώ μόνο το εξής:
      Η ψηφιοποίηση των πάντων, αναγκαστικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ψηφιακό νόμισμα. Έτσι κι αλλιώς, τα ποσά που αναγράφονται στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, είναι απλοί αριθμοί χωρίς καμία πραγματική οικονομική αξία από τη στιγμή που δεν μετατρέπονται σε χαρτονομίσματα. Όταν πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές συναλλαγές, επί της ουσίας κάνουμε χρήση ενός ψηφιακού ευρώ.

      Διαγραφή
  6. Μποτίλια στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 19:49

    Συνέχεια προηγούμενο...

    Συνεχίζω τον σχολιασμό με μια τοποθέτηση σε πολύ κεντρικό ζήτημα, που έθεσε σε σχόλιό του ο φίλτατος Γιώργος. Αυτό αφορά την εκτίμηση, ότι εφ' όσον δεν είναι δυνατόν, αλλά θα συμφωνήσω, επίσης ότι αυτό δεν είναι επί πλέον ούτε σκόπιμο, ή χρήσιμο, να σταματήσουμε την τεχνολογική εξέλιξη σε ψηφιακό επίπεδο, αυτή οδηγεί εκ των πραγμάτων στην πλήρη εγκατάσταση τού ψηφιακού χρήματος και την κατάργηση τού ρευστού, οπότε δεν υφίσταται άλλη δυνατότητα από το να την αποδεχτούμε. Όπως ορθά γράφει ο Γιώργος, η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών συντελείται ήδη σε ψηφιακή βάση, με την μεταφορά ποσών από τραπεζικές κάρτες σε σκληρούς δίσκους ταμειακών μηχανών, από τούς σκληρούς δίσκους ταμειακών μηχανών στους σκληρούς δίσκους υπολογιστών στα λογιστήρια των επιχειρήσεων και από μεταβίβαση ποσών μεταξύ τραπεζών με ηλεκτρονική μορφή. Στις πλείστες των περιπτώσεων το πορτοφόλι εδράζεται σε κάποιον δορυφόρο και τα ΑΤΜ δεν είναι παρά το κατάλοιπο μιας εποχής, που βήμα προς βήμα πνέει τα λοίσθια. Και μπορεί μεν αυτή η παρατήρηση να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα εχέφρονα άνθρωπο, αλλά καλώς ή κακώς, ουδόλως επαρκεί αυτή για να κλείσουμε την προβληματική σχετικά με το ηλεκτρονικό χρήμα. Ακόμη περισσότερο ανεπαρκής είναι αυτή, στην κατεύθυνση τής αποτίμησης τού QFS ιδεικά.
    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στα πλαίσια τού ισχύοντος συστήματος συναλλαγών SWIFT, ο τραπεζικός λογαριασμός οποιουδήποτε, δεν ανήκει στον ίδιον, αλλά στην τράπεζα (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) που αυτός είναι καταχωρημένος. Αυτοί που έχουν κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ αυτός, αλλά τούς έχουν παραχωρηθεί από τις εκάστοτε τράπεζες, το δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Επί πλέον, για τα ποσά, τα οποία βρίσκονται εντός ενός λογαριασμού, η τράπεζα παρέχει εγγυήσεις μέχρι ένα περιορισμένο ανώτατο ποσό. Σε περίπτωση πτώχευσης τής τράπεζας, ο δικαιούχος, χάνει όσα χρήματα ξεπερνούν το ποσό αυτό. Επί πλέον, είναι γνωστό, ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να έχουν στην ιδιοκτησία τους μόνον ένα πολύ μικρό μέρος των ποσών που διακινούν. Οι δανειοδοτήσεις γίνονται βασικά μέσω παραγόμενου χρήματος εκ τού μηδενός , χωρίς αντίκρισμα, το οποίον μπορεί να αντιστοιχεί το πολύ στις αξίες των υποθηκών των δανειοληπτών, ενώ τα αντίστοιχα αξιακά αντικείμενα κατέχουν οι τράπεζες υπό μορφήν υποθήκης και όχι εμπραγμάτως.
    Άρα εμπράκτως, κατέχει ο καθείς αποκλειστικά πραγματικό χρήμα, μόνον με το ρευστό που διαθέτει στην τσέπη του, στο ταμείο του, στο συρτάρι του, ή στο στρώμα του. Τα υπόλοιπα αποτελούν απλά λογιστικά μεγέθη, στα οποία κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση, για να συναλλάσεται. Πλην όμως, ακόμη και το πραγματικό, ρευστό χρήμα δεν ανταποκρίνεται σε υπαρκτή, άμεση αξία, όπως πχ. ο χρυσός, επειδή είναι νόμισμα, δηλαδή ενσωματώνει υπόσχεση τής αρχής που εξέδωσε, να το ανταλλάσσει παλαιότερα με χρυσό και σήμερα με κοπανιστό αέρα. Πέραν ότι και αυτό που νομίζουμε, ότι εκπροσωπεί το νόμισμα, υπόκειται στην πληθωριστική επίδραση κάποιων οικονομικών διαδικασιών. Μέσα από αυτό το πρίσμα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, κλάφτα Χαράλαμπε. Εφόσον έχω μόνον φούσκες στην διάθεσή μου, σε τι διαφέρει να αποκτήσω φούσκες μιας άλλης μορφής. Όμως τα πράγματα δεν έχουν καθόλου έτσι, δεδομένου ότι έχει μεγάλη διαφορά, το να πει κάποιος, δάνισέ μου δέκα ευρώ, για να φάω μια τυρόπιτα, από το να πει, δάνισέ μου λίγο το χέρι σου, μετά την επιβολή κάποιου χαράγματος.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 21:00

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Για να εξηγούμαι:
    Δεν πρεσβεύω, ότι το ρευστό χρήμα είναι αφ' εαυτού ικανό να εξασφαλίσει κάποιο είδος ανεξαρτησίας στα μέλη μιας κοινωνίας, ούτε η πλήρης επικράτηση τού ψηφιακού χρήματος συνεπάγεται αναγκαστικά την επιβολή κάπου είδους ψηφιακής φυλακής. Πλην όμως, οφείλουμε να θέσουμε το ερώτημα, κατά πόσον η πλειοψηφία των κοινωνικών ακτιβιστών, που επέκρινε με έμφαση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, την κατάργηση τού ρευστού χρήματος, είναι κάποιοι ρομαντικοί και προσκολλημένοι στο παρελθόν καχύποπτοι αντιρρησίες, που μάχονται εναντίον ανεμόμυλων, ή κατά πόσον, ο εν λόγω σκεπτικισμός ανταποκρίνεται σε πολύ σοβαρές ζυμώσεις, με απτά επικίνδυνες συνέπειες, που δρομολογούνται.
    Κατά την περίοδο τής ανάπτυξης τού εργατικού κινήματος κατά τον προπερασμένο αιώνα, που αμφισβητούσε την καπιταλιστική εκμετάλλευση υπό μιαν σκοπιά, εμφανίστηκε η κίνηση των λεγόμενων “Λουδιστών”. Αυτοί κατέστρεφαν τις μηχανές των εργοστασίων, σκοπεύοντας να ανακόψουν την εκμετάλλευση των εργατών. Φρονώ όμως, ότι δεν ανήκω σε αυτούς, που διακατέχονται από τέτοιου είδους παιδαριώδεις παρορμήσεις. ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΟΥΝ, Η ΤΙΣ ΣΥΝ¨ΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ, ΕΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΞΕΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ.
    Στην περίπτωση τής κατάργησης τού ρευστού χρήματος, που πασχίζει να επιβάλλει η καμπάλ, δεν χρειάζεται να γίνει συγκεκριμένη αναφορά, καθότι το φαινόμενο έχει αναλυθεί επαρκώς και ποικιλοτρόπως. Στην περίπτωση όμως τού QFS, η αντίστοιχη προβληματική δεν είναι διόλου ξεκαθαρισμένη. Υπάρχουν μόνον σχετικές εξαγγελίες από διάφορα μέρη, οι οποίες δεν είναι ενιαίες ούτε κωδικοποιημένες σε μια γραπτή πλατφόρμα, πλην τής διατύπωσης των νόμων NESARA και GESARA. Επίσης υπάρχουν υφιστάμενες ρυθμίσεις από τούς BRICS, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε ρευστή βάση συγκρότησης και στους οποίους συμμετέχουν κράτη με άκρως αμφίβολη εσωτερική πολιτική, όπως η Κίνα. Κατά συνέπεια η σχετική επαγρύπνηση, γι όσους δεν πιστεύουν σε a priori (εκ των προτέρων) σωτήρες, δεν είναι μόνον αυτονόητη, αλλά και επιβεβλημένη. Κατά πόσον, αυτή η επαγρύπνηση μπορεί να προσλάβει διαστάσεις σκεπτικισμού, αυτό μπορεί να καθοριστεί από μια βαθύτερη μελέτη των υπαρχόντων δεδομένων, καθώς και από τις μελλοντικές εξελίξεις. Αυτό αρμόζει να γίνεται χωρίς ανούσιες φοβίες, χωρίς αρνητική σκέψη και χωρίς να εγείρονται εμπόδια στην δράση τής Συμμαχίας των Αντιδυνάμεων, που αντιμάχεται την καμπάλ.
    Σε κάποια προηγούμενα σχόλιά εδώ, έχω καταγράψει στο παρελθόν κάποιες προϋποθέσεις, που θεωρώ στοιχειώδεις, για την εγγύηση και χειραφέτηση των μελών μιας κοινωνίας (διανομή εύφορης γης, κλπ.). Δεν θα το επαναλάβω τώρα, διότι μια ενδελεχής αναφορά, προϋποθέτει την εκπόνηση των βασικών αξόνων ενός καταστατικού χάρτη, διαδικασία που απαιτεί άλλα δεδομένα χώρου και χρόνου. Τώρα θα σταθώ μόνον σε κάποιες βασικές πλευρές τού QFS, εκκινώντας από κάποιες σχετικές εξαγγελίες, που αξιολογώ ότι είναι καθοριστικής σημασίας.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μποτίλια στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 22:33

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Ευχαρίστως, να ξεκινήσω με την υπόθεση εργασίας, ότι οι ιθύνοντες τού QFS διέπονται από τις αγνότερες των προθέσεων. Πλην όμως αναφορικά με το ζήτημα τής κατάργησης τού ρευστού χρήματος, βαδίζουν σε κάθε περίπτωση επάνω σε πολύ λεπτό πάγο, καθότι η αντίστοιχη προβληματική προσέκρουσε από τα μέσα τής δεκαετίας του '80 σε δριμεία κριτική, με αφετηρία το ΙΓ΄ κεφάλαιο τής Αποκαλύψεως τού Ιωάννου, που γίνεται αναφορά στο “χάραγμα”. Αλλά δυστυχώς, αυτή η προβληματική δεν σταματάει εκεί. Ο Ιωάννης αποκαλύπτει στα πλαίσια τής Προφητείας, ότι κατά τα πρώτα τριάμισι χρόνια ο αντιχρηστάκης θα είναι μειλίχιος και θα καταστεί όχι μόνον δεκτός, αλλά και προσφιλής από την πλειοψηφία. Πριν ξεσκεπάσει στα επόμενα τρία και μισό έτη το πραγματικό του πρόσωπο. Κατά συνέπεια η επιβολή μιας πολιτικής, που θα επιτύχει κοινή δημόσια αποδοχή σε πρώτη φάση, δεν βρίσκεται εν δυνάμει εκτός των ορίων τής “Αποκαλύψεως”. Και όσο αφορά την σοβαρότητα τού κειμένου, μπορεί να μην ισχύει το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Κατά συνέπεια, το μέτρο που κρίνεται η όποια θέσπιση νέων ρυθμίσεων, που συνδυάζεται με την πλήρη κατάργηση τού ρευστού χρήματος, δεν μπορεί να στηρίζεται μόνον στο κατά πόσο οι νέες ρυθμίσεις που θα καθιερωθούν, θα επιφέρουν σημαντική χαλάρωση και κατά πόσο αυτά θα τύχουν ευρείας αποδοχής, αλλά καθοριστικός ως προς την ποιότητά τους θα είναι ο τρόπος επιβολής τους καθώς και τα περιθώρια ανεξαρτησίας και χειραφέτησης των ανθρώπων που αυτά θα εξασφαλίζουν. Ή για να το εκφράσω με τον αντίστοιχο πολιτικό όρο, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ.
    Κάποιοι θιασώτες τού QFS μάς πληροφόρησαν, ότι οι συναλλαγές στα πλαίσιά του θα γίνονται μέσω μιας κινητής συσκευής, που θα παραχωρηθεί σε όλους τούς πολίτες , μέσω τις οποίας θα λειτουργεί ο προσωπικός λογαριασμός τους. Πλην όμως η απόσταση μεταξύ μιας κινητής συσκευής και στο “εμφύτευμα” ή “χάραγμα” μέσω ακτινοβολίας στο δέρμα, είναι δυο τσιγάρα δρόμος, ακόμη και γι αυτούς που πέτυχαν να κόψουν το κάπνισμα.
    Επί πλέον μάς πληροφορούν, ότι το υπόλοιπο τού ποσού, που θα κατατίθεται στον προσωπικό λογαριασμό μηνιαίως, που δεν έχει ξοδευτεί, θα σβήνει αυτομάτως και θα χορηγείται εκ νέου νέο ποσόν. Άρα δεν θα είναι δυνατή η όποια αποταμίευση. ΟΙΠΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΜΒΑΣΜΑ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μποτίλια στο Πέλαγος10 Σεπτεμβρίου, 2023 22:34

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Και για γίνω σαφής:
    Στηρίζω την κατάργηση τού SWIFT χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Συμπαθώ εν πρώτοις την καθιέρωση τού QFS και θεωρώ ταυτοχρόνως απαραίτητη την καθιέρωση μέτρων χαλάρωσης, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ο παγκόσμιος πληθυσμός από την καταταλάνιση, που τού έχει επιβάλλει η καμπάλ. Όμως δεν έχω πειστεί στο ελάχιστο, για την φρονιμότητα των μέτρων, που εξαγγέλλονται από διάφορες, μη επίσημα πιστοποιημένες, πλευρές.
    Θεωρώ αδόκιμο να γίνεται η ψυχολογική προετοιμασία των ανθρώπων για την αποδοχή τού QFS με τρόπο, που δεν είναι υπεύθυνα κατωχειρωμένος. Θεωρώ, ότι η διαδικασία τής αφύπνισης ενάντια στα δεσμά τής καμπάλ είναι φρόνιμο και χρήσιμο να γίνεται από τον οποιονδήποτε καλοθελητή ιδιώτη. Αυτό όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ. Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία να γίνεται από ιδιώτες (την καλή θέληση των οποίων δεν αμφισβητώ) χωρίς να κατονομάζουν υπεύθυνα και συγκεκριμένα τις πηγές από τις οποίες αντλούν ενημέρωση. Ως επίσημος εκπρόσωπος τού QFS παρουσιάζεται ο Charlie Ward. Δεν αντιλέγω, συμπαθέστατος ο άνθρωπος και από ότι λέγεται έχει αναπτύξει και σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα. Ας το προστατεύει η Παναγιά σε κάθε του βήμα. Πλην όμως, για να παρακολουθήσει κάποιος τις ακατάσχετες παρουσιάσεις του, χρειάζεται υπομονή ελέφαντα. Δεν μπορούν να βρουν κάποιον, για να μάς εξηγήσει με λίγα λόγια και μεστά, τι προγραμματίζουν στο QFS;
    Όσο αφορά το επιχείρημα, ότι έτσι κι αλλιώς η ανάπτυξη τής ψηφιακής τεχνολογίας θα οδηγήσει αυτόματα στην κατάργηση τού ρευστού χρήματος, δεν νομίζω ότι διαφέρει αυτό ποιοτικά από τον ισχυρισμό, ότι έτσι κι αλλιώς παρακολουθούν το κάθε βήμα μας με τα κινητά τηλέφωνα, οπότε τι θα αλλάξει με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες;
    Ας επαγρυπνούμε λοιπόν, διότι μετά την καφέ καραμέλα, ακολουθεί και το καφέ χαλίκι.
    Και επειδή έχω χρηματίσει περισσότερες δεκαετίες βλαξ, σκέφτομαι να ξεκινήσω σιγά σιγά να το περιορίζω.
    Φυσικά κάθε θετικό βήμα θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΝΞΙΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέρος 1ο

    @Μποτίλια,

    Αγαπητέ Διονύση, μας έχει "ταλανίσει" εδώ και πολύ καιρό το θέμα του QFS και το έχουμε ξανασυζητήσει σε αυτό το blog. Ως γνωστόν και πρέπον, οι απόψεις μπορεί να αλλάξουν ανάλογα τις συγκυρίες και τις εκάστοτε διαμορφωμένες συνθήκες.

    Έρχομαι λοιπόν, να σου ενισχύσω όσο μπορώ το αίσθημα της αμφιβολίας, προσδοκώντας τελικά να ΙΣΧΥΟΥΝ τα του QFS.

    Αρχικά υπάρχει μια "ύποπτη" σύνδεσή του με τον Charlie Ward. Υποτίθεται ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένα είδος εκπρόσωπου (;) "αυτών" που το διαχειρίζονται (οι οποίοι ποιοι είναι ;). Το παρελθόν του σε "θρησκευτική σέκτα" εμένα τουλάχιστον ΔΕΝ με βάζει απαραίτητα απέναντί του. Βέβαια, ΔΕΝ ισχυρίζομαι το ότι οι "πίσω" κρύβονται είναι αναληθές, αλλά ούτε και βέβαιο !! Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πρέπει να γίνεται στα ΚΡΥΦΑ. Γίνεται όμως ;

    Το QFS μπαίνει μέσα σε έναν "αχταρμά" με med beds, ανελίξεις, απελευθερώσεις κλπ, πράγμα που όσο αφορά εμένα ΔΕΝ θα έπρεπε. Άλλο το οικονομικό και άλλο τα υπόλοιπα. Βέβαια, ΣΙΓΟΥΡΑ συνδέονται, διότι στον σημερινό υλικό κόσμο ΔΕΝ μπορείς να απελευθερωθείς αν είσαι οικονομικά δέσμιος. Συνεπώς σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα έπρεπε να μας απασχολεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η οικονομική απελευθέρωση.

    Επίσης, και μόνο που αυτές οι πληροφορίες είναι ελεύθερες να τις δει ο οποιοσδήποτε, είναι ύποπτο. Εσύ τι λες ; Λες να άφηναν οι ανάποδοι πληροφορίες που μιλούν για οικονομική απελευθέρωση να είναι ελεύθερες στο διαδίκτυο τους ;

    Ας δεχτώ (και ειλικρινά το ΘΕΛΩ), προς στιγμήν, ότι τα παραπάνω αληθεύουν. Κάποιος κάπου κάποτε θα μου βάλει άυλο χρήμα στο λογαριασμό μου και θα έρθει να μου πει «αγορίνα μου, επειδή γ@μιόσουνα τόσες χιλιάδες χρόνια, ήρθε η ώρα να ζήσεις τη ζωή σου». Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα πέσει στην παγίδα, θα πάρει αυτό το άυλο χρήμα και θα αρχίσει να ξεσαλώνει και να σκορπά αδιακρίτως, διότι δεν έχει την ΠΑΙΔΕΙΑ να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ για αυτού του είδους την ελευθερία ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Θα πάρει λοιπόν, το χρήμα, θα αρχίσει να αγοράζει ΥΛΙΚΑ αγαθά, σπίτια, αυτοκίνητα κλπ και θα νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος. Το σημαντικότερο είναι ότι θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ !! Αφού έχω λεφτά γιατί να πάω να δουλέψω ; μ@λ@κ@ς είμαι; Έτσι, θα «βγουν» στην επιφάνεια όλα τα εγωιστικά ένστικτα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Δηλαδή όλοι μας θα πάρουμε αέρα κοπανιστό από έναν λογαριασμό και θα αγοράσουμε κάτι υλικό, το οποίο δυνητικά έχει αξία ΚΑΙ σε υλικό χρήμα. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά κάτι μου βρωμάει εδώ.

    Συνεχίζεται …

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέρος 2ο

    Επιπρόσθετα, η έξυπνα στημένη παγίδα θα έχει φροντίσει να καταργήσει τις συντάξεις, την δημόσια υγεία, τις δουλειές και ό,τι μας δίνει τη δυνατότητα να παράξουμε χρήμα. Τι να τα κάνουμε όλα αυτά από τη στιγμή που θα έχουμε δωρεάν med beds (ο "αχταρμάς που λέγαμε) και τρελά πολλά άυλα λεφτά στους λογαριασμούς μας ; Εύκολα και με τη ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ μας, όλα αυτά θα καταργηθούν. Το τυράκι είναι για ακόμα μια φορά το χρήμα. Και μάλιστα το δεχτήκαμε με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ μας !!!

    Το θέμα μας είναι ότι μετά από λίγο (κάποια χρόνια), θα έρθει ξανά αυτός ο κάποιος που μου τα έδωσε και θα μου πει «αγορίνα μου, περνάς καλά ; θέλω τα άυλα λεφτά μου πίσω. Σου το είχα πει από την αρχή ότι ήταν δανεικά αλλά δεν πρόσεξες τι συμφώνησες. Τα πήρες ; Τα θέλω πίσω !! Και όχι μόνο το χρήμα, αλλά και ό,τι υλικό αγόρασες με αυτό το άυλο χρήμα !! Και να σου πω και κάτι ρε αγορίνα ; από αυτή τη στιγμή σου κόβω την πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Ό,τι είχες εκεί μέσα ξέχνα το. Εγώ στο έδωσα, εγώ στο παίρνω».

    Το παραπάνω είναι ένα ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ σενάριο, επειδή έχει γίνει γνωστό ότι ο διαχειριστής του QFS είναι Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα κατοικοεδρεύει στον Κβαντικό Υπολογιστή, ο οποίος είναι "κάπου εκεί πάνω" !!!

    Έχω δει παρουσίαση του QFS και ομολογώ έχω ΤΡΟΜΑΞΕΙ. Τα όρια μεταξύ του QFS και αυτού του "πράγματος" που θέλει να επιβάλλει η ΝΤΠ είναι ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ. Ελπίζω (γιατί δεν είμαι σίγουρος) ότι αυτό που θα ισχύσει στο QFS θα είναι ότι ο λογαριασμός θα ανήκει σε ΕΜΕΝΑ και ΟΧΙ στην τράπεζα (που ισχύει στο σημερινό σύστημα, αλλά και στο σχέδιο της ΝΤΠ για το ψηφιακό νόμισμα). Αν αυτό αληθεύει, τότε ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Διότι σε έναν λογαριασμό ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, κανείς δεν έχει λόγο για τίποτε και ό,τι ανέφερα παραπάνω απλά ΔΕΝ ισχύει.

    Επίσης θα ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει εναλλακτική (back up plan) για το τι θα συμβεί αν αυτός ο κβαντικός υπολογιστής τεθεί εκτός λειτουργίας. Αυτό ΔΕΝ αποκλείεται, διότι καλή η τεχνολογία, αλλά ρωτήσαμε τον Ήλιο ; Θα υπάρχουν και μετρητά ;

    Αυτά τα ολίγα, για να συμβάλλω στην συζήτηση και στον προβληματισμό. Και για να μην παρεξηγηθώ, ΕΠΙΘΥΜΩ την εφαρμογή του QFS από τη στιγμή που οι προθέσεις αυτών που θα το εφαρμόσουν είναι ΑΓΝΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ. Επίσης ΕΠΙΘΥΜΩ την κατά συρροή χρήση των med beds, όπως και όλων των κρυφών τεχνολογιών.

    Έρρωσο

    Διός Κούρος

    ΥΓ Αν θυμάσαι, ο Φίλτατος Κώστας έχει αναρτήσει και σχετικό μου άρθρο. Αυτά που γράφω εκεί ακόμα ισχύουν στο μυαλό μου. Αυτό που έχει αλλάξει προς το ΘΕΤΙΚΟ είναι οι προϋποθέσεις εφαρμογής του QFS, οι οποίες όσο περνά ο καιρός γίνονται κατά κάποιο τρόπο πιο ξεκάθαρες, κυρίως από πληροφορίες. Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ όμως ακόμα υπάρχει έντονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μποτίλια στο Πέλαγος11 Σεπτεμβρίου, 2023 13:56

    Αγαπητέ Διόσκουρε,

    συμφωνώ γενικά με τον σκεπτικισμό που διατυπώνεις εδώ, αλλά και έχοντας λάβει σοβαρά και τις υπόλοιπες αναφορές σου. Φρονώ όμως, ότι ο σκεπτικισμός δεν αρμόζει να οδηγήσει σε απόρριψη των όσων κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί σχετικά.
    Εκτιμώ, ότι εάν δεχθούμε, ότι στην διαμόρφωση τής διεθνούς στρατηγικής στον πλανήτη παρεμβαίνουν αποκλειστικά δυνάμεις τού σκότους, χωρίς να καταγράφεται ισχυρή παρέμβαση των δυνάμεων τού φωτός, τότε υποπίπτουμε πράγματι σε αρνητική σκέψη.
    Αυτά που έχουν εξαγγελθεί από το QFS κατά καιρούς και από διάφορες μεριές, κρίνω ότι διέπονται από μια λογική, η οποία κάλλιστα μπορεί να ευσταθεί. Ότι η εργασία θα μετατραπεί λόγω ανάπτυξης τής παραγωγικότητος εκ των πραγμάτων σε εθελοντική, είναι δεδομένο, πέρα των όποιων στοχεύεσων και προθέσεων. Επίσης η εξαγγελία, ότι ο υφιστάμενος πλούτος που υπάρχει στον χρυσό που συσσώρευσε το Βατικανό στην πορεία τού χρόνου, ανταποκρίνεται σε ποσό, που αντιστοιχεί περίπου σε 2.000.000 δολάρια για κάθε άνθρωπο επάνω στη γη, θεωρώ ότι ανταποκρίνεται σε πραγματικά δεδομένα. Ότι αυτός ο πλούτος έχει κλαπεί από την συντριπτική πλειοψηφία των λιμοκτονούντων τής υφηλίου, δεν νομίζω ότι επιδέχεται αμφισβήτηση. Η αποκατάσταση των δικαιούχων, όπως υπόσχεται το QFS θα γίνεται με πολύ περιορισμένες δόσεις, οι οποίες όμως θα είναι επαρκείς για αξιοπρεπή και άνετη επιβίωση, χωρίς όμως να επιτρέπει περιθώρια υπερβολών. Επί πλέον η απελευθέρωση των συστημάτων ελεύθερης ενέργειας θα μειώσει το κόστος παραγωγής (σε εργατοώρες) εκ των πραγμάτων στο ήμισυ. Εννοείται, ότι η πρώτη φάση εφαρμογής τής GESARA θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα και θα ακολουθήσουν προσαρμογές, σύμφωνα με όσα καταγραφούν.
    Όσο αφορά τις δυνάμεις στην παγκόσμια κονίστρα, έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι θεωρώ, ότι υφίστανται και παρεμβαίνουν πλέον σοβαρές δυνάμεις, των οποίων ο προσανατολισμός δεν είναι μόνον αντινεοταξικός, αλλά αποσκοπεί στην ουσιαστική απελευθέρωση. Όπως όμως έχω αναφέρει στο παρελθόν, η συγκρότηση των συμμαχιών προς την επίτευξη μιας καλύτερη πορείας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΓΕΙΣ. Συμβαίνουν συμμαχίες και συμπράξεις σκοπιμότητος, που προσδίδουν στην εξέλιξη μια δυναμική, η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη, αλλά εκτιμώ ότι θα ακολουθήσουν ισχυρές ζυμώσεις και ανακατατάξεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ από μια ποιοτική αλλαγή των παγκόσμιων δεδομένων, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΑΝ Η ΣΥΝΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
    Το δυσκολότερο όλων ανάγεται, στο ότι οι δυσκολίες μάς επενεργούν ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ενώ η χαλάρωση μάς επιφέρει ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΕΝΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ QFS, ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΜΗΘΟΥΝ ΜΕ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ. Κατά συνέπεια θεωρώ, ότι η κατ' αποκοπήν απόρριψη τού συστήματος αυτού δεν ενδείκνυται, αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν μέσω των παρεμβάσεών μας εκείνες οι δυνάμεις, που στοχεύουν στα πλαίσια του σε ειλικρινή απελευθέρωση.
    Παραμένω εναργώς επαγρυπνών και θα επανέλθω αναλυτικότερα προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή