«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αυξήθηκαν οι απαγωγές Παλαιστινίων παιδιών στην Δυτική Όχθη

Πού τα πάνε Αριστόμαχε τα παιδάκια οι Χαζαραίοι..;;


Η Κοινωνία Παλαιστίνιων Κρατουμένων αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αυξήσει τον αριθμό των απαγωγών Παλαιστινίων παιδιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά παιδιά, συμπεριλαμβανομένων δύο αδελφών, είχαν απαχθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Δήλωσε επίσης ότι το ισραηλινό στρατοδικείο είχε παρατείνει την κράτηση τριών παιδιών από την πόλη Beit Ummar, κοντά στην πόλη al-Khalil.

Επίσης, τη Δευτέρα, η οργάνωση Save the Children εκτίμησε ότι συνολικά σχεδόν 21.000 παλαιστινιακά παιδιά έχουν εξαφανιστεί, απαχθεί (ή θαφτεί κάτω από χαλάσματα ή σε ομαδικούς τάφους) από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Επιπλέον, περίπου 250 παλαιστινιακά παιδιά από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη αγνοούνται από το ισραηλινό στρατιωτικό σύστημα κράτησης. Οι οικογένειές τους λένε ότι δεν έχουν νέα τους εξαιτίας των περιορισμών που έχει αυστηροποιήσει το Ισραήλ από τον Οκτώβριο.

Τον Ιούνιο, η UNICEF ανακοίνωσε ότι περίπου το 90% των παιδιών στη Γάζα υποφέρουν από υποσιτισμό και αντιμετωπίζουν "σοβαρές" απειλές για την "επιβίωση, την ανάπτυξη και την ανάπτυξή" τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε "σοκαρισμένος από τον πρωτοφανή αριθμό παιδιών που σκοτώθηκαν και ακρωτηριάστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Κουντς".

Μια έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουνίου επιβεβαίωσε "8.009 σοβαρές παραβιάσεις κατά 4.360 παιδιών" στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε ότι περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι περισσότεροι από 8.000 νέοι έχουν διαγνωστεί και θεραπευτεί για οξύ υποσιτισμό, συμπεριλαμβανομένων 1.600 παιδιών που πάσχουν από την πιο σοβαρή μορφή της νόσου.

Η ισραηλινή επίθεση είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά της Γάζας, ιδιαίτερα στην ψυχική τους κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από την πείνα ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού που επιβάλλει το καθεστώς στον πληθυσμό του πολιορκημένου παλαιστινιακού εδάφους.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023, το καθεστώς του Τελ Αβίβ έχει σκοτώσει περισσότερους από 37.000 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι παιδιά.  

Ο ΟΗΕ πρόσθεσε το Ισραήλ στη "μαύρη λίστα" των σοβαρών παραβιάσεων κατά των παιδιών σε ζώνες συγκρούσεων για το έτος 2023.


french.presstv.ir

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

3 σχόλια:

  1. που το πανε το παιδι, χελιδονι στο κλουβι.....που τα πανε τα παιδακια;;;;για πιπι τους μωρε τα πανε....[για να πιουνε το αιμα τους τα σαρκοβορα διποδα]...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος27 Ιουνίου, 2024 10:18


    Είδατε τι τους έκανε ο Τραμποπούτιν ;;!!! Σταμάτησε η "πηγή" σε περίοδο ειρήνης και τώρα απροκάλυπτα κάνουν πόλεμο για να μην μείνουν χωρίς "πρώτες ύλες" !!

    ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΙΣ

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ27 Ιουνίου, 2024 19:28

    ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ.
    ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΙΑ ΕΧΕΤΕ.
    ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ;
    ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ;
    ΠΙΣΤΗ ΕΧΕΤΕ ;
    Ε, ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΒΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΕΡΠΕΤΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή