«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Τα μυστήρια της Ουκρανίας – 3

 γράφει ο ΕργΔημΕργ _ ( 1ο μέρος, 2ο μέρος )


 

Πάμε, τώρα, σ’ ένα σχετικώς τρέχον, αλλά ούλτρα φλέγον θέμα.

. . . . . . . . . . . .

vi. Βιολογικά εργαστήρια

Με εξέπληξε στην αρχή, αλλά σαφώς δεν έπρεπε· αφού γνωρίζω άριστα πως υπάρχουν χώρες-«πλυντήρια», πρόθυμες ανά πάσα στιγμή να κάνουν τα χατήρια των ισχυρών – με το αζημίωτο, φυσικά. (Εκτός απ’ τη δική μας, που είναι …υπεράνω χρημάτων. Εμείς, αντιθέτως, το σκορπάμε το παραδάκι μας, αντί να γδέρνουμε όσους ζητάνε εκδουλεύσεις.)

Τέλος πάντων, την ιστορία τη γνωρίζετε: οι ηπαπαραίοι είχαν στήσει στην Ουκρανία εργαστήρια παρασκευής ιών και λοιπών δηλητηρίων, που βγήκαν στη φόρα μόλις έκριναν οι Ρώσσοι ότι έπρεπε.

[Άλλες κουφάλες αυτοί!… Τα κατήγγειλαν, μόνον όταν θεώρησαν πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Όχι από την αρχή, που στήθηκαν κι άρχισαν να λειτουργούν. Λες καί δεν τα ξέρανε οι μυστικές υπηρεσίες τους!

(Τώρα, θα μου πείς ότι οι Ρώσσοι ακόμη δεν έχουν ζητήσει από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις γιά τον Β’ ΠΠ -το ξέρω, επειδή κάποια στιγμή ο Πούτιν απείλησε να το πράξει-, στη ροή της πληροφορίας κόλλησες, αφελέστατε Εργοδότη; )

Το ίδιο κι οι Κινέζοι με τη Γουχάν: μίλησαν, μόνον όταν ξεβρακώθηκαν διεθνώς. Βρέ, άμα λέω εγώ εμπιστοσύνη πουθενά]

Ξεκινώντας πρίν από δύο μήνες (όταν έσκασε το θέμα), είχα βρεί στο Διαδίκτυο πολλούς χάρτες της γεωγραφικής κατανομής των εργαστηρίων αυτών. Μάλιστα, ένας έδειχνε ότι η …αρρώστεια αυτή έχει επεκταθεί παγκοσμίως. Όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά καί σ’ άλλες χώρες. Εν πάσει περιπτώσει, επικεντρωνόμαστε στην Ουκρανία.

Λοιπόν, ένας χάρτης των τοποθεσιών τους (απ’ αυτούς που κυκλοφόρησαν) είναι αυτός:

(κλίκ επάνω του, γιά να πάτε στην ιστοσελίδα που τον φιλοξενεί)

Σημειώστε πως, σε καναδυό από τις σημειούμενες τοποθεσίες, τα εργαστήρια είναι πολλαπλά.

Έλα, όμως, που αυτή η κατανομή αντιστοιχεί επακριβώς στη θέση των άστρων της Μεγάλης Άρκτου!!!!!

[Κι η Μικρή Άρκτος έχει το ίδιο σχήμα, θα μου πούν μερικοί· ναί, απλά αν είχαμε να κάνουμε με τη Μικρή, το τέρμα αριστερά αστέρι έπρεπε να είναι ευθεία προς Βορράν. Δηλαδή, προς το επάνω μέρος του χάρτη, όχι στο αριστερό. Άρα, πρόκειται γιά τη Μεγάλη.]

Ιδού:

Σας δείχνω καί τα επιβεβαιωμένης αντιστοιχίας αστέρια:

Καί στον χάρτη:

Το επάνω δεξιά αμαρκάριστο εργαστήριο κατά 99% χτίστηκε εκεί (καί) γιά ξεκάρφωμα – παρεκτός, ίσως, από καθαρά πρακτικούς λόγους, πχ μεγάλη πόλη κοντά. (…Άν υποθέσουμε πως, αυτοί που τα έχτισαν, πραγματικά θέλανε να υλοποιήσουν την εικόνα της Μεγάλης Άρκτου επί εδάφους.) Πράγμα που δείχνει όχι απλά σχεδιαστές ενός μεγάλου σχεδίου, αλλά άτομα έμπειρα σε τεχνικές κατασκόπων.

Πράγματι, αν πχ θέλεις να στείλεις με τον ασύρματο το μήνυμα «Καλημέρα!», θα στείλεις κάτι σαν: «Κλαλθημέρρραααβ!» Αυτά είναι γνωστά κόλπα από την εποχή του Γ’ Ράϊχ καί της φοβερής μηχανής Ενίγκμα. Αλλά, ειδικά σήμερα, συμβαίνει το εξής: όταν ο εχθρός «σπάσει» τα κρυπτογραφικά κλειδιά σου, τότε αυτόματα (συστοιχίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, γάρ) το μήνυμα περνάει από αποθηκευμένο λεξικό στη γλώσσα σου, γι’ αυτόματη μετάφραση. (Ναί, το Γκούγκλ Τρανσλέητ είναι εμπορικό παραπροϊόν κατασκοπευτικής έρευνας στους υπολογιστές.) Οπότε, το ανακάτεμα γραμμάτων στις λέξεις, ωσάν να γράφει το κείμενο κάποιος παράφρων, δυσκολεύει (έως καθιστά αδύνατον) αυτό ακριβώς το στάδιο στην υποκλοπή μηνυμάτων. (Εντάξει, μέχρις ότου γραφτούν προγράμματα, που θα μιμούνται επακριβώς την ανθρώπινη λογική στον τομέα αυτόν, οπότε το κόλπο δεν θα πιάνει πλέον…)

[Στον Β’ ΠΠ, αυτή η τεχνική απλώς αύξανε τρομερά τον βαθμό δυσκολίας αποκρυπτογραφήσεως του μηνύματος – διότι οι σημερινοί υπολογιστές «δεν μασάνε» από τέτοια, αλλά οι πρωτόγονοι υπολογιστές της τότε εποχής …»μασούσαν»! Αλλά, άπαξ καί -μαζί με τη βοήθεια των τότε υπολογιστών- την πετυχαίνανε, αμέσως μετά αναλάμβανε την καθαρογραφή άνθρωπος.

Πιστεύω ότι κι εσείς καταλάβατε αμέσως τη μπερδεμένη «καλημέρα» του παραδείγματός μας, οπότε καταλάβατε καί την τεχνική του 1940!]

Βέβαια, αν πραγματικά θέλεις «ξεκάρφωμα» (δηλαδή, μπέρδεμα των ιχνών σου), τότε δεν το επιτυγχάνεις με μονάχα ένα σημείο εκτός σχεδιασμού. Σωστά, αλλά ο αστερισμός μας έχει κι άλλα άστρα! (Διαβάστε καί παρακάτω, υπάρχει μιά πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή επάνω στο δίπολο «αλήθεια-ψέμμα» της χαρτογραφήσεως των άστρων του αστερισμού μας.)

. . . . . . . . . . . .

Θα παρατηρήσατε ότι μάρκαρα ως επιβεβαιωμένα καί τα άστρα στο εμπρός δεξιό πόδι του ζώου. Ναί, είναι. Τα έχω δεί σε άλλον χάρτη, μόνο που δεν μπορώ να τον βρώ τώρα. (Αλλά κάντε κι εσείς τίποτε!)

Αυτά τα δύο πέφτουν στη Γεωργία… δείγμα ότι η σήψη έχει προσβάλει κι άλλα κράτη, πλήν Ουκρανίας.

Όμως, ο νοήμων αναγνώστης θα με ρωτήσει πού πέφτουν γεωγραφικώς τα υπόλοιπα άστρα του αστερισμού. Ν’ απαντήσω, ή το βλέπετε ήδη; (Αν καί η αντιστοιχία μάλλον δεν βρίσκεται υπό κλίμακα.)

  • Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία),
  • μάλλον Κωνσταντινούπολη (πίσω δεξί πόδι),
  • Ελλάδα (πίσω αριστερό πόδι)…
  • …Καί μέσα στη Ρωσσία την ίδια!!! (Το στήθος κι η κεφάλα της αρκούδας.)

Ορίστε κι ο χάρτης, γιά να βοηθηθήτε – καί συγνώμη γιά την κακή ποιότητα εικόνας καί την έλλειψη ταιριαστής κλίμακας:

Ακόμη καί μέσα στην ίδια τη Ρωσσία, έ;… Τροφή γιά σκέψη! Αλλά, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (καί δεν είναι αντιρωσσικό «καρφί» των χτιστών των εργαστηρίων), κατά τη γνωμάρα μου πρόκειται γιά εσωτερική μάχη μεταξύ υποτίθεται ομοδόξων «ιερατείων» του Ξανφού Γκιένους (καί των ιουδαίων, που το διαβουκολούν κατά εποχές). Έχουμε αμέτρητα ιστορικά παραδείγματα του φαινομένου.

Άντε να δούμε, πού θα μας βγάλουν όλ’ αυτά τα καμώματα…

…Αλλά, την εμπιστοσύνη σας πρός αγνώστους κρατήστε την κλειδωμένη σε τραπεζική θυρίδα!

. . . . . . . . . . . .

Μένει ακόμη ένα σοβαρό ερώτημα: γιατί η Μεγάλη Άρκτος.

Εντάξει, γνωρίζουμε (κυρίως από έρευνες του ταπεινού παρόντος ιστολογίου) ότι σε αρχαίους πολιτισμούς φτιάχνανε τους αστερισμούς επί εδάφους, ώστε να «επικαλεστούν» βοήθεια άνωθεν. Καί δή, διαφορετικού είδους βοήθεια γιά διαφορετικές δραστηριότητες. Πχ ο Ωρίων ήταν η (καί μεταφυσική; ) δύναμη. Στην Ατλαντίδα, τα πυραμιδάκια της σχηματίζανε τον Δράκοντα. (Σας το έδειξα εδώ.) Αλλά, γνωρίζουμε ότι στην Ατλαντίδα είχαν ξεσκιστεί σε βιολογικές έρευνες καί τερατουργίες.

Εδώ, όμως, στη σημερινή Ουκρανία, που πάλι ασχολούνται με βιολογικές τερατουργίες σ’ αυτά τα διαβόητα εργαστήρια, γιατί «επικαλούνται» τη Μεγάλη Άρκτο;

Δεν γνωρίζω καθόλου. (Αλλά, σκεφθήτε κι εσείς τίποτε!)

Μιά πιθανότητα είναι το σχήμα αυτό επι εδάφους να προϋπήρχε. Από πότε; Από αρχαίες εποχές· ας υποθέσουμε, από λίγο πρίν από τον Τρωϊκό. (Γι’ ακόμη παλιότερα πάλι παίζει, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ το πότε.) Σε μιά -απροσδιόριστη- εποχή, όπου εκεί βρισκόντουσαν Έλληνες. Αλήθεια, το γνωρίζατε ότι πχ το όνομα της πόλης Λβίβ/Λβώφ προέρχεται από το «Λεοντόπολις»;

Οπότε, αν ισχύει αυτή η εκδοχή, αυτοί που έστησαν τα εργαστήρια απλά -κατά κάποιο τρόπο- «ενεργοποίησαν» το υπάρχον σχήμα στα κουτουρού, καί σου λέει ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει. (Σας είπα, δεν γνωρίζουν. Απλά, υποψιάζονται.) Όπως ακριβώς οι νεώτερες θρησκείες χτίζουν ναούς ακριβώς πάνω στους ναούς των παλαιοτέρων, «κλέβοντας» την προϋπάρχουσα έτοιμη (αιθερική) «ενέργεια» τόσο του ναού, όσο καί του όλου πλέγματος.

. . . . . . . . . . . .

Ακόμη ένα ερώτημα:

Αν, σε κάποια αρχαία εποχή, κάποιοι Έλληνες (καί μόνον αυτοί) είχαν χτίσει ναούς, βωμούς, πυραμιδάκια, μενίρ ξέρω ‘γώ, ώστε να σχηματίσουν επί Ουκρανικού εδάφους τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου (καί δή, σε τόσο μεγάλη κλίμακα), γιατί το έκαναν; Δεν είχαν τότε τη δικαιολογία: «τα βρήκαμε έτοιμα, άρα ας χτίσουμε τα βιολογικά μας εργαστήρια επάνω στα σημεία του πλέγματος, να δούμε τί θα συμβεί»! Άρα;…

Πιθανόν να σας εκνευρίσω, αλλά πάλι δεν γνωρίζω! Δυστυχώς.

Όπως δεν γνωρίζω (ακόμη…) αν τα υπόλοιπα βρωμερά βιολογικά εργαστήρια ηπαπαραίων καί λοιπών, σε παγκόσμια κλίμακα πλέον, σχηματίζουν κάποιο νοητικό σχήμα.

. . . . . . . . . . . .

vii. Ο Σιωνιστικός Όφις

Ετούτο εδώ είναι επίσης ένα ούλτρα φλέγον θέμα· αλλά, αρκετά παλιό, καί βραδέως εξελισσόμενο.

Εμφανίζεται κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα (πρό Διαδικτύου)· στα δέ τελευταία χρόνια, στους ιστοτόπους έρευνας στο Διαδίκτυο – όπως πχ εδώ (απ’ όπου καί το παρατιθέμενο σχήμα – το ασπρόμαυρο είναι γεωγραφικώς ακριβέστερο του εγχρώμου της πρωτότυπης ιστοσελίδας).

Τί θέλει να πεί το ποιητή, κυρία;

Το νόημα (απάνω-κάτω…) είναι το εξής:

Όταν οι σιωνιστές συνέλαβαν (κάποιους αιώνες πρό Χριστού) την ιδέα της κυριαρχίας επάνω σ’ όλη τη Γή, τότε άρχισαν να πλησιάζουν τα διάφορα ξένα έθνη, με σκοπό να διαβρώσουν τις ηγεσίες τους, καί στο τέλος να τις ποδηγετήσουν. Καί λογικό: ολιγάριθμοι αυτοί, πώς αλλοιώς θα μπορούσαν να βάλουν χέρι σε ξένους;

Εν πάσει περιπτώσει, η μακρά αυτή πορεία του σιωνιστικού φιδιού έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν συμβολικό βρόχο επάνω στον χάρτη, όπως ακριβώς τον βλέπετε ν’ απεικονίζεται (αρχή καί τέλος της πορείας τα Ιεροσόλυμα), ώστε τελικώς να πνίξει (καί συμβολικώς, καί κυριολεκτικώς!) τα άλλα έθνη.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, η πορεία του φιδιού αναφέρεται στα διαβόητα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών», όπου ο όφις τελικώς θα σφίξει τα έθνη – «…θα περισφιχθούν, ως εν ισχυρώι μαγγάνωι»… αν θυμάμαι καλά την καθαρευουσιάνικη μετάφραση της παλαιάς έκδοσης των Πρωτοκόλλων στα Ελληνικά, που είχα πρωτοδιαβάσει κάποτε.

Τέλος πάντων, το «ζουμί» της υπόθεσης αυτό είναι. Καί ναί, πολύ σωστά παρατηρεί ο αρθρογράφος (Χρήστος Μαντζιάρης – όπου σας παραπέμπω) ότι τώρα βρισκόμαστε στη φάση, όπου ο όφις περνάει από την Ουκρανία – άρα, στα πλαίσια αυτά αιτιολογείται (κάπως…) ο τρέχων πόλεμος.

Όμως…

…διότι υπάρχει καί το «όμως».

Στο πρωτότυπο άρθρο υπάρχουν κάποια λαθάκια, καθώς καί παραλείψεις. Ας τα δούμε.

. . . . . . . . . . . .

Κατ’ αρχήν, ο πρώτος σταθμός του φιδιού ήταν η Αθήνα του Περικλή, κι ενόσωι μαινόταν ο Πελοποννησιακός Πόλεμος. Όχι το 500 πΧ. Γιατί, όμως, τότε;

Διότι ναί μέν, το 500 πΧ (ή λίγο πρίν) πιθανώτατα το Κρόνιο ιερατείο παγκοσμίως (κι όχι μόνο στα Ιεροσόλυμα) να έδωσε εντολή «μαζευόμαστε γιά να χτυπήσουμε», αλλά από την ιδέα μέχρι την εφαρμογή της περνάνε δεκαετίες. Πάντως, σωστά στέκεται το 500 πΧ (περίπου) ως το έτος γιά τη διατύπωση της ιδέας (της παγκόσμιας κυριαρχίας των σιωνιστών), διότι μην ξεχνάτε:

[Τί άλλο ενδιαφέρον λέει αυτό το άρθρο; ότι οι Αθηναίοι -μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας- κράτησαν τις συζύγους των φονευθέντων Φοινίκων;;;; Ώχώχώχχχχ!!!!… Καί τολμάμε να μιλάμε σήμερα γιά φυλετική μας αλλοίωση με αλλοδαπούς κι αλλοδαπές;;;… Παρεκτός κι αν πρόκειται γιά ψευδή πληροφορία – διότι δεν υπάρχει στρατός, που να κουβαλάει μαζί του συζύγους καί γκόμενες.]

Συνδυάστε τα τέσσερα παραπάνω αναφερόμενα, καί θα καταλάβετε.

Τώρα, γιατί στην Αθήνα του Χρυσού Αιώνα;

Κατ αρχήν, το πώς: ενώι οι Αθηναίοι ήταν μαντρωμένοι μέσα στα Μακρά Τείχη, ήρθε κι έδεσε στον Πειραιά ένα πλοίο με Φοίνικες εμπόρους, το οποίο γέμισε την πόλη ποντίκια – εξ ών καί ο λοιμός που επακολούθησε. (Που τον περιγράφει ο Θουκυδίδης.) Είναι αυτό, που το είδε ο Σωκράτης κι ανεφώνησε: «- Ιδού ο κίνδυνος!»

Στην Ελλάδα, όμως, είχαν προηγηθεί πολλά δυσάρεστα, τα οποία περιγράφονται στον Α’ τόμο του Θουκυδίδη, αν καί συνοπτικώς. (Γιατί συνοπτικώς; επειδή ο Θουκυδίδης απευθύνεται σε ανθρώπους, που τα έζησαν τα γεγονότα αυτά καί τα ξέρουν – καί δεν θέλει να επεκταθεί. Θέλει να εστιάσει στον Πελοποννησιακό. Όθεν ο Α’ τόμος του έργου του είναι εισαγωγικός καί αναγκαστικά συνοπτικός.) Κάντε έναν κόπο να τα διαβάσετε, διότι πρόκειται γιά καυτές πληροφορίες.

Γιά τους τεμπέληδες, σύνοψη: οι Αθηναίοι, μετά τον θρίαμβο στη Σαλαμίνα (καί τη νίκη στις Πλαταιές, συν τη μάχη της Μυκάλης), είναι οι χρονικώς πρώτοι, που συνέλαβαν την ιδέα της «παγκοσμιοποίησης» υπό την ηγεσία τους! (Ποιές ηπαπάρα!) Όμως, είκοσι χρόνια μετά, καταδιώκοντας τους Φοίνικες στην Αίγυπτο, έπαθαν γερό στραπάτσο στις εκβολές του Νείλου, καταστράφηκε ο περίφημος (κι ως τότε, ανίκητος) στόλος τους, καί τα «παγκοσμιοποιητικά» τους σχέδια έλαβαν άδοξο τέλος. (Δεν περιλαμβάνονται στη σχολική ύλη αυτά τα πράγματα, πρέπει να έχεις την περιέργεια να τα ψάξεις.)

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε το Κρόνιο ιερατείο, καί μέσωι των Δελφών έβαλε τους Σπαρτιάτες να ριχτούν στους Αθηναίους στην Τανάγρα το 457 πΧ. Αυτή ακριβώς ήταν η αρχή των δεινών γιά την Ελλάδα… Όσα τραβάμε σήμερα, τότε ακριβώς έχουν τις ρίζες τους. Λογική συνέπεια, λοιπόν, είναι να κουβαληθούν (δυό δεκαετίες μετά) στην Αθήνα του Περικλή οι -πρώην εχθροί, μην ξεχνάμε!- Φοίνικες έμποροι.

Δελφοί, έ;

Συγκρατήστε αυτή τη λέξη.

. . . . . . . . . . . .

Βέβαια, ένα πλοίο με Φοίνικες εμπόρους, που έδεσε εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά, ουδόλως σημαίνει ότι αυτοί αποβιβάστηκαν καί κατσικώθηκαν στην Αθήνα… κι άρχισαν τις συνομωσίες εναντίον των Ελλήνων. Πολλώι δέ μάλλον, ότι οι ναύτες του ήταν μέλη του σιωνιστικού ιερατείου! Άρα, η πορεία του Σιωνιστικού Όφεως μάλλον είναι συμβολική· κάτι σαν «βουντού» επάνω στον χάρτη. («Συμπαθητική μαγεία» ονομάζεται αυτό στη Λαογραφία.)

Εντάξει, πολύ αργότερα (πχ επί Βυζαντίου, καί σαφώς μετά το 1492, καί σαφέστατα μετά το 1829) πιθανώτατα έγινε καί κυριολεκτική. Όμως, τότε είχε υλοποιηθεί καθαρά στο συμβολικό επίπεδο. (Κι εντάξει… αναμενόμενο: πρώτα υλοποιείς κάτι στο αιθερικό -μή σου πω καί στο αιτιατό-, καί μετά κατεβαίνει καί στο φυσικό πεδίο. Έχει δίκιο ο Παλαιός, που μάλλιασε η γλώσσα του να το λέει.)

Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι η πορεία του φιδιού ουδόλως περιλαμβάνει τις ηπαπάρα… τη στιγμή που ξέρουμε ότι αποκρυφιστικώς (υπό σέρ Φράνσις Μπέηκον, άλλως «Ουΐλλιαμ Σέηκσπηαρ», νόθου γυιού της Ελισσάβετ Α’) οι ηπαπάρα αποκαλούνται «Νέα Ατλαντίς» καί είναι ιουδαιοβριθείς. Επίσης, χρονικώς η «κατοχή» των σημείων του χάρτη από τους ιουδαίους ουδόλως ήταν διαδοχική: πήγαιναν σε διάφορες χώρες καί πόλεις παράλληλα. Δεν περίμεναν.

Τέλος, βλέπουμε ότι το φίδι περνάει από βόρεια Ευρώπη. Ναί, αλλά αν ο σχεδιασμός είναι αιώνων πρό Χριστού, τα χρόνια εκείνα στη βόρεια Ευρώπη με τον πολιτισμό είχαν πάρει διαζύγιο· τότε, οι «Ευρωπαίοι» τρώγαν ο ένας τον άλλον! Τί να πάνε να κάνουν οι σιωνιστές εκεί πάνω;

Άρα, κάτι άλλο κρύβεται εδώ.

. . . . . . . . . . . .

Πρίν το βρούμε, οφείλω να σας πώ τη γνωμάρα μου γιά τα «Πρωτόκολλα». Αυτά λέγεται πως ήταν τα πρακτικά του πρώτου Σιωνιστικού συνεδρίου του 1897, που έγινε στη Βασιλεία της Ελβετίας. Γιατί εκεί; διότι αυτό είχε σκοπό να φτιάξει ιουδαϊκό κράτος στην Παλαιστίνη. (Τελικώς, έγινε το 1947, μισόν αιώνα μετά το συνέδριο.) Αλλά οι ραββίνοι της Γερμανίας αυτό το θεώρησαν βλασφημία, καί απαγόρευσαν στους συνέδρους να το κάνουν στη Γερμανία. Όθεν, Ελβετία.

Καί γιατί «βλασφημία»; διότι τα «ιερά γραπτά» τους λένε ότι πρώτα θά ‘ρθει «ου Μασσιάχ» (δηλαδή, ο Μεσσίας), καί μετά θα γίνει το κράτος, διότι θα το φτιάξει αυτός. Άρα, όποιο κράτος στηθεί πρίν τον «Μασσιάχ», είναι μαϊμού καί πρέπει να διαλυθεί. (Αυτό ακριβώς πρεσβεύουν καί σήμερα με φανατισμό οι υπερορθόδοξοι ραββίνοι, καί τρέχουν οι κυβερνήσεις του Ισραήλ να τους καλοπιάσουν, να μή μιλάνε.) Έλα, όμως, που ο εμπνευστής καί διοργανωτής του συνεδρίου, ο Θεόδωρος Χέρτζλ δε μάσαγε από ιερά γραπτά καί τέτοια, κι έκανε τα πάντα γιά να μην περιμένει κανέναν μεσσία!

Νά ‘τος:

Πραγματικό μικρό όνομα: Βενιαμίν… καί σας είπα τί ήταν οι Βενιαμίτες. Αλλά κι ο ίδιος διόλου δεν ήταν σημιτικής καταγωγής, κάτι που φαίνεται από τη φωτογραφία του. (Πουθενά δεν υπάρχει η σημιτική / Φοινικική μυτόγκα.) Τί ήταν, τότε; καθαρά Κρόνιος Πελασγός!!! (Κρατήστε το κι αυτό γιά παρακάτω.) …Κι όσοι κάτι σκαμπάζετε από φυσιογνωμιστική (γωνία κάμπερ, κτλ κτλ), θα καταλάβετε.

Ταύρος στο ζώδιο ταυτόχρονα, πεισματάρης, καί με γραμμένον στα γονίδιά του τον Ελληνικό τσαμπουκά, σιγά μην έπαιρνε στα σοβαρά κάποια χαρτιά (ιερά, ή μή)! Δικαιώθηκε απόλυτα στην πορεία.

Επανερχόμαστε, όμως, στα «Πρωτόκολλα».

Αυτά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές ως πλαστά· ως αντι-ιουδαϊκή συνομωσία της αστυνομίας του Τσάρου, της Οχράνα. Κατά τη γνώμη μου, όμως, είναι …ημίπλαστα!

Δηλαδή;

Δηλαδή, ναί μέν κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να καθήσει να συγγράψει ένα τέτοιο βιβλίο με συκοφαντικούς σκοπούς, αλλά το περιεχόμενο του είναι αρκετά αόριστο. Αν το διαβάσεις, πουθενά δεν σου δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες, ώστε να τις ελέγξεις ως προς την ορθότητά τους. Είναι κάπως σα ν’ ακούς προπονητή ομάδας να λέει (στο στύλ του μακαρίτη του Αλέφαντου ) : «– Ορμάτε, παλληκάρια μου, καί θα τους φάμε!»… το οποίο, φυσικά, δεν είναι ακριβώς προπονητική οδηγία! 🙂 Όθεν, θα μπορούσε καί συγγραμμένο με σκοπό συκοφαντικό να είναι, αλλά καί ταυτόχρονα να είναι η πραγματική καταγραφή ενός πολιτικής φύσεως βερμπαλισμού των ομιλούντων στο συνέδριο.

Τέλος πάντων, εμάς μας ενδιαφέρει καθαρά η σημασία της πορείας του φιδιού.

Πρίν συνεχίσουμε, ρητέο ότι ο «πολύς» Ουμπέρτο Έκο δοκίμασε να γελοιοποιήσει την «Πρωτοκολλική» συνομωσιολογία· αλλ’ ανεπιτυχώς, θα έλεγα. Το «Κοιμητήριο της Πράγας» είναι ακόμη ένα μυθιστόρημά του, που διαβάζεται μεν ευχάριστα, αλλά δεν πείθει καθόλου ότι τα «Πρωτόκολλα» είναι πλαστά.

(συνεχίζεται)

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

11 σχόλια:

  1. ΠΕΘΑΝΕ Ο Η.Α.Ε ΑΦΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ(ΑΛΗΘΕΥΕΙ?)

    https://twitter.com/pronewsgr/status/1525068065209257984?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρα-αληθεύει!

      ΔYΟ ΗΜEΡΕΣ ΜΕΤA ΤΗΝ ΑΝΑΧΏΡΗΣH ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΚΟΥΛΗ!

      https://www.thenationalnews.com/uae/2022/05/13/sheikh-khalifa-mourning-public-and-private-sectors-to-resume-work-on-tuesday/

      https://www.thenationalnews.com/opinion/obituaries/2022/05/13/sheikh-khalifa-bin-zayed-a-wise-leader-who-oversaw-the-growth-his-modern-nation/

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το άρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω, ότι η παρούσα ανάλυση προσλαμβάνει στην τρίτη συνέχειά της μια ευφυέστατη τροπή, ανασύροντας το γρασίδι που βρίσκεται επάνω από ένα σωρό λαγουδότρυπες. Τα θέματα τεράστιας σημασίας, που θίγονται με άκρως πρωτότυπο τρόπο, είναι περισσότερα. Κρίνοντας, ότι μια τοποθέτηση σε αυτά είναι ιδιαίτερα σκόπιμη, επιφυλάσσομαι να “χωνέψω” κατ΄ αρχήν επαρκώς το κείμενο, αλλά και να μελετήσω περαιτέρω τον μίτο από μια σειρά κουβάρια για ξετύλιγμα, που προσφέρει ως τροφή για σκέψη ο Εργοδότης εδώ. Τα θέματα αυτά, πέρα από την εξέχουσα σημασία τους, χαρακτηρίζονται και από μεγάλο βάθος. Οπότε θα πρέπει να επανέλθουμε ξανά και ξανά, με τον ένα ή άλλον τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αυτήν την σειρά αναλύσεων τού Εργοδότη έχουν γίνει πολύ λίγα σχόλια. Αυτό αποτελεί ένα πάγιο χαρακτηριστικό των πολύ δυνατών αναλύσεων, διότι, για να μπορέσει κάποιος να εισχωρήσει στην ουσία τους, απαιτείται να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια. Κατ' αρχήν εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Εργοδότη για τα ρηξικέλευθα αυτά κείμενα και θα επανέλθω αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΓ, ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sygxarhthria gia thn analysi .KAi epeidh tygxanw kai ligo na ta thelw kai ligo etoima ayto to kairo den tha me xalage ena 4o kai 5o meros analysis ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαναστέλνω το σχόλιο, διότι αυτό μπορεί να έφτασε ως ανώνυμο. Στην περίπτωση, που το προηγούμενο σχόλιο έφτασε με επωνυμο αποστολέα, παρακαλώ να μην αναρτηθεί το παρόν, ως επανάληψη τού προηγούμενου..

    Σχετικά με τα πόδια τής διατάξεως τής Μεγάλης Άρκτου, που σύμφωνα με την ανάρτηση ανταποκρίνονται στην περιοχή τής Γεωργίας, αξίζει να αναφερθεί το εξής δεδομένο. Λίγο πριν ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων στην Ουκρανία ανέβηκε ένα πολύ σημαντικό βίντεο στο Γερμανικό διαδίκτυο, από το ιστολόγιο Mark Mobil, το οποίο έχει σαφή φιλορωσικό προσανατολισμό και διαθέτει, σύμφωνα προς την εκτίμησή μου, εσωτερική ενημέρωση. Το βίντεο αυτό παρουσίασε με προβολή πολύ σοβαρών στοιχείων τα εργαστήρια των δυτικών στην Γεωργία, με κέντρο αναφοράς την περιοχή τής Τυφλίδας, όπου οι δυτικοί έχουν εγκαταστήσει την παραγωγή βιολογικών όπλων. Στο βίντεο αυτό περιγράφονται ανάλογα συμβάντα με αυτά που αποκαλύφθηκαν μετά την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Έγινε επίσης συγκεκριμένη αναφορά, ότι στην μείζονα περιοχή γύρω από το εργαστήριο στην Τυφλίδα σημειώθηκε μια αναπάντεχη διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Επίσης γίνεται αναφορά σε γενετικά μεταλλαγμένα έντομα, τα οποία μετέφεραν αυτά τα μικρόβια σε περιοχές τής Ρωσίας, που συνορεύουν με την Γεωργία. Δεν έκανα προηγουμένως κάποια αναφορά σε αυτό το βίντεο, διότι είναι στη Γερμανική γλώσσα, την οποία δεν κατέχει η συντριπτική πλειοψηφία των προβληματισμένων επισκεπτών στα Ελληνικά ιστολόγια. Παραθέτω όμως τώρα τον αντίστοιχο σύνδεσμο, εκτιμώντας, ότι το βίντεο είναι εύγλωττο και έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει κάποιος έστω μόνο βλέποντας τις εικόνες, έστω κι αν δεν καθίστανται κατανοητός ο προφορικός σχολιασμός του.
    https://egdor.blogspot.com/2022/03/mark-mobil-georgien-labor-des-todes.htm
    Στο παρελθόν είχα σχολιάσει επίσης την μεταφορά / διασπορά μικροβίων βάσει σχεδίου μέσω γενετικά μεταλλαγμένων εντόμων, αλλά και μηχανικών κατασκευών, που προσομοιάζουν έντομα, βάσει ενός τεκμηριωμένου άρθρου στην ιστοσελίδα VETANS TODAY από τον Φεβρουάριο τού 2020. Πρόκειται για μια πρακτική, η οποία δεν είναι πρόσφατη. Στο ίδιο δημοσίευμα έχει συμπεριληφθεί χάρτης, που παραθέτει την περικύκλωση χωρών, που η Δύση θεωρεί εχθρικές προς αυτήν, όπως η Ρωσία και των Ιράν, με εργαστήρια βιολογικών όπλων. Σε αυτόν περιέχοντα τα αντίστοιχα εργαστήρια τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Γεωργία. Οπότε συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η ύπαρξη αυτών των κέντρων εξαπολύσεως βιολογικού πολέμου ήσαν γνωστά στην Ρωσική διοίκηση ήδη πριν το 2020.
    Bio-Genetic Weapon Catastrophe: Virus spread by CIA with nano-Uav as Cyber-Dragonfly Eye
    https://www.veteranstoday.com/2020/02/23/biogenetic-weapon-catastrophe-intel-sources-virus-spread-by-cia-with-nano-uav-as-cyber-dragonfleye/

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια προηγούμενου...

    Αναφορικά με την σκοπιμότητα τής προσομοίωσης τής θέσης των εργαστηρίων βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία προς την διάταξη τού αστερισμού τής Μεγάλης Άρκτου, επιθυμώ να δώσω μια δική ερμηνεία, πέραν αυτής που μπορεί να καταθέσει ο ΕργΔημΕργ στην συνέχιση τής πραγματείας του:
    Είναι γενικά γνωστός ο νόμος τού συντονισμού στην αμοιβαία αλληλουχία πάντων των φαινομένων, είτε αυτά έχουν υλικό χαρακτήρα, είτε αυτά αφορούν δραστηριότητες, ή ακόμη και σκέψεις, καθότι όπως εντόπισε ο Τέσλα τα πάντα υπάρχουν με την μορφή συχνοτήτων. Δεν είναι η παρούσα ευκαιρία ευκαιρία κατάλληλη για να επιχειρηθεί εδώ κάποια εμβάθυνση. Όμως ευκαιρίας δοθείσης, επιθυμώ να αναφερθώ εν παρόδω σε μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία δεν αφορά άμεσα την συγκεκριμένη ανάρτηση. Η συγκρότηση της πραγματικότητος την οποίαν βιώνουμε επέρχεται μέσω τής μεταφοράς των αντιλήψεών μας στα πεδία πληροφορίας, τα οποία μέσω συντονισμού διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Αυτός είναι και ο λόγος, που τού σύστημα επιχειρεί με πλείστες όσες μεθόδους να ελέγξει την νοόσφαιρά μας. Στην συγκεκριμένη φάση όμως, αυτή η πρακτική χειραγώγησης τής νοόσφαιρας των ανθρώπων έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά με δυο παρεμβάσεις. Αυτές είναι αφενός μεν τα ενέσιμα δηλητήρια και αφ' αφετέρου η τεχνολογία 5G, η οποία επί πλέον επιδρά συνδυαστικά με τα πρώτα. Το οξείδιο τού γραφενίου λειτουργεί στον εγκέφαλο ως δέκτης μηνυμάτων. Αυτοί οι δέκτες ανταποκρίνονται σε σήματα, τα οποία μεταδίδονται με την τεχνολογία 5G. Επί πλέον, όπως έχει αναλυθεί από τον κορυφαίο βιοφυσικό Dieter Boers, η αποστολή μηνυμάτων από την νοόσφαιρα στα πεδία πληροφορίας, προϋποθέτει την σύμπραξη τού δεξιού με το αριστερό τμήματος τού εγκεφάλου. Η τεχνολογία 5G υποθάλπτει την περιοχή τού εγκεφαλικού φλοιού, που συντονίζει την αποστολή μηνυμάτων από την νοόσφαιρα. Χαρακτηριστική είναι η διακήρυξη τού Κλάους Σβαμπ, ότι μέχρι το 2025 θα σκανιάρονται κεντρικά οι εγκέφαλοι όλων των ανθρώπων.
    Η ερμηνεία μου σχετικά με την επιλογή το κεφάλι τής Άρκτου να βρίσκεται μέσα στην Ρωσία: Η αρκούδα είναι το ιερό ζώο των Σλάβων. Στην Ρωσία η ιερότητα αυτού τού ζώου έχει μια ιδιαίτερη έμφαση. Ακόμη και το Βερολίνο, που ιδρύθηκε από Σλάβους έχει σαν έμβλημά του την αρκούδα. Οι Ρώσοι είναι αναμφισβήτητα οι επικεφαλείς των Σλάβων. Τουτέστιν, αναφορικά με το ιερό τους ζώο, η κεφαλή τής αρκούδας. Για ποιο λόγο όμως η Μεγάλη Άρκτος έχει τόσο μακρυά ουρά;
    Ο κυρίαρχος μύθος μιλά για τη Νύμφη Καλλιστώ, που αγαπήθηκε από τον Δία και μεταμορφώθηκε σε αρκούδα από τη ζηλιάρα Ήρα, οπότε ο Δίας την εξύψωσε στους ουρανούς. Το υπερβολικό μήκος της ουράς αιτιολογείται ως εξής από τον Thomas Hood τον 15ο αιώνα με διαλογικό διδακτικό τρόπο:
    «Σπουδαστής: Απορώ γιατί η ουρά της θα 'πρεπε να 'ναι τόσο μακριά. Δάσκαλος: Φαντάσου ότι ο Δίας, φοβούμενος να πλησιάσει κοντά στα δόντια της, άρπαξε την ουρά της και από αυτή την τράβηξε πάνω στον ουρανό. Κι έτσι, επειδή και η ίδια ήταν πολύ βαριά και η απόσταση από τη γη στον ουρανό πολύ μεγάλη, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ξεχειλώσει η ουρά της. Λόγο άλλο δεν γνωρίζω κανένα.»
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%86%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82
    Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι οι καμπαλιστές δυτικοί, για να ξεδοντιάσουνε και να καταστρέψουνε την κεφαλή τής Αρκούδας, έκαναν συντονισμό με τον αρχαίο μύθο και την άρπαξαν από την ουρά. Με μια μικρή διαφορά, που τούς κόστισε και το φιάσκο τους στην Ουκρανία. Ο Πατέρας των θεών είναι κάτι διαφορετικό από τα καλαμπαλίκια τής καμπάλ.

    Συνεχίζεται...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια προηγούμενου.....

    Σε προηγούμενο πρόσφατο σχόλιο έκανα αναφορά στο Μαντείο των Δελφών και στην Σπάρτη και δεν θα επιμείνω σε αυτό το θέμα εδώ, που είναι ζήτημα για μια εκτενή πραγματεία. Θα εκφράσω μόνον την χαρά μου, που και ο Εργοδότης καταλήγει σε κάποια ανάλογη αξιολόγηση δεδομένων, που για κάποιους πάρα πολλούς αυτά συγκαταλέγονται σε υποτιθέμενα, αλλά άκρως παρεξηγημένα “ιερά και όσια τής φυλής”, που δεν δικαιούμεθα κατ' ουδένα τρόπο να αμφισβητήσουμε. Τα πραγματικά δεδομένα σχετικά σύντομα θα ξεσκεπαστούν και δεν απομένει, παρά στα πλαίσια τού δημόσιου διαλόγου να υποστούν την βάσανο τής κριτικής οι όποιες απόψεις.
    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω κάποια επιπρόσθετα στοιχεία στην άκρως ενδιαφέρουσα και ριζοσπαστική διαπίστωση τού ΕργΔημΕργ, ότι ο πατέρας τής σιωνιστικής κίνησης Theodor Herzl δεν είναι εβραϊκής καταγωγής. Από παλαιότερα προβάλω την εκτίμηση, ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    Η εκτίμηση τού Εργοδότη σχετικά με την κρόνια πελασγική προέλευση τού Τέοντορ Χερτζλ, παίρνει αφετηρία από τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά και στηρίζεται στις γενικότερες μεταναστευτικές πορείες αυτών των φύλων στην διάρκεια των παρελθόντων αιώνων. Περί τής προελεύσεως όμως τού εν λόγω ατόμου υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις, οι οποίες πιστοποιούν την ορθότητα των υποθέσεων τού Εργοδότου, το πρώτο μέρος των οποίων θα παρουσιάσω σε αυτόν τον σχολιασμό, δεδομένου ότι ο ΕργΔημΕργ ξεσκέπασε μια άκρως σημαντική λαγουδότρυπα, την οποία μελετάω σε βάθος και οποία θεωρώ, ότι χρήζει εκτεταμένης πραγματείας. Ο τέντορ Χερτζλ γεννήθηκε στην Πέστη, του Βασιλείου της Ουγγαρίας (σήμερα το ανατολικό ήμισυ της Βουδαπέστης, τότε ξεχωριστή πόλη) σε μια εβραϊκή οικογένεια από το Ζεμούν του Βασιλείου της Ουγγαρίας (σήμερα στη Σερβία).
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81_%CE%A7%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%83%CE%BB
    Άρα γεννήθηκε σε Σερβικό περιβάλλον. Το Ζέμουν ή Σεμλίνο (σερβικά: Земун, Zemun / Ζέμουν) είναι παραδουνάβια πόλη στη Σερβία και ένας από τους 17 δήμους που αποτελούν την σημερινή πόλη του Βελιγραδίου, την πρωτεύουσα της χώρας. Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της αναπτύχθηκε χωριστά από το Βελιγράδι, το οποίο είναι τοποθετημένο στις όχθες του ποταμού Σάβου (ή Σάβα).
    Στην αρχαιότητα, η πόλη αναφέρεται για πρώτη φορά με την ονομασία Taurunum ως μία Κέλτικη εγκατάσταση αρχικά και ρωμαϊκός οικισμός μεταγενέστερα. Οι πρώτες εγκαταστάσεις των Κελτών τοποθετούνται τον 3ο αιώνα π.Χ., όταν οι Σκορδίσκοι, ένα κέλτικο φύλο, κατέλαβε διάφορες δακικές και θρακικές περιοχές κοντά στον Δούναβη. Κατά συνέπεια το Σεμλίνο είναι περιοχή εγκατάστασης των Κελτών από αρχαιοτάτων χρόνων., που θεωρούνται συγγενικό φύλο προς τους Πελασγούς. Οι Κέλτες κατοικούσαν επί μακρόν σε Ελληνικές περιοχές, όπως η Μικρά Ασία, εξ ου και η “Επιστολή προς Γαλάτας” τού αποστόλου Παύλου. Είναι γνωστή επίσης η εμμονή των Κελτών σε τριαδικά σύμβολα, όπως τα τρία περιστρεφόμενα πόδια σε νομίσματα, τα οποία είναι χθόνιος κρόνιος συμβολισμός, αντιστοιχούντες στις τρεις φάσεις τής Σελήνης (γεμάτο, άδειο και μισογεμάτο φεγγάρι) η οποία είναι λατρευτικό υποκατάστατο τής γης, δηλαδή τής θεάς τής βλαστήσεως, δηλαδή της μεγάλης μητέρας.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια προηγούμενου...

    Εάν παρατηρήσουμε την μορφολογία των δακτύλων τού ποδιού των Κελτών σε αρχαία ανάγλυφα, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για την μορφολογία που χαρακτηρίζει τα Ελληνικά φύλα.
    Εάν μελετήσουμε τις βιογραφίες τού Τέοντορ Χερτζλ, διαπιστώνουμε κάποια πολύ ενδεικτικά δεδομένα για την οικογένεια από την οποία προέρχεται και για την νεανική φάση τής ζωής του. Ενώ στην Αυστροουγγαρία εφαρμόζεται από τούς Ούγγρους συγκεκριμένη καταπίεση και περιθωριοποίηση των Εβραίων, οι οποίοι αναπτύσσουν σημαντικές δραστηριότητες για την χειραφέτησή τους, ο πατέρας τού Χερτζλ ασχολείται αποκλειστικά με επιχειρήσεις, ενώ κρατάει μια πολύ χαλαρή στάση απέναντι στην εβραϊκή θρησκεία, που ήταν χαρακτηριστική για την φιλελεύθερη και εκκοσμικευμένη εβραϊκή νοοτροπία. Ο Τέοντορ επισκέπτεται ένα εβραϊκό δημοτικό σχολείο, όπου διδάσκεται την παραδοσιακή εβραϊκή γλώσσα. Αποφοιτώντας όμως δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την Εβραϊκή παράδοση και στρέφει την προσοχή του στην κλασσική παιδεία, επισκεπτόμενος ένα γυμνάσιο των προτεσταντών. Σε ηλικία 14 ετών εκδίδει ως αρχισυντάκτης ένα περιοδικό με άλλους έξι εβραίους φίλους του, στο οποίο όμως δεν γίνεται καμία αναφορά σε εβραϊκά ζητήματα. Η τάση του να εκδηλώνεται δημόσια γίνεται έτσι εμφανής, ενώ περιφρονώντας την ουγγρική γλώσσα επιδίδεται στην εκμάθηση τής γερμανικής. Είναι πολύ καλός μαθητής με μεγάλες φιλοδοξίες, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για να πρωτοστατήσει μελλοντικά στο άνοιγμα τής διώρυγας τού Παναμά. Στην τελευταία τάξη τού γυμνασίου η οικογένειά του μετοικεί στην Βιένη. Η απόψεις που τον χαρακτηρίζουν εκείνη την εποχή, είναι ο νιχιλισμός, ως απόψεις των μοντέρνων νέων τής εποχής. Επιθυμεί να καλλιεργήσει την γερμανική γλώσσα και να διακριθεί ως δημοσιογράφος και συγγραφέας στα πλαίσια τής γερμανικής παράδοσης. Διαπιστώνουμε δηλαδή, ότι ο Χερτζλ ήταν ένας προικισμένος και φιλόδοξος νέος, ο οποίος επιδίωκε να αποκτήσει δημόσιο προφίλ, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την εβραϊκή παράδοση και την υπόθεση τού εβραϊσμού. Τίποτε δεν έδειχνε τότε, ότι επρόκειτο για τον εκκολαπτόμενο μελλοντικό ηγέτη τού σιονισμού. Έχοντας φτάσει την μελέτη μου μέχρι αυτό το σημείο, διαπιστώνω, ότι ο Χερτζλ ήταν ένας αξιόλογος στόχος για κάποιους αόρατους κυνηγούς ταλέντων, εάν συμπεριλάβουμε στην συλλογιστική τήν πολύ γρήγορη επιτυχία τού πατέρα του σε χρηματιστηριακές δραστηριότητες. Προσωρινά κλείνω την τοποθέτηση μου εδώ, με στόχο να αναφερθώ εκ νέου μελλοντικά, μελετώντας περαιτέρω το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίαν ενδιαφέροντα όσα μάς έγραψες αγαπητέ Διονύση! Σε ευχαριστούμε!!!

      Mε πολλή αγάπη,
      https://www.youtube.com/watch?v=fsJ3JjpZyoA

      Διαγραφή