«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

82η ΔΕΘ: ΟΛΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!!!





























Ένα υπέροχο κοκταίηλ από μουσικά σκατά και αριστερά σκουπίδια περιμένουν τους Μπουταρο-πληγέντες Θεσσαλονικείς, από τις 10 έως 17 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ...

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Παύλος Σπ. Κυράγγελος - "Ο Ιησούς ήταν εδώ"

Βιβλίο

 Θα ταράξουμε τα νερά πάλι λίγο σήμερα...
Θέλω όμως να σκεφτούν, όχι οι εκ της "περιουσίας" φυλής -αυτοί θα βγάλουν δόντια- αλλά το χριστιανικό μας κοινό: Μήπως είναι καλύτερα να ερευνά κάποιος ένα τέτοιο βιβλίο, από επιστημονική περιέργεια, ιστορικό ενδιαφέρον και αγάπη στον ετυμολογικό κλάδο της γλωσσολογίας ... παρά να ακούει κάθε τόσο.. επισήμους και διασήμους αθέους (βλ. μασόνους και χαζαροϋπαλλήλους οι οποίοι περιέργως μόνο στον χριστιανισμό επιτίθενται, όχι στις άλλες θρησκείες) ή διασήμους ελληνοκεντριστάς και δωδεκαθεϊστάς (βλ. πάλι μασόνους) να υβρίζουν ή να αμφισβητούν την ύπαρξη του Χριστού;;;.....

Ό Παύλος Κυράγγελος ήταν συγγραφέας που σπούδασε Νομικά καί Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, ασχολήθηκε από μικρός με Ιστορικές μελέτες, Θρησκειολογικά θέματα, Εσωτερισμό και επιστημονική Αστρολογία κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα, όπου η αστρολογία ήταν στην ουσία Αστρονομία που βοηθούσε στην χρονολόγηση ιστορικών ερευνών.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΝΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!!

Όοοοχι αυτή που βλέπετε σε πρώτο πλάνο. Ούτε οι τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο... (αυτά είναι απλός εκφοβισμός για το πόπολο, σε αγαστή συνεργασία των εντολοδόχων Τσίπρα και Ερντογάν, με τους κοινούς εντολοδότες τους)...


















Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Το άρθρο αυτό σπάει κόκκαλα!!!
Είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται. 
Στην ουσία, περιγράφεται ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα γεωπολιτικής των ισχυρών και κοινωνικής μηχανικής. Το ιστολόγιό μας ταυτίζεται πάντως, πλήρως με τις απόψεις του ιστολογίου Οίμος-Αθήνα , όπου αυτές παρεμβάλλονται μέσα στο άρθρο.

Γράφει ο Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Από τον Νίκο Γούναρη και το "σε είδα να κλαδεύεις"... στην Μανγκάλα, την Μαντουμπάλα και την Σινγκοάλα του Αγγελόπουλου και του Καζαντζίδη. 

Ή ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) του Έλληνα μέσω της μουσικής και του κινηματογράφου κατά την δεκαετία του 50 και του 60 με σκοπό την αραβοποίηση και τον εθισμό του στο λεγόμενο "λαϊκό" τραγούδι της καψούρας, της κακομοιριάς και της μιζέριας, που καθορίζει από τότε τις κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές του στην καθημερινότητα.

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Αγαπημένη ΚΑΛΥΜΝΟΣ!
























προσωπικό φωτογραφικό αρχείο:

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ISIS: ΕΝΑ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΣΕ LIVE ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

   
Είναι λοιπόν τα πάντα ένα ψέμμα, όπως αποκαλύπτουν εκατοντάδες σάιτ σε ΗΠΑ και Ευρώπη;;...

 Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πυροδοτεί ελεγχόμενα τις βόμβες και ρίχνει φορτηγά πάνω σε πλήθη δήθεν, αλλά στην πραγματικότητα έχει από πριν σημάνει τους χώρους και τρέχει προς τα εκεί με πυροτεχνουργούς, σκηνοθέτες, φτηνούς ηθοποιούς, μακιγιέρ των σπέσιαλ εφέκτς και κούκλες βιτρίνας;;...

 Το ίδιο και στις εκτελέσεις αιχμαλώτων δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι γίνονται σε Ιράκ, Συρία;

Ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί της Μ.Ανατολής και αρχαιότητες της Ελληνιστικής περιόδου..."μια χαρά" ΟΝΤΩΣ κατασφάζονται και καταστρέφονται πάντως.....

Η Σοφία Βλάχου μέσα από το ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ   μας θέτει προβληματισμούς...
και το GROTHIA.GR  μέσα από ειδικό βίντεο, μας εφιστά την προσοχή σε κάποιες ύποπτες λεπτομέρειες από το "τρομοκρατικό χτύπημα" στην Βαρκελώνη και μας παραθέτει μια λίστα πολλών άλλων τέτοιων περιπτώσεων. 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΙΣΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΣΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ EAST MED (Eastern Mediterranean Gas Pipeline) ;;;;........

    
  Μετά την δυσάρεστη πρόβλεψη του ιστολογίου Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως που        αναδημοσιεύσαμε εδώ, εξάγονται κάποια επίσης δυσάρεστα νέα συμπεράσματα:

Ένα τραγούδι για το ξόδεμα της νιότης... (video-μετάφραση στα ελληνικά)

 

..Για το ξόδεμα της νιότης, για τα αδιέξοδα του ναρκισσισμού, για τον επιφανειακό τρόπο ζωής, για την προσκόλληση των περισσότερων νέων -που όλοι υπήρξαμε- στην ύλη.
"Child Of Vision"...που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "παιδί του φαίνεσθαι" ή "παιδί των εντυπώσεων" ή "παιδί της εικόνας"...

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ, ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ (;), ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!! - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Η σαπίλα των Οικουμενιστών "Ορθοδόξων" Μητροπολιτών δεν έχει όρια!
Υποταγμένοι, στην πλειοψηφία τους, στον Εωσφοριστή Πάπα και στον ξεπουλημένο Βαρθολομαίο, οι οποίοι χαριεντίζονταν με μια "γυάλινη μπάλλα της πανθρησκείας" στην Αστάνα του Καζακστάν, λες κι είναι μάγισσες από κόμικ του Ντίσνεϋ, και συλλειτούργησαν ακόμα και με σαμάνους φύλαρχους της Αφρικής με κόκκαλα ζώου στα μαλλιά...
Τέτοιο ξεφτιλίκι...

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

" Ευλογημένη η εισβολή των λαθροπροσφύγων; " ... και λίγα λόγια για πιθανή τζιχαντιστική επίθεση στην Ελλάδα και την αδυναμία άμεσης αντιμετώπισής της.

  


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα -δακτυλογραφημένο για τους αναγνώστες μας- από τον σημερινό (24-8-2017) έντυπο "Στόχο". 

Γράφει ο Θεόδωρος Χατζηγώγος

ΣΧΕΔΙΟ «ΤΥΦΩΝ» ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ «ΤΥΦΩΝ»



 

ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ:

«.. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΚΕΜΕΑ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΤΥΦΩΝ» !!! !!! !!! ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΕΩΣ, ΗΤΑΝ, Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!»

 

Ο ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


































Τιμούμε σήμερα την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Πατροκοσμά), εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα, Διδάσκαλου του Γένους, Πατέρα των Ελλήνων.

Και η ημέρα αυτή, κανονικά, 
θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί ως ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Γιατί απετέλεσε ίσως σημαντικότερη ιστορική προσωπικότητα και από τους Παπαφλέσσα και Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'.

Κύριο μέλημά του το χτίσιμο σχολείων και γυμνασίων για τους σκλαβωμένους Έλληνες. Πλήρως ενημερωμένος για τον κάθε συνωμότη και εχθρό του Ελληνισμού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Γι αυτό είχε και πολλούς εχθρούς, ώστε να κατηγορείται μέχρι και σήμερα για αντισημιτισμό κ.ά.

Η αλήθεια είναι πως δεν δίσταζε να συγκρουστεί, ακόμα και με τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, κατηγορώντας τους πως κακώς αυγατίζουν τα έχοντα και παράλληλα ξοδεύουν χρήματα για να κάνουν  κτιριακές κ.ά. επεκτάσεις στα μοναστήρια, την στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από περισσότερα σχολεία για την μόρφωση των ελληνοπαίδων και την επιβίωση της φυλής.

Δεν πρέπει να τον ξεχνάμε ποτέ και πρέπει να τον τιμούμε για την αυτοθυσία του, με αδιάλειπτη φιλομάθεια και αγάπη για την πατρίδα μας, τις παραδόσεις της και την Ιστορία της.

Περισσότερα εδώ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Μικροπολιτικά δια χειρός Αυτόλυκου...

                 1.Τσίπρας: "Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες".

 

Η Πλατωνική Πολιτεία είναι ήδη εδώ!





Το κείμενο που ακολουθεί, αποτελεί για τα γούστα μου, υψηλής ποιότητας συνωμοσιολογία (αν και η λέξη αυτή αποτελεί μια απαξιωτική ταμπέλα που εμπνεύστηκε το "σύστημα", ενώ υπάρχουν συνωμοσίες και ζούμε μέσα σε αυτές, γι αυτό και στις ετικέτες μας περιλαμβάνουμε τον όρο "Συνωμοσία")
Είναι ένα κείμενο "αιρετικό", πολιτικό, με βαθιές γνώσεις Κοινωνικής Μηχανικής και εκτενή γνώση του έργου του Αριστοτέλη, ως διανοητού που υπήρξε υγιές απαύγασμα "ανθρώπων-μυστήριο", που ήταν ο Σωκράτης και ο Πλάτων.
Είπα "αιρετικό", γιατί δεν γνωρίζω αν αληθεύουν όσα καταλογίζονται  στο κείμενο, για εσκεμμένη τοποθέτηση στις άρχουσες τάξεις των χωρών όλου του κόσμου, αντιπροσώπων της λευκής φυλής. Δεν γνωρίζω αν ο Πλάτων ήταν τελικά, όπως λέει το κείμενο, ένα "σκοτεινό πρόσωπο", το κυρίως υπεύθυνο για τον "πλανήτη-φυλακή" στον οποίο ζούμε, γι αυτό και έγραψε την "αλληγορία του σπηλαίου".
Δεν γνωρίζω πού βασίζεται ο αρθρογράφος όταν, μέσα σε όλα αυτά, αναφέρεται και στην ύπαρξη εξωγήινων  από τον αστερισμό του Ταύρου, που εποπτεύουν μέχρι και σήμερα τον πλανήτη μας.  Ίσως, η εκτενής εξέταση του ιστολογίου του, περιέχει την απάντηση.

 Ας το απολαύσουμε, μιας και ο τρόπος γραφής του είναι τέτοιος που σε κάνει να το καταβροχθίζεις χωρίς ανάσα. 
Ας το εξερευνήσουμε, μιας και το άρθρο αυτό αποτελεί σχεδόν τον ύστατο χαιρετισμό του μπλόγκερ "Κωπηλάτη" προς τους αναγνώστες του.


Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πυρκαϊών συνέχεια...


















Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Ηλίας Κ. Σβέρκος Επίκ. Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο


                                                       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ
 

  Εισαγωγή 
 
 Παράλληλα με την Αθήνα και τη Σπάρτη, η Μακεδονία υπήρξε το ελληνικό κράτος που προκαλούσε και εξακολουθεί να προκαλεί ιστορικό αλλά και γενικότερο ενδιαφέρον. Η άνοδος ενός κράτους γεωργών και κτηνοτρόφων σε πρώτη ελληνική δύναμη κατά τον Δ΄ αιώνα π.Χ., ο ιστορικός ρόλος που έπαιξε ως «πρόφραγμα» (Πολύβιος, ΙΧ 35.1-4) της Νότιας Ελλάδος, αντιμετωπίζοντας τις εισβολές των λαών της Βόρειας Βαλκανικής, η κοσμοϊστορικής σημασίας εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή (η οποία δεν ήταν μόνον έργο μιας στρατιωτικής μεγαλοφυίας αλλά και των Μακεδόνων που τον ακολούθησαν), οι τρεις πόλεμοι κατά των Ρωμαίων, που αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιστάσεως στη ρωμαϊκή επέκταση στην Ανατολή, είναι τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία της Μακεδονίας ως ανεξαρτήτου κράτους και δικαίως προκάλεσαν και προκαλούν αυτό το ιδιαίτερο ιστορικό και γενικό ενδιαφέρον.

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η Παναγία των αρχαίων Ελλήνων




                Το ανάγλυφο της «Σκεπτόμενης Αθηνάς» του 5ου αιώνα π. Χ., που εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το ανάγλυφο της «Σκεπτόμενης Αθηνάς» του 5ου αιώνα π. Χ., που εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-ellada-ptochevi-ke-o-palamas-grafi-pikramenos-stin-thea-athina-chameni-kla%E1%BF%96s-t%E1%BD%B4n-%E1%BC%B1eri-sou-poli/
Το ανάγλυφο της «Σκεπτόμενης Αθηνάς» του 5ου αιώνα π. Χ., που εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-ellada-ptochevi-ke-o-palamas-grafi-pikramenos-stin-thea-athina-chameni-kla%E1%BF%96s-t%E1%BD%B4n-%E1%BC%B1eri-sou-poli/


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ, ΩΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΙΚΟ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΛΠ.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ.
( ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣΙΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ) 
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ", ΚΥΡΙΩΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕΒΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 


                       Παράσταση της "Παναγίας Δεομένης", συνήθως ως μέρος της σκηνής Αναλήψεως του Χριστού



Πώς με το πέρασμα στον χριστιανικό κόσμο η θεά Αθηνά «αντικαταστάθηκε» στη θρησκευτική συνείδηση από την Παρθένο Μαρία.

Στρατηγός, προστάτις και παρθένος. Είναι η θεά Αθηνά ή η Παναγία; Προστάτις των γυναικών, των παιδιών και του τοκετού. Είναι η Αρτεμις Παιδοτρόφος και Λοχεία ή μήπως η Παναγία; Συνετή, κόσμια, καλόβουλη, μειλίχια και πολυεύσπλαχνη, που δοκίμασε αβάσταχτο πόνο και γνώρισε πολλά βάσανα. Είναι η θεά Ισις ή πρόκειται για την Παναγία, μητέρα του Χριστού;
Εκεί, στο γύρισμα του ελληνικού κόσμου από τον πολυθεϊσμό στον χριστιανισμό, όταν ο δεύτερος άρχισε σιγά-σιγά να επικρατεί στη θρησκευτική συνείδηση και στη λατρευτική πρακτική, η μείξη στοιχείων του ειδωλολατρικού παρελθόντος με τη νέα θρησκεία όχι μόνο δεν θα τη μείωνε, αλλά θα συντελούσε σε μεγάλο βαθμό στην εδραίωσή της.

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω εμπρηστής στην Κέρκυρα - Είχε βάλει τρεις φωτιές ακόμη





Στη σύλληψη ενός ατόμου, που κατηγορείται για εμπρησμούς στην Κέρκυρα, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/8).


Β. Κορομάντζος: Η καταστροφή που υπέστη η Αττική δεν ήταν περιορισμένη, αλλά κυβέρνηση και περιφέρεια αποδείχθηκαν περιορισμένων δυνατοτήτων






(στην εικόνα:παραστατικός...σχολιασμός επικαιρότητας, μετά μαντινάδας, δια χειρός Αυτόλυκου...)


Είναι προκλητικό, ύστερα από μια τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε εξαιτίας των τελευταίων πυρκαγιών στην Αττική, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής να επιχειρούν να πείσουν ότι δεν έχουν ευθύνες για ότι συνέβη, δηλώνει ο Βασίλης Κορομάντζος, επικεφαλής της παράταξης «180 Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» που είχε στηρίξει η ΝΔ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.


« ἦθος ἀνθρώπῳ δαίμων »


Δηλαδή « ο χαρακτήρας του ανθρώπου καθορίζει τη ζωή του ». 

Κι αν πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου με αυστηρές αρχές και "τσίπα", λόγω ανατροφής, τότε μια ζωή, στην μη εκμετάλλευση ευκαιριών (εντός εισαγωγικών η λέξη) και στις στερήσεις, θα τον οδηγεί η εκφυλισμένη μας καθημερινότητα, αυτή η ζούγκλα εξαγοράς συνειδήσεων.

Η φίλη και γνωστή μπλόγκερ Πόπη Σουφλή ( Αττικά Νέα ) μοιράζεται μαζί μας μια νέα εξέλιξη...





περισσότερα εδώ

Οι Σκοπιανοί με χάρτη-παρωδία έφτασαν τα σύνορά τους μέχρι τη Λαμία



Σε χοντροκομμένη πρόκληση που θυμίζει την ακραία εθνικιστική περίοδο Γκρούεφσκι και δείχνει ότι οι καλές προθέσεις της νέας κυβέρνησης της γείτονος είναι μόνο στα λόγια προέβησαν τα Σκόπια.

Κι αυτό εν όψει της συζητούμενης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Βαρντάρσκα στο τέλος του μηνός και της ενδεχόμενης επίσκεψης...
στην Αθήνα του αντιπροέδρου της γείτονος, αρμοδίου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, εντός του μηνός.


Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ἱστορικὲς σημειώσεις μηνὸς Αὐγούστου




1996: Οἱ κατοχικὲς δυνάμεις τῆς Κύπρου, δολοφονοὺν τοὺς Τᾶσο Ἰσαὰκ καὶ Σολωμὸ Σολωμοῦ. Πρωταγωνιστές, οἱ «Γκρίζοι Λῦκοι».

1992: Δολοφονῶνται ὁ ἀρχηγὸς κι ὁ ὑπαρχηγὸς τῶν «Γκρίζων Λύκων» στὴν Ἄγκυρα. Πρωταγωνιστές: ἔνας ἀξιωματικὸς καὶ δύο ὑπαξιωματικοὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Στρατοῦ (ΕΥΠ) καὶ τέσσερις μαχητὲς τοῦ PKK!

1991: Τοῦρκος βουλευτὴς τοῦ ἑλληνικοῦ κοινοβουλίου, πέφτει θῦμα τροχαίου στὸν Ἔβρο καὶ σκοτώνεται. Πρωταγωνιστής: ἕνα τρακτὲρ μὲ ἕναν ὁδηγὸ ποὺ «ὅλως τυχαίως» εἶχε πεθάνῃ ἀπὸ βαθὺ γῆρας λίγες ἑβδομάδες πρὶν τὸ ἀτύχημα…

Αὐτά, ἔτσι! Γιὰ τὴν ἱστορία.

Μεταξᾶς Γεώργιος


Πηγή 

ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΘΕΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ"; 

Αναγνώστης του ιστολογίου μας, που δεν θέλει να κοινοποιηθεί το όνομά του, μας έστειλε αποσπάσματα από τα λόγια του σύγχρονου αγίου μας Παϊσίου, που επιρρωνύει το άρθρο- επιστολή του Γιώργου Βολουδάκη προς τους ιεράρχες.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

EΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ  

ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΣΑΣ ΘΡΗΝΟΥΝΤΩΝ;


Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες, πολλές φορές ανέβαλα την σύνταξη της επιστολής αυτής, φοβούμενος μήπως η παρόρμηση της οργής με οδηγήσει σε ακρότητα εκφράσεων, ασύμβατη με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κληθεί να βρίσκονται στη θέση του Κυρίου μας, όχι ασφαλώς ως θεοί αλλ΄ως ποιμένες.

Εφ όσον όμως ήδη ξεπέρασα τα ανασταλτικά εμπόδια και άρχισα την όντως τολμηρή επιστολή μου, θα τοποθετηθώ ευθέως στην καρδιά του προβλήματος που την γεννά:


Στην μακαριώτατη και σεβασμιώτατη αφωνία σας απέναντι στην εθνική προδοσία της χώρας μας, στην οικονομική εξαθλίωση και υποδούλωση του λαού μας, στις δεκάδες χιλιάδες απελπισμένων ανθρώπων που μη έχοντας να θρέψουν τα παιδιά τους, πηδάνε από τις ταράτσες των σπιτιών τους!

Είπα πιο πάνω ότι οφείλουμε σεβασμό προς τα πρόσωπα σας διότι έχετε κληθεί να βρίσκεσθε στη θέση του Κυρίου μας ως ποιμένες.


περισσότερα εδώ


Με την ματιά του Αυτόλυκου...






Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;




------------------------------------------------------------
Πρώτα, διαβάστε - ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΩΣ - εδώ κι εδώ.
------------------------------------------------------------
Φίλη / φίλε αναγνώστη,

Ούτε καν την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα δεν θα μάς... αφήσουν. Σύντομα δε, θα συνειδητοποιήσετε το γιατί ο γέρος Καραμανλής (ο... «εθνάρχης» σας ντε) κουβάλησε ΤΟΝ...

Το σταλινικό καθεστώς Τσίπρα όμορφα καίγεται...




Εύχομαι να μην βιαστεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον ανωτέρω τίτλο υβριστικό, σήμερα που έχουν σπείρει, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι εχθροί της χώρας μας, ακατάσχετες φωτιές στα μισά της δάση.
Ο τίτλος αφορά ακριβώς, μέτωπο των εχθρών αυτών, ολετήρες ανήθικους που τρέφουν μίσος για τα πάντα γιατί ακριβώς είναι φοβισμένα ανθρωπάκια που αποπνέουν σήψη και άγονται και φέρονται από την μυρωδιά του χρήματος και τον εκβιασμό που τους ασκείται από τους εντολοδότες τους για τα εγκλήματα και τις ανωμαλίες που τους διέπουν.

ΑΓΙΑ ΕΛΛΑΣ - « Ένας μπλόγκερ εξομολογείται...»





Επειδή ένα από τα μόνιμά μου προβλήματα, που με φέρνει σε δύσκολη θέση, όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς φίλους, οι οποίοι άλλοι ανήκουν στον χριστιανικό χώρο και άλλοι στον ελληνοκεντρικό με έφεση προς πατρώες θρησκείες...

 ..ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεκαθαρίσω κι εγώ την θέση μου και γιατί "οι καλοί λογαριασμοί

Λίγες σταγόνες θα βρέχουν τις έρημες συνειδήσεις προτρέποντας αυτές σε απελευθέρωση...



γράφει ο  Κωνσταντίνος Αλέξανδρος


                                   Δεν μας ενδιαφερει πια το εμεις αλλα το Εγω 
                                     ωστε να αλλαξει η ατομικη κραδασμικοτητα 
                                              και δεδομενων των συνθηκων 
                                             να γινουν τα Εμεις λειτουργικα 
                                         ως μερος του Οικοσυστηματος Γαια

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Δεκαπενταύγουστος έρχεται...να το γιορτάσουμε!!!

(πολιτική σάτυρα)


                             "Αχ ο μπαγλαμάς" των Α.Καλδάρα/Λ.Παπαδόπουλου





Το Νοέμβρη, σας κρατάμε σε αγωνία για το πανελλαδικό hit "Αν ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Περί Βελόπουλου 2...




Μετά τις αναρτήσεις
"Ε, ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ..."
του ιστολογίου ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ
και
Αλήθειες που δεν θα ακούσετε πουθενά!...ΜΠΕΕΕΕΕ!!!!!!!! 
του παρόντος ιστολογίου...

..έγινε ένας χαμός από αναδημοσιεύσεις τους σε άλλα μπλογκς που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον

Το σκιώδες σύστημα διακυβέρνησης του Δυτικού Πολιτισμού και οι σκιώδεις του εμπνευστές – Μέρος Β΄

Στο Μέρος Α΄ ασχοληθήκαμε με το "σκιώδες σύστημα διακυβέρνησης" του Δυτικού Πολιτισμού.
Εδώ, θα ασχοληθούμε με τους "σκιώδεις εμπνευστές" του...

Από την πλευρά μου δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα, τα λέει ΟΛΑ το αποσβολωτικό άρθρο της φίλης, συγγραφέως, ζωγράφου και μπλόγκερ Σοφίας Βλάχου, γραμμένο τον Μάρτιο του 2012, στο
οποίο αν και συναντούμε πράγματα λίγο πολύ γνωστά πλέον σήμερα, πρέπει παρόλα αυτά να τα ξανα-εξετάσουμε, υπό το πρίσμα των τωρινών εξελίξεων στην Ελλάδα και στον Κόσμο, των όσων αποκομίσαμε και μας έβαλαν σε σκέψεις στο Α΄Μέρος της παρούσης σειράς, και τέλος πάντων να κάνουμε την διασύνδεση, προσπερνώντας τις προσπάθειες των σκοτεινών διαχειριστών του πλανήτη, να καταστήσουν γραφικές -μέσω ψεύτικων μεσσιών τύπου Σώρρα- τις διάσπαρτες αναφορές περί Χαζάρων.


Το σκιώδες σύστημα διακυβέρνησης του Δυτικού Πολιτισμού και οι σκιώδεις του εμπνευστές – Μέρος Α΄



Στο Α΄ Μέρος θα ασχοληθούμε με το "σκιώδες σύστημα διακυβέρνησης" και στο Β΄ Μέρος με τους "σκιώδεις του εμπνευστές", όχι μέσα από προσωπική έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων, αλλά από έρευνες και εργασίες  δύο (μεταξύ αρκετών) ερευνητών και φίλων μπλόγκερ.




Ξεκινάμε με διαπιστώσεις του Παμμεγίστου Φιλοσόφου, Επιστήμονα και Διανοητή Αριστοτέλη, στου οποίου το έργο (υποτίθεται..μέχρι και σήμερα) έχει βασιστεί ο Δυτικός Πολιτισμός και οι Σύγχρονες Δημοκρατίες:

Κατά τον Αριστοτέλη, τα εφικτά πολιτεύματα και οι παρεκβάσεις τους -παρεκτροπές -είναι έξι:

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Από πότε υπάρχουν μαλάκες;

Η μαλακία είναι λέξη διάσημη από τον Επιτάφιο του Περικλή, όπως τον παραδίδει ο Θουκυδίδης, και τη διάσημη φράση «φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας», στην οποία, προς δόξαν της αδιατάραχτης συνέχειας της ελληνικής γλώσσας, ούτε η ευτέλεια σημαίνει τη σημερινήν ευτέλεια, ούτε η μαλακία τη σημερινή μαλακία. Δίνω τη μετάφραση της Έλλης Λαμπρίδη: Αγαπούμε δηλαδή και δουλεύομε την ομορφιά χωρίς να τη συγχέομε με την πολυτέλεια, και κυνηγούμε τη γνώση και τη σοφία χωρίς για τούτο να χάνομε τον αντρισμό μας·



Απανέκαθεν, θα πείτε, ή έστω «ανέκαθεν» ή από τότε που βγήκαν οι λάσπες, αλλά η ερώτηση του τίτλου είναι καθαρά γλωσσική, ενδιαφέρεται παναπεί για τη λέξη και όχι για το σημαινόμενό της.

Αλήθειες που δεν θα ακούσετε πουθενά!...ΜΠΕΕΕΕΕ!!!!!!!!



Πες το κατινιά, ..αλλά θέλω να την ξεφτιλίσω αυτήν την ψευτοπατριωτική νυφίτσα, σε όσα μπλογκ μπορώ, γιατί το έχει παραχέσει με το να κλέβει αναρτήσεις και φράσεις άλλων και να τις παρουσιάζει σαν δικά του ευφυήματα.

Έχει ξεσκίσει διαχρονικώς το "HELLENIC SUNRISE" και το «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ»,
..στο βίντεο δε, που θα δείτε εδώ , από το 2:12 και μετά, παπαγαλίζει ό,τι ακριβώς έγραψε στην εισαγωγή άρθρου του ο ΕργΔημΕργ, άρθρο που αναδημοσιεύσαμε κι εμείς επίσης.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΑΤΟΜΟ, ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΡΜΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΗΜΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.

ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ

ΕργΔημΕργ

Δώσε μπάσσα!!!

Αύγουστος 2017...
παραδομένοι στη ραστώνη του καλοκαιριού...
..καμιά διαφορά με την ραστώνη της νύχτας που περιγράφουν οι  
Blue Orchids εδώ (ακρόαση και στίχοι). 
Προσοχή όμως!...μην μου πάθετε και καμιά ανακοπή...

..γιατί η BladeRunner ετοιμάζεται να βάλει τέρμα το volume!...
..για να μας ταρακουνήσει...
..γιατί........... ΕΣΣΕΤΑΙ ΉΜΑΡ ΛΕΜΕ!
 

Βάλε φωνή, άνοιξε το volume, δώσε ένταση! Έρχεται η μέρα! Έσσεται ήμαρ!

-Μα είναι ακόμα πρωί! Κάνεις λάθος. Είναι βράδυ, άγρια μεσάνυχτα. Δώσε μπάσα πριν

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Η κρυπτο-φασιστική μέθοδος του Συστήματος που μεταλλάσσει την ανθρωπότητα.


 Υπάρχει ένα θέμα που είναι τόσο σοβαρό, ώστε αρκετοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κ.α., που το έχουν πλήρως κατανοήσει, χτυπούν τις σειρήνες μεγίστου κινδύνου για το σύνολο της ανθρωπότητας. Από τα παρακάτω θα φανεί ποιο είναι αυτό.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Η γνωστή αγωνίστρια Πόπη Σουφλή (Αττικά Νέα) ζητά την αλληλεγγύη μας - Μάς χρειάζεται !





Μέχρι τώρα, σιωπούσα... είναι κι αυτή η ρημάδα η Αξιοπρέπεια, που μ' έκανε να θεωρώ πως θα την χάσω αν μιλήσω... αν κοινοποιήσω το πρόβλημά μου... κι ας ήμουν πάντα της άποψης ότι "στο ΜΑΖΙ, λύνονται τα προβλήματά μας"...

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η χώρα των ανορθόγραφων ηρώων

Από την Bladerunner


 I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world...


Το να γεννιέται κάποιος σε αυτή την χώρα των ηρώων ήταν ανέκαθεν ευχή όσο ήταν και κατάρα. Βρισκόμαστε στον τόπο όπου η κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται ως παλίρροια και άμπωτη στα

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Γεωπολιτική στην καμπούρα μας

 Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο blog "ΕργΔημΕργ" στις 20 Ιουνίου 2017. Θεώρησα ως επιτακτική ανάγκη την αναδημοσίευσή του στο παρόν ιστολόγιο κι ας έχουν περάσει 43 ημέρες από τότε. Και γιατί υπάρχουν σημαντικές επισημάνσεις, και γιατί μπορούμε να το μελετήσουμε σε αντιδιαστολή με την δημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με τίτλο Και πέρασαν αυτοί καλά.. κι εμείς...άστα να πάνε... όπου τα πράγματα παρουσιάζονται σαφώς ηπιότερα, έστω κι αν αναφέρεται σε ριζικό ξεπούλημα της πατρίδος και απεθνοποίηση.

Ο ΕργΔημΕργ μας προετοιμάζει για το ενδεχόμενο πιο άγριων καταστάσεων και καλό είναι ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΜΑΣ!




Γιά το τί είναι γεωπολιτική, μιά εισαγωγική ματιά εδώ.

Κατ’ εμένα, όμως, η γεωπολιτική είναι μία προτεστάντικη ψευδεπιστήμη (όπως πχ οι οικονομικές σπουδές) του 19ου αιώνα, η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα. Δηλαδή, γιά

Και πέρασαν αυτοί καλά.. κι εμείς...άστα να πάνε...



Υπάρχει μια ρώσικη ιστοριούλα που λέει πως...
Κάποια εποχή, στην οποία αποφάσισε ο Θεός να μοιράσει τον Κόσμο στους λαούς, τους κάλεσε, δια αντιπροσώπων, να τους ανακοινώσει σε "ποιο" κομματι γης (χώρα) θα πάει να μείνει ο καθένας τους.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πρέπει να ξεσηκωθούμε πριν το αύριο γίνει τρομακτικό!




Το 1979, 15 ετών τότε, άκουγα με συγκίνηση - όπως και τώρα - ένα από τα πιο αγαπημένα μου αμερικάνικα rock κομμάτια, το creepin' των grand funk railroad.
Η μπάντα αυτή, αν και γέμιζε στάδια γιατί ήταν πολύ αγαπητή από τον κόσμο, αποτελούσε ταμπού για το δισκογραφικό κατεστημένο και έτρωγε μονίμως θάψιμο από τους μουσικοκριτικούς. Καθόλου παράξενο αν κρίνεις από τη στιχουργική τους θεματογραφία.


Σήμερα, ξυπνώντας για τη δουλειά, είχε επιστρέψει στ'αυτιά μου, σαν από όνειρο, το τραγούδι αυτό, το οποίο γράφτηκε το 1972, και σε μια στιγμή συνειδητοποίησα πόσο τρομακτικά ταιριάζει σήμερα με την κατάστασή μας και την κατάσταση της χώρας μας!