«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Τί άλλο θα δούμε...

                  περισσότερα εδώ

25 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελάτε μωρέ,ακούτε μαλακίες..ο Βελόπουλος ποτέ δεν ήταν με την Χρυσή Αυγή..επειδή πατώνει ο μυξουλης,εξαπολύει τα τρολ του και ρίχνει λάσπη στον βελοπουλο,γιατί έχουν απογειωθεί τα ποσοστά του....στην Μακεδονία τουλάχιστον είναι πρώτο κόμμα....ο Κούλης θα φάει τη σκόνη του.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι φοβάται τον Βελόπουλο η κούλα. Τον Κασιδιάρη φοβάται και τον Σαμαρά. Ο Μιχαλολιάκος (υπάλληλος του Κούλη) προχθές αποκήρυξε τον Κασιδιάρη. Έβαλε λοιπόν ο Κούλης τον δεύτερο υπάλληλό του τον Κηραλόιφόπουλο να τα βρει με τον Μιχαλοφύρερ για να ρίξει τα ποσοστά Κασιδιάρη. Μέχρι εχθές το πρωί υπήρχε (για περισσότερες από 5 ημέρες) μια ιστοσελίδα με συνεχή ζωντανή ψηφοφορία για νέους από 17 έως 25 ετών. Μου την έστειλε ένα παιδί απ' το μπλογκ, στο viber. Πρόλαβα και την είδα, αλλά από χθες το βράδυ την έχουν μπλοκάρει γιατί άρχισε να την μαθαίνει πολύς κόσμος και έμπαινε μέσα να δει. Είδα λοιπόν εχθές το πρωί..να έχουν ψηφίσει 50.000 νέοι και το πλειοψηφόν κόμμα.. 50%!!!!!! ήταν του Κασιδιάρη.
      Ο δεύτερος φόβος της κούλας.. ο Σαμαράς, καλά ξηγιέται και δεν έχει κάνει ανακοίνωση του κόμματός του ούτε ασχολείται με δημοσκοπικά ποσοστά. Φυλάει εκπλήξεις στην κούλα. Γιατί εκτός από Καραμανλή και άλλους που γουστάρει ο κόσμος.. έχει κρυφούς υποστηριχτές και κάποιους από τους βουλευτές της κούλας. Η κούλα αυτή την στιγμή είναι στην πραγματικότητα στο σκοτάδι, ειδάλλως θα είχε φάει ήδη πολλά εγκεφαλικά.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα και το άλλο:
      Υπάρχει φλερτ εδώ και μέρες Νίκου Παπαδόπουλου και Ηλία Κασιδιάρη. Άλλος ένας τρόμος για την κούλα. Ο Παπαδόπουλος έχει σίγουρους τουλάχιστον 50.000 ψηφοφόρους. Φαντάσου λοιπόν: Ενώθηκε με άλλα τρία μικρά πατριωτικά κόμματα και θα βγουν ως Συμμαχία Ελλήνων. Πιθανόν να είναι ο Κασιδιάρης στο ψηφοδέλτιό τους ως υποψήφιος βουλευτής.
      Πάρε ποπ-κορν Σούλα!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μερικοί λένε ότι η κούλα θα ξαναβγεί. Με την βοήθεια της Sigular Logic ή αλλιώς.. "Σίγουρα Νοθει(α)κ" θα ξαναβγεί.
      Δεν ανέφερα Κάρυ και Τσίμπλα, γιατί η Κάρυ πέθανε μετά από όλα αυτά που έγιναν με το πληστηριασμένο ακίνητο και τις μαζικές αποχωρήσεις Κοκοτσάκη, Αυγερινού και πολλών άλλων, και ο τσίμπλας έχει πραγματικό ποσοστό 3% κι ας τον σπρώχνουν τα παρισσότερα πορνοκάναλα Μαρινάκη και άλλων.

      Διαγραφή
    4. Πάρε ποπ-κορν.. γιατί πάμε για ακυβερνησία, χάος. Είναι αυτό που περιμέναμε! Ο Θεός θα κανονίσει τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    5. Και δεν αποκλείω φυσικά.. οι εκτιμήσεις μου να είναι όλες λάθος.

      Διαγραφή
    6. Και μόνο που με είπες παιδί θα σου στείλω φυστίκια (του Γκούφη) φρέσκιας σοδειάς.

      https://tipsifizo.gr/ Εδώ το νέο poll. Βγάλε ένα screenshot γιατί θα το ρίξουν κι αυτό.

      Ενδιαφέρον έχει να το μελετήσεις ανά περιφέρεια. Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά για τα συστημικά αποκόμματα, οι νέοι κάτω των 30 που δεν έχουν ζήσει τίποτα άλλο από μνημόνια (θεωρόντας οτι οι γεννηθέντες/είσες το '96 ήταν μόλις 14 ετών το 2010) έχουν απαυδήσει από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΛΟΤΑ+, ροζ μονόκερους, καραφλοδαίμονες, καμμένα τζάκια και όλο το συνταγματικό συρφετό.

      Πρότεινα (και συνεχίζω να προτείνω στα social που έχω) στους νέους να επισκεφθούν τους παππούδες/γιαγιάδες την ημέρα των εκλογών "για να τους βοηθήσουν να πάνε στο εκλογικό κέντρο" και να τους πάνε βόλτα στην θάλασσα/βουνό, για κοψίδια, μια δικαιολογία τέλος πάντων μέχρι να περάσει η ώρα και να κλείσουν οι κάλπες. Αλλιώς πρέπει να περιμένουμε να ψοφήσουν οι ψηφοφόροι του ζαβού.

      Οσο για της μπούρδες του ΒΝ τις αφήνω ασχολίαστες.
      Ευδαιμονείτε!

      Διαγραφή
    7. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

      Δεν υπάρχεις ρε boy!!!

      (E, μα παιδί είσαι σε σχέση με μένα)

      Διαγραφή
    8. Όποτε έρχεσαι Αθήνα αυτά τα φυστίκια μού φέρνεις, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ!
      ΝΤΑΝΤΑΧ ΝΤΑΝΤΑΧ!!!!! χαχαχαχαχαχααχα

      https://smassingculture.gr/wp-content/uploads/2018/12/gr_ds_0013k_0011-198x300.jpeg

      Διαγραφή
  3. Μπαμπάκι μου συμφωνώ στα περί ακυβερνησίας και σχεδον σε όλα..εκεί που διαφωνώ είναι ότι ο Βελόπουλος υποστηρίζει χρυσή αυγή ,ποτέ, το ξέρω καλά...τώρα αν τα γυρίσει Ε ...τι να πω..φιλάκια και μη μου σκας με τους μαλακες...χαχαχα.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ομοούσιος Του Επουρανίου Του Πατρός Διδάσκαλος - Επιστολογράφος υπήρξε Κατηγορηματικός:

    ''οὐ χρείαν ἔχουσιν οἱ ὑγιαίνοντες ἰατροῦ, ἀλλ' οἱ κακῶς ἔχοντες·''
    ''οὐκ ἐλήλυθα καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν.''
    Νεοελληνιστί
    “δεν έχουν ανάγκην από ιατρόν οι υγιείς, αλλά οι άρρωστοι.''
    ''δεν έχω έλθει για να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν.''
    (κατά Λουκάν Κεφ.5, εδ.31 & 32)

    Αναφερόμενος, ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΑ, Τόσον εις τον Δωρητή, Όσον και τον Δωρεοδόχο των θεοπνεύστων επιστολών Του, Κ.Β. και Ν.Μ.

    Ν.Κ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θέλω από τον βελανιδοπουλο ..
    Σαλαμάνδρα..σουπιά !!!
    που ρίχνει μελάνη..

    Την κεραλοιφη για να βγάλω Μάλια!!
    Θέλω να γίνω χίπης !!!


    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο Βελόπουλος δεν έχει χάσει τόσο μεγάλο ποσοστό, ίσως στην αρχή που εμφανίστηκε η Καρυστιανού για λίγο.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί υπόγεια όπου μπορεί αλλά για μένα μπορεί να ευνοηθεί από κάποιες συγκυρίες.Την ακυβερνησία και το χάος τα θεωρώ πολύ πιθανά σενάρια ή το να έχουμε συχνές επισκέψεις στα εκλογικά κέντρα.Δεν γνωρίζω ποιός και γιατί τον έχει συνδέσει με τον Μιχαλολιάκο αλλά δεν το πιστεύω και συμφωνώ με την Σούλα.
    Το 2012 που εργάστηκα για ένα τετράμηνο περίπου σε γνωστή επιχείρηση με πολλά υποκαταστήματα,το προσωπικό είχε πάθει υστερία με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και κάθε μέρα μου έλεγαν ότι τους έχουν υποσχεθεί εργασία με μεγάλους μισθούς.Το μόνο που ζητούσαν ήταν συμμετοχή στο κόμμα και σε όλες τις δράσεις που διοργάνωναν.
    Όποιος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θα έχει ψηφοφόρους, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι έπαιρναν και χρήματα, όμως μέχρι την ημέρα που έφυγα κανένας δεν είχε πάει κάπου αλλού για εργασία μέσω του κόμματος.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αντινόηση πάει σύννεφο !!! Στόχος του "κλεψυδροφόρου ικέτη" είναι να φλομώσει τον κόσμο με αντικρουόμενες "ειδήσεις" και μάλιστα κατά ριπάς, έτσι ώστε να μην ξέρει τι να υποθέσει και τι να ψηφίσει και στο τέλος να τα παρατήσει. Αυτό τον βολεύει.

    Να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι ΟΛΑ τα συστημικά κόμματα είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. Οι "αντεγκλήσεις" μεταξύ των είναι για να τις παρακλολουθούν τα πρόβατα, όταν η TV δεν δείχνει διαφημίσεις και ΑΡΔ.

    Μεσσήνιε Αργοναύτη είσαι ΑΠΑΙΚΤΟΣ !!! Μπήκα στο poll και έτριβα τα μάτια μου με τα αποτελέσματα. Βέβαια, εδώ και καιρό "φωνάζω" ότι η νεολαία πάει "μονοκούκι" για Κασιδιάρη. Ειδικά τα αγόρια, γιατί πολλά κορίτσια τείνουν να αριστερίζουν.

    Πάντως, το ότι βγαίνει τόσο απροκάλυπτα στη φόρα ότι μας κυβερνούν "άλλοι", σημαίνει ότι "κάτι" αλλάζει και δεν εννοώ κάτι συστημικό. Εννοώ κάτι συμπαντικό, όσο αφορά την ... εποχή μας. Διότι πάντα "άλλοι" μας κυβερνούσαν, αλλά δεν το ξεστομίζαμε !!!

    Όσο αφορά τα πρόσωπα των πολιτικών αρχηγών, των συστημικών κομμάτων, προσωπικά μου είναι όλοι τους ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ. Εδώ που (μας) φτάσαμε, για να αλλάξει πραγματικά κάτι, το Έθνος χρειάζεται ένα ΣΟΚ. Αν το σόκ είναι αναίμακτο, ακόμα καλύτερα. Η περίοδος θυμίζει (και μυρίζει) έντονα 1967.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ συμφωνώ και ειδικά για το 1967.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ακούω Μάχη πολλές φορές, γνωρίζοντας τι και ποιος, αντιλαμβάνεσαι ότι ο πετυχημένος κομματ@ρχης εκτός από τον Λιάκο και την Κάρυ, έβαλε μέσα και τον Μπέχλη!!!!!!! ότι είναι δεκανίκια του Μωυσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Non ho capito
      Ποιος είναι ο "πετυχημένος κομματ@ρχης" ;
      Και την Μάχη δεν την γνωρίζω. Ποια είναι αυτή η κυρία ;

      Διαγραφή
    2. ένας κατά δήλωση του είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, που δίνει και δουλειά σε κόσμο, ο Βελόπουλος, επίσης μάχη εφ εμ αναμεταδίδει τον φόκους από θεσ/νικη

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση!

      Διαγραφή