«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΙΑΣΚΟ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ;;;; ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΊ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ...

Άρθρο Τράγκα: Ή με προσκαλείτε ή πάω μόνος μου στη Θράκη! 
                 Το παρασκήνιο της διήμερης επίσκεψης του Ερντογάν...


Μπορεί να κάνω λάθος ή να είμαι υπερβολικός, αλλά εκτιμώ ότι η επίσκεψη του «Σουλτάνου» στην Αθήνα είναι η αρχή δραματικών γεγονότων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα Βαλκάνια.

Μέσα σε έξι μήνες όλη η τουρκική ηγεσία έχει περιοδεύσει τη Θράκη. Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, ο αντιπρόεδρος Τσαβούσογλου και σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκαν αυτή την περιοχή με άνεση, πολιτικό «τσαμπουκά» και συνθήματα, σαν να ήταν τουρκική περιφέρεια! Μάλιστα, οι δύο πρώτοι έλεγαν στον μουσουλμανικό πληθυσμό «περιμένετε και σε λίγο θα έρθει ο πρόεδρος της μητέρας πατρίδας».

Αξιοπρεπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε αμέσως ορθά-κοφτά για την αδιαπραγμάτευτη τήρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του Διεθνούς Δικαίου μπροστά στον αγέρωχο και με παγωμένο-ανέκφραστο πρόσωπο «Σουλτάνο» που τον κοίταζε σαν γεράκι.

Ο έμπειρος Τούρκος είχε προετοιμαστεί καλά. Αλλωστε μας είχε δώσει στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ μια γερή γεύση αλαζονείας και ανησυχίας για αυτά που επρόκειτο να πει.

Ακούγοντας τον Παυλόπουλο, ξέσπασε μέσα στο Προεδρικό και έβαλε πάνω στο τραπέζι όλα τα θέματα: Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο. Ακόμα και το Σκοπιανό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι η Λωζάννη είναι πλέον ένα «κιτρινισμένο» και «σκονισμένο» κείμενο, το οποίο πρέπει να «επικαιροποιηθεί»». Αυτή είναι η καινούργια λέξη (sic!) που εισήγαγε, προκειμένου να «διαλύσει» βήμα-βήμα τη Συνθήκη. Ηταν πρωτοφανής η σκηνή που ξετυλίχθηκε στο Προεδρικό, όταν ο Παυλόπουλος του είπε ότι «οι Συνθήκες δεν αναθεωρούνται ή επικαιροποιούνται, απλά επιδέχονται άλλης ερμηνείας».

Ο Σουλτάνος έσκυψε μπροστά και είπε: «Εγώ δεν είμαι νομικός. Εγώ ξέρω το Πολιτικό Δίκαιο, δηλαδή όταν συμφωνούν τα δύο κράτη». Το δίκαιο του ισχυροτέρου με παράκαμψη του Διεθνούς Δικαίου.

Η εικόνα έδειξε διαφορετική στο Μαξίμου, με έναν Τσίπρα σχετικά ψύχραιμο, που προσπάθησε να διατηρήσει με αξιοπρέπεια τις ελληνικές θέσεις, αποδεχόμενος βέβαια ότι η «επικαιροποίηση», μπορεί να λέγεται και «εκσυγχρονισμός»! Τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Πού θα «εκσυγχρονίσουμε» τη Λωζάννη; Ο Τούρκος έδειξε ότι έχει στον νου του ένα ξεκαθάρισμα του χάρτη με τα νησιά που δεν περιγράφονται λεπτομερώς στη Λωζάννη. Θέλει άλλη οριοθέτηση του εναέριου χώρου και φυσικά της υφαλοκρηπίδας. Μπορεί ο Τσίπρας να νιώθει ότι το «ξεπέρασε», αλλά δεν είναι έτσι. Τώρα αρχίζει η δοκιμασία των εθνικών θεμάτων. Μαθαίνω (και εύχομαι να είναι ψέματα, αλλά δεν είναι) ότι ο Ερντογάν απαίτησε να έρθει στην Ελλάδα και να περιοδεύσει στη Θράκη! Τόσο ο Γιλντιρίμ όσο και ο Τσαβούσογλου είχαν προειδοποιήσει το Μαξίμου να στείλει πρόσκληση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο «Σουλτάνος» θα έπαιρνε το αεροπλάνο και θα πήγαινε απευθείας στη Θράκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθυστερούσε να στείλει την πρόσκληση και τότε ο Τσίπρας πληροφορήθηκε ότι ο Ερντογάν θα… πήγαινε χωρίς επίσημη πρόσκληση στους … «ομοεθνείς» του στη Θράκη!

Τότε ταχύτατα το Προεδρικό έστειλε την πρόσκληση, ο Παπαχελάς μετέβη στην Αγκυρα και πήρε τη συνέντευξη και ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα και έβαλε όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε όχι μόνο ως προστάτης των Σκοπίων και της Αλβανίας που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη, αλλά και ως ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου (και των Αράβων), λόγω της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ.

Μάλιστα λέγεται ότι στην τελευταία επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον βολιδοσκόπησε τους Αμερικανούς για το θέμα της Λωζάννης και άκουσε να του λένε ότι «εμείς είμαστε με το Δίκαιο».
Με τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα έθεσε όλες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και σε διεθνή θέα. Είπε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων, αλλά μιλώντας για το Αιγαίο εμμέσως πλην σαφώς απαίτησε ξεκαθάρισμα νήσων και βραχονησίδων.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα εκείνη την κορώνα του κ. Τσίπρα που τόνισε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν δεν αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία μας». Πώς γίνεται να μην την αμφισβητεί και να είναι γκρίζα ζώνη τα Ιμια; Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βάλουμε ελληνική σημαία επάνω ή να ανέβουν βοσκοί δεν τα καθιστά γκρίζα ζώνη; Πόσα «Ιμια», αλήθεια, έχουν ανακαλύψει οι Τούρκοι διπλωμάτες και πραγματογνώμονες στη Συνθήκη της Λωζάννης; Πόσα θα ξεφουρνίσουν έτσι και πιάσουμε κουβέντα μαζί τους; Πόσα «φίδια» θα αμολήσει σήμερα στη Θράκη; Πόσες παραβιάσεις θα κάνει ακόμα για να εμπεδώσει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Αθήνα έχει χάσει ήδη την πολιτική κυριαρχία στο Ανατολικό Αιγαίο;

Σιγά-σιγά η πονηρή αλεπού το «χτίζει» και αποδεικνύει ότι δεν ήρθε στην Αθήνα για να ζητήσει μέσω Αλέξη επαφή με τους Δυτικούς. Ηρθε εδώ για να ανεβάσει το επίπεδο έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ηρθε να βάλει πάνω στο τραπέζι όλες τις διαφορές και να πάρει ένα πρόκριμα συζήτησης από την οποία πάλι κάτι θα κερδίσει. Ευτυχώς αργά χθες το βράδυ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωσή του απέρριψε τις «επικαιροποιήσεις» και τους «εκσυγχρονισμούς», υπογραμμίζοντας ότι στηρίζει τα υφιστάμενα σύνορα των χωρών της περιοχής.




Aπό τη στήλη «Αποκλίνουσα Συμπεριφορά» στην Ελευθερία του Τύπου

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου