«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Εμείς γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιους ηγέτες;...

Viktor Orbán of Hungary, Matteo Salvini of Italy and Sebastian Kurz of Austria


Δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιους ηγέτες ακόμα.

Μάς αξίζει ένας άξελ χαβαναγκίλα, όσο ανεχόμαστε εκατοντάδες ιδιοκτητών διαμερισμάτων στην Αθήνα, σε νησιά, στη Β.Ελλάδα κ.ά. να τα τσεπώνουν από το κράτος και τις ΜΚΟ και να βάζουν στα σπίτια τους ισλαμολαθρό για να μένουν.

Μας αξίζει άξελ χαβαναγκίλα, όσο υπάρχουν γονείς που παρακολουθούν σαν χάνοι (από εκφυλισμό ή φόβο για τους παράνομους "αντιρατσιστικούς" νόμους) τους διευθυντές σχολείων και νηπιαγωγείων να τους διαβάζουν εγκυκλίους για "πανσεξουαλικότητες". Ενώ η φυσιολογική τους αντίδραση θα έπρεπε να είναι να αρπάζουν στα χέρια αυτές τις εγκυκλίους και να τις κάνουν χαρτοπόλεμο.

Μας αξίζει άξελ χαβαναγκίλα, όσο υπάρχουν χριστιανοί που δεν "διακρίνουν", όχι μόνο τους δηλωμένους "οικουμενιστές" αρχιερείς, αλλά και τους "κρυφο-οικουμενιστές". Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι με ευκολία κι αυτοί, οι χριστιανοί συμπολίτες μας, αποκάλεσαν τον μητροπολίτη Αμβρόσιο ως "ακραίο". Ποιον;...τον Αμβρόσιο, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους (και γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για να το λέω αυτό) που στέκεται στο ύψος του ως ελληνορθόδοξος μητροπολίτης και πατριώτης. Την στάση του απέναντι στον Δ.Βερύκιο την εγκρίνουμε ως ιστολόγιο, 100%.
Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, για την φωτοσοπιά με τα κεφάλια ποντικού, είχαμε πει στον Διόδοτο πως αναμένουμε μετά από κάποιες ημέρες να ακούσουμε πως ο Βερύκιος αρρώστησε βαριά, γιατί δεν επρόκειτο για ένα προσωπικό αμάρτημα, αλλά για κοινωνική ασέβεια και διαφθορά κοινού θρησκευτικού αισθήματος, εφόσον εκατοντάδες άνθρωποι, πηγαίνοντας να εκκλησιαστούν και να προσκυνήσουν στις εκκλησίες τους, έσκυβαν την κεφαλή πάνω από την συγκεκριμένη εικόνα και τους έρχονταν στο μυαλό τα ποντικάκια. Ουδέποτε θα ήταν αρκετή μία απλή συγνώμη, έστω κι αν την ενέκρινε το παπαδαριό της Ιεράς Συνόδου.
Κι αν δεν πάει στον ίδιο τον Αμβρόσιο ο Βερύκιος, να ζητήσει γονατιστός συγχώρεση κάτω από το πετραχήλι.. μην περιμένει να την βγάλει καθαρή.


Τέλος, μάς αξίζει ακόμα άξελ χαβαναγκίλα και πολλοί άλλοι παρόμοιοι μπλε, πράσινων, κόκκινων και μαύρων αποχρώσεων.. όσο στην πλειοψηφία μας είμαστε λαός που δεν διαφέρουμε και πολύ απ'αυτούς.

Μία καλή φίλη 35 ετών, παντρεμένη με δυο παιδιά σε στρατεύσιμη ηλικία, ένα γλυκό, αξιοπρεπές κομψό πλάσμα και μία από τις πιο αξιέπαινες μητέρες που έχω γνωρίσει,  περπατούσε πρόσφατα σε ένα δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάποια στιγμή..ζαλίστηκε, λιποθύμησε για κάποια δευτερόλεπτα και πέφτοντας μπρούμυτα στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, χτύπησε σοβαρά στο πρόσωπο και ο σκελετός των γυαλιών της  της έσκισε δέρμα στο μάγουλο. Δεν μπόρεσε να σταθεί σύντομα όρθια, ενώ το αίμα της είχε καλύψει το πρόσωπο.
ΚΙ ΟΜΩΣ... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΟΥΤΕ Ο ΠΟΝΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΟΚΆΡΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... αλλά ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ. Όταν μετά από 15 λεπτά έφτασε ο σύζυγός της στο σημείο, εφόσον τον κάλεσε με το κινητό, παρακολούθησαν απλά έκπληκτοι κι οι δυο... ένα μαγαζάτορα να βγαίνει με έναν κουβά και σφουγγαρίστρα για να πλύνει το αίμα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί του.

ΣΕ ΤΊ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΟΥΜΕ;;;....

Κάποιες προφητείες έχουν μιλήσει για τα Έσχατα Χρόνια, ότι θα έρθουν όταν οι άνθρωποι πάψουν τελείως να αγαπούν ο ένας τον άλλο, όταν αναισθητοποιηθούν και η καρδιά τους θα έχει παγώσει.

Το 2003 κυκλοφόρησε μια ταινία φαντασίας με τους εκπληκτικούς ηθοποιούς Κλερ Ντέινς, Γιοακίν Φίνιξ και Σον Πεν. Τίτλος: "Όλα για την Αγάπη". Σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι είχαν γίνει τελείως Ψυχροί. Μόνο η εκμετάλλευση των δεξιοτήτων του καθενός ήταν η βάση της επικοινωνίας. Ένα φαινόμενο τού να πέφτουν νεκροί από ανακοπή καρδιάς εκεί που περπατούσαν, μέσα στους δρόμους, ξεκίνησε με ραγδαίους ρυθμούς. Πάνω από τους σωριασμένους νεκρούς όμως.. οι υπόλοιποι δρασκέλιζαν τα σώματα για να συνεχίσουν τον δρόμο τους αδιάφορα. Όμως και ο πλανήτης άρχισε να νοσεί. Αντιβαρυτικά και άλλα φαινόμενα με φονικές επιπτώσεις ξεκίνησαν. Το αποκορύφωμα.. να αποφασίσει και ο πλανήτης, αμέσως μετά τους ανθρώπους, να Ψυχραίνει κι αυτός! Η ταινία τελειώνει με χιόνι να αρχίζει να σκεπάζει την Νέα Υόρκη και όλο τον πλανήτη, μήνα Αύγουστο. Μόνο που.. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΠΟΤΕ!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΗΘΗ.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ ΣΑΛΒΙΝΙ, ΕΝΑΣ ΟΡΜΠΑΝ, ΕΝΑΣ ΚΟΥΡΤΣ.

ΑΞΕΛ ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  iPhone Xs Max ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ!..... ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΦΟΣΟΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

ΤΟ  ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΜΕΙΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΗΘΗΣΑ ΠΛΕΜΠΑ, ΤΑ ΞΕΡΑ, ΠΑΡΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ.

ΕΣΤΩ ΟΜΩΣ... "ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ".


ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ, 26/9/18

16 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Σεπτεμβρίου, 2018 14:15

    ΕΥΓΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΜΠΟΕΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΕΥΓΕ,ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω πως ξερεις την απαντηση σε αυτο. Διοτι στην ''δημοκρατια'' κανουν κουμαντο οι πολλοι ως ΠΟΣΟΤΗΤΑ και οχι ως ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Ποσοι ελληνοφωνοι νομιζεις πως θελουν τετοιου τυπου ηγετες (ακομα και τυπου τραμπ ή του αυστραλου πρωθυπουργου); Ειναι η πλειοψηφια ή η μειοψηφια; Το θεμα ειναι πως δεν εχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ και ευρεια ΚΡΙΤΙΚΗ σκεψη. Ειμαστε απλα εκπαιδευμενοι -σαν τα ντοπερμαν- και ρηχοι ξερωλες. Ο ηλιος γυρισε και δεν προκειται να ξαναγυρισει αναιμακτα...
    Οσο αφορα το ''μακεδονικο'' ελπιζω οι εχθροι μας να κανουν το χρεος τους ο μεν στο ΣΑ και ο δε στην συνοδο του ΝΑΤΟ.
    ΥΓ: Καταντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Η -δημοκρατια- ειναι η χειροτερη μορφη τυραννιας, οπου το 51 τοις εκατο μπορει να αφαιρεση τα δικαιωματα του 49 τοις εκατο*. Τζεφερσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αληθεια ολη με δυο λογια.Μπραβο στην κριτικη ικανοτητα σου.Κλασης ...αλφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία τα είπες ,μια σταγόνα πικρής επίγνωσης στα χρόνια της χολέρας για την Πατρίδα που ελευθέρωσε τον πλανήτη ,για τους αλυσοδεμένους ελευθερωτές που γέννησαν ανθρώπους…χωρίς ουρές ,ωραία τα είπες ,κτίστηκε έτσι το μοιραίο σκηνικό έως του σημείου να χαίρονται τα "χλωρά" που επιτέλους θα καίγονται μαζί με τα ξερά , θυσιαζόμενα στην Ιδέα με μνήμη Ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "για τους αλυσοδεμένους ελευθερωτές που γέννησαν ανθρώπους…χωρίς ουρές"

      Είπες επίσης πολλά, με μία πρόταση. Και ο νοών νοείτω...

      Διαγραφή
    2. "για τους αλυσοδεμένους ελευθερωτές που γέννησαν ανθρώπους…χωρίς ουρές"

      για εξηγήστε βρε παιδιά για να καταλάβω και εγώ ο αμοιρος

      Διαγραφή
    3. Λακωνικά:

      "αλυσοδεμένοι ελευθερωτές": Μπορείς (ποιητική αδεία, γιατί δεν είμαστε και σίγουροι πως ο Προμηθέας ήταν πάντα φίλος των Διογενών Ελλήνων) να αποκαλέσεις τους Έλληνες..Προμηθείς του Πολιτισμού, του Πνεύματος, του Καλού κ'Αγαθού.

      "ανθρώπους…χωρίς ουρές": Ο Χριστός αποκάλεσε του δολοφόνους του και εχθρούς του ανθρώπου και της αλήθειας...ως 'ερπετά, γεννήματα εχιδνών'. Σήμερα χρησιμοποιούμε πολύ τη φράση "ερπετοειδείς", όχι με άμεση αναφορά στις θεωρίες του Ντέιβιντ Άικ, όσο στο διαπιστωθέν ανθρωπολογικό συμπέρασμα ότι διαθέτουμε ανθρωποειδή και ερπετικό εγκέφαλο μαζί, εννοώντας με το δεύτερο.. την έδρα του εγκεφάλου που εδράζονται τα βασικά ένστικτα του ανθρώπου, όλα αυτά που διαθέτει και ένα αρπακτικό, άλογο ον(=χωρίς ανθρώπινη και συναισθηματική νοημοσύνη), ένα ερπετό.

      Διαγραφή
    4. χίλια ευχαριστώ Κώστα. Να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή

  6. ..ΔΙΟΤΙ , ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ,
    ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 400.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ Α Θ Ε ΧΡΟΝΟ !!

    .. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ , Η΄ΝΑ ΄ΑΜΟΛΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΄ ΕΞΩΓΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ - ΓΙΑΤΡΩΝ ??

    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου της ανάρτησης είναι πολύ απλή, είναι μπροστά στα μάτια μας και -δυστυχώς- είναι άκρως δυσάρεστη:
    Ο λαός του γραικυλιστάν (ούτε καν ελλαδιστάν.. για "Ελλάς" ούτε λόγος να γίνεται) είναι ελεεινός, τρισάθλιος και έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
    Αν νομίζετε ότι αυτός ο λαός κουτοπόνηρων χέστηδων ναρκισσών αξίζει κάτι καλύτερο, τότε .. όνειρα γλυκά..

    Υ.Γ: Οι Τούρκοι έχουν Ερντογάν και μεις Τσίπρα....
    ΕΛΕΟΣ ΠΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχαμε αρκετούς,αλλά τους δολοφονήσαμε όλους σαν καλοί αρουραίοι και τρέχουμε πίσω από την μαγική φλογέρα του Άντερσεν που λέγεται δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτη η κατασταση αρχισε να φαινεται απο τοτε που ανοιξαν τα συνορα.προυπηρχε αλλα τοτε αρχισαν να πεφτουν οι μασκες.τωρα ζουμε την εξαθλιωση μας.η μαγια κραταει ορθια την ελλαδα.ο μονος ελληνας κυβερνητης που ειχαμε ηταν ο ιωαννης καποδιστριας.οι ελληνες ελευθερωσαν την ελλαδα το 1821 ο οθων και η βαυαροκρατια ανελαβε την διοικηση.πεταξε εξω ολους,τους ελληνες και σκοτωσε τους ηρωες.επεβαλε και βαρια φορολογια.αν δεν διδαχτουμε σωστα την ιστορια μας και αν δεν μαθουμε τι σημαινει να εισαι χριστιανος ορθοδοξος μελλων δεν εχουμε.τωρα συγνωμη για την ερωτηση μοιαζει λιγο ασχετη αλλα μια και αναφερατε τον βερυκιο μηπως ξερετε γιατι μπηκε στο 401;δεν ειναι στρατιωτικος.μηπως εχη σοβαρη επιδημικη ασθενεια και τον εβαλαν σε αυστηρη καραντινα;δεν μαθαμε απολυτως τιποτα απο τοτε.ουτε ενα ιατρικο ανακοινωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή