«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Για τους υγειονομικούς σε αναστολή: Πανελλαδική Συγκέντρωση αύριο Κυριακή 20 Μαρτίου στις 14:00 στο πάρκο Ελευθερίας


 

 Όλοι εκεί!

Συνάνθρωποι, καθώς οι μέρες περνούν και οι αδελφοί μας οι Υγειονομικοί απειλούνται με απόλυση, ας βρεθούμε μαζί τους, ας ενωθούμε, ας γίνουμε συνοδοιπόροι τους.

Ας υψώσουμε στις ψυχές μας τις αρετές της αλληλεγγύης και της φιλαδελφίας κι ας φωτίσουμε τα μάτια μας με τη θέρμη της πίστης και της ελπίδος. Μόνο αν πιστέψουμε σε τούτο τον αγώνα που δίνουν οι Υγειονομικοί θα αισθανθούμε και θα βιώσουμε το μεγαλείο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

«Ο ουρανός είναι μέσα μας» κι αυτό θα το κατανοήσουμε μόνο όταν βηματίσουμε μαζί τους, όταν κρατήσουμε στα χέρια μας τα δικά τους χέρια, όταν συνομολογήσουμε πως πάνω από την πίστη στον ίδιο τον συνάνθρωπο, στέκεται η πίστη στον Θεό. Μας δίνεται η ευκαιρία να αφυπνίσουμε τον λήθαργο εαυτό μας, να πυρώσουμε και πάλι τη σβησμένη ηθική μας. Η ακηδία δεν γεννά πόθους, μήτε η βόλεψη ανδρεία.

Συνάνθρωποι, κρινόμαστε κάθε μέρα. Πρέπει να τολμήσουμε, ν’ ανοίξουμε τα παράθυρα στον ήλιο, να δακρύσουμε λεβεντιά, να σαλπίσουμε αλήθειες. Ας γίνει ο φόβος μας γιορτή κι ο δισταγμός μας προσδοκία. Πρέπει να αρπάξουμε την Ιφιγένεια απ’ τον βωμό, να δώσουμε πυξίδα στον Οδυσσέα νά ‘ βρει την Ιθάκη.

Η άνοιξη ήρθε. Μυρωδιές σμίγουνε, δέντρα ριζώνουνε, πουλιά πετάνε συμφιλιωμένα με τις Θεόσταλτες λιακάδες. Έτσι κι εμείς, να σμίξουμε τις ανάσες μας για να λευτερώσουμε φωνές, έτσι κι εμείς να ριζώσουμε ελπίδες για να καρπίσουν αξίες και ήθη.

Όλοι μαζί, δίπλα στους Υγειονομικούς!

Συν–ανθρώπω, θα τα καταφέρουμε!

Συν Θεώ, θα δικαιωθούμε!

 

Ιωάννα Α. Αγγελή

Εκπαιδευτικός

 

ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟCYNH 

 

 

8 σχόλια:

  1. ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΚΟ, ΑΛΛΆ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΒΛΑΚΟΠΟΥΛΟ:

    «Έρχεται η 4η δόση εμβολίου και θα γίνει σε όλους»
    https://www.pronews.gr/ygeia/th-vasilakopoulos-4i-dosi-emvoliou-gia-olous-gia-tous-ano-ton-60-eton-isos-egkrithei-ton-epomeno-mina/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ PFIZER ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, OI ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 1.227».

      ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΣΕ ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.227 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

      ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΙΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ'ΔΩΣΕ -ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟ- ''ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ'' ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ.
      ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΠΟ Μ...Ο ΚΑΙ ΑΠΟ Τ...Ο ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
      ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΡΕΕΕΕΕ ΆΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΣΑΙ.
      ΒΑΣΙΛ🤡 ΝΟΥΜΕΡΟ.

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌺

      Διαγραφή
  2. να παει να γαμηθει ο πανηλιθιος, αν νομιζει πως θα κανουμε εμεις το εμβολιο, για να γεμισουν οι τσεπες οι δικες του, του πλευρη, και ολων των αλλων παρασιτων,χαραμοφαηδων...καθηγητης του κωλου μας κουναει το δαχτυλο [να το βαλει στον κωλο του] και μας απειλει,ρε αντε μου στο διαολο μαλακα....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχαλης Σκορπιος19 Μαρτίου, 2022 22:03

    Και οπως ειπε ο εργδ με μια λεξη, ΝΑΠΑΝΑΜΑΜΗΘΕΙΤΕΟΛΟΙΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο βολεμένος ΜΟΣΙΑΛΟΣ.

    Ο ΕΟΔΥ ΦΤΙΆΧΝΕΙ
    ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΜΕ

    ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ
    ΤΟΝ ΗΛΊΑ ΜΟΣΙΑΛΟ

    ΚΑΙ

    ΜΈΛΗ
    ΝΙΚΌΛΑΟ ΤΖΑΝΑΚΗ
    ΒΆΝΑ ΣΥΨΑ
    ΒΆΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
    ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ".

    ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
    ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΆΚΟΥΑ ΠΑΙΔΙΆ ΘΑ
    ΒΟΛΕΥΤΟΎΝ.
    ΚΑΛΌ ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΑΔΈΛΦΙΑ😪


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο βολεμένος κ. Μόσιαλος ΚΑΙ ο μακάβριος κ. Βασιλακόπουλος

    Όπως όλα δείχνουν «βολεύτηκε» και ο Ηλίας Μόσιαλος, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε τη συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον καθηγητή.

    https://primenews.press/o-makavrios-k-vasilakopoulos-kai-o-volemenos-k-mosialos


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνθήματα των υγειονομικών:
    Δεν υπάρχει υγεία χωρίς Ελευθερία!!!
    Κούλη Μητσοτάκη άκουσε καλά, ο αδικημένος ποτέ του δεν ξεχνά!
    Εεε, ωωω, πάρτε τα εμβόλια και φύγετ' από δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή