«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

"Οι διασημότητες είναι τέτοια καθάρματα επειδή επενδύουν στο status quo" - της Caitlin Johnstone


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα διάσημο πρόσωπο του οποίου το έργο σάς έχει αρέσει, έχει μια τόσο μυωπική οπτική γωνία για τα παγκόσμια γεγονότα; Πώς μπορεί κάποιος να σας συγκινεί στα πιο ενδόμυχα βάθη σας με τα λόγια του ή τη μουσική του και όμως να έχει μια εθελοτυφλούσα κυρίαρχη πολιτική κοσμοθεωρία που κατασκευάζεται από δεξαμενές σκέψης και spinmeisters (= διαχειριστές του συστημικού αφηγήματος);

Οι διασημότητες υπήρξαν ιδιαίτερα απεχθείς αυτοκρατορικοί συκοφάντες αυτές τις τελευταίες ημέρες, και ίσως αξίζει να αφιερώσουμε μια στιγμή για να σκεφτούμε τι συμβαίνει όταν βλέπουμε αυτό το φαινόμενο.

Η Bette Midler έχει γίνει πρωτοσέλιδο για το πρόσφατο σχόλιό της σχετικά με τις ελλείψεις βρεφικών τροφών, παίρνοντας το Twitter για να πει στους Αμερικανούς: "Δοκιμάστε το ΘΗΛΑΣΜΟ! Είναι δωρεάν και διαθέσιμο κατά παραγγελία".

Υπάρχουν βέβαια πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γονείς μπορεί να μην μπορούν να παρέχουν σταθερά μητρικό γάλα στο μωρό τους, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των ίδιων των προβλημάτων υγείας και των μεγάλων ωρών εργασίας που συχνά δημιουργεί το αμερικανικό status quo. Περισσότερο από αυτό, το να λέμε στα άτομα τι να κάνουν ως απάντηση σε ένα συστημικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τους πλούσιους και τους ισχυρούς χρησιμεύει για να αποσπάσουμε την προσοχή από την κριτική που ασκείται σε αυτούς τους ανθρώπους και αυτά τα συστήματα.

Η Μίντλερ χρησιμοποιεί συχνά τον λογαριασμό της στο Twitter για να μεταδώσει την αδιαφορία της για τους αγώνες των λιγότερο τυχερών, όπως τον Μάρτιο όταν έγραψε στο Twitter "Ευχαρίστως θα πλήρωνα περισσότερα για τη βενζίνη αν πρόκειται γι' αυτό:" μαζί με μια εικόνα ενός παιδιού που κρατούσε μια ουκρανική σημαία. Η καθαρή αξία της Μίντλερ εκτιμάται σε ένα τέταρτο δισεκατομμύριο δολάρια.

Μιας και μιλάμε για την Ουκρανία, ο Bono και ο Edge των U2 έδωσαν πρόσφατα μια συναυλία στο Κίεβο για να υποστηρίξουν τον απειλητικό για τον κόσμο πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, γιατί φυσικά και το έκαναν, γαμώτο. Ο Bono, ο οποίος λέει ότι έχει "αγαπήσει πολύ" τον εγκληματία πολέμου George W. Bush και εξήρε τον καπιταλισμό στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και συνεργάστηκε με τον πολεμοκάπηλο Lindsey Graham για να προωθήσει τις αφηγήσεις της αμερικανικής αυτοκρατορίας για τη Συρία το 2016, θα τον δούμε φυσικά να τραγουδάει το "Stand by Ukraine" για την υποστήριξη των αφηγήσεων της αμερικανικής αυτοκρατορίας σε ένα μετρό του Κιέβου το 2022.

Ο εξαιρετικά δημοφιλής Ινδός πνευματικός ηγέτης, γνωστός ως Sadhguru Jagadish Vasudev, έγραψε πρόσφατα στο Twitter: "Είθε το Ισραήλ να εμπνεύσει τον κόσμο", επαινώντας τις γεωργικές πρακτικές του εθνοκράτους του απαρτχάιντ, ακόμη και όταν η τυραννία και η αιματοχυσία του συγκεντρώνει διεθνή πρωτοσέλιδα. Λίγοι από τους εμπόρους της διαφώτισης στην πνευματική αγορά έχουν κάτι αξιόλογο να πουν για την ατομική αφύπνιση, και σχεδόν όλοι τους κοιμούνται βαθιά όταν πρόκειται για συνειδητοποίηση σχετικά με τον εξωτερικό κόσμο.

Ο συγγραφέας τρόμου Στίβεν Κινγκ πήρε την παράξενη απόφαση να τουιτάρει τις προάλλες "Στέκομαι στο πλευρό της Νίνα Γιάνκοβιτς" για να στηρίξει την φρικιαστική σκατόψυχη που θα ηγηθεί του Υπουργείου Αλήθειας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πει κανείς γι' αυτό πέρα από αυτό που είναι.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν τόσο συχνά, επειδή μέσα σε μια αυτοκρατορία που συγκρατείται από την προπαγάνδα, τον καπιταλισμό και τη μαζική στρατιωτική βία, εκείνοι που αναδεικνύονται σε εξέχουσες θέσεις μέσα σε αυτή την αυτοκρατορία έχουν μια συμβιωτική σχέση με αυτά τα πράγματα.

Κάποιος που αξίζει ένα τέταρτο δισεκατομμύριο δολάρια είναι απίθανο να υποστηρίξει το τέλος του καπιταλισμού και την εξάλειψη της τεράστιας ανισότητας του πλούτου. Κάποιος του οποίου ο πλούτος και το κύρος προέρχονται από το Χόλιγουντ είναι απίθανο να αντιταχθεί στην αυτοκρατορική μηχανή προπαγάνδας της οποίας το Χόλιγουντ αποτελεί κρίσιμο μέρος. Κάποιος που επωφελείται από την πολιτική του status quo είναι απίθανο να προωθήσει μια ουσιαστική αντιπολίτευση σε αυτήν.

Και αυτό ισχύει και για τις δύο κατευθύνσεις. Η αυτοκρατορική μηχανή δεν πρόκειται να εξυψώσει ανθρώπους που επιδιώκουν το θάνατό της. Ο αντιιμπεριαλιστής δημοσιογράφος Aaron Maté δεν θα κερδίσει ποτέ Πούλιτζερ. Ο αντιπολεμικός κωμικός Ντέιβ Σμιθ δεν θα πρωταγωνιστήσει ποτέ σε μια mainstream ταινία του Χόλιγουντ. Τα τραγούδια που θα κατακτούν τα τσαρτ θα τείνουν να δοξάζουν το χρήμα και την ευημερία και ποτέ δεν θα ενισχύσουν οποιαδήποτε αντίθεση στους μηχανισμούς που τα καθιστούν δυνατά.

Γενικά δεν γίνεσαι πλούσιος και διάσημος χωρίς τη συνεργασία ανθρώπων που έχουν τη δύναμη να σε διευκολύνουν να το κάνεις. Αυτοί οι άνθρωποι θα επενδύουν πάντα στη συνέχιση των συστημάτων του status quo, επειδή είναι στενά συνυφασμένοι με αυτά τα συστήματα. Αν επιδιώκετε το τέλος του καπιταλισμού ή της αυτοκρατορίας ή του ισραηλινού απαρτχάιντ ή των αμερικανικών κυρώσεων ή του ψυχροπολεμικού μπρα ντε φερ, είναι απίθανο να σας βοηθήσει προς την κορυφή κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους.

Και στη συνέχεια, μόλις σας δοθεί το χρυσό εισιτήριο για τη δόξα και την περιουσία, θα βρεθείτε αμέσως περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που έχουν επενδύσει βαθιά στα συστήματα του status quo που μόλις σας ανέβασαν. Πηγαίνετε στα πάρτι τους. Γίνετε φίλος μαζί τους γιατί είναι δύσκολο να δημιουργήσεις φυσιολογικές φιλίες με απλούς ανθρώπους όταν είσαι πολύ διάσημος. Πριν το καταλάβετε, βρίσκεστε σε έναν στενόχωρο θάλαμο αντήχησης της κοσμοθεωρίας του status quo.

Έτσι, η φήμη είναι ένας αυτοτροφοδοτούμενος βρόχος ανατροφοδότησης της υποστήριξης της εξουσίας του κατεστημένου με πολλούς τρόπους, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι μείζον πρόβλημα επειδή σημαίνει ότι οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία μας θα είναι πάντα αναγκαστικά άνθρωποι που έχουν επωφεληθεί τρομερά από τα συστήματα του status quo. Οι φωνές τους επισκιάζουν τις φωνές των αμέτρητων εκατομμυρίων που υποφέρουν κάτω από τα ίδια συστήματα, όχι επειδή είναι πιο έγκυρες ή πιο αληθινές, αλλά αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι πιο ενισχυμένες (= καμπάνιες, πέφτει χρήμα)

Όταν έχεις όλες τις πιο δυνατές φωνές που μιλούν για τον κόσμο και το έθνος τους με τρόπο που υποδηλώνει ότι το σύστημα λειτουργεί μια χαρά, ενώ όλες οι πολύ πιο πολυάριθμες φωνές που λένε το αντίθετο έρχονται σαν απόηχοι, τι συμβαίνει; Δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το σύστημα λειτουργεί καλά. Ότι η πολιτική του status quo κάνει τη δουλειά της και ότι δεν χρειάζονται μαζικές, σαρωτικές αλλαγές.

Με αυτόν τον τρόπο η ικανοποίηση των διασημοτήτων με την τρέχουσα κατεστημένη τάξη πραγμάτων γίνεται ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας, επειδή κρατά αρκετό μέρος του πληθυσμού να πιστεύει ότι το status quo πρέπει να λειτουργεί. Ότι οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν για να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό είναι αποτυχία όχι του συστήματος, αλλά των ίδιων. Ότι η απάντηση δεν είναι η επανάσταση και η αλλαγή, αλλά η αυτοκαταστροφική αυτοκατηγορία και η μαθημένη αδυναμία.

Το να είσαι διασημότητα μέσα στην ολιγαρχική αυτοκρατορία σημαίνει, με ελάχιστες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, ότι είσαι πράκτορας αυτής της αυτοκρατορίας. Τα περίεργα πλαστικά φρικιά που γεμίζουν τις οθόνες μας και διαμορφώνουν τις κοσμοθεωρίες μας είναι εξίσου μέρος της μηχανής καταπίεσης με το Πεντάγωνο και την αστυνομία.

Απλά ένα χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε καθώς περιηγείστε σε αυτό το χάος.


caityjohnstone.medium.com

Μετάφραση: Διόδοτος

 

έξτρα από Διόδοτο: Ιρλανδοί κωμικοί σατυρίζουν τους U2:


 


2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ...ΤΑ ΜΕΣΑ ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΡΙΕΣ...
    ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ -ΚΛΕΙΣΤΗ- [ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ] ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ...

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥΣ ...ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ... ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ...


    -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ...ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ...


    ΥΓ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΚΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΕ ΜΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ...ΟΥΔΕΙΣ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΗΕ-UNICEF
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ????????????
    ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙA Π@Π@Ρ@A ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ .
    https://www.facebook.com/nikosdimitropoulakis/videos/501122478454970

    Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) -είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1945 αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    https://unric.org/el/%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC/
    ---------------
    UNICEF
    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ/ΓΕΝΕΥΗ/ΑΘΗΝΑ, 20 Νοεμβρίου 2020 – Tην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού επέλεξαν η UNICEF και η Κυβέρνηση της Ελλάδας για να ανακοινώνουν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα

    https://www.unicef.org/greece/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/h-unicef-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1
    ----
    Η εντολή της UNICEF αποτελεί μέρος της ευρύτερης αποστολής των Ηνωμένων Εθνών . Τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν το 1945. Σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποτελείται από 193 κράτη μέλη. Η αποστολή και το έργο των Ηνωμένων Εθνών καθοδηγούνται από τους σκοπούς και τις αρχές που περιέχονται στην ιδρυτική του Χάρτα . Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, επίσης γνωστό ανεπίσημα και ως «οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών», αποτελείται από τον ίδιο τον ΟΗΕ και πολλά προγράμματα, ταμεία και εξειδικευμένους οργανισμούς, όλα με τη δική τους ηγεσία και οικονομικό προϋπολογισμό (WHO, UNESCO, UNICEF, UNHCR, ILO, UNEP, IOM, κ.λ.π.).
    Η UNICEF αντιπροσωπεύει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά και εργάζεται επί του παρόντος σε 190 χώρες και περιοχές για την προστασία της ζωής των παιδιών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και να τα βοηθήσει να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους, από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία.

    https://www.unicef.org/greece/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή