«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Μία "ΚΑΥΤΗ" λίστα μέ 33 πράγματα, που γνωρίζουμε γιά τήν επερχόμενη - καί ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ! - ΕΛΛΕΙΨΗ τροφίμων / ΒΙΝΤΕΟ


 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν, ότι τά τρόφιμα, που δέν θά καλλιεργηθούν τό 2022, ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ από τά ράφια μας το 2023.

Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια επισιτιστική κρίση τον επόμενο χρόνο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν φαίνεται να ανησυχεί υπερβολικά.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω να με βοηθήσετε να διαδώσω αυτήν την προειδοποίηση μοιράζοντας αυτήν τη λίστα με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Όπως θα δείτε παρακάτω, έχουμε πλέον τόσα πολλά δεδομένα που είναι αδύνατο να αρνηθούμε όσα έρχονται.

Παρακάτω είναι μια λίστα με 33 πράγματα που γνωρίζουμε για τις επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων...

1 Η φετινή συγκομιδή κόκκινου χειμερινού σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μικρότερη από το 1963. Αλλά το 1963 μόνο 182 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε αυτή τη χώρα. Σήμερα ο πληθυσμός μας έχει αυξηθεί στα 329 εκατομμύρια.

2 Η συγκομιδή ρυζιού στην Καλιφόρνια αναμένεται να είναι «το μισό μέγεθος ενός κανονικού έτους».

3 Η συγκομιδή ντομάτας στις ΗΠΑ το 2022 θα είναι μόλις 10,5 εκατομμύρια τόνοι. Αυτό είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους λιγότερο από ένα κανονικό έτος.

4 Αυτή θα είναι η χειρότερη καλλιέργεια καλαμποκιού στις ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

5 Οι αποστολές καρότων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το έτος μέχρι σήμερα μειώνονται κατά 45%.

6 αποστολές γλυκού καλαμποκιού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση. 

7 οι αποστολές γλυκοπατάτας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13 τοις εκατό από έτος μέχρι σήμερα.

8 Οι αποστολές σέλινου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 11 τοις εκατό από έτος μέχρι σήμερα.

9 Η συνολική παραγωγή ροδάκινου στις ΗΠΑ είναι μειωμένη κατά 15 τοις εκατό σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

10 Σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των αγροτών των ΗΠΑ λένε ότι η φετινή ξηρασία επηρεάζει τις καλλιέργειές τους.

11 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός βοοειδών του Όρεγκον μειώθηκε κατά 41%.

12 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός των βοοειδών στο Νέο Μεξικό έχει μειωθεί κατά 43%.

13 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός των βοοειδών στο Τέξας έχει μειωθεί κατά 50 τοις εκατό.

14 Ένας παραγωγός βοείου κρέατος από την Οκλαχόμα προβλέπει τώρα ότι ο κιμάς θα μπορούσε να κοστίσει «πάνω από 50 δολάρια η λίβρα».

15 Τουλάχιστον το 40 τοις εκατό των Ηνωμένων Πολιτειών έχει βιώσει συνθήκες ξηρασίας για 101 συνεχόμενες εβδομάδες.

16 Συνολικά, αυτή είναι η χειρότερη πολυετής μεγάλη ξηρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 1.200 χρόνια.

17 Η Ευρώπη βιώνει αυτήν τη στιγμή τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών. Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, η στάθμη των ποταμών έχει πέσει τόσο χαμηλά που οι «πέτρες πείνας» εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά από αιώνες.

18 Η παραγωγή καλαμποκιού σε ολόκληρη την ΕΕ θα μπορούσε να μειωθεί κατά ένα πέμπτο έως το 2022.

19 Υπάρχουν προειδοποιήσεις για απώλειες καλλιεργειών στη Γαλλία έως και 35 τοις εκατό.

20 Προβλέπονται απώλειες καλλιεργειών έως και 50% σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

21 Αναφέρεται ότι σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας θα υπάρξουν απώλειες καλλιεργειών έως και 50 τοις εκατό.

22 Ορισμένοι αγρότες στην Ιταλία έχουν ήδη χάσει «έως και το 80% της σοδειάς τους».

23 Στη Σομαλία, η αγροτική παραγωγή θα μειωθεί κατά 80 τοις εκατό φέτος.

24 Στην Ανατολική Αφρική, η ατελείωτη ξηρασία έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ζώα.

25 Η Κίνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία.

26 Η Ινδία, η οποία συνήθως αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου ρυζιού, προειδοποιείται ότι η παραγωγή σε αυτή τη χώρα θα μειωθεί απότομα το 2022 λόγω «σοβαρών ελλειμμάτων βροχοπτώσεων σε βασικές περιοχές καλλιέργειας ρυζιού».

27 Το ένα τρίτο ολόκληρης της επικράτειας του Πακιστάν ήταν κάτω από το νερό μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που κατέστρεψαν τη χώρα και οι γεωργικές περιοχές επλήγησαν ιδιαίτερα. Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών στη χώρα έχει «σαρωθεί»...

Υπολογίζεται ότι περίπου το 65% των τροφίμων της χώρας -ιδιαίτερα το ρύζι, το βαμβάκι, το σιτάρι και τα κρεμμύδια- ξεβράστηκαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Bilawal Bhutto-Zardari έδωσε μια ακόμη πιο δραστική προοπτική σε συνέντευξή του στο CGTN νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι «περίπου το 80 με 90 τοις εκατό» των καλλιεργειών της χώρας έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

28 Οι τιμές ορισμένων λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί από το 2021, ενώ οι τιμές ορισμένων άλλων λιπασμάτων έχουν τετραπλασιαστεί.

29 Μια εταιρεία πληρωμών αναφέρει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να λαμβάνουν βραχυπρόθεσμα δάνεια για είδη παντοπωλείου έχει αυξηθεί κατά 95%.

30 Η ζήτηση των τραπεζών τροφίμων των ΗΠΑ είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι στο απόγειο της πανδημίας COVID.

31 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική αντιμετωπίζουν τώρα την πολύ πραγματική πιθανότητα της πείνας.

32 Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, 828 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ. Φυσικά, ο αριθμός αυτός σύντομα θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

33 Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε δημόσια ότι πιστεύει ότι θα υπάρξουν «πολλαπλοί λιμοί» το 2023.

Καθώς οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και πιο σπάνιες,

ο κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών έχει αυξηθεί σε περισσότερες από τις μισές χώρες του κόσμου φέτος, προμηνύοντας μια επερχόμενη περίοδο αυξημένης παγκόσμιας αστάθειας που τροφοδοτείται από τον πληθωρισμό, τον πόλεμο και τις ελλείψεις βασικών αγαθών, λέει μια νέα ανάλυση.

Σύμφωνα με τη Verisk Maplecroft, μια εταιρεία συμβούλων και πληροφοριών σχετικά με κινδύνους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, 101 από τις 198 χώρες που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Πολιτικών Αναταραχών αύξησαν τον κίνδυνο εμφύλιων αναταραχών μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Τεράστιες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

Πώς θα μοιάζει λοιπόν το έτος 2023 όταν γίνει τελικά σαφές ότι απλά δεν θα υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους;

Οι πλούσιες χώρες θα έχουν τα μέσα να αγοράσουν τα περισσότερα από τα αγαθά που διατίθενται στην αγορά και αυτό σημαίνει, ότι πολλές φτωχές χώρες θα υποφέρουν πολύ.

Αν όλα όσα διαβάσατε σε αυτό το άρθρο σας φαίνονται γνωστά, είναι επειδή έχουμε προειδοποιηθεί για αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια.

Το 2023 θά υπάρξει ΛΙΜΟΣ και ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ σέ όλο τόν κόσμο.

Αυτό δεν είναι άσκηση. 

Μια εξαιρετικά σοβαρή παγκόσμια επισιτιστική κρίση έχει ήδη ξεκινήσει και σας ενθαρρύνω να προετοιμαστείτε για αυτό, που σας περιμένει όσο ακόμα μπορείτε.

 



2 σχόλια:

  1. Χαίρεται,

    Τότε ὁ Ἰησοῦς ἀνήχθη εἰς τὴν ἔρημον ὑπὸ τοῦ Πνεύματος πειρασθῆναι ὑπὸ τοῦ διαβόλου, καὶ νηστεύσας ἡμέρας τεσσαράκοντα καὶ νύκτας τεσσαράκοντα ὕστερον ἐπείνασε. Καὶ προσελθὼν αὐτῷ ὁ πειράζων εἶπεν· εἰ υἱὸς εἶ τοῦ Θεοῦ, εἰπὲ ἵνα οἱ λίθοι οὗτοι ἄρτοι γένωνται. Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· γέγραπται, οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ’ ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ..

    Δίχως να θέλω να υποτιμήσω την ανάγκη του σώματος για υλική τροφή και αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει ως ανθρωπότητα, θέλω να τονίσω την μέγιστη ανάγκη της πνευματικής τροφής που είναι η επίκληση του ονόματος του Ιησού Χριστού.

    Η συνεχής και αδιάλειπτη επίκληση του ονόματος Του Ιησού είναι η τροφή της αθάνατης ψυχής μας και η πρόσκαιρη κατάργηση των βιολογικών αναγκών..Σας βεβαιώνω 100%!!!

    Με την δύναμη του ονόματος Του Ιησού Χριστού καταργούμε την ύλη, το σώμα ελαφρύνει, και ο νους που είναι αεικίνητος μένει ακίνητος μπροστά στον δημιουργό Του.

    Τα δυο φτερά της προσευχής είναι η νηστεία και η αγρυπνία..

    Οι καιροί λοιπόν που έρχονται θα είναι δύσκολοι.. Είναι περισσότερο δύσκολοι από ότι τους παρουσιάζουν και η αιτία είναι μια. Η αποστασία.!!

    Επιτρέπει τώρα ο Θεός να συμβεί κάτι από το οποίο θα προκύψει κάτι καλό. Όταν σπάνε τα πλακάκια, ο Θεός φτιάχνει μωσαϊκό.!! Έχει ο Θεός τον τρόπο του να χρησιμοποιήσει τα έργα του Διαβόλου προς όφελος μας αρκεί εμείς να είμαστε συνειδητά κοντά του .

    Αυτές τις στιγμές θα χρειαστεί να έχουμε ακλόνητη πίστη.Πίστη έως μαρτυρίου για να μην αρνηθούμε Τον Θεό και για να μην προδώσουμε Την πατρίδα μας .!!

    Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ο κάθε ένας από το πόστο του. Τώρα, ήλθε η ώρα να λειτουργήσει ο πνευματικός νόμος διότι πλέον έχουμε να κάνουμε με αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων. Και ο νόμος του Θεού θα είναι σκληρός.Πολυ σκληρός ως δίκαια απάντηση προς την Ύβριν απέναντι Του.

    Μας καλεί κάθε μέρα , κάθε ώρα , κάθε δευτερόλεπτο. Μας κτυπάει την πόρτα . Περιμένει να του ανοίξουμε και να περάσει να δειπνήσει μαζί μας. Είναι ο μοναδικός φίλος που δεν θα μας προδώσει ΠΌΤΕ και με το Όνομα του θα αντισταθούμε σε καιρό πολέμου απέναντι στους Αγαρηνούς. Με το Όνομα Του θα νικήσουμε την πείνα. Με το Όνομα Του θα αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες. Με το Όνομα Του θα λάμψει πάλι η Ελλάς και η Ορθοδοξία...!!!

    Να είστε σίγουροι!!!











    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάς ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για το όμορφο μήνυμά σας!
      Να είστε καλά!

      Διαγραφή