«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΥΟ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ


Τα δύο μεγάλα νέα της ημέρας λοιπόν είναι:

ΡΩΣΙΑ

  1. Οι απελευθερωμένες περιοχές της Ουκρανίας έχουν αρχίσει να ψηφίζουν για το αν θα ενταχθούν στη Ρωσία
  2. Μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων έλαβε χώρα μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας

Δεν βλέπω το νόημα να σχολιάσω αυτή τη στιγμή για την ψηφοφορία. Αλλά έχω να πω μερικά πράγματα για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και το πρώτο είναι το εξής: σε όσους τσακώνονται για την απελευθέρωση μελών της ομάδας θανάτου του Αζόφ από τη Ρωσία, θα πω μόνο αυτό: ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν έγραψε κάποτε ότι « είναι καλύτερα Πρέπει να δραπετεύσουν 100 ένοχοι από ό,τι θα έπρεπε να υποφέρει ένας αθώος ». Και σε εκείνους που θα αντεπεξέλθουν με το συνηθισμένο μάντρα «δείξε μου τα σώματα» καλά, εντάξει, μπορείτε να δείτε μόνοι σας ποιον επέστρεψε η Ρωσία, απλώς κάντε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους:

https://t.me/boris_rozhin/64746
https://t.me/boris_rozhin/64747
https://t.me/boris_rozhin/64755
https://t.me/rt_russian/128642
https://t. me/rt_russian/128640

YMMV φυσικά, αλλά προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που το Κρεμλίνο πήρε 55 Ρώσους στρατιώτες από τα ναζιστικά μπουντρούμια. Περιλαμβάνουν, 2 ανώτερους αξιωματικούς (αντισυνταγματάρχη και ταγματάρχη), 6 κατώτερους αξιωματικούς, 4 σημαιοφόρους, 40 στρατεύσιμους και υπαξιωματικούς, 2 στρατιωτικούς των δυνάμεων του DPR και έναν στρατιωτικό από το LPR. Υπάρχουν επίσης φήμες για άλλους περίπου 30 Ρώσους στρατιώτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά τους. Τέλος, υπάρχουν διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου για μια ακόμη ανταλλαγή κρατουμένων στα σκαριά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ελπίζω και προσεύχομαι να φέρει επίσης αποτελέσματα.

Σχεδόν ακούω τη χορωδία των τρολ να λέει « τι γίνεται με τον Medvechuk;! τι γίνεται με τον Medvechuk;! ". Λοιπόν, τι γίνεται με αυτόν; Είναι επίσης ένα αθώο άτομο που έτυχε να είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν. Πίστευες πραγματικά (ή ήλπιζες) ότι ο Πούτιν θα εγκατέλειπε τους φίλους του;! Εξάλλου, ενώ οι δυτικοί PSYOP θα πουν ότι «ο Πούτιν απελευθέρωσε τους Ναζί με αντάλλαγμα τον φίλο του Medvechuk », κάτι που είναι απλώς παράλογο αφού δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί πόσο σημαντικός ήταν ο Medvechuk σε αυτή την ανταλλαγή.

Θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε ποιον προτιμάτε να έχετε φίλο – τον ​​Πούτιν ή κάποιον από τη συμμορία του Μπράντον (παρατσούκλι για Μπάιντεν) ή ακόμα και οποιονδήποτε άλλο δυτικό «ηγέτη» (καλά, Gauleiters για την Ανγκοσιωνιστική Αυτοκρατορία, φυσικά);

Αλλά τότε, και πάλι, αν ο μοναδικός σας στόχος είναι να μεταφέρετε « Κακό Πούτιν! Ο Πούτιν πολύ κακός! τότε δεν χρειάζεσαι ούτε γεγονότα ούτε λογική.

Όποια και αν ήταν τα πραγματικά μαθηματικά και όπως και αν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, είμαι 100% με τον Franklin για αυτό το θέμα. Και λυπάμαι για εκείνους των οποίων η βασική ανθρωπιά έχει αντικατασταθεί από ιδεολογικές βεβαιότητες (σίγουρα δεν θα τους ήθελα για «φίλους»!).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

*Φ.Καί βέβαια υπάρχουν αντιδιαδηλώσεις ενάντια στην πορτοκαλί επανάσταση που επιχειρείται στο Ιράν,αλλά η ενημέρωση ειναι φυσικά απο ελειπής εως αδύνατη[εννοείται πως τό μπλόγκ δεν συμπαθει τους  φανατικους μουλάδες,απεχθάνεται ομως τους τρόπους της Δυσης να εισάγει την Δημοκρατία της και τιςφασιστικές επεμβάσεις της εναντια σε πολιτισμούς και κρατη]

ΙΡΑΝ

Εκατομμύρια Ιρανοί έχουν βγει στους δρόμους σε όλη την αχανή χώρα για να καταδικάσουν τη βεβήλωση ιερών τόπων και τις πράξεις βανδαλισμού που διαπράχθηκαν από ταραχοποιούς τις τελευταίες ημέρες.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές καταδίκασαν «τις πράξεις δολιοφθοράς, τη βεβήλωση των ιερών εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων της χώρας από άτομα που συνδέονται με τις ξένες υπηρεσίες ή την τρομοκρατική ομάδα του Monafeghin (OMK) που κατάφεραν να σερφάρουν στα συναισθήματα των νεότερων και χειραγωγήστε τους. 
Η Mahsa Amini πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τη σύλληψή του στην εθνική τηλεόραση απέδειξαν ότι ο θάνατος συνδέθηκε με ασθένεια και όχι με οποιαδήποτε πράξη βίας. 

Παρά τη διευκρίνιση των συνθηκών γύρω από τον θάνατο της Amini, οι βίαιες διαμαρτυρίες οδήγησαν σε επιθέσεις σε φρουρούς ασφαλείας και βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας, καθώς και σε αστυνομικά οχήματα και ασθενοφόρα.
Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περισσότερα από 60 ασθενοφόρα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών σε πολλές πόλεις.
Περιγράφοντας τις επιθέσεις σε ασθενοφόρα ως απάνθρωπη πράξη και απαιτώντας να λογοδοτήσουν οι ταραχοποιοί, το υπουργείο είπε ότι η βία είχε διαταράξει τις υπηρεσίες υγείας έκτακτης ανάγκης και τη διαδικασία περίθαλψης ασθενών.
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον πέντε μέλη του προσωπικού ασφαλείας δολοφονήθηκαν από ιδιαίτερα καλά εκπαιδευμένα στοιχεία καθώς προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τη βία στις πόλεις Mashhad, Quchan, Shiraz, Tabriz και Karaj.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά άλλα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι δύο Ευρωπαίοι υπήκοοι συνελήφθησαν επίσης στη μέση των διαδηλωτών για «υποκίνηση ανασφάλειας και χάους». Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, αρκετά μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Daesh συνελήφθησαν στα βορειοδυτικά της χώρας ενώ κρύβονταν ανάμεσα στους ταραχοποιούς. 
Σε μια δήλωση αργά την Πέμπτη, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν προειδοποίησε τους ταραχοποιούς σημειώνοντας ότι η συμμετοχή των ανθρώπων σε τέτοιες συγκεντρώσεις είναι παράνομη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες.
Σε ξεχωριστή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της έναρξης της Εβδομάδας Ιεράς Άμυνας, ο υπουργός Πληροφοριών Εσμαήλ Χατίμπ σημείωσε ότι τα άτακτα σχέδια των εχθρών δεν θα γίνουν πραγματικότητα

Διαβεβαίωσε το ιρανικό έθνος ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να ματαιώσει τα κακά σχέδια των εχθρών.
Οι δυνάμεις πληροφοριών, συνέχισε, «προειδοποιούν εγχώριους και ξένους εξεγερμένους ότι τα κακόβουλα όνειρά τους ενάντια στις θρησκευτικές αξίες και τα μεγάλα επιτεύγματα της Ισλαμικής Επανάστασης δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ».
Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο ιρανικός στρατός καταδίκασε επίσης τις βίαιες ταραχές που οδήγησαν σε πράξεις βανδαλισμού, έθεσαν σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια και προκάλεσαν λεκτικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Οι εχθροί του Ιράν που απέτυχαν παντού εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού οργανώνοντας ταραχές.
«Η πρόσφατη συνωμοσία του εχθρού να συγκεντρώσει, να ενώσει, να οργανώσει και να εκπαιδεύσει τα σκοτεινά στοιχεία και να τα εξοπλίσει με όπλα και να τα υποκινήσει να συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες του Ντάες είναι μια μάταιη και καταδικασμένη προσπάθεια «αποτυχίας», ανέφερε η δήλωση.
Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Amini, το IRGC από την πλευρά του κάλεσε την ιρανική δικαιοσύνη να «προσδιορίσει και να αντιμετωπίσει αυστηρά και δίκαια τους φημολογητές και αυτούς που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο δρόμο και θέτουν σε κίνδυνο την ψυχολογική ασφάλεια της κοινωνίας" 

 

https://french.presstv.ir/

enaasteri.blogspot.com 

 

 

9 σχόλια:

  1. Η «επανάσταση της χιτζάμπ» απειλεί να γκρεμίσει το καθεστώς του Ιράν - Νεκρό ένα 10χρονο κοριτσάκι -----ΈΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

    https://kanenazori.com/2022/09/22/epanastasi_tis_xitzamp/

    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Φίλοι Γεια σας ,

    θα πρέπει να ξεχωρίζετε πότε έχετε Color Revolution (copy paste παρόμοιο όπως στις χώρες που πολεμούν το deep state) και πότε όχι.

    Το Ιράν είναι σαν εμάς με πολλά κοινά σε όλα , εκτός από το ότι δεν είναι κότες.

    ΘΥΜΗΘΕIΤΕ ΌΤΙ ΤΟ ΙΡAΝ ΕIΝΑΙ ΜIΑ ΑΠO ΤΙΣ 3 ΧΏΡΕΣ ΧΩΡIΣ ΤΡAΠΕΖΑ ROTHCHILD, KAI ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤA BRICS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΈΝΩΣΗ SHANGHAI.....
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://french.presstv.ir/Detail/2022/09/26/689871/Guerre-des-ombres-Iran-Israel

      https://french.presstv.ir/Detail/2022/09/25/689834/Iran--le-complot-capote---

      mnk

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εκεί (καθότι μέχρι κόκκαλο αντι-εβραίοι) το έχουν πάρει χαμπάρι για τα καλά το deep state και πώς δουλεύει. Τί τους πέρασες.. σαν τα χαϊβάνια (80% του πληθυσμού) που έχουμε εδώ;

      Διαγραφή
    3. Κι όπως λέει το πρώτο από τα δυο άρθρα.. την παγίδα που έπεσε η Συρία.. την έχουν μονίμως υπ' όψη τους.

      Διαγραφή

    4. Συνδύασε και την παρουσία ισραϊληνού στρατού στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας (όπου δεν έχει καμμιά δουλεια) και καταλαβαίνεις γιατί το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε πάλι τις επιθέσεις στην Αρμενία. Ο λυκός στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

      μνκ

      Διαγραφή
    5. Μα... Σωστά! Κοίτα αυτό:

      IRAN - Η ΈΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝAΣΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙAΣΤΗΚΕ ΑΠO ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝO ΣΤΡΑΤO ΠΟΥ ΒΡIΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖAΝ ΥΠΟΣΚAΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΖEΡΟΥΣ ΚΑΤA ΤΗΣ ΑΡΜΕΝIΑΣ …..μέσω των Κούρδων του Ιράν

      Ο πατέρας της Mahsa Amini σπάει τη σιωπή του: Αμινί Αμινί: Διαμαρτυρία "όχι για χάρη μας".

      https://english.almayadeen.net/news/politics/mahsa-aminis-father-breaks-silence:-protest-not-for-our-sake

      Διαγραφή
    6. Όπως πάντα, οι Κούρδοι στον ρόλο του προβοκάτορα.
      Αρκεί να τους τάξουνε.

      -----------------------
      Διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιό μου:
      Οι Ισραηλινοι βρίσκονται στα σύνορα Ιραν-Αζερμπαϊτζαν.
      Όχι Αρμενίας-Αζερμπαϊτζαν, εκεί σκοτώνονται μόνοι τους.
      Οι Αζέροι ξεκίνησαν τον σαματά, για να τρουπώσουν οι μουλωχτοί δίπλα στο Ιράν.

      μνκ

      Διαγραφή
  2. Το Μέγα Λάθος που πληρώνει, ως εκ της (κακώς ενοούμενης) δημοκρατικής Του ευαισθησίας και Μεγαθυμίας, ο Ηγεμών Κου Λη:

    Δεν καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να προσδιορίσει και να αντιμετωπίσει αυστηρά και δίκαια τους φημολογητές και αυτούς που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχολογική ασφάλεια της κοινωνίας.

    Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι συμβαίνει στην Κίνα και στο Λονδίνο... ψάξτε το
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή