«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ο κόσμος βιώνει "μια άνευ προηγουμένου εξέγερση" κατά της καθιερωμένης δυτικής τάξης πραγμάτων-AlAhed. μετάφρ.Διόδοτος


 

Το 2022 ήταν η χρονιά της "αποδυτικοποίησης", καθώς όλο και περισσότερα κράτη - από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική και την ASEAN - "απορρίπτουν αθόρυβα αλλά σταθερά τη δυτική τάξη πραγμάτων", λέει ένας Κινέζος χρηματοδότης. Το 2023, πιστεύει ότι η τάση αυτή θα γίνει ακόμη πιο έντονη.

Ο κόσμος έξω από τη Δύση παρουσιάζει τώρα "μια εικόνα όπως ποτέ άλλοτε", λέει ο Wang Wen, καθηγητής και εκτελεστικός πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας, στην εφημερίδα South China Morning Post.

Εκτός από τη "ριζοσπαστική προσπάθεια της Ρωσίας [με τη χρήση στρατιωτικής βίας] να προσπαθήσει να σπάσει τη διεθνή τάξη που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ", πρόκειται για μια "άνευ προηγουμένου εξέγερση μη δυτικών χωρών", είναι πεπεισμένος ο εμπειρογνώμονας οικονομικών.


Ενδείξεις

Για να υποστηρίξει τη θέση του, παραθέτει μερικά παραδείγματα αυτής της "αποδυτικοποίησης" σε όλο τον κόσμο.

Η επανεκλογή του Βραζιλιάνου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα σημαίνει ότι το 80% της Λατινικής Αμερικής κυβερνάται πλέον από αριστερούς ηγέτες που παίρνουν αποστάσεις από τις ΗΠΑ, λέει ο Κινέζος καθηγητής. 

Το ίδιο ισχύει και για τη Νοτιοανατολική Ασία, η οποία φιλοξένησε πρόσφατα τις συνόδους κορυφής της ASEAN, της G20 και του APEC.

Σύμφωνα με τον Wang Weng, η Μέση Ανατολή επικεντρώνεται επί του παρόντος στην "ανεξάρτητη στρατηγική της ανάπτυξη".

Αυτό περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και η Σύνοδος Κορυφής Κίνας-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).

Επιπλέον, η Κίνα σημειώνει αύξηση των ξένων επενδύσεων και κατέχει ήδη την πρώτη θέση στη μεταποίηση και το εμπόριο αγαθών.

Προς μια "μη αναστρέψιμη αποδυτικοποίηση

Ο συγγραφέας του άρθρου θέλει να τονίσει ότι δεν πρόκειται για ανοιχτή αντιπαράθεση ή σύγκρουση, αλλά για το γεγονός ότι οι μη δυτικές χώρες εστιάζουν στα εθνικά τους συμφέροντα και "απορρίπτουν αθόρυβα αλλά σταθερά τη δυτική παγκόσμια τάξη".

"Η Δύση δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την τάση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν του κόσμου στις μεγάλες κρίσεις του περασμένου αιώνα, αλλά η ηγεσία τους έχει γίνει λιγότερο πειστική μετά την πανδημία του Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία", παρατηρεί ο καθηγητής.

Για τον ειδικό στα χρηματοοικονομικά, το 2023, "ο κόσμος δεν θα είναι μαλακός, αλλά το κίνημα της αποδυτικοποίησης είναι μη αναστρέψιμο και θα εξελίσσεται".

 

 french.alahednews.com.lb

 

 

 

11 σχόλια:

  1. Το WEF δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να κατέχουν τα δικά τους αυτοκίνητα: «Μπορείτε να περπατήσετε ή να μοιραστείτε»

    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab έχει δηλώσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και μπορούν αντ ' αυτού να «περπατήσουν ή να μοιραστούν». Σύμφωνα με το WEF, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τα δικά τους οχήματα και αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί με την τιμολόγηση τους εκτός αγοράς.
    Χιλιάδες ιδιωτικά τζετ πετούν στο Νταβός κάθε χρόνο για την ετήσια σύνοδο κορυφής του WEF, αλλά σύμφωνα με τον Klaus Schwab οι απλοί άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δικό τους αυτοκίνητο.

    https://newspunch.com/wef-declares-people-have-no-right-to-own-their-own-cars-you-can-walk-or-share/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δηλώνει ότι οι παιδόφιλοι «θα σώσουν την ανθρωπότητα»

    https://newspunch.com/world-economic-forum-declares-pedophiles-will-save-humanity/
    --------
    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ζητά τώρα την αποποινικοποίηση του σεξ με παιδιά, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι κατά της «αγάπης για το χάσμα ηλικίας», ευρύτερα γνωστός ως παιδοφιλία, «παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δηλώνει ότι οι παιδόφιλοι «θα σώσουν την ανθρωπότητα»

    https://rumble.com/v23r7bo-world-economic-forum-declares-pedophiles-will-save-humanity.html
    ----
    Δεν είναι αστείο… Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), βαθμολογούν τα σχολεία κατα πόσο προωθούν την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ!

    https://anazitiseis.gr/den-einai-asteio-ta-kentra-elegchou-kai-prolipsis-nosimaton-cdc-vathmologoun-ta-scholeia-kata-poso-proothoun-tin-atzenta-loatki/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αδερφός του Τριντό λέει ότι το WEF έχει «συμβιβαστικό υλικό» πάνω του που τον κρατά υπό έλεγχο.
    Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είναι πιόνι της παγκόσμιας ελίτ στην υπηρεσία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, σύμφωνα με την παραδοχή του ετεροθαλούς αδελφού του Κάιλ Κέμπερ, ο οποίος συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι ο Τζάστιν δεν γράφει τις δικές του ομιλίες ή tweets, αλλά αντίθετα ερμηνεύει σενάρια που του έχουν γράψει οι παγκοσμιοποιητές άρχοντές του.


    https://rumble.com/v23kysc-trudeaus-brother-says-wef-has-compromising-material-on-him-that-keeps-him-i.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει δώσει στην UKAid δεκάδες εκατομμύρια για τη γενετική τροποποίηση των ζώων .

    https://expose-news.com/2023/01/04/bill-gates-gives-ukaid-tens-of-millions/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Χρονια πολλα Καλη χρονια με υγεια....χρονια πολλα και για σημερα....επεστρεψα ,θα τα λεμε συνεχεια...πολλα φιλακια Κωστα μου και οοοοοτι καλο σου ευχομαι.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζούμε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, δυστυχώς κοιμάται ύπνο βαθύ.

    Η πτώση του "δυτικού" πολιτισμού είναι αναπόφευκτη, λόγω της απόσχισής του απο τη φιλοσοφία του Θείου Σωκράτη. Μόνο η ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ θα σώσει τον πλανήτη και για αυτήν εργάζονται οι αντιδυνάμεις, εν γνώση τους ή μη !! Η άποψη αυτή ενισχύεται απο την εμφανέστατη λύσσα των ανάποδων για τον απο-ανθρωποκεντρισμό.

    Αντιπρόσωποι των ανάποδων, είναι οι σβάμπαινες, οι χαράραινες και το παγκόσμιο συνάφι τους, μεταξύ των οποίων και ΟΛΟ (μα όλο) το Ελληνικό πολιτικό σκυλολόι. Πληροφορώ το "σύμπαν" οτι τους έχω όλους ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. Έχω πάψει να ασχολούμαι με ότι λένε. Για εμένα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ και έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους τους ανθρώπους. Όταν το εμπεδώσετε θα διαπιστώσετε οτι θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

    Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής και τυχερός που όλα αυτά τα γεγονότα εκτυλίσσονται κατά την παρούσα ενσάρκωσή μου, ΑΣΧΕΤΩΣ αποτελέσματος και διάρκειας. Το μόνο που προσδοκώ (εκτός φυσικά απο την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της ψυχής μου) είναι να σταθώ τόσο τυχερός ώστε να ΕΝΘΥΜΗΘΩ.

    Γνώθι Σαυτόν και Μηδέν Άγαν

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά Κώστα και σε όλους εδώ! Χάνομαι κατά καιρούς αλλά δεν ξεχνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς την Giorsala μας!!!
      Καλή Χρονιά και σε εσένα μικρή μου!!!

      Διαγραφή
  8. ΕΧΩ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ,ΣΑΜΑΛΙ ,ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ,ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ .
    ΟΠΟΙΑ ΗΔΟΝΗ !
    ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ;
    ΓΙΑΤΙ ; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;
    ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς το λες αυτό, γιατί όντως υπάρχει αυτή η τάση αποδυτικοποίησης και απόρριψης του μονοπολισμού, και από λαούς και από χώρες. Η δυτική καμπαλοκυριαρχία-μονοκρατορία-δικτατορία θα αποτύχει σύντομα.

      Διαγραφή