«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ετάφη ο τελευταίος (;;;) Βασιλεύς των Ελλήνων – σκέψεις

 γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς


Λίγο μετά το μεσημέρι, τελείωσε η Εξόδιος Ακολουθία για την Αυτού Μεγαλειότητά του Κωνσταντίνο, Βασιλέα των Ελλήνων. Έναν άνθρωπο που μισήθηκε από πολλούς χωρίς να έχει κάνει κάτι να αξίζει αυτό το μίσος, αλλά και αγαπήθηκε από πολλούς κυρίως για τον χαρακτήρα του και την ιδιότητά του.

Όσο κι αν εντυπωσίασε η παρέλαση των «γαλαζοαίματων», εκείνο που είναι άξιο μνείας, είναι ο επικήδειος λόγος του Παύλου, ο οποίος είναι και διάδοχος του Κωνσταντίνου επί της ουσίας.

Επικήδειος Πρήγκιπα Παύλου

«Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, Βασιλιά, πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη,

Είναι οδυνηρή αυτή η ημέρα αποχωρισμού για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά αλλά και για όλους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου.

Όμως δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ότι πιο αγαπητό και ότι πιο πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τον παππού μου, τήρησες όμως πάντα την παρακαταθήκη του, που άφησε όταν έγινες 18 χρονών και ανέλαβες την ευθύνη του διαδόχου του ελληνικού θρόνου και παρέλαβες το ξίφος του αξιωματικού των ευλογημένων ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος.

Σου είπε αφιέρωσε τη ζωή σου εις την ευτυχία της πατρίδος, ουδεμία ευγενέστερα και αξιόλογος αποστολή. Ενθυμού πάντοτε πως προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα.

Η παρακαταθήκη του παππού μας προς εσένα που δέσμευσε εμένα, τα αδέρφια μου, τα εγγόνια σου αγαπητέ πατέρα. Είναι σύμβολο τιμής ένας ιερός κανόνας συμπεριφοράς για εμάς, τον τίμησες εσύ σε όλη σου τη ζωή.

Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιό σου σαν Ολυμπιονίκης το 1960.

Έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και την πατρίδα μας. Ο αγώνας ήταν μέχρι τέλος σκληρή μάχη του νου και του σώματος στη θάλασσα που έδωσες εσύ και το αείμνηστο πλήρωμα μέχρι την τελική νίκη.

Ήταν μια δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο, σκληρότατες συγκρούσεις, πάθη αβυσσαλέα και το αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας, Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχτηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού.

Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής.

Η οικογένεια ήταν το παν. Πάντα πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Μαζί με τη μητέρα μας δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, την οποία αφιέρωσες όλη σου τη ζωή.

Εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, θα προσφέρουμε πάντα στην πατρίδα, στην Ελλάδα. Η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτή.

Καλό ταξίδι».

 


 

 

Σκέψεις Καταχανά (Γ. Μεταξά)

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου, είμαι δεδηλωμένος εχθρός της δημοκρατίας και οπαδός της Εθνοκρατικής Μοναρχίας. Κι αυτό σημαίνει ότι είμαι ενάντια σε οποιονδήποτε ΜΗ Έλληνα μονάρχη. Πόσω δε μάλλον όταν εκείνος αποτελεί μέλος της παγκόσμιας ελίτ, του Τεκτονισμού, των Illuminati, της Cambal κοκ. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαι υπέρ του Κωνσταντίνου. Δυστυχώς όμως, είμαι υπέρ του Δικαίου και εξ αυτού ομιλώ.

Ο Πρίγκηψ Παύλος, απηύθυνε έναν επικήδειο, πολύ προσεκτικά γραμμένο και τοποθετημένο, που θεωρώ ότι αξίζει να σχολιαστεί.

Στην αρχή, γίνεται η προσφώνηση «Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, Βασιλιά…». Με αυτήν την προσφώνηση, δείχνει ξεκάθαρα ότι μπορεί για το ελληνικό κράτος ο Κωνσταντίνος να αποτελεί παρελθόν ως βασιλεύς, παραμένει ωστόσο βασιλεύς των Ελλήνων, τόσο για μια μερίδα ανθρώπων, όσο και για τους «γαλαζοαίματους» όπου Γης. Στην ουσία, εμμέσως ακυρώνει την απομάκρυνση του βασιλέα, θυμίζοντας πολύ κεκαλυμμένα ότι αυτή έγινε με νοθεία από ένα δικτατορικό καθεστώς κι όχι από κάποιο δημοκρατικό. Με λίγα λόγια, ξεκίνησε με ένα πολύ δυνατό «καρφί», το οποίο το χτύπησε κι άλλο στη συνέχεια.

Κι αυτή η συνέχεια, είχε να κάνει με τη μητέρα του, καθώς την αποκάλεσε: «…την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας…», δείχνοντας ότι η Άννα – Μαρία, παραμένει βασίλισσα των Ελλήνων, όσο κι αν κάποιοι εθελοτυφλούν.

Λίγο παρακάτω τον ακούμε να λέει: «Όμως δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα…»! Αυτή η φράση, είναι τέλεια καλυμμένη πίσω από τη συνέχειά της: «…θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας.» Η αλήθεια είναι ότι σ’ ένα μη έμπειρο αυτί, αυτή η φράση είναι αρκετά κοινότυπη ως έκφραση αγάπης προς τον εκλιπόντα. Είναι όμως έτσι;

Η βρετανική ιστοσελίδα royal central, σε άρθρο της για το θάνατο του Κωνσταντίνου, αναφέρει τον Παύλο ως «διάδοχο του θρόνου». Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:

… «Ήταν η βασίλισσα Άννα Μαρία, ο διάδοχος του θρόνου Παύλος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ, που εκπροσώπησαν την ελληνική βασιλική οικογένεια στην κηδεία.» (σ.σ. αναφέρεται στην κηδεία της Ελισάβετ)

Κι εδώ ο αρθρογράφος, μέσα σε μία πρόταση, δίνει δύο δυνατά χτυπήματα, αποκαλώντας την Άννα – Μαρία βασίλισσα και τον Παύλο διάδοχο του θρόνου. Ποιου θρόνου; Μα φυσικά του βασιλικού θρόνου της Ελλάδος.

Κι εδώ είναι που εμφανίζεται στο προσκήνιο ένα σενάριο που όσοι ασχολούμαστε με τα πράγματα και ψάχνουμε, το γνωρίζουμε εδώ και 8 – 10 χρόνια. Αυτό το σενάριο (που το είχα αποκαλύψει στο facebook προ 6ετίας περίπου), είχε ως εξής:

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, πάει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα οι λαοί να απαξιώνουν το θεσμό της δημοκρατίας (σ.σ. καιρός ήταν). Στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η απαξίωση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν τα «βολεμένα κομματόσκυλα» και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί τους έχει κάνει να μη σκέφτονται κανένα άλλο πολίτευμα πλην της δημοκρατίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το σενάριο πάντα, θα εμφανιστεί ο Νικόλαος (ο δεύτερος γιος του Κωνσταντίνου) προκειμένου να δημιουργήσει ένα κόμμα, δείχνοντας ότι ασπάζεται και συμμερίζεται το θεσμό της δημοκρατίας. Ο Νικόλαος θα προωθηθεί στη θέση του πρωθυπουργού, οπότε και θα προβεί σε συνταγματική αλλαγή του πολιτεύματος με τον τίτλο «βασιλευομένη δημοκρατία». Και με αυτήν την αλλαγή, θα γίνει η ενθρόνιση του Παύλου, ως νόμιμου διαδόχου του Κωνσταντίνου.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο σε αυτές τις εκλογές δε θα υπάρχει κυβερνόν κόμμα και κανένα κόμμα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κάποιο άλλο. Ως αποτέλεσμα θα αναγκαστεί η Χώρα να προχωρήσει σε κυβέρνηση κοινής αποδοχής, με τον εκλεκτό της Νέας Τάξης Πραγμάτων Μαργαρίτη Σχοινά ν’ αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Από αυτό το σημείο και μετά, ακολουθεί ένα σενάριο που κάποιοι θα το ονόμαζαν «επιστημονική φαντασία», αλλά αν σκεφτούμε το τι μπορεί να κάνει η ΝΤΠ, προσωπικά το θεωρώ εφικτό.

Όταν αναλάβει ο Σχοινάς, η χώρα θα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη. Σε αυτό το διάστημα, είτε με πραξικόπημα, είτε μέσω εκλογών, είτε με δολοφονία, ο σουλτάνος Ερντογάν, φεύγει από τη μέση. Έχω πολλάκις αναφέρει ότι όσο είναι ο Ερντογάν στην κυβέρνηση της Τουρκίας, δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Όταν όμως φύγει από τη μέση, τότε αναλαμβάνει ο εκλεκτός των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μόλις γίνει αυτό, ένας πόλεμος με την Τουρκία είναι απόλυτα σίγουρος!

Εάν αυτό το σενάριο εξελιχθεί με υπηρεσιακό πρωθυπουργό από τη μία πλευρά και υπερεθνικιστή ηγέτη από την άλλη, τότε – όπως λέει το σενάριο – ο στρατός θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και καθώς οι πολιτικοί θα εξαφανιστούν νύχτα από την Ελλάδα, θα αναγκαστεί να ζητήσει (ο στρατός) από τον Παύλο να αναλάβει την Ελλάδα. Και τότε, ο Παύλος θα γίνει βασιλέας των Ελλήνων με τυμπανοκρουσίες κι ο Νικόλαος αντιβασιλέας και πρωθυπουργός.

Αυτά τα δύο σενάρια είναι που ακούγονται πολύ έντονα και που – προσωπικά τουλάχιστον – δεν μπορώ ν’ αποκλείσω τίποτα.

Σε αυτά τα σενάρια, έρχεται και ταιριάζει μία φράση του Πρίγκιπα Παύλου στον επικήδειο για τον πατέρα του, που προσωπικά μου προξένησε ενδιαφέρον: «Ενθυμού πάντοτε πως προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα.» Ενδιαφέρουσα ενθύμηση, δε νομίζετε κι εσείς;

Ουσιαστικά μας λέει ο Παύλος ότι η αποστολή του βασιλέα είναι να θυσιάζεται για το λαό του. Θα συμφωνούσα, αν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βασιλική οικογένεια δε διέφευγε για την Αφρική. Πόσω δε μάλλον αν η οικογένεια δεν κατέφυγε στη Νότιο Αφρική. Και ναι μεν ο Γεώργιος β’ πολέμησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα στο μέτωπο της Αιγύπτου, αλλά σύντομα κατέφυγε στην ασφάλεια της Νοτίου Αφρικής. Επομένως, για ποια θυσία του βασιλιά μιλάει ο Παύλος (διάδοχος του Κωνσταντίνου);

Το μόνο που μου έρχεται κατά νου, είναι η «θυσία» του να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδας κατά την επικίνδυνη φάση της σύρραξης με την Τουρκία, αν και κανείς δεν εγγυάται ότι θα παραμείνει στη χώρα…

Τέλος, για να μη σας κουράζω, θα σταθώ σε μία από τις τελευταίες φράσεις του Παύλου: «Η ισχύς της Πατρίδος είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν»…

Ναι! Δε θα διαφωνήσω οι ΓΝΗΣΙΟΙ Έλληνες, λατρεύουν πραγματικά την Ελλάδα κι είναι η ισχύς της. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι οι ελληνόφωνοι γραικύλοι, που μισούν τη χώρα που τους θρέφει (βλ. πολιτικοί, «αριστεροί», «αναρχικοί» και λοιποί θολοκουλτουριάρηδες, ορντινάτζες της ΝΤΠ.

Όμως υπάρχει και το τρίτο κομμάτι… Η οικογένεια Holstein του Οίκου Schleswig – Holstein – Sonderburg – Glücksburg.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, αναφέρομαι στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Χολστάϊν, Πρίγκηπα του Γλύξμπουργκ και βασιλέα των Ελλήνων…

Όπως πολύ γλαφυρά και άριστα αναφέρει ο συνεργάτης μας Πύρινος Λόγιος στο σχετικό άρθρο του, για να βρούμε κάποια ελληνική σύνδεση του Οίκου Γλύξμπουργκ, θα πρέπει να το «τραβήξουμε από τα μαλλιά». Να το ξεχειλώσουμε θα πω εγώ, αλλά και πάλι πειστική ένδειξη δεν πρόκειται να πάρουμε. Κάποιοι κολλάνε στα ελληνικά ονόματα της βασιλικής οικογένειας και θα τους ρωτήσω: Εάν αύριο πάω και βαπτιστώ Otto γιατί έτσι θέλω, σημαίνει αυτόματα ότι γίνομαι Γερμανός; Αν ναι, να μου το πείτε να ζητήσω δικαιώματα από τη Γερμανία.

Δεν αμφισβητώ ότι η Βασιλική οικογένεια αγαπάει τη Χώρα μας. Δε θέλω να το αμφισβητήσω. Αυτό όμως, δεν τους κάνει Έλληνες. Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν μπορεί να πονέσει για την Ελλάδα όπως πονάς ΕΣΥ αγαπημένη μου αναγνώστρια κι αγαπημένε μου αναγνώστη. Δεν μπορούν να πονέσουν για την Ελλάδα όπως πονάει ο συνεργάτης μας Πύρινος Λόγιος, όπως πονάει ο φίλτατος Διόδοτος, ο φίλτατος ΕργΔημΕργ, όπως πονάω εγώ. Γιατί απλά ΔΕΝ είναι Έλληνες…

Συνεπώς, αυτή η φράση εντυπωσιασμού που χρησιμοποίησε ο Πρίγκηψ Παύλος, μπορεί μεν να προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στη φιλοβασιλική μερίδα των Ελλήνων, αλλά ήταν μόνο αυτό. Μια φράση εντυπωσιασμού και τίποτα περισσότερο…


kanenazori.com


49 σχόλια:

  1. Οι γόνοι της "κάθε ελληνικής οικογένειας" δεν παντρεύονται οβραίες και δεν γεννάνε οβριάκια. Μας φτάνουν όλοι οι ελληνόφωνοι αλλοεθνείς που μας έχουν κάτσει στον σβέρκο μέχρι στιγμής, δεν θέλουμε κι άλλους.
    Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ και άι παράτα μας παυλάκο...

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο οτι δεν ειναι ελληνες οι βασιλεις δεν αληθευει..συμφωνα με τον ιστορικο Κωστα Μπαρμπη,η δυναστεια του Κωνσταντινου ειναι απευθειας απογονος του Κων Παλαιολογου....και συγγνωμη αλλα δεν υπαρχει μετρο για το ποιος ποναει την Ελλαδα περισσοτερο..κι εμεις που την αγαπαμε τι εχουμε κανει;;;;επειτα μην ξεχναμε οτι τους εχει αφαιρεθει η Ελληνικη ιθαγενεια,[α. Παπανδρεου] και ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να πολιτευτουν στη χωρα μας...κι οτι στον Β παγκοσμιο πολεμο οι βασιλεις κατεφυγαν στην ν αφρικη δεν θα το χρεωσουμε στον Κωνσταντινο η τα παιδια του...και σας το λεω εγω που ειμαι καθετη αντιβασιλικια..αλλα καποια πραγματα να μπαινουν στη θεση τους...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαρμπής είναι απόλαυση, όταν ξεμπροστιάζει στα βιβλία του όσους πάνε οι άλλοι ν' αγιοποιήσουν (καί ξέρει πολύ καλά τί λέει καί τί γράφει), αλλά στην καταγωγή του Κοκού λαθεύει: ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΔΕΝ άφησε απογόνους. Άρα κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί καταγωγή απ' ευθείας απ' αυτόν. Από άλλα παρακλάδια των Παλαιολόγων, ίσως - καί πολύ πιθανόν. Αλλά από τον Κώστα τον 11, όχι.
      [Λεπτομέρεια: καί η πρώτη σύζυγος του ΚΠ πέθανε στον τοκετό, μετά από περίπου ενάμισυ χρόνο γάμου. Ακριβώς σαν τη δεύτερη. Δεν το έγραψα στο άρθρο μου, τό 'φαγα γιά πρωϊνό, διότι έγραψα από μνήμης καί μάλλον βιαστικά. Μαυρόγατα ο τύπος...]

      Υγ 1: Ο Μπαρμπής είναι καί γαύρος!... μέλος του ΔΣ της Μαρινακείου ομάδος! Δεν είναι παράξενο, που είναι λιγάααακι εμπαθής, της "σχολής" Τσουκαλά! lol!!!
      Υγ 2: Καταγωγή απο Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο; Δέ βαρυέσαι, υπάρχουν καί χειρότερα καλαμοκαβαλλήματα: καταγωγή από ...Χριστό (Μεροβίγγειοι), καταγωγή από (υποτιθέμενους εβραίους) ...προγόνους του Χριστού (βασιλιάδες αγγλίτσας), καταγωγή από τον ...Δία (αρχαίοι δικοί μας - πχ Μεγαλέκος)... Εντάξει, όμως, ο γιατρός είπε να λέμε πάντα "ναί". :-)
      Υγ 3: Ο Πύρινος Λόγιος κάνει λάθος, στο ότι ο Μεγαλέξανδρος (ως "βασιλεύς Ελλήνων") είναι ο πρώτος, που ένωσε τους Πανέλληνες υπό την ηγεσία του. Προηγήθηκε ο πατέρας του· καί, δύο χιλιάρικα χρόνια πρίν, ο αντιπαθέστατος καί τυχοδιώκτης Αγαμέμνων. Κι ακόμη μιά τριαντάρα χρόνια πιό πρίν, ο (νόμιμος διάδοχος του θρόνου της Ιωλκού) πρίγκηψ Ιάσων.

      [Γιώργο Μ., άμα θέλει φροντιστήριο Ιστορίας ο φίλος σου, προσφέρομαι τζάμπα! :-) (Την ορθογραφία του, όμως, να την προσέξει λίγο. Δεν ευκαιρώ να τον αναλάβω σ' όλα τα φιλολογικά μαθήματα! lol!!!)]

      Διαγραφή
    2. Φίλε Εργοδότα,

      ο Σέργιος (Πύρινος Λόγιος) συμφωνεί όμως μαζί σου στα περί Παλαιολόγων.

      Εν πάση περιπτώσει, όλοι είναι καλοπροαίρετοι στα θέματα Ιστορίας, θέλουν να προσφέρουν. Το θέμα είναι οι πηγές που εμπιστεύεται περισσότερο ο καθένας. Εγώ προσωπικά, ως ένας φιλόπατρις και λάτρης της Ιστορίας μεν, αλλά απλά ένας πρώην dj δε, δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει απριόρι να αποδεχτώ όσα μάς έγραψες εσύ ( https://ergdhmerg.wordpress.com/2023/01/15/%cf%81%ce%ad-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%81-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ae/ ) ή η αγαπητή Πελασγική ( http://sxolianews.blogspot.com/2023/01/blog-post_17.html ). Εκτιμώ και στους δύο σας, το ότι δεν αγαπάτε απλά την Ιστορία όπως εγώ, αλλά είστε ερευνητές. Βρίσκω επίσης αξιόλογες τις πηγές και των δυο σας. Και ο Σέργιος επίσης είναι καλός ερευνητής και ιστορικός. Η λάθος ορθογραφία σε κάποιες περιπτώσεις, έχει να κάνει περισσότερο με τικ πιστεύω, παρά με γνώσεις. Καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να γράψω ή να προφέρω σωστά τη λέξη "τζατζίκι". Έχω κολλήσει από μικρός στην εκφορά "σατζίκι" 🤣 .

      Στο θέμα Κωνσταντίνου, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στο ψευτορωμαίικο, δη το τελευταίο του χαρτί, το δρακουλόσογο διά του αντιπροσώπου του Κούλα. Ευγνώμονες διότι με τις τελευταίες του αυτές γυφτιές, αυξάνονται οι πιθανότητες να ξυπνήσει το "πόπολο" προς τη σωστή κατεύθυνση.

      Καλημέρα φίλε μου Εργοδότα!

      Διαγραφή
    3. Συνήθως ο καθένας εμπιστεύεται τις πηγές που τον βολεύουν και συμφωνούν με τα πιστεύω του.
      Τώρα επί του θέματος πάλι ξαναζεσταμενο φαγητό? Κανας Καραϊσκάκης η Νικηταράς θα ήταν προτιμότερος θεωρώ την δεδομένη στιγμή

      Διαγραφή
  3. Κώστα μου καλό θα ήταν να μην αναφέρεται ο Κωνσταντίνος ως Βασιλεύς των Ελλήνων γιατί δεν είναι... Είναι πρώην βασιλεύς της Ελλάδος και όχι των Ελλήνων.. Ο τελευταίος βασιλεύς των Ελλήνων ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.. Οι όροι που θέτω είναι πολύ σημαντικοί και καλό θα ήταν να τους λάβουμε υπόψιν μας και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας μην θέλοντας να δούμε ότι όλοι οι βασιλείς σε όλον τον κόσμο σφετερίστηκαν την πραγματική βασιλεία του πλανήτη που μπορεί να κατέχει μόνο ο βασιλεύς των Ελλήνων... Και όχι της Ελλάδος, της Δανίας, της Ισπανίας , της Αγγλίας κλπ... Δεν θα το συνεχίσω γιατί θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο σεντόνι.. Απλά θα τολμήσω να ζητήσω ένα πράγμα... Ερευνήστε.. Δείτε τι σημαίνει η γραμμή αίματος της Βαβυλωνίας.. Δείτε για τους Υκσώς!!!! Δείτε τι έχουν κάνει όλοι αυτοί, μέλος των οποίων ήταν και ο Κωνσταντίνος, στον Ελληνισμό... Ερευνήστε... Νικόλαος Αναξίμανδρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Νικόλαε!!!

      Προσωπικά δεν τον ονόμασα πουθενά έτσι. Απλά, σεβάστηκα τον τίτλο του άρθρου, όπως τον συνέταξε ο κοινός μας φίλος Γιώργος.
      Το θέμα είναι μεγάλο! Γνωρίζω και με πολλές λεπτομέρειες μάλιστα το θέμα από την βάση που το έπιασες (Βαβυλώνα κλπ). Συμφωνώ πως ο πραγματικός τελευταίος μας βασιλιάς είναι ο Αλέξανδρος. Κι ελπίζω, όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και παγκόσμια, να αρχίσουν να ξυπνούν μερικούς ακόμα. Επείγει, γιατί μάς την έχουν στημένη από παντού.

      Καλή χρονιά αγαπητέ Νικόλαε!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.
    ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΡΙΖΕΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΑΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΓΟΥΝΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΕΞΙΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, Η ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ.
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, Η ΚΑΤΑ;
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, Η ΟΧΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, Η ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ;
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.
    Η SIMON LE BARON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΕΛΤΙΣΑ.
    O DAVID ICKE AΓΓΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλειότατε, ευτυχώς δεν ήσουν "άξιος" όλων αυτών...
    Βασιλέα των Ελλήνων Μεγαλειότατε Κωνσταντίνε Β`. Αν είχες πει η Κύπρος είναι μακριά... Αν είχες χρεώσει 300+ δισ. το ελληνικό κράτος... Αν είχες υπογράψει δύο-τρία μνημόνια... Αν είχες παραλάβει pampers με χιλιάρικα στο σπίτι σου... Αν είχες κάνει μοιχείες και σκορπίσει νόθα παιδιά σε δύο ηπείρους... Αν είχες γλυτώσει την φυλακή για μία ψήφο στο ειδικό δικαστήριο... Αν ήσουν συνεργάτης των Γερμανών ..... Αν ήσουν αρχαιοκάπηλος και τοκογλύφος... Αν ήσουν μασόνος... Αν χλεύαζες τον Χριστό και την Παναγία... Αν είχες φάει τα λεφτά του κοσμάκη στο χρηματιστήριο... Αν είχες πάρει μίζες δισεκατομμυρίων από τα όπλα των Ελλήνων... Αν είχες γκριζάρει το Αιγαίο... Αν είχες εξαγοράσει τα ΜΜΕ... Αν είχες διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις... Αν δεν είχες υπηρετήσει πραγματικά... Αν ήσουν φυγόστρατος ή νοσοκόμος ξένου στρατού... Αν... είχες δώσει το όνομα της Μακεδονίας στους γυφτόσλαβους... Αν είχες κάψει τα δάση για να βάλουν οι συνεταίροι σου ανεμογεννήτριες... Αν είχες δώσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες των φίλων σου... Αν είχες αδειάσει τις αποθήκες του Ε.Σ. για την Ουκρανία... Αν είχες στηρίξει τους ανώμαλους... Αν είχες βάλει στην χώρα 3 εκατομμύρια ξένους... Αν έκανες νοθείες... Αν έπαιρνες μέρος στα GayPride ..... ΑΝ ήσουν δηλωμένος πούστης .Αν όλα αυτά και άλλα τέτοια έκανες Βασιλιά, τότε θα ήσουν "άξιος" αυτής της "ελληνικής" Δημοκρατίας, και θα σου έκαναν κηδεία με δημόσια δαπάνη, και θα σου έβγαζαν λόγους και θα έστηναν αγήματα... Ευτυχώς δεν ήσουν "άξιος" όλων αυτών...
    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2023/01/blog-post_647.html#more
    Αντιγόνη
    Υ.Γ. Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια βρείτε Έλληνες πολιτικούς! Όλοι με εβραϊκές ρίζες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόλαβε αγαπητή μου... κανείς δεν γνωρίζει τι θα έκανε αν δεν τον εκθρονίζανε... οπότε;;;;
      ΔΠ

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά πολύ καλό!
      Μεταξύ άλλων που άκουσα και διάβασα αυτές τις μέρες σχετικά με το επώνυμο του Κωνσταντίνου ήταν, ότι
      (δηθεν ;)λέγεται Χριστιανος. Είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αν δεν με απατά η μνήμη μου υπάρχει ολόκληρη αυτόνομη "εναλλακτικού τύπου" περιοχή στην Κοπεγχάγη που λέγεται Χριστιανία. Το Χριστιανός δεν παραπέμπει οπωσδήποτε σε Έλληνα. Ρωξάνη

      Διαγραφή
  6. ΣΗΚΩ ΙΩΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ !!!
    ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΓΙΝΑΜΕ!!!
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΑΤΡΙΧ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΥΠΕΣ ΤΟΥ,ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ..
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΥΣΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ..
    ΕΞΩ ΟΛΟΙ! ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .
    ΝΕΜΕΣΙΣ 369

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ NUROFEN ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΓΝΗΤΗ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ.
    https://www.facebook.com/71lucian/videos/840172750415944

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το υστερογραφο στο σχολιο της Αντιγονης ολα τα λεφτα! Φαγαμε τον Καποδιστρια, τωρα να φαμε και τους Ελληνες. Ριξανε στη κονιστρα τα παιδια του Μαρξ, καπεταν Γιωτη (Φλωρακης) και καπεταν Αρη (Θανασης Κλαρας) κι' οποιομ παρει ο χαρος.

    Μετα μας φερανε τον Εθναρχη Καρα Αμαν Αλη να μας σωση κι' αυτος μετετρεψε την χωρα σε μια απεραντη γιαφκα της ΚΝΕ. Το μισος των εβραιων κατα των Ελληνων ειναι ασιγαστον και αιωνιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω "τρελλαθεί" να διαβάζω αλλά και να ακούω, περί Ελληνικότητας του τέως και της οικογένειάς του και να προσπαθώ να ξεδιαλύνω αν τελικά ήταν, δεν ήταν, ίσως ήταν κλπ. Τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο απο πριν, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Τα ιστορικά στοιχεία, ως γνωστόν, μπορούν εντέχνως να διαστρεβλωθούν με "φυτεμένα" γεγονότα (εκ των υστέρων), ειδικά αν ανατρέχουν σε πάνω απο 1000 χρόνια πίσω. Και, δυστυχώς, κανείς μας δεν έχει το χρόνο να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ.

    Η άποψη του Καταχανά, οτι ο Βασιλέας ΠΡΕΠΕΙ να είναι Έλληνας είναι απολύτως ΣΕΒΑΣΤΗ και με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. Όμως, αναρωτηθείτε, ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, τι έχει μεγαλύτερη σημασία :

    Ένας Έλληνας πρόεδρος ή πρωθυπουργός ή βουλευτής, ο οποίος είναι στην ουσία ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ (όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα για ΟΛΟΥΣ τους κυβερνώντες) ή ένας ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ με ΑΓΑΠΗ και ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο Ελληνικό ιδεώδες και την αναστήλωση του Ελληνισμού ;

    Το ερώτημα είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και παρακαλώ ΜΗΝ το προσπερνάτε ελαφριά την καρδία, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ. Διότι εμένα προσωπικά ΔΕΝ θα με χάλαγε το δεύτερο, με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ οτι δεν έχω άλλη επιλογή, ενός ΑΛΗΘΙΝΟΥ Έλληνα.

    Μέχρι, λοιπόν, να εμφανιστεί ο επόμενος Μέγας Αλέξανδρος (ή ο ίδιος, δεν έχει σημασία), ΔΕΝ θα με ενοχλούσε διόλου να εκλέξω έναν ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ (με όλη τη σημασία της λέξης) είτε για Βασιλέα, είτε για Πρόεδρο, είτε στο τέλος τέλος για Αισημνήτη.

    Όσο αφορά το αν ο Παύλος μπορεί ή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις Ελληνικές εκλογές, σας πληροφορώ οτι ΜΠΟΡΕΙ και ας ΜΗΝ είναι Έλληνας. Αρκεί να είναι ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, με διαβατήριο οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής χώρας. Όπως και ένας Έλληνας μπορεί να είναι υποψήφιος στη Γερμανία. Αυτά τα έχουν ψηφίσει οι δικοί μας.

    Τέλος, δεν σας κρύβω οτι την επικήδειο του Παύλου την βρήκα πολύ πιο πατριωτική απο όσες ομιλίες έχω ακούσει τα (πολλά) τελευταία χρόνια.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΒΓΗΚΕ
    ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΕΘΑΝΕ. ΚΑΚΩΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ.
    ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ. ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΓΥΙΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟ. ΤΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΙΞΕΙ ΤΑ
    Α@@@ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ.
    Η ΚΟΥΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ.
    ΟΙ ΓΥΙΟΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΕΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ). ΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ Π.Χ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΤΟΤΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΥΣΔΙΣΗΣ.
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΙ ΕΙΧΑΜ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑΜ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ.....Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ.
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lea, ξαναγράψε το σχόλιό σου. Νόμιζα ότι ήταν από ανώνυμο και το διέγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι προσβάλλεται ο ελληνικός λαός που δεν τον τίμησαν δημόσια δαπάνη,έφερε μετάλλιο στην Ελλάδα μας,αν και πιστεύω ότι ο βασιλιάς δεν θα καταδεχόταν ποτέ να επιβαρύνει με έξοδα κηδείας έναν τσακισμένο λαό,τον είδα να κλαίει,κι αυτό δείχνει ευαισθησια,ειλικρίνεια,ανθρωπια,τα υπόλοιπα αφορούν τους ιστορικούς, εγώ απλά έμεινα στο ανθρώπινο,κι ότι είτε βασιλιάς είτε ζητιανος όλοι είμαστε θνητοί,η εικόνα των αγοριών του μπροστά στο φέρετρο εντός του ναού αρκεί,χωρίς να είμαι βασιλική απλό ανθρώπινο σχόλιο,λεα

      Διαγραφή
    2. Κάποιος σχολίασε κάπου χυδαία το κόκκινο νύχι της χήρας του,είναι χυδαίο αυτό,ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του μηχανισμούς άμυνας αντιδράσεις μπροστά στον θάνατο,ας μην κρίνουμε ποτέ κανέναν,ας πούμε το καλή ανάπαυση η ψυχή του,έχω φίλη που πήγε μπουζούκια το βράδυ που κήδεψε τον άντρα της,από αντίδραση,δεν έπαψε ποτέ να τον τιμά,η καρδιά,όχι το εξωτερικό, απλά κι ανθρώπινα σχόλια για το χρονικό ενός προσήμου θεωρώ θανάτου,θα το δούμε γιατί λεα

      Διαγραφή
  12. Να λέμε και τις πικρές αλήθειες άφησε γιους παιδαραδες,σε σύγκριση με άλλα τέκνα γόνους πολιτικών,με το στυλ τους,λεβεντοκορμοι,όμορφοι,τα υπόλοιπα θα κριθούν από άλλους,εγώ σχολίασα τα όμορφα,λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://youtu.be/EkEezIL_QVI

      Διαγραφή
    2. Γιαννης25 εύχομαι,χλωμό να τα καταφέρεις πάνω από μια φορά,να τα καταφέρεις να πας έστω μια φορά,αν τα καταφέρεις πάνω από δέκα θα με περάσεις https://youtu.be/9Z0gVqUMLW0 λεα

      Διαγραφή
  13. Θάνατος ορόσημο αλλά το κινητό τα μπέρδεψε ολίγον τι, λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟΣΟΓΟ .
    ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΑ.
    ΡΕΕΕΕ ! ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !
    ΚΑΙ ΚΑΜΩΝΕΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ .ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ .
    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ Η ΕΛΙΤ !.
    GITMOOOO ! OOOHHHH YEEEAAAAHHH !
    ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΥΡΑ ΕΡΠΕΤΟΥ ,
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ,ΟΤΙ Ο ΧΑΑΚΟΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ
    ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ
    Π.Ο.Υ
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ....
      ΣΗΜΑΔΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΘΑΜΕΝΟΙ.
      ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ Ο ΧΟΥΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ``ΜΑΚΡΙΑ'' ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ; ΧΑΧΑΧΑ...
      ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ Η ΠΡΩΤΟΤΟΚΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ Η ΑΛΕΞΙΑ[!!!].
      [ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ].
      https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2023-01/alexia-kideia-teos.jpg.webp?itok=18K73p1G
      ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ``ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ'' ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  16. https://www.triklopodia.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5/ σχετικά με τον βασιλέα των Ελληνων είδηση που γνωρίζω από το βιβλίο

    Αν δεν αγγίξεις,μεγαλώσεις,παίξεις,ξενυχτήσεις,περπατήσεις,παιδιόθεν στους τόπους που δείχνουν τα 2 επόμενα βίντεο,δεν μπορείς να κατανοήσεις τίποτα περί βασιλείας,ναδα,ναδα,τίποτα,κι αυτή η πολυτέλεια είναι πολύ λίγων που δεν υπήρξαν τουρίστες ποτέ

    https://youtu.be/mzoO9x9lR04

    https://youtu.be/O9o6BYqfuN8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΩΡΓΗ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ.
    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΗΘΟΣ, ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ 1974 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ,
    ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ;

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ, ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O NIKOΛΑΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ AXION HELLAS, ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΑΖΕΥΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΝΗΜΕ Ο ΙΔΙΟΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΝΤΕΟ) ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ.
      ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
    2. Κωστή να συμπληρώσω προσωπική γνώση για τον πατέρα του που βοήθησε σημαντικά με δάκρυα στα μάτια ανθρωπο που δήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας γιατι καταστράφηκε οικονομικά στα προηγούμενα χρόνια και τον όρκισε να μην το πεί πουθενά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος Κωνσταντίνος, το λέω γιατι έχει φύγει απο τη ζωή τώρα, και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική του ιδιότητα, αυτά αφορούν τους στενόμυαλους και συμφεροντολόγους μικροπολιτικούς. Η αλήθεια θα βγαίνει πάντα στο φώς. Ισως να μην είναι τυχαίο το τόσο πλήθος στην κηδεία του που απέτισε φόρο Τιμής στον άνθρωπο Κωνσταντίνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε με τα Χριστιανικά ιδεώδη.
      Capricorn

      Διαγραφή
  18. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    Κατά την πολιορκία της Πόλεως από τους Οθωμανούς, ο Κωνσταντίνος ανέθεσε στο μεγάλο Δούκα (πρωθυπουργό) Λουκά Νοταρά να φροντίσει με έμπιστους ανθρώπους του να επιβιβαστούν την αυριανή νύχτα, η γυναίκα του και η κόρη του Άννα Νοταρά μαζί με τον μικρό Ιωάννη σε γενοβέζικο σκάφος. Οι δύο γυναίκες και ο γιός του έπρεπε να σωθούν με κάθε τρόπο.Ο Ιωάννης όμως έπρεπε να διασωθεί και για έναν πρόσθετο λόγο: τότε θα ήταν αναγνωρισμένος διάδοχος του βυζαντινού θρόνου, αφού το επόμενο βράδυ ο Κωνσταντίνος θα νυμφευόταν μυστικά, κατά το Ορθόδοξο δόγμα, την Άννα – Σοφία Νοταρά. Ο γάμος έγινε το βράδυ του Σαββάτου της 26ης Μαΐου 1453, στο παρεκκλήσι των ανακτόρων και μέσα σε στενότατο οικογενειακό κύκλο. Παρόντες ήταν οι γονείς της Άννας, ο Ιουστινιάνης και δύο υπασπιστές.
    Όπως επιβεβαιώνει και ο Κριτόβουλος, το Σάββατο της 26ης Μαΐου 1453 από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, ένα ιδιαίτερα παράξενο, μυστηριώδες, ανεξήγητο, υπερκόσμιο φώς έλουζε τον τρούλο της Αγίας Σοφίας. Οι Χρονικογράφοι της εποχής βεβαιώνουν ότι «πολιορκηταί τε και πολιορκούμενοι κατελήφθησαν επί τη θέα αυτού είς όμοιον φόβον». Ένας από αυτούς που ανησύχησαν από τον οιωνό αυτό ή την θεοσημία ήταν και ο ίδιος ο σουλτάνος Μωάμεθ που το ερμήνευσε ως προστασία της Εκκλησίας και των πιστών της από τον Θεό. Κατά τον Φραντζή ήταν «φώς απαστράπρον, όπερ εξ ουρανών και δι όλης της νυκτός άνωθεν της πόλεως εστώς διέσκεπεν αυτήν». Ίδια περιγραφή του γεγονότος περιλαμβάνεται στο Χρονικόν Ανώνυμον Μοσχοβίτου.
    Από την άλλη πλευρά οι ανώτεροι εκπρόσωποι του Ορθόδοξου κλήρου και των μελών της Συγκλήτου παρακάλεσαν τον Κωνσταντίνο να διαφύγει αμέσως από την Πόλη μαζί με την Αυγούστα Άννα (είχε γίνει ήδη ο γάμος τους) και τον διάδοχο, υιό του Ιωάννη. Ο Κωνσταντίνος δε δέχθηκε να διαφύγει, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ουδαμώς θα εγκαταλίπω την πόλιν. Άλλως δ’ αν τούτο είναι η βούλησις του Θεού, που να υπάγω; Όχι, ουδαμώς θα απέλθω. Θα μείνω μεθ’ υμών και θα απωλεσθώ μεθ’ υμών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ιωάννης Α΄ Χριστιανός – Παλαιολόγος (1439/1440 – 1513)
    Ο Ιωάννης Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1439 ή το 1440. Ήταν υιός του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και της Άννας-Σοφίας Παλαιολογίνας – Νοταρά. Τον Ιούνιο του 1453 άλλαξε το όνομά του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από του Τούρκους, οι οποίοι ήθελαν την εξόντωση του φυσικού διαδόχου και κληρονόμου του θρόνου του Βυζαντίου.
    Η μητέρα του, Άννα – Σοφία Νοταρά, παρέδωσε τον δεκατετράχρονο Ιωάννη σε μια θαλαμηπόλο της την Ειρήνη δώδεκα περίπου ώρες πριν την Άλωση της Πόλης, η οποία τον φυγάδευσε στην Ιταλία (Βενετία). Οι πιθανότητες διαφυγής του σκάφους, έστω και μέσα στη νύχτα, από τον κλοιό του τουρκικού στόλου δεν ήταν πολλές. Η διαφυγή τόσο του διαδόχου Ιωάννη όσο και λίγο αργότερα της μητέρας του Άννας, έγιναν με σκάφη που ανήκαν στον Ιουστινιάνη.
    Η Άννα ζήτησε από τον Ιωάννη να της υποσχεθεί ότι δε θα αποκάλυπτε σε κανέναν, πριν συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας του, την αληθινή του ταυτότητα, ενώ παράλληλα έβαλε στον κόρφο του έναν παραπλανητικό πάπυρο, στον οποίο είχε γράψει η ίδια το υποτιθέμενο όνομά του: Ιωάννης Χριστιανός. Στο ίδιο εγκόλπιο η αυτοκράτειρα έβαλε και έναν δεύτερο πάπυρο, στον οποίο είχε γράψει τα στοιχεία για την αληθινή καταγωγή του εφήβου. Τον πάπυρο αυτό κουβαλούσε η θαλαμηπόλος της και παιδαγωγός του Ιωάννη, η Ειρήνη, με την εντολή να του τον παραδώσει, όταν θα βρίσκονταν σώοι και ασφαλείς στην ξένη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο μικρός Ιωάννης έδωσε με σοβαρότητα την υπόσχεση που του ζητήθηκε, αποχαιρέτησε τη μητέρα του και μέσα στη νύχτα ο καπετάνιος του ιστιοφόρου κατόρθωσε να διασχίσει τον Κεράτιο κόλπο, κυριολεκτικά κάτω από τα νώτα των πολιορκητών, και να οδηγήσει το σκάφος στο λιμάνι της Βενετίας. Αντίθετα η μητέρα του Άννα θα καταλήξει στη Νότια Ιταλία, όπου θα χάσει τα ίχνη του γιού της και θα μετακινηθεί στη Βενετία πολύ αργότερα.
    Στη Βενετία ο Ιωάννης εργάστηκε και σπούδασε με τη βοήθεια της Ειρήνης και έπειτα από δύο χρόνια θα τον θέσει υπό την προστασία του ένας ελληνολάτρης Γερμανός ευγενής και αξιωματικός, ο οποίος εκτίμησε τα σπάνια πνευματικά προσόντα και την ευφυΐα του και τον πήρε μαζί του στην αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Εκεί φοίτησε στην περίφημη στρατιωτική ακαδημία. Μερικά χρόνια αργότερα η Ειρήνη πέθανε.
    Ο Ιωάννης φιλοξενήθηκε στο μέγαρο του φίλου και προστάτη του, που αγνοούσε την πραγματική του ταυτότητα, σχετίστηκε με την τοπική αριστοκρατία, ξεχώρισε για το ήθος του και διέπρεψε στις σπουδές του στην Πολεμική Ακαδημία από όπου και αποφοίτησε πρώτος. Διέθετε στρατιωτική ιδιοφυία, ήταν άριστος χειριστής του λόγου αλλά και του ξίφους, επιβλητικός στο παράστημα, σοβαρός, αξιοπρεπής, με ισχυρό χαρακτήρα και με αληθινά ηγεμονικούς τρόπους, ενώ ο ατίθασος χαρακτήρας του και η φιλοπεριπετειώδης φύση του τον ώθησαν σε αναζήτηση νέων οριζόντων.
    Την εποχή εκείνη ο βασιλιάς της Γερμανίας Φρειδερίκος Γ΄ είχε υιοθετήσει φιλειρηνική πολιτική και ο γιός του Μαρμαρωμένου Βασιλιά μετακινήθηκε, σε ηλικία είκοσι ετών, στη Γαλλία, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Ζ΄ βρισκόταν σε σύγκρουση με την Αγγλία, για να καταταγεί ως απλός στρατιώτης στις τάξεις του γαλλικού στρατού. Οι αξιωματικοί τον ξεχώρισαν αμέσως, εντυπωσιασμένοι από το γιγαντόσωμο ανάστημά του και από τις ξιφομαχικές του ικανότητες, και τον παρουσίασαν στον Κάρολο Ζ΄, ο οποίος τον ρώτησε εάν επιθυμούσε να καταταγεί στην προσωπική του φρουρά (σωματοφυλακή) ως υπασπιστής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Ιωάννης ενθουσιάστηκε, αποδέχτηκε την πρόταση και έγινε δεκτός με το βαθμό του επιλάρχου (ταγματάρχη), για να διακριθεί στην αμέσως επόμενη κρίσιμη μάχη όχι μόνο για την γενναιότητα και την ανδρεία του, αλλά και για τον υψηλό δείκτη της ευφυΐας του. Ειδικότερα, εισηγήθηκε μια αιφνίδια και μη προβλέψιμη κυκλωτική κίνηση, που οι προϊστάμενοί του υιοθέτησαν ανενδοίαστα και του ανέθεσαν την υλοποίησή της. Επικεφαλής της ίλης του, ο νεαρός αξιωματικός βρέθηκε αστραπιαία στα αγγλικά νώτα και στη συνέχεια με ορμητική έφοδο διέσπασε τις εχθρικές γραμμές. Οι Βρετανοί διασκορπίστηκαν και η νίκη έστεψε τα γαλλικά όπλα.
    Μετά τη λήξη του γαλλοαγγλικού πολέμου, ο Κάρολος Ζ΄ προχώρησε στη σύναψη συμμαχίας με το ηνωμένο βασίλειο της Δανίας και της Νορβηγίας και άρχισε να ανταλλάζει συχνά επισκέψεις με τον Δανό ομόλογό του. Λίγους μήνες αργότερα ο Δανός βασιλιάς θα γνωρίσει τον Ιωάννη σε μια ανακτορική δεξίωση στο Παρίσι, θα εντυπωσιαστεί από το παράστημα, το ήθος, τα προσόντα, τις γνώσεις του, αλλά και από το γεγονός ότι κατείχε το βαθμό του επιλάρχου σε ηλικία μόλις είκοσι ενός ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Δανός βασιλιάς πρότεινε στον Ιωάννη να παραιτηθεί από το γαλλικό στρατό και να ενταχθεί στο δικό του στρατό με πολύ ανώτερο βαθμό, αλλά ο Ιωάννης αποκρίθηκε ευγενικά πώς χρωστούσε ευγνωμοσύνη στο Γάλλο ηγεμόνα και ότι μόνο ύστερα από τη δική του συγκατάθεση θα δεχόταν την πρόταση αυτή. Παρά την αντίθετη επιθυμία του, ο Γάλλος βασιλιάς συμφώνησε, για να μη δυσαρεστήσει τον ισχυρό σύμμαχό του.
    Ο Ιωάννης συνοδεύει το Δανό βασιλιά στην πρωτεύουσά του, την Κοπεγχάγη, όπου του απονεμήθηκε ο βαθμός του συνταγματάρχη. Ονομάστηκε υπασπιστής του Βασιλιά και έγινε σύντομα το ίνδαλμα του στρατού.
    Σε ηλικία 29 ετών (1468) στάλθηκε ως επικεφαλής εκστρατευτικού σώματος στη Σουηδία, για να καταστείλει την εξέγερση των ντόπιων εναντίον των επικυρίαρχων Δανών. Υπέταξε τους επαναστατημένους Σουηδούς χωρίς αιματοχυσία, με την πειθώ και τη διπλωματική του ευστροφία. Κατόρθωσε να τους πείσει να καταθέσουν τα όπλα και αναγόρευσε τον Δανό Βασιλιά Χριστιανό Α΄ σε κυρίαρχο της Σουηδίας και της Γοτθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όταν επέστρεψε στη Κοπεγχάγη ο Ιωάννης έγινε δεκτός με πρωτοφανείς τιμές. Η χαρά του βασιλέως για το κατόρθωμά του υπήρξε τόσο μεγάλη, ώστε έβγαλε τη βασιλική του σπάθη, την περίζωσε γύρω από τη μέση του Ιωάννη και τον έκανε Στρατηγό του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ιωάννης γίνεται αντικείμενο καθολικής εκτίμησης και θαυμασμού, ενώ η μοναχοκόρη του βασιλιά, Μαρία, τον ερωτεύεται παράφορα, χωρίς ωστόσο να τολμήσει να το αποκαλύψει στους γονείς της.
    Ο Ιωάννης δεν άργησε να την ερωτευτεί και το αμοιβαίο αίσθημα ακολούθησε γρήγορα το ειδύλλιο. Κάποιος όμως μικρόψυχος αυλικός έσπευσε να καταγγείλει το ειδύλλιο στον πατέρα της πριγκίπισσας και αυτός αποφάσισε να απομακρύνει για λίγο τον προσφιλή του στρατηγό από τα ανάκτορα, αφού προηγουμένως ενημερωθεί για την καταγωγή του.
    Μολονότι είχαν απομείνει ελάχιστοι μήνες για την συμπλήρωση του τριακοστού έτους της ηλικίας του, ο Ιωάννης δε θέλησε να αθετήσει το λόγο του και δήλωσε στον πατέρα της αγαπημένης του ότι δεσμευόταν από κάποια παλαιά του υπόσχεση, η οποία δεν του επέτρεπε να αποκαλύψει ποιος ήταν ο πατέρας του. Ο βασιλιάς απόρησε και παρερμηνεύοντας όσα άκουσε, ζήτησε να μάθει εάν η σιωπή σήμαινε ότι ο στρατηγός του είχε λόγους να ντρέπεται για την καταγωγή του.
    Στενοχωρημένος ο Ιωάννης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, αλλά αντίθετα δικαιούνταν να αισθάνεται υπερηφάνεια για τους προγόνους του. Με οξυμένη στο έπακρο την περιέργειά του ο Δανός ηγεμόνας αντιλαμβάνεται πώς πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ορκίστηκε στο ξίφος του ότι δεν θα αποκάλυπτε σε κανένα το μυστικό του στρατηγού. Τότε ο Ιωάννης έβγαλε συγκινημένος από το λαιμό το εγκόλπιό του κι έδωσε στο βασιλιά να διαβάσει τον πάπυρο που βρισκόταν μέσα σε αυτό, τον οποίο του τον είχε δώσει η μητέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Κουτλουμουσιανός αναφέρει σχετικά:
    « Ο βασιλεύς, κατεχόμενος υπό περιεργείας αλλά και υπό αορίστου συγκινήσεως, ήρξατο της αναγνώσεως και όταν επληροφορήθη, από το ιδιόχειρον σημείωμα της αυτοκράτειρας Άννας – Σοφίας, ότι ο Ιωάννης Κωνσταντίνου Παλαιολόγος μετωνομάσθη εις Ιωάννην Χριστιανόν,έμεινες έκπληκτος και ερώτα εν αρχή τον Ιωάννην: ‘‘Συ, λοιπόν, εί υιός του ενδόξου εκείνου αυτοκράτορος; Συ εί Πρίγκιψ διάδοχος του πεπτωκότος βυζαντινού κράτους; Δια τίνα λόγον ηρνείσο την ομολογίαν και απέκρυψες επί τόσον μακρόν χρονικόν διάστημα την ένδοξον βασιλικήν καταγωγήν σου;’’ .
    Τότε ο Ιωάννης ηναγκάσθη να διηγηθή τα πάντα. Η συγκίνησις και η ταραχή του βασιλέως ήσαν τόσο έντονοι, ώστε, εναγκαλισθείς τον Ιωάννην, έκλαιε και κατεφίλει αυτόν. Εν τέλει εδέησε να παρέλθη αρκετή ώρα, όπως συνέλθη. Ακολούθψς, υπείκων εις την επιμονήν της συζύγου αυτού, κατέστησε γνωστήν την καταγωγήν του Ιωάννου, λέγων προς αυτήν: ‘‘Εις αυτόν, φίλτατη, ανήκει το στέμμα τούτο και το βασίλειον της Δανίας και της Νορβηγίας και ολόκληρης της Ευρώπης. Εις αυτόν ανήκει η απέραντος αγάπη και εκτίμηση και του λαού μας’’.
    Μετά από αρκετές ημέρες ο βασιλιάς ανάγγειλε στο λαό του τη μνηστεία και τον προσεχή γάμο του Ιωάννη Χριστιανού – Παλαιολόγου με την κόρη του Μαρία και τη μελλοντική ανάρρησή του στο δανικό θρόνο. Έπειτα, στις 21 Μαΐου 1481 έγινε Βασιλεύς της Δανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασπάστηκε το καθολικό δόγμα. Καθιέρωσε νέο νόμισμα και ενίσχυσε το δανικό ναυτικό. Σκοτώθηκε σε μάχη στις 20 Φεβρουαρίου 1513. Ήταν ένας άνθρωπος ανοικτός, φιλικός σε αντίθεση με την σοβαρότητα (ακόμα και ημιψυχρότητα) των Σκανδιναβικών χωρών, με καθαρά μεσογειακά χαρακτηριστικά. Όπως τον χαρακτήριζαν, ήταν ένας «απλός θνητός Βασιλιάς».
    Αυτή είναι η ιστορία του μοναδικού γιού του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Ιωάννη «Χριστιανού», η οποία οφείλει τη διάσωσή της στις μακροχρόνιες έρευνες και στη γραφίδα (πέννα) του μοναχού Βαρθολομαίου του Ιμβρίου (Κουτλουμουσιανού). Αυτή η ιστορία συμπεριλήφθηκε στα «Απομνημονεύματά» του, τα οποία ανακάλυψε ο ιστοριοδίφης Θρασύβουλος Ζωιόπουλος (Στέφανος Δάφνης) και την καταχώρισε στο έργο του «Η βασιλεία εν Ελλάδι και αι παραδόσεις περί καταγωγής του Ελληνικού Βασιλικού Οίκου» ο Σπυρ. Β. Τριανταφύλλου.
    Η τύχη της οικογένειας του μεγάλου Δούκα Λουκά Νοταρά
    Από την οικογένεια του μεγάλου Δούκα (Πρωθυπουργού) Λουκά Νοταρά σώθηκαν οι κόρες του Άννα, Θεοδώρα και Ευφροσύνη, οι οποίες ύστερα από επιμονή του πατέρα τους επιβιβάστηκαν σε ένα από τα γενοβέζικα σκάφη και σάλπαραν μέσα στην αναμπουμπούλα, λίγο μετά την Άλωση της Βασιλεύουσας. Πρώτα σταμάτησαν στη Χίο και ύστερα κατευθύνθηκαν προς την Ιταλία. Ο Γάμος της Άννας με τον Κωνσταντίνο είχε κρατηθεί μυστικός.
    Ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός υποστηρίζει ότι η Άννα –Σοφία αυτοκτόνησε με δηλητήριο μετά τη φυγή του υιού της Ιωάννη στις αρχές του Ιουνίου 1453, για να μην καταλήξει στο χαρέμι του Μωάμεθ του Πορθητή ως μία από τις γυναίκες του. Ωστόσο, η Άννα Νοταρά διασταυρώνεται από πολλές και διάφορες πηγές. Ο επίσκοπος της Σιένας Αινείας Σίλβιος Πικκολόμινι, ο μετέπειτα πάπας Πίος Β΄, είχε γράψει σε ένα υπόμνημά του ότι «ο Κωσταντίνος είχε υιό, ο οποίος μετά την Άλωση διασώθηκε στο Πέραν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Άννα – Σοφία Παλαιολογίνα – Νοταρά έζησε μέχρι το 1507,όπου πέθανε σε ηλικία 100 ετών. Έγινε προστάτρια των πολυάριθμων Ελλήνων αρχικά της παροικίας στη Ρώμη και αργότερα στη Βενετία. Ασχολήθηκε με αγαθοεργίες και οικοδόμησε δικό της ορθόδοξο παρεκκλήσι. Βοήθησε στη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων, φρόντισε τους φτωχούς πρόσφυγες, πλήρωσε τα λύτρα για να ελευθερώσει το δούλο Φραντζή και εξέδωσε με τον Ζαχαρία Καλλέργη το περίφημο Μέγα Ελληνικόν Ετυμολογικόν Λεξικόν.
    ‘Όλα αυτά τα έκανε χάρη στα μεγάλης αξίας χρυσαφικά που είχε πάρει μαζί της. Έχουν σωθεί επίσης αρκετές επιστολές της, τις οποίες και υπέγραφε με το επίθετό της: Άννα Παλαιολογίνα Νοταρά.
    Παράθεση στοιχείων για τη καταγωγή της Ελληνικής Βασιλικής Δυναστείας από την Βυζαντινή αυτοκρατορική γενεά των Παλαιολόγων
    Οι πληροφορίες που ακολουθούν αποκαλύπτουν τα πραγματικά εκείνα γεγονότα που έχουν σχέση με τη δανική βασιλική οικογένεια, τον ιδρυτή της ελληνικής βασιλικής δυναστείας Γεώργιο Α΄ και τις ρίζες τους. Μετά την απομάκρυνση του ελληνολάτρη βασιλιά Όθωνα εξαιτίας των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων των Τριών Προστατριών Δυνάμεων, μία τριμελής επιτροπή της Εθνικής Συνελεύσεως, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Κανάρη, Θρασύβουλο Ζαΐμη και Δημήτριο Γρίβα, ταξίδεψε τον Απρίλιο του 1863 στην Κοπεγχάγη, για να προσφέρει το ελληνικό στέμμα στο δευτερότοκο υιό του διαδόχου του θρόνου της Δανίας, τον Γεώργιο – Χριστιανό – Γουλιέλμο. Είχε προηγηθεί βεβαίως η άρνηση της βασίλισσας Βικτορίας της Μεγάλης Βρετανίας να αποδεχτεί σχετική πρόταση, η οποία αφορούσε τον δευτερότοκο γιό της Ερνέστο – Αλβέρτο – Αλφρέδο.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
    https://e-sisifos.gr/2019/10/27/%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CF%8D%CE%BE%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α
    Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ο
    Η Δυναστεία των Παλαιολόγων (1261 – 1453)
    Πρόκειται για την τελευταία δυναστεία που βασίλεψε στο Βυζάντιο. Η περίοδος 1261 – 1453 και ειδικότερα το διάστημα 1282 – 1453 χαρακτηρίζεται από την παρακμή και την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αποτελώντας παράλληλα μία περίοδο γεμάτη από εμφυλίους πολέμους.
    Αυτοκράτορες διετέλεσαν οι :
    Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος (1259 – 1282). Οδήγησε στην παλινόρθωση της βυζαντινής αυτοκρατορίας με την ανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως το 1259 από τους Φράγκους.
    Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος (1282 – 1328)
    Ανδρόνικος Γ΄ Παλαιολόγος (1328 – 1341)
    Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος (1341 – 1391)
    Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός (1347 – 1354)
    Ανδρόνικος Δ΄ Παλαιολόγος (1376 – 1379)
    Ιωάννης Ζ΄ Παλαιολόγος (1390)
    Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος (1391 – 1425)
    Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος (1425 – 1448)
    Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος (1449 – 1453)
    Στα χρόνια της βασιλείας του Ανδρονίκου Β΄ και Ανδρονίκου Γ΄ το Βυζάντιο αρχίζει να υπολογίζεται πλέον ως μικρή δύναμη.
    Δ Α Ν Ι Α
    Ιωάννης Α΄ Χριστιανός (Παλαιολόγος)
    Χριστιανός Β΄
    Φρειδερίκος Α΄
    Χριστιανός Γ΄
    Φρειδερίκος Β΄
    Χριστιανός Δ΄
    Φρειδερίκος Γ΄
    Χριστιανός Ε΄
    Φρειδερίκος Δ΄
    Χριστιανός ΣΤ΄
    Φρειδερίκος Ε΄
    Χριστιανός Ζ΄
    Φρειδερίκος ΣΤ΄
    Χριστιανός Η΄
    Φρειδερίκος Ζ΄
    Χριστιανός Θ΄
    Ε Λ Λ Α Δ Α
    Γεώργιος Α΄
    Κωνσταντίνος ΙΒ΄
    Παύλος Α΄
    Κωνσταντίνος ΙΓ΄
    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
    Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «ΗΛΙΟΥ», εκδ. 1947.
    Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Τόμοι 14ος και 16ος, εκδ. ΚΑΚΤΟΣ.
    Γεώργιος Φραντζής (Σφραντζής), Η Άλωση της Πόλης, εκδοτική Θεσσαλονίκης.
    Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, Βυζαντίου Άλωσις – Αποδείξεις Ιστοριών Η΄, εκδ. Δημιουργία.
    Μιχαήλ Κριτόβουλος, Βυζαντίου Άλωσις, εκδ. Δημιουργία.
    Γιώργος Λεονάρδος, Οι Παλαιολόγοι, εκδ. Λιβάνη.
    Σπ. Β. Τριανταφύλλου, «Η Βασιλεία εν Ελλάδι και οι παραδόσεις περί καταγωγής του Ελληνικού Βασιλικού Οίκου».
    Κ. Ν. Μπαρμπής, «Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται – Πικρά χρόνια εξορίας».
    Κ. Ν. Μπαρμπής, Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος – Δραγάσης : Ο Λεωνίδας του Βυζαντίου, εκδ. Λογοθέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμπέρασμα
    Ο Ιωάννης Χριστιανός – Παλαιολόγος είναι βέβαιο και σίγουρο ότι υπήρχε. Αρκετοί παλαιοί ιστοριοδίφες και ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, όπως οι Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός κ.α. Υπήρξαν επίσης πολύπλευροι και εκτενείς μελετητές.
    Ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός έκανε τη σημαντική αυτή ανακάλυψη το 1834, τριάντα χρόνια νωρίτερα από την αναρρίχηση του Γεωργίου Α΄ στον ελληνικό θρόνο. Τα όσα τεχνηέντως επινοήθηκαν ή κατασκευάστηκαν και γράφτηκαν ότι δήθεν «ο Χριστιανός είχε παιδί τον Ιωάννη» ή ότι «ο Φρειδερίκος ήταν το αγαπημένο παιδί της Δωροθέας» κ.α., ανακαλύφθηκαν όλως περιέργως τον προηγούμενο αιώνα χωρίς την στοιχειώδη μελέτη.
    Αποκρύφτηκε η πραγματική εικόνα του Ιωάννη Χριστιανού που ήταν ελληνικής καταγωγής πατρός τε και μητρός και έγινε δανικής καταγωγής (πρωτότοκος υιός του Χριστιανού Α΄ και της Δωροθέας). Η πλεκτάνη στήθηκε εξαιρετικά χωρίς ατέλειες και υπήρξε καλοστημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.
    Βασικός της άξονας ήταν η θεωρία ότι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν είχε απογόνους και ότι ο Ιωάννης υπήρξε πρωτότοκος υιός του Δανού Βασιλιά Χριστιανού Α΄, ο οποίος στην ηλικία των 22 ετών (άλλοι ισχυρίζονται σε ηλικία 12 ετών) ορίστηκε διάδοχος του θρόνου της Δανίας. Προκύπτει στο σημείο αυτό ο εξής εύλογος προβληματισμός: αφού ήταν ο πρωτότοκος υιός του Δανού Βασιλιά πως ορίστηκε Διάδοχος; Δεν το κατείχε αυτό το δικαίωμα εκ γενετής; Επιπλέον, ο Χριστιανός Α΄ είχε και άλλα δύο παιδιά: την Μαργαρίτα την οποία παντρεύτηκε ο Βασιλιάς της Σκωτίας Ιάκωβος (ή Ιωάννης) Γ΄ και τον Φρειδερίκο Α΄ ο οποίος έγινε Βασιλιάς της Δανίας. Λόγος επίσης γίνεται και για άλλα δύο παιδιά που πέθαναν σε μικρή ηλικία.
    Επομένως, με βάση και τα όσα προαναφέρθηκαν θεωρείται ορθότερος ο ισχυρισμός ότι ο Ιωάννης Α΄ Παλαιολόγος –Χριστιανός υπήρξε ο μοναδικός υιός και διάδοχος του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και της Αυγούστας Άννας – Σοφίας Νοταρά, ο οποίος σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών διέφυγε κατά την Άλωση της Πόλεως μαζί με την θαλαμηπόλο Ειρήνη και κατέφυγε στη Δύση, όπου για λόγους προσωπικής ασφάλειας για πολλά χρόνια αποκρύφτηκε η αληθινή του ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέραν όμως αυτών, η Θεία Βουλή μπορεί να θέλησε να διασωθεί ο τελευταίος αυτοκρατορικός γόνος του Βυζαντίου, για να κληθεί να βασιλεύσει εκ νέου στο αναγεννώμενο Ελληνικό κράτος και να επανασυνδέσει το εκτυφλωτικά λαμπρό παρελθόν της χώρας με το ανήσυχο, οδυνηρό και γεμάτο αγωνία παρόν, μέσα από δεσμούς αίματος, αφού ήταν απόγονος των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Οι νέοι Βασιλείς τήρησαν σε κάθε περίπτωση τον όρκο τους και δεν αφοσιώθηκαν στο Σιωνιστικό Ιερατείο, ούτε έβαλαν τον εβραϊκό κιπά στο κεφάλι τους.
    Σε κάθε περίπτωση οι μακροχρόνιες, σχολαστικές και επιμελημένες μελέτες αξιολογότατων ιστορικών ερευνητών της αλλοδαπής και ημεδαπής, οδήγησαν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι τόσο η δανική βασιλική οικογένεια όσο και η ελληνική δυναστεία του Γεωργίου Α΄ έχουν βυζαντινές ρίζες (καταγωγή και προέλευση) και κατά συνέπεια ελληνικές. Ουδεμία σχέση έχουν με τις μικρόψυχες «γκλυξμπουργκικές» κακοήθειες.
    Όσον αφορά το επίθετο «Γκλύξμπουργκ», αυτό είναι αγγλικής επινόησης και εφεύρεσης, το οποίο έσπευσαν να υιοθετήσουν τα κομμουνιστικά έντυπα, αλλά και διάφοροι ανιστόρητοι πολιτικάντηδες που επιδίωκαν να φανούν αρεστοί στην αριστερή εκλογική πελατεία.
    Η Δανία δεν είχε ποτέ σχεδόν σταθερά σύνορα και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1860 τέσσερις γερμανικές επαρχίες (Χόλσταϊν, Σλέσβιγκ, Σόντεμπουργκ και Γκλύξμπουργκ) περιήλθαν προσωρινά στη κατοχή της Δανίας, για να αλλάξουν αργότερα και πάλι χέρια. Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας δεν καταγόταν από κάποια από αυτές τις τέσσερις περιοχές, που συνέπεσε επί ένα χρονικό διάστημα να ανήκουν στο δανικό στέμμα. Ακόμα και το 1863, όταν εκλέχτηκε βασιλιάς των Ελλήνων ο δευτερότοκος υιός του διαδόχου της Δανίας, οι περιοχές που προαναφέρθηκαν είχαν ξαναγυρίσει στους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το 1915 η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία δρομολόγησαν συκοφαντική εκστρατεία κατά του βασιλιά Κωνσταντίνου ΙΒ΄, για να πετύχουν την εκθρόνισή του, επειδή αυτός δε δεχόταν να σύρει τη χώρα του στο σφαγείο χωρίς ανταποδοτικά οφέλη. Τα αγγλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταχειρίστηκαν τότε κάθε μέσο, έτσι ώστε να αποδείξουν τα δήθεν γερμανόφιλα αισθήματα του Έλληνα ανώτατου άρχοντα, και ένα από αυτά ήταν η χρήση της προσφώνησης «Κύριος Γκλύξμπουργκ».
    Επειδή δεν ήταν πρακτικά δυνατό να χρησιμοποιήσουν και τα τέσσερα ονόματα των προσωρινά προσαρτημένων στη Δανία τεσσάρων επαρχιών, διάλεξαν εκείνο που η προφορά του θύμιζε περισσότερο τη γερμανική γλώσσα.
    Τέλος, να σημειωθεί και να τονισθεί ότι και στις φλέβες των Χοεντσόλερν, στους οποίους ανήκε η βασίλισσα της Ελλάδος Σοφία (σύζυγος του Κωνσταντίνου ΙΒ΄) και των Χοενστάουφεν, στους οποίους ανήκε η βασίλισσα Φρειδερίκη, έρρεε το αίμα της πριγκίπισσας του Βυζαντίου Θεοφανίας ή Θεοφανούς. Η πριγκίπισσα αυτή την 14η Απριλίου 972 μ. Χ. με τη συνέργια του Τσιμισκή, παντρεύτηκε τον Γερμανό βασιλέα Όθωνα Βόν. Από αυτούς κατάγονται και οι εν Γερμανία ηγεμονεύσαντες οίκοι.
    Με το γάμο της η Θεοφανώ συνετέλεσε να σημειωθεί σταθμός στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, διότι πρώτη εκείνη εισήγαγε στη τότε απολίτιστη Ευρώπη τη λεπτεπίλεπτη εθιμοτυπία και πολυτέλεια του Βυζαντίου, ενώ οι περιβάλλοντες αυτή Έλληνες σοφοί μετέδωσαν στην αγροίκο Γηραιά Ήπειρο τα σπέρματα του πολιτισμού.

    ΤΕΛΟΣ.
    ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΑ ΡΙΖΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή