«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κακά νέα για την κλιματική μπαρούφα : Με 661 γιγατόνους πρόσθετης μάζας... το παγόβουνο της Ανταρκτικής συνεχίζει να επεκτείνεται... (μετρήσεις 2009-2019)

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η παγοκρηπίδα γύρω από την Ανταρκτική έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2009 έως το 2019. Δεδομένου ότι αυτό δεν ταιριάζει με την κυρίαρχη αφήγηση των φανατικών του κλίματος, η κυρίαρχη τάση είναι βέβαιο ότι θα το αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό.

Εδώ και δεκαετίες, οι φανατικοί του κλίματος μας λένε ότι οι πολικοί πάγοι λιώνουν και ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί επομένως δραματικά. Αλλά κατά κάποιο τρόπο η κλιματική προπαγάνδα δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα, όπως αποδεικνύουν και οι εκθέσεις μας για την Αρκτική (π.χ. εδώ και εδώ). Στην Ανταρκτική, φαίνεται ότι απέχουμε πολύ από το να μην έχουμε πάγους.

Τρεις επιστήμονες του κλίματος από το Πανεπιστήμιο του Leeds χρησιμοποίησαν τώρα δορυφορικά δεδομένα για να ελέγξουν την κατάσταση της παγοκρηπίδας στην Ανταρκτική. Εξέτασαν την ετήσια θέση και την έκταση των 34 φύλλων πάγου, τα οποία μαζί αποτελούν περίπου το 80% της ακτογραμμής της νοτιότερης ηπείρου. Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι οι μειώσεις της έκτασης στην Ανταρκτική Χερσόνησο και τη Δυτική Ανταρκτική κατά 6.693 km2 και 5.563 km2, αντίστοιχα, αντισταθμίστηκαν από αυξήσεις στην Ανατολική Ανταρκτική κατά 3.532 km2 και 14.028 km2 στις μεγάλες παγοκρηπίδες Ross και Ronne-Filchner. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην παγοκρηπίδα Larsen C, όπου χάθηκαν 5.917 km2 σε ένα μόνο συμβάν που έγινε ανησυχητικά πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη αύξηση, η οποία έλαβε κάπως λιγότερο εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ήταν η προέλαση στην πλατφόρμα Ronne με 5.889 km2.


Οι παγοκρηπίδες παρέχουν σημαντική στήριξη στους παγετώνες που βρίσκονται πίσω τους και οι περιοχές αυτές υπόκεινται σε μεγάλες φυσικές διακυμάνσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φανατικοί του κλίματος αρέσκονται να επιλέγουν μεγάλες εισβολές στη θάλασσα για να υποστηρίξουν τις θεωρίες τους, αλλά αγνοούν επιμελώς την ανάπτυξη σε άλλες περιοχές. Πρόκειται για μια πολύ επιλεκτική προσέγγιση που δεν πλησιάζει καν να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μοιάζει ως εξής:

Συνολικά, 18 παγοκρηπίδες λέγεται ότι έχουν υποχωρήσει και 16 μεγαλύτερες πλατφόρμες έχουν αυξηθεί σε έκταση. Συνολικά, οι παγοκρηπίδες έχουν κερδίσει 661 γιγατόνους μάζας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η χρήση μιας "σταθερής" διαδικασίας, δηλαδή καμία αλλαγή σε καμία μεταβλητή, θα οδηγούσε σε μια εκτίμηση σημαντικής απώλειας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υποστηρίζουν ότι η εργασία τους δείχνει τη σημασία της χρήσης "χρονικά μεταβαλλόμενων παρατηρήσεων της ροής των καλυμμάτων για τη μέτρηση της αλλαγής".

Διάφορα ηφαίστεια είναι επίσης πιθανό να αποτελούν αιτία για το λιώσιμο των πάγων στο δυτικό τμήμα της Ανταρκτικής. 91 από αυτά ανακαλύφθηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών ηφαιστείων εκεί σε 138. Έτσι, το λιώσιμο των πάγων στην περιοχή αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ίδια την δυσοίωνη "κλιματική αλλαγή". Γεγονός που επισημαίνουν και οι επιστήμονες σε μελέτη τους. Μια άλλη εργασία δείχνει επίσης ότι δεν έχουν υπάρξει "σημαντικές αλλαγές" στην ετήσια έκταση των θαλάσσιων πάγων στην Ανταρκτική από τότε που ξεκίνησαν οι αξιόπιστες δορυφορικές μετρήσεις.

Όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα και δεν εξετάζει επιλεκτικά μόνο εκείνες τις μελέτες και έρευνες που υποστηρίζουν τις θέσεις των φανατικών του κλίματος, τόσο πιο γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι όλα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και πολυεπίπεδα απ' ό,τι οι άνθρωποι πιστεύουν. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο καιρό οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ξεγελιούνται από τους ριζοσπάστες του κλίματος.

report24.news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου