«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΘΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΙΛΑ..

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ .

41 σχόλια:

  1. Ηθελαν να πετυχουν το ιδιο αλλα για την ουκρανικη πλευρα, τελικα προεκυψε θεμα για τους ιδιους...
    Η κατασταση παντως ειναι αρκετα εως πολυ δυσκολη: Τακτικος στρατος ειναι με τους μουσικους, δυναμεις ασφαλειας με τη κυβερνηση. Τσαμπα 1.5 ετος πολεμου και απωλειων. Το warnews εχει καλυτερη πληροφοριση παντως

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το warnews είναι ξεπουλημένο συστημικό αντιρωσικό από τις αρχές του 2022.
      Η λέξη "μουσικούς" με μπέρδεψε.. Από κινητό γράφεις;

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ''Μπέρδεμα'' με τη Μετάφραση. Στο πρωτότυπο αναφέρεται:

      Διάγγελμα Β.Πούτιν: «Πρόκειται για προδοσία αλλά δεν θα υπάρξει νέο 1917 – Δίνω εντολή εξουδετέρωσης των μουσικών πλην εκείνων που παίζουν πνευστά (Κλαρινέτα, Σαξόφωνα, Τρομπέτες, Φλάουτα, Τρομπόνια, Κορνέτες, Κόρνα,
      Αλτικόρνα.)

      Φ.Μ.

      Διαγραφή
    3. Κωστή εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ για την φίλη Ρωσία, είναι μια σταθερή αξία που μόνο καλό προσφέρει στην ανθρωπότητα και κατά επέκταση και στην Ελλάδα. ΤΠ.

      Διαγραφή

    4. Κώστα,
      "Μουσικοί" είναι το παρατσούκλι της Βαγκνερ.

      μνκ

      Διαγραφή
    5. οΚ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΝΚ, ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.

      Διαγραφή
  2. Xexexexexexexexe Ψευτικη σημαια για να παρουν ταπανω τους τα μνινακια,ΚΑΙΑΙΑΙΑΙ ΜΕΤΑ ΧΡΑΠΠΠΠ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧ Μ ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διός Κούρος24 Ιουνίου, 2023 14:27

    Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει, συνεπώς ηρεμία και υπομονή.

    Αυτό που δεν μπορεί καθόλου να αποκλειστεί, είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιπερισπασμό, προκειμένου να παρασύρουν τους ουκρανούς να επιτεθούν. Όταν η μια πλευρά πιστεύει σε διχόνοια της απέναντι και επιτίθεται, τότε το πλήγμα είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

    Μήν ξεχνάτε την τέχνη του πολέμου.

    Κατά τα άλλα, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ και εμείς δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε.

    Ένα άλλο ενδεχόμενο (αλλά λιγότερο πιθανό) είναι όλο αυτό να είναι αντιπερισπασμός και απόσπαση παγκόσμιας προσοχής για ό,τι συμβαίνει στην ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ. Αυτό θα ίσχυε ΑΝ Πούτιν και Τράμπ συνεργάζονται κάτω απο τις αντιδυνάμεις. Αν...

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σενάρια είναι πολλά. Όταν έγραψα για παγίδα κατά των δυτικών..εννοούσα και των δυτικών δυνάμεων εντός της Ρωσίας, δηλαδή τους εναπομείναντες της εβραϊκής ελίτ οι οποίοι συνεχίζουν να απομυζούν τον λαό. Οπότε με ένα πραξικόπημα μελετημένο από Πούτιν και Πριγκοτζίν το οποίο θα μετατρέψει το πολίτευμα σε στρατιωτική δικτατορία (Β.Κορέα), όνειρο από παλιά του Πριγκοζίν, θα μπορέσουν να μαζέψουν και αυτά τα υπόλοιπα εσωτερικά ερπετά.

      Διαγραφή
    2. Εντωμεταξύ.. πληροφορίες που έχω από Ρώσους φίλους εντός Ρωσίας, φέρνουν δυσάρεστα νέα για τον πόλεμο. Αν οι νεκροί Ουκρανοί έχουν ξεπεράσει τις 300.000.. το ίδιο δυστυχώς (μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις σε Μπαχμουντ και Κριμαία) οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες έχουν ξεπεράσει τις 160.000.

      Διαγραφή
    3. Περισσότερες και κάπως πιο της προκοπής πληροφορίες, εδώ:

      https://dimpenews.com/2023/06/24/%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%8c/

      και εδώ:

      https://dimpenews.com/2023/06/24/%ce%ad%ce%ba%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%86-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b7%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84/

      Διαγραφή
    4. Διός Κούρος24 Ιουνίου, 2023 15:42

      Όλο αυτό ενισχύει και την άποψη οτι πλέον οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο μεταξύ κρατών. Γίνονται και ΜΕΣΑ στα κράτη μεταξύ ΒΚ και αντιδυνάμεων.

      Το κάθε κράτος πρέπει να "καθαρίσει" την 5η φάλαγγα μέσα, δηλαδή το παγκόσμιο ΒΚ που εχει πλοκάμια παντού και είναι "αόρατο".

      Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα τρέχουν και αυτό σημαίνει οτι το "τέλος" έρχεται όλο και πιο κοντά.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Υ.Γ. Να δω πότε θα αρχίσει και εδώ το "πανηγυράκι".

      Διαγραφή
    5. Οσο αφορα τις απωλειες: στους 160000 δεν ειναι μονο του τακτικου στρατου. Οι περισσοτεροι(65% περιπου) ειναι ρωσοφρονες του Ντονμπας, μισθοφοροι και εθελοντες.
      Οσο αφορα τον στασιασμο: ο σίκυος γαρ εγγυς

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  4. Διός Κούρος24 Ιουνίου, 2023 16:11

    Ανάρτηση του Νικόλαου ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΥ που εν όψει "εκλογών" ΤΑ ΣΠΑΕΙ.
    Αναδημοσίευση των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Κατερίνα Γκαράνη και Μαρίζα Τσιτμή.

    "Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων"

    https://nikolaosanaximandros.gr/kolopaida-olon-ton-kommaton-kai-olon-ton-apochroseon/

    Πιστεύω οτι αξίζει η ανάγνωση απο όλους μας και κυρίως μια αναδημοσίευση ΣΗΜΕΡΑ και οπωσδήποτε πρίν την Κυριακή.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θ.Αυγερινός
    https://www.youtube.com/watch?v=2OAUep1qiKA
    Δ.Λιάτσος
    https://www.youtube.com/watch?v=0E4Qg3srxqY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα στην Ρωσία υπάρχουν περί τις 250.000 Εβραίοι.
    Πολλοί εξ αυτών έχουν αθεμίτως πλουτίσει .
    Μερικοί έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό όπως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.
    Ο Μωσέ Κάντορ, που έχει εγκατασταθεί οικογενειακώς στο Λονδίνο, ενώ είναι πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ευρώπης στο οποίο υπάγονται όλες οι ισραηλιτικές κοινότητες των ευρωπαϊκών κρατών.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 18:42

    Ανέκαθεν δηλώνω αποφασισμένος φίλος τού Ρωσικού λαού, υποστηρικτής τού προέδρου Πούτιν, αλλά έχω καταθέσει συγκεκριμένα και τις απόψεις μου για τον σωτήριο ρόλο τού Στάλιν στην υπόθεση τής Ρωσίας, αλλά και την πανανθρώπινη υπόθεση. Όμως, πέραν των πολιτικών μου εκτιμήσεων, επιθυμώ να καθορίζει τις επιλογές μου, η ρήσις τού Ευαγγελίου “όψεσθε τής αληθείας και αυτή ελευθερώσει υμάς”. Η αναζήτηση τής αλήθειας, με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς εκπτώσεις και υποταγή σε άλλες σκοπιμότητες, μπορεί να αποτελέσει τον ΜΟΝΟ θεμέλιο λίθο για την απελευθέρωση τού ανθρώπου. Και η σχέση τού ανθρώπου προς την αλήθεια καθορίζει το σύνολο τής υπάρξεώς του και διέπει ακόμη και την μικρότερη έκφανση τής σκέψης, των επιθυμιών, των προσδοκιών και τής δράσης του, αρχής γενομένης από τον τρόπο, που ο άνθρωπος στρέφεται προς το Θείον και επιδιώκει να σχετιστεί με Αυτό. Διότι το Αγαθόν υπέρκειται των ανθρώπινων περιορισμών και ορίων και μόνον η Χάρις Του δύναται να καταστήσει τον άνθρωπο κοινωνών του. Προς αυτό υφίσταται μια απαράβατη προϋπόθεση: Η ετοιμότητα για πλήρη ειλικρίνεια σε αυτήν την διαδικασία, που εάν εφαρμοστεί, διαχέεται αυτομάτως και στις υπόλοιπες. Ο άνθρωπος, μέσα στους περιορισμούς που θέτει η ύπαρξη και η φύση του, διαθέτει μια απόλυτη ικανότητα: Να επιδιώκει να είναι ειλικρινής. Αυτή η επιλογή εναπόκειται αποκλειστικά στον ίδιο, δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί, ασχέτως τής όποιας ανάπτυξης των νοητικών και λοιπών ικανοτήτων και των γνώσεών του. Πραγματώθηκε γλαφυρά από τον Γαλιλαίο επάνω στην πυρά, με την εκφώνηση τής ομολογίας πίστεως στην ειλικρίνεια “Και όμως γυρίζει”.
    Στην σύντομη μελέτη που δημοσίευσα το προηγούμενο καλοκαίρι, εκθειάζοντας με μάλλον ρηξικέλευθο τρόπο την προσφορά τού Στάλιν, δεν δίστασα ταυτοχρόνως να δηλώσω, πως αυτός βαρύνεται με τεράστια εγκλήματα. Τα εγκλήματα αυτά στράφηκαν πάρα πολύ συχνά σε βάρος τελείως αθώων ανθρώπων, ένεκα σκοπιμοτήτων, που οι σταλινικές επιλογές θεώρησαν θεμιτές και αναπόφευκτες. Θεωρώ, ότι οι ιστορία τούς δικαίωσε. Όμως τα εγκλήματα παραμένουν εγκλήματα. Και όταν η σωτηρία από μείζονες απειλές στηρίζεται στις εκατόμβες αθώων, αυτό έχει πολύ σκληρές συνέπειες. Αυτό σημαίνει, ότι η περίπλοκη δομή τής πορείας για απελευθέρωση συμβαίνει μέσα στον Λαβύρινθο. Οπότε η προσφορά τού όποιου Στάλιν, ή τής Αριάδνης, είναι να μάς δώσει το νήμα. Όμως τον Μινώταυρο καλούμαστε να εξοντώσουμε εμείς οι ίδιοι. Και εφόσον αυτός εξακολουθεί να υφίσταται, κάθε επιλογή μας μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες. Και ο στόχος μας δεν μπορεί παρά να είναι ένας. Να βγούμε από τον λαβύρινθο και όχι να χωθούμε βαθύτερα σε αυτόν.
    Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα τού σταλινισμού στάθηκε μονίμως η συνειδητή και απρόσκοπτη αποψίλωση τού στρατεύματος. Δεν είναι μόνον ο μεγάλος στρατάρχης Τουχασέφκυ, που θυσιάστηκε άδοξα. Χιλιάδες αξιωματικοί, το καλύτερο άνθος τής αμυντικής ικανότητας τής Ρωσίας, άνθρωποι με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και ηρωισμό εξοντώθηκαν κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή τού Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Αυτά τεκμηριώνονται με έμφαση από την ιστοριογραφία και δεν χωράνε κάτω από το χαλί με τίποτε. Όπως έδειξα στην μελέτη που προανέφερα, η Ρωσία διοικείται ανέκαθεν από τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτές σχεδίασαν, επωμίστηκαν και διεκπεραίωσαν ως κεντρικός πυρήνας και μηχανισμός την Σωτηρία τής Πατρίδας. Όμως, επειδή η Ρωσία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρές έξωθεν απειλές, κάπου χρειαζόταν και χρειάζεται και ο στρατός. Όμως για την Οχράνα, την ΝιΚαΒεΝτέ, την KGB, τήν GRU και την FSB, ο στρατός δεν ήταν, ούτε είναι, κάτι περισσότερο από ένα χρήσιμο εργαλείο. Και μπορεί ανέκαθεν να δόθηκε με έμφαση το πλήρες προβάδισμα στην οικονομία στην ανάπτυξη τής αμυντικής ικανότητας τής χώρας. Όμως, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο στρατός αντιμετωπίστηκε πάντοτε από το βαθύ καθεστώς των μυστικών υπηρεσιών, ως εν δυνάμει κίνδυνος για την ανατροπή του. Ο στρατιώτης έχει εντολή να πολεμάει και όπλο του είναι ο ηρωισμός. Η δουλειά τού μυστικού μπάτσου στηρίζεται όμως σε άλλη επιλογή. Στην ίντριγκα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ...
    https://youtu.be/IHbnc2tvRGY

    https://youtu.be/2OAUep1qiKA

    https://www.bitchute.com/video/Ek2RhqyGcBw/

    --------------------------------------------------------------------------------

    Απόπειρα "ένοπλου πραξικοπήματος" του Wagner PMC στη Ρωσία: Ρωσία: Όλες οι τελευταίες ειδήσεις
    Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία κατηγορείται για "εξέγερση" κατά της Μόσχας

    https://swentr.site/russia/578553-prigozhin-armed-insurrection-updates/

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 19:51

    Συνέχεια προηγούμενου...
    Πριν επιχειρήσω μια αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά, που ήσαν κατά την γνώμη μου περισσότερο από αναμενόμενες και κάθε άλλο παρά έσκασαν ως κεραυνός εν αιθρία, θα στρέψω την προσοχή σε κάποιες σημαντικές ζυμώσεις των τελευταίων ετών τής στρατιωτικής μηχανής τής Ρωσίας, που αφορούν την περίοδο πριν την έναρξη τής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει επιτύχει – και γράφω δόξα τω Θεώ με τρόπο σωτήριο για την σύνολη ανθρωπότητα – μια ποιοτική υπεροπλία έναντι των δυτικών χωρών. Αυτό της εξασφάλισε την δυνατότητα να παρεμβαίνει με ασυναγώνιστη ευχέρεια σε πολεμικά μέτωπα έξω από την επικράτειά της, όπου αυτό θεωρούσε, ότι καθιστούσαν σκόπιμο οι στρατηγικές της στοχεύσεις, αλλά κατά την γνώμη μου πάντοτε υπέρ των λαών και υπέρ τής μεσοπρόθεσμης εξασφάλισης τής ειρήνευσης των συγκεκριμένων περιοχών. Με ποιον τρόπο όμως οργάνωσε το προσωπικό η Ρωσική Διοίκηση, στο οποίο στηριζόντουσαν αυτές οι παρεμβάσεις; Οπωσδήποτε, οι ανώτατοι και ανώτεροι επιτελικοί, όπως και οι χειριστές όπλων υψηλής τεχνολογίας, δεν μπορούσαν παρά να είναι εμπειρότατα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Όμως τα μέτωπα, όπως στην Συρία, στην Λιβύη και σε άλλες Αφρικανικές χώρες, απαιτούν και την συμμετοχή αυτών, που θα βγάλουν στο έδαφος επί τόπου το φίδι από την τρύπα, τουτέστιν τον τυφεκιοφόρο και τον αρματιστή. Αυτήν την αποστολή ανέθεσε η Ρωσική διοίκηση στην ιδιωτική εταιρεία Wagner. Αυτές τις δυνάμεις όμως επάνδρωναν στην βάση μισθοφόροι, που ήσαν προηγουμένως ποινικοί κρατούμενοι. Αυτοί, που είχαν καταδικαστεί γιατί βιάζανε τις κορούλες τού κάθε ανθρωπάκου, πουλάγανε ναρκωτικά στα παιδιά του, ληστεύανε ένοπλα τις περιουσίες, διακινούσαν και εμπορευόντουσαν ανθρώπους, έκαναν λαθρεμπόριο χωρίς όμως να ανήκουν στο βαθύ κράτος κλπ. Η διοίκηση Πούτιν είχε εξασφαλίσει, μέσω μιας πράγματι σοφής πατριωτικής πολιτικής μια αξιοζήλευτη άνοδο τού βιοτικού επιπέδου τού μέσου πολίτη, είχε καταστείλει την εγκληματικότητα και την διαφθορά σε αξιοζήλευτο βαθμό και είχε περιορίσει τα ολιγαρχικά και τα γραφειοκρατικά μιάσματα στον βαθμό, που αυτό ήταν δυνατόν στις συγκεκριμένες συνθήκες. Οπότε είπε στους πολίτες, χαρείτε και σεις λίγο τα επιτεύγματα, που επί τέλους εξασφαλίσαμε μετά από δεκαετίας φοβερής ανέχειας, πηγαίνετε διακοπές στην Ελλάδα και την Τουρκία, αγοράστε κανένα κουστουμάκι και κανένα ταγιέρ και στροβιλίστε λίγο το κορμάκι σας ανέμελα, αλλά με εύσχημο και ευπρεπή τρόπο, σε καμιά δισκοθήκη. Μετά περάστε και από καμιά εκκλησία, να ανάψετε κανένα κεράκι, για να ευχαριστήσετε τον Μεγαλοδύναμο, για όσα πετύχαμε μετά από σκληρούς αγώνες δεκαετιών. Όσο αφορά τις κρεατομηχανές στο εξωτερικό, εκεί θα στείλουμε τούς ποινικούς. Αντί να τούς ταΐζουμε στις φυλακές, ας δώσουμε και σε αυτούς μια ευκαιρία, να φανούν χρήσιμοι στην κοινωνία. Κάποιοι από αυτούς θα φύγουν έτσι κι αλλιώς στην πορεία. Όσοι απομείνουν, θα έχουν μαζέψει αρκετό παραδάκι, θα πάρουν και την καλή συνταξούλα με το γερό εφάπαξ, ώστε να πάψουν να κοπροσκυλιάζουν και να δρουν σε βάρος τής κοινωνίας. Σκέψεις και πρακτικές, που θα έλεγα, ότι είναι και φρόνιμες και φιλολαϊκές, εκτός τού ότι αυξάνουν και την αποδοχή στο καθεστώς, που το εμπεδώνει κανονικότατα. Πλην όμως, το όλο ζήτημα έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγκάθι. Διότι, όπως αναφέρει ο Μάρκος σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση, δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, που απεργάστηκαν την εξόντωσή μας, αλλά με κάτι πολύ πιο ύπουλο, αθέατο και απειλητικό. Ο εωσφορισμός και τα κοπάδια του έχουν ξεχυθεί και ζητάνε αίμα και ψυχές. Κι αν δεν είσαι ΕΣΥ αδελφούλη έτοιμος να κατέβεις ο ίδιος στα χαρακώματα και να επωμιστείς τις επάλξεις, εάν δεν είσαι αποφασισμένος να σού στείλουνε πίσω το παιδί σου χωρίς χέρια και πόδια, ή μέσα στο φέρετρο σκεπασμένο με την σημαία, τα ψωμιά σου θα είναι λιγότερα από λίγα. Το “Ελευθερία ή Θάνατος” δεν είναι μόνον σύνθημα, αλλά προπάντων είναι κανόνας επιβίωσης, πνευματικής, ψυχικής και σωματικής. Διότι, ακόμη κι αν χρειαστεί να φύγεις, θα εξακολουθείς να υπάρχεις, εάν διασωθεί αυτό, στο οποίον ανήκεις.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομιζω πως ολοι καταλαβαινουν οτι πλεον δεν εχει γυρισμο. Ειτε επικρατησει η νομιμη κυβερνηση, ειτε οι στασιαστες, ειτε ειναι στημενο, ενα ειναι σιγουρο. Οτι η επομενη μερα εχει στρατιωτικο νομο, επισημο η κεκαλυμμενο. Κανεις πλεον δε θα εμπιστευεται τον διπλανο του. Οτι χειροτερο δηλαδη. Κι αυτο κατα την ταπεινη αποψη μου σημαινει οτι τελειωνουν τα προεορτια κι αρχιζουν τα σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τωρα που τελειωσε το θεατρακι για να δουμε τι σκοπο ειχει και ποσο μεσα η εξω εχουμε πεσει στις εκτιμησεις μας.

      Διαγραφή
  11. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 21:07

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Όποιος θεωρεί, ότι η στρατιά των “ζωντανών κολασμένων” μαχητών τής Βάγκνερ, που επέλεξαν την φωτιά των μετώπων από τα κάτεργα τής κάθειρξης, δεν στάθηκε με απαράμιλλο ηρωισμό και αποτελεσματικότητα η αιχμή τού δόρατος στην συνολική παρέμβαση των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, μάλλον δεν ενημερώνεται στοιχειωδώς για τα καθέκαστα εκεί. Το θράσος, που χαρακτηρίζει τούς ποινικούς, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θάρρος μέσα στην φωτιά των μαχών. Οι ποινικοί δεν είναι συνήθως ψυχούλες, αλλά άνθρωποι αποφασισμένοι για πολλά και κυρίως άψογα εξοικειωμένοι από μακρόν με την ιδέα τής βίας, κυρίως με την εφαρμογή βίας σε άλλους, άσχετα, ότι έκαναν στρεβλή και χαμερπή χρήση αυτής τής ιδιότητος στο παρελθόν. Γι αυτό τούς ανατέθηκαν οι πλέον δύσκολες αποστολές. Στην μάχες των πόλεων δεν κατισχύουν τα πυροβολικά και οι αεροπορίες. Εκεί μετράει η σκληρότητα και η αποφασιστικότητα τού οπλίτη. Και το κόστος είναι κρουνοί αίματος από όλες τις πλευρές. Οι Ρώσοι, για να καταλάβουν το Βερολίνο στο τέλος τού πολέμου, θυσιάστηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο μαχητές. Εδώ πιο κάτω υπάρχει ένα βουνό από τα κόκαλά τους. Ο Νίκος Τσιφόρος είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο για τις σταυροφορίες με τίτλο “Τα Ρεμάλια Ήρωες”, βάζοντας εισαγωγικά στον προσδιορισμό ήρωες. Εγώ όμως, διότι δεν αισθάνομαι την παραμικρή ανάγκη να γίνομαι απολογητής οποιουδήποτε, άσχετα τού πόσο τον στηρίζω και τον συμπαθώ, θα αναφερθώ στα ρεμάλια τής Βάγκνερ σαν πραγματικούς ήρωες. Διότι, όταν το ρεμάλι χύνει το αίμα του για μένα και για την επικράτηση τού καλού, άσχετα κάτω από ποιες συνθήκες συμβαίνει αυτό, φρονώ ότι ξεπλένει την όποια αμαρτία του. Και μπορεί να το έχω παίξει κατά περιστάσεις σοβαρός, αλλά αισθάνομαι στο βάθος τελείως περιθωριακός, έχοντας ζήσει μισό αιώνα ποδοπατούμενος σε μια ρατσιστική χώρα. Γι αυτό αισθάνομαι πολύ πιο κοντά στον ποινικό, που πολεμάει για την ειρήνη, από ότι στον κάθε γραβατάκια των επιτελικών γραφείων.
    Η συγκεκριμένη κρίση δεν πέρασε από τον ουρανό, αλλά κλιμακώθηκε μέσα σε μια συγκεκριμένη πορεία, που παρακολουθήσαμε εξ ίσου συγκεκριμένα. Η Βάγκνερ ξεκίνησαν με 50.000 και στην πορεία σκοτωθήκανε οι μισοί. Είδαμε τις προηγούμενους εβδομάδες τον Πριγκόζιν να ωρύεται απέναντι στα επιτελεία: “Στείλτε επί τέλους πολεμοφόδια και εξοπλισμό. Ο εφοδιασμός μας χαρακτηρίζεται από τρομερές ελλείψεις. Μάς εξοντώνουν άδικα σαν γα ποντίκια”. Ανέβασε βίντεο μπροστά στους τάφους των πεσόντων μαχητών, φωνάζοντας στα επιτελεία, ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μανάδες και πατεράδες. Απείλησε, ότι εάν δεν σταλούν επαρκή εφόδια, η Βάγκνερ θα εγκαταλείψει το Μπάκχμουτ. Στην συνέχεια αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, εξακολουθώντας όμως να συμμετέχουν στα μέτωπα, με αμείωτες εκκλήσεις για αποτελεσματικό ανεφοδιασμό, δηλώνοντας, ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να δέχονται εντολές από τον κεντρικό επιτελικό σχεδιασμό, που κατήγγειλαν, ότι διεξάγουν τελείως ανίκανοι. Στην συνέχεια απείλησαν με πλήρη απόσυρση από τα μέτωπα, καθότι τα 25 χιλιάρικα, πολύ εύκολα μπορούν να ακολουθήσουν στο χώμα και οι υπόλοιπες 25 χιλιάδες, οπότε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά λήγει το πρόβλημα, που προέρχεται από την έγερση ενός σκληροτράχηλου στρατιωτικού γίγαντα, που έφερε στην ζωή σκόπιμα και βάση σχεδίου η επίσημη κρατική πολιτική και σκλήρυνε σε υπερθετικό βαθμό η φωτιά απίθανα δύσκολων συγκρούσεων. Τώρα, που οι αμυντικές γραμμές των Ρώσων εξασφαλίστηκαν αμυντικά στην Ουκρανία και “εαρινή” επίθεση των δυτικών αποδεικνύεται φόλα, που χρειάζεται άραγε πλέον η Wagner;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 21:08

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Κατά την γνώμη μου, οι εξελίξεις των τριών τελευταίων μηνών, δείχνουν, ότι η Wagner είχε προγραφεί από τα επιτελεία και τον κεντρικό σχεδιασμό, με τον πλέον εύκολο, ανώδυνο, αλλά ταυτοχρόνως ύπουλο και ανέντιμο τρόπο. Με την δραστική αποψίλωσή της από τούς αντιπάλους, αφήνοντας αυτές τις δυνάμεις με ελάχιστο εξοπλισμό, στο έλεος ενός αντιπάλου, που επέστρεφε στα μέτωπα, έχοντας παραλάβει καντάρια νέων όπλων από τούς δυτικούς κανίβαλους. Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος, που ωρύεται εδώ και καιρό, χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει, ότι έχει προκαθορισμένη ημερομηνία λήξεως; Ή δεν γνωρίζουν τα τσακάλια στα μέτωπα, τα στοιχειώδη από την ιστορία τής Ρωσίας, σχετικά με τον τρόπο που κλιμακώθηκε στο παρελθόν η αποψίλωση των “ανεπιθύμητων” τού στρατού, από τους σταλινικούς;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντωμεταξύ..
      πριν από λίγο, με μεσολάβηση Λουκασένκο, πάει να τα βρει ο Πριγκοτζίν με τον Πούτιν, και μάλιστα δήλωσε ο Πριγκοτζίν ότι σταματάει την επέλαση προς Μόσχα και γυρνάει πίσω. Επειδή σε αυτές τις καταστάσεις κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις, μάλλον ο Πούτιν θα αντικαταστήσει τον Σοϊγκού .

      Διαγραφή
    2. Και μία σχετική ανάρτηση:

      https://kanenazori.com/2023/06/24/termatizetai_i_eksegersi/

      Και μην ξεχνάμε πως ο Πριγκοζίν είναι εβραίος.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή Χάζαρος (=ψευτοεβραίος)

      Διαγραφή
  13. Τα ρωσσικά προβλήματα επιμελητείας και στρατηγικού σχεδιασμού παραμένουν άλυτα ακόμη και αν κατασταλεί η ανταρσία της Wagner
    Ασχέτως με το ποιά θα είναι η κατάληξη της ανταρσίας της στρατιωτικής εταιρείας Wagner, η ανωτάτη ρωσσική ηγεσία εδώ και πολλούς μήνες αδιαφορούσε για τις μεγάλες απώλειες των Ρώσσων στρατιωτών, και τα προβλήματα τροφοδοσίας.
    Έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δια της αποσιωπήσεως.
    Και ενώ η Ουκρανική ηγεσία αντιμετωπίζει τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα σε απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και προβλήματα τροφοδοσίας, εν τούτοις έχει το πλεονέκτημα του αμυνομένου, ότι υπερασπίζει το Ουκρανικό έδαφος. Της δίνεται το περιθώριο να κάνει λάθη, και συγχρόνως να κατευνάζει τις εσωτερικές έριδες.
    Αντιθέτως η Ρωσσία ως επιτιθεμένη δεν έχει τέτοιο περιθώριο. Από την στιγμή που δεν νίκησε γρήγορα τον πόλεμο, έπρεπε να προετοιμαστεί άμεσα για μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς. Κάτι που σημαίνει προετοιμασία της ρωσσικής κοινωνίας για οικονομικές θυσίες και μεγάλο αριθμό απωλειών.
    Τα προβλήματα επιμελητείας άρχισαν να συσσωρεύωνται, με αποτέλεσμα πολλοί Ρώσσοι να πεθαίνουν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά και κατάλληλη ηγεσία. Ό,τι ακριβώς αντιμετωπίζει επί καθημερινής βάσεως ο Ουκρανικός στρατός, ο οποίος επί μονίμου βάσεως υφίσταται απώλειες επειδή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα δυτικά πυρομαχικά.
    Αν δεν κατασταλεί η ανταρσία και ανατραπεί ο Πούτιν, μία νέα σελίδα ρωσσικής ιστορίας θα γραφτεί.
    Αν κατασταλεί, τα προβλήματα της ρωσσικής ηγεσίας δεν πρόκειται να εξαλειφθούν.
    Επί μήνες οι Ρώσσοι bloggers που διοχετεύουν πληροφορίες από τα πεδία των μαχών, ασκούν οξυτάτη κριτική στην ηγεσία του ρωσσικού στρατεύματος. Δεν ήταν μόνον η Wagner που είχε παράπονα.
    ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ. ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.
    http://www.iphicratisamyras.com/2023/06/wagner.html#more
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα.α) Πριγκοζιν: όταν το σκ@τό φτάνει στην κάλτσα..( σε περίπτωση βέβαια που δεν ήταν στημένο).
    β) ο Ε.Σ. πρέπει να αρχίσει άμεσα την εκπαίδευση επίστρατων σε πόλεμο σε αστικό περιβάλλον.
    sta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΝΑ,

    το σχόλιό σου μπήκε σε καταλληλότερη ανάρτηση. Στη "λουλού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 22:08

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Δυο δεδομένα μπορούν να θεωρηθούν βέβαια. Το πρώτο αφορά την υπερβολική δραματοποίηση τής κατάστασης αναφορικά με τις υποτιθέμενες υπερβολικές απώλειες των Ρώσων και την ανεπιτυχή έκβαση τής στρατιωτικής επιχείρησης, που ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται. Οπωσδήποτε, οι απώλειες είναι σχετικά μεγαλύτερες από αυτές που ανακοινώνουν τα επιτελεία, για λόγους προπαγάνδας, τονισμού τού φρονήματος και διεξαγωγής ψυχολογικού πολέμου. Όμως, οι Ρωσικές απώλειες σε σύγκριση με αυτές των δυτικών, είναι ποιοτικά πολύ μικρότερες, βρίσκονται μέσα σε πλαίσια που μπορεί να υποστεί άνετα τόσο το Ρωσικό δυναμικό, όσο και η βιτρίνα τού καθεστώτος, σε αντίθεση με την πανωλεθρία, που υφίστανται αδιάκοπα οι δυνάμεις τού ζελένσκυ και των δυτικών μισθοφόρων. Επί πλέον, η στρατηγική, που εφάρμοσαν οι Ρώσοι, κρίνεται από εμένα, που μπορεί να μην είμαι ειδικός, αλλά τα πράγματα είναι άκρως ενδεικτικά, ως απόλυτα επιτυχής. Αυτήν την επιχείρηση είχαν σχεδιάσει και οργανώσει εδώ και χρόνια οι Ρώσοι, που είναι τσακάλια στρατηγικής. Με μια και μόνη απροσμέτρητη ηλιθιότητα, που έπραξαν κάποια κυκλώματα, που οφείλεται στις σταλινικές αγκυλώσεις που εδράζονται στο παρελθόν και οι οποίες, όπως έδειξε ο τελείως λανθασμένος χειρισμός τής Βάγκνερ, παραμένουν δυστυχώς αμείωτες και προδιαγράφεται, ότι η Ρωσική πολιτική θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι αυτό, μέχρι να μπορέσουν να κατανοήσουν, ότι τέτοιες μέθοδοι, εκτός τού ότι είναι τελείως άδικες και απαράδεκτες, είναι πλέον άσκοπες και κατάφωρα επιζήμιες.
    Οι εκτιμήσεις που καταγγέλλει ο Πριγκοζίν, αποτελούν ένα αντικατοπτρισμό των αδιεξόδων, στα οποία οδήγησαν τα επιτελεία την Βάγκνερ και οι οποίες βεβαίως δεν μπορεί παρά να έχουν πολύ επικίνδυνες και επώδυνες προεκτάσεις και σε άλλους τομείς. Τα δυο σώματα, στα οποία στηρίχθηκαν οι Ρώσοι στον πόλεμο, διότι για μένα πόλεμος είναι, όταν πολεμάει κάποιος ενάντια σε συνασπισμό δεκάδων χωρών και δεν είναι “επιχείρηση”, ήσαν οι μισθοφόροι ποινικοί και ο στρατός ισλαμιστών αλλοεθνών, με τους οποίους διεξήγαν αιματηρό πόλεμο οι Ρώσοι, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, ενώ ο κορμός των Ρώσων ξίνει πατσές στην Μόσχα και στην Πετρούπολη. Η αντίληψη, ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με σχετικά ανώδυνο τρόπο και κυρίως με εφαρμογή μόνον υψηλής πολεμικής τεχνολογίας, όπως είδαμε, οδήγησαν σε μη αμεληταίο πρόβλημα, που εκδηλώνεται προς ώρας μέσα στην Ρωσία.
    Το δεύτερο βέβαιο δεδομένο, είναι ότι ο Πριγκόζιν σχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον τού Πούτιν και ότι η Wagner οικοδομήθηκε σε συνεργασία με τα υψηλά διοικητικά πόστα και με υπόδειξή τους. Η φωτιά τού πολέμου όμως σφραγίζει, δομεί και επαναπροσδιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, επιφέροντας νέες συμφύσεις μέσα σε κοινές πιέσεις. Ο Πριγκόζιν ήταν μέσα στα αδιέξοδα που εγέρθηκαν υποχρεωμένος, ή να τον εξοντώσουν οι τελευταίοι εναπομείναντες τού σώματος ως στημένο προδότη, ή να επιχειρήσει την ηρωική έξοδο μαζί τους. Επέλεξε το δεύτερο, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι οι γραβατωμένοι και φτιαγμένοι κάτι έχουν να μάθουν κι αυτοί από τούς πρώην ποινικούς.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Κώστα, άσχετα από την εξέλιξη των γεγονότων συνεχίζω να πιστεύω ότι οι τρείς επόμενες μέρες είναι από τις πιό δύσκολες του 2023 και παρόλο που μπορεί να μην έχω τις γνώσεις σας μου τράβηξε πολύ έντονα την προσοχή,το θέμα με το Ιράν και την απόφαση του να ενταχθεί στην ελεύθερη ζώνη του εμπορίου της ΕAEU και ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να σταματήσει το καθεστώς βίζας μεταξύ Ιράν και Ρωσίας.Οι Ιρανοί μέσω της ένωσης θα μπορούν να προμηθεύονται εμπορεύματα απευθείας και να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και σκέφτηκα ότι αυτό ισοδυναμεί με μπαμ ή ότι όσοι έχουν συμφέροντα με κάποιον τρόπο θα προσπαθήσουν να το σταματήσουν.Δεν ξέρω αν κάνω λάθος,θα δείξει
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που το ανέφερες Ευρυδίκη μου, γιατί δεν έχουμε βάλει σχετική ανάρτηση, παρόλο που γνωρίζω από προχθες το θέμα με το Ιράν. Και ναι, δεν αποκλείω.. θέματα που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται άσχετα, να είναι όμως απολύτως σχετικά.

      Διαγραφή
    2. 💙💙
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  18. Μποτίλια στο Πέλαγος24 Ιουνίου, 2023 22:38

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Αναμφίβολα, η εξέγερση τής Wagner σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσει σύντομα στο λιάνισμά τους. Στο φινάλε, τι είχαν για χάσουν, εκεί που τούς είχαν στριμώξει; Όμως αυτή η αντιμετώπισή της θα έχει βαρύ κόστος για το καθεστώς. Όχι μόνον στην μεθόριο των μετώπων τής Ουκρανίας, τα οποία θα υποστούν κάποια μη ευκαταφρόνητη ζημιά, η οποία όμως είναι επόμενο να συμμαζευτεί σχετικά γρήγορα. Ο Ρωσικός λαός είναι ευαίσθητος και καταλαβαίνει πολλά, που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι εκτός ευρισκόμενοι. Και η Wagner απευθύνθηκε στον λαό. Η διάσωση τής τελευταίας τσίπας και το μήνυμά τους στον μέσο πολίτη στάθηκαν οι λόγοι τής εξέγερσής τους, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετεί κάποιες άλλες στοχεύσεις, ή να έχει μεσοπρόθεσμη προοπτική. Είναι όμως τελείως λυπηρό, όταν πρώην ποινικοί εξεγείρονται για διασώσουν την αξιοπρέπειά τους, απέναντι σε ένα καθεστώς, που πριν συμβούν αυτά, διέθετε απαράμιλλη διεθνή ακτινοβολία.
    Η εξέγερση των κολασμένων θα προσφέρει μοιραία τροφή στα μετασταλινικά τρωκτικά των επιτελείων, που θα εκμεταλλευτούν την εξέγερση τής Βάγκνερ, για να τεκμηριώσουν τα σχέδια τής προαποφασισμένης ύπουλης εξόντωσής της. Παραβλέπουν όμως κάτι πολύ στοιχειώδες. Η κόλαση, που έστησαν τσαντίρι οι κολασμένοι τού Μάκχμουτ, δεν είναι η κόλαση τού Δάντη, αλλά η κόλαση όλων μας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων. Ο περίπλοκος λαβύρινθος μέσα στον οποίο προσπαθεί η ανθρωπότητα να βρει την διέξοδο και την απελευθέρωσή της, συχνά ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η κόλαση αυτή έχει πολλά καζάνια. Εκτιμώ, ότι στην απόφαση τής ύπουλης και άνανδρης στρατηγικής για την εξόντωση τής Βάγκνερ δεν εντάσσεται προσωπικά ο Πρόεδρος Πούτιν. Η πορεία και προσωπικότητά του θεωρώ, ότι πιστοποιούν, ότι ο αντίστοιχος σχεδιασμός δεν προέρχεται από αυτόν, αλλά αναγκάστηκε να υποκύψει στα πεπραγμένα. Ο Πριγκόζιν γνωρίζει πολλά και δεν τον κατονομάζει, όχι για λόγους σκοπιμότητος, αλλά επειδή σέβεται στο ακέραιο την αθωότητα ενός έντιμου συνοδοιπόρου. Η πρόσφατη καταγγελία του, ότι η Ρωσία θα αλλάξει πρόεδρο, δεν απευθύνεται ούτε στον Ρωσικό λαό, ούτε στην κοινή γνώμη, ούτε στους συναγωνιστές του. Στόχο έχει τον ίδιον τον Πούτιν και μεταφράζεται με το “ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ, ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ. ΛΑΒΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΡΩΪΚΗ ΕΞΟΔΟ ΤΩΡΑ. ΟΜΩΣ Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΕΣΕΝΑ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΣΟΦΙΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ”.
    Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε αφετηρία για να καρατομηθούν πολλοί στρατηγοί και βαθμοφόροι, για να αυτοκτονήσουν τραπεζίτες και για να γεμίσουν οι φυλακές υπόδικους σφετεριστές αρμοδιοτήτων. Η Ρωσία δεν πολεμάει σήμερα μόνον ενάντια σε πληθώρα ξένων εχθρικών χωρών, αλλά μάχεται και σε ένα πολύ πιο δύσκολο επίπεδο ενάντια σε αριβίστες και την εσωτερική της σκιά. Είμαι Βέβαιος, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν και οι υγιείς, ζωντανές δυνάμεις τής Ρωσίας θα βγουν νικηφόρες, τόσο στα διεθνή, όσο και στα εθνικά μέτωπα.
    Αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά τού σταλινισμού στο παρελθόν, θεωρώ αναγκαίο, ότι αυτή η περίπτωση είναι πλέον αναγκαίο να κλείσει και να ξεπεραστεί τελείως. Καλό είναι οι σημαντικοί νεκροί να τιμώνται στα μαυσωλεία, αλλά να θάβονται τα πτώματά τους. Διότι εάν δεν ταφούν, θα βρυκολακιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όντως.. απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα.. η περίπτωση αυτή έκλεισε και ξεπεράστηκε εντός εικοσιτετραώρου:
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/diamesolavisi-loukasenko-me-stoxo-tin-apoklimakosi-tis-entasis-epikoinonise-me-prigkozin/

      Διαγραφή
  19. Ο πριγκοζιν είναι Χαζαρ και αυτό το θεωρείται καλό;;

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο Ελευθερία μου. Φυσικά και δεν είναι καλό.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα Ελλάδα!

    Μετά από όλο αυτό το πανηγύρι και την κάθε π@π@ριά που εκτόξευαν οι τηλεμαϊντανοί και οι ειδικοί του κwλου καθώς και τα καναπεδάτα κομάντα του πληκτρολογίου το αποτέλεσμα είναι:

    1) Ο Πουτίναρος καρατόμησε τους ανεπιθύμητους στρατηγούς.

    2) Συσπείρωσε τον λαό του

    3) Κρατικοποίησε την Βάγκνερ όπου αυτό σημαίνει:
    3α) Έχει το πάνω χέρι στην Αφρική που δραστηριοποιείται η Βάγκνερ
    3β) Στέλνει ΕΠΙΣΗΜΩΣ τη Βάγκνερ να στρατοπεδεύσει στην Λευκορωσία δηλαδή μια ανάσα από την Βαρσοβία της Πολωνίας, το Καλινιγκραντ και στα μετώπισθεν της Ουκρανίας δίπλα στο Λβιβ! Αν αυτό δεν είναι ντρίπλα θεϊκή, τότε τι είναι ωρέ;

    Σαν μπόνους κράτησε κάτι μύρια ρούβλια που βρέθηκαν κοντά στο κατάλυμα του Πριγκόζιν όπου "μάλλον ήταν χρήματα που δωροδοκήθηκε" ο τελευταίος από την ΘΙΑ (Καλό. το άλλο με τον Τοτό;)

    Συμπέρασμα 1: Την μπάλα που παίζει ο κοντός δεν την παίζει ούτε ο Τραμπ.
    Συμπέρασμα 2: Μηδένα προ της σέντρας μαρκάριζε

    Καλό βόλι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gia prwti fora tha symfvnisw 100% me ton ko mpotilia kai gi aprwti fora den me koyrasan ta makroskeli alla me eyfradia kai analytika sxolia .Apo tin alli merika sixamata to pistepsan kai sikwsan kefali kai mallon taksideyoun sibiria ..Se olo ton kosmo ksafnika panigyrizan kai katagrafikan.xaxaxaxa treli pagida ...kai as min sympathw oyte toyw men oyte toys de .alla o exthros toy exthroy moy filios einai ...etsi xarika me tin pagida poy exei stithei .estw gia ena 24wro .
    28-6 kai meta perimenoyn mayro kykno gegonos .EIdomen .KAi o sixama kanakis mexri teleytai stigmi elege tis malkies toy /kalo apogeyma kai kali endomada se oloys

    ΑπάντησηΔιαγραφή