«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Eκλογοτράγουδο.. 80's

3 σχόλια:

  1. Κώστα Ταύρε σου δίνω τα εύσημα για την ορθολογική στάση που πήρες
    Τα πράγματα θα είναι ελάχιστα καλύτερα από την περίπτωση να είχαμε μια τετρακομματική βουλή του καρέ των εμβολιασμένων on camera και φανατικών υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού αρχηγών
    Έτσι το βλέπω εγώ

    Άσχετο τραγουδάκι αλλά σχετικό με το τριπάκι back to the 80s που μας έβαλες
    https://www.youtube.com/watch?v=5LTWwkBNilI

    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ρε φίλε!!! Πώς το γουστάρω αυτό το τραγούδι!!!
      Και συμφωνώ σε όσα έγραψες. Το καλό επίσης είναι που έχουμε πια.. λίγη περισσότερη δεξιά στη Βουλή, εκτός του Βελόπουλου που ήταν μόνος του, γιατί τη ΝΔ μόνο δεξιά δεν μπορούσες να την πεις, ασχέτως των ψηφοφόρων της.
      Καλό θα ήταν.. Βελόπουλος, Σπαρτιάτες, Νίκη.. να την δουν λίγο ενωτικά εντός της Βουλής, μπας κι αρχίσει να αλλάζει κάτι μέσα σε αυτό το μπουρδέλο.

      Διαγραφή
    2. Περί ψηφοφόρων της ΝΔ
      Χθες μετά τις εκλογές με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου αξιωματικός ΕΔ που υπηρετεί σε νησί του βορείου Αιγαίου
      Είχε ψηφίσει ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ (το 12 και 15 είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το λέω αυτό για να μην υποθέσει κανένας ότι μιλάω για κανέναν βαμμένο δογματικό χρυσαυγίτη)
      Μου είπε , το βραδάκι αφού βγήκαν τα αποτελέσματα πήγε στην πλατεία του χωριού να πιει μια μπύρα, παραδίπλα του κάθονταν μια παρέα γνωστών νεοδημοκρατών,
      Το κομματόσκυλα αντί να ήταν χαρούμενοι για την νίκη τους , γκρίνιαζαν για τους ψήφους στο νησί που πήγαν στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και στην ΝΙΚΗ. Όταν έφτασε η συζήτηση στου ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ άρχισαν να βρίζουν κοπρίτες τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στο νησί και ότι από αυτούς προέρχεται ο αριθμός ψήφων που καταγράφτηκε στο νησί.
      Μπαρούτι ο δικός μου, δεν ήξερα τι να του πω.
      Από χτες το σκέφτομαι το περιστατικό … δεν ξέρω τι να σκευτώ…
      ΗλίαςΦ

      Διαγραφή