«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Πυρκαϊές – πρόκειται μονάχα γιά τα «αιολικά»;

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


Από ένστικτο καί μόνον, καταλαβαίνουμε πως οι δασικές πυρκαϊές φέτος έχουν πολλαπλά (αν καί κρυφά) αίτια – καί πέραν των «παραδοσιακών». (Δηλαδή – καί ως παράδειγμα: αμέλεια, ανοησία, οικοπεδοφαγία.)

Πρίν μερικές μέρες, όταν άρχισε η μεγάλη πυρκαϊά στη Ρόδο, εάν έλεγα πως η συγκεκριμένη φωτιά συνεπάγεται αυτά κι αυτά κι αυτά, θα ήταν παρακινδυνευμένο, καί ενδεχομένως χοντρή αποτυχία στην εκτίμηση της κατάστασης. Σήμερα, όμως, καί αφού διαθέτουμε συνεχή ροή δεδομένων, τα σχέδια όλων έχουν πλέον γίνει ξεκάθαρα.

Λοιπόν, οι φωτιές σαφώς είναι εμπρησμοί κι έχουν τετραπλό στόχο. Όχι όλες x4, αλλά όλες κατανέμονται σε μία από τις τέσσερεις κατηγορίες, που θα εξετάσουμε.

. . . . . . . . . . .

α. Ανεμογεννήτριες

(Πολυκρατικό φαινόμενο – όχι μόνο στην Ελλάδα.)

Όπου βρούν κορόϊδα καί διεφθαρμένους πωλητικούς οι εταιρείες (κυρίως από Γερμανία / Δανία / Ισπανία) που παράγουν ανεμογεννήτριες, τότε γεμίζουν οι βουνοκορφές από τα λεγάμενα «οικολογικά» σκουπίδια.

Οι ανεμογεννήτριες είναι όχι μόνον αναποτελεσματικές, αλλά επιζήμιες γιά το δίκτυο ηλεκτροπαραγωγής καί διανομής. Δεν τελείωσα το τεχνικής φύσεως άρθρο, που είχα ξεκινήσει, καί που τα αποδείκνυε αυτά, διότι συνειδητοποίησα ότι θα γινόταν (πολύ) μακρύ καί κουραστικό γιά τον μέσο αναγνώστη. Πάντως, όποιος έχει αντιρρήσεις, καλύτερα να μην τις έχει σε τυχούσα κόντρα μαζί μου, διότι θα τον κάνω ρεζίλι.

. . . . . . . . . . .

[Δεν έφαγα τζάμπα τα νιάτα μου καί τα μάτια μου -καί τη ζωή μου όλη- πάνω στα επιστημονικά καί τεχνικά βιβλία, ούτε τα λεφτά μου στις αγορές των βιβλίων αυτών, γιά να μπορεί να μου την πεί σήμερα το κάθε -εξαγορασμένο- τσουτσέκι, που έπιασε πληκτρολόγιο. Όποιο τολμήσει, θα φάει δημοσίως μαλαπέρδα που δεν ξανάφαγε – καί τα τυχόν πτυχία του θα τα βάλει εκεί ακριβώς που φαντάζεται. Δεμπανάναι καί προφέσσωρ!

Προειδοποιώ.

Ας πάνε πρώτα να δούν τα παρατημένα αιολικά πάρκα των ηπαπάρα… που τα παράτησαν οι εμπνευστές τους, επειδή ούτε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα φέρνανε, ούτε συνέφερε οικονομικώς η διάλυσή τους. (Σήμερα, βεβαίως-βεβαίως, ισχύουν ακριβώς τα ίδια: ούτε αποτέλεσμα, ούτε ανακυκλώνονται.)

Αλλά, όποιος βλέπει τις αποτυχίες των άλλων καί πάει να κάνει τα ίδια (περιμένοντας, ίσως, διαφορετικό αποτέλεσμα! 🙂 ), είναι απλά ηλίθιος με πιστοποιητικό ISO – όπως οι δικοί μας οι «οικολόγοι» καί οι πωλητικάντηδες, τρομάρα τους.

Ηλίθιος πιστοποιημένος, το λοιπόν!… καί δεμπανάναι καί προφέσσωρ! (Το ένα, ουδόλως αποκλείει το άλλο.) ]

. . . . . . . . . . .

Με απλά λόγια, το εξηγώ: είναι σα να μην θέλεις μιά χοντρή μπαταρία (δηλαδή, μεγάλης ισχύος) γιά το αυτοκίνητό σου, αλλά να γεμίζεις τη θέση της κανονικής μπαταρίας με μπαταριάκια περιπτέρου… περιμένοντας ο συνδυασμός τους να βγάλει ακριβώς 12 Volts· καί αρκετά Αμπέρ, γιά να πάρει μπρός το αμάξι.

Όμως, εκείνο, που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι (καί πώς να το γνωρίζουν, αν δεν έχουν ασχοληθεί; ), είναι πως μιά μπαταρία που γράφει πχ 1.5 Volt, σπάνια είναι 1.5 Volt ακριβώς. Είτε θα έχει πέσει το βολτάζ λόγωι πολυκαιρίας, είτε -ανάλογα τον κατασκευαστή- θα κυμαίνεται από 1.2 μέχρι ίσως καί 1.54 Volts. (Σας μιλάω κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών με το πολύμετρο, σε αρκετούς τύπους μπαταριών.)

Υπάρχει, βέβαια, μία περίπτωση να το έχουν διαπιστώσει πρακτικά, όταν κάποιες μπαταρίες συγκεκριμένης μάρκας κάνουν μιά χαρά γιά τηλεκοντρόλ, αλλά αν βάλεις τις ίδιες ακριβώς μπαταρίες σε παιδικά παιχνίδια, το πχ αυτοκινητάκι «δεν τραβάει». Η εξήγηση είναι ακριβώς αυτή, που αναφέραμε παραπάνω. (Αν καί η τεχνολογία κατασκευής των μπαταριών είναι κατά 99% η ίδια σε όλα τα εργοστάσια.)

Έτσι καί με τις ανεμογεννήτριες!… κι ακόμη χειρότερα. Διότι οι μπαταρίες βγάζουν συνεχές ρεύμα, ενώι οι ανεμογεννήτριες (τρίς χειρότερα!) εναλλασσόμενο… που γίνεται πρώτα συνεχές (αναγκαστικά!!! – γιά να είναι πιό εύκολα διαχειρίσιμο, όσον αφορά το ύψος της διαφοράς δυναμικού), καί μετά ξανά εναλλασσόμενο.

Κοινώς, βράσ’ τα κι άσ’ τα με τα «φουρφούρια».

. . . . . . . . . . .

Άρα, το ιδανικό θα ήταν να έχουμε μονάχα μία πηγή ρεύματος στο δίκτυο γιά όλη την Ελλάδα, αλλά στην πράξη κάνουμε συμβιβασμό με όσο γίνεται πιό λίγες, διασυνδεδεμένες. Όπως ήταν μέχρι πρόσφατα το δίκτυο της ΔΕΗ – καί δούλευε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές. Όχι, όμως, αυτό το χάλι, που έχουμε ήδη κάπου 28,000 ανεμογεννήτριες, καί θέλουν να βάλουν κι άλλες!… Οι τέτοιες τεχνολογικές «λύσεις» (του πισινού του γαϊδάρου) είναι τελείως απαράδεκτες! Με τίποτε αποδεκτές.

Ο μόνος λόγος, που διαλύθηκε το υπάρχον δίκτυο (έκλεισαν οι με τζάμπα πρώτη ύλη λιγνιτικές μονάδες γιά χάρη των ανεμογεννητριών!), είναι ότι οι ανεμογεννήτριες φέρνουν μαζί τους παραδάκι χοντρό – από επιδοτήσεις, μέχρι μίζες. (Συν λεφτά γιά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής πχ με -εισαγόμενο- φυσικό αέριο, που θ’ αναπληρώνουν …τις απώλειες, που φέρνουν στην ισχύ του δικτύου τα «φουρφούρια».) Γι’ αυτό μπαίνουν… γιά το παραδάκι. Αλλοιώς, δεν θα μπαίνανε καθόλου.

Αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, μας απειλούν οι πωλητικοί, ότι αυτά τα τεχνολογικά «θαύματα» (τεχνολογίας του 1890) ίσως καί να μην μπορούν να μας δίνουν ρεύμα, αν πχ (Πανελληνίως) ανάψουμε όλα τα αρκουδίσια μαζί· άσε που έγινε καί πανάκριβο, το ρεύμα. (Μπά; μας έβγαλε τιμολόγιο ο θεός Αίολος; τέρμα το τζάμπα, δηλαδή; 🙂 )

Δηλαδή, παραδέχονται οι ίδιοι οι χειροκροτητές των «φουρφουριών» πως αυτά δεν είναι λύση. Όμως ο αποβλακωμένος λαός μας δεν τους τά ‘χωσε ακόμη εκεί που πρέπει.

. . . . . . . . . . .

Αυτά τα σιχάματα (οι ανεμογεννήτριες) φυτεύονται στις βουνοκορφές καί χωρίς να καούν δέντρα. Όμως, ο λόγος που καίγονται τα δάση, είναι ότι οι αγροτικοί δρόμοι είναι τελείως ακατάλληλοι γιά να στρίψουν τα φορτηγά που κουβαλάνε τα τεράστια πτερύγια των «φουρφουριών». Που σημαίνει:

  • Είτε ότι ο εργολάβος πρέπει να διαπλατύνει τον δρόμο με έξοδά του· καί, αν κόψει δέντρα, να κάνει επαναφύτευση (επίσης με δικά του έξοδα),
  • είτε να γλυτώσει τα έξοδα, καίγοντας τα πάντα. (Τα πρόστιμα, αν σε πιάσουν γιά δασική πυρκαϊά, είναι γελοία. Γιά φυλάκιση, δέ, δεν το συζητάμε…)

Οπότε, τελείως …συμπτωματικώς, εκεί που έχουν δοθεί άδειες αιολικών, καίγονται τα πάντα. Ρίξτε ένα μικρό ψάξιμο στο ιντερνέτι γιά σχετικούς χάρτες, καί θα το διαπιστώσετε.

Βέβαια, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη ΔΕΝ είναι σύμπτωση, αλλά σε ποιόν τυφλωμένον ηλίθιο να το πείς αυτό…

. . . . . . . . . . .

β. «Κλιματική αλλαγή» – ερημοποίηση

(Παγκόσμιο φαινόμενο)

Αυτή η σαχλαμάρα περί «κλιματικής αλλαγής» έχει μισόν αιώνα στο κουρμπέτι, καί συνεχώς διαψεύδεται.

Πρωτεργάτες της είναι ένας παπάρας, ονόματι Άλ Γκόρ, ένας έτερος παπάρας, ονόματι Τζών Κέρρυ, κι ένα δασκαλεμένο αντιπαθέστατο αγράμματο καί χαμηλής νοημοσύνης μόγγολο, ονόματι Γκρέτα. (Όχι καί «συγγραφέας» το μόγγολο, μωρή Γουϊκιπήντια!!!!!)

Σεκόντο στις μαλακίες αυτές κάνει η χορωδία διαφόρων σαυρών, όπως ο Γκέητς, ο Σβάμπ, ο Σόρος, η Χαράρω, καί λοιπά ερπετά. Συν τα ταϊσμένα ΜΜΕ παγκοσμίως – εσχάτως, δέ, καί ο κουκλοχαιρετάκιας με σύσσωμο το γκουβέρνο.

Βέβαια, το κλίμα αλλάζει συνεχώς από τότε που δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας, κι όχι τώρα – που το «ανακάλυψαν» αυτά τα Ζά· ο δέ κύριος (σε συντριπτικό ποσοστό) υπεύθυνος των αλλαγών είναι ο Ήλιος – κι όχι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Βέβαια, το παραμύθι της «κλιματικής αλλαγής» είναι κακοστημένο καί τρίς χειρότερο κι απ’ τα κλασικά παραμύθια τύπου Κοντορεβυθούλη· αλλά, στοχεύει πρώτον στο ν’ αποστραγγιστούν χρήματα από τις τσέπες κορόϊδων, καί δεύτερον στο να φέρει (με το κάψιμο των δασών) την ερημοποίηση του πλανήτη… άρα εκ των υστέρων δήθεν αιτιολογία «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» («- Νά, ορίστε, ισχύει!») γιά την «κλιματική αλλαγή» (άλλως: «κλιματική κρίση»), συν ιδεολογικούς λόγους… πανθρησκείας, λατρείας Κρόνου / Γιαχβέ, υποδούλωσης της ανθρωπότητας, κτλ.

. . . . . . . . . . .

[Πώς; Τί σχέση έχει το θρήσκευμα με το κλίμα;

Καί με το κλίμα έχει, καί με το κλύσμα, που τρώνε διαρκώς τα Ζά! 🙂

Τά ‘παμε. Όταν δεν έχεις να φάς, επειδή δεν υπάρχουν πιά καλλιέργειες, θα φας μέχρι καί πλαστικές σακκούλες, προκειμένου να μην πεθάνεις – καί μάλιστα, παρακαλώντας να σου τις δώσουν. Κι αν σου τις δώσουν.

Παρεκτός αν πέσεις στα τέσσερα, σα δαρμένος σκύλος, καί τουρλοκωλιαστείς καί προσκυνήσεις τα νύν αφεντικά του πλανητάκου μας καί τους «θεούς» τους… που είναι καί ο τελικός σκοπός «αυτών», άλλως τε.]

. . . . . . . . . . .

Παρεμπιπτόντως, τόσο ο Γκόρ, όσο καί ο Κέρρυ, είναι Ντέμο(ν)κρατζ. (Όχι ότι αλλάζει τίποτε προς το καλύτερο καί με τους άλλους, τους Ρηπάμπλικανζ· αλλά λέμε. Ενημερωτικώς πως.) Ο δέ Κέρρυ, δεν ονομάζεται στ’ αλήθεια «Κέρρυ»! Το (δήθεν Ιρλανδικό) ονοματεπώνυμό του είναι ψεύτικο, διότι είναι Χάζαρος του κερατά. Καί, ως καλός Χάζαρος, τηρεί τις συνήθειες των Χαζάρων να παίρνουν ψεύτικες ταυτότητες, σαν τους κακοποιούς.

. . . . . . . . . . .

Κι ακόμη κάτι.

Θυμάστε που μας είχαν πρήξει τ’ αρχίδια οι «ειδικοί» των ΜΜΕ, συν οι «ειδικοί» γλείφτες του Διαδικτύου (κυρίως κομματόσκυλα του κουκλοχαιρετάκια), ότι τα εμβόλια είναι καλά, καί όσοι έχουμε αντίρρηση είμαστε ψέκες καί να πάμε σε ψυχίατρο; Κι όταν τους έφερνες αντιρρήσεις, σου έλεγαν πως δεν είσαι γιατρός, άρα σκάσε; (Λες κι ο -καί ως μέλος τρομοκρατικής οργανώσεως χαρακτηρισθείς!– Θοδωράκης ο Τανταμόν, ή ο Μπιλλάρας ο Γκέητς, είναι γιατροί. Ο τελευταίος, μάλιστα, δεν έχει κάν κάποιο πτυχίο!)

Παρεκτός ότι το θέμα των εμβολίων δεν είναι θέμα της Ιατρικής, αλλά της Φαρμακευτικής Χημείας (άρα, όσο σχετικός μ’ αυτό είναι ο τυχών μή γιατρός, άλλο τόσο σχετικός είναι κι ο τυχών γιατρός)…

…Έ, λοιπόν, σειρά μου τώρα!

Ο Γκόρ, ο «Κέρρυ», το χαζό Γκρέτα, τί ακριβώς έχουν σπουδάσει; Έ;

Ή, μήπως ο τυχών κλιματοαλλαγάκιας έχει σπουδάσει φυσικός με εξειδίκευση στο κλίμα; Έ;

Αν τους ρωτήσω απλά πώς ονομάζονται οι επιστημονικοί κλάδοι, που μελετάνε το κλίμα, δεν θα ξέρουν κάν να μου πούν. Οπότε…

ΣΚΑΣΜΟΣ, λοιπόν!!!!! Να μην ξανακούσω μαλακίες περί «κλιματικής αλλαγής», διότι θα ρίξω δημόσιο χοντρό χέσιμο στον κάθε άσχετο, που βγάζει γλώσσα.

. . . . . . . . . . .

Καί, πού ‘σαστε;! Ούτε με νοιάζει κάν η προσωπική δόξα, ή οι νίκες σε νοητικές κόντρες. Ουδόλως τα πήρα στο κρανίο γι’ αυτά. Αλλά θέλω να καταλάβουν μερικά Ζά, πως θα έρθει στιγμή, που ο εγωϊσμός τους θα μπεί βαθειά στον κώλο τους.

Καταλάβατε, κύριοι «ειδικοί» των εμβολίων;

Άντε βγάλτε τον σκασμό, τώρα. Τώρα, που αλλάξαμε ρόλους – καί περάσατε εσείς στην παράταξη των ανειδίκευτων καί ασχέτων.

Ο εγωϊσμός (ιδίως ο αβάσιμος) είναι κάκιστο βοήθημα, γιά να πορεύεσαι μέσα στην κοινωνία καί να συνεννοείσαι με τους συνανθρώπους σου.

. . . . . . . . . . .

γ. Ευθεία επίθεση κατά του Ελληνισμού

Ο χάρτης (ανανεωνόμενος σε πραγματικό χρόνο, από εδώ – με μεγέθυνση), τώρα που γράφεται το παρόν άρθρο (27-28 Ιουλίου 2023), είναι σαφέστατος:

Δασικές καί περιαστικές φωτιές της Κολάσεως (ίσως χειρότερες κι απ’ τις δικές μας) μόνο στη «Μεγάλη Ελλάδα»!!!!!

(Υπάρχουν καί μερικές πιό βόρεια στην Ιταλία, μάλλον γιά ξεκάρφωμα.)

Τί τα θες, τί τα γυρεύεις! Πρίν ελάχιστο καιρό, οι συν-Έλληνες κι οι συν-Ελληνίδες από ‘κείνα τα χώματα, όταν τους επισκέφθηκε η Κατίνα, είχαν πεί στα ίσα ότι θέλουν ένωση με την Ελλάδα! Οπότε, δεν πέρασαν δύο εβδομάδες, καί…

…Τί θέτε; Ένωση με την Ελλάδα θέτε; Πάρτε τα τέτοια μας! Καί κάμποσες φωτιές, νά ‘χετε γιά την προίκα σας!!!

Τώρα, ποιός τις έβαλε; ο οποιοσδήποτε έχει συμφέρον να μην τριπλασιαστεί η Ελλάδα μέσα σε μιά νύχτα, καί ξημερώσει καί τη δεί όπως το πάλαι ποτέ.

[Καί τί θα την κάνουμε την τουρκίτσα μετά!… Θα την ξεσκίσουν οι συνασπισμένοι -κι όχι πλέον ολιγάριθμοι- Έλληνες, καί θα τη χώσουμε εκεί που ξέρουμε! Πάνε στα σκουπίδια τα σχέδια να τη χειριστούμε ως μοχλό ανακατώματος της περιοχής καί ενοχλήσεως των Ρώσσων!

Όπως θα πάνε στα σκουπίδια τα μορμολύκεια, που βάλαμε στο Ελλάντα γιά πωλητικούς.]

Υπερατλαντικά (καί μή) πρακτόρια, Βατικανό, το ίδιο το (παρα)κράτος της εκ Δυσμών γείτονος, λάθρο, περιθωριακά στοιχεία γιά τη δόση τους … ο οποιοσδήποτε υποθέσεις καί φανταστείς μπορεί να τις έβαλε τις φωτιές. Ή καί διάφορα τέτοια δίποδα σκουπίδια σε συνδυασμό. Μικρή σημασία έχει το ποιός ακριβώς, διότι κανείς από δαύτους δεν είναι αθώος.

Ταυτόχρονα, το Ιταλικό κράτος με τις καταστροφές των πυρκαϊών (σε συνδυασμό με τους λάθρο, που κουβάλησαν η «εθνικίστρια» Μελόνι καί οι προκάτοχοί της καί γέμισαν τη Σικελία) χτυπάει στα ίσα τη Μαφία. Η οποία μπορεί να έχει κάκιστη φήμη (κι όχι αδικαιολόγητα), αλλά μην ξεχνάτε ότι ξεκίνησε ως απελευθερωτικό εθνικό κίνημα των Ελληνογενών (ουσιαστικώς, Ελλήνων) της Μεγάλης Ελλάδας!… εναντίον του μασωνοκράτους της Ιταλίας (καί πρίν κάν δημιουργηθεί αυτό). Βέβαια, στη διαδρομή η Μαφία γλυκάθηκε από το εύκολο χρήμα από παρανομίες, κι άλλαξε ρότα. Όπως πχ καί κάτι απελευθερωτικά κινήματα της Νότιας Αμερικής, που έφτασαν να πουλάνε μέχρι καί αρχαιότητες των προγόνων τους καί κόκα, γιά ν’ αγοράσουν όπλα.

Αλλά, τίποτε καλό δεν χαρίζεται εύκολα σ’ αυτή τη ζωή.

Ευθεία επίθεση εναντίον του Ελληνισμού, λοιπόν… Καί ιδεολογική, καί συμβολική, καί πολεμική.

«Ασύμμετρος πόλεμος» ονομάζεται (υπό των υπερατλαντικών «συμμάχων») αυτή η βρωμιά. Πόλεμος, όμως, ούχ ήττον.

. . . . . . . . . . .

δ. Επίθεση τουρκίτσας εναντίον Ελλάδος – αβάσιμη, ή όχι;

Μόνον οι ηλίθιοι νομίζουν ότι η τουρκίτσα θα ικανοποιηθεί, αν της παραχωρήσουμε κομμάτια της επικρατείας μας – ή κρατικά δικαιώματά μας (πχ ΑΟΖ). Βλέπετε, δεν υπάρχει ληστής, που θα περιοριστεί σε όσα θα έχεις την ευγενή καλωσύνη να του δώσεις εσύ, καί δεν θα σου πάρει όσα γουστάρει αυτός!!! (Αλλά, άντε να το χώσεις αυτό στα μυαλουδάκια κομματόσκυλων καί λοιπών Ζών.)

Βέβαια, τα ίδια ακριβώς («πολιτική κατευνασμού» ονομάζεται) έκαναν καί το 1938 οι πρωθυπουργοί Αγγλίας (Τσάμπερλαιην) καί Γαλλίας (Νταλαντιέ), γιά να «κατευνάσουν» τον Χίτλερ. Με τη διαφορά, ότι εκείνοι δεν ήταν ηλίθιοι, που έκαναν όσα έκαναν. Είχαν άλλες εντολές – να μπουρλοτιάσουν τον επερχόμενο Β’ ΠΠ, ανοίγοντας την όρεξη του μυστακοφόρου εβραιάκου, καί δίνοντάς του έμμεση επιβεβαίωση ατιμωρησίας γιά τις όποιες κατακτητικές πράξεις του. (Ο δέ Χίτλερ ουδόλως «κατευνάστηκε» με τη «Συμφωνία του Μονάχου». Ως γνωστόν, στα επόμενα χρόνια ζήτησε καί πήρε πολλά περισσότερα πέραν της Σουδητίας καί των υπογεγραμμένων συνθηκών.)

Οπότε, η επίθεση της τουρκίτσας εναντίον μας είναι απλά θέμα χρόνου. Δηλαδή, δεν τίθεται ερώτημα «εάν», αλλά «πότε;».

Η εκτίμηση της χρονικής αυτής στιγμής είναι σχετική, καί σε μέγιστο βαθμό υποκειμενική (αν καί ενστικτωδώς την περιμένω -ούτε λίγο, ούτε πολύ- μέσα στον ερχόμενο Αύγουστο), αλλά σας έχω μία έκπληξη: οι πρόσφατες πυρκαϊές αποκαλύπτουν το πώς! Χαρτί καί καλαμάρι. Κι όσο περισσότερα δεδομένα έχουμε, τόσο καλύτερη (ασφαλέστερη) η εξαγωγή συμπερασμάτων. (Μάλλον καλύτερα που άργησε να γραφτεί το παρόν άρθρο -ώστε να συλλεγούν καί να μελετηθούν σοβαρά δεδομένα-, αν καί τό έχω στα «εξερχόμενα» εδώ καί μήνες.)

Πάμε να τα δούμε.

. . . . . . . . . . .

i. Χρόνος – καί προφητείες

Αν θυμάμαι καλά, οι προφητείες λένε πως η τουρκίτσα θα μας επιτεθεί, όταν πέσει ο Ερντογάν καί αναλάβουν τη διοίκηση της γείτονος (προφανώς) οι κεμαλικοί στρατιωτικοί.

Σύμφωνοι, αλλά επειδή το μέλλον είναι κάτι το αρκετά ρευστό (κρατήστε το αυτό στο μυαλό σας), το σενάριο μπορεί να παιχτεί κι αλλοιώς:

  • Μας επιτίθεται η τουρκίτσα υπό τον Ερντογάν, ο οποίος κολακεύει τους στρατιωτικούς του (δίνοντάς τους έναν «σάκκο του μπόξ» γιά να εκτονωθούν), γιά να μην του πολυκουνιένται.
  • Επειδή (στα χάλια που είμαστε…) μάλλον θα κάνουν περίπατο μέχρι Αθήνα (πλήν μεμονωμένων ηρωϊκών ανασχετικών πράξεων των δικών μας), αυτωνών τα μυαλά θα πάρουν αέρα…
  • …καί θα ζητήσουν οι ίδιοι την εξουσία γιά την πάρτη τους. Πιθανώτατα τότε θα ανατρέψουν τον Ερντογάν.

Έτσι κι αλλοιώς, η προφητεία (σε γενικές γραμμές) δικαιώνεται. Οπότε, δεν έχει σημασία ποιό μέρος της θα τελεστεί πρώτο καί ποιό μετά.

Τώρα, ο χρόνος της επίθεσης αυτής προσδιορίζεται επακριβέστερα, όταν το ΝΑΤΟ εμπλακεί το ίδιο αμέσως στον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσσίας. (Τώρα εμπλέκεται εμμέσως.) Κι επειδή η Ουκρανία δεν θ’ αφεθεί να χάσει (διακινδυνεύονται πάμπολλα γεωπολιτικά καί γεωστρατηγικά συμφέροντα της Δύσης εκεί), η άμεση εμπλοκή των Νατοϊκών στον πόλεμο είναι περισσότερο από σίγουρη. (Κι ας φωνάζει το -πολύπειρο- χούφταλο Κίσσιγκερ γιά ειρηνευτικές διαδικασίες κατεπειγόντως.) Γιά δέ την τουρκίτσα, θα είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός να κάνει τα δικά της καί να δημιουργήσει τετελεσμένα μέσα στην αναμπουμπούλα – όπως καί το συνηθίζει.

Προσωπική γνώμη, κανείς αξιωματούχος εντός τουρκίτσας (κεμαλικός, γκιουλενιστής, ή ό,τιδήποτε) δεν θα περιμένει πρώτα ν’ ανατρέψει τον Ερντογάν, καί μετά να μας ορμήσει το κράτος του υπό νέα διεύθυνση του καταστήματος.

. . . . . . . . . . .

[…Ο δέ Κίσσιγκερ πήγε στην Κίνα, γιά να την παρακαλέσει να μην επέμβει ως σύμμαχος της Ρωσσίας, όταν το ΝΑΤΟ ορμήσει στην τελευταία. Κι από δυτική τεχνολογία, κι από ιούς, καί τα πάντα, θα πάρει έναντι προδοσίας ό,τι θέλει το καμάρι μας, η Κίνα! Σάμπως θά ‘ναι η πρώτη φορά, που θα λάβει τέτοια «δωράκια» από Δυτικούς;

«- …Αλλά την Ταϊβάν, μισή-μισή! Μή καί γκρεμίσουν κανα εργοστάσιο ολοκληρωμένων οι πιλότοι σας, σύντροφε Ξί Τζινπίνγκ, θα σας κόψουμε την καλημέρα!»

«-‘Ντάξ’, ρέ μπάρμπα, μην ανησυχείς! Θα σε γράψουμε μέν κατευθείαν στα Κινέζικα αρχίδια μας, αλλά κάπου θα τα συμφωνήσουμε στο τέλος!»

. . . . . . . . . . .

«- Ρέ βλάκα Εργοδότη, ήσουνα μπροστά ως διερμηνέας καί τα ξέρεις αυτά;»

Όχι. Αλλά εσύ, ρε νομπελίστα, τί νομίζεις πως συζήτησαν; Υπήρχαν πολλά θέματα γιά παζάρεμα; Άντε καί να είπαν καί γιά το κατάλληλο Κινέζικο τσάϊ γιά τους ρευματισμούς του περδομένου γέροντος Κίσσιγκερ. Αλλά, πέραν αυτών, ουδέν.]

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, το «ντού» του ΝΑΤΟ (άρα καί το αντίστοιχο «ντού» της τουρκίτσας απάνω μας) το αναμένω βαρειά μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους 2023. Δεν ξέρω εσείς πότε το υπολογίζετε, αλλά αυτό το δίμηνο βλέπω ως το μέγιστο χρονικό περιθώριο, να μας επιτεθεί η τουρκίτσα.

Γιατί;

Διότι, με την φόρα που πήραν οι Ρώσσοι, είναι ζήτημα διμήνου (εκτιμώ) να σαρώσουν …πάσας τας Ουκρανίας, καί να φτάσουν μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας καί της Μολδαβίας. Πράγμα που δεν θέλουν οι Δυτικοί με τί-πο-τε. Καί δεν θ’ αφήσουν να συμβεί με τί-πο-τε.

[Υπάρχει κι ένας άλλος σοβαρός λόγος γιά το δίμηνο: το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα ραδίκια! 🙂

Πάντως, αν νομίζετε πως κάνω πλάκα, διαβάστε αρκετά παρακάτω.]

Τώρα, βέβαια, θα φαινόταν καλύτερα το πράγμα, αν μαθαίναμε γιά τίποτε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας των Μικρασιατών «συμμάχων». Αλλά τέτοια πράγματα δεν τα γράφουν τα ΜΜΕ, προφανώς γιά να μη στεναχωριόμαστε. 🙂 Τα δέ social media δεν τ’ αναφέρουν, επειδή αυτά τα πράγματα συνήθως τα γνωρίζουν στρατιωτικοί, αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουν οι «σύμμαχοι» ότι τα γνωρίζουμε κι εμείς – κι από πού τα γνωρίζουμε. (Καί πολύ ορθώς.)

Μόνον τις διαφημιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις των «συμμάχων» γνωρίζουμε. Τις τακτικές, που γίνονται κάθε χρόνο κι έχουν προσκεκλημένους στρατιωτικούς παρατηρητές από άλλες χώρες.

Όχι τις έκτακτες, τις πρό κανονικού πολέμου.

. . . . . . . . . . .

ii. Τόπος – καί προφητείες

Πού άρχισε ο χορός των μεγάλων πυρκαϊών φέτος καί πώς εξελίχθηκε μέχρι τώρα;

Ρόδος – Κέρκυρα – Νότια Εύβοια – Θεσσαλία.

Αλλά, ας ρίξουμε μιά ματιά καί στον χάρτη:

(Επίτηδες συμπεριέλαβα καί ολόκληρη την Βαλκανική. Θα σας εξηγήσω παρακάτω το γιατί.)

Αμέσως με τα δύο πρώτα, δηλαδή τις πυρκαϊές σε Ρόδο καί Κέρκυρα, κατάλαβα πού το πάνε. Το πολεμικό σχέδιό τους (των τουρκαλάδων) είναι το εξής:

. . . . . . . . . . .

ii-1. Κατάληψη Ρόδου

Γιά τετελεσμένο «σπασίματος» της τυχόν ενωμένης ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου.

Στα ίδια πλαίσια, είναι απολύτως αναμενόμενο ότι όλοι οι Έλληνες επί Καστελλορίζου (πολίτες καί στρατιωτικοί) θα σφαγούν πάραυτα. (Εννοείται πως ούτε οι Ρόδιοι θα γλυτώσουν.)

. . . . . . . . . . .

ii-2. Κατάληψη Κέρκυρας

Γιά:

(α) τετελεσμένο «σπασίματος» των όποιων συμφωνιών περί ΑΟΖ Ελλάδας / Ιταλίας / Αλβανίας,

(β) εκβιασμό Ελλάδας μέσω βοήθειας τουρκίτσας προς Αλβανία,

(γ) νταβατζηλίκι ως προς το ποιός περνά καί ποιός διαβαίνει στην Αδριατική,

(δ) δημιουργία βάσης «διευκολύνσεων» προς το ΝΑΤΟ – υπό την αιγίδα, φυσικάαααα!!!, της «πιστής» σ’ αυτό καλοθελήτριας τουρκίτσας.

Εδώ ακριβώς, με το (δ), φαίνεται τί χρειάζεται ο υπόλοιπος χάρτης της Βαλκανικής:

  • Όλα τα Βαλκανικά κράτη είναι Αμερικανόφιλα πλέον. Αποτελούν, δέ, την «τάπα» της χερσαίας καθόδου των Ρώσσων προς Μεσόγειο. (Νά γιατί Αμερικανόφιλα.)
  • Πλήν της Σερβίας· η οποία, όσο καί να έχει φιλοαμερικανικές τάσεις στα εκάστοτε κυβερνητικά της κλιμάκια, γνωρίζει άριστα ότι μονάχα με τη Ρωσσία έχει σοβαρά συμπλέοντα συμφέροντα επιβιώσεως δικής της.

Όθεν, οι ηπαπαραίοι έχουν λυσσάξει είτε να την φέρουν στη δική τους επιρροή, είτε να την διαλύσουν.

Αυτό το τελευταίο είναι πρόθυμη να τους το προσφέρει η Αλβανία, μαζί με την τουρκίτσα. Εξ ού καί η Κέρκυρα ως Νατοϊκή βάση, που θα βοηθάει (μέσωι Αλβανίας καί Κοσσόβου) τον «διάδρομο» του ΝΑΤΟ από νότια Αδριατική εναντίον της Σερβίας.

[Το Μαυροβούνιο έχει μέν πιό άμεση πρόσβαση στη Σερβία από Αδριατική, αλλά μπορεί να τσινήσει την κρίσιμη στιγμή – ως ομόφυλον. Οι Κοσσοβάροι, όμως, δεν είναι ομόφυλοι των Σέρβων. Είναι, δέ, καθαρά εχθροί τους. Διαρκώς.]

. . . . . . . . . . .

ii-3. Κατάληψη Νότιας Εύβοιας

Ώστε να έχουν την Αθήνα υπό εκβιασμό βλημάτων μακρού πλήγματος. (Κι οι Πέρσες του Δαρείου πρώτα εκεί αποβιβάστηκαν. Ουδέν καινόν…)

. . . . . . . . . . .

ii-4. Ερωτήσεις

«- Γιατί, όμως, δεν θα καταλάβουν (αμέσως) την Αθήνα οι τουρκαλάδες;»

Διότι, απλούστατα, θ’ αφήσουν τα λάθρο (συν τζίπσυζ, σύν χαλβανά, συν διάφορα άλλα παρεμφερή δίποδα) να κάνουν τη βρωμοδουλειά… δηλαδή, να κατασφάξουν τον πληθυσμό. Οι τουρκαλάδες απλά θα περιμένουν – καί θα επέμβουν, μόνον όταν κρίνουν ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή να στήσουν τη σημαία τους στο κτίριο της Βουλής. Επειδή πάντα παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα, καί δεν ρισκάρουν ποτέ! Έτσι, δεν θέλουν να χάσουν άνδρες σε (εν πολλοίς άσκοπες) οδομαχίες μέσα στην Αθήνα, εφ’ όσον η δουλειά τους μπορεί να γίνει αλλοιώς – καί πιό εύκολα. Καί σαφώς πιό ανώδυνα γιά τον -χίχί!!!- «ηρωϊκό» στρατό τους. (Άλλως τε, τα λάθρο κτλ είναι αναλώσιμο κρέας. Σιγά μην τα σεβαστούν, τα τουρκάκια!)

[Φυσικά, μέγιστο ρόλο στο επερχόμενο ξεπάστρεμμα των Αθηναίων θα παίξει το μάντρωμα της μισής Ελλάδας στο πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών-Πειραιώς, τελεσθέν υπό φρύδια γιαλαντζή «εθνάρχου».]

. . . . . . . . . . .

«- Καί γιατί δεν θα καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη;»

Διότι η Θεσσαλονίκη προορίζεται γιά κάποιους «άλλους».

Άλλως τε, είδατε εσείς φέτος (καί μέχρι στιγμής) κάποια πυρκαϊά εκεί γύρω; Σε κανέναν Χορτιάτη, ξέρω ‘γώ;

Όχι, έ;

. . . . . . . . . . .

«- Καί γιατί δεν θα καταλάβουν αμέσως καί τα νησιά του βορείου Αιγαίου, μιά που μας λες συνεχώς, ρέ Εργοδότη, ότι ο διάδρομος του ανατολικού Αιγαίου είναι γεωπολιτική / γεωστρατηγική συνέχεια των Στενών;»

Διότι οι τουρκαλάδες είναι άριστοι γνώστες της Ιστορίας. (Αντίθετα από κάτι άλλους γνωστούς μας φραππεδοπότες – κατά το: «λωτοφάγους».) Γνωρίζουν άριστα ότι τα φιλαράκια τους, οι γερμαναράδες, κρατούσαν τζάμπα στρατεύματα στην Ελλάδα, τη στιγμή που καιγόταν ο πισινός τους στις Ρωσσικές πεδιάδες.

Έ, λοιπόν, οι ίδιοι δεν κάνουν το ίδιο λάθος! Δεν σπαταλάνε στρατιώτες γιά κατοχή εδαφών. Η 100% κατοχή θα έρθει αργότερα. Μά σε 50 χρόνια, μά σε 200. Βλέπε πχ Κύπρο: επί μισόν αιώνα δεν προχώρησαν σε πλήρη κατοχή του νησιού. Όχι ότι δεν μπορούσαν… Απλά, την περιμένουν όταν κρίνουν οι ίδιοι ότι θα τους έρθει ακόπως – καί, όσο γίνεται, αναιμάκτως.

Επίσης, δέ μου λέτε… πότε, νομίζετε, ότι άρχισε η Τουρκοκρατία στα εδάφη του πάλαι ποτέ Βυζαντίου; Έστω, η προπαρασκευή της. Το 1453;

Λάθος μέγιστο!

Το 1071, κυρίες καί κύριοι! Τετρακόσια (400) χρόνια, τέσσερεις αιώνες πρίν τη δεύτερη καί οριστική Άλωση της μΠόλης. Όσο κράτησε καί η Οθωμανοκρατία στην Ελλάδα.

Βλέπετε τί κάνει η μακρά οπτική στην πολιτική; Άλλως τε, τί λέει ο Ρετζεπίκας σήμερα; Ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον νόμο του ισλάμ, τους ανήκει, εφ’ όσον την κατέκτησαν έστω μία φορά! Που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν καί θέτουν στόχους αιώνες μακριά στο μέλλον – έστω, ονειροπολούν αιώνες μακριά στο μέλλον. Ενώι εμείς…

[Εντάξει, ο ακραίως μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι Κρόνιο χαρακτηριστικό, κι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε κρονάκια. Αλλά καί πάλι… Ούτε γιά μισόν αιώνα μπροστά πανεθνικό σχεδιασμό, οι αφεντιές μας; Ξεφτίλα!]

Η πλήρης κατοχή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα έρθει λίγους μήνες αργότερα, όταν οι τουρκαλάδες θα έχουν κατοχυρώσει την δέσμευση της Αθήνας με λουρί καί φίμωτρο. Πάλι εννοείται πως οι νησιώτες θα εισπράξουν πάραυτα κοφτερό μαχαίρι απ’ τους τουρκαλάδες, αντί γιά βραβεία Νομπέλ φιλανθρωπίας (ή καί βλακείας) ξέρω ‘γώ.

. . . . . . . . . . .

ii-5. Οι φωτιές στη Θεσσαλία

Τί δουλειά έχουν με τις υπόλοιπες; Άλλως τε, στον κάμπο δεν μπαίνουν ανεμογεννήτριες! 🙂

Λοιπόν… στη Θεσσαλία υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Είναι γνωστή μία στο Συκούριο (από τις ιστορίες με τη «17Ν»), αλλά εκεί τριγύρω παίζει το ΝΑΤΟ. Τα καθαρά γιά δική μας χρήση πυρομαχικά βρίσκονται περίπου (καί) εκεί, που ξέσπασαν οι φωτιές. Τώρα, ενώι η αρχική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μιλούσε γιά ανόητους χωριάτες, που έκαιγαν ξερόχορτα υπό δυνατό αέρα, η αμέσως μεταγενέστερη μιλάει γιά έξι (6) ταυτόχρονες εστίες φωτιάς, όπου βρέθηκαν καί γκαζάκια.

Οπότε, πρόκειται γιά καθαρό σαμποτάζ.

. . . . . . . . . . .

Κοιτάξτε, όμως, τα (πολύ) παράξενα:

  • Η φωτιά, αφού κατακαίει την φυσική προκάλυψη των αποθηκών πυρομαχικών, προχωράει νοτιοανατολικά, περνάει κάπως παραέξω από το εργοστάσιο αρμάτων κοντά στο Βελεστίνο (κάπου στα 2 χμ σε ευθεία από το εργοστάσιο καί νότια της οδού Βόλου-νέας εθνικής οδού), κατεβαίνει πιό νοτιοανατολικά, καί σταματάει (χωρίς να σβήσει καί χωρίς να σβηστεί) έξω από τον Βόλο, στο (τέως) χωριό Μελισσιάτικα. (Άλλως τε, δεν μπορούσε να προχωρήσει. Εκεί σταματάει το πράσινο της υπαίθρου κι αρχίζουν τα τσιμέντα του Βόλου.)
  • Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 27ης Ιουλίου 2023 πάει να μπουρλοτιάσει το βόρειο Πήλιο (όταν διάβασα στις ειδήσεις γιά την -γνωστή μου από ορειβατικές πεζοπορίες- τοποθεσία «Λουζίνικο», είπα «- Ώχ!!!»), άρα -μοιραία- καί όλο το Πήλιο (εκτός κι αν τη φρενάριζαν βραδύκαυστα δέντρα, όπως οι καστανιές καί οι δρύες, μέχρι να καταφθάσει η πυρόσβεση),…
  • …αλλά, μετά το ξημέρωμα, αλλάζει ο αέρας καί τη σπρώχνει νότια, όπου φτάνει καίγοντας καί καταστρέφοντας μέχρι την Νέα Αγχίαλο. Το δέ μεσημέρι έφτασε μέχρι καί σε αποθήκη πυρομαχικών της ΠΑ, που δυστυχώς τη μπουρλότιασε, απ’ όπου καί ακούσαμε τρείς ισχυρώτατες εκρήξεις.

Τί σημαίνουν αυτά;

Τί μπορεί να σημαίνει αυτή η απίθανη γεωγραφική καραμπόλα της φωτιάς;

Δύο τινά:

  • Είτε ότι (αδιάφορο ποιός την έβαλε) αυτοί που τη σχεδίασαν είχαν άριστη πρόγνωση του καιρού. (Μέχρι καί το πότε -καί πώς- θα γυρίσει ο άνεμος σε τοπικό μικροκλίμα.)
  • Είτε ότι δεν είναι μία φωτιά, αλλά δίνει ψευδώς την εντύπωση της ενιαίας· είναι πολλές, τις οποίες ανάψανε είτε πολλοί (συντονισμένοι) δράστες, είτε δορυφόροι από πάνω.

[Υπάρχει καί τρίτο ενδεχόμενο: το να καθοδηγεί την πορεία της φωτιάς μαύρη μαγεία, αλλά είναι πέραν ελέγχου ορθότητος, ή απορρίψεως. Γι’ αυτό, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο το αφήνουμε έξω από το παρόν άρθρο.]

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, όμως, δείχνει σχεδιασμό με ακρίβεια στρατιωτικής πολεμικής επιχειρήσεως. Η δέ πορεία της φωτιάς δείχνει καθαρά το τί θα γίνει.

. . . . . . . . . . .

Τί θα γίνει, λοιπόν, ώ ευφάνταστε Εργοδότα;

Πάει κάπως έτσι:

Τούρκοι κομμάντος βρίσκονται στο σημείο της νότιας Θεσσαλίας, όπου άναψε η αρχική φωτιά. Ένα μέρος τους φροντίζει ν’ ανατινάξει τις αποθήκες πυρομαχικών, ενώι το μεγαλύτερο μέρος προωθείται ταχέως προς Βόλο, αποφεύγοντας μεν το εργοστάσιο αρμάτων (είναι -λόγωι μεγέθους- αδύνατον να καταστραφεί από μερικά κομμάντα, ούτε κάν να παγιδευθεί με εκρηκτικά), αλλά έχοντας ως στόχο να πιάσει στον ύπνο μία από τις μεγαλύτερες μάχιμες μονάδες «πρώτης γραμμής» επί μητροπολιτικού Ελληνικού εδάφους, την Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο.

Κάνουν οι τουρκαλάδες «μπερέ μπερελί» (καί σκατά στα μούτρα τους) ό,τι μπορούν να κάνουν, αποχωρούν, καί σε λίγο οι λοιποί τουρκαλάδες του ΠΝ τους καί της ΠΑ τους αρχίζουν από μακριά τη στόχευση της περιοχής με πυραύλους τύπου «Κρούζ» (δηλ. που έχουν στις μνήμες τους τη γεωγραφική διάταξη του μέρους που θα χτυπήσουν), ώστε να εξουδετερώσουν τις όποιες θέσεις (πρώτης) «διασποράς» της Ταξιαρχίας.

Οκ, αυτό είναι το σενάριο αποστολής μάχης κατ’ εμέ, καί -υποθέτω- όποιου τυγχάνει αρχηγού των τουρκοκομμάντος. (Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται. Τί στην ευχή;!) Αλλά το θέμα, όμως, είναι πώς φτάνουν αυτοί μέχρι τη νότια Θεσσαλία.

  • Εάν έρθουν με μεταγωγικά αεροπλάνα από καμιά «Ισμίρ» καί πέσουν με αλεξίπτωτα, δυνητικώς θα γίνουν εύκολος στόχος (καί μακαρίτες) όσο βρίσκονται ακόμη στον αέρα. Άκυρον.
  • Εάν έρθουν με καταδρομικά ταχύπλοα (με μηχανές μηδενικού ίχνους – θερμικού / ηλεκτρικού), έχουν -σχετικώς- ένα πλεονέκτημα αιφνιδιασμού, μέχρι ν’ αποβιβαστούν πχ στον Αγιόκαμπο. Διότι το βόρειο Αιγαίο δεν έχει νησιά, άρα δυνητικώς (δυνητικώς, λέμε) δεν θα τους πάρει κανείς πρέφα μέχρι να φτάσουν. Το ίδιο καί αν χρησιμοποιήσουν υποβρύχια, γιά να μας κουβαληθούν εδώ.
  • Όμως, γιά να έρθουν από Αγιόκαμπο Βόλο καί να χτυπήσουν την Ταξιαρχία, πρέπει να εξασφαλίσουν μέσα ταχείας προωθήσεως. Δεν είναι κοντά, δεν είμαστε γειτονιά.
  • Πώς, όμως; Που, καί μηχανάκια-μινιατούρες να χρησιμοποιήσουν (στύλ Νορμανδίας 1944), πάλι θα τους πάρει αρκετό χρόνο. Άσε που στη διαδρομή έχουν μέγιστη πιθανότητα να δηλώσουν (άθελά τους, βέβαια) εμφανή παρουσία (καί στόχο), οπότε πάπαλα ο αιφνιδιασμός. Άκυρον κι αυτό.

Άρα;

Άκυρο το ένα, άκυρο το άλλο, τί μένει;

. . . . . . . . . . .

ii-6. Η προφητεία!

Κι εδώ, αδελφοί μου…

[«- Ευλόγησον, γέροντα Έργιε!»

«- Πάρτε την ευλογία μου, τέκνα μου – εκτός απ’ τους χαζούς!» lol!!!]

…υπεισέρχεται η προφητεία. Του γέροντος Παϊσίου. Ειπόντος: «- Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε! Από ‘κεί θα έρθει η απειλή!» (Εδώ.) Κι αυτοί που την άκουσαν, δεν έβγαλαν νόημα τότε.

Λοιπόν, απόλυτα σωστός ο άγιος!!! Η χαλβανίτσα, επί τόσα χρόνια ατύπως (καί αθορύβως) έχει γίνει στρατιωτική βάση της τουρκίτσας! Όπως υπάρχει μέγιστη πιθανότητα πχ τα δήθεν χαμένα ελικόπτερα «αντιφρονούντων» αξιωματικών του πραξικοπήματος του 2016 στην τουρκίτσα να μεταστάθμευσαν στη χαλβανίτσα (γειά σου, Διηνέκη, που το επεσήμανες πρώτος!), καί σιγά-σιγά να δημιουργήθηκε μιά μεγάλη τουρκική στρατιωτική βάση εκεί. Παράβαλε το κόλπο της Γκρούπα Βαγκνέρα, που δήθεν τα πήρε στο κρανίο με τον Πούτιν… καί μεταστάθμευσε στη Λευκορωσσία, δίπλα στις εισόδους Δυτικών όπλων στην Ουκρανία!

Πάλι, είναι γνωστό πως η τουρκίτσα φροντίζει δεόντως τη «θυγατέρα» της (μή καί πάει χαμένο το πρεζεμπόριο) καί με υποβρύχια, καί άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό. Οπότε, εμείς έχουμε πλέον τη χαλβανίτσα καί ως πολεμική αντιπρόσωπο της τουρκίτσας… καί νέου είδους μπελά στ’ αρχίδια μας. (Εξ ού καί το θράσος του ναρκομανούς Ράμα.)

Έ, λοιπόν! Ο μόνος (επαναλαμβάνω: ο μόνος) αφύλαχτος διάδρομος να έρθουν μεταγωγικά αεροσκάφη με τουρκαλάδες αλεξιπτωτιστές μέχρι Βόλο, είναι από χαλβανίτσα!!! Απόσταση (στο περίπου) 250 χμ, άρα υπόθεση μισής ώρας. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν να φορέσουν τις αρβύλες, οι δικοί μας.

Έτσι ακριβώς είναι, άγιε!… καί συναμαρτωλοί!

. . . . . . . . . . .

Επίλογος – ραδίκια κι αγριόχορτα

Είπαμε παραπάνω, ότι ο χρόνος από σήμερα καί μέχρι να μας επιτεθούν οι τουρκαλάδες, υπολογίζεται περίπου όσος χρειάζεται γιά να μεγαλώσουν τα ραδίκια – καί να ξαναμεγαλώσουν τ’ αγριόχορτα. Ενάμισυς μήνας; δύο; Κάπου εκεί.

Γιατί;

Διότι… Στέλνεις εκπαιδευμένους δολιοφθορείς να τα μπουρλοτιάσουν όλα, καί να φύγει η φυτική προκάλυψη γύρω από τις ευαίσθητες στρατιωτικές δομές του εχθρού. Το πετυχαίνεις. Μετά, όμως, τί περιμένεις; να ξαναγίνουν τα γαϊδουράγκαθα δυό μέτρα ύψος, καί μετά να στείλεις τα κομμάντα σου; Τζάμπα κόπος, τότε!

Οπότε, ορμάς όσο έχεις το πεδίο ελεύθερο.

Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουώτσον!

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ: Δεν γνωρίζω αν οι δικοί μας ανώτατοι αξιωματικοί θα δώσουν τη δέουσα προσοχή, ή προέχουν οι όρκοι στον ΜΑΤΣ-ΜΟΥΤΣ. Δεν με νοιάζει όμως, κιόλας.

Το παρόν ιστολόγιο, εδώ καί καιρό προμαχεί έως εσχάτων του ρητού: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς!»


ergdhmerg.wordpress.com


34 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ28 Ιουλίου, 2023 14:05

    ΕΙΔΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ .
    ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΗ ΦΩΤΙΕΣ

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02XPxDAce1EhDq68heh3wLE8HxzA1J9GUy39pV2JhE9fDrxEY7yoGwTTgk5jF5kFi7l&id=100094015740218&sfnsn=mo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιταλία. Αστυνομικό drone συνέλαβε έναν ύποπτο εμπρηστή στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων πυρκαγιών στη Σικελία και τη Σαρδηνία.

    https://drive.google.com/file/d/1XmIUx3zpFNHxpvrkH20aPBE7vDtNsXvl/view?usp=sharing

    Χτυπάνε τον Ελληνισμό παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΑΜΠΑΛ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ.
    ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .ΦΛΟΣ ! .
    ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΑΣΟΥ !
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ ,ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΚΑΜΠΑΛΑ ! ΓΗΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ,ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .
    ΔΙΑΛΕΞΕ !
    ΠΕΡΣΕΑ Η ΗΡΑΚΛΗ ;;;
    ΕΣΕΙΣ ΔΕ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ,
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ ..........
    ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ .
    ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ .
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ,ΒΕΒΑΙΩΣ ........
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλαγή ηγεσίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την αποχώρηση του Διοικητή Αρχιπύραρχου κ. Νικόλαου Μπάλση ο οποίος μετακινείται στο Α.Π.Σ. και την ανάληψη καθηκόντων στην θέση του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχου Γεώργιος Βλόντζος.
    15-2-2023
    https://www.firefightingreece.gr/2023/02/15/georgios-vlontzos-o-neos-dioikitis-pyrosvestikon-ypiresion-notiou-aigaiou/#:~:text=%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%92%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82%20%2D%20%CE%9F%20%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82%20%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82%20%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%20%CE%9D%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85


    Ρόδος. Ποιος είναι ο διοικητής Νοτίου Αιγαίου; Από ποια άλλη καταστροφή τον γνωρίσαμε;
    https://m.youtube.com/watch?v=8dZ1w9q4G_0

    Υ.Γ. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο σου αγαπημένε μας Εργοδότα τα σπάει πληροφοριακά, και σε γενικότερο γνωσιακό επίπεδο,
    αλλά..
    μού χτύπησαν κάπως άσχημα οι εξής φράσεις σου:
    ""οι νησιώτες θα εισπράξουν πάραυτα κοφτερό μαχαίρι απ’ τους τουρκαλάδες""
    και
    ""θ’ αφήσουν τα λάθρο (συν τζίπσυζ, σύν χαλβανά, συν διάφορα άλλα παρεμφερή δίποδα) να κάνουν τη βρωμοδουλειά… δηλαδή, να κατασφάξουν τον πληθυσμό""

    Όχι ότι έχεις άδικο, γιατί τέτοια σχεδιάζονται..
    αλλά το ύφος σου αρχίζει και μοιάζει με του Παλαιού. Σαν να έχουν τελειώσει όλα, σαν να αποδεχόμαστε την ήττα και τη σφαγή μας, ..δηλ. μαύρο σκοτάδι που μάς έφαγε, κι "ας προσέχαμε"..

    Ο Εργοδότης όμως που ξέρω εγώ..
    παλαιότερα έγραφε με άλλο πνεύμα. Του τύπου.. "Εδώ είμαστε, τους περιμένουμε όλους αυτούς.....χεχε ⚔️ "
    Δεν ξέρω τί είδους Έλληνες σχολιάζουν στο Εργδημεργ, και αν γενικότερα ο Παλαιός βλέπει γύρω του μόνο "ζα", εμείς όμως..εδώ στο Διόδοτο.. ανήκουμε ακόμα στην κατηγορία του "ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΕΧΕ.."
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί είδους Έλληνες,,,
      Τί είδους Άνθρωποι,,,
      ///
      Ένας Έλληνας προτασει το Παγκόσμιο Πνεύμα, σε αυτό που εξελίχθηκε δηλαδή το Ελληνικό πνεύμα,,,
      Ένας Άνθρωπος αναγνωρίζει έναν άλλο Άνθρωπο όχι μόνο από την ΩΨΗ του αλλά και από την ΚΌΨΗ του ΛΌΓΟΥ του μέσα από τόν Σεβασμό την Αλληλοεκτιμηση και το συλλογικό Πνεύμα,,,,

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε οικοδεσπότα!

      Πολλά μπορούμε να πούμε εδώ - επάνω στο θέμα που έθιξες· ότι, δηλαδή, οι σκέψεις αλλάζουν την πραγματικότητα, άρα πρέπει να σκεφτόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο (γιά να δούμε προκοπή), κτλ κτλ.

      Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχουν αλλάξει πολλά πράγματα μέσα μου, κι έχω γίνει φανατικός υπέρμαχος του ρητού: "Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς!" Γιατί; Διότι:
      Εάν μιλάμε γιά σκέψεις --> πράξεις, αιτιατό πεδίο, αιθερικό πεδίο, διαλογισμούς, οραματισμούς, καί τα ρέστα, εντάξει· αλλά, να γνωρίζετε άπαντες πως υπάρχει ένας κανόνας - ο οποίος ΔΕΝ παραβαίνεται χωρίς συνέπειες: ότι δεν πρέπει να ξοδεύεις σε τέτοια πράγματα περισσότερη (ψυχονοητική) ενέργεια, απ' όση ήδη έχεις. Ή, απ' όση μπορείς ν' αναπληρώνεις.
      Όθεν, βλέποντας όσα γίνονται γύρω μου, δηλώνω πως δεν διαθέτω τόση ψυχονοητική ενέργεια, ώστε να γίνω κηδεμόνας μερικών εκατομμυρίων ανοήτων καί να τους οδηγήσω στον δρόμο της Αρετής. Όθεν ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε.

      Όσοι επιμένουν να πορεύονται κατά κρημνών, ώρα τους καλή κι αέρα στα πανιά τους! Οι δικές μου γραμμές ψυχονοητικής αμύνης περιλαμβάνουν πλέον ΜΟΝΑΧΑ όσους Έλληνες αισθάνονται Έλληνες καί αλληλέγγυοι με τους λοιπούς Έλληνες (αισθανόμενους) Έλληνες, χωρίς αντιρρήσεις, ψείρισμα του μ@υνιού ("- Άααα, ο Τάδε δεν μας τα λέει τόσο καλά!"), καί ξυνίλες της φάτσας τους. Οι λοιποί, ερρέτωσαν.

      Αφήνω πίσω μου τους ιεραποστόλους να προσπαθούν ν' αλλάξουν τα μυαλά ανοήτων. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι πλέον... αν αναρωτιέστε γιά το τί θα κάνουν πχ οι Αθηναίοι, όταν έρθει το σύνθημα να εξεγερθούν οι λάθρο.
      Πλέον, αυτό που λέω δεν είναι το: "- Ξυπνήστε, πάνε να μας φάνε, ετοιμαστήτε!", αλλά το: "- Ας προσέχατε!" Αν μή τί άλλο, καί γιά πρακτικούς λόγους: εάν εμένα καί στον καθέναν δεν μας μείνει ενέργεια (διότι ασχολούμαστε να ξελασπώσουμε ανόητους), δεν θα μπορούμε ούτε τον εαυτό μας να βοηθήσουμε.

      Θ' ακολουθήσει σχετικό άρθρο μου προσεχώς.

      Διαγραφή
    3. Αναμένουμε φίλε Εργοδότα, Καλώς.

      Διαγραφή
  6. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡29 Ιουλίου, 2023 14:21

    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ΚΑΤΑΡΤΙ.
    ΤΙΣ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ......
    KU LEE ΑΚΟΥΣ???

    https://m.facebook.com/radiolefkimmi/videos/1426349528159186/?ref=embed_video&t=157&wtsid=rdr_01vYVw5KGZCZ7UOAQ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταφράσεις Προτάσσονται,,,
    ///
    Θα ήταν Αιρετικό η ακατανόητο να αλλάζουμε της σειρές των λέξεων στα Αρχαία Γραπτά κείμενα;;;
    Να δίνεται ένα ιδιαίτερο νόημα,,,
    Τί έμφαση δίνεται σέ κάτι κρυμμένο;;;
    Πχ
    (Ηράκλειτος : Τά Πάντα Ρει
    Τα Πάντα ΧωΡει)
    ///
    “Διότι καθώς εν ταις ημέραις ταις προ του κατακλυσμού ήσαν τρώγοντες και πίνοντες, νυμφευόμενοι και νυμφεύοντες, έως της ημέρας καθ’ ην ο Νώε εισήλθεν εις την κιβωτόν, και δεν ενόησαν, εωσού ήλθεν ο κατακλυσμός και εσήκωσε πάντας, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου. Τότε δύο θέλουσιν είσθαι εν τω αγρώ· ο εις παραλαμβάνεται και ο εις αφίνεται, δύο γυναίκες θέλουσιν αλέθει εν τω μύλω, μία παραλαμβάνεται και μία αφίνεται”.
    ///
    Παρουσία
    ΧΩΡεΙ
    Χ Ω Ρ ε Ι/Ι ε Ρ Ω Χ
    Χ Ρ Ι Ω Ε
    Ι Χ Ω Ρ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο δε για τούς ανθρώπους; που βρίζουν θά πω* αυτό:
    Ο κάθε άνθρωπος ότι έχει στο στόμα του γεύεται
    ///
    Αμβροσία και Νέκταρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψάχνοντας την Αλήθεια
    ///
    Ψάχνοντας τον Θεό τό πιο προσιτό του είναι ό άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλτατε είμαι περαστικός
    Στους 3 Αντίχειρες που σήκωσες ή ώρα ήταν 13:33
    ///
    Το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και σέ όλον τον κόσμο, είναι το ίδιο ακριβώς όπως τότε στην Βαβέλ,,,
    Η έπαρση τού Νεμβρωδ νά φτιάξει ένα πύργο μέχρι τόν ουρανό,,,
    Το Πνεύμα έφερε σύγχυση μεταξύ των ανθρώπων και δεν μπορούσαν πλέον να συνεννοηθούν μεταξύ τους,,,
    Τώρα γίνεται του κουτρουλη ο γάμος,,,
    ///
    Εδώ στην Ελλάδα από χρόνια τώρα έγινε ένα μεγάλο κακό,
    Ο φόβος εξελίχθηκε σε πανικό,
    Με αποτέλεσμα να σπαταληθεί τεράστια ποσότητα ενέργειας ψυχικής και σωματικής,
    Εμφανίστηκαν σωτήρες* πατριώτες* αφυπνιστες* γκουρού* άγιοι* άγριοι*
    Θύματα και Θύτες,,,
    Ενώ ο Σωκράτης έψαχνε δύτες για να βουτήξουν βαθιά στα γραπτά του Ηρακλείτου,,,,,,
    ///
    Σπαταλήθηκε τόση ενέργεια στο ψέμα που δόθηκε ως πληροφορία, που όταν έρθει η ώρα της αλήθειας θα είναι πλέον αργά ,,,
    ///
    Όταν δεν βάλεις τα δικά σου χέρια και πόδια πάνω στο χώμα που σε μεγάλωσε και σε ανάθρεψε, τότε θα τα βάλει άλλος,,,,
    ///
    Πέρασε ή ώρα πάλι,,,
    Σάν καλός δούλος που είμαι πρέπει να φύγω για την δουλειά,,,
    Σήμερα θα φορτώνω πέτρες στα φορτηγά για να της τοποθετήσουμε για το φαρδεμα μίας στροφής,,,,
    Βλέπεις* ο στενός ο δρόμος είναι δύσκολος,,, όλοι προτιμούν τόν φαρδύ δρόμο,,,
    ///
    "εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν, καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι᾿ αὐτῆς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποκλίνομαι στη σοφία, που μάς οδήγησαν να την προσπερνάμε.
      Να είστε πάντα καλά αγαπητέ,
      και όχι απλά περαστικός· σάς θέμε! 🙂

      Διαγραφή
    2. Mήπως η διατύπωσή μου σάς μπέρδεψε;

      Διαγραφή
    3. Σας Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία!!
      Έχω γράψει και άλλοτε ότι είμαι σχεδόν αγράμματος και δεν τά πιάνω όλα.
      Ευχαριστώ και πάλι!!

      Διαγραφή
    4. "αγράμματος".....
      Καλό ανέκδοτο 🙂

      Διαγραφή

    5. Αλήθεια, είμαι.
      Αλλά όταν υπάρχει κίνητρο,,,,
      Λειτουργεί ή μνήμη.
      Θα σού δώσω ένα κίνητρο*
      Δύο λέξεις,
      ΈΝΔΥΣΗ
      ΕΠΈΝΔΥΣΗ

      Διαγραφή
    6. Η σωστή ορθογραφία σας και η σωστή χρήση των σημείων στίξεως δείχνουν άνθρωπο που έχει διαβάσει πολλά βιβλία. Εκτός κι αν.. εγγράμματο θεωρείτε αυτόν που έχει πτυχία.
      Τί πρέπει να προσέξω στις δύο λέξεις; Που εξάλλου η δεύτερη έχει πολλές έννοιες.

      Διαγραφή
    7. Μήπως.. με τις δυο αυτές λέξεις.. εννοείτε ότι.. γράφοντας με συντομία θα κάνατε πολλά λάθη, αλλά αν είστε πιο προσεκτικός και με τη βοήθεια της μνήμης και με κίνητρο να είστε κατανοητός.. τότε είστε ορθογράφος;

      Διαγραφή
    8. Ορθή σκέψη και μόρφωση επίσης βλέπω στα μηνύματα που δίνετε -την φιλοσοφική τους βλέψη.

      Διαγραφή
    9. Ούτε εγώ έχω πανεπιστημιακές σπουδές πάντως. Απλά, μόνο απολυτήρια Λυκείου, Σχεδιαστού, Αγγλικών και Ιταλικών.

      Διαγραφή
    10. Θέλω να μού εξηγήσετε και το εξής (τί εννοείτε) :

      "Στους 3 Αντίχειρες που σήκωσες ή ώρα ήταν 13:33"

      Διαγραφή
    11. ΩΡΕΣ
      Κ
      Στον Ησίοδο αναφέρονται ως Ευνομία, Δίκη και Ειρήνη.
      Έργο τους ήταν να παρακολουθούν τα έργα των ανθρώπων.
      1+3+3+3=
      ///
      Δεν γνωρίζω ορθογραφία.
      Είμαι σχεδόν αγράμματος
      Τούβλο
      ///
      Η κατανόηση είναι εσωτερική κατάσταση, από πάνω προς τα κάτω.
      ///
      Η συντομία περιλαμβάνει υποδιαιρέσεις του χρόνου, που κάθε υποδιαίρεση χωρεί* μια πληροφορία [*] και δεν χωρεί [ ] αλλά προδιαθέτει μια υπονοηση,,,
      Δευτερόλεπτο *
      ΣΥΝΤΟΜΟ
      +ΤΟΜΟ
      ///
      Ο Ηρακλής ως Επένδυση είχε την γούνα του λιονταριού (όχι τής Νεμέας) επάνω του,,,
      Και ενώ οι θεοί του έκαναν δώρο όπλα, αυτός έφτιαξε ένα ρόπαλο από μόνος*του, και αυτό χρησιμοποιούσε,,,
      ///
      ΓΟΥΝΑ

      Διαγραφή
    12. Ψάχνοντας την Αλήθεια*
      Δ ΕΚ Α Σ
      5:55

      Διαγραφή
    13. Ο Αριθμός 5
      Π ΕΝ Τ Ε=440=8
      1+2+3+4+5=15=6
      5+6+7+8+9=35=8
      15+35=50=Ν
      ///
      Ό Αριθμός 5 είναι ο μέσος των Αριθμών,,,
      5 είναι και τά Δάχτυλα του Χεριού,
      Πού περιλαμβάνει και τόν Αντίχειρα,,,,
      Αλλά το Δαχτυλίδι του Γάμου φοριέται σέ άλλο δαχτΥΛΟ,,,

      Διαγραφή
    14. Τώρα.. διαφωτίστηκα.....
      Το γυρίσατε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως στο ΕργΔημΕργ.

      Καλή μας ημέρα!

      Διαγραφή
    15. Μήπως είστε ο Λευτέρης-Ίκαρος Π...... ;

      Διαγραφή
    16. Χαχαχα
      Να είσαι καλά!
      Καλημέρα και καλό μήνα!
      Όχι Όχι δεν έχω καμία σχέση με το όνομα που έγραψες.
      Δεν έχω καν όνομα (/)
      Σε Ευχαριστώ που μου απαντάς!
      Εργοστασιακές Ρυθμίσεις!
      Χαχαχα
      Μου έφτιαξες την διάθεση μετά από ένα δύσκολο πρωινό ξεκίνημα!
      Σέ Ευχαριστώ και πάλι!
      Για την Ευγένεια σου!
      ///
      Γ Ο Υ Ν Α
      Α Γ Ν Ο Υ
      ΓΑ ΝΟΥ
      ///
      Στην Γα ό Νους
      ///
      Ο λέων συμβολίζει κάθε τι που είναι βασιλικό στον κόσμο των ενστίκτων και περικλείει ένα εγωκεντρικό Ιδεώδες, με τον κίνδυνο, ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει το όνειρο της δύναμής του εις βάρος της ακεραιότητας της ψυχής του.
      Το αντεγραψα από το διαδίκτυο,,,

      Διαγραφή