«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Οι 23 χώρες που υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στους BRICS


Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των BRICS κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού, έχουν να συζητήσουν την επέκταση του, αφού έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις από 23 χώρες.

Η διεύρυνση των BRICS ( BRICS =αρχικά των χωρών Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής) θα συζητηθεί στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής, καθώς 23 χώρες έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ένωση, δήλωσε η Ναλέντι Παντόρ, Υπουργός Εξωτερικών και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής.

Υπενθύμισε ότι η Νότια Αφρική ήταν η πρώτη χώρα που έγινε δεκτή στον σύνδεσμο μετά τη δημιουργία του, η υπουργός είπε ότι ο οργανισμός ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί συναίνεση στη σύνοδο κορυφής για την επέκταση των BRICS, αναφέρει το TASS.

Σύμφωνα με την Παντόρ οι χώρες, Αλγερία, Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βολιβία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Κούβα, Ονδούρα, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Καζακστάν, Κουβέιτ, Μαρόκο, Νιγηρία, Κράτος Παλαιστίνης, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αιθιοπία, έχουν επίσημα υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στους BRICS.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι ηγέτες των BRICS κατά τη συνάντηση θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής των BRICS θα διεξαχθεί 22-24 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα προεδρεύεται από τη Νότια Αφρική.

 

The Hellenic Information Team 

 

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΦΑΛΙΑ Ο ΧΑΡΟΣ.. ΚΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/soudan-xiliades-ptomata-se-aposynthesi-stous-dromous-fovoi-gia-ekriksi-epidimion/

    ΑπάντησηΔιαγραφή