«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Φως κατά του καρκίνου: η Ρωσία ξεκινά την παραγωγή ενός καινοτόμου φαρμάκου! - fr.sputniknews.africa


Η Ρωσία ("που αγαπάει τους πολίτες της και  που δεν θέλει να τους εξοντώσει και που ενθαρρύνει περισσότερες γεννήσεις" -σημ. μεταφραστή Con) άρχισε να παράγει ένα φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου με φωτοδυναμική θεραπεία, το οποίο δεν έχει αντίστοιχο σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας. Αποτελεσματική σε αρχική φάση, η μέθοδος αυτή εξαλείφει τον όγκο χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η παραγωγή ενός φαρμάκου που προορίζεται για τη θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση φωτεινών κυμάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, ανέφερε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν στο κανάλι του στο Telegram.

"Ιδιαίτερα αποτελεσματική] σε πρώιμο στάδιο της νόσου, αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να αντικαταστήσει τη χειρουργική επέμβαση. Το φάρμακο εισάγεται στον ασθενή, συσσωρεύεται στα καρκινικά κύτταρα και στη συνέχεια ενεργοποιείται από ένα λέιζερ ή φως LED. Ο όγκος στη συνέχεια καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά", εξήγησε ο δήμαρχος.

Τόνισε ότι η λύση αυτή, που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία της Μόσχας, δεν έχει καμία αντίστοιχη στο εξωτερικό.

"Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει έως και 40.000 φιάλες φαρμάκου ετησίως [που θα] καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της φωτοδυναμικής θεραπείας στη Ρωσία", πρόσθεσε ο κ. Sobyanin.

Η φωτοδυναμική θεραπεία προσελκύει επί του παρόντος μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, του μαστού, ορισμένων μορφών καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του προστάτη, καθώς και στα αρχικά στάδια του καρκίνου του στομάχου. Ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις και διατηρεί τους ιστούς", εξηγεί η Irina Borovova, πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Ογκολογικών Ασθενών. Σύμφωνα με την ίδια, η θεραπεία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική: "οι όγκοι εξαφανίζονται".

fr.sputniknews.africa 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου