«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Διονύσιος Βισβάρδης - «Τρία ἑλληνικὰ σκίτσα»

4 σχόλια:

  1. Ηνωμένες Πολιτείες: διαδήλωση στο Κογκρέσο για την καταγγελία των ισραηλινών σφαγών, με τη συμμετοχή Αμερικανών Εβραίων (βίντεο)

    https://french.almanar.com.lb/2739310

    Οι αμερικανικές πόλεις είναι το σκηνικό πολλών πορειών και μαζικών διαδηλώσεων, προς υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού, και για να καταγγείλουν τις σφαγές της ισραηλινής κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας.

    Μπροστά από το κτίριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα της κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, απαιτώντας τον τερματισμό της απόλυτης υποστήριξης προς το "Ισραήλ".

    Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από αυτούς.

    Εκατοντάδες Αμερικανοί Εβραίοι, συμπεριλαμβανομένων ραβίνων, ήταν μέρος διαδηλωτών μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

    Άλλες διαδηλώσεις σχεδιάστηκαν σήμερα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και μπροστά από την πρεσβεία της Σιωνιστικής οντότητας στην Ουάσιγκτον σε αλληλεγγύη με τη Γάζα.

    Η Ισραηλινή κατοχή διέπραξε σφαγή που κόστισε εκατοντάδες ζωές βομβαρδίζοντας το βαπτιστικό Νοσοκομείο: ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 471 μάρτυρες και εξακολουθούν να υπάρχουν 28 κρίσιμες περιπτώσεις, εκτός από 314 άτομα με διάφορους τραυματισμούς.

    Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης για δωδέκατη συνεχόμενη ημέρα ανέρχεται σε 3.478 μάρτυρες και 12.065 διάφορους τραυματίες, ενώ οι σφαγές που διαπράχθηκαν από την Ισραηλινή κατοχή εναντίον οικογενειών ανέρχονται σε 433 οικογένειες, εκ των οποίων μόνο 2.421 μάρτυρες έχουν φτάσει, ενώ εκατοντάδες από αυτούς βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλειοψηφία των κανονικών Ισραηλινών μισούν τον Νετανιάχου

    “O BIBI ΕIΝΑΙ ΔΟΛΟΦOΝΟΣ” φωνάζουν.

    https://vk.com/video/@laurentthetruth?z=video623312115_456245095%2Fpl_623312115_-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο κι Αν δείχνει Παράταιρο ένα Σχόλιο Σχετικό με την Ανάρτηση...

    Skalkotas Kleftikos xoros

    https://youtu.be/SjaDF9gugVc?t=46

    Ν.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή