«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Γιατί έκλεισε όλη η Πανόρμου χθες βράδυ..;


 

Περίμεναν εκατοντάδες κόσμος σε ουρά -ε ρε πείνα πού 'ρχεται- να φάνε ένα πιάτο μακαρονάδα. Όχι, δεν ήταν Πάκια και ρομά.  Λιγούρια ήταν, που ακόμα έχουν δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπουκάλι λάδι, ..αλλά να μην γιορτάσουν και τα μπολιασμένα ζόμπι την ζυμαροτέτοια παγκόσμια ημέρα της θείας Σβάμπως και των υπολοίπων αφεντικών..;

 


 


Χρόνια Πολλά σε Δημητρούλες και Δημήτρηδες !!!


11 σχόλια:

  1. Θεία Σβάμπω θεία Σβάμπω, αύριο, φύλαξε και για μάς λίγο χαλβά..
    ΧΑΧΑΧΑ (Κατά το θεία Μάρω του Σαββόπουλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή την παγκόσμια ημέρα ιερόδουλων θα δούμε ουρές για τσάμπα πήδημα ;
    Αααααα ξέχασα, αυτό το έχουμε τσάμπα εδώ και χρόνια, αλλά απο την .... ανάποδη !!! Φτου ρε γαμώτο!!!

    Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και τις Δημητρούλες.
    Τους εύχομαι ολόψυχα Υγεία, Ευημερία, Ηρεμία, Ελευθερία και ΑΓΑΠΗ.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξήλωμα της σβάμπως ξεκίνησε από την Ελβετία. Και τι στον κόσμο να τη δούμε σερνάμενη και τις λαμέ ζαρτιέρες να σφίγγουν τον ιπποποταμίσιο λαιμουδάκι της. Αααααααχ τι ηδονή για την ανθρωπότητα.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγιος Σπαγγέτι

    Προβατάκια για τη γενιά Z και τους Millennials !! Oι πιο άχρηστες γενιές που υπήρξαν ποτέ !!

    Οι γενιές που δεν γνωρίζουν τίποτα για τη ζωή , την ιστορία , την πολιτική , τις θρησκείες , αλλά είναι ειδικοί στα κινητά .

    Οι γενιές που ακόμα και ένας Κούλης μπορεί να τις χειραγωγήσει για λίγα λεπτά στο διαδίκτυο ώστε να πάνε να εμβολιαστούν !

    Οι γενιές που Κlaus Schwab και ο Bill χαίρονται που υπάρχουν !!

    Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, είναι προγραμματισμένοι να πεθάνουν χειραγωγημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν γνωρίζουν τίποτα οι νέες γενιές εκτός από τα κινητά,τις influencers , άντε και κανένα σκάνδαλο στους καλλιτεχνικούς κύκλους, γιατί κάποιοι φρόντισαν να φτιάξουν "έναν στρατό" να τους ακολουθεί,να τους εμπιστεύεται και να είναι εξαρτημένος από τις παροχές που του έχουν δώσει.Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το κοπάδι, γιατί θα είναι θα είναι το μαύρο πρόβατο,ο άσχετος,ο οπισθοδρομικός,ο ανημέρωτος και κανένας δεν ασχολείται με το παρελθόν, μόνο με το παρόν και λιγότερο με το μέλλον, οπότε εμείς που είμαστε οι προηγούμενες γενιές μοιάζουμε λίγο κωμικοτραγικοί με τις συμβουλές που δίνουμε ή με αυτά που πιστεύουμε.Παρόλα αυτά δεν μπορώ κάποιες στιγμές να συγκρατηθώ και υπενθυμίζω στην κόρη μου, ότι αυτός είναι ένας "εικονικός κόσμος" που μας τον επέβαλαν κάποιοι σχεδόν με το ζόρι και αρκετοί από εμάς τον έχουμε δεχθεί χωρίς αντίσταση.Επίσης αυτό που παρατήρησα την εποχή της "πανδημίας" ήταν ότι οι περισσότεροι που αντέδρασαν σε όλο αυτό που υπήρχε και προσπάθησαν να το μεταδώσουν και στα παιδιά τους ήταν της δικής μου γενιάς, ,η γενιά της δεκαετίας του 1970 οποιουδήποτε χώρου και επαγγέλματος και αυτό το συνειδητοποίησα περισσότερο με μιά φίλη της κόρης μου που άρχισε να έρχεται αρκετά συχνά στο σπίτι την εποχή που δεν μπορούσαν να βγούνε έξω και μου έλεγε ότι πολλά από αυτά για τα οποία τους μιλούσα,τα γνώριζε ήδη από τον πατέρα της, έναν πολύ καλό δικηγόρο που θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους "συνωμοσιολόγους".

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  5. Con πολυ σε χαιρομαι οταν τοποθετεισαι.
    Οχι οτι δεν χαιρομαι ΟΛΟΥΣ τους Διοδοταιους ελευθερους Ελληνες πολιτες φιλους μας. ΟΛΟΥΣ.
    Κωστη σε ευχαριστω πολυ για τα κεντρισματα σου που θυμιζουν τον μεγιστο Σωκρατη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωκράτη..;;;
      Μεγάλη μου τιμή, αλλά προηγούνται Εργοδότες, Μποτίλιες και κάποιοι άλλοι..

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ Zen ,

      Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν ιδέα ότι σήμερα είναι του Αγίου Δημητρίου και στις 28 του μηνός είμαι σίγουρος ότι πιστεύουν ότι πολεμήσαμε με τους Τούρκους.

      Διαγραφή
    3. Αααααα οκ τοσωσες χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε Μιχ Σκορπιος

      Διαγραφή
  6. ΗΞΕΡΑ ΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ,ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑΛΟΓΚΑ....😉

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή