«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΣ -Β' Μέρος

του Διονύση Κλαδά ('Μποτίλια στο Πέλαγος') 

  Α' ΜέροςΓ' Μέρος , Δ' Μέρος , Ε' Μέρος , ΣΤ' Μέρος

     Πίνακας τού Giacomo Paracca, με τίτλο "Η Σφαγή των Αθώων" από το 1587, στο Sacro Monte di Varallo,  Kapelle XI

Στον πίνακα παρίσταται ο ΗΡΩΔΗΣ να απολαμβάνει την σφαγή των νηπίων. Ο σύγχρονος διάδοχός του Βενιαμίν Νετανγιάχου έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των φόνων τού Ηρώδη, ενώ κλιμακώνει την σφαγή εκατομμυρίων ακόμη βρεφών, νηπίων, παιδιών και αμάχων.

  Ο πίνακας τού Giacomo Paracca φωνασκεί για μια μεγάλη αλήθεια, που συνήθως προσπερνάμε. Τα νήπια, που εξοντώθηκαν με διαταγή τού Ηρώδη δεν ήσαν τότε Παλαιστίνιοι, αλλά γνήσια τέκνα Εβραίων. Οι πρώτοι που πέφτουν θύματα τής θηριωδίας εκείνης τής μερίδας των Εβραίων, που ασπάζεται το Μωλόχ, είναι σε πρώτη γραμμή οι ίδιοι οι Ιουδαίοι, με στόχο το άδικα εκχυνόμενο αίμα τους να στηρίξει την κυριαρχία ενός βασιλιά, ως τοποτηρητή ξένων δυνάμεων τότε και ως τραγελαφικού υποτιθέμενου επερχόμενου μεσσία σήμερα. Οι αλλογενείς έπονται αυτών στον μέγα σφαγιασμό υπέρ τού ηγεμόνος τής απωλείας.   Η κλιμάκωση τής οιποιαδήποτε αιμοσταγούς κυριαρχίας δεν μπορεί να συνεπάγεται κάτι διαφορετικο ΑΠΟ ΥΒΡΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ.   

https://www.facebook.com/a.sklapani/videos/1118245335820334

  Οι ημέρες, οι εβδομάδες που έπονται, ως και οι τρεις ερχόμενοι μήνες, προεικάζουν, ότι θα βιώσουμε  άνευ προηγουμένου καταστροφές με θανατώσεις εκατομμυρίων αθώων. Ουδείς εξ ημών μπορεί να ισχυριστεί, ότι είναι εις θέσιν να γνωρίζει, τι τού επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον, για τον ίδιον και τούς οικείους του. Το εξώφυλλο τού ECONOMIST με την θάλασσα αίματος, που πρόβαλα στο πρώτο μέρος αυτής τής σειράς αναρτήσεων, είναι χωρίς περιστροφές εύλογο για την μεγάλη σφαγή, που προωθούν εδώ και χρόνια οι εωσφοριστές και που πρόκειται στο άμεσο μέλλον να κορυφωθεί. Και οι θιασώτες τού αρμαγεδωνισμού δεν περιορίζονται μόνον στους ηγέτες και συνοδοιπόρους των σιωνιστών, αλλά περιλαμβάνουν πλείστα όσα εξαμβλώματα έστησε η λεγόμενη "ισλαμική αδελφότητα", που δεν κερδίζουν μόνον από τον πόλεμο, αλλά ζουν για τον πόλεμο. Και σε αυτούς προστίθενται ακόμη όλα τα δολοφονικά υβρίδια σε χώρες τής Μέσης Ανατολής, που κλιμακώνουν την έλευση κάποιου υποτιθέμενου "μεσσία" με την επωνυμία "μάντι". Όπως επίσης και σχεδόν όλα τα κατεστημένα των δυτικών χωρών, μη εξαιρουμένου τού χαφιέ τής διπλανής πόρτας, που εθίστηκε εδώ και δεκαετίες να στρογγυλοκάθεται επάνω στις κλεμμένες περιουσίες των προκομμένων και αγαθών, επειδή εφοδιάστηκε στην τσέπη του ένα βιβλιάριο κάθε είδους κομματόσκυλου. 

  Για ένα όμως υπάρχει πλήρης βεβαιότητα. Η οδός των δακρύων που ακολουθεί, με εκκίνηση την αυριανή έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου, συνεπάγεται το τέλος ενός δράματος, που βιώνει η ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες. Μετά την 20η τού ερχόμενου Ιανουαρίου, θα σημάνει με την έξοδο τού Πλούτωνα από το ζώδιο τού Αιγόκερω η εκκίνηση τής εγκαθίδρυσης μιας νέας πορείας. Υπάρχουν και δρουν εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια δυνάμεις, που παρακολουθούν κατά πόδας τα σχέδια των αρμαγεδωνιστών, όπως αυτά καταγράφτηκαν στην επιστολή εν έτει 1871 τού προκαθήμενού τους Albert Pyke, που ανακοίνωσε την επιβολή τριών παγκοσμίων πολέμων. Και αυτές οι δυνάμεις δεν έδειξαν φειδώ στην καταβολή σκληρού κόστους, με στόχο την απείρως προσεκτική, αλλά αποφασιστικά συστηματική οικοδόμηση μέτρων, που θα εγγυηθούν την αποτυχία τής τελικής στόχευσης των αρμαγεδωνιστών, που είναι η καταστροφή τού πλανήτη και τού υπάρχοντος πολιτισμού και η βίαιη επιστροφή τής ανθρωπότητος σε συνθήκες πρωτογονισμού. Καθότι, όλα τα επί μέρους βήματα τού γενικού σχεδίου των Αρμαγεδωνιστών, αποσκοπούσαν στην επιβολή αυτού τού τελικού στόχου. Συχνά προξενήθηκε η εντύπωση, ότι οι αρμαγεδωνιστές κερδίζουν επί μέρους μάχες στην πορεία τού χρόνου. Όμως αυτό ήταν απατηλό, διότι οι Δυνάμεις που τούς αντιμάχονται, είχαν προσανατολιστεί σε δυο βασικούς στόχους. Στην διάσωση τού βασικού πυρήνα των δυνάμεών τους, πέραν τού μερικού κόστους που υφίσταντο κάθε φορά και στο να κερδίσουν τον πόλεμο με την τελική τους επικράτηση

  Μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί, ότι στην επερχόμενη νέα ανθρωπότητα, που προβάλλει ως φως μέσα στο τούνελ, δεν θα χωρέσουν στημένα στρατόπεδα μακελέμματος τού περίγυρού τους, όπως το δήθεν “κράτος” των αρμαγεδονιστών, ούτε ανθρωποχασάπηδες σιωνιστικού ή ισλαμοφασιστικού τύπου, ή “πολιτισμένων” δουλεμπόρων δυτικής κοπής. Μέχρι όμως να προβάλλει αυτή η Μεγάλη Αλλαγή, θα υποχρεωθεί η ανθρωπότητα να καταβάλει ένα ζοφερό κόστος. Για αυτό όμως ευθύνεται η ίδια, διότι αυτό το κόστος είναι το τίμημα για την αναπόφευκτη συνειδησιακή της μετάνοια. Άρα, για να διατυπώθεί ένα συμπέρασμα που μάς αφορά άμεσα, κάθε δική μας προσπάθεια για αφύπνιση, μπορεί να σώσει ζωές και να ματαιώσει μεγάλες ποσότητες δακρύων.

 


Διαμαρτυρία 500.000 Ισραηλινών μπροστά στο υπουργείο “άμυνας” τού ισραήλ απαίτησαν την προηγούμενη εβδομάδα λήξη των εχθροπραξιών και παραίτηση τού Νετανγιάχου:


Στην Γάζα έχουν στριμώξει οι σιωνιστές 2.000.000 ανθρώπους σε 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει 5.500 άνθρωποι σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ή αλλιώς 181 τετραγωνικά μέτρα χώρος για κάθε άνθρωπο, για να επιβιώσει μέσα σε αυτόν τον χώρο. Και επιπλέον αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε συρματοπλέγματα, είναι πολιορκημένος από στεριά και θάλασσα. Πόσα μέτρα αναλογούν για κάθε κρατούμενο στα κελιά των φυλακών τού Κορυδαλλού; Και μετά επικαλούνται οι σιωνιστές το δικαίωμα να έχουν "κράτος". Τι εννοούν όμως κάτω από αυτόν τον όρο; Και σε ποια "ιστορικά", ή άλλης μορφής δικαιώματα αναφέρονται;

 
  Τα βίντεο που προηγούνται, καθώς και παρατήρηση για τον ασφυκτικό εγκλεισμό εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γάζα, μπορούν να διεγείρουν το θυμικό σε σχέση με όσα έχουν επιβληθεί εκεί. Πλην όμως, τέτοιου είδους αναφορές υπάρχουν άφθονες στα μαζικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι αναμενόμενο να πλειοδοτήσουν στην συνέχεια. Οπότε, δεν αποτελεί πρόθεσή μου με την παράθεση αυτών που έπονται, να επιδιωχθούν οι όποιες συναισθηματικές εξάρσεις. Ούτε να επαναληφθούν για πολλοστή φορά κάποια από αυτά, που κατά καιρούς έχουν ήδη κατ' επανάληψη προβληθεί δημοσίως, με στόχο να ρίξω μπετόν επάνω στο ήδη προϋπάρχον μπετόν, ώστε να θεμελιώσω ισχυρότερα παγιωμένες αντιλήψεις προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση, ροκανίζοντας άσκοπα τον χρόνο, όσων προθυμοποιούνται να ασχοληθούν με αυτήν την ανάρτηση. Έχοντας εντάξει τις προσπάθειές μου στην προώθηση τής συνωμοσιολογίας, δηλαδή στο να βγουν στην επιφάνεια σημαντικά δεδομένα και διαδικασίες, που κρατούνται σκοπίμως καλυμμένα, προσανατολίζομαι στο να θέσω στην γνώση και την κρίση των επισκεπτών μια σειρά πτυχές των καταστάσεων, που αφορούν την δέσμη τής θεματολογίας που προανάγγειλλα, τα οποία είτε διαφεύγουν σε μεγάλο ποσοστό τής δημόσιας προσοχής, είτε αγνοούνται πλήρως. Ο εντοπισμός αυτών των δεδομένων προϋποθέτει μια συνδυαστική έρευνα τού γράφοντος, πάνω σε στοιχεία, που είχε εντοπίσει στο παρελθόν, πάνω στα οποία ενέσκυψε εκ νέου, ώστε να συναχθούν με αφορμή τις επίκαιρες προκλήσεις κάποιες διαπιστώσεις και συμπεράσματα διαχρονικής ισχύος. Αφορμή για αυτήν την αναζήτηση αποτέλεσε η διαπίστωση σειράς παρανοήσεων που έχουν προκύψει, ή προωθούνται σκοπίμως, αλλά και υφιστάμενα κενά ενημέρωσης. Η αποκατάσταση τους θα μπορούσε να προσφέρει εκείνες τις ψηφίδες, ώστε να σχηματιστεί τουλάχιστον το αναγκαίο περίγραμμα μιας εικόνας, που αποκαλύπτει την ουσία των ζοφερών ζυμώσεων, που μάς απσχολούν πλέον με ιδιαίτερη πίεση. Επειδή ακριβώς θεωρώ, ότι την βάση τής χειραγώγησης που μάς εξασκείται, αποτελεί τόσο η στοχευμένη παραπληροφόρηση, αλλά και η συναφής προς την πολυπλοκότητα των ζητημάτων δυσκολία, να εντοπίσουμε τούς κύριους παράγοντες και τούς συσχετισμούς μεταξύ τους, που διέπουν τούς γρίφους των εξελίξεων. Βεβαίως πάντοτε τονίζοντας τον υποκειμενικό χαρακτήρα αυτής τής προσπάθειας και την σοβαρή πιθανότητα ως εκ τούτου να καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα. Απευθύνομαι στην κρίση σας ως αναζητητής και όχι κατέχων λύσεις.   
 
 
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ "I PET GOAT V"

  Η τελευταία συνέχεια τής σειράς “I PET GOAT V“΄, όπως διαπιστώθηκε στο προηγούμενο μέρος, εστιάζεται στην υπό εξέλιξη σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, που αναμένεται να κορυφωθεί στην πορεία και να επεκταθεί σε γεωγραφικό εύρος πολύ μεγαλύτερο τής Γάζας. Το εν λόγω βίντεο, όπως εξ άλλου όλα τα υπόλοιπα αυτής τής σειράς, είναι εξόχως σημαντικό, διότι αφενός μεν συμπυκνώνει με έντονα επεξεργασμένους συμβολισμούς την προπαγάνδα των επικυριάρχων σχετικά με τούς βασικούς άξονες των γεωπολιτικών σχεδιασμών τους, ενώ ταυτοχρόνως καταγράφει και τον τρόπο, που επιδιώκεται από τα εν λόγω κυκλώματα η πορεία των μελλοντικών εξελίξεων. Επειδή η καταγραφή αυτών των δεδομένων γίνεται με συμβολισμούς, που δεν είναι καθόλου εύκολο αυτά να αποκωδικοποιηθούν, οπότε τα όσα προβάλλονται είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, για όσους δύνανται να ερμηνεύσουν την καλυμμένη τους διατύπωση. Λόγω ότι η ερμηνεία των συμβόλων υπόκειται στην υποκειμενική κρίση και στις διαισθητικές ικανότητες αυτών που την επιχειρούν, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να θεωρείται μονοσήμαντα δεδομένη. Εφόσον αυτή εναπόκειται στην ευχέρεια των ξεχωριστών κάθε φορά ερμηνευτών, αυτοί στρέφουν τα συμπεράσματα που συνάγουν προς μια συγκεκριμένη εκδοχή που αυτοί εντοπίζουν, όπως πχ. γινόταν στο απώτερο παρελθόν με κάποιους χρησμούς μαντείων, ή ανέκαθεν με προφητικά κείμενα. Έτσι παρέχεται στους επικυριάρχους, που προσπαθούν να διαμορφώσουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, η δυνατότητα να εκφραστούν “έξω από τα δόντια” και χωρίς περιστροφές. Αυτή η πρακτική δεν διέπεται από την όποια ειλικρίνεια να παρουσιάσουν δημόσια τους επικείμενους και απώτερους σχεδιασμούς τους, τους οποίους εξ ορισμού απεργάζονται και οργανώνουν επί συνωμοτικής βάσεως και κρατούν με εμμονή μακρυά από την δημόσια αντίληψη. Με τον συμβολικό και ως εκ τούτου καλυμμένο τρόπο τής γνωστοποίησης που ακολουθούν, εξυπηρετούνται δυο στοχεύσεις. Αφενός αποτείνονται με αυτόν τον τρόπο σε επαΐοντες και μυημένους, που είναι λόγω τής εκπαίδευσης που έχουν παρακολουθήσει στα διάφορα καταγώγια των αδελφάτων, των λεσχών και των μυητικών αποκρυφιστικών ταγμάτων, ικανοί να κατανοούν το περιεχόμενο των συμβολισμών, για να ευθυγραμμίζονται αναλόγως. Επί πλέον όμως εκπληρώνεται μέσω αυτής τής οδού και μια επί πλέον αναγκαιότητα, η οποία εξηγήθηκε στο πρώτο μέρος. Δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί από τις δυνάμεις τού σκότους κανένα σχέδιο σε βάρος τής ανθρωπότητος, εάν προηγουμένως αυτή δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με κάποιο τρόπο. Ούτως ώστε να εκπληρωθεί ο συμπαντικός νόμος τής ανταποδόσεως, βάσει τού οποίου μια αρνητική εξέλιξη μπορεί να επέλθει μόνον εφ' όσον συνέχεται σε αυτήν και ο δέκτης της, μέσω συγκατάβασης ή ανοχής. Εννοείται, ότι υπόκειται στην ευθύνη και την δικαιοδοσία τής ανθρωπότητος, αυτή να ενδιαφέρεται, να μεριμνά, να ερευνά, να προνοεί, να μελετά, αλλά προ πάντων να οργανώνεται και να παίρνει τα κατάλληλα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή των αρνητικών σχεδίων, που προωθούνται σε βάρος της. 

   Από πλευράς προπαγάνδας η σημαντικότερη συμβολική παράθεση στο βίντεο είναι αυτή, η οποία συμβολίζει πυρηνικές εκρήξεις με συνακόλουθο τον “πυρηνικό χειμώνα”. Σε αυτήν δόθηκαν ερμηνείες στο πρώτο μέρος (δες σχετικά την προηγούμενη ανάρτηση). Πλην όμως δεν μπόρεσα να ερμηνεύσω, όταν έγραφα το πρώτο μέρος μια σκηνή, που εντάσσεται στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα αναφορών, την οποίαν όμως ερμήνευσα στην συνέχεια. Είναι η σκηνή που δείχνει ένα μεγάλο μερμήγκι, που περιστρέφεται από πάνω του ο αριθμός 40. Μετά πάροδο κάποιων ωρών θυμήθηκα τελικά, ότι σύμφωνα με κάποια εκτίμηση επιστημόνων, σε συνθήκες ενός πυρηνικού χειμώνα θα μπορούσαν στούς -40 βαθμούς να επιβιώσουν ίσως μόνον κάποια έντομα.

  Από πλευράς όμως μύχιων αποκαλύψεων, οι οποίες υποδηλώνονται συμβολικά στο βίντεο, είναι η εξής σκηνή:


 Σε αυτήν την σκηνή παρουσιάζεται ένας εκτελεστής, ο οποίος θανατώνει την κάτωθι παριστάμενη γυναίκα


 
Το άκρως αποκαλυπτικό στην παράσταση τού εκτελεστή, είναι ότι τον δείχνει να φέρει στην στολή του τόσο την επτάλυχνο λυχνία, ως βασικό σύμβολο των Εβραίων, όσο και την σημαία τού Ιραν. Πιο απροκάλυπτη αναφορά, ότι και στα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα τής σύγκρουσης στην Μέση ανατολή ενέχεται ένα και το αυτό αρμαγεδωνικό κέντρο, που κινεί τα νήματα πίσω και από τούς δυο, μέ στόχο να αποτραπεί με κάθε παρεχόμενο μέσον η ειρήνευση και να επιβληθεί μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων.

  Οι συμβολισμοί που δρομολογούνται στο βίντεο, στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης εξέλιξης, είναι πολλοί και αφορούν όλα τα βασικά δεδομένα τής σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, αλλά όχι μόνον. Γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά στην αντικατάσταση τού Δένδρου τής Ζωής από την ιλλουμινιστική πυραμίδα με το μάτι, στον πλήρη νοητικό έλεγχο τής ανθρωπότητος μέσω των μαζικών μέσων, στο Τάγμα των Ιπποτών τού Ναού, που συνδέεται με την εκ νέου ανοικοδόμηση τού ναού τού Σολομώντος, στην επίδραση που άσκησε αυτό το τάγμα στις χώρες τής δύσεως, στην συνένωση τής σιϊτικής και σουνιτικής κατευθύνσεως τού Ισλάμ, στα πλαίσια τής οποίας επέρχεται μια συνένωση των Αραβικών κρατών, που στοχεύει στην σύγκρουση με το Ισραήλ, στην προσπάθεια των ενωμένων ισλαμικών χωρών να καθαιρέσουν σε παγκόσμιο επίπεδο την δυτική κυριαρχία που στηρίζεται σε έλεγχο των μασόνων, στην ανάπτυξη υψηλής πολεμικής τεχνολογίας από ισλαμικές χώρες (με αναφορές μάλιστα σε νόμους τις θεωρητικής φυσικής, που έχουν εντοπίσει πρόσφατα ελάχιστοι πολύ ψαγμένοι ερευνητές που ασχολούνται με το “ανεξήγητο”) στους Δίδυμους Πύργους, στην κατασκευή μικροβίων ως βιολογικών όπλων με κύριο αυτών τον κόβιντ από κυκλώματα τής μασονίας, στις οικογένειες των νεοταξιτών παγκοσμιοποιητών, που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αίματος και ελέγχουν το διεθνές χρηματιστικό μπλοκ καθώς και στην σχέση αυτών των κυκλωμάτων με τα αρχαία “μυστήρια” τής Αιγύπτου, στο κίνημα Αφύπνισης τής εποχής μας, στον τρόπο που εγκαθιδρύθηκαν από την πρωτόγονη εποχή οι “μυστηριακές” λατρείες, φτάνοντας τις αναφορές μέχρι τον Σείριο και το άστρο τού Κυνός, που συνδέεται με την παρέμβαση εξωγήινων μορφών στο γίγνεσθαι τού πλανήτη γη. Πρόκειται για ένα τεράστιο φάσμα αναφορών, που δεν αφήνει σχεδόν τίποτε έξω, συμπεριλαμβάνοντας αναφορές, που δεν επικεντρώνονται μόνον στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, αλλά σχετίζονται με την συνολική πορεία τού πλανήτη στα πλαίσια τού ιστορικού σπειρώματος που διανύουμε. (Την θεωρία για την ”Σπειροειδή Εξέλιξη τής Ιστορίας” έχω αναπτύξει στην σειρά αναρτήσεων “Ο Ναυαγός τού Χρόνου” στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 8 Οκτωβρίου τού σωτηρίου έτους 2012).  

  Στα πλαίσια όμως τής δεύτερης συνέχειας η αναφορά θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε όσα αποκαλύπτει ο σημαντικότερος συμβολισμός τού βίντεο. Στοχεύοντας, στο να καταστούν κατανοητοί οι μηχανισμοί από πλευράς ιστορικής διαδικασίας και ψυχολογικών χειραγωγήσεων, βάσει των οποίων έχουν διαμορφωθεί στην μακρά πορεία τού χρόνου και έχουν επιβληθεί ψυχολογικά στην σύγχρονη εποχή οι παράγοντες, που διέπουν στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.

 

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ

  Ενδιαμέσως φωνασκούν και οι πέτρες, ότι πάτρωνας τής σύστασης και τής ενίσχυσης τής χαμάς είναι ο Νετανγιάχου. Μετά την εκδήλωση τού ρόλου τού ISIS και τής στήριξής του από την δύση, αποκαλύφθηκε τελείως και ο ρόλος τής “ισλαμικής αδελφότητος” με αποτέλεσμα να υποστεί έντονη καταστολή η βάση της στην Αίγυπτο και να διαφοροποιηθεί απέναντί της η Σαουδική Αραβία. Αυτός όμως, που εξακολουθεί να την ενισχύει έχοντας σημαντικά οικονομικά μέσα, είναι το Κατάρ, ως μόνος εναπομείνας μοχλός τής δύσης στον Αραβικό χώρο, ενώ ιδιαίτερη επιθετικότητα αναπτύσσει το Πακιστάν, χωρίς όμως να συνδέεται αυτό άμεσα με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Η σχέση τής τουρκίας με την “ισλαμική αδελφότητα” και η αντιπαλότητά της με το ισραήλ, που εκδηλώνεται με ένταση πρόσφατα, διέπεται από τελείως διαφορετικές ιδιαίτερες σκοπιμότητες, στις οποίες θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στα πλαίσια αυτών των αναρτήσεων. Η στήριξη, που παρέχει η κλίκα τού σουλτάνου στην χαμάς, δεν σχετίζεται με την στρατηγική ηγεμόνευσης των τουρκογενών, αλλά ανταποκρίνεται βάσει τής ανατολίτικης πονηρίας σε βαθύ μίσος και εκδικητική διάθεση , που ελλοχεύει ενάντια στο ισραήλ και που σε τελευταία ανάλυση δεν προέρχεται από διάθεση υπεράσπισης των Παλαιστινίων. Η τουρκία εργαλειοποιεί την σχέση της με την χαμάς, με στόχο να τιμωρήσει το ισραήλ για την μαζική υποστήριξη που παρείχε αυτό στην ίδρυση τής κουρδικής αυτονομημένης περιοχής στο Ιράκ και για την μόνιμη βοήθεια που παρέχει εκεί. Το παρήγορο στην όλη διαδικασία είναι, ότι η επιρροή τής “ισλαμικής αδελφότητος” στις Αραβικές χώρες έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ η ρήξη, που προώθησε η δύση μεταξύ Αραβικών χωρών και Ιράν, έχει ανατραπεί. Ακόμη και με την τουρκία οι σχέσεις τού Ιράν, που εξελίσσονται με άνοδο, μέσω τής παρέμβασης τής Ρωσίας, δεν εδράζονται στην σφαίρα των διαθέσεων και γενικών επιλογών, αλλά έχουν άμεση πρακτική προέλευση από την ύπαρξη Κουρδικών πληθυσμών και στις δυο χώρες. Εκ των πραγμάτων και οι δυο αυτές χώρες υφίστανται σοβαρές απειλές ενάντια στην κρατική τους οντότητα από τούς σιωνιστές, για διαφορετικούς λόγους έκαστη αυτών.

 Και οι δυο τερατογεννέσεις, σιωνιστές και χαμάς, που βυσσοδομούν στην όσμωση τού αρμαγεδωνισμού, δομήθηκαν σε μακρά πορεία. Η ιστορία τού σιωνισμού δεν έλκει την αφετηρία της στο έτος 1897, όταν έλαβε χώρα το ιδρυτικό συνέδριο των σιωνιστών στην Βασιλεία τής Ελβετίας, αλλά πηγαίνει πίσω χιλιετίες, συνδεόμενη άμεσα με την όλη ιστορία τού Εβραϊσμού. Όπως επίσης και η ιστορία τής χαμάς δεν ανάγεται στο 2008 που ιδρύθηκε, αλλά είναι αποτέλεσμα εξαμβλωματικής κυοφορίας τής “ισλαμικής αδελφότητος”, η οποία οργανώθηκε περισσότερες δεκαετίες προηγουμένως. Η επισκόπηση αυτών των διαδικασιών έχει εξέχουσα σημασία, και είναι απαραίτητη για να αποκαλυφθούν τα επιχειρήματα, βάσει των οποίων αναπτύσσουν την επιρροή τους και προξενούν απατηλές αντιλήψεις στην κοινή γνώμη αμφότερα τα τέρατα, με στόχο να την διχάσουν και να την εκμεταλλευθούν στην πορεία τής αρμαγεδωνικής πόλωσης. Δεδομένου, ότι η πλασματική πόλωση μεταξύ τους, προσβλέπει στην πρόσδεση στο άρμα τού αρμαγεδωνισμού όλων των ανθρώπων, ώστε να συμμετάσχουν στο σχεδιασθέν μακελειό οι πολεμικές μηχανές όσο περισσότερων χωρών μπορέσουν να εξωθήσουν. Θεωρώντας, ότι η αύξουσα πρόσδεση, θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερους. Αντιθέτως, μια αποδέσμευση τής συνείδησης των ανθρώπων από αυτήν την προπαγάνδα, με το ξεπέρασμα τής εξαπάτησης που έχει επιβληθεί, δεν λειτουργεί μόνον ανασταλτικά στην αυξανόμενη τάση των κλιμακίων τής καμπάλ στις διάφορες χώρες να τις ωθήσουν στην θερμή συγκρουσιακή διαδικασία, αλλά μεταλλάσσοντας τα πεδία πληροφορίας, επενεργεί απενοχοποίηση τού αναγκαίου ποσοστού τής ανθρωπότητος, ώστε να ευδοκιμήσουν τα σχέδια τής ματαίωσης τού αρμαγεδώνος.

Μια αναφορά στην Εβραϊκή ιστορία, η οποία θα ανέσυρε ευκρινώς τις πηγές, από τις οποίες προήλθε ο σιωνισμός, προϋποθέτει την εκ νέου συγγραφή τής “Εβραϊκής Εγκυκλοπαίδειας”, σε ρεαλιστική και αντικειμενική συνωμοσιολογική βάση. Αυτό το εγχείρημα επαφήω στα έντιμα και ανήσυχα στοιχεία τού Εβραϊκού λαού, εφόσον κατασταλάξει η θύελλα και τούς δοθεί η δυνατότητα να καταπιαστούν με αποκαθαρισμό των τού οίκου τους. Ενώ έχω διαπιστώσει, ότι ο Εβραϊκός λαός έχει προάγει άξιους συνωμοσιολόγους κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σε κάποιους από τούς οποίους θα αναφερθώ αναλυτικά στην συνέχεια. Και αναφερόμενος σε Εβραϊκό λαό, αποδέχομαι αμέσως και την ύπαρξη του, παρά όσων προβάλλονται κατά καιρούς από το σύνολο σχεδόν των αντιπάλων τού σιωνισμού. Διότι διαχωρίζω θεωρητικά στην διαδικασία τής εθνογένεσης την προέλευση των επί μέρους μετεχόντων σε αυτήν από τις εθνοτικού χαρακτήρα ζυμώσεις, που συντελούνται κατόπιν στα πλαίσιά της, επιφέροντας σχετική ομογενοποίηση, κυρίως στην συνειδησιακή σφαίρα, που είναι και ο κύριος παράγων στην διαδικασία τής διαμόρφωσης τού γονότυπου σε βάση επιγενετικής. Πλην όμως, διαφωνώ πλήρως, στην ύπαρξη αντίστοιχης φυλής, απορρίπτων με εμμονή και πάσα φυλετική θεωρία, καθώς και τον φυλετισμό, ως σκόπιμα διοχετευόμενη ψευδή προπαγάνδα στα μέλη διαφόρων προσκείμενων σε ιδεολογήματα, με στόχο την πολιτική τους εκμετάλλευση. Μακράν βρισκόμενος πάσης θεωρίας τύπου φαλμεράιερ και ενώ αποδέχομαι σαφέστατα την ύπαρξη των εθνών και προσπαθώ να λειτουργώ στην βάση τής προβολής τους ενάντια στην θολοκουλτούρα τού “πολυπολιτισμού”, φρονώ, ότι μετά την καταβύθιση τής Ατλαντίδος και την διάχυση των ατλάντων στα άλλα έθνη, επήλθαν προσμίξεις φυλετικού τύπου, που προκάλεσαν σημαντική φυλετική ετερογένεια των εθνών, η οποία είναι αδύνατον να συμβιβαστεί με τους φυλετικούς προκατόχους σε επερχόμενη διαδικασία επιγενετικής. Γι αυτό, το “ομόγλωσσον και ομόδοξον” δεν σημαίνει τίποτε πραγματικό κατά την εκτίμησή μου, διότι συμπλέκει ερίφια και αμνούς, οπότε εμμένω στον διαχωρισμό των Ελλήνων από τούς ελληνοφώνους (και ας μην παραβλέπουμε το "πλην Λακεδαιμονίων"). Αλλά και όταν αντιλαμβάνομαι να κραδαίνουν κάποιοι αγιαστούρες, προσπαθώ να διακρίνω κατά πόσον ελλοχεύουν ζώνες σολωμονικής στα μετόπισθεν.  

   Οι πατεράδες τού ρατσισμού και τού φυλετισμού είναι οι καβαλιστές Εβραίοι πριν την Αναγέννηση, που είναι και οι κύριοι ιδρυτές του. Ο χίτλερ απλά αντέγραψε, πλην όμως, όπως θα εξηγήσω, πλήρως εναρμονισμένος με την μακροπρόθεσμη στόχευση τού αρμαγεδωνισμού. Οι καβαλιστές, παίρνοντας αφετηρία από τον καθόλα αποδεκτό προσδιορισμό τού “περιούσιου λαού”, που αποδιδόταν σε αυτούς που λάτρεψαν τον ένα και αληθή Θεό (παρόλο βεβαίως που υπήρχαν και άλλοι πριν από αυτούς, όπως ο Φαραώ Έχνατον, οι Μικρασιάτες Έλληνες εκεί που γεννήθηκε η Αμφιτρίτη, οι Ορφικοί, οι Πλατωνιστές κλπ.) τον διαστρέβλωσαν έντεχνα, προωθώντας την θεωρία “τής καθαρότητος τής φυλής”, γκετοποιώντας τούς Εβραίους και απαγορεύοντας πάσα επαφή με τούς έξωθεν. Οι περισσότεροι γνωρίζουν, ότι το ταλμούδ, αποκαλεί τούς μη Εβραίους “γκιγιονίμ”, στούς οποίους αμφισβητεί την ανθρώπινη ιδιότητα και καλεί τούς Εβραίους να τούς αντιμετωπίσουν ως κτήνη, εφαρμόζοντας πάσα δυνατή εκμετάλλευση σε βάρος τους. Και Οι πάπες ως πράκτορες τού εωσφορισμού απαγόρευσαν τους τόκους μεταξύ των χριστιανών με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν εβραίοι τοκογλύφοι εις βάρος των χριστιανών. Βεβαίως μακράν απείχε, και εξακολουθεί να απέχει το σύνολο των Εβραίων από να ακολουθεί κατ' αποκοπήν τις υποδείξεις των ταλμουδιστών. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί ο σημαντικός φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα, που έκανε τον ταλμουδισμό φύλλο και φτερό. Και στην πορεία οι Εβραίοι, που έδειξαν υψηλό ήθος προάγοντας έργο υπέρ τής ανθρωπότητος, ήσαν πλείστοι όσοι, όπως ο Βίλχελμ Ράιχ και ο μεγάλος ειρηνιστής στην Γερμανία τού μεσοπολέμου Carl von Ossietzky. Όταν ζήτησε ο Ράιχ να μιλήσει με τον σιωνιστή Αινστάιν, αυτός αρνήθηκε. Ο Αινστάιν, ως κλέπτης σημαντικών θεωριών, εκτοξεύθηκε από το κατεστημένο στις σφαίρες τής δημόσιας προβολής, ενώ ο Ράιχ πέθανε στην φυλακή με την καταδίκη προσβολής τής δημόσιας αιδώ. Αλλά και πάρα πολλοί εξέχοντες Εβραίοι αντιτάχθηκαν στον σιωνισμό. Ο πιο προεξέχων, ήταν ο Walther Rathenau, που ήταν ιδιοκτήτης τής εταιρείας Siemens και υπουργός εξωτερικών από το 1922. H Siemens απέκλεισε με οικονομικό ανταγωνισμό τις εταιρείες των ΗΠΑ ITT και General Electric από τον εξηλεκτρισμό τής Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να την ξετινάξουν με απεργίες τα συνδικάτα των εθνικοσοσιαλιστών και των κομμουνιστών. Στις 24 Ιουνίου 1922 δολοφόνησαν ναζιστές τον Βάλτερ Ρατενάου, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος των ασσιμιλιστών Εβραίων. Οι ασσιμιλιστές προωθούσαν την παραμονή των Εβραίων στις χώρες που ζούσαν, ενάντια στην προπαγάνδα των σιωνιστών. Πριν την άνοδο τού Χίτλερ, οι Εβραίοι τής Γερμανίας που πλήρωναν την συνδρομή ¨λικούντ” στην σιωνιστική ένωση ήσαν ποσοστό 15%. Μετά την επικράτηση των ναζιστών το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε συντριπτική πλειοψηφία. Και μπορεί μεν κάποιοι ψαγμένοι συνωμοσιολόγοι να έχουν κατονομάσει τον Χίτλερ ως ιδρυτή τού κράτους τού Ισραήλ. Η “προσφορά” τού αδόλφου δεν αφορά όμως μόνον την ίδρυση. Επί πλέον, ο ναζισμός ήταν αυτός, που με τις διώξεις σε βάρος των Εβραίων, έθεσε τις βάσεις για την μηχανή ψυχολογικής αλλοτρίωσης, που στηρίζεται ο αρμαγεδωνισμός μέχρι σήμερα, όπως θα εξηγηθεί στην συνέχεια. Ο Ρατενάου συνέγραψε και αρκετά σημαντικά βιβλία. Σε ένα από αυτά κατήγγειλλε την “επιτροπή των 300”, που πατρονάρει το μάστερ πλαν με στόχο την υποδούλωση τής ανθρωπότητος. Άρα, κάθε άλλο παρά τα δάκτυλα τού χεριού είναι όλα ίδια, όπως στοχευμένα προπαγανδίζουν οι φυλετιστές, προμοτάροντας τον σιωνισμό.

 

Η ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΩΡΩΣΗΣ

  Συνήθως αντιπαραβάλλονται στους ιστορικούς Εβραίους οι μετέπειτα εξιουδαϊσμένοι Χάζαροι, οι οποίοι θεωρούνται, ότι σε σημαντικό βαθμό απαριθμούν τον σύγχρονο Εβραϊσμό, ενώ οι ιστορικοί Εβραίοι έχουν τελείως περιθωριοποιηθεί, μετά την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ από τού Ρωμαίους το 71 μΧ. Θεωρώ, ότι αυτή η εκτίμηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ιστορικοί Εβραίοι αποτελούν σημαντικό τμήμα των Εβραίων μέχρι σήμερα. Στις χώρες πέριξ τής Παλαιστίνης, στην Συρία, στην Αίγυπτο, σε Ελληνικές πόλεις, στην Ρώμη και αλλού υπήρχε πολύ σημαντική Εβραϊκή διασπορά. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι Εβδομήκοντα μετέφρασαν την βίβλο σε Ελληνιστική διάλεκτο, διότι μεγάλος αριθμός Εβραίων τής διασποράς δεν μιλούσε πλέον Εβραϊκά. Επί πλέον κατά την διάρκεια τού Πρώτου Ιουδαϊκού Πολέμου δεν σκοτώθηκαν όλοι οι μαχόμενοι Εβραίοι. Κάποιοι αιχμαλωτίστηκαν, ένας αριθμός 700 αιχμαλώτων αναφέρεται ότι επιδείχθηκε κατά τον θρίαμβο στην Ρώμη και αρκετοί εκτοπίστηκαν, ειδικά μετά την πτώση οχυρών εκτός τής Ιερουσαλήμ.

  Ενώ οι χαζαρικής προέλευσης Εβραίοι ονομάζονται Ασκενάζιμ, οι Εβραίοι που κατάγονται από την Ιβηρική Χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκδιώχτηκαν από την Ισπανία κατόπιν εντολής των παπικού δόγματος μοναρχών Φερδινάνδου και Ισαβέλας το 1492  και από την Πορτογαλία το 1497, ονομάζονται Σεφαρδίμ.

  Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ακολουθεί εκείνη την περίοδο μια ιδιαίτερα φιλοεβραϊκή πολιτική και παροτρύνει την εγκατάσταση στο εσωτερικό των διωγμένων μαζικά όχι μόνο από την Ισπανία και την Πορτογαλία αλλά και από την Σικελία και Απουλία τής Ιταλίας.  Περίπου 120.000 εξόριστοι Ισπανοεβραίοι, έγιναν δεκτοί εκεί. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Παλαιστίνη το 1516, επέτρεψαν σε Εβραίους να κατοικήσουν στις ιερές πόλεις τους όπως ήταν τα Ιεροσόλυμα.

  Μια εκτίμηση, που προβάλλεται από τούς αντιπάλους τού Σιωνισμού έντονα, με την οποίαν διαφωνώ, είναι ότι εκτός τής αριθμητικής περιθωριοποίησης των ιστορικών Εβραίων στην πορεία τού χρόνου, αυτοί που αποφασίζουν για τις τύχες τού Εβραϊκού λαού είναι χαζαροεβραίοι, οπότε από αυτούς συγκροτείται και ο σκληρός πυρήνας των σιωνιστών και τού διεθνούς Ευραϊκού λόμπυ, που ελέγχει τα χρηματιστικά κατεστημένα, τα μαζικά μέσα ενημέρωσης και επηρεάζει έντονα την πολιτική των δυτικών καθεστώτων. Κατ' αρχήν, δεν μπορώ να διακρίνω ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά σε άτομα όπως Χένρυ Κίσσιγκερ, ή η Γκόλντα Μέγιρ, που έχουν ολοφάνερες σημιτικής προελεύσεως φυσιογνωμίες. Πέραν όμως των όποιων φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, η ίδια η Βίβλος περιγράφει ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ την βαθιά ετερόκλητη συγκρότηση των Εβραίων, που αποτελούνται από δυο τελείως διαφορετικές μεταξύ τους ομοταξίες, με ριζικά ανόμοιες και αλληλοσυγκρουόμενες ιδιοσυγκρασίες, ανόμοια ιστορική συμπεριφορά, αντιτιθέμενες θρησκευτικές ρίζες και τελείως διαφορετική προέλευση, έστω και εάν και δυο αυτές ομοταξίες προέρχονται από το σύνολο εκείνων, που εξήλθαν από την Αίγυπτο υπό την ηγεσία τού Μωυσέως και τού Ιησού τού Ναυή. Υφίσταται δηλαδή μια βαθύτατη διάσπαση στο εσωτερικό των Σεφαρδίμ, που είναι βασικά οι ιστορικής προελεύσεως Εβραίοι και που είναι αυτοί που διαμόρφωσαν την καβαλά και το ταλμούδ, πολύ πριν αυτοί έλθουν σε επαφή με τούς Ασκενάζιμ.

  Οπότε και η όποια αντιμετώπιση των Εβραίων σε φυλετική βάση, που τούς αποδίδει χαρακτηριστικά "μιαρών" και διεστραμμένων φύσει και θέσει οντοτήτων, αποτελεί στοχευμένη προπαγάνδα με στόχο πολιτική εκμετάλλευση, ή στην λιγότερο κακή των περιπτώσεων, τελείως λαθεμένη εκτίμηση κριτηρίων, που μπορεί να ανάγονται σε αρχαία κείμενα, όπως συνέβη στην περίπτωση τού Ιάννου Φουράκη, στον οποίον δεν αποδίδω αρνητικές προθέσεις. Πλην όμως εκτιμώ, ότι ο Φουράκης δεν διέθετε το απαραίτητο επίπεδο γνώσεων, ώστε να είναι σε θέση να γράψει στηριγμένος σε δική του μελέτη και επιγνώσεις τα βιβλία που παρουσίασε. Κατά την εκτίμησή μου είναι εμφανές, ότι σε αυτόν διοχέτευσαν έντεχνα κάποιοι καλοθελητές, που φρόντισαν να μην παρουσιασστούν ανοικτά, "μασημένη τροφή", σχετικά με στρέβλωση των γραφόμενων τού Μανέθωνος τού Σεββενύτου από τον 3ο πΧ αιώνα (όταν όργωναν στην Αύγυπτο τα κυκλώματα τού "ερμού τού τρισμεγίστου). Εξ άλλου ο ίδιος ο Ιωάννης Φουράκης δήλωσε προς το τέλος τής πορείας του, ότι η πλειοψηφία των "αντισιωνιστών" συγγραφέων τού "πατριωτικού" χώρου πρόσκεινται και επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την μασονία. Άρα κάποιοι φρόντισαν να διοχετεύουν στην ευαισθητοποιημένη περιοχή τού αναγνωστικού κοινού, που είχε ειλικρινείς ανησυχίες, κουτόχορτο με το καντάρι, ώστε να πελαγοδρομούμε μέχρι σήμερα, χωμένοι μέχρι τα μπούνια σε νοητικά αδιέξοδα, που επιφέρουν αγκύλωση στην συνείδησή μας, με αποτέλεσμα να τρέχουμε πίσω από παλαβιάρηδες και στημένους ταγούς.

 Στα "πρωτόκολλα των σοφών τής σιων" αναφέρεται χωρίς περιστροφές, ότι οι σιωνιστές θα επιβάλλουν διώξεις στους "μικρούς αδελφούς τους" εννοώντας τούς φτωχοεβραίους, για να τούς συσφίξουν στην επιρροή τους. Οπότε ο Σιωνισμός δεν ήταν μόνον ο εφευρέτης τής φυλετικής προπαγάνδας και πρακτικής, αλλά ήταν και αυτός που βρίσκεται πίσω από τον φυλετικό οχετό, που φέρει στημένο και υποκριτικό στρεβλό “αντισιωνιστικό” μανδύα, στοχοποιώντας και δαιμονοποιώντας μέχρι και τον τελευταίο Εβραίο, ως “μιαρό κάθαρμα”. Ελέγχοντας ο σιωνισμός ολοκληρωτικά τα κατά τόπους ΚΙΣ ανά την υφήλιο, προσέδωσε στην στημένη “αντισιωνιστική” του προπαγάνδα τον χαρακτηρισμό “αντισιμητισμός”, για να προσαρτήσει στις επιδιώξεις και το πρόγραμμά του το σύνολο των Εβραίων. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

 


 Όποιος επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει το PDF από το Freeinquiry.gr, ή να το βρει εδώ:

https://www.ebooks4greeks.gr/i-palea-diathiki-sto-fos-tis-kritikis

 

Επειδή η εν λόγω προβληματική δεν είναι καθόλου νέα, αλλά έχω αναφερθεί και στο παρελθόν επ' αυτής, παραθέτω στην συνέχεια ένα κατατοπιστικό σχετικά με το ζήτημα τμήμα, από την άνάρτηση τής 26ης Οκτωβρίου 2015:

"...Ο Μανέθων πράγματι σε κάποια έργα του αναφέρεται σε "μιαρούς". Αυτοί όμως δεν αποτελούν κατ' αποκοπήν τούς εβραίους, αλλά τμήμα τού πλήθους, το οποίον εγκατέλειψε την Αίγυπτο κατά την "Έξοδο" και δή τούς βαρυποινίτες, οι οποίοι ήσαν καταδικασμένοι σε καταναγκαστικά έργα.

Λυπηρόν στην όλη διαδικασία είναι, ότι ο Γιάννης Φουράκης εγνώριζε λίαν καλώς το περιεχόμενο τού βιβλίου τού Γιάννη Κορδάτου "Η Παλαιά Διαθήκη στο Φως τής Κριτικής", χωρία από το οποίο παραθέτει στα ως άνω πονήματά του, κάνοντας αναφορές όμως σε αυτό με επιλεκτικό τρόπο, ο οποίος στερείται παντελώς τής καλώς νοουμένης δεοντολογίας. Εν τέλει ο τρόπος παράθεσης τού Γιάννη Φουράκη στα βιβλία του, ενώ ως ένα βαθμό ξεσκεπάζει τον σιωνισμό, εν πολλοίς ρίχνει ταυτοχρόνως νερό στον μύλο του, προωθώντας σημαντικές παρανοήσεις, που απεργάζονται τα σιωνιστικά κέντρα.
Θα πρέπει να τονισθεί, ότι τις απόψεις που συστηματοποιεί ο Γ. Κορδάτος στο άνωθεν αναφερθέν βιβλίο, δεν τις βγάζει από την κοιλιά του, αλλά τις παρέλαβε από έξοχους Γερμανούς προτεστάντες διαθηκολόγους και χριστολόγους, όπως ο Otto Baur και άλλοι. Ακόμη και ο ηγέτης τής γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας τών αρχών τού περασμένου αιώνος και κατά Λένιν "αποστάτης" Karl Kautsky συνέγραψε αξιολογότατο πόνημα με τίτλο "Η Καταγωγή τού Χριστιανισμού". Το έργο αυτό διακρίνεται για την ερευνητική του διεισδυτικότητα, η οποία ήτο ίδιον των γερμανών λογίων εκείνης τής εποχής, χωρίς να διακατέχεται από αντικληρικό μένος και τάσεις ευτελούς προπαγάνδας.
Στο ως άνω βιβλίο καταδεικνύει ο Γ. Κορδάτος, ότι το πλήθος που εξήλθε τής Αιγύπτου υπό την αρχηγία τού Μωυσέως ήταν εντόνως ετερόκλητο, αποτελούμενο από δυο τελείως διαφορετικές ομάδες. Η πρώτη αποτελείτο από την πνευματική αφρόκρεμα τής Αιγύπτου, τούς οπαδούς τής μονοθεϊστικής θρησκείας, την οποια είχε εγκαθιδρύσει στην Αίγυπτο ο Φαραώ Έχνατον (ή
Αμένοφις Δ' ή Ακενατόν 14ος αι. π.Χ.). Αυτή κατά την διάρκεια τής διεξαγωγής τών συγκρούσεών της με το καθεστώς τού Φαραώ Ραμσή τού Β΄, ο οποίος επανέφερε τον πολυθεϊσμό και τις ανθρωποθυσίες στην Αίγυπτο, προέβη σε συνεργασία σκοπιμότητος με τούς βαρυποινίτες, οι οποίοι είχαν επίσης εξεγερθεί ενάντια στο καθεστώς.
Αυτή η έντονα ετερόκλητη μίξη ανθρώπων υψηλού ήθους με κοινωνικά αποβράσματα θα σφραγίσει έκτοτε την πορεία τού εβραϊκού λαού, ο οποίος συγκροτήθηκε ακριβώς μετά την έξοδο από την Αίγυπτο, αποτελώντας στην συνέχεια ένα παράξενο μίγμα αξιόλογων ανθρώπων και καθαρμάτων. Τα όσα εξιστορεί στην συνέχεια η βίβλος είναι αποκαλυπτικά: Φθάνοντας οι εβραίοι στην χερσόνησο τού Σινά, ξεσπά μεταξύ τών δυο ομάδων μια σκληρή διαμάχη. Οι οπαδοί τού Ιησού τού Ναυή απαιτούν την ανόρθωση τού "χρυσού κριαριού", δηλαδή την επαναφορά τού πολυθεϊσμού, ενώ η ομάδα τού Μωυσέως αντιτίθεται σε αυτά τα σχέδια.
Ο Κορδάτος αποδεικνύει με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία αυτό που πρόβαλαν οι Baur και λοιποί: Η βίβλος έχει συντεθεί από δυο διαφορετικές πηγές. Μια πολυθεϊστική, στην οποία το όνομα τού "θείου" αναφέρεται σε πληθυντικό αριθμό με τον όρο "ελοχίμ". Και σε μια μονοθειστική, η οποία αναφέρεται στον Ιεχωβά.
Ο Κορδάτος αποδίδει την παράδοση τών προφητών, οι οποίοι επιχειρούν μονίμως να νουθετήσουν τον εβραϊκό λαό, στην μονοθεϊστική τάση, ενώ την παράδοση τών "βασιλέων" στούς πολυθεϊστές. Μέχρι να εμφανιστεί η  βασιλεία ως καθεστώς στούς εβραίους, προϊσταται ο αρχιερεύς. Σε κάποια φάση απαιτούν οι εβραίοι από τον αρχιερέα Σαούλ την χρήση βασιλέως. Αυτός αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, με το επιχείρημα ότι η βασιλεία είναι θεσμός τών εθνών και "αυτή δεν αρμόζει σε λαό που υπηρετεί τον Θεόν". Η εμμονή τού πλήθους υποχρεώνει τον αρχιερέα να στέψει ως βασιλέα τον Δαβίδ, ο οποίος κατ' αρχήν αποδεικνύεται φρόνιμος και ευσεβής άρχων. Στην πορεία όμως - ως είναι φυσικόν - η βασιλεία εκφυλίζεται. Φθάνοντας στον Σολομώντα, γεμίζουν τα υπόγεια τού ναού - συμφώνως προς το βιβλίον "Βασιλέων Β΄" τής βίβλου με κόκαλα ανθρώπων, οι οποίοι θυσιάζονται στην αστάρτη και το Μολόχ.
Αυτές τις αναλύσεις δεν τις κάνει κάποιος παπάς, αλλά ένας μαρξιστής ιστορικός, ο Κορδάτος, ο οποίος όμως διέπεται από την τάση επιστημονικής συνέπειας. Και μέχρι σήμερα δεν έχει βγει κανείς να επιχειρήσει να αμφισβητήσει αυτές τις θέσεις τού Κορδάτου ή τού Baur με άξια λόγου επιχειρήματα, με εξαίρεση κάποια φερέφωνα  τού Σιωνισμού, όπως ο Ιωσήφ Βελικόφσκυ, τον οποίον έχει γελοιοποιήσει ακόμη και ο Φουράκης με τα βιβλία του.

Εξ όσων προηγούνται, μπορεί να συναχθεί, ότι η λατρεία τού μολόχ, που εκδηλώνεται σε κάποιους Εβραϊκούς κύκλους, δεν είναι επίκτητη, έχοντας εισέλθει σε αυτούς κατά την Βαβυλώνιο αιχμαλωσία, αλλά αποτελεί ενδημικό φαινόμενο, που σχετίζεται με τις ρίζες τής προέλευσής τους. Κατά συνέπεια, η τάση να αποδίδονται όλες οι κακοδαιμονίες των Εβραίων στην χαζαρική πρόσμιξη, δεν ανταποκρίνεται στην ουσία τού προβλήματος. Η πλειοψηφία αυτών, που ασκούν κριτική στον σιωνισμό από συνωμοσιολογική σκοπιά προέρχεται από χριστιανικές χώρες. Ασχέτως τού βαθμού, που αυτοί οι άνθρωποι θρησκεύονται, δεν παύει το ασυνείδητό τους να έχει διαμορφωθεί από την χριστιανική κοσμοθεώρηση. Οπότε, η απόδοση τής συνολικής ευθύνης στούς Χαζάρους, απενοχοποιεί και διασώζει τις μύχιες ψυχικές αποτυπώσεις ένος “περιούσιου λαού”, από τον οποίον προήλθαν αυτοί που καθιέρωσαν και διέδωσαν τον Χριστιανισμό. Πρόκειται δηλαδή για την εύκολη λύση, η οποία στηρίζεται ως συνήθως στην εξιδανίκευση ενός και στην απεμπόληση κάποιου άλλου. Η ικανότητα τής διαφοροποίησης προϋποθέτει εκλεπτυσμένη σκέψη και διάθεση έρευνας, που δεν αναμασά στερεότυπα. Δυστυχώς, αυτό το έλλειμμα χαρακτηρίζει την νεοελληνική κοινωνία στο σύνολό της και έχει επιβληθεί σκόπιμα από τούς θιασώτες τού λεγόμενου “νεοελληνικού διαφωτισμού” στην φάση τής επανάστασης τού 1821, που σκόπιμα εξιδανίκευσαν κάθε τι αρχαιοελληνικό, απορρίπτοντας ταυτοχρόνως κάθε τι Βυζαντινής εκδοχής, με στόχο να στρέψουν το νεοσύστατο νεοελληνικό κρατίδιο στην ασφυκτική επιρροή τής δυτικής επικυριαρχίας. Εάν δεν ερευνήσουμε χωρίς προκαταλήψεις και στείρα προσκόλληση σε έτοιμα σχήματα τις ρίζες μας, δεν θα μπορέσουμε να οργανώσουμε την σκέψη μας. Η ιδεολογική προσκόλληση σε εισαγόμενα σχήματα μάς εμποδίζει να καταργήσουμε την ξένη εξάρτηση. Αυτές οι παθογένειες οδήγησαν με μοιραίο τρόπο σε αδιέξοδο σημαντικές προσπάθειες τής Ελληνικής κοινωνίας να αυτονομηθεί, όπως συνέβη κατά την σύνολη πορεία πολλών παρελθόντων δεκαετιών με την κυριαρχία τόσο μαρξιστικών, όσο και αντίπαλων σε αυτά δυτικότροπων ιδεολογημάτων, όπως ο φασισμός, ο φιλελευθερισμός αγγλοσαξονικής κοπής και το τρέχον μπάχαλο τού δικαιωματισμού. Το περιτύλιγμα με Ελληνικά σημαιάκια και εθνικού τύπου κορώνες δεν επαρκούν για να προωθηθούν γνήσια πατριωτικές προοπτικές, όσο το περιεχόμενο παραμένει θολό και και κενόδοξο.

(Σύντομο υστερόγραφο στην προηγούμενη παράγραφο.

Κατά πόσο ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίχθηκε στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, όπως είναι η αντίληψη που κυριαρχεί, ή στον μολοχισμό, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, που ίσως μελλοντικά σταθεί δυνατόν εδώ, να επιχειρηθεί μια συγκεκριμένη αναφορά σχετικά).

  Αναμφίβολα τεράστιο ποσοστό Χαζαροεβραίων συμμετέχουν στην κορυφή τής σιωνιστικού συγκροτήματος, επιτελώντας ρόλους αποφασιστικής σημασίας, όπως οι μοχλοί τής πολιτικής, το χρηματιστικό κατεστημένο, ο έλεγχος των μαζικών μέσων, το καθηγητικό κατεστημένο, ο κινηματογράφος κλπ. Πλην όμως η ισχυρή βάση, που επάνω της στήθηκε ο σιωνισμός είναι η καβαλά και η τορά, που προήγαν οι Σεφαρδίμ. Εφόσον η κυτταρική μνήμη, που διαμορφώνεται στην μακρά πορεία χιλιετιών, είναι η δυναμική ρίζα, που προάγει κάθε σημαντική εκδήλωση φαινομένων, καταστάσεων και προοπτικών, που δομούνται επάνω σε αυτήν. Η συντριπτική αριθμητική υπεροχή Σεφαρδιτών είναι φανερή μεταξύ των θρησκευτικά φανατισμένων Εβραίων με τα μαύρα καπέλα και τα κοτσιδάκια, που παρασκευάζονται συνειδησιακά στις σχολές τής τορά, μέσα στο ισραήλ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο αριθμός ανθρώπων νέας γενιάς, διότι το αρχέγονο στοιχείο τής αστάρτης και τού μολόχ θεωρείται σκόπιμο να πηγάζει μέσα από την ιστορική του φλέβα. Εξάλλου, όπως θα εξηγήσω στην συνέχεια των αναρτήσεων, μεταξύ των ετερόκλητων ομάδων τού Εβραϊσμού κυριαρχεί ένας έντονος ρεβανσισμός, με την εμμονή τής οικοδόμησης τού “τρίτου ναού” εκεί που βρίσκονται τα αρχαία ερείπια τού ναού τού Σολωμόντος. Ο χώρος αυτός είναι ταυτοχρόνως σύμβολο, τόσο αγνής μονοθεϊστικής ιερουργίας, όσο και βεβηλώσεως. Και εκεί ακριβώς που βρίσκονται ανέκαθεν τα “άγια των αγίων” και για τις δυο ομοταξίες, εμμένουν οι σιωνιστές να διακηρύξουν την τελική τους επικράτηση. Πρόκειται λοιπόν για μια σύγκρουση, η οποία μπορεί να εμφανίζεται με πολιτικό επικάλυμμα και να στηρίζεται σε προπαγάνδα εθνοτικών και ιστορικής προελεύσεως αξιώσεων, ενώ οι ρίζες της είναι βαθύτατα λατρευτικές, με στόχο την επικυριαρχία τού σκότους και σε συμβολικό επίπεδο. Ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα των Εβραίων στην αποκατάσταση τής ιστορικής τους κοιτίδας, εφόσον αυτό συμβεί σε πλαίσια σεβασμού και αμοιβαίας συνεργείας με αυτούς, που εδώ και χιλιετίες κατοικούν επίσης στον χώρο τής Παλαιστίνης και ως εκ τούτου έχουν ισάξια διακαιώματα με τούς Εβραίους. Ασχέτως όμως εάν η ρύθμιση αυτού τού ζητουμένου θα μπορούσε να λυθεί σε πλαίσια ενός ενιαίου κράτους, ή δυο ξεχωριστών κρατών, το”κράτος” τού ισραήλ αποτελεί τεχνητό μόρφωμα, που δεν ιδρύθηκε για να αποκατασταθούν τα δίκαια τού Εβραϊκού λαού, αλλά για να επιβληθεί ο αρμαγεδώνας. Κατά συνέπεια αυτή η συνωμοσία δεν στρέφεται με απρόσκοπτη βία μόνον ενάντια στους Παλαιστίνιους, αλλά αποτελεί μια ζοφερή απειλή ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ. Κατά την εκτίμηση μου, το επιχείρημα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων είναι χαζαρικής προελεύσεως και άρα δεν υφίστανται ιστορικοί δεσμοί με τον χώρο τής Παλαιστίνης, μπορεί μεν να έχει μια μερικώς ορθή τεκμηρίωση, πλην όμως δεν άπτεται τής ουσίας τού φαινομένου. Επί πλέον αυτοί που χρησιμοποιούν τον σιωνισμό ως μοχλό, είναι ιερατεία που επιχειρούν να εξασκήσουν πλανητική κυριαρχία και βρίσκονται ιεραρχικά άνωθεν αυτού. Είναι οι “αόρατοι” τής ιστορίας, που αναθέτουν σε άλλους την βρώμικη δουλειά. Αλλά για να αποκαλυφθεί αυτό το φαινόμενο, απαιτείται ακόμη κόπος και αρκετό διαδικτυακό μελάνι.

 

΄Αποψη τής συγκέντρωσης με 15.000 ραβίνους με θέμα την καταδίκη τού σιωνισμού 


 https://twitter.com/TorahJews/status/1603215728844615680

https://twitter.com/i/status/1699597376489447758

 

Ο μηχανισμός που εφαρμόζεται παντού για την εγκατάσταση συγκρουσιακής προδιάθεσης, στηρίζεται στην χειραγώγηση των μαζικών μέσων. Όμως αυτή προετοιμάζει μόνον το γενικό πλαίσιο για την επιβολή ανεξέλεγκτης βίας. Η ανθρωπομάζα είναι στις πλείστες των περιπτώσεων παθητικοποιημένη και αντιλαμβάνεται τον ρόλο της κυρίως ως θεατή των εξελίξεων εκ τού μακρόθεν και ασφαλούς, χωρίς να έχει προθέσεις δυναμικής συμμετοχής στα τεκταινόμενα. Άρα, η πλύση εγκεφάλου σε επίπεδο συνειδήσεων δεν επαρκεί, ώστε να μετατραπούν οι άνθρωποι σε θηρία, για να ξαμοληθούν με πώρωση σε μια διαδικασία μακελειών, με στόχο την αμοιβαία αλληλοεξόντωσή τους. Ως εκ τούτου είναι η τερατογέννεση τού εμφυτουόμενου πάθους εξόντωσης υποχρεωμένη να εντάξει στις πρακτικές της περισσότερο αποτελεσματικά μέτρα. Από τούς μαέστρους τής κοινωνικής μηχανικής, που στοχεύουν στην εκτός ορίων αναμόχλευση τού ανθρώπινου ψυχισμού, ώστε να επέλθει ένα άγριο μίσος καταστροφικής μανίας, γίνεται χρήση μιας πάγιας μεθόδου. Αυτή δεν περιορίζεται σε θεωρητικού περιεχομένου υποβολές, αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένη ΠΡΑΚΤΙΚΗ παρέμβαση, βάση τού φαινομένου, ότι Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ. Ο μηχανισμός που εφαρμόζεται, στηρίζεται στο τρίπτυχο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΤΟΞΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΒΙΟΠΡΑΓΙΩΝ.

  Έχει διαπιστωθεί από τα επιτελεία που αποσκοπούν να ελέγξουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, ήδη από το το απώτερο παρελθόν πειραματικά, ότι όταν κάποιος υποστεί ένα βαρύ τραύμα, το οποίο επεκτείνεται με ένταση και στην ψυχική διάταξη τού ατόμου, τότε υφίστανται δυο εκδοχές. Ή το θύμα θα συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν και θα τα χειριστεί αναλόγως στην σφαίρα τής συνείδησης, εξάγοντας κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, ή θα υποχρεωθεί υποταγμένο από αμηχανία, ή φόβο, να καταπλακώσει τα όσα υπέστη στην σφαίρα τού ασυνείδητου, ώστε να μην παρουσιάζονται αυτά συνεχώς εμπρός του ως αναμνήσεις και το καταβάλλουν συναισθηματικά. Αυτή η καταπλάκωση συνεπάγεται την συσσώρευση μιας άκρως αρνητικής ενέργειας, που εξασκώντας υποσυνείδητη πίεση, γυρεύει να εκφραστεί, για να εκτονωθεί η ψυχική περιοχή που πάσχει. Με αυτόν τον τρόπο το θύμα μετατρέπεται σε ασυνείδητα τοξικό φορέα. Αυτή η τοξικότητα, που αναζητά πιεστικά διέξοδο, χωρίς όμως να καθίσταται άμεσα αντιληπτή, την αισθάνεται το θύμα ως λανθάνουσα παρόρμηση. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζονται τότε στο θύμα οι τεχνικοί τής κοινωνικής μηχανικής, βαστώντας ένα ταμπλάτσο, όπως παλιά γινόταν στους κινηματογράφους κατά την διάρκεια τού διαλείμματος, που φώναζαν οι νεαροί πωλητές τού μπαρ “πασατέμπο, φιστίκια, πορτοκαλάδες, σάμαλι, λεμονάδες”. Μόνο που οι λεγάμενοι σε αυτές τις περιπτώσεις φωνάζουν “Εδώ οι καλές βιαιοπραγίες, οι ωραίες τρομοκρατικές ενέργειες, τα νόστιμα ξεσαλώματα με αυτόματα όπλα, οι μαζικοί βομβαρδισμοί και τα τάγματα τού χάρου”. Την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει αυτή η πρακτική, όταν ο τραυματισμός είναι τόσο έντονος, που το θύμα αδυνατεί τελείως να τον επεξεργαστεί ψυχικά. Τότε επέρχεται σχιζοφρένεια τού θύματος και δίπλα στην προηγούμενη προσωπικότητά του σκάει μύτη ένα τερατάκι, που ζητάει να κυριαρχήσει στην σύνολη ψυχική διάταξη και να την υποδουλώσει πέρα ως πέρα. Το θύμα αντιδρά χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει κατά την διάρκεια τής μετατροπής του σε επιθετικό ενεργούμενο, ενώ οι παρασκευαστές του σταθμίζουν με ακρίβεια και μπόλικη τεχνογνωσία, τον τρόπο που θα εφαρμόσουν το επόμενο βήμα.

 

 https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fwww.kinderweltreise.de%2Ffileadmin%2Fuser_upload%2Fglossar%2FT%2Fheadache-1910644_640.jpg&f=1&nofb=1&ipt=d5d801a5ca4229fc8d25e5f4df9db75863874ed38cd93e6b2e678f624d618f44&ipo=images

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1658095558i/61494627.jpg 

https://www.doctormacro.com/Images/March,%20Fredric/Annex/Annex%20-%20March,%20Fredric%20(Dr.%20Jekyll%20and%20Mr.%20Hyde)_04.jpg 

Οι σκιές, που κινούσαν τα νήματα πίσω από τον ναζισμό, αποσκοπούσαν, το θεμέλιο που έπεσε, να στηρίξει πολύ περισσότερα στην ράχη του, από ένα κρατίδιο, που θα εκτόπιζε τούς Παλαιστίνιους από την γη τους. 

 
Ο Φρόυντ είχε γράψει, ότι ο ανθρώπινος ψυχισμός διαμορφώνεται στα κύρια χαρακτηριστικά τού μέχρι το έβδομο έτος τής ηλικίας...

 

 

Συνεχίζεται...

 

bostopel.blogspot.com 

 

 

38 σχόλια:

  1. Ευχαριστιες για την εξαιρετική παρουσιαση της ουσιας των δρωμενων διαχρονικα.
    Πολυ θα ηθελα μια τοποθετηση σε οτι αφορα την μεγαλη λευκη αδελφοτητα και τον επικεφαλης αυτης σανατ..κουμαρα που φαινεται κατι σαν πλανητικος λογος...καθως ισως ετσι εξηγειται η πλανητικη διαρθρωση του κακου ανα τους αιωνες.
    Η ΜΛΑ βεβαια διατεινεται ως η προισταμενη αρχη καθε πνευματικης ανωτερης δραστηριοτητας επι της Γαιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα=1454
    ΠΥΡΟΣ ΦΛΟΓΑ=1454
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ=1454
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΚΑ=1454
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ=1454
    ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ=1454
    ΤΗΛΈ/Μ'ΑΧΟΥ=1454
    ΤΟ ΔΟΡΥ ΜΟΥ=1454
    ///
    Τίτλοι Αρχής;;;
    Τίτλοι Τέλους;;;
    Η Αλήθεια είναι ότι τά κάναμε όλοι μούσκεμα*,
    Λέξεις που διαιρούνται σε συλλαβές
    *Μ ΟΥΣ Κ ΕΜ Α
    ΟΥΣ
    Κ
    ΕΜ
    Α
    ///
    Όλοι ζητούν
    Όλα ζητούν
    Ζήτω!
    Σηκώνουμε Σημαίες
    Δίνουμε στίγματα
    Δίνουμε σήματα
    Αλλά όμως, ποιός σηκώνει τα χέρια του ψηλά προεκτείνοντας το κέντρο του, την καρδιά του ζητώντας
    Ακρόαση Θεού;;;
    Αλλά ως Τι;;;
    Ως Άνθρωπος;;;
    Ως Ιερέας;;;
    Ως φιλόσοφος;;;
    Ως επιστήμονας;;;
    ///
    Αρχής θ ε(α)ση
    Ζητώ Ακρόαση Θεού
    Ξυπόλυτος
    Ξ ΥΠΟ ΛΥΤΟΣ
    ///
    ΧΡΙΣΤΈ ΜΟΥ
    Τί δεν καταλαβαίνουμε;;;
    ///
    ΚΎΡΙΕ
    Πείραξαν τά παιδιά Σου
    Αγνόησαν την Εντολή ΣΟΥ
    001
    040
    001
    100
    /
    7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μποτίλια στο Π¨ελαγος29 Οκτωβρίου, 2023 11:28

    Φίλτατε Κώστα,
    σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά από καρδιάς για την αδιάλειπτη στήριξη και την ειλικρινή φιλία. Κατά κανόνα αποφεύγω να γράφω και να σχολιάζω κατά την διάρκεια που τελείται η Θεία Λειτουργία, σεβόμενος την ανάγκη για κατάνυξη και αποδοχή τής Ευλογίας μέσω τής μετοχής στην Ευχαριστιακή Σύναξη των πιστών τού Θείου Λόγου. Τα Κυριακάτικα πρωινά προσφεύγω συνήθως στον Διόδοτο, για να γευτώ την ατμόσφαιρα ανθρώπων, που βρίσκονται εδώ , ή συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε μια διαδικασία, που προσπαθεί να διασώσει από την φθορά κάποιες αλήθειες, σαν μια διέξοδο για ανάταση . Διότι ή δύναμη τού γραπτού λόγου είναι ένα από τα βασικά μέσα που διαθέτουμε, για να προσθέσουμε ο καθένας ένα λιθαράκι στην προώθηση και την επικράτηση των Δυνάμεων τού Καλού. Αποτολμώ λοιπόν να σχολιάζω αυτήν την ώρα, που είναι αφιερωμένη στην έννοια τού Ιερού, πιστεύοντας, ότι μπορεί οι σκέψεις και οι πράξεις μας να διέπονται από όρια και αδυναμίες, αλλά τα όνειρά μας δικαιούνται να υπερβαίνουν αυτά τα όρια. Όπως διακήρυξε ο Απόστολος Παύλος “εν τη αδυναμία μου ενδυναμούμαι”. Και αυτό, που μπορεί να νοηματοδοτεί την ύπαρξή μας, είναι ο προσανατολισμός, να αποσκοπούν στο βάθος τους οι σκέψεις και οι πράξεις μας εις Δόξαν Θεού. Οπότε τότε όλα μετατρέπονται σε προσευχή. Απέναντι στις ζοφερές επιθέσεις των δυνάμεων τού σκότους, που κλιμακώνονται με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα εποχή, αυτό που μπορούμε να ορθώσουμε είναι η πίστη, η ομολογία, η μαρτυρία και η διακονία μας, με βάση την διάγνωση τού Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, ότι “μια καρδιά που αγαπά, μπορεί να τα αλλάξει όλα”. Και οι καρδιές μας, μπορεί μεν να αποτελούν την ανεπανάληπτη προσωπική εκφορά ενός εκάστου, αλλά είναι οι ιμάντες που μάς συνδέουν με την Μεγάλη Συμπαντική Καρδιά, που μεταβολίζει στην Δημιουργία την Ουσία τής Σοφίας, που είναι η Αγάπη.
    Διαπιστώνουμε, ότι ο Διόδοτος εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε σημαντικό πόλο συνεύρεσης ανθρώπων, που επιδιώκουν να παραμεριστεί η άγνοια και η παραπληροφόρηση και να προωθηθεί η Μεγάλη Αφύπνιση, δίπλα σε αρκετά άλλα αξιόλογα ιστολόγια, που μοχθούν στο μέτρο τού δυνατού για τον ίδιο στόχο. Καθοριστικό σε αυτήν την πορεία δεν είναι κυρίως η ευκρίνεια, η πρωτοτυπία και ο πλούτος των νοημάτων όσων προβάλλονται, αλλά αυτό που κρίνει κυρίως την λειτουργική ποιότητα ενός ιστοχώρου, είναι η ωρίμανση των σχέσεων μεταξύ τού διαχειριστού και των σχολιαστών, καθώς και των σχολιαστών μεταξύ τους. Ο Τζορτζ Όργουελ διακήρυξε, ότι “το να προβάλλει κάποιος την αλήθεια σε εποχή που κυριαρχεί ο συσκοτισμός της, είναι επαναστατική πράξη”. Το τείχος που δομεί η Ελληνική μπλογκόσφαιρα, ξεπερνάει τα όρια των θεωρητικών αναζητήσεων και τού διαλόγου, διότι η πληροφορία διαμορφώνει την ύλη και την ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνδιαφέρον που ανέφερες την Θεία Λειτουργία φίλε Διονύση, γιατί 5 λεπτά πριν την αποστολή του σχολίου σου, είχα κοινωνήσει.
      Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την συνέχεια του άρθρου.
      Καλή Κυριακή!!!

      Διαγραφή
    2. Αμήν
      Αμήν
      ///
      "Οπότε τότε όλα μετατρέπονται σε προσευχή."
      “μια καρδιά που αγαπά, μπορεί να τα αλλάξει όλα”.

      Διαγραφή
  4. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Οκτωβρίου, 2023 12:36

    Αγαπητέ φίλε zen,
    εγώ σε ευχαριστώ για την προσοχή που αποδίδεις στα γραφόμενα εδώ και αρκετό καιρό.
    Το θέμα τής "λευκής αδελφότητας" είναι εξόχως σημαντικό, όχι όμως αφ' εαυτού, ως στοχευμένο εφεύρημα κάποιων, αλλά λόγω τής εκμετάλλευσης που έχει υποστεί το εν λόγω φαινόμενο. Παρ' ελπίδα όμως δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να το χειριστεί στοιχειωδώς η συνωμοσιολογική επιστήμη, με αποτέλεσμα, αφενός μεν να κυριαρχούν παρανοήσεις σχετικά και αφετέρου να γίνεται αυτό αντικείμενο εκμετάλλευσης από βιβλιοπώλες, που τυπώνουν τα βιβλία τους στα σκόπια και άλλους υποτιθέμενους “μυημένους” και “γνώστες”, που ψαρεύουν στα θολά νερά.
    Ένας επαρκής χειρισμός τού φαινομένου, αλλά και των προεκτάσεων του στην πορεία του χρόνου, που είναι εξ ίσου σημαντικές, προϋποθέτει έκταση, που δεν χωράει σε σχόλια. Έτσι θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε κάποιες βασικές προσωπικές εκτιμήσεις σχετικά, τονίζοντας πάντοτε τούς περιορισμούς, που διέπουν τις μεμονωμένες υποκειμενικές θεωρήσεις. Βεβαίως το φαινόμενο άπτεται τής όλης προβληματικής, οπότε θα ισχυριζόμουν ότι διαθέτω συγκεκριμένη άποψη σχετικά.
    Τον συγκεκριμένο όρο εφηύρε η έλενα μπλαβάτσκυ, που ίδρυσε την “θεοσοφία” (θεός όφις) με έμβλημα τον ουροβόρο όφη, έχοντας και την σβάστικα στο κεφάλι, ως έμβλημα. Οπότε αγόμαστε στις διαδικασίες απώτερου από χρονικής πλευράς αποκρυφισμού, με σαφή περιεχόμενο χθόνιας λατρείας, εφόσον ο όφις συμβολίζει τις χθόνιες δυνάμεις (με εξαίρεση τον όρθιο εγερθέντα όφι, που είναι τελείως διαφορετικό σύμβολο). Ο ουροβόρος συμβολίζει το υποτιθέμενο αέναον και αιώνιον τής διαδικασίας, που όμως, ας είναι καλά η Συμμαχία Αντιδυνάμεων, που έχει ορίσει την ημερομηνία λήξεως τού φαινομένου. Στην πορεία κάποιοι επιτήδειοι πρόσθεσαν στην “λευκή αδελφότητα” και την “μαύρη” τοιαύτη, οπότε παραμένει ως σήμα κατατεθέν πλέον μόνον η εμπριμέ αδελφότητα, που μάλλον δεν θα ευτυχίσει να την καθιερώσουν στο μέλλον κάποιοι μπαγάσηδες τού μπαλ μασκέ συνεχούς μασκαρέματος τής χθόνιας κρόνιας λατρείας με διαφορετικά προσωπεία.
    Η κυρία μπλαβάτσκυ τοποθέτησε, άκρως αυθαιρέτως, την λευκή αδελφότητα σε κάποια κεκρυμμένα “εργατήρια σοφίας” στο Θιβέτ. Πλην όμως έχοντας μελετήσει επί σειρά ετών όλα τα βιβλία τού Λόμπσανγκ Ράμπα, καθώς και τα βασικά έργα και κείμενα των Λαμαϊστών, δεν συνάντησα πουθενά το φαινόμενο. Ο Λόμπσανγκ Ράμπα αναφέρεται μεν σε κάποιο κύκλο βαθύτατα μυημένων, που έχουν υπερανεπτυγμένες ικανότητες σε κάποια απροσπέλαστη κρύπτη τού Θιβέτ, χωρίς όμως να τον συσχετίσει στο παραμικρό με όσα ισχυρίζεται η μπλαβάτκυ. Επί πλέον, τέτοιοι κύκλοι υπάρχουν σε μη ευκαταφρόνητο αριθμό σε αρκετές περιοχές από Ινδία μεριά, Φιλιππίνες, σε χώρους που αναπτύσσεται και δρα σαμανισμός, αλλά και στην δική μας γεωγραφική περιοχή, που όπως μάς αναφέρουν κάποιοι επαΐοντες, αυτοί μπορούν να εμφανίζονται ξαφνικά, να υπερίπτανται κλπ. Προσωπικά δεν ευαρεστούμαι να ασχολούμαι με τον “πολέμαρχο τού θεού” και τα τοιαύτα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε κλέβει η Ελεύθερη Ώρα φίλε Διονύση..

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0dcJEqmOxVmHTD38ffl6TgsAUI9LunbvmPgr9sClo1aCebYyhx1Mhq9yYAvPee3cRQ-hyupEbyCVIhfjd7xYcceKZ71NcrPUUViAYFEYHp790K5a9L5zJ1FUqn3tCIMdMO-vAnN72G5XERP1DAPSRcQWLx28l9K43D3JiClz5r-sYAxkqTsO3vNdsZ1g/s1600/11.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Οκτωβρίου, 2023 16:35

      Και εγώ από κάποιον ψαγμένο Γερμανό μπλόγκερ το πήρα, αλλά από τότε που το ανέσυρε αυτός, βρίσκει μεγάλη διάδοση στο Γερμανικό διαδίκτυο.
      Ας είσαι καλά εσύ, η Φωτεινή, ο Γιώργος Μεταξάς καο ο Διαγγελέας που το προβάλατε. Αλλά για τέτοιου είδους κλοπές αφήνω πάντοτε το κλειδί στην πόρτα. Μόνο που οι λεγάμενοι παίρνουνε μόνον τα σοκαλατάκια και προσπερνούν την κακαβιά, για να μού ανεβαίνει η χοληστερίνη.

      Διαγραφή
  6. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι Χριστιανοί. Όπως έγινε με το Ισλάμ έγινε το ίδιο και με τον Χριστιανισμό στο παρελθόν. Δημιουργήθηκαν και το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός μόνο και μόνο για να διαιρεθεί ολόκληρη η Ανθρωπότητα, και μετά νάτο το αποτέλεσμα που βλέπουμε σ' επανάληψη με τους ίδιους ηθοποιούς, αλλά με διαφορετικούς ανταγωνιστές.

    Οι Εβραίοι το σχεδίαζαν εδώ και 2500 έτη για ν' αφανίσουν την Ανθρωπότητα και να την ελέγξουν.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΟΥΠΕΡ ΑΡΘΡΑΚΙ:

    ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ--Ο ΜΑΓΩΓ!!!

    http://enaasteri.blogspot.com/2023/10/blog-post_85.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε φιλε Διονύση οι αναφορες σε λευκη και μαυρη αδελφοτητες δεν απτονται του θεματος....ουτε και οι αναφορες της Μπλαβατσκυ δια της θεοσοφιας.
    Βεβαια στον αποκρυφισμο ολα διασυνδέονται μεταξυ τους οπως και ολες οι υπογειες στοες..
    Αναφερομαι στην μεγ. λευκη αδελφοτητα οπως εχει γινει γνωστη απο την Αλικη Μπειλη εκδ Lucis trust / εκδ Κεδρος.
    Εχοντας διαβασει ολα τα βιβλια του Λομπσαν Ραμπα και αυτα της Αλικης Μπειλη και του Θιβετανου μπορω να δηλωσω οτι απεχουν σημαντικα μεταξυ τους.
    Ιδιαιτερα οι 2 τομοι πραγματεια επι του κοσμικου πυρος ειναι καποιου υψηλοτερου επιπεδου. Εχω την αισθηση οτι προκειται για διαφορετικες αναφορες αν και στα πλαισια των στοων του αποκρυφισμού.
    Τοποθετω την ΜΛΑ ως την κυρια αναφορα ολων μεσω της οποιας και διασυνδεονται.
    Ο Σανατ Κουμαρα ειναι ο παλαιος των ημερων και ( νομιζω )ο κυριος του κοσμου τουτου... κατα συνεπεια εχει βαρυνουσα σημασια στα δρωμενα της επικαιροτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Οκτωβρίου, 2023 20:14

      Αγαπητέ zen,
      δεν ολοκλήρωσα το σχόλιο, διότι ήθελα να συνεχίσω την ανάρτηση.
      Δεν έχω μελετήσει την Μπέιλι, γιατί το θεώρησα άσκοπη δαπάνη χρόνου. Παρακολούθησα όμως τον Βενιαμίν Κρημ, που πρόβαλε τον σανάτ κουμάρα, πριν 25 χρόνια και έδειξε μάλιστα και κάποιες υποτιθέμενες φωτογραφίες του σε χώρα τής Αφρικής. Με βάση τα τότε δεδομένα, ο σανάτ κουμάρα από πλευράς ηλικίας θα πρέπει σήμερα να πίνει τήλιο σε κάποιο γηροκομείο παροπλισμένων αντιχρηστάκηδων.
      Φρονώ, ότι το όλο κύκλωμα διαπερνάται από τον ίδιο παιδαριώδη άξονα αποκρυφισμού, που στήνει μυθεύματα περί "ανώτατων σοφών" και την έλευση κάποιου επιλεγμένου δήθεν "μεσσία", με διαφορετικού τύπου επικάλυμμα κάθε φορά.
      Με βάση την θεωρία μου περί "Σπειροειδούς Εξέλιξης τής Ιστορίας" εκτιμώ, ότι τα πραγματικά σχέδια των εωσφοριστών, πέρα από προπαγανδιστικά ψελίσματα, δεν προαλείφουν κανένα "μεσσία", αντιχρηστάρα, "βασιλέα εξ αίματος σιών", που γράφουν τα πρωτόκολλα και τα τοιαύτα. Αυτά είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση, για να αποκρύψουν τον πραγματικό στόχο, που είναι ο αρμαγεδώνας, με τελεία και παύλα, χωρίς περεταίρω γαρνιτούρες. Εκμεταλλεύονται την Προφητεία τής Αποκάλυψης, όμως ο Ιωάννης εννοούσε άλλα κατά την εκτίμησή μου, που εν πολλοίς έχουν συμβεί ήδη. Έτσι κι αλλιώς τα σιωνισταριά, που θεωρούν κάποιοι ότι αποτελούν την κορυφή τής πυραμίδας, δεν είναι παρά αχθοφόροι, που κουβαλάνε καλώδια και κάνουν την βρώμικη δουλειά για κάποιους ελληνόφωνους βρυκόλακες, διότι χωρίς μαθηματικά δεν είναι δυνατόν να γίνει το παραμικρό.
      Κάποιοι μιλάνε για Θιβέτ και πράγματα που αδυνατούν να πλησιάσουν, διότι η γιόγκα είναι πριν από κάθε τι πράξη. Και όποιος επιχειρεί να ανοίξει κουβέντα για το Θιβέτ, χωρίς να έχει ανέβει στην Μεγάλη Άμαξα, κόβεται πριν ξεκινήσει. Όποιος ανέβει στην Μεγάλη Άμαξα όμως τρελλένεται και η τρέλλα αυτή δεν αποβάλεται με τίποτε μετά δια βίου, όσο κι αν προσπαθήσει. Ο Ιησούς Χριστός εικονίζεται ως Μεγάλος Αρχιερεύς φέρων σκουλαρίκια. Όμως για να περάσουν τα σκουλαρίκια, πρέπει να τρυπηθούν τα αυτιά. Άρα οι πληγές Του, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εικονογραφία, δεν περιορίζονται στα χέρια και στα πόδια, αλλά επεκτείνονται πολύ κοντα στο σβέρκο, όπου όταν φάμε ραπίσματα εκεί επέρχεται ναυτία, οπότε όποιος τα δεχθεί, ή αποδεχθεί, διάγει ως ναυαγός τής Χάριτος, Αυτού που περιπατεί επί των κυμμάτων.
      Γνωρίζω, ότι ανήκεις στούς πολύ καλά ψαγμένους και κατά την γνώμη μου πράττεις πολύ καλά που ερευνάς. Όμως αυτή η προβληματική βρίσκεται μακράν τού θέματος τής ανάρτησης, άσχετα ότι αναμφίβολα υφίστανται συσχετισμοί. Δυστυχώς όμως, βρίσκομαι ακόμη στην αρχή όσων επιθυμώ να καταθέσω σχετικά και δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε μάκρος. Πέραν αυτού, ευχαρίστως διατίθεμαι να μελετήσω με προσοχή, ότι εσύ αναφέρεις, για μελλοντικές συζητήσεις με προσήκοντα τρόπο.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Διονύση, δεν υπάρχει αγιογραφία με το Χριστό Αρχιερέα να φοράει σκουλαρίκια. Είναι κάτι χρωματιστά κρόσια που κρέμονται από τη μήτρα.
      https://kapanidis.net/wp-content/uploads/2019/08/%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%821.jpg
      https://www.psfiles.gr/photos/32478_646_1080_2000.jpg

      Διαγραφή
    3. Η δεύτερη φωτο είναι η χαρακτηριστικότερη, η οποία δημιουργεί τέτοια εντύπωση, σαν να είναι σκουλαρίκια

      Διαγραφή
    4. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Οκτωβρίου, 2023 20:37

      Έχεις δίκιο, πρόκειται για παρανόηση. Οπότε ανακαλώ και όσα περί σβέρκου αναφέρω στο σχόλιο, μεταφέροντάς τα στον δικό μου αυχένα. Ζητώ συγγνώμη, διότι μετέφερα την εικόνα εσφαλμένα από μνήνης.

      Διαγραφή
    5. Τίποτα δεν γράφεται τυχαία
      Ακόμη και για την προέκταση των Αυτιών.

      Διαγραφή
    6. Η μεγάλη άμαξα=198
      Αμήν Αμήν*=198
      *Έτσι ξεκινούσε Ό Χριστός της ομιλίες Του
      ΔΙΠΛΗ ΕΛΙΚΑ=198
      Εβραίοι=198

      Διαγραφή
    7. Φιλτατε zen
      Θυμάμαι κάποτε που έγινε μια προσπάθεια από κάποιον να εμπιστευτώ τόν Λούσι(φερ) Τραστ,,,
      Αλλά τότε έκανα προπόνηση στην υπερπήδηση εμποδίων,
      Και που καιρός για τέτοια.
      "Λομπσαν Ραμπα"
      Αναγραμματισμός
      σαΛομπν,,,, μπααΡ

      Διαγραφή
    8. Ααα ξέχασα να σού πω για τόν Σανατ κουματρα,,,
      Σανατ
      Θά τόν δεις όταν γυρίσεις της θέσεις του ν και τ
      Καλό ξημέρωμα
      Και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    9. Λόμπσαν Ράμπα..;;
      Το τρίτο μάτι, η ζωή με το Λάμα κλπ κλπ..;
      ΠΩ ΠΩ ΒΑΡΕΜΆΡΑ...!!!!!!!!!!!
      (δεν εννοώ ότι ήσουν βαρεμένος - εννοώ ότι μού ήταν εντελώς βαρετά όταν μού τα πρότειναν στα 16 μου περίπου. Και αδιάφορα τελικά. Τα κατέταξα ως αχρείαστη μόδα της εποχής -1977)

      Διαγραφή
    10. Τα τελευταία 15 χρόνια πάντως, έχω επαναξιολογήσει κάποια στοιχεία από βουδισμό, και ομολογώ πως φαίνονται ενδιαφέροντα, αν και δεν έχω γίνει 100% σίγουρος ότι.. δεν εμφορούνται από όχι και τόσο καλές αόρατες οντότητες που θέλουν να σε χειραγωγήσουν, αλλά και να σε πείσουν ταυτόχρονα ότι εσύ ο ίδιος έχεις ξεκλειδώσει δυνατότητες του ανώτερου εαυτού σου.

      Διαγραφή
    11. Έχετε δει την ταινία "Άνοιξη Καλοκαίρι Φθινόπωρο Χειμώνας και πάλι Άνοιξη" ;
      Σε αυτό τον αόρατο κόσμο αναφέρομαι.

      Διαγραφή
    12. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Οκτωβρίου, 2023 02:17

      Αγαπητέ Κώστα,
      νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μεταβούμε σε μακρυνούς τόπους, για να αναζητήσουμε την αλήθεια, όταν έχουμε την θησαυρό μέσα στο σπίτι μας.
      Πέραν αυτού θεωρώ, ότι το Θείον έχει επιλέξει διαφορετικούς τρόπους στην πορεία τού χρόνου, για να αποκαλυφθεί σε ανθρώπους, που έχουν διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές και διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Αυτό δεν συνεπάγεται, ότι δεν υπάρχουν πανανθρώπνες αλήθειες, ή ότι όλες οι θρησκείες είναι ισοδύναμες μεταξύ τους και έχουν κοινή πηγή προελεύσεως, όπως προπαγανδίζουν σε βάση συγκριτισμού οι παγκοσμιοποιητές, με στόχο την επιβολή μιας πανθρησκείας. ΄Ομως ο Απόστολος Παύλος αναφέρει, ότι κάποιοι εξ εθνών έφθασαν στην σωτηρεία ακολουθώντας με αγνότητα και πίστη τον δικό τους ¨νόμο¨.
      Σχετικά με το πού μπορούν να βρίσκονται κοινά σημεία ουσίας, όπως και το πού υφίσταται βαθιά ρήξη μεταξύ διαφορετικών συστημάτων θρησκευτικής πίστεως, είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα. Αυτό που προέχει κατά την γνώμη μου, είναι να νοικοκυρέψουμε τα τού οίκου μας. Η έρευνα και η αναζήτηση είναι γενικά χρήσιμες. Όμως η περιπλάνηση πέρα δώθε, όταν αγνοούμε το σπίτι μας, εκφράσζει μόνον μια τάση φιλαρέσκειας.
      Εφ' όσον κάποιοι φίλοι, όπως ο zen, μού θέτουν σε προσωπική βάση ερωτήματα για οτιδήποτε, δεν διστάζω να τοποθετηθώ σε αυτά, σύμφωνα με αντιλήψεις που έχω σχηματίσει ως πρόσωπο. Το θέμα όμως τής ανάρτησης είναι συγκεκριμένο και εκεί επικεντρώνω την προσοχή μου. Επί πλέον αποφεύγω επισταμένα στα πλαίσια τού δημόσιου διαλόγου να εισέρχομαι με δική μου πρωτοβουλία σε περιβάλλοντες χώρους πίστεως, παραμένοντας αυστηρά στα πλαίσια τού κοινώς αποδεκτού. Δεν έχω αποκρύψει, ότι στις έρευνες και τούς προβληματισμούς μου δεν θέτω όρια. Όπως έδειξε όμως η συζήτηση σχετικά με το θέμα των εξορκισμών, που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, μόλις παρακάμψουμε από την πεπατημένη, επέρχεται σκανδαλισμός, που δεν συμβάλει σε τίποτε θετικό. Και επειδή οι ανάγκες και οι προκλήσεις των στιγμών είναι τεράστιες, θεωρώ ότι αρμόζει να επιμείνουμε σε αυτά που μάς συνέχουν και μάς ενώνουν, διότι οι μεταβάσεις σε άλλους χώρους δίνουν αφορμή για παρεξηγήσεις, που δεν προσφέρουν κάτι. Επί πλέον, όταν σχολιάζει κάποιος σε ένα ιστολόγιο, είναι φρόνιμο, ευγενικό και παραγωγικό, να παραμένει στα όρια που ορίζει εκ των πραγμάτων η δεοντολογία τού συγκεκριμένου ιστοχώρου, όπως αυτή έχει προκύψει από την γενικότερη πορεία του. Προσωπικά διατίθεμαι για να συζητήσω ότιδήποτε επιθυμεί ο καθείς. Όταν όμως η θεματολογία ξεφεύγει έντονα, είναι προτιμότερο να απευθύνεται κάποιος με μέιλ, ή τηλεφωνικά, ώστε να μην επιβαρύνοται άσκοπα, όσοι προθυμοποιούνται να διαβάζουν και να συμμετέχουν σε σχόλια, που αφορούν μια ανάρτηση. Προσωπικά έχω γνωστοποιήσει το μέιλ και το τηλέφωνό μου και είμαι ανοικτός στον καθένα για να συζητήσουμε ότι τον απασχολεί.

      Διαγραφή
    13. Καλημέρα σέ όλους!
      Αυτά τα ονόματα μου είναι άγνωστα Φιλτατε Οικοδεσποτα,
      Απλώς τά είδα στο σχόλιο του zen και τά αναγραμματισα.
      Και με αυτήν την ευκαιρία* θυμήθηκα ότι με το διάβασμα τών σχολίων και άρθρων που πονούν άφησα τον εαυτό μου πίσω,,,
      Για αυτό σήμερα λέω να κάνω κάτι για τόν εαυτό μου,
      Θά αγοράσω ένα ζευγάρι κάλτσες!
      Γιατί αυτές που φορώ έλιωσαν σχεδόν, και λυπάμαι για αυτό, αλλά,,,
      Η τρύπες όσο μεγαλώνουν δεν ράβονται.
      Καλή εβδομάδα!
      Και καλές κάλτσες!

      Διαγραφή
    14. Το πίσω* δεν περιλαμβάνει κάποιο συγκεκριμένο χωροχρονικό σημείο ,
      Περιλαμβάνεται όμως στο Θέμα της Αρχής.

      Διαγραφή
  9. Χαίρετε, αδέρφια μου, Διονύσιε, Κωνσταντίνε
    καί λοιπή ΕΛΛΗΝΙΚΉ Αδελφότης τού Διοδότου.

    Θέλω νά φέρω εις γνώσιν όλων, άν δέν σάς είναι ήδη γνωστό,
    ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ κανάλι του βρομογκιαούρτούμπ, πού ακόμη δέν πιστεύω πως είναι Αλήθεια, αυτό τό ανεκτίμητο Δώρο για τήν Ελληνική Ψυχή, τών παραγωγών που εργάζονται γιά νά "βγεί" το αποτέλεσμα 'φττό! Κι εννοείται πως κατ' εμέ είναι όλοι τους Αδέρφια μας.
    https://www.youtube.com/@greeceincolour9874/videos
    Που τό 'δα εδώ
    https://sxolianews.blogspot.com/2023/10/blog-post_28.html#comment-form

    Διονύσιε, το υποσχέθηκα νά μήν σε ξαναπαινέψω.
    Η λέξη καί η έννοια "Ευχαριστίες" είναι απειροελάχιστα για τήν Εργώδη Πνευματική Προσπάθεια που καταβάλλεις καί Δωρίζεις κατ' επανάληψιν, κατά συρροήν και όχι κατ' επάγγελμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Οκτωβρίου, 2023 20:26

      Αγαπητέ glitch,
      θα συμφωνήσω, ότι οι έπαινοι δεν έχουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι. Όταν κάποιος αγγίζει τα 70 και διαθέτει στοιχειώδη αυτογνωσία, γνωρίζει πάνω κάτω τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Οι μάχες κερδίζονται με δύναμη πυρός και όχι με διάσημα. Άρα, αυτό που μού δίνει χαρά και αυξάνει την αυτοπεπείθησή μου, είναι η δυναμική σου παρουσία και συμμετοχή. Φίλους που μάς παινεύουνε έχουμε όλοι. Κάποιες κρίσιμες στιγμές όμως διαπιστώνουμε ότι μένουμε μόνοι. Και όταν μαζέψουμε τις ξυλιές, τότε μαθαίνουμε τι είναι σώφρον να εκτιμάμε.

      Διαγραφή
    2. Φρονώ πως δέν κάνω κάτι το σημαντικό φίλτατε Διονύσιε,
      μπορώ νά πώ όμως ότι εκφράζομαι κι εκφραζόμουν πάντα ευθέως (καί τό πληρώνω πανάκριβα 'φττό) καί είμαι "σάϊχεντέλικ" έκ Νεοτητός μου.
      Καί βεβαίως, πως μέ τιμά ιδιαιτέρως η αλληλεπίδρασις με τ' αδέρφια μου, ενταύθα.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε glitch μην αλλάζεις ψευδώνυμο γιατί τούς μπερδεύεις τους άλλους.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Διονύση σε ευχαριστούμε για όλες αυτές τις πληροφορίες και τη γνώση που μας μεταδίδεις.Ολόκληρο το κείμενο είναι σαν ένα παιχνίδι συναρμολόγησης όπου όλα τα κομμάτια τοποθετούνται με τη σειρά στη θέση τους δείχνοντας μας τη μεγαλύτερη εικόνα.Το ξεκίνημα του κειμένου με τον πίνακα του Paracca και η συσχέτιση του Ηρώδη με τον Νετανιάχου μοιάζει σαν ηλεκτροσόκ αλλά είναι η ψυχρή αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν.Θα συμφωνήσω με την έκλειψη σελήνης που έγινε στις 28 Οκτωβρίου ότι σηματοδοτεί την αναγέννηση όμως μέσα από δύσκολα περάσματα για τους επόμενους τουλάχιστον τρείς μήνες, γιατί υπάρχει στις 13 Νοεμβρίου μία δύσκολη επίσης νέα σελήνη στον Σκορπιό που σχετίζεται με δηλητήρια, αναθυμιάσεις, τοξικότητα ,με μαγεία,με σκοτεινούς κύκλους και με περίεργο ψυχισμό.Η έκλειψη σελήνης ανήκει στον κύκλο Saros 146 που ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου του 1843 και στην Ελλάδα είχαμε την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου η οποία οδήγησε στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα αλλά και στη μετάβαση από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία, ενώ η Ελλάδα βρισκόταν και πάλι αντιμέτωπη με μια μεγάλη οικονομική κρίση ,η δεύτερη είναι στις 21 Ιουλίου 1861 που έφερε στις 6 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της βασίλισσας Αμαλίας ,τη γενική λαϊκή αντίδραση κατά της βασιλείας αλλά και έναν καταστροφικό σεισμό στον Κορινθιακό κόλπο 6,7 Ρίχτερ και για να μην σας κουράζω για όποιον θέλει να αναζητήσει τα γεγονότα που έχουν συμβεί κάτω από αυτές τις εκλείψεις στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο τα έτη είναι 1879,1897,1915,1933,1951,1969,1987,2005

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόψε εδώ στην Κρήτη
      Τα Σύννεφα είναι σαν κύματα
      Ταραχή Τρικυμίας
      ///
      Εύχομαι τά καλύτερα για όλον τον κόσμο
      Α
      Α
      Χ
      Μ
      /
      12
      3

      Διαγραφή
  11. "...οι σιωνιστές θα επιβάλλουν διώξεις στους "μικρούς αδελφούς τους".."

    Είναι γνωστό ότι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα να θυσιάζουν δικούς τους προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λες να ήρθε στην Παράσταση τού Μπερντέ!!;;;
    https://youtu.be/JNdDevz9Rtc?si=HVr9uLt8y-5yhiIR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Οκτωβρίου, 2023 21:08

    @ (/)
    Αγαπητέ φίλε,
    έκανες σωστά που έδωσες αυτόν τον σύνδεσμο.
    Όμως ο Αντωνάκης δεν φαίνεται να ήλθε στην Παράσταση τού Μπερντέ, διότι τότε άλλα θα έλεγε. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς είμαστε Καραγκιόζηδες, αλλά αυτός το παίζει Δρ., άρα δεν δένει το γλυκό. Εκτός ότι δεν χαμπαριάζει τα στοιχειώδη, θέλει να είναι και "σωστός".
    ¨Ετσι εκθειάζει ο έτσι στο βίντεο τον Vladimir Jabotinski ως δήθεν ήρωα, που έβαζε βόμβες στην Παλαιστίνη για να φύγουν οι Άγγλοι, ως δήθεν αστέρι τού "εθνικοαπαλευθερωτικού αγώνα" και το λουρί τής μάνας.
    Το πρόβλημα δεν είναι ότι καβαλάνε το καλάμι, αλλά κάνουνε και πετάλι. Ο Vladimir Jabotinski ήταν εκδότης τής εφημερίδας των νεοτούρκων, βρισκόταν στην Κωνσταντινοιύπολη όταν έγινε το πραξικόπημά τους και τούς παρείχε με κάθε τρόπο υποστήριξη. Μαζί του τότε ήταν και τα άλλο σιωνιστικά καθάρματάκια ο Λέων Τρότσκυ και o Dr. Helphand, ή Parvous, όπως ήταν το "επαναστατικό" ψευδώνυμό του, όταν συμμετείχε στην ηγεσία των μπολσεβίκων. Ο Πάρβους κρατούσε την επαφή μεταξύ τού γερμανού κάιζερ, ειδικά μάσω τού υπουργού εξωτερικών Dr. Zimmerman, με τον λένιν. Ήταν αυτός που μετέφερε τα γερμανικά χρήματα στους μπολσεβίκους, για να ανατρέψουν ύπουλα την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση τού Αλεξάνδρου Κερένσκυ, στην οποίαν συμμετείχαν και οι μπολσεβίκοι. Οι γερμανοί είχαν μεν εδαφικές βλέψεις σε βάρος τής Ρωσίας, αλλά ο Πάρβους σαν διπλός πράκτορας ήταν αχθοφόρος των σιονιστών και τής γουώλλ στρήτ, όπως ο Τρότσκυ, που σκόπευαν να υποδουλώσουν την Ρωσία, για να επιβάλλουν από τότε την παγκοσμιοποίηση με "κομμουνιστικό" προσωπείο.
    Οι νεότουρκοι, που έσπρωχνε ο Jabotinski γεννοκτόνησαν τούς Αρμενίους και κατέσφαξαν χιλιάδες Έλληνες. Όπως είχε πει τότε ο κωλοπαιδαράς αρχηγός τους Ταλαάτ Πασάς "ή αυτοί θα έχουν πατρίδα, ή εμείς".
    Τι γύρευαν όμως τα γεράκια τού σιονισμού στην Κωνσταντιπούλη to 1910; Και γιατί η σιωνιστική σκατόφατσα κεμάλ ατατούρκ, ο οποίος ήταν "¨"ντονμέ", τουτέστιν εξισλαμισμένος εβραίος, έσφαξε τούς Έλληνες τής Ιωνίας και τούς εκτόπισε δρώντας με εντολή των ίδιων κέντρων με τον Μπενί Εζλόν, τον κόπανο "των δήθεν τριών ηπείρων και δήθεν πέντε θαλασσών";
    Είναι προφανές, ότι τότε η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό την κυριαρχία τού Σουλτάνου, οπότε αυτός έπρεπε να δει τα ραδίκια ανάποδα. Μετά συνέχισε ο Γιαμποτίνσκι και η κλίκα του το "θεάρεστο έργο" εναντίον των άγγλων, όταν πέρασε η Παλαιστίνη στην δική τους κυριαρχία. Αυτός είναι ο "ήρωας" τού κυρίου Δρ.
    Δυστυχώς, στην Ελλάδα επικρατεί η άκρατη αμορφωσιά και καταντήσαμε, τον αλητάμπουρα Γιαμποτίνσκι να ξεσκεπάσουν οι διάδοχοι τού Χαλιφάτου, όταν παρέμβαινε πριν κάποια χρόνια η συνωμοτική οργάνωση στην τουρκία "εργκένεκον", που στήθηκε μέσω τής μοσάντ, τού ισραήλ και των ΗΠΑ, με στόχο τον διαμελισμό τής Τουρκίας, ενισχύοντας την κουρδική φιλοαμερικανική φράξια, που αποκάλυψε το πρόσωπό της στο Ιράκ και στην Συρία.
    Γι αυτό ετοιμάζει ο ερντογκάν ένα πελώριο κλίσμα ενάντια στους σιωνιστές, διότι τα μεμέτια δεν ξεχνάνε και απαιτούν εκδίκηση, αλλά στην Ελλάδα είναι κολλημένοι οι "διανοητές" στα μίκυ μάους και η προπαγάνδα που άγει και φέρει το πόπολο οργώνει σε βάθη άγνοιας. Όταν επιτεθεί ο ερντογκάν στούς σιονιστές θα κλαίνε τα δοκτόρια στην Ελλάδα και θα μοιρολογούν για την Κύπρο, που όμως έχει γεμίσει σιονιστές και πρόσφατα έχουν μεταβεί εκεί χίλιοι γερμανοί μακελάρηδες, για να συμμετέχουν στις σφαγές στην Παλαιστίνη.
    "Τυχαίνει" να έχω στην διάθεσή μου το βιβλίο που έγραψε ο Τρότσκυ για τούς Βαλκανικούς πολέμους και άλλο σημαντικό υλικό, οπότε με την βοήθεια των άνωθεν και εφόσον το επιτρέψουν, θα γίνει το απαραίτητο ξεσκέπασμα προσεχώς. Ευτυχώς που έχουμε κάποιους Κρητικούς δίπλα μας και όχι μόνον, που δεν είναι σαν τον Μπεν Εζλόν και τούς μυξοτάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " Κύριε, πότε σού δώσαμε νά φάς, και πότε σού δώσαμε νερό να πιείς;;;"
      " Άν προσφέρατε σέ κάποιον Άνθρωπο,
      Σέ Εμένα προσφέρατε."

      Διαγραφή