«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Καλό ξύπνημα, καλημέρα!





38 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κώστα μου!!!καλώς μας ηλθες!!καλή αρχή,γερα και δυνατά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος27 Μαρτίου, 2024 11:24

    Αγαπητέ Κώστα,

    εύχομαι δύναμη, επιτυχία και μακροημέρευση στην επανεκκίνηση τής αγαπημένης μας σελίδας.
    Καταθέτω κάποιες απόψεις εδώ, με αφετηρία όσα αναφέρονται στην χθεσινή ανάρτηση για την πρόσφατη κυβερνητική κρίση και κάποια σχόλια εκεί.
    Αναμφίβολα η ψετοκυβέρνηση τής καλπονοθείας έχει απολέσει ήδη πλήρως την νομιμοποίησή της στην συνείδηση τής μεγάλης πλειοψηφίας τής κοινωνίας. Πέρα από τα γενικότερα ηθικά και πολιτικά αδιέξοδα, αποφασιστικά συμβάλλει η πτωχοποίηση που επιβλήθηκε, καθότι σημαντικότατο ποσοστό προτάσσει στις επιλογές του την γαστέρα τού εγκεφάλου. Πλην όμως, η απώλεια τής νομιμοποίησης δεν συνεπάγεται αυτομάτως και την πτώση μιας κυβέρνησης, ή πολύ περισσότερο την πτώση ενός καθεστώτος. Δεν αποκλείεται η υπέρμετρη φθορά τού υποτιθέμενου “πρωθυπουργού” να οδηγήσει στην αντικατάστασή του από ένα επόμενο πολιτικό ρεμάλι, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε, ότι το καθεστώς έχει επεξεργαστεί και επιβάλλει μια σειρά ισχυρότατα ατού για την παραμονή του στην εξουσία, τα οποία αρμόζει να εξετασθούν στην συνέχεια συγκεκριμένα. Πριν όμως γίνει αναφορά σε αυτά, αξίζει να εξάρουμε ένα σημαντικό προτέρημα, που βρίσκεται στην υπηρεσία τής κοινωνίας, καθότι το πλέον αναμενόμενο είναι αυτό που γενικά θεωρείται αναπάντεχο. Ένα και μόνον πρόσωπο κατέδειξε προσφάτως στην πράξη, τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στην πλήρη ανατροπή δεδομένων που έχουν παγιωθεί, εφ' όσον αυτό διαθέτει τσαγανό, ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, στρατηγική σκέψη, άψογα δομημένο λόγο και επί πλέον έχει επιλεχθεί από το πεπρωμένο μέσω μοιραίων συμβάντων, να διεκπεραιώσει αυτήν την αποστολή. Η κυρία Μαρία Καρυστινού απέδειξε, ότι το θαύμα βρίσκεται στην επιχειρησιακή δικαιοδοσία όσων είναι αποφασισμένοι και μπορούν να δρουν στοχευμένα.
    Το τσιμεντάρισμα τής εξουσιαστικής καρέκλας έχει στηριχθεί στα εξής:

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε Διονύση για τις ευχές σου!
      Προχώρα ακάθεκτος! 🙂

      Διαγραφή
  3. Τι ευχάριστη έκπληξη!!! Καλή καινούργια αρχή Κωστή μας!!! Μέσα στο πυκνό σκοτάδι των ημερών, ο Διόδοτος - από τα ελάχιστα υγιή εναπομείναντα στέκια στην ελληνική μπλογκόσφαιρα- είναι μεγάλη παρηγοριά και μετασχηματιστής της ενέργειας, πιστεύω, για τους αληθινούς σου φίλους. Πολύ χαίρομαι που θα ξανα παρακολουθήσουμε παρέα τη μεγάλη εργάρα, το απόλυτο έπος, που παίζεται μπροστά στα μάτια μας.....
    Για το καλωσόρισες, κι ένα οργισμένο άσμα από τα παλιά, που κραύγαζε για τους διαχρονικούς Uber Alles του βαθέως κράτους της κόλασης....

    Dead Kennedys ~ California Uber Alles (Ελληνικοί υπότιτλοι) https://www.youtube.com/watch?v=nl6CntdDvgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. California Uber Alles.....;;;
      Ε ρε χρόνια, ε ρε νειάτα, ε ρε Εξάρχεια κι αντιεξουσιαστικές εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος.. 😇

      Διαγραφή

  4. https://www.youtube.com/watch?v=7rj1Td3jp5o

    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος27 Μαρτίου, 2024 20:46

    Συνέχεια προηγούμενου....

    Η πρώτη μέθοδος που χρησιμοποιούν όλα τα αντικοινωνικά καθεστώτα για την διατήρηση τής εξουσίας τους έγκειται στην πάγια σύγχυση των συνολικών πολιτικών (και όχι μόνον) εννοιών, που έχει σκόπιμα επιβληθεί σε όλες τις χώρες τής δύσεως, υπό την αιγίδα τού ιδρύματος ρόκφελερ και τής “αγγλικής βασιλικής εταιρείας” (royal society) συμπεριλαμβανομένων και τού πλέγματος από πολλά παρακλάδια αυτών των δομών, όπως το “ινστιτούτο τάβιστοκ” κ.ά. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές τής δεκαετίας τού 1920 με κύριους μοχλούς την Σχολή τής Φρανκφούρτης, στην συνέχεια την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τον καθηγητή Karl Popper, κύριος μαθητής τού οποίου είναι ο τζορτζ σόρος. Η δράση αυτών των δομών οδήγησε στον πλήρη αποχρωματισμό των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων, μετατρέποντας σε ομογενοποιημένο αμάλγαμα όλους τους διαφορετικούς και προηγουμένως αντιτιθέμενους πολιτικούς χώρους μεταξύ τους, με αποτέλεσμα στην σύγχρονη φάση οι διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις να μοιάζουν μεταξύ τους σαν σταγόνες νερού, ασχέτως ποια πολιτική ταμπέλα έκαστη εξ αυτών προφασίζεται.
    Η πρώτη τομή επιχειρήθηκε με την Σχολή τής Φρανκφούρτης στην Γερμανία, αρχής γενομένης το 1923, που μεταποίησε τον κορμό τής Ευρωπαϊκής αριστεράς, με εξαίρεση τα αριστερά κινήματα σταλινικής κοπής, από χώρο εκδήλωσης των πολιτικών προταγμάτων τού εργατικού κινήματος, σε συνονθύλευμα αληταμπουρίας ενάντια στις παραδοσιακές αξίες, προωθώντας ένα εκφυλισμένο και παρακμιακό δικαιωματισμό. Στην συνέχεια η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ από την ίδρυσή της το 1972 και εντεύθεν προώθησε μέσω τής επιβολής των λεγόμενων “ρεφορμιστών” σε βάρος των “συντηρητικών” μια αντίστοιχη ατζέντα, με στόχο την άλωση τής δεξιάς και την μετατροπή της στην άλλη πλευρά τού νομίσματος τής ξεπεσμένης συστημικής αριστεράς, με πρότυπο όσα πρόβαλε η Σχολή τής Φρανκφούρτης. Θεωρητικός εγκέφαλος αυτής τής πορείας ήταν ο καθηγητής τού πανεπιστημίου τού Λονδίνου και άλλων βοϊδοσχολών, που ως υποτιθέμενος φιλόσοφος έδρασε με κύριο μοχλό το βιβλίο “Η Ανοικτή Κοινωνία και οι Εχθροί της”. Σε αυτήν την πορεία ακολούθησε ο συρφετός, που αποκαλώ “τα ψυχανώμαλα τής γαλλίας”, με μια σειρά εκπροσώπους στα πλαίσια τής “φιλοσοφικής” κίνησης τού Στρουκτουραλισμού (χωρίς όμως να απεμπολώ όλους τούς στρουκτουραλιστές) όπως ο Michel Foucault, που έφτασε να εγκαλέσει την κοινωνία να απελευθερωθεί μέσω τού εντατικού αυνανισμού, μέχρι τον τελείως σαλταρισμένο και αρρωστημένο Jacques Derrida, που μέσω τής θεωρίας τής “αποδόμησης”, επιχείρησε να αποδομήσει τα πάντα, ολοκληρώνοντας τον νοητικό Καιάδα. Για την συνολική αυτή αγέλη υποτιθέμενων “διανοητών”, κυριαρχεί στην Ελλάδα είτε πλήρης άγνοια, είτε σε ελάχιστες περιπτώσεις διαταραγμένη σύγχυση, που προωθήθηκε από ελάχιστους, που ασχολήθηκαν με το φαινόμενο και που ενώ δεν αμφισβητώ την καλή τους διάθεση και την ειλικρίνειά τους σε κάποιες περιπτώσεις, δεν παύουν να είναι άτομα για λύπηση μέσα στα νοητικά τους αδιέξοδα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "" Η πρώτη τομή επιχειρήθηκε με την Σχολή τής Φρανκφούρτης στην Γερμανία, αρχής γενομένης το 1923, που μεταποίησε τον κορμό τής Ευρωπαϊκής αριστεράς, με εξαίρεση τα αριστερά κινήματα σταλινικής κοπής, από χώρο εκδήλωσης των πολιτικών προταγμάτων τού εργατικού κινήματος, σε συνονθύλευμα αληταμπουρίας ενάντια στις παραδοσιακές αξίες, προωθώντας ένα εκφυλισμένο και παρακμιακό δικαιωματισμό. ""

      Η πιο εύστοχη περιγραφή που έχω διαβάσει για τη ρίζα της παρακμής της Ευρώπης!

      Διαγραφή
  6. Μποτίλια στο Πέλαγος27 Μαρτίου, 2024 21:27

    Συνέχεια πρποηγούμενου...

    Εάν δεν ασχοληθούμε κριτικά και διεξοδικά με όλους τούς προηγούμενους, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε ένα νέο εύστοχο βηματισμό, ξεπερνώντας την νοητή τάφρο, που έστησαν αυτοί. Αυτήν την προσπάθεια έχω αποφασίσει να ξεκινήσω συστηματικά και μάλιστα πολύ σύντομα. Στα πλαίσια αυτού τού σχολίου θα αναφερθώ μόνον στο κοινό τους χαρακτηριστικό, που είναι η εκδήλωση μένους από όλους ενάντια στον Πλάτωνα και η αναφανδόν στήριξη στον Αριστοτέλη, προάγοντας μάλιστα τα “φιλοσοφικά” του αδιέξοδα μέχρι τον λεγόμενο “Νομιναλισμό΄”. Με βάση αυτήν την θεώρηση, αξία έχουν μόνον τα ονόματα, που προσδίδονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως το ποτήρι, η ομπρέλα, ή το ποδήλατο. Αντίθετα τα ονόματα πού προσάπτονται σε αφηρημένες έννοιες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η φρόνηση, ή η εμπάθεια δεν έχουν συγκεκριμένο νόημα, διότι αυτές οι έννοιες στερούνται συγκεκριμένου περιεχομένου και υπόκεινται στα όρια τής αντίληψης ενός εκάστου. Μέσω τού πλήρους σχετικισμού στην ισχύ των αφηρημένων εννοιών, επιχειρείται η πλήρης αμφισβήτηση των διαχρονικών αξιών. Έτσι οι εμμονές τής Σχολής τής Φρανκφούρτης εστιάζονται στην έννοια τού “αυταρχισμού”, επιχειρώντας ένα συγκερασμό τής θεωρίας τού Καρλ Μαρξ με αυτήν τού Σίγκμουντ Φρόιντ, μέσα σε ένα κοκτέιλ που εξουθενώνει πλήρως και τούς δυο αυτούς, ενώ ο Καρλ Πόπερ κατ' αναλογία αποποιείται όλους που πρεσβεύουν στην απόδοση ουσίας στις αφηρημένες έννοιες (“εσσεντιαλισμός) στην βάση ότι, εφόσον για κάποιους οι αξίες έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και διαχρονικό νόημα, θέλουν αυτοί συνεπώς σώνει και καλά να επιβάλλουν αυτές τις εκτιμήσεις στους άλλους, μετατρεπόμενοι σε φασίστες και άτομα που διέπονται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν αρμόζουν σε μια ανοικτή, “δημοκρατική” κοινωνία.
    Το στοιχειώδες δεδομένο, που παραβλέπουν σκόπιμα οι κήρυκες τού νομιναλισμού (για να μην γίνει ακόμη μνεία στα βαθύτερα νοήματα τής Πλατωνικής Φιλοσοφίας) είναι, ότι οι αφημηρμένες έννοιες διέπονται από σαφείς ιδιότητες, που δομούν το περιεχόμενό τους. Έτσι, δεν είναι δυνατόν πχ. κάποιος που διέπεται από καλοσύνη, να αποσκοπεί στην υπόθαλψη χωρίς λόγο κάποιου συνανθρώπου του, ή κάποιος, που διακατέχεται από την έννοια τού σεβασμού τής ελευθερίας να απεργάζεται την χειραγώγηση κάποιου άλλου, ή κάποιος που κυριαρχείται από την αίσθηση τής συμπόνοιας να παραμένει ασυγκίνητος μπροστά στα βάσανα ενός αναξιοπαθούντος.
    Η ομογενοποίηση των διάφορων πολιτικών χώρων έχει οδηγήσει στο κοινωνικό αδιέξοδο να μην υφίσταται ουσιαστική αντιπολίτευση ενάντια σε κάθε καταπιεστικό εξουσιαστικό συγκρότημα, ενώ ο καβγάς μεταξύ των κομματικών φατριών διεξάγεται αποκλειστικά για πάπλωμα, κάνοντας χρήση κατ' επίφασιν κριτικής στα πλαίσια λαϊκιστικής προπαγάνδας. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΟΛΕΣ οι παρεμβάσεις των υποτιθέμενων πολιτικών φορέων γίνονται με στόχο την ενισχυμένη συμμετοχή τους στα έδρανα τού κυνοβουλίου, με στόχο την ικανοποίηση ατομικής φιλαρέσκειας και πλουτισμού, ΕΝΩ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. Οι αρχηγίσκοι σπεύδουν όπου υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα, για να αυτοπροβάλλουν την φάτσα τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με καταγγελτικές κορώνες χωρίς χειροπιαστό αντίκρυσμα. Μήπως μελετούν Μισέλ Φουκώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος27 Μαρτίου, 2024 22:11

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Η δεύτερη σημαντική πρακτική, που κλιμακώνεται για την επιβολή τής παραμονής τής ψευτοκυβέρνησης είναι η στοχευμένη και εκ συστήματος καταστροφή των αμυντικών όπλων τής Ελλάδος. Διαφωνώ κάθετα με την εκτίμηση που επικρατεί, ότι τα οπλικά συστήματα, που στέλνει η ψευτοκυβέρνηση στην Ουκρανία, αποστέλλονται με εντολή των ΗΠΑ και τού νάτο. Αυτά τα στέλνει ο αφορεσμένος αυτοβούλως και εάν δεν τα έστελνε εκεί, θα τα κατάστρεφε με πρόφαση πυρκαγιές και πλημμύρες, όπως έγινε με την ανατίναξη των πυρομαχικών στην Αγχίαλο, τα δεκαοκτώ ελικόπτερα που πήγαν στον αγλέουρα στο Στεφανοβίκιο και τον αφανισμό των ελλαδιτών στρατιωτικών στην Λιβύη. Αυτά εντάσσονται στα πλαίσια τού ψυχολογικού εκφοβισμού, που εξαπολύει το καθεστώς ενάντια στην κοινωνία, στην βάση, ότι μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια θα εκμεταλλευτούν τα μεμέτια, για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τής Ελλάδος, οπότε υπάρχει κίνδυνος, με βάση τον κλιμακούμενο εκβιασμό, να δούμε την σημαία των μογγόλων να στήνεται στην Πλατεία Ομονοίας. Ο εκβιασμός τού ψευτοπρωθυπουργού είναι, ή να ανεχθούμε αυτόν, που θα παραχωρήσει την χώρα σε δόσεις στην ερντογανική επικυριαρχία, ή να επέλθει χάος, οπότε τα παίρνει όλα ο μογγόλος με την μια. Οι πρόσφατες δηλώσεις τού ερντογκαν για βίαιη κατάληψη τής Κύπρου, όπως και οι χθεσινές για επέκταση τού μογγολιστάν εκτός συνόρων, είναι χαρακτηριστικές. Σε πρόσφατη συνάντηση, ρώτησε ο ερντογκάν την πρωθυπουργάρα, εάν αυτή γνωρίζει τούρκικα. Αυτός απάντησε αρνητικά, οπότε ο ερντογκάν τού είπε, ότι αυτός δεν χρειάζεται να παιδεύεται με το να μάθει μια τόσο δύσκολη γλώσσα. Τού συνέστησε να μάθει καλύτερα ιταλικά, για να βρει άκρη με τούς ιταλούς, διότι το Ιόνιο Πέλαγος θα το αφήσει αρχικά στην ελλαδική επικράτεια. Αυτά που θα πάρει πρώτα, τού είπε ότι είναι το Αιγαίο και η Θράκη, οπότε δεν χρειάζεται να καταπιάνεται με την τουρκική γλώσσα, για να κάνει άσκοπες διαπραγματεύσεις μαζί του. Επίσης τού είπε, ότι τον αγαπάει πολύ, γι αυτό προσπαθεί να τού λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, στέλνοντάς του μπουλούκια ανθρώπων. Ακόμη τού είπε, ότι εξάλλου κάποιους από αυτούς μπορούν να τεκνοθετήσουν και οι λοάτκι, εάν υπάρξει έλλειψη βρεφών. Οι παρένθετες μητέρες σε όσα υποψήφια τέκνα είναι άνω των 50 ετών, μάλλον έχουν αποβιώσει, οπότε δεν χρειάζεται και να ξοδεύνται χωρίς λόγο και οι λοάτκι.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά όλα αυτά μοιάζουν ακατανόητα για μένα,
      Θυμάμαι όμως ότι πάνω στο αποκορύφωμα της δύναμης του Νεμβροδ ήρθε η σύγχυση της γλώσσας μέσα στην Βαβέλ, εκ Θεού βαλμένη.

      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος28 Μαρτίου, 2024 10:40

      Δείτε και το ακόλουοθο πρόσφατο δημοσίευμα για την σκόπιμη καταστροφή στρατιωτικού υλικού:

      https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%92%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%92%ce%b5%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%92%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%9a%ce%b9%ce%b2%cf%8e%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%81%ce%bf/

      Διαγραφή
  8. Μποτίλια στο Πέλαγος28 Μαρτίου, 2024 09:22

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι η πρακτική που ακολουθήθηκε από το σύστημα με στόχο την διάβρωση των ιδεολογιών και εξουδετέρωση τού προηγούμενου ισχύοντος προσανατολισμού των βασικών πολιτικών παρατάξεων δεν έμεινε χωρίς αντιμετώπιση. Με την διαπίστωση, ότι ήδη στο ξεκίνημα τού 20ού αιώνα είχε καθιερωθεί ένα είδος “αντιαναγέννησης”, με στόχο να καταργηθούν τα θετικά επιτεύγματα που είχε προωθήσει η Αναγέννηση και να αντικατασταθεί η αντίληψη περί κάλλους, που είχε επικρατήσει από την εμμονή στο αποκρουστικό και την διαστροφή, παρενέβη κυρίως μεταξύ 1980 και 2000 στις πολιτικές ζυμώσεις το κύκλωμα γύρω από τον Lynton LaRouch στις ΗΠΑ και τον Καναδά και το Ινστιτούτο Schiller στην Γερμανία. Ο Lynton LaRouch, αυτοπροσδιορίστηκε ως ακραιφνής δεξιός και αυτοί που συσπειρώθηκαν γύρω του πρόβαλλαν πολύ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πολιτικού, φιλοσοφικού και ιστορικού περιεχομένου, ξεσκεπάζοντας τον ιδεολογικό οχετό τής μιασματικής καμπάνιας. Μέσα από τις προσεγγίσεις τους διαμόρφωσαν ένα πολύ σοβαρό υπόβαθρο για την διαμόρφωση τής ανερχόμενης “λαϊκής δεξιάς”, παρόλο που οι θέσεις τους και οι δράση τους έγιναν ελάχιστα γνωστές. Όμως η στέρεα βάση ιδεολογικού ξεκαθαρίσματος που προήγαγαν, κατέστη πολύτιμο εφόδιο για μια σειρά πολιτικούς αναλυτές και κοινωνικούς ακτιβιστές, που ερευνούν βαθύτερα και που βαθμηδόν προωθούν ένα πολύ γόνιμο διάλογο και μια συσπείρωση ικανών σκεπτόμενων ανθρώπων στο διαδίκτυο. Επικεφαλής αυτής τής κίνησης είναι η εξόχως προικισμένη Synthia Chung, η οποία παρεμβαίνει μαζί με άλλους στα πλαίσια τής Καναδικής ιστοσελίδας “Rising Tide Foundation“ καθώς και με συγγραφή βιβλίων. Η κίνηση τού Λίντον Λαρούς δεν προήγαγε μόνον μια συστηματική προώθηση και αποκατάσταση τής Πλατωνικής φιλοσοφίας, αλλά μέσω ενδελεχούς έρευνας και βαθυστόχαστης αρθρογραφίας φώτισε πολύ σημαντικές πλευρές τού Πλατωνισμού, αλλά και τής μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας.
    Θεωρώ ζωτικής σημασίας την προβολή των επιγνώσεων τού Lynton Larouch και θα προσπαθήσω προσεχώς να συμβάλλω σε αυτήν την κατεύθυνση. Πλην όμως, μέσω τής μελέτης των έργων τού Oswald Spengler, σε συνδυασμό με τούς ριζοσπαστικούς εντοπισμούς τού νευροψυχολόγου Jan McGilchrist, όπως παρουσίασα σε πρόσφατο κείμενό μου, αναπτύσσω πλέον τον προβληματισμό πέρα από το δίλημμα μεταξύ δεξιάς και αριστερής ιδεολογίας. Πέραν ότι και οι δυο αυτές κατευθύνσεις στηρίζονται στον αριστοτελισμό και στον αποκρυφισμό, αποτελούν νοητικά κυήματα τής επιβληθείσης λοβοτομής μεταξύ τού δεξιού και τού αριστερού ημισφαιρίου τού εγκεφάλου, όπως σύντομα προτίθεμαι να καταδείξω, στηριζόμενος στις σύγχρονες διαπιστώσεις τής νευροψυχολογίας.
    Σήμερα είναι ζωτικά αναγκαία η επεξεργασία πολιτικών προταγμάτων, που να στηρίζονται στην αρμονική συνεργεία των περιοχών τού εγκεφάλου, σύμφωνα με αυτά που πρόβαλαν οι αρχαίοι σοφοί Ηράκλειτος, Εμπεδοκλής, Πυθαγόρας, Πλάτων, Ξενοφών, Πλωτίνος, οι Μυστικοί Πατέρες τής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Άγιος Αυγουστίνος (που είναι βαθύτατα ορθόδοξος και εσφαλμένα συγκαταλέγεται από Έλληνες θεολόγους στον παπισμό) ο Giordano Bruno, o Friedrich Schiller, o William Shakespearer και ο Christopher Marlowe, o Oswald Spengler, ο Jan McGilchrist, ο Alexander Dugin και άλλοι εξέχοντες διανοητές.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μποτίλια στο Πέλαγος28 Μαρτίου, 2024 11:44

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Επί πλέον καταθέτω μια εκτίμηση για τον ρόλο τού Ταγίπ Ερντογάν στην προετοιμασία τής πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα, με αφορμή κάποιους σχετικούς εντοπισμούς, που έγιναν στην εν λόγω ανάρτηση. Κάθε προϊστάμενος μιας κυβέρνησης καλείται να εξισορροπήσει το σύνολο των διαφόρων τάσεων, που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Όμως τα βάθος των πολιτικών του επιλογών στηρίζει το βάθος τού δικού του ψυχισμού.
    Είναι γνωστή η μόνιμη επαμφοτερίζουσα στάση τής Τουρκίας, ως “επιτήδειου ουδέτερου”, που εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα και από τις επιλογές τού Ερντογάν. Αυτός είναι ένας ενδόμυχα πεπεισμένος ηθοποιός και σαν ηθοποιός ξεκίνησε τις παρεμβάσεις του σε νεανική ηλικία, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα περιφερόμενο θίασο, που παρουσίαζε την παράσταση “Ηο-Κο-Μα”, τουτέστιν εναντίων των homosexuals, των kommunists και των masons. Όπως έχω διατυπώσει συχνά, ο Ερντογάν έχει κλήσει ασφάλεια ζωής στον Πούτιν και είναι ιδιαίτερα παμπόνηρος, ώστε να μην μπορεί να διαπιστώσει, ότι η δύση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ η επιρροή τής Ρωσίας αυξάνει με μεγάλη ταχύτητα. Επίσης στο βάθος τού ψυχισμού του ελλοχεύουν με ένταση δυο σύνδρομα, για τα οποία προσπαθεί να πάρει εκδίκηση. Το πρώτο σύνδρομο διέπει την δήλωσή του, ότι “θα στείλει τον νετανγιάχου στον Αλλάχ”. Αυτή δεν έγινε με στόχο, όχι όπως συχνά εκτιμάται, για να τεθεί ο Ερντογάν στην ηγεσία τού ισλαμιστικού κόσμου, αλλά για να τιμωρήσει τούς σιωνιστές επειδή εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τούς Κούρδους, που προωθούν τον διαμελισμό τής Τουρκίας.
    Το δεύτερο βαρύ ψυχολογικό σύνδρομο που διέπει τον Ερντογάν προέρχεται από το πραξικόπημα των “μπερέ μπορντώ”, έναντι τού οποίου θέλει να πάρει εκδίκηση και αποδέκτης αυτού τού μένους είναι η δύση.
    Στα πλαίσια των εξισορροπήσεων, που είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί, μπορεί μεν να συνεργάζεται με τούς δυτικούς, χωρίς όμως να ξεχνάει ποτέ, ότι αυτοί οργάνωσαν το πραξικόπημα για την βίαιη ανατροπή του, ενώ αυτοί που τον έσωσαν ήσαν οι Ρώσοι. Εκτιμώ, ότι η προετοιμασία της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας στην Τουρκια έγινε αποδεκτή από τον Ερντογάν, σε συνεννόηση με τον Πούτιν, ώστε να έχει αυτός πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο. Η Ρωσία έχει πληρώσει ένα βαρύ τίμημα αίματος, με περίπου 200.000 νεκρούς στον πόλεμο τής Ουκρανίας και πιέζεται να βάλει το δυνατόν γρηγορότερο τέλος σε αυτόν. Οι πληροφορίες τού Ερντογάν στους Ρώσους σχετικά με την προετοιμασία αυτής τής τρομοκρατικής επίθεσης παρείχαν αδιάσειστα πειστήρια για την συμμετοχή των δυτικών και Ουκρανών, οπότε οι Ρώσοι αξιοποίησαν στο έπακρο τα αποτελέσματά της. Οπωσδήποτε, το τίμημα των 130 νεκρών θυμάτων είναι πολύ βαρύ. Όμως η αριθμητική των Ρώσων, που είναι γνωστή από πλείστες όσες περιπτώσεις στο παρελθόν, αποσκοπεί στην διάσωση μέσω αυτής τής θυσίας, δεκάδων χιλιάδων υποψήφιων θυμάτων, που θα προέκυπταν από μια παράταση τού πολέμου στην Ουκρανία.
    Η συγκεκριμένη επίθεση έδωσε τα απαραίτητα επιχειρήματα στους Ρώσους, για να κτυπήσουν μέσα στις χώρες των δυτικών, εφόσον αυτοί έχουν οργανώσει ήδη αρκετά κτυπήματα μέσα στην Ρωσική επικράτεια. Η πρώτη απάντηση επιβλήθηκε με το γκρέμισμα τής γέφυρας στο λιμάνι τής Βαλτιμόρης, που είναι πολύ σημαντική υποδομή. Επί πλέον ματαιώθηκαν 1.600 πτήσεις στην Νορβηγία, στην Δανία και στην Γερμανία, επειδή δεν λειτουργούσαν τα όργανα πολιτικών αεροσκαφών. Οι αντίστοιχες δυνατότητες των Ρώσων είναι δεδομένες, εφόσον στην άσκηση τού νατο στις χώρες τής Βαλτικής και στην Νορβηγία δεν λειτουργούσαν τα GPS των αρμάτων.
    Εκτιμώ, ότι η Ρωσία αποκλείεται να κάνει προσεχώς χρήση πυρηνικών όπλων, περιορισμένης ισχύος ή στρατηγικών, αφού δεν χρειάζεται να προβεί σε τέτοιου είδους μέτρα. Αυτό που θεωρώ πιθανότατο, είναι η διακοπή των δικτύων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα την πλήρη παράλυση των λειτουργιών σε δυτικές χώρες και η καταστροφή σημαντικών γεφυρών, που οδηγούν σε τεράστιες δυσχέρειες στο συγκοινωνιακό δίκτυο. Από ότι φαίνεται έρχεται γερό χαστούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα σ' όλη τήν ομήγυρη καί ζητώντας συγγνώμη, άν μού επιτρέπεται καί μέ ειλικρινήν απορία, δηλαδή (δέν μπορεί, ό έρμος θά'χχω χαζέψει τελείως), ο Βλαδίμηρος ΕΊΣ ΓΝΏΣΙΝ ΤΟΥ, επέτρεψε νά συμβεί η βρομερή αυτή, τελετουργική (κοσέρ-χαλάλ) Ανθρωποθυσία καί σέ συνεννόηση με τόν Οσμάν, γιά νά πάρει μετά δικαιώματα, νά τούς χτυπήσει;;;.....χμμμ.. κάτι δέν κάθεται βρέ μάστορα, ούτε στραβά...
      ...Δηλαδή,, ό Ρώσος λειτουργεί όπως τά μαχμούτια καί τά χαχαμίκια;...
      Άν κατάλαβα λοιπόν καλά, θά ρωτήσω ευθέως: Μήπως νά πηγαίνατε νά τά πείτε αυτά στόν Πούτιν καί στόν οιονδήποτε Ρώσο, νά δείτε τί θά δείτε κι άν θέλει Ό Θεός, νά δούμε κι εμείς, τί θά δούμε ;...
      ...ρέ σύ (σέ μένα μιλάω), τί άλλο αστραπόβροντο θά δείς καί θ' ακούσεις μέ τό σβέρκο σου, έν τή βλογκοσφαίρα; ...




      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Γκλίτσα,
      προσωπικά δεν το αποκλείω να γίνει έτσι όπως περιέγραψε ο Μποτίλιας. Μην ξεχνάς ότι οι Ρώσοι ως λαός έχουν ήδη κάποια τέτοια λογική. Όπως ο βουλκάνιος Σποκ στο Στάρτρεκ.. "αν πρέπει να θυσιαστούν 10 για να σωθούν 1000, αυτό πρέπει να γίνει". Ακόμα και ο Θεός έχει πράξει νομίζω ανάλογα ("θεϊκή οικονομία"). Και μην το συσχετίσεις με τον Κρόνο. Αυτός κάνει άλλα.. π.χ. "Θέλετε βροχή; σφάχτε μου μια νέα ή ένα βρέφος".
      Χαχα μην φοβάσαι τα αστραπόβροντα, αυτό κάνουμε εδώ. Εκφράζουμε κάποιες απόψεις και υπολογισμούς μας, για να τις επεξεργαστούμε μετά.

      Διαγραφή
    3. Κωνσταντίνε, καλημέρα, ειλικρινά, δέν εννογάω τό Σκεπτικό σας...
      Εκτός κι άν λέμε ότι νά'ναι, ίσαμε «σέ κουβέντα νά βρισκόμαστε».

      Υγεία σέ όλους

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου Γκλίτσα,

      Νογάς, αλλά δεν θέλεις να το δεχτείς. Με το δίκιο σου, αλλά μην αναστατώνεσαι. ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΤΣΙ. Υποθέσεις κάνουμε, βάσει των πληροφοριών που μού ήρθαν και τις έγραψα στην Πελασγική, εδώ:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2024/03/2024.html?showComment=1711472801983#c5354712034335129576
      Άλλωστε και ο Μποτίλιας "εκτιμώ" είπε.

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ εκ της μιαράς πρωτευούσης!

      Διαγραφή
    5. Μάλιστα...νογάω, "αλλά" τί νά νογάω άραγε;...

      Διαγραφή
    6. Eγώ πάντως νογάω ότι έχω εξασφαλισμένη την αγάπη σου, όταν σε προσωπικό μου πρόβλημα υγείας εξέφραζες καθημερινά την ανησυχία σου.

      Διαγραφή
    7. Άς είναι Ευλογημένο Αδερφέ

      Διαγραφή
  10. Επιτέλους Επιστροφή με βέλη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείτε τα βέλη του φίλου Μποτίλια, ναι είμαστε πολύ τυχεροί που τα έχουμε 🙂
      Αλλά βρήκα και το δικό σας μπλογκ πολύ ποιητικό και γοητευτικό.

      Διαγραφή
  11. Μποτλια στο Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 14:04

    @ Glitchman

    Αγαπητέ φίλε,
    σε ευχαριστώ για την διατύπωση των αντιρρήσεών σου, διότι θεωρώ πολύτιμη την αντιπαράθεση στα πλαίσια τού δημόσιου διαλόγου και εκτιμώ με προσοχή και πλήρη κατανόηση τις αντιρρήσεις και αμφιβολίες που διατυπώνει κάθε φίλος ή φίλη καλής θελήσεως απέναντι στις απόψεις μου. Όπως έχω συχνά αναφέρει καταθέτω απόψεις μόνον για να προβληματίσω και όχι για να πείσω, ή να εισπράξω επικρότηση.
    Εάν προσέξεις το συγκεκριμένο σχόλιό μου, αυτό εστιάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ σε σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια στο Crocus Sity Hall, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Αφορμή τού σχολίου αυτού, όπως εξ άλλου προανέφερα, αποτελεί κάποια μνεία που έγινε σχετικά σε προηγούμενο σχόλιο, αποδίδοντας συνενοχή στον τούρκο πρόεδρο στην προετοιμασία αυτής τής ενέργειας. Ως εκ τούτου στόχος μου δεν ήταν να μεμφθώ την ηγεσία τής Ρωσίας, ή να εκθέσω απόψεις που επιχειρούν να αποκαλύψουν καταστάσεις, που αυτή κατά την εκτίμησή μου αποκρύπτει. Εάν ήταν αυτή η κύρια στόχευσή μου και είχα πρόθεση να προσπαθήσω να την τεκμηριώσω εμπεριστατωμένα, θα προέβαινα σε σχετική μνεία, ή θα έκανα ακόμη μια πλήρη ανάρτηση σχετικά, σε χώρο που έχω εκ των πραγμάτων την άνεση να προβαίνω σε πολύ εκτενέστερες αναφορές, από ότι είναι δυνατόν να γίνει σε σχόλια, παρά την ανεξάντλητη διάθεση φιλοξενίας τού Διοδότου. Κύριο μέλημά μου είναι να εκτεθούν ζητήματα, που αφορούν καίρια την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και όχι να εκθέσω τις απόψεις μου για μύχιες πλευρές τής γεωστρατηγικής, που έχω την εντύπωση ότι αντιλαμβάνομαι. Όπως έχω αναφέρει, είμαι φειδωλός και προσεκτικός στην δαπάνη διαδικτυακής μελάνης, είτε διότι κάποιες εκτιμήσεις δεν ωφελεί στην εκάστοτε φάση να δημοσιοποιούνται, είτε διότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο μάτριξ μόνον παρεξηγήσεις μπορεί να επιφέρει σε μείζονα αριθμό.
    Στην χώρα μας έχει επικρατήσει εν πολλοίς μια λανθασμένη εντύπωση τού ρόλου τού Ερντογάν και των Ρωσοτουρκικών σχέσεων. Γενικά υποτιμούμε την νοημοσύνη τής τουρκικής ηγεσίας, αποδίδοντάς της κυρίως καιροσκοπισμό και ωμή βία, που κατ' ακολουθίαν την οδηγεί σε αστάθμητες και τυχοδιωκτικές επιλογές, παραβλέποντας τόσο την μεθοδικότητα που αυτή ακολουθεί, την έντεχνα στοχευμένη στρατηγική της, που δεν στερείται διόλου σημαντικών επιτυχιών και το δυναμικό που έχουν αναπτύξει σε μια πορεία οι πασάδες και έχουν στην διάθεσή τους. Η εμπεριστατωμένη μελέτη και η ενδελεχής ενασχόληση με τα όσα κλιμακώνει η τουρκία αποτελούν ζωτικές προϋποθέσεις για την εθνική μας επιβίωση. Και αυτό το καθήκον δεν αρμόζει ως κοινωνικό κίνημα να το εναποθέτουμε στην ανύπαρκτη δικαιοδοσία των κυβερνητικών επιτελείων και στην περιορισμένη αυθεντία των κάθε λογής καθηγητάδων.
    Φρονώ, ότι η άποψη που θεωρεί ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι συνένοχη στην προετοιμασία αυτής τής ενέργειας δεν ισχύει. Αποκλειστικά για την τεκμηρίωση αυτής τής αξιολόγησης εγράφησαν τα λοιπά συμφραζόμενα στο σχόλιο μου. Χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος τού AKP Omer Celik ως εκπρόσωπος τού Ερντογάν, όπως μετέδωσε η RUSSIA TODAY, ότι «Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επαγγελματική ενέργεια χωρίς την υποστήριξη πληροφοριών οποιουδήποτε κράτους». Με αυτήν την δήλωση αναιρεί το περιβάλλον τού Ερντογάν το ενδεχόμενο να έχει οργανωθεί η τρομοκρατική ενέργεια από το ISIS και την αποδίδει ευκρινώς σε δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτή η δήλωση λειτουργεί προς την κατεύθυνση τής ερμηνείας που πρόβαλα, περί σύμπραξης τουρκικών και Ρωσικών υπηρεσιών.

    https://www.gospanews.net/en/2024/03/28/investigators-establish-link-between-moscow-terrorist-attack-suspects-and-ukrainian-nationalists/

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μποτλια στο Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 14:07

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Βάλτε και τον μεταφραστή google εδώ:
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdoganin-son-secimim-mesaji-omer-celikerken-secim-gibi-bir-gundemi-konusmayiz,zqe-gu_llEecB7Ame8WpUQ

    “Είναι μια τόσο μεγάλη αίθουσα. Δεν μπορούμε να βρούμε πού να μπούμε. Κάποιος πρέπει να μας δείξει. Φανταστείτε, θα οργανώσετε κάποιους ανθρώπους που ήρθαν από τη Μέση Ανατολή να ψάξουν για δουλειά, ξαφνικά φαίνονται πολύ επαγγελματίες, θα τους μετατρέψετε σε επαγγελματίες επιτιθέμενους και θα κάνετε αυτή την ενέργεια. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών οποιουδήποτε κράτους. Αυτό είναι αλήθεια; Αυτή δεν είναι μια οργάνωση που το DAESH μπορεί να κάνει μόνο του. Τέτοιες ενέργειες έχουν χορηγό.

    Συμφωνώ πλήρως με την εκτίμηση, που κατέθεσε ο Διός Κούρος σε άλλη ανάρτηση, ότι ο Πούτιν ετοιμάζει Επανελλήνιση τού πλανήτη. Η αμοιβαία προσέγγιση όμως μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν απαιτεί ιδιαίτερη επαγρύπνηση, που δεν επιτρέπει εφησύχαση. Και η παρακολούθηση τής πολιτικής των πασάδων απαιτεί προσοχή, διεξοδική μελέτη και περίσκεψη.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μποτίλια στι Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 20:43

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Αγαπητέ φίλε,
    κατανοώ πλήρως την αποστασιοποίησή σου από τον τρόπο που ερμηνεύω τον χειρισμό τής διοίκησης Πούτιν αυτής τής τρομοκρατικής ενέργειας, την οποίαν εμφανώς οργάνωσαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με το καθεστώς ζελένσκι. Όμως, σε ζητήματα υψηλής πολιτικής, που έχουν μεγάλο γεωπολιτικό εύρος και τεράστιες συνέπειες για την επιβίωση ή μη εκατομμυρίων ανθρώπων, οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν συνάδουν πάντοτε με τούς κώδικες, που η καθημερινή τρέχουσα ηθική θεωρεί απαράβατα θεμιτούς. Αυτό το είδος πρακτικής εφαρμόζεται αρκετά συχνά στην διεξαγωγή καλυμμένων επιχειρήσεων ενάντια σε άκρως επικίνδυνους αντιπάλους, ή στην αντιμετώπιση καλυμμένων επιθετικών ενεργειών, που οργανώνουν τέτοιου είδους αντίπαλοι. Σε αυτά τα πλαίσια, αρκετές φορές κάποιες επιλογές, που διέπονται στο βάθος από πολύ θεμιτά κίνητρα, παραβιάζουν τούς κώδικες ηθικής που ισχύουν για την μέση αντίληψη. Μελετώντας σε βάθος αντίστοιχες πρακτικές, συχνά γίναμε μάρτυρες ανάλογων φαινομένων και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση από σχεδιασμούς και επιχειρήσεις Ρώσων ιθυνόντων κατά τα τελευταία 100 χρόνια. Προσωπικά, σε πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους έχω αποφύγει να αναφερθώ, εκτιμώντας τον θεμιτό χαρακτήρα των προαιρέσεων αυτών που προχώρησαν σε κατάφωρη παραβίαση τού κώδικα ηθικής. Σε κάποιες όμως από αυτές έχω αναφερθεί στο παρελθόν χωρίς περιστροφές, όποτε έκρινα ότι αυτό αρμόζει, με στόχο την επεξήγηση κάποιων βαθύτερων αιτιάσεων.
    Μια τέτοια αναφορά έγινε στην καταδίκη τριάμισι εκατομμυρίων Ουκρανών σε λιμοκτονία στις αρχές τής δεκαετίας τού 1930, όταν η Σταλινική Ομάδα απέσπασε από εκεί την συνολική αγροτική παραγωγή, για να οικοδομήσει πολεμική βιομηχανία στην ΣΕ., με στόχο την αντιμετώπιση των χιτλερικών και την σωτηρία τής πατρίδας. Αυτή η επιλογή είχε μια οδυνηρότατη προσωπική συνέπεια για τον Στάλιν, καθότι η πολυαγαπημένη σύζυγός του Ναντέζντα Αλληλούγιεβα αυτοκτόνησε, όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα. Εκτιμώ, ότι ο Στάλιν δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από αυτό το σοκ.
    Μια δεύτερη αναφορά μου, που έκανα στην μπροσούρα που δημοσίευσα, αφορούσε την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ, που ισχυρίστηκα, ότι δεν ήταν ατύχημα, αλλά την προκάλεσε η Σοβιετική ηγεσία σκόπιμα, για να προκαλέσει φοβίες απέναντι στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με πυρηνικά εργοστάσια, με στόχο να περιέλθει η Ευρώπη σε οικονομική εξάρτηση από τούς Ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Παρόλο που η μόλυνση που προήλθε από αυτό το “ατύχημα” ήταν μηδαμινή, όπως τεκμηριώνουν οι μετρήσεις εκείνης τής εποχής, οι Σοβιετικοί κλιμάκωσαν μια φοβερή ψύχωση προπαγάνδας σχετικά, την οποίαν ενίσχυσαν για δικούς τους λόγους οι πολυεθνικές πετρελαίου τής δύσεως, κινητοποιώντας με ένταση τα μαζικά μέσα και τις χαφιεδοοργανώσεις των “οικολόγων” που έλεγχαν. (Τι σόι κοπρόσκυλα είναι οι λεγόμενοι “πράσινοι” αποδείχτηκε μεγαλοπρεπώς στην συνέχεια).

    Συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μποτίλια στι Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 20:44

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Πέραν αυτού, η παρατήρησή σου σου, “ Άν κατάλαβα λοιπόν καλά, θά ρωτήσω ευθέως: Μήπως νά πηγαίνατε νά τά πείτε αυτά στόν Πούτιν καί στόν οιονδήποτε Ρώσο, νά δείτε τί θά δείτε κι άν θέλει Ό Θεός, νά δούμε κι εμείς, τί θά δούμε ;... ", δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, που με οδήγησε να ερευνήσω με συγκεκριμένο τρόπο τα σχετιζόμενα. Ακριβώς ένας Ρώσος, με μακρά και ενδελεχή πείρα των Ρωσικών δεδομένων, ήταν αυτός που έκφρασε την εκτίμηση σε επίσης πολύ έμπειρο φίλο μου, ότι θεωρεί πολύ πιθανό, πίσω από τα γεγονότα να κρύβονται Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Επειδή δεν ήμουν σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να δεχθώ αυτό το ενδεχόμενο, καθότι γνωρίζω μεν πόσα είναι διατεθειμένοι να πράξουν οι Ρώσοι για την σωτηρία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και που βρίσκονται τα όρια, που αυτοί ποτέ δεν θα υπερβούν, αποφάσισα να ερευνήσω όσο πιο βαθιά μπορούσα αυτό το θέμα.
    Φίλε μου καλέ, δεν μπορεί να φθάσει η φαντασία σου, στον τρόπο που σκέφτονται και στοχάζονται οι Ρώσοι, που έχουν σοβαρή επαφή με την πραγματικότητα που τούς αφορά. Και σχετικά με την παρατήρησή σου “...ρέ σύ (σέ μένα μιλάω), τί άλλο αστραπόβροντο θά δείς καί θ' ακούσεις μέ τό σβέρκο σου, έν τή βλογκοσφαίρα; ...”, έχω να σού πω, ότι πράγματι μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά στο διαδίκτυο. Όμως για να το πετύχει αυτό, πρέπει να στρωθεί κάτω με φιλοπονία και χωρίς προκαταλήψεις.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θυσία τών "μικρών αδελφών" αγαπητέ, είναι ακραιφνές ταλμουδικό κι αντίχριστο δόγμα.
      Σατανικό κι ανθρωποκτόνο, απολύτως ανεφάρμοστο από καί σέ Ανθρώπους.
      Ιδίως από καί σέ Ελληνορθοδόξους Χριστιανούς.
      Είναι γραμμένο στά κατάστιχα τών "σοφών" τους καί γνωστό σέ μάς τά γκογίμ εδώ καί αρκετές δεκαετίες.
      Αυτά τά Αίσχη λοιπόν, ιστορικώς, τά πραγματοποιούν μόνον τά μαχμούτια καί τά χαχαμίκια κι -έξ αγχιστείας- εφαρμόζεται καί απ' τά, όλων τών αποχρώσεων, κομμουνοειδή.
      Απ'όλα τά αιμοβόρα, σατανόδουλα δίποδα, δηλαδή.

      Αυτά κι ευχαριστώ




      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 23:25

      @ glichman
      Την Wagner, που προσέφερε 25.000 ηρωϊκά μαχόμενους που έπεσαν για να απελευθερωθεί το Μπάκχμουτ, την άφησαν ξυπόλυτη χωρίς βαρέα όπλα, πριν την διαλύσουν και στην συνέχεια είδαν οι ηγέτες της τα ραδίκια ανάποδα.
      Η γεωπολιτική σύγκρουση δεν γίνεται φορώντας άσπρα γάντια, όπως οι χειρούργοι. Και καμία μάχη δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες, εκούσιες ή ακούσιες. Την τρομοκρατική ενέργεια οργάνωσαν οι δυτικοί και εκτέλεσαν οι πληρωμένοι πράκτορές τους. Άλλο η οργάνωση και η εκτέλεση ενός μακελειού και άλλο η σκόπιμη ανοχή του, με στόχο την σωτηρία δεκάδων χιλιάδων αθώων.
      Όσο αφορά τα "πρωτόκολα των σοφών", οι Ρώσοι τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, αφού αυτοί τα έκδοσαν πρώτοι, γι αυτό μάχονται εύστοχα τον σατανισμό. Και όσο αφορά τα "κομμουνοειδή" που αναφέρεσαι, εάν δεν πρόσφερε ο Κόκκινος Στρατός ένα εκατομμύριο θύματα, για να καταληφθεί το Βερολίνο από τούς χιτλερικούς, εσύ και εγώ θα κυκλοφορούσαμε σήμερα με μια αλυσίδα στο πόδι, που θα κρεμότανε μια σιδερένια μπάλα με τον αγκυλωτό σταυρό.
      Και εγώ ευχαριστώ, πλην όμως αυτός που χρειάζεται ευγένεια πριν από όλα, είναι ο χειρισμός τής ιστορίας.

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα... λέω κάτι γιά τά αιμοβόρα καί μισάνθρωπα δίποδα, στά οποία σαφώς εμπεριέχονται καί τά "κομμουνοειδή" κι ακούω γιά κόκκινο στρατό καί σιδερένιες μπάλες μέ αγκυλωτούς σταυρούς... καί γιά τήν χρείαν ευγενούς χειρισμού τής Ιστορϊας. ... καί κατωτέρω κι άλλα.

      «άλλα λέει η θειά μου, άλλ' ακούν τ'αφτιά μου» έλεγαν οί παλιοί μας.

      Σέ τί μπάντα εκπέμπω-εις, αγαπητέ Διονύσιε, δέν ξέρω.
      Ξέρω Απλώς, ότι ουδένα νόημα έχει η "προσπάθεια" συντονισμού.
      Ζητώ συγγνώμη, κατεβαίνω σ'αυτή τή Στάση, καθ' ότι από εδώ είμαι «πολύ κοντά»...

      Υγεία κι ευλογία




      Διαγραφή
  15. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 21:38

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Παρόλο που δεν είχα πρόθεση να προβώ σε μνεία των δεδομένων αυτής τής τρομοκρατικής ενέργειας, για λόγους σκοπιμότητος που ανέφερα, προσβλέποντας αποκλειστικά σε αποτίμηση τού ρόλου τού Ερντογάν, αφήνοντας τα συμφραζόμενα που αφορούν τον ρόλο τής Διοικήσεως Πούτιν, να αιωρούνται ως μια μη τεκμηριωμένη “εκτίμηση”, όπως πολύ εύστοχα υπογράμμισε ο φίλος Κώστας, εφόσον υφίστανται εμμονές σε επίπεδο αμφισβήτησης τής σοβαρότητος τού σχολίου μου και επειδή τυχαίνει να ερευνώ τα ζητήματα επαρκώς πριν καταθέσω σχετικές απόψεις, έχω να συμπληρώσω τα εξής σχετικά, ξεκαθαρίζοντας πλέον, ότι δεν πρόκειται για θολές “εκτιμήσεις”, αλλά για άποψη, που στηρίζεται σε μελέτη των δεδομένων.
    Επίσης ουδόλως ρυθμίζει τις επιλογές μου στο να καταθέτω δημόσια τις απόψεις μου, ο όποιος ενδοιασμός ή φοβία, για τον τρόπο που μπορεί να εκλάβει αυτές ο Πρόεδρος Πούτιν, ο πάπας ρώμης, ο κάθε κυβερνητικός ή μη, ο κάθε Ρώσος, ο κάθε Εσκιμώος, ή ο κάθε κάτοικος τού πλανήτη Άρη. Μοναδικός μου γνώμων είναι η ειλικρίνεια, να εκφράζω αυτά που πράγματι θεωρώ ότι ισχύουν, εφόσον το κρίνω σκόπιμο και συμφέρον για το κοινωνικό σύνολο. Εξ άλλου ανέκαθεν προειδοποιώ, ότι οι απόψεις μου έχουν αυστηρά προσωπικό χαρακτήρα, οπότε η πιθανότητα να κάνω λάθος είναι πολύ μεγάλη. Θεωρώντας, ότι απευθύνομαι σε πρόσωπα που διαθέτουν κρίση και σύνεση, ώστε να εξάγουν οι ίδιοι συμπεράσματα περί τού ορθού.
    Από τα Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, την εγκυρότητα των οποίων υποθέτω ότι δεν αμφισβητείς, αγαπητέ φίλε, συνάγονται τα κάτωθι πολύ βασικά:
    1. Οι εκτελεστές τρομοκράτες λιάνισαν 137 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 121 στο Crocus City Hall ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, Ή ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
    2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ.
    3. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟΥ.
    4. ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ μάρκας Renault Szmbol / Clio ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

    https://www.gospanews.net/en/2024/03/25/isis-claims-attack-in-moscow-dozens-of-islamic-terrorists-freed-by-us-and-hired-by-zelensky-american-intelligence/

    https://www.vtforeignpolicy.com/2024/03/krainian-caliphate-what-the-west-prefers-not-to-notice-
    when-blaming-isis-for-the-terrorist-attack-in-moscow/

    https://www.vtforeignpolicy.com/2024/03/ukraine-turns-into-epicenter-and-exporter-of-terrorism/

    Ενώ από μη συγκεκριμένα κατονομαζόμενη ανεπίσημη πηγή αναφέρεται, ότι στις 7 Μαρτίου ένας από τούς δράστες κατασκόπευε την αίθουσα, ενώ διεξήγε κοντσέρτο το συγκρότημα SHAMAN, που είναι το πιο αγαπητό μουσικό συγκρότημα στην Ρωσία, με τραγούδια πατριωτικού περιεχομένου. Η αίθουσα, χωρητικότητος 7.500 ανθρώπων ήταν τότε κατάμεστη και είχε πολύ ισχυρή αστυνομική φύλαξη. Ο συντάκτης αυτής τής είδησης γράφει, ότι προφανώς υποχρεώθηκαν ένεκα αυτού οι δράστες να αναβάλουν την τρομοκρατική ενέργεια.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μποτίλια στο Πέλαγος29 Μαρτίου, 2024 22:31

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Βάσει των δεδομένων που προηγούνται, θεωρώ αυτονόητο, ότι κάθε εχέφρων άνθρωπος, που αποφαίνεται επί τού συγκεκριμένου θέματος, οφείλει να αναρωτηθεί τα εξής:
    1. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΡΕΛΘΟΥΝ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ;
    2. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠ¨Ο ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ;

    Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν με εύλογο τρόπο εάν προσέξει κάποιος συγκεκριμένα τις δηλώσεις των Ρώσων ιθυνόντων μετά το μακελειό, καθώς και αυτά που ακολούθησαν. Η Ρωσία βάλλεται από τούς δυτικούς στο εσωτερικό της, προξενώντας πάρα πολλά θύματα μόνον μεταξύ αμάχων, με πολλαπλές ενέργειες που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Επί πλέον, παρόλο που οι Ρώσοι προωθούνται με ταχύτητα σε όλα τα μέτωπα τής Ουκρανίας, οι δυτικοί προσπαθούν να επεκτείνουν χρονικά τον πόλεμο με κάθε παρεχόμενο μέσον, με στόχο η Ρωσία να έχει το μέγιστο δυνατό κόστος σε αίμα.

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-gallikes-vomves-aasm-250-hammer-xtypoun-ktirio-me-rosiko-strato-vinteo/

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/akoma-mia-ili-armaton-m-1a1-abrams-stelnoun-oi-ipa-stin-oukrania-vinteo/

    Οι Ρώσοι, που είναι έμπειροι και κατανοούν πολύ καλά τα συμβάντα, δεν λένε σχετικά κουβέντα, διότι στηρίζουν χίλια στα εκατό την κυβέρνησή τους, επειδή γνωρίζουν ότι ΟΛΕΣ οι επιλογές της είναι δίκαιες και θεμιτές, ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
    Αλλά σχετικά με αυτά θα συνεχίσω τούς σχολιασμούς αύριο.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Μαρτίου, 2024 08:57

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Νομίζω ότι όσα ανέφερα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι προς ώρας αρκετά, οπότε κλείνω στην παρούσα φάση τον σχολιασμό του από πλευράς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή